Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

De ødelegger NM

NYTT TEMA
Step_u
Step_uInnlegg: 9125
23.06.13 16:28

Og da snakker jeg selvfølgelig om Skys opplegg fra forrige NM og dette NM'et. Gabba skal altså kjøre for Edvald. Først er det merkelig hvis ikke gabba kjører 100% for seg selv. For dette er altså NM og ikke ett ritt i world touren. Men det kan potensiellt ødelegge NM hvis det blir som i fjor ved at de støter annenhver gang og kommer alene til mål. Nå er ikke gabba like sterk som LPN, men i verste fall kan det jo skje.

Nå skal Hushovd være med(så det blir flere proffer som kjører) og Nordhaug kjører mot Edvald, men sånn går det ikke an å holde på. Dette er NM og ikke ett world tour ritt som sagt. Kjør for deg selv Gabba!

Step_u
Step_uInnlegg: 9125
23.06.13 19:56

Men det skjedde aldri at skyrytterne kom i en slik posisjon heldigvis. Men det kunne skjedd. nm-seieren til edvald i fjor var fin. måten den kom på var ikke så bra. Får virkelig håpe at noe sånt aldri skjer i fremtiden. Men gratulerer med seieren thor.

Arrcab
ArrcabInnlegg: 9026
23.06.13 20:03

Det er sikkert ikke riktig, men for en "utenforstående", så det faktisk ut som feltet ønsket en seier til Hushovd.
Det foregår så mye rart i sykkelsporten, og både spurten og uttalelser etter rittet, kunne peke i retning av ett arrangert resultat.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
23.06.13 20:15
Arrcab: Det er sikkert ikke riktig, men for en "utenforstående", så det faktisk ut som feltet ønsket en seier til Hushovd.
Det foregår så mye rart i sykkelsporten, og både spurten og uttalelser etter rittet, kunne peke i retning av ett arrangert resultat.

Dette blir jo feil. Hushovd er eier av Plussbank-laget og de satt jo også med Sondre Holst Enger inn mot finalen, to av de antatt beste spurterne, Hushovd og Enger. Kun Kristoff er ansett som bedre og Edvald som like god. Først støtet SHE med Kristoff, da satt Thor rolig på hjul til Edvald, behøvde ikke gjøre en dritt. Da de ble innkjørt stakk Thor direkte og Edvald og Alex ble sittene og nøle, ingen ville risikere å brenne alt for å ta luka. Sondre kunne da sitte i feltet og spare krefter, mens Thor lå foran. Alex og Edvald viste at hvis de måtte gjøre drajobben selv, vel så ville SHE dem i spurten. Fart på sakene ble det ikke før hovedfeltet kom og fler lag begynte å kjøre, men da hadde jo Thor en god luke som altså holdt inn. Perfekt kjørt av Plussbank og en revansje for at de tabbet seg litt ut i finale i U-23.

 

Arrcab
ArrcabInnlegg: 9026
23.06.13 20:25
Il-Pirata: Dette blir jo feil. Hushovd er eier av Plussbank-laget og de satt jo også med Sondre Holst Enger inn mot finalen, to av de antatt beste spurterne, Hushovd og Enger. Kun Kristoff er ansett som bedre og Edvald som like god. Først støtet SHE med Kristoff, da satt Thor rolig på hjul til Edvald, behøvde ikke gjøre en dritt. Da de ble innkjørt stakk Thor direkte og Edvald og Alex ble sittene og nøle, ingen ville risikere å brenne alt for å ta luka. Sondre kunne da sitte i feltet og spare krefter, mens Thor lå foran. Alex og Edvald viste at hvis de måtte gjøre drajobben selv, vel så ville SHE dem i spurten. Fart på sakene ble det ikke før hovedfeltet kom og fler lag begynte å kjøre, men da hadde jo Thor en god luke som altså holdt inn. Perfekt kjørt av Plussbank og en revansje for at de tabbet seg litt ut i finale i U-23.

Det er artig å se innspurtene, men posisjoneringer, taktikk og andre disposisjoner under veis, er "for de mer avanserte tilskuere".
En ganske sær idrett, der det er umulig for "den beste" å vinne, uten de riktige avtaler.

Hank1
Hank1Innlegg: 597
23.06.13 20:29
Step_u: Og da snakker jeg selvfølgelig om Skys opplegg fra forrige NM og dette NM'et. Gabba skal altså kjøre for Edvald. Først er det merkelig hvis ikke gabba kjører 100% for seg selv. For dette er altså NM og ikke ett ritt i world touren. Men det kan potensiellt ødelegge NM hvis det blir som i fjor ved at de støter annenhver gang og kommer alene til mål. Nå er ikke gabba like sterk som LPN, men i verste fall kan det jo skje. Nå skal Hushovd være med(så det blir flere proffer som kjører) og Nordhaug kjører mot Edvald, men sånn går det ikke an å holde på. Dette er NM og ikke ett world tour ritt som sagt. Kjør for deg selv Gabba!

De satsende syklistene bryr seg ikke om NM. Det er en liten treningsøkt for dem. 

Kalle73
Kalle73Innlegg: 54372
24.06.13 10:55
Arrcab: En ganske sær idrett, der det er umulig for "den beste" å vinne, uten de riktige avtaler.

Det kommer helt an på hva man definerer som "den beste". En fysisk god sykkelrytter uten en god taktikk oppnår sjeldent noe som helst....

WillyVoet
WillyVoetInnlegg: 11467
24.06.13 11:16
Hank1: De satsende syklistene bryr seg ikke om NM. Det er en liten treningsøkt for dem.

"De satsende syklistene" bryr seg i høyeste grad om NM og det er langt fra en liten treningsøkt for dem. I går ble det kjørt alt de hadde og det er stor status å vinne trøya.

Enkelte år går taktikken i ball og favorittene spiller seg ut, i år fikk vi full uttelling på alle måter. Kunne ikke vært mer action og spenningsfullt, imponerende kjørt og fortjent seier til Thor.

(Innlegget ble redigert 24.06.13 11:17)

Arrcab
ArrcabInnlegg: 9026
24.06.13 11:39
Kalle73: Det kommer helt an på hva man definerer som "den beste". En fysisk god sykkelrytter uten en god taktikk oppnår sjeldent noe som helst....

Mitt anliggende er, at begrepet "god taktikk" i bl.a. sykkelsporten, omfatter mye ustenomsportslige aktiviteter.
Mye av dette styres av penger og prestisje, men allt takktikkeriet gjør sporten sær.

 

thomas_72
thomas_72Innlegg: 1349
24.06.13 19:16

Jeg synes det kan være greit å stikke litt hull på forumsytinga her. Det var første gang jeg har sett sykkel NM på TV og jeg var positivt overrasket over

1) at alle landets beste deltok

2) at det i alle fall ut så ut som om alle landets beste prøvde å vinne

3) publikum og stemning rundt arrangementet

4) at det faktisk ble sendt på tv. Takk til TV2!

5) At NM i sykling faktisk er mye mer bedre enn NM i langrenn, alpint, skiskyting og friidrett og gud vet hva, på grunn av alle disse faktorene.

Gratulerer Norges Cykleforbund , sykkel NM er et kvalitetsarrangement som andre særforbund bare kan misunne dere. Godt jobba!

(Det har vært mye kommentarer om at kommentatorene er for partiske og så videre - jeg skjønner at de som har en egen favoritt, eller kanskje enkelt og greit sykler for en annen klubb synes Grimstadpropagandaen tok litt overhånd - men for meg  lagde de bare god underholdning, med fengende entusiasme. Gøy slår upartisk når det gjelder TV, og de fleste som forstår seg på en sport skjønner når kommentatorer er seriøse og når de driver opp stemningen uten å la seg provosere veldig av det.) 

 

(Innlegget ble redigert 24.06.13 19:17)

Step_u
Step_uInnlegg: 9125
26.06.13 02:51
Hank1: De satsende syklistene bryr seg ikke om NM. Det er en liten treningsøkt for dem.

neppe du...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg