Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Div ritt 2017

NYTT TEMA
hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
04.01.17 17:25

Australia, Midtøsten og Het Nieuwsblad
Nå er det bare et par uker igjen før en WorldTour-kalender med usedvanlig mange ritt, sparkes i gang, og det skjer som vanlig i Australia. Tour Down Under har lenge vært sesongåpningen, og 2017 er ikke et unntak. Vil Richie Porte klare å vinne i hjemlandet sitt, og tar han Willunga Hill for fjerde gang på rad? Deretter blir WorldTour-feltet i Australia for å kjøre "Cadel Evans Great Ocean Road Race", som arrangeres for tredje gang. Rittet endte med spurt i den første utgaven, og en soloseier foran et redusert hovedfelt i fjor. Her blir det mange mulige vinnere.

Deretter er WorldTour-festen i Oseania slutt, og vi drar videre til Midtøsten. Her arrangeres Abu Dhabi Tour, hvor det er sannsynlig at UAE Abu Dhabi, laget til Vegard Stake Laengen, kommer til å stille mannsterke. Etapperittet har flere spurtmuligheter, men sammenlagten har tradisjonelt hatt en klatrer på topp. Klarer Costa eller Meintjes å ta seieren for UAE Abu Dhabi? Samtidig med Abu Dhabi Tour, foregår også Omloop Het Nieuwsblad, hvor vi håper å se en kamp mellom Sagan, Van Avermaet, Vanmarcke, Terpstra og de andre brosteinstorhetene. En drøy uke etterpå kommer feltet til de hvite veiene rundt Siena, for å kjøre Strade Bianche. Ikke et urgammelt ritt, men likevel er det blitt en viktig klassiker.

Oppkjøringsritt og Milano-Sanremo
Dagen etter Strade Bianche starter Paris-Nice, hvor de i år skal opp Col de la Couillole, som etterfølger Col Saint-Martin. Dette blir selvfølgelig underholdende, akkurat som spurtetappene i rittet. Får vi se et Katusha-Alpecin som ikke klarer å komme på riktig side av splitten når feltet deler seg i sidevinden, eller klarer Kristoff å vinne som han gjorde i 2015? Som vanlig foregår Tirreno-Adriatico i samme tidsperiode, hvor feltet skal blant annet takle den tøffe Terminillo-stigningen.

Så venter vi på Milano-Sanremo, årets første monument. I fjor var Boasson Hagen farlig nærme å snyte de rene spurterne med et angrep inne på de siste 500 meterne, skal han endelig klare det i år? Eller får vi se en god angripe på Cipressa eller Poggio, og ta en utradisjonell seier?

Spanske klatreritt og brostein
Etter Sanremo, drar klatrerne og klassikerrytterne hvert til sitt når Volta Ciclista a Catalunya kjøres samtidig med Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem. Disse klassikerne er gode tester i forkant av det som virkelig teller, årets andre monument - Flandern Rundt. De bratte bakkene, tøffe brosteinspartiene og lange kilometerne blir som vanlig steinharde, og det blir moro å se om de norske klarer å holde følge når Sagan og en forhåpentligvis skadefri Greg Van Avermaet trår til for fullt.

Dagen derpå starter det baskiske etapperittet Vuelta Ciclista al Pais Vasco, et ritt som pleier å være ganske ugenerøse i forhold til spurterne. Dette er uten tvil et ritt for klatrerne, selvom det i bunn og grunn bare er en kjedelig ventepause før Paris-Roubaix. Vakre brosteinseksjoner som Mons-en-Pévèle, Trouée de Arenberg, og Carrefour de l'Arbre. En ny sjokkseier, ref. Mathew Hayman, eller en favorittseier til Vanmarcke, Stannard, Boonen? Dette blir jo som vanlig ... ganske gøy.

Ardennerklassikerne
En uke senere kommer WorldTouren til Nederland, og puncheur-klassikerene Amstel Gold Race og La Flèche Wallonne, med sine kjente avslutninger på henholdsvis Cauberg og Mur de Huy. Liège-Bastogne-Liège er en klassiker med lange tradisjoner, og fjorårets utgave var en morsom affære, med Wout Poels som vinner foran Michael Albasini. Kan laget til Lars Petter Nordhaug komme med til Ardennene, og kan han utfordre de aller største - Valverde, Kwiatkowski (???)? Mens de store rytterne er i nord-Europa, er det likevel noen ryttere som har reist til Tyrkia for å kjøre Presidental Tour of Kalkun. Blir det en eller annen småobskur klatrer som tar dette?

Romandie, Frankfurt og Amerika
Når både kalkunrittet og ardennerklassikerne, drar WorldTour-feltet til Sveits, og Romandie. Dette blir som vanlig et flott ritt, med etapper som passer både spurtere, bruddryttere, temporyttere og klatrere. Kommer Chris Froome og Nairo Quintana til å stille med tanker om å gi en forsmak på juli? Spurterne får en WorldTour-sjanse i Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, hvor Alexander Kristoff har vunnet de to siste utgavene.

Giro d'Italia, årets første treukersritt, kan dere lese mer om her.

Midt under Giroen arrangeres Tour of California, det eneste WorldTour-rittet i Amerika. Blir det flere seire til Sagan, både på tempo, spurt og oppover?

Oppkjøringen, baskiske og engelske klassikere og polsk etapperitt
De viktigste oppkjøringsrittene til årets høydepunkt kommer i form av Critérium du Dauphiné og Tour de Suisse. Chris Froome og Romain Bardet, som virker å være de eneste som satser alt på Touren, blir nok å kjøre Dauphiné, mens Tour de Suisse-løypen har som vane å passe spurterne litt bedre.

Tour de France, årets høydepunkt, kan dere lese mer om her.

Etter Tour de France starter Tour de Pologne, et ritt som går over 7 etapper. Dette er et spurtvennlig ritt, men har ikke alltid klart å samle de beste av de beste. Gaviria var den beste i fjor, mens Pelucchi vant to året før. Den baskiske klassikeren, Clasica Ciclista a San Sebastian, pleier derimot å samle store ryttere. Ser vi en kunstseier av Valverde, eller kan Markel Irizar endelig vinne i WorldTouren? Dagen etter kommer WorldTouren til England, med spurtrittet Prudential RideLondon-Surrey Classic. Spurtseier til Cavendish, eller soloseier til Kennaugh?

Eneco, kuperte ritt og kontroversiell sesongavslutning
Senere ute i August kommer Eneco Tour, hvor vi i fjor så de største klassikerrytterne og de største spurterne kjempe om etappeseire. Det håper vi på i år også. Deretter følger Vuelta a España, og spurtrittene Cyclassics Hamburg og Bretagne Classic-Ouest France. De kuperte rittene i Canada vil derimot ha større betydning for topprytterne, siden løypene der kan være god trening i forkant av verdensmesterskapet i Bergen.

Vuelta a España, den spanske Grand Tour, kan dere lese mer om her.
VM i Bergen kan dere lese mer om her.

Etter den norske sykkelfesten, kommer årets siste monument. Il Lombardia blir alltid vunnet av en klatrer/puncheur, og rittet er svært underholdende fra start til slutt. Bakkene er steinharde, men de tøffe utforkjøringene er vel så krevende i den europeiske avslutningen. Verdensavslutningen kommer sent i oktober, i Kina, over seks etapper. Tour of Guangxi virker som en kopi av Tour of Beijing.

 

Med dette ønsker jeg en god sykkelsesong, der vi håper på flere norske seire, men ikke minst store prestasjoner fra utenlandske stjerner.

 

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
04.01.17 17:55

WorldTour-ritt

17.01 › 22.01 - Santos Tour Down Under
29.01 - Cadel Evans Great Ocean Road Race
23.02 › 26.02 - Abu Dhabi Tour
25.02 - Omloop Het Nieuwsblad
04.03 - Strade Bianche
05.03 › 12.03 - Paris-Nice
08.03 › 14.03 - Tirreno-Adriatico
18.03 - Milano-Sanremo
20.03 › 26.03 - Volta Ciclista a Catalunya
22.03 - Dwars door Vlaanderen
24.03 - E3 Harelbeke
26.03 - Gent-Wevelgem
02.04 - Ronde van Vlaanderen
03.04 › 08.04 - Vuelta Ciclista al Pais Vasco
09.04 - Paris Roubaix
16.04 - Amstel Gold Race
18.04 › 23.04  - Presidential Cycling Tour of Turkey
19.04 - La Flèche Wallonne
23.04 - Liège-Bastogne-Liège
25.04 › 30.04 - Tour de Romandie
01.05 - Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt
06.05 › 28.05 - Giro d'Italia
14.05 › 20.05 - Amgen Tour of California
04.06 › 11.06 - Critérium du Dauphiné
10.06 › 18.06 - Tour de Suisse
01.07 › 23.07 - Tour de France
29.07 › 04.08 - Tour de Pologne
29.07 - Clásica Ciclista San Sebastian
30.07 - Prudential RideLondon-Surrey Classic
07.08 › 13.08 - Eneco Tour
19.08 › 10.09 - Vuelta a España
20.08 - Cyclassics Hamburg
27.08 - Bretagne Classic-Ouest France
08.09 - Grand Prix Cycliste de Québec
10.09 - Grand Prix Cycliste de Montréal
07.10 - Il Lombardia
19.10 › 24.10 - Tour of Guangxi

Andre viktige ritt

06.05 - Sundvolden GP (1.2)
07.05 - Ringerike GP (1.2)
17.05 › 21.05 - Tour of Norway (2.HC)
23.05 › 27.05 - Tour des Fjords (2.1)
06.08 - UEC Road European Championship (CC)
10.08 › 13.08 - Arctic Race of Norway (2.HC)
19.08 › 26.08 - Tour de l'Avenir (2.Ncup)
20.09 - World Championship ITT (WC)
22.09 - World Championship U23 (WC)
24.09 - World Championship (WC)

 

WorldTour-lag

AG2R-La Mondiale (Holst Enger)
Astana Pro Team (Engen Korsæth)
Bahrain Merida Pro Cycling Team
BMC Racing Team
Bora-hansgrohe
Cannondale-Drapac Pro Cycling Team
Dimension Data for Qhubeka (Boasson Hagen)
FDJ (Eiking, Hoelgaard)
Lotto Soudal
Movistar Team
ORICA-Scott
Quick-Step Floors
Team Katusha-Alpecin (Bystrøm, Kristoff)
Team LottoNL-Jumbo (Grøndahl Jansen)
Team Sky
Team Sunweb (Lunke)
Trek-Segafredo
UAE Abu Dhabi (Stake Laengen)

ProContinental-lag

Androni Giocattoli-Sidermec
Aqua Blue Sport (Nordhaug)
Bardiani-CSF
Caja Rural-Seguros RGA
CCC-Sprandi Polkowice
Cofidis, Solutions Crédits
Delko Marseille Provence KTM
Direct Energie
Fortuneo-Vital Concept
Funvic Soul Cycles-Carrefour
Gazprom-RusVelo
Israel Cycling Academy
Manzana Postobon
Nippo-Vini Fantini
Roompot-Nederlanse Loterij
Sport Vlaanderen-Baloise
Team Novo Nordisk
United Healthcare Pro Cycling Team
Vérandas Willems-Crelan
VERVA Activejet Pro Cycling Team
Wanty-Groupe Gobert
WB Veranclassic Aqua Protect
Wilier Selle Italia

Biff_Byford
Biff_ByfordInnlegg: 7992
04.01.17 19:05

Flott tråd! Er det noen oversikt en plass på ritt som går på tv også, dvs TV2, Eurosport ? Men sistnevnte sender vel kanskje all WT ?

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23920
04.01.17 20:45

Tar ferie fra sykling i juli som vanlig.

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
04.01.17 21:57
Biff_Byford: Flott tråd! Er det noen oversikt en plass på ritt som går på tv også, dvs TV2, Eurosport ? Men sistnevnte sender vel kanskje all WT ?

Det har jeg ingen oversikt over.

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
05.01.17 12:40

Ferie fra sykling i juli krever naturligvis ekstra fokus på CX og TR vinterhalvåret.

Det er snart VM i CX i slutten av januar og et og annet 6-dagers evenement har også blitt kjørt. Alle connoisseur med respekt for seg selv har den hellige RR+CX kombinasjonen, men hvis det virkelig finnes noen treenighet i sykkel så er den sanne kombinasjon RR+CX+TR.

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
05.01.17 12:40

Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt har blitt kjøpt opp av ASO. Lover bra for TV-sending som var manglende i fjor. Året før var rittet avlyst pga. en avslørt planlagt terrorhandling.

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23920
05.01.17 14:03

Usj, ASO. Ekkelt.

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
06.01.17 08:54

Etoile de Bessèges blir litt av et ritt i år. Mange av rytterne som pleier å kjøre Tour of Qatar, går til Bessèges for å få rittdager i forkant av klassikerne - deriblant Alexander Kristoff. Pleier å være mange flate etapper, noen få kuperte etapper, og en kort, kupert tempo.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 4985
06.01.17 17:40

Utrolig trist for innbyggerne i Qatar at de mister sitt eneste sykkelritt. 

Il_Falco
Il_FalcoInnlegg: 4473
06.01.17 19:50
Trehjulssykkel: innbyggerne i Qatar

Millioner av sykkelinteresserte som gråter sine modige tårer nå.

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
07.01.17 18:08

Hvor ble Tour of Egypt av i år egentlig?

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
08.01.17 08:54

BMCs unggutt Miles Scotson vant det australske mesterskapet, foran Gerrans og Haas. Sterkt!

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
08.01.17 09:02

Jepp, banerytter han og det var en sterk avslutning. Men, jeg nok forutsetningene for å gå på støt 1,5km fra mål er optimale når Gerrans er med i teten der:)

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23920
08.01.17 18:10

Aiai, OGE! Noen må gå nå!

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
09.01.17 12:41

Eurosport-sendte ritt

Tour of Dubai
Vuelta a la Communitat Valenciana
Tour of Oman
Ruta del Sol
Abu Dhabi Tour
Omloop Het Nieuwsblad
Kuurne-Bruxelles-Kuurne
Grand Prix Samyn
Strade Bianche
Paris-Nice
Tirreno-Adriatico
Nokere Koerse
Milano-Sanremo
Volta Ciclista a Catalunya
Dwars door Vlaanderen
E3 Harelbeke
Gent-Wevelgem
Driedaagse De Panne
Ronde van Vlaanderen
Vuelta Ciclista al Pais Vasco
Grand Prix Scheldeprijs
Paris-Roubaix
Brabantse Pijl
Tour of Hainan
Amstel Gold Race
Tour of Croatia
Presidential Tour of Turkey
La Flèche Wallonne
Liège-Bastogne-Liège
Tour de Romandie
Tour de Yorkshire
Tour of Azerbaijan
Giro d'Italia
Quatre Jours de Dunkerque
Amgen Tour of California
Baloise Belgium Tour
Critérium du Dauphiné
Route du Sud
Tour de France
Österreich Rundfahrt
Clásica de San Sebastián
Tour de Pologne
Prudential RideLondon-Surrey Classic
Tour of Utah
Eneco Tour
Arctic Race of Norway
Vuelta a España
Cyclassics Hamburg
Bretagne Classic-Ouest-France
Tour of Alberta
Brussels Cycling Classic
Tour of Britain
Grand Prix Cycliste de Québec
Grand Prix Cycliste de Montréal
Il Lombardia
Binche-Chimay-Binche
Gran Piemonte
Tour d'Almaty
Paris-Tours

Ritt som ikke er fastsatt:
Zesdaagse Vlaanderen-Gent
Tour de l'Avenir
Women's Tour of Britain
Grand Prix Impanis Van Petegem
Tour de l'Eurometropole / Circuit Franco-Belge
Revolution Series
Roma Maxima
Saitama Criterium
Six Days of London
Top Competitive
Open de Suède Vårgårda

Biff_Byford
Biff_ByfordInnlegg: 7992
09.01.17 18:41

Takk Eurosport...og hodnemyr

St.Unix
St.UnixInnlegg: 1935
10.01.17 01:26

Ubegripelig at Eurosport ikke har rettighetene til årets viktigste etapperitt - Tour de Langkawi.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 4985
10.01.17 03:54
hodnemyr: Six Days of London

Kommer til å skape helvetes mye trafikkorker.

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
10.01.17 07:39

Langkawi er ikke viktig. Tropica Amissale Bongo, just saying.

petruspan
petruspanInnlegg: 2107
10.01.17 08:53

Ingen tour of eritrea og ingen tro-bo Léon. Skjønner ikle hvorfor jeg gidder abonnere på Eurosport

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
10.01.17 19:48

TdU på Tv2! Live..

(Innlegget ble redigert 10.01.17 19:48)

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
14.01.17 13:04

Håper på en battalje hvor også andre enn Aus er med i toppen i TdU, Woods blir interessant og så håper vi på Chaves? Også spent på han nye klatreren på DDD, Morton.

(Innlegget ble redigert 14.01.17 13:06)

2OLEGENDE
2OLEGENDEInnlegg: 9096
14.01.17 13:26

Lach er en kul type. Anbefaler alle å få med seg han og broderens Thereabouts filmer. Kommer snart nummer tre i rekken, de to første er helt fløte.

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23920
14.01.17 16:16

Lachlan eier ikke disiplin. Klarer det ikke denne gangen heller.

Il_Falco
Il_FalcoInnlegg: 4473
14.01.17 22:26
Hvale90: Lachlan

Vi trenger en ny Laiseka.

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
15.01.17 17:54

Sam Bennet med et skikkelig kick i spurten i går, men kom for sent frem. Sagan og Bennet på en litt kjedelig 2. og 3.. Lurer på om Bora kommer til å samarbeide bedre enn dette fremover?

Sagan åpenbart et stykke unna formen for Ewan drar rett i fra selv om Sagan har hjulet hans.

(Innlegget ble redigert 15.01.17 17:56)

hodnemyr
hodnemyrInnlegg: 830
15.01.17 19:49

Ewan har jo et av sesongens hovedmål nå. Sagan vil jo bare ha noen ritt i beina

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
17.01.17 20:16

Opptrekkerrolle for Sagan etter at han endret rangen underveis. Sagan var til og med helt sluttkjørt ca 150m før mållinja i motsetning til visse andre. Tror ikke Bennet trengte rope for å få han til å kjøre heller.

(Innlegget ble redigert 17.01.17 20:17)

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23920
17.01.17 22:50

Har Sagan giddet å barbere beina?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg