Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
unitedkid1902

Innlegg: 41297
unitedkid1902
08.05.21 22:50
Kundera: Hvis spillet sitter, behøver man vel ikke ha en plan B?

Dette er ingen selvfølgelighet. Når man spiller mot en type som hamrer inn vinnere med en gang han ikke er under press, så skulle jeg gjerne likt å høre plan B når serven ikke funker og forehanden ikke er på sitt beste

Spillet satt ikke for Nadal her om dagen heller og han ble slått relativt klart av Zverev. Man kan rett og slett ikke ha middels/dårlig dager mot topp 10 spillere

(Innlegget ble redigert 08.05.21 22:51)

Il-Pirata

Innlegg: 22654
Il-Pirata
08.05.21 23:11
lok1: Jeg er ikke skuffet.
Fordi: Casper har aldri spilt bedre tennis, det er ny Masters til uka hvor han potensielt kan møte Nadal, uka etter er det duket for et potensielt møte med Federer og så er det French Open!

Helt enig, Berettini spilte helt på topp og Casper spilte kun en match på det jevne i egne servegame og da taper han selvsagt for en topp 10 spiller.

Uansett tror jeg ikke folk som plutselig fant ut via overskrifter i pressen at det var match i dag og som ellers aldri kommenterer tennis og som nå sutrer, skjønner hvor store steg Casper har tatt mot verdenstoppen. Den eneste som har grunn til å være skuffet i dag er Casper sjøl, fordi om han hadde hatt topp dagsform slik som i de foregående matchene, så ville han kunnet slå Berettini også i dag, selv om italieneren hadde en topp-dag. Vi snakker tross alt om verdenstoppen i tennis, når vi snakker om semifinale i Masters.

 

Iniesta

Innlegg: 2085
Iniesta
09.05.21 10:46

Har han trukket seg fra Roma? Shapovalov står oppført mot kvallik spiller nå

Bjoentegaard

Innlegg: 607
Bjoentegaard
09.05.21 10:59

Ja, ser ut til at han har trukket seg.  Det virket som om noe holdt han tilbake i går, jeg tenkte det bare var et spørsmål om energinivå, men kan jo være smerter eller no..    Så, vil han nå beholde halvparten av poengene fra i fjor..?   Vel vel, det får vi jo snart se..   

drazyc

Innlegg: 3638
drazyc
09.05.21 10:59

Casper har trukket seg fra turneringen i Roma. Uvisst hvorfor. I intervjuet etter kampen i går virket Christian Ruud innstilt på at Roma var neste.

Synes dessverre det virker som Casper ikke tåler mange kamper i strekk. Synes det stadig virker som han pådrar seg småskader utover i turneringene, som gjør at han enten presterer under pari mot slutten eller står over turneringen i etterkant.

Roma er tross alt en Masters-turnering, så regner med at han har en god grunn for å trekke seg der.

Bjoentegaard

Innlegg: 607
Bjoentegaard
09.05.21 11:13

«Litt småvondter her og der. Han ønsker ikke å risikere at noe utvikler seg til det verre», skriver han i en tekstmelding.

Jo nærmere FO han kommer jo forsiktigere er han…   Kan snart se ut som et mønster det der med skadene, men satser og håper det er mer tilfeldig at så mye sånn har skjedd i år. 

(Innlegget ble redigert 09.05.21 11:15)

Iniesta

Innlegg: 2085
Iniesta
09.05.21 11:29

Så kan man diskutere hvor smart det er å sette opp  masters 2 uker på rad. 

Det er 3 uker mellom monte carlo og madrid. 

drazyc

Innlegg: 3638
drazyc
09.05.21 12:12

Historikken så langt i år:

Australian Open - Casper trekker seg i fjerde runde mot Rublev med smerter i magemuskel

Acapulco - Casper trekker seg før kvartfinalen mot Zverev med håndleddsskade

Barcelona - Casper står over for å "hvile armen"

Roma - Casper står over fordi han har "småvondter her og der"

De to sistnevnte kommer i etterkant av nedadgående formkurve i turneringen forut, med flere kamper i strekk.

Jeg synes det er litt bekymringsverdig at han i en alder av 22 år må trekke seg fra så mye.

Casper har i år spilt 22 kamper. Det er jo en del, men om man sammenligner med f.eks. antall kamper Federer spilte da han var i tilsvarende alder, er det jo relativt lite. Federer spilte ca. 80-90 kamper i året. Sjekket f.eks. 2004-sesongen hans, og da hadde han spilt 35 kamper på dette tidspunktet. 43 kamper året etter. Rublev og Tsitsipas har i år spilt 34 kamper og har til gode å trekke seg fra noe som helst.

(Innlegget ble redigert 09.05.21 12:13)

lok1

Innlegg: 7513
lok1
09.05.21 13:57

Så må man også huske på at ting er veldig annerledes i år. Mellom kampene nå så er de så og si isolerte, de får for eksempel ikke gå ut. Reise tar også mer på i år, med alle restriksjonene som medfører. Også når han tar turen til Norge (som han blant annet var mellom Monte-Carlo og München) venter det karantene. Restriksjoner og karantene gjorde jo også at det ikke bare var Casper som slet med magemusklene i AO.

Rublev og Tstitsipas har spilt to turneringer mer enn Casper. Jeg syns ikke det er så mye. Når Casper en gang kan velge hvilke turneringer han spiller uten å tenke på poeng, så vil reisebelastningen gå ned, og han vil oftere få en uke hvile mellom turneringer. Så får vi i tillegg prise oss lykkelige at det ikke er samme type skade som kommer igjen og igjen, for det er mye vanskeligere å bli kvitt for eksempel en hofte- eller ryggskade enn disse småskadene.

drazyc

Innlegg: 3638
drazyc
09.05.21 14:52
lok1: Så må man også huske på at ting er veldig annerledes i år. Mellom kampene nå så er de så og si isolerte, de får for eksempel ikke gå ut. Reise tar også mer på i år, med alle restriksjonene som medfører. Også når han tar turen til Norge (som han blant annet var mellom Monte-Carlo og München) venter det karantene. Restriksjoner og karantene gjorde jo også at det ikke bare var Casper som slet med magemusklene i AO. Rublev og Tstitsipas har spilt to turneringer mer enn Casper. Jeg syns ikke det er så mye. Når Casper en gang kan velge hvilke turneringer han spiller uten å tenke på poeng, så vil reisebelastningen gå ned, og han vil oftere få en uke hvile mellom turneringer. Så får vi i tillegg prise oss lykkelige at det ikke er samme type skade som kommer igjen og igjen, for det er mye vanskeligere å bli kvitt for eksempel en hofte- eller ryggskade enn disse småskadene.

Du har rett når det gjelder Melbourne. Der var det flere som slet med det samme. Men det er kun der det har vært karantene. Ellers har det ikke vært restriksjoner rundt spillernes fysiske aktivitet, men de har flere steder vært nødt til å holde seg ved/på hotellet.

Var han hjemme i Norge etter Monte Carlo? Det forstår jeg ikke at kan ha vært mulig. Han stilte jo i München uken etter. Han reiste nok til akademiet på Mallorca, tipper jeg.

Jeg ser nå at den formelle begrunnelsen for frafallet i Roma er håndledd. Det samme ble det pekt på etter at han trakk seg fra Barcelona. Så det kan jo se ut til at han har et problem med håndleddet dessverre, at håndleddet ikke tåler belastning over tid. Det må han forsøke å få gjort noe med.

startelver

Innlegg: 74842
startelver
09.05.21 14:52

Det viktigste er at Casper kom seg inn topp 20, nå skal han etablere seg der så skal man være fornøyd denne sesongen. 

lok1

Innlegg: 7513
lok1
09.05.21 15:27
drazyc: Var han hjemme i Norge etter Monte Carlo? Det forstår jeg ikke at kan ha vært mulig. Han stilte jo i München uken etter. Han reiste nok til akademiet på Mallorca, tipper jeg.

Ja, han la ut story på IG.

Il-Pirata

Innlegg: 22654
Il-Pirata
09.05.21 16:26

Veldig smart av Casper å trekke seg fra Roma uansett om han er småskadet eller ikke. Tennis er et taktisk og strategisk spill i tillegg til fysisk og teknisk og å trekke seg fra Roma etter å ha gått så langt i Madrid er veldig smart både med tanke på restistusjon frem mot RG og med tanke på den spesielle poengberegningen akkurat nå og rankingen. Da er jeg ganske sikker på at vi får se Casper i Geneve og forhåpentligvis møte Federer der.

drazyc

Innlegg: 3638
drazyc
09.05.21 17:20
lok1: Ja, han la ut story på IG.

Gjorde han? Har du lenke? Kan ikke se noe på profilen hans.

lok1

Innlegg: 7513
lok1
09.05.21 17:58
drazyc: Gjorde han? Har du lenke? Kan ikke se noe på profilen hans.

Story på IG forsvinner etter 24 timer. Ble overrasket selv, derfor jeg husket det.

sovesveis

Innlegg: 1083
sovesveis
10.05.21 13:41
Bjoentegaard: De fleste på menstennisforum er imponerte over Casper, men noen er frustrerte over at han har mye toppspinn og gjør få feil, og at han ikke lar følelsene løpe av med seg.  De ser sine favorittspillere bli slått og tar igjen med å forsøke å stemple han som kjedelig….  Jeg tror det kan snus til kompliment jeg.  En kan også se at det fort går under huden på de av spillerne på turen som er mest umodne og sårbare…

Ja, altså, det var ikke et innlegg fra min side om Casper er en kjip spiller eller ikke.

Jeg bare konstaterte at en god del av den kritikken som møter Casper nå ikke er så forskjellig fra den kritikken Nadal møtte da han slo gjennom på den øverste scenen. Noe som jo ikke i seg selv er særlig negativt :)

lok1

Innlegg: 7513
lok1
10.05.21 15:12

Hvilken side skal man stole på når det gjelder trekninger og deltakelser? ATPs side sier at Zverev ikke deltar i Geneve, og det samme gjør f.eks ATP Players Schedule. Men Wikipedia har allerede skrevet opp trekningen, som sier at Casper møter Opelka/Cilic i andre runde, og evt. Zverev i semi. WP er jo som regel veldig oppdaterte på tennis, men er jo alltid vanskelig å vite når de ikke henviser til kilder.

Bjoentegaard

Innlegg: 607
Bjoentegaard
10.05.21 16:56

Tror ikke Wikipedia oppdateres like raskt som de andre sidene..    Tror ikke Zverev skal dit, og synes det er veldig rart om det skulle være en trekning så tidlig. Zverev er vel regjerende champ, tilbake fra 1919, og umulig er det vel ikke om han skulle fnne på å forsvare tittelen sin derfra…

lok1

Innlegg: 7513
lok1
10.05.21 17:58
Bjoentegaard: Tror ikke Wikipedia oppdateres like raskt som de andre sidene

De har tidligere vært raskere enn ATP-siden når folk trekker seg i alle fall, men ser nå at det er en uregistrert som har fylt inn trekningen. Spørsmålet var vel egentlig hvilken side som raskest oppdaterer (korrekt).

GoingKronos

Innlegg: 52421
GoingKronos
10.05.21 18:15
Bjoentegaard: Zverev er vel regjerende champ, tilbake fra 1919, og umulig er det vel ikke om han skulle fnne på å forsvare tittelen sin derfra…

Du mener 2019? I 1919 vant vel Federer ;)

GoingKronos

Innlegg: 52421
GoingKronos
10.05.21 18:22

Casper Ruud sitt intervju med Eurosport tidligere i dag, virker ikke å være noe større grunn til å bekymre seg for skaden.

sexxes

Innlegg: 14192
sexxes
10.05.21 20:06

Var vel Ferrier som vant i 1919, men skjønner jo at man kan finne på å skrive Federer da.

drazyc

Innlegg: 3638
drazyc
10.05.21 22:17
GoingKronos: Casper Ruud sitt intervju med Eurosport tidligere i dag, virker ikke å være noe større grunn til å bekymre seg for skaden.

Nei, han virker ikke spesielt bekymret, og det er bra. Det skinner vel gjennom at rankingsystemet er en viktig grunn for å stå over og heller prioritere Genève. Litt rar prioritering, synes jeg. I Roma hadde han fått kjenne enda mer på øverste nivå, med to ukers restitusjon frem mot Paris. Kanskje med en bonusmatch mot Rafa om han slo Shapovalov i grusforhold som passer Casper perfekt.

stratosbar

Innlegg: 525
stratosbar
10.05.21 23:35

Kanskje han har vært såpass taktisk at han ser det som bedre å være ranket mellom 17 og 24 enn mellom 13 og 16. Jeg tror man er garantert å møte seedet 1 til 4 i fjerde runde hvis man er seedet 13-16. Er man seedet 17 til 24 er det derimot 50 % sjanse til å unngå de fire høyst seedete før en kvartfinale. Ellers synes jeg også at det var litt merkelig å bruke 50 % poengtap som argument til å droppe Roma til fordel for hvile og Genève. 

stratosbar

Innlegg: 525
stratosbar
11.05.21 18:24

Live-ranket 21 nå. Bare 33 poeng bak 16 plassen. 

GoingKronos

Innlegg: 52421
GoingKronos
13.05.21 16:45

Ruud rangert som nr9 på UTR-ranking på grus, hvor presis er en slik ranking-metode?

Il-Pirata

Innlegg: 22654
Il-Pirata
14.05.21 11:22
stratosbar: Ellers synes jeg også at det var litt merkelig å bruke 50 % poengtap som argument til å droppe Roma til fordel for hvile og Genève.

Det er jo ikke så merkelig, Casper har fått for vane å gå til semier og etter å ha spillt knallharde matcher hver eneste dag så trenger kroppen restitusjon. Det er bare å se på fotballsparkerne som selvsagt er noen pingler fysisk i forhold, men likevel, de ligger jo strødd med kramper om matchen går litt på overtid og trenger så en uke med restitusjon.    

LittleSteven

Innlegg: 1562
LittleSteven
14.05.21 12:37
Il-Pirata: etter å ha spillt knallharde matcher hver eneste dag så trenger kroppen restitusjon.

Ja, stakkars grusspesialistene, de har en utakknemlig oppkjøring til RG sammenlignet med de 3 andre GS...

unitedkid1902

Innlegg: 41297
unitedkid1902
14.05.21 20:39
LittleSteven: Ja, stakkars grusspesialistene, de har en utakknemlig oppkjøring til RG sammenlignet med de 3 andre GS...

Ser ikke helt grunnen til en såpass nedlatende respons? Man kan vel bli fysisk sliten uansett når på året det er og spesielt når man kommer lengre i turneringer enn man har gjort tidligere og i tillegg har spilt langt flere kamper mot veldig gode spillere. RG er jo ikke engang nevnt i innlegget du svarer

LittleSteven

Innlegg: 1562
LittleSteven
14.05.21 23:10
unitedkid1902: Ser ikke helt grunnen til en såpass nedlatende respons? Man kan vel bli fysisk sliten uansett når på året det er og spesielt når man kommer lengre i turneringer enn man har gjort tidligere og i tillegg har spilt langt flere kamper mot veldig gode spillere. RG er jo ikke engang nevnt i innlegget du svarer

Var jo et nedlatende innlegg jeg svarte på. Men ja, absolutt kan man bli sliten, spesielt på grus som jo uten tvil er det mest krevende underlaget fysisk å spille på.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg