Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
Walchez
WalchezInnlegg: 3431
16.02.20 22:54

Herlig seier for Casper og norsk tennis. Tror nok at denne seieren gjør han ekstremt godt og fjerner dette presset om å vinne sin og norsk tennis første ATP-tittel. Jeg har stor tro på at han vil vinne flere og kanskje allerede i år. Forventer dog en liten reaksjon og tidlig exit fra Rio, men forhåpentligvis kommer han seg forbi det første hinderet i morgen. Bykset opp til 34-plass på rankingen vil også hjelpe han fremover med bedre seedinger og han er ikke mange poengene bak 32-plassen nå. Kun 7 rankingpoeng bak Coric på 32-plass på live-rankingen

drazyc
drazycInnlegg: 3210
16.02.20 23:05

Håper Casper unngår Pedro Martinez i første runde i Rio, som er gjennom kvalifiseringen. Han er en tøff grusspiller som var nære ved å slå ut Lajovic denne uken.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
16.02.20 23:06
Walchez: Forventer dog en liten reaksjon og tidlig exit fra Rio,

Det kan fort bli en utladning nå ja, men heldigvis er han ikke med i dobbel i Rio og han møter antageligvis overkommelig motstand i de to første rundene. Håper virkelig at han kan ta seg til kvartfinale og møte Thiem, det kan være akkurat den utfordringen som han trenger for å ikke få en naturlig utladning etter sin første ATP triumf. Dessuten, ved å nå kvart'n så forsvarer han poengene fra i fjor i Rio. da han røk ut mot Djere i kvart'n. Å få måle krefter i en slik turnering med verdens nest beste grusspiller kan bli et skikkelig høydepunkt og en fantastisk spennende forestilling og absolutt ikke noen walk over selv for Thiem. 

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1807
16.02.20 23:42

Nå må vi ikke ta helt av her, for all del sterkt og viktig med atp seier. Det jeg mener med å ikke ta av her nå er han at han etter min mening ikke møter en eneste topp topp grusspiller. Hverken Lajovic Sousa eller Londero er noe særlig. Vi får vente og se hvordan han presterer mot bedre spillere på grusen. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
16.02.20 23:51
KTBFFH: Nå må vi ikke ta helt av her, for all del sterkt og viktig med atp seier. Det jeg mener med å ikke ta av her nå er han at han etter min mening ikke møter en eneste topp topp grusspiller. Hverken Lajovic Sousa eller Londero er noe særlig. Vi får vente og se hvordan han presterer mot bedre spillere på grusen.

Hvem har tatt helt av?  Har du Janteloven i innbundet utgave? jaggu noe av det mest gretne jeg har lest av kommentar på lange tider. Hva med å heller nyte den største norske tennisprestasjonen gjennom tidene?

DennisB
DennisBInnlegg: 14621
16.02.20 23:52
KTBFFH: Hverken Lajovic Sousa eller Londero er noe særlig

Lajovic og Londero er meget gode grusspillere. Sousa jevnt over god, men spesielt Lajovic er en svært tricky motstander, en kamp som Casper løste svært godt.

 

Uansett er det et godt poeng at man kan ikke gjøre mer enn å møte den som står på den andre siden av nettet. Jeg er generelt ikke for å tone ned prestasjonen fordi man slapp å møte spillere eller lag som ikke nådde opp, tapte tidlig etc. Enten det er i fotball (f.eks. sluttspillet i CL), tennis eller annet. Det hører med til gamet. Heldig at Schwartzman måtte kaste inn håndkledet selvsagt, men slikt ser man jo ofte i tennis.

(Innlegget ble redigert 16.02.20 23:54)

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1807
16.02.20 23:52

Nei jeg har ikke janteloven innbundet, men ser litt bak resultatene og motstanderen. Prestasjonen er bra, men det sier mer om tenniskulturen i Norge (Dessverre) enn prestasjonen til Ruud. 

Er ikke uenig i det Bergkamp, han gjør jobben for all del, men som sagt møter ikke de beste spillerene. Vi får se hvordan han er når det kommer topp 10-20 spillere i verdens + top grusspillere. (Innlegget ble redigert 16.02.20 23:54)

lok1
lok1Innlegg: 5943
16.02.20 23:53
drazyc: Håper Casper unngår Pedro Martinez i første runde i Rio, som er gjennom kvalifiseringen. Han er en tøff grusspiller som var nære ved å slå ut Lajovic denne uken.

Ble Gianluca Mager

lok1
lok1Innlegg: 5943
16.02.20 23:55
KTBFFH: Lajovic

Ikke noe særlig å komme til finale i en Masters nei. Men hvis du mener det ikke er noe til tess å vinne noe hvor ikke topp 10 er med så får du nesten mene det. Men da tror jeg ikke du blir tatt noe særlig seriøst her inne.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1807
16.02.20 23:59

Nå misforstår du med vilje lok1, mener det er vell og bra, men føler folk tar helt av. Det var poenget mitt. At Lajovic bøyer seg inn i rekken av spillere som har spilt 1 master fantastisk i karrieren for å så aldri være i nærheten av det igjen. 

drazyc
drazycInnlegg: 3210
17.02.20 09:20
KTBFFH: Det jeg mener med å ikke ta av her nå er han at han etter min mening ikke møter en eneste topp topp grusspiller. Hverken Lajovic Sousa eller Londero er noe særlig. Vi får vente og se hvordan han presterer mot bedre spillere på grusen.

Lajovic og Londero er jo særdeles gode grusspillere. Jeg vil rangere begge to som godt innenfor topp 30 på underlaget for øyeblikket. Lajovic er dessuten en spiller som har vist god form i det siste, bl.a. ved å slå ut både Khachanov og Auger-Aliassime i ATP Cup. Han har slått Thiem på grus tidligere. Londero er også en spiller på vei oppover, med fjerde runde i fjorårets Roland Garros som kanskje beste resultat, slått ut av Nadal.

Klart at Casper er heldig med å møte en småskadet Sousa i finalen, men fysikken er en (stor) del av gamet.

(Innlegget ble redigert 17.02.20 09:20)

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
17.02.20 09:23

Hahaha, ja, la oss ikke glede oss, fordi det er så mye lurere og vente å se!!!  


Casper møter Gianlugi Mager i første runden. Ranket nr. 127.   En spiller som Casper normalt slår selvfølgelig, men så er jo ikke omstendighetene helt normale akkurat nå.  Fysisk sett virket Casper nærmest uberørt etter uka i Buenos Aires, men det er jo en del mentalt som spiller inn..  Får man i det hele tatt sove natten etter noe sånt? Heldigvis er det ikke kamp i dag.....   


 

drazyc
drazycInnlegg: 3210
17.02.20 09:31
KTBFFH: topp topp grusspiller

Det kunne for øvrig vært interessant om du spesifiserte nærmere hva du mener med "topp topp grusspiller". Er det Nadal, Thiem eller Djokovic som Casper må slå for at vi skal kunne ta av litt for en historisk norsk tennisprestasjon?

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
17.02.20 12:09
KTBFFH: men ser litt bak resultatene og motstanderen.

Det tviler jeg på at du gjør. De beste grusspillerne velger the golden sving nå tidlig på året, mens de spillerne som er bedre på HC de velger selvsagt HC-turneringene. De tre store stiller forøvrig omtrent  bare i GS og Masters. For de som følger litt mer med på tennis enn bare de sparsomme overskriftene i hovedstrømsmedia her i Norge, så kommer det først og fremst av at de har oppnådd en anseelig alder som toppidrettsutøvere og dermed må være noe mer restriktive med hva de stiller opp på. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
17.02.20 12:18
KTBFFH: men føler folk tar helt av.

Skulle du forøvrig slutte å bare "føle" så mye og heller sette deg litt inn i idretten tennis, så kan du starte med å følge med på de offisielle ATP-tour sidene, du kan starte med denne siden: https://www.atptour.com/en/news/ruud-fedex-atp-rankings-movers-17-february-2020

Elmmm
ElmmmInnlegg: 8891
17.02.20 12:32

Ville bare gratulerere alle her inne og de som var på så aktiv på tråden her når den ble laget.


Tenk dere, vår første ATP-seier.WOW

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 1291
17.02.20 12:34

Helt herlig seier i går! :D Utrolig gøy, og håper på mer inn mot sommeren. Dere som følger mer med, hva er realistisk å håpe på i år? Topp 20 og 1-2 titler til? Virker jo å være blant de 10 beste grusspillerne i verden nå, så med så mange grusturneringer burde det kanskje være gode muligheter :)


Når det gjelder enkeltes negativitet kan jeg bare si at jeg er enig med Il-Pirata, drazyc, og de andre. Først og fremst må man se på forutsetningene: han er 21 år gammel og var ranket så vidt innenfor topp 50. Dersom ikke dette er stor prestasjon gitt forutsetningene, så vil stort sett bare topp 5-10 sine resultater kunne regnes som en prestasjon.
Jeg har tidligere uttalt at det kun er 1000-turneringer og oppover som teller, men det er selvsagt i en GOAT-debatt. Som en annen debattant så korrekt påpekte overfor meg, og som jeg var helt enig i, å snakke ned 250- og 500-turneringer (og også Challenger og Futures for den del) er ekstremt respektløst overfor 99 % av aktive profesjonelle tennis-spillere. GOAT-debatt er en ting, men alle de 3 store startet med å vinne sin første tittel på 250-nivå ;)

drazyc
drazycInnlegg: 3210
17.02.20 12:47
LittleSteven: Dere som følger mer med, hva er realistisk å håpe på i år? Topp 20 og 1-2 titler til? Virker jo å være blant de 10 beste grusspillerne i verden nå, så med så mange grusturneringer burde det kanskje være gode muligheter :)

Blir nok viktige uker frem mot French Open. Med den formen han har vist så langt i år har jeg håp om at han faktisk kan tjene noen poeng i ukene fremover, ikke bare forsvare poengene fra i fjor. I IW/Miami blir det vanskelig å tjene noe særlig med poeng, men regner med at han er med på så mye som mulig på europeisk grus etter det. Han bør stille i Houston, for det er erfaringsmessig en av de svakere grusturneringene i løpet av året.

Topp 20 er mulig med maksimal uttelling. Men det er jo ingen selvfølge at Casper spiller stabilt på dette nivået. Han kan fort få en dupp, og da blir det vanskeligere.

(Innlegget ble redigert 17.02.20 12:47)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
17.02.20 13:27
LittleSteven: Dere som følger mer med, hva er realistisk å håpe på i år? Topp 20 og 1-2 titler til? Virker jo å være blant de 10 beste grusspillerne i verden nå, så med så mange grusturneringer burde det kanskje være gode muligheter :)

Jeg sa vel i denne tråden da Casper spillte i St. Petersburg i høst, at jeg så store forbedringer i HC spillet hans (først og fremst serve-returer og backhanden) og jeg tror jeg sa da at når det blir vinter og grusturneringene i Sør-amerika kommer i gang så vil det forbedrede HC-nivået virkelig slå ut på grusspillet hans. Jeg spådde da at Casper ville ta en tittel i år og være topp 30 på rankingen innen utgangen av året. Nå sammenfaller jo dette med Caspers egne målsettinger, så selvsagt ikke så mye å skryte av å spå akkurat det, for Casper har stort sett klart å oppnå sine målsettinger.


Når vi ser vet hvilke målsettinger han har for fremtiden, lover jo det godt, for han har uttalt at han sikter mot nummer en på rankingen og å vinne en GS. Men det er et meget langt stykke dit ennå og nivået topp ti er så skyhøyt, at foreløpig er jo det drømmer og ikke realisme.


Men en spiller jeg liker å sammenligne Casper med, er den noen år eldre Thiem, begge favoriserer i utgangspunktet grus men blir bedre og bedre også på HC. Det beste eksempelet på at Casper har forbedret seg på HC, er måten han spillte mot Medvedev i ATP cup, samt at han slo Isner og Fognini på det underlaget. At han etterhvert skulle kunne ta Isner på grus var jeg sikker på, spesielt etter at han slo ut Opelka i Houston i fjor, men matchen mot Medvedev, tross tapet, den var magisk på det underlaget. 


Men for i år så skal jeg være kjempefornøyd om han holder seg stabilt inne topp 50, for formen går i bølgedaler og så tror jeg vi vil på se en ranking et sted på -20 tallet en gang i løpet av året, men målet er topp 30 ved utgangen. Da sikrer han jo også en ny deltagelse i ATP-cup (som virkelig er bra, for poengene de tjener der kommer i tillegg til de 18 tellende beste turneringene). Så da gjelder det bare at en av de håpefulle norske (i tillegg til Viktor), f.eks Lilleengen klarer å karre til seg noen ATP poeng også i år, slik at vi kan stille lag der.

startelver
startelverInnlegg: 59547
17.02.20 16:05

Bare det at Casper er på 30-tallet på rankingen er fantastisk nå, kan ikke forvente noe bedre, og så får vi se om han kan få det til på HC etterhvert. 

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 1291
17.02.20 18:50

Takk for svar begge to :)

Ja, ser poengene deres og er enig, viktigste fremover nå er å få gode opplevelser i 250 og 500, bli stabil i topp 30 så han får seeding i GS, og stabile prestasjoner jevnt over på alle underlag ut i fra ranking.

Er personlig ikke så veldig glad i Leif Welhaven, men kronikken hans om perfekt timing er jeg enig i. Selv om nivået innenfor topp 10 alltid vil være skyhøyt, er det jo ingen tvil om at alle de 3 store har lagt opp senest rundt neste OL i 2024 og dersom de mot formodning ennå spiller, vil de nok ikke være en trussel lengre. Så da mener jeg man kan håpe på topp 10 og kanskje noen store titler. Men som jeg alltid sier, viktig å nyte reisen, så nå gleder jeg meg bare til i morgen :D

(Innlegget ble redigert 17.02.20 18:51)

serk
serkInnlegg: 2090
17.02.20 19:19
Walchez: Herlig seier for Casper og norsk tennis. Tror nok at denne seieren gjør han ekstremt godt og fjerner dette presset om å vinne sin og norsk tennis første ATP-tittel. Jeg har stor tro på at han vil vinne flere og kanskje allerede i år. Forventer dog en liten reaksjon og tidlig exit fra Rio, men forhåpentligvis kommer han seg forbi det første hinderet i morgen. Bykset opp til 34-plass på rankingen vil også hjelpe han fremover med bedre seedinger og han er ikke mange poengene bak 32-plassen nå. Kun 7 rankingpoeng bak Coric på 32-plass på live-rankingen

Håper Casper Ruud bare vinner og vinner og vinner. Helt til vi sier: "Nei, nå, Casper Ruud, ble det for mye vinning, vær vennlig og stopp! Vi klarer ikke mer!". Vennlig hilsen Donald!

 

Nordmenn i god-stolen foran TV elsker å se landsmenn slite for gullet! Få forstår hvilken prestasjon Casper Ruud nå gjør!

I individuelle sportsgrener er tennis øverst! Mulig slått av individuelle stjerner i tungvektsboksing, golf, formel 1, friidrett mm.

Bjørn Borg er det største nordiske sportsikon, gjennom tidene, og konkurrerer godt med Diego Maradona, Muhammed Ali, Tiger Woods mfl. om den tittelen, i verdenssammenheng!

(Innlegget ble redigert 17.02.20 19:36)

Kundera
KunderaInnlegg: 6109
17.02.20 20:19

Gøy med første norske ATP-tittel, og imponerende å se hvordan Casper Ruud tar steg for steg i sin vandring mot tennistoppen! Backhanden hans er blitt langt sikrere, og tidvis også et offensivt våpen. Førsteserven virker også å ha blitt langt mer stabil.


Fremdeles synes jeg han beveger seg litt for dårlig, slik at han foreløpig ikke er så god under press, men pappa Christian har nok også det på agendaen fremover.  

serk
serkInnlegg: 2090
17.02.20 20:34

Radarparet Ingrid Kristiansen/Grete Waitz er det nærmeste Norge kommer Bjørn Borg. Glem(ikke helt) Johann Olav Koss og Kjetil André Aamodt!


Men hvis sjakk defineres som idrett, så...

serk
serkInnlegg: 2090
17.02.20 20:44

Men det fremste idrettsikonet i Norge gjennom tidene heter: Nils 
Arne Eggen! Nævne det bare, ittj skap nå oppstuss!


Idretts-norge har en idretts-helt som kan norsk! (Nils Arne Eggen er norsk-lektor - få det inn i skallen!!)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
17.02.20 21:01
LittleSteven: nå gleder jeg meg bare til i morgen :D

Samme her, jeg har jo ikke landet helt ennå etter siste uka og vil ha mer...   Matchen i morgen blir viktig å komme seg gjennom med seier og den kan bli vanskelig for Casper. Han møter en sulten kval-spiller og han kan fort få en reaksjon selv på siste ukes prestasjoner. Morro forresten å se at i skrivende stund så kjører Andujar over Verdasco i første settet, Andujar som Casper holdt lekestue med. Men som sagt det kan fort komme en reaksjon nå.  Jeg husker hva Casper sa etter suksessen i Rio i -17 og den påfølgende nedturen, den skulle han lære av og så er det jo mulig at Thiem venter i en kvart og det kan være det som skjerper Casper ekstra. Kommer han seg gjennom morgendagens match, så tror jeg andre runden blir lettere.

lok1
lok1Innlegg: 5943
17.02.20 21:49

Syns Casper har vist seg å være svært god mentalt i det siste. Ikke alle som hadde klart å hente seg både fysisk og mentalt når Londero servet for kampen i semien. 

drazyc
drazycInnlegg: 3210
18.02.20 10:06
Kundera: Fremdeles synes jeg han beveger seg litt for dårlig, slik at han foreløpig ikke er så god under press, men pappa Christian har nok også det på agendaen fremover.

Det er jeg enig i. Når tempoet settes opp av motstander og Casper blir sendt fra side til side, er han ikke blant de beste foreløpig. Han må for tidlig sette opp en slice, og hans defensive slice er dessuten ikke god nok. Tror det handler mye om eksplosivitet i fotarbeid. Er nok vanskelig for han å bli blant de aller kjappeste her, men han kan helt klart jobbe med det.

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 39370
18.02.20 16:25

Spent på hvordan Casper kommer til å spille i dag. Hadde vært herlig om han kom seg frem til kvarten og fikk spilt mot Thiem.


Var ikke hjemme i helga, men fikk heldigvis sett finalen siden O'Learys i Trondheim var greie nok til å sette matchen på storskjerm etter forespørsel.

DennisB
DennisBInnlegg: 14621
18.02.20 16:52

Selvsagt var seieren i Buenos Aires svært gledelig for norsk tennis og Casper selv. Men kanskje enda mer gledelig, er det faktum at denne seieren ikke var overraskende for de som følger Casper eller tennis tett. I det ligger det at Casper allerede i karrieren har skaffet seg et navn, en posisjon, og fått, helt fortjent, den respekten fra de andre spillerne vi og teamet ønsker. Der ligger det en svært viktig psykologisk fordel framover.

 

For eksempel, i denne turneringen var han relativt klar oddsfavoritt i alle kampene han spilte. Det har aldri skjedd før på ATP 250 (eller bedre) - nivå for en norsk tennisspiller. Jeg/vi satt all oddsen fra 1.50-ish og nedover. Både mot Londero (kanskje ikke så rart), men også mot Lajovic (nr.23 i verden og grusspesialist). Og det har han gjort seg fortjent til, i sin første turnering på grus siden Kitzbuhel i august i fjor. Der han for øvrig slo bl.a. Carreno Busta og Pablo Cuevas. Meget sterke grusspillere (men tapte for Ramos dog). Det vil igjen si at han har gjort seg fortjent til denne oddsen også på bakgrunn av hardcourt-prestasjonene sine fra høsten og fram til nå. Og bare det, er et stort steg i riktig retning for Snarøya-gutten.

 

Nå møtte han aldri Schwartzman, som mange forventet, men vi hadde gitt han en relativt lav odds mot Diego også. Oddsen hadde vært overraskende jevn (Schwartzman hører til blant de beste grusspillerne i verden på gode dager), og igjen, det har Casper gjort seg fortjent til.

 

Det kanskje mest gledelige allikevel, er forbedringspotensialet Casper har. Vi vet at han kan forbedre angrepsspillet sitt. Nå har han blitt flink til å utnytte sin gode serve og sette bort andreballene, men har fortsatt mer å gå på. Det handler om å ta de riktige valgene, når han bør inn og sette bort poengene. Vi vet at han kan forbedre volleyen sin, men han har også tatt et godt steg der det siste halvåret (også takket være godt doublespill). Han kan ytterligere forbedre backhanden sin, og bruke den oftere som et angrepsvåpen. Mot de beste må han det, han kan ikke bare forsvare seg da. De beste vet hvor de skal presse Casper.

 

I tillegg har jeg aldri vært fan av å stå såpass langt bak grunnlinja på serven. Jeg møtte alltid serven tidlig selv, og synes jeg profiterte på det. De som server best, vil ikke ha store problemer med å vinkle ut Casper når han står så langt bak. Synes godt han kan møte ballen tidligere, eller i det minste variere litt mer, selv om det kan bety at han får serven i en høyde han ikke er mest komfortabel med.

 

For meg har det også vært fantastisk å se forehanden hans nå, hvordan han bygger opp spillet når han får tid nok, og ikke minst lengden han har på den. Om han, som vi ofte så i denne turneringa, kan sette den toppede forehanden sin innafor en meter fra grunnlinja, så er det fint lite motstanderen kan gjøre med den. Det som kommer tilbake er ofte mat for Mons. Å få kontroll under ballvekslingene, har vært Caspers store framgang det siste året. Med god lengde, har han fått bedre tid til å bruke den meget skarpe forhanden sin. Ikke bare inside out, men også crosserne.

 

Dette ble et langt innlegg, men jeg gleder meg stort på Caspers vegne. Jeg har jobbet med tennis på et eller annet nivå i mer enn 20 år, så for meg personlig er det gull å få være med på denne reisen. Deilig at vi endelig får resultater igjen, det begynner å bli lenge siden Christian var på sitt beste nå. I min ungdom hadde vi et enormt talent i Morten Rønneberg, men han rotet det dessverre til for seg selv. Der så jeg et potensial til topp 30. I Casper ser jeg en gang i framtida topp 10. Men veien dit er tøff. Er han ikke 100% skjerpet i dag, kan han tape for mange innafor topp 150.

(Innlegget ble redigert 18.02.20 17:04)

Klikk for å gå tilbake til toppen