Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Caparez ren Giro seier?

NYTT TEMA
Avantii
AvantiiInnlegg: 47
02.06.19 11:27

Richard Caparez kommer i dag til å ta sin første Grand tour seier, i siste etappe i Giroen. Gratulerer til ham. Men er det bare jeg som synes det er litt mistenkelig at denne syklisten kommer ut av så og si ingenting, og vinner verdens nest største tre ukers ritt?

Caparez er altså en 26 år gammel rytter fra Equador. Han kom riktignok på fjerde plass i fjor. Men ser du gjennom hva annet han har vunnet, er det veldig lite han kan vise til. En ettape i Giroen i fjor, noen gode plasseringer i mindre Spanske ritt her og der, neste ingenting i World Tour ritt.

 

Caparez fikk sin første proff kontrakt i 2016, særdeles sent i karrieren. 2017 fikk han stagiere kontrakt med Movistar. Så det er altså ikke før i fjor, i en alder av 25, at denne rytteren fikk en fullstendig kontrakt med ett world tour lag.

Jeg bare skjønner ikke helt hva denne rytteren har gjort for å plutserlig bli blant verdens beste? Han har slått gjennom særdeles sent, han har ingen tidligere resultater å vise til, annet enn Giroen i fjor, og han kommer fra ett land nesten uten sykkel tradisjon. 

Hva synes dere? Kan Caparez ha noe å skjule?

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12367
02.06.19 11:45

Selvsagt er det stor sannsynlighet for at en GT-vinner skjuler noe. Ellers er det overraskende lite røyk rundt Carapaz, utover at Movistar selvsagt er et grunnleggende suspekt lag. 


Ser man på det Carapaz gjorde i 2017 (2 i Route del Sol, 4 i Castilla Leaon) som 24-åring og det han gjorde som 25-åring i 2018 (4 i Giroen, 11 i Paris-Nice som hjelper for Soler som vant, 18 i Vueltaen som hjelper for Valverde og sterke plasseringer i mindre etapperitt) så er det ikke så rart at han vinner Giroen nå. Husk at favoritten Dumoulin krasjet ut, Yates har vært forferdelig svak, Roglic har vært helt alene og Nibali har kastet bort seiersmuligheten på å kun fokusere på Roglic. 


At Carapaz vinner Giroen er utrolig mye mer «logisk» enn triumfene til Froome, Thomas, Wiggins, Hesjedal etc i GT’er de siste årene. 


(Men sykkel er sykkel, og det er ingen grunn til å blindt tro at han er ren)

voldsmann
voldsmannInnlegg: 2445
02.06.19 12:09

Nei, ikke noe spesielt mer bekymret enn vanlig. 

Zarico
ZaricoInnlegg: 1801
02.06.19 12:20
george_hincapie: At Carapaz vinner Giroen er utrolig mye mer «logisk» enn triumfene til Froome, Thomas, Wiggins, Hesjedal etc i GT’er de siste årene.

Enig. Du er også inne på at Carapaz vinner denne Giroen på grunn av at de andre kandidatene ikke har vært på topp. Det tror jeg er spot on. Roglic er litt overhypet, Nibali er på hell, Yates restituerer som en 19-åring i mai, Lopez har hatt mye utur, Dumoulin kræsjet ut osv. Dette er jo litt av det vi setter pris på med Giroen også, at man får et uforutsigbart ritt uten dette watt-toget til Sky/Ineos. 


Det er naivt å tenke at sykkelsporten er ren, så man hadde ikke blitt overrasket om Carapaz ikke har rent mel i posen, men han er langt fra den eneste i feltet i så fall. 

Il_Falco
Il_FalcoInnlegg: 5049
02.06.19 21:34
Zarico: Du er også inne på at Carapaz vinner denne Giroen på grunn av at de andre kandidatene ikke har vært på topp. Det tror jeg er spot on. Roglic er litt overhypet, Nibali er på hell, Yates restituerer som en 19-åring i mai, Lopez har hatt mye utur, Dumoulin kræsjet ut osv.

Man skal jo heller ikke glemme at Carapaz nærmest fikk gratis det minuttet han vant med etter idiotkjøringen til Nibali og Roglic.

St.Unix
St.UnixInnlegg: 2349
02.06.19 22:18

Har like mye tillit til Carapaz som resten av GT-vinnerne de siste årene. Altså svært lite. Men gledelig at et lite filleland som Ecuador får seg en seier i et såpass stort ritt. Begynte å bli litt i overkant med disse skitne britene nå.

Il_Falco
Il_FalcoInnlegg: 5049
11.07.19 19:38

La Gazetta påstår visst at han skal til Sky. Til å grine av dersom det stemmer. 

Eksberten
EksbertenInnlegg: 28658
11.07.19 23:43
Il_Falco: La Gazetta påstår visst at han skal til Sky. Til å grine av dersom det stemmer.

Kanskje Sky kan utfordre Ineos da?

Krylatskoye
KrylatskoyeInnlegg: 11084
22.07.19 19:17

Ja denne rytteren er like troverdig som stjernerytterne på tyrkias nasjonallag under Tour of Turkey.

Il_Falco
Il_FalcoInnlegg: 5049
22.07.19 19:19
Krylatskoye: Ja denne rytteren er like troverdig som stjernerytterne på tyrkias nasjonallag under Tour of Turkey.

Latterlig påstand. Regner med du har dokumentasjon?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg