Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
Karankiz
KarankizInnlegg: 905
15.01.18 18:50

Sinnsykt imponert over det mentale. At han henger i tauene i perioder der tilsynelatende Halys får alt gratis og knapt gir bort poeng i serve. Sjukt morro og jeg trodde for noen år siden at jeg aldri igjen sku oppleve en nordmann i GS. Ble forelska i tennis pga Marat Safin i 2000 og følgt nøye med siden, men merker at detta gjør noe ekstra for interessen. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
15.01.18 19:09
ElGiGanto: Den backhanden har forbedret seg noe voldsomt.

Endelig hjemme og fikk sett ferdig matchen, måtte forlate den i siste settet på 5-5 og fortsatt med en noe uggen følelse av et knepent tap, snakk om opptur nå etter å ha sett opptakene mine.

Jepp har sett omtrent alt av Caspers matcher siden sommer 2016. Så langt i år 8 seire og 2 tap, dette er sterkt og backhanden er kraftig forbedret og nå setter han vinnere med den. I tillegg har han forbedret servereturene sine betraktelig og i dag så jeg for første gang at volleyspillet hans også satt bra, dette har vært en svakhet tidligere. Så får det heller være at forehanden har vært sterkere enn i dag, den var uansett ikke dårlig. Når en setter alt sammen er dette veldig bra på et raskt HC dekke, ikke minst den psyken han også viser med å redde seg inn i fjerde settet.

Som jeg har sagt tidligere, det kan bli helvetes morsomt å være norsk på grusen i søramerika snart, han må da få et WC til Rio etter bragden i fjor? 

(Innlegget ble redigert 15.01.18 19:10)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
15.01.18 19:18
Karankiz: Ble forelska i tennis pga Marat Safin i 2000 og følgt nøye med siden, men merker at detta gjør noe ekstra for interessen.

Jeg ble forelsket i tennis etter å ha lest tegneseriebladet Buster ukentlig fra utpå -70 tallet engang og Bjørn Borg og Connors dueller. Men må innrømme at det virkelig har tatt seg opp nå, både en nordmann som henger med og ikke minst streamer via internett. En ting var å lese i avisen om at Christian vant kamper, noe helt annet er det i dag med de streamingmulighetene. Fanden så herlig internett er...

Karankiz
KarankizInnlegg: 905
15.01.18 19:47
Il-Pirata: Jeg ble forelsket i tennis etter å ha lest tegneseriebladet Buster ukentlig fra utpå -70 tallet engang

Da vakke jeg født en gang :D Men ja, det er helt konge. Skikkelig artig

Darwinian
DarwinianInnlegg: 790
15.01.18 19:53

Noen som har funnet utvidede høydepunkt fra matchen?

Edit: nvm - på tide å teste Eurosport Player 

(Innlegget ble redigert 15.01.18 20:03)

Karankiz
KarankizInnlegg: 905
15.01.18 20:07

Sifra hvis dere finner noen høydepunkter ja. Fant bare setballer fra AO sin youtube HL kanal bare

Johnsli
JohnsliInnlegg: 14111
15.01.18 20:21

Måtte ta opp mesteparten av kampen, så nettopp sett ferdig jeg også. Syns kampen tok seg bra opp kvalitetsmessig etterhvert. Trodde ikke så mye på Casper på 1-2 og han virket både frustrert på dommeravgjørelser og egne servegames hvor han virket litt het i toppen.

Halys, Halys, who the fuck is Halys.

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 1294
15.01.18 23:58
Il-Pirata: noe helt annet er det i dag med de streamingmulighetene. Fanden så herlig internett er...

Amen! Tennis TV i kombinasjon med Eurosport Player fire ganger i året må være "the greatest thing since bread came sliced". Tror ingen andre idretter eller ligaer har så bra tilbud til en så billig pris.

DennisB
DennisBInnlegg: 15301
15.01.18 23:59
_Ghost_: Hvilken spillertype er Schwartzman?

Schwartzman minner meg litt om en annen storhet fra Argentina, nemlig David Nalbandian, en av mine absolutt favorittspillere. Han var en spiller som slo seg opp som grusspiller, og som egentlig ikke skulle være spesielt god på hardcourt eller gress, gitt spillestil og slagrepertoar. Men han slo faktisk først igjennom i Slams i Wimbledon, med finaleplass i 2002. Jo mer han spilte på raskere dekker, jo bedre spilte han, uten å inneha et stort nettspill eller en stor serve. Han var bare en forbanna stødig baseliner på alle underlag. Han hadde hodet for spillet, og bygde opp poengene veldig godt.

Akkurat som Schwartzman. En god tennishjerne, som trives på raskere dekker også (som Leonardo Mayer for øvrig).

Og dette er også noe Casper vil komme til å slite med i denne kampen, siden de ikke har så ulik spillestil. Schwartzman er bare litt bedre på alt som Casper er god på.

Men en god dag osv., dette kan allikevel bli gøy, om Casper har dagen og henger med utover i kampen.

All honnør til Casper uansett utfall her. Han er ikke riktig der ennå, at han skal vinne her. Jeg ser ikke denne matchupen som spesielt god. Men tennis er også en uforutsigbar sport, så overrask meg gjerne, Casper!

(Innlegget ble redigert 16.01.18 00:12)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49207
16.01.18 01:36
DennisB: Og dette er også noe Casper vil komme til å slite med i denne kampen, siden de ikke har så ulik spillestil. Schwartzman er bare litt bedre på alt som Casper er god på.

Schwartzman sin form er dog et stort spørsmål, røyk direkte ut av begge oppkjøringsturneringene til AO og det var lite som fungerte i 1.runde også.

Spennende blir det, og sikkert fint for Casper å få en annen match-up enn serve og volley. 

sexxes
sexxesInnlegg: 13317
16.01.18 09:27

Bane 7 i morgen, og fjerde kamp.

drazyc
drazycInnlegg: 3210
16.01.18 10:43
DennisB: Schwartzman minner meg litt om en annen storhet fra Argentina, nemlig David Nalbandian, en av mine absolutt favorittspillere.

Synes ikke de har mye til felles, for å være ærlig. Nalbandian var en spiller med kraftigere våpen og en bedre touch. Schwartzman er på den annen side bedre på defensiven enn Nalbandian noen gang var. Vil vel si at Ferrer er en mye bedre sammenligning. Knallgod retur, stødig, godt fotarbeid, best på grus (men også allsidig). Ferrer har (i alle fall hatt) en noe bedre serve.

Cabello
CabelloInnlegg: 6373
16.01.18 12:18
sexxes: Bane 7 i morgen, og fjerde kamp.

Sånn ca. klokken - vet du det?

sennomis90
sennomis90Innlegg: 4714
16.01.18 12:32
Cabello: Sånn ca. klokken - vet du det?

3 kamper før han. Første kamp kl 01. Tidligst kl 06. Sannsynligvis et sted mellom 07 og 09. 

Cabello
CabelloInnlegg: 6373
16.01.18 12:56

Takk, sennomis90. Blir spennende, krysser fingre.

DennisB
DennisBInnlegg: 15301
16.01.18 16:43
drazyc: Nalbandian var en spiller med kraftigere våpen og en bedre touch. Schwartzman er på den annen side bedre på defensiven enn Nalbandian noen gang var.

Det første kjøper jeg, og det var heller ikke det sammenligningen bygde på. Jeg sammenlignet først og fremst fordi de er landsmenn, og begge begynte som grusspesialister, og endte opp å beherske raskere underlag veldig godt. Spillestilen er også relativt lik. Men det er ikke dermed sagt at man ikke finner spillere som er enda mer lik.

Men det andre er jeg ekstremt uenig i. Ja, såpass at jeg lurer på om du fulgte Nalbandian særlig tett i det hele tatt. Hans defensiv og stamina var utvilsomt en av hans største styrker.

En merkelig konklusjon i mine øyne.

(Innlegget ble redigert 16.01.18 16:52)

DennisB
DennisBInnlegg: 15301
16.01.18 16:56
drazyc: Knallgod retur, stødig, godt fotarbeid, best på grus (men også allsidig)

Og når du nevner dette om Ferrer, så er jo dette akkurat spot on for Nalbandian også.

drazyc
drazycInnlegg: 3210
16.01.18 17:08
DennisB: Men det andre er jeg ekstremt uenig i. Ja, såpass at jeg lurer på om du fulgte Nalbandian særlig tett i det hele tatt. Hans defensiv var utvilsomt en av hans største styrker.

Jeg likte Nalbandian meget godt som spiller. Når man beskriver en spiller, har man ikke noe annet valg enn å basere det på egen hukommelse, men tror det kan være en idé å skille litt mellom Nalbandian anno 2002 og Nalbandian anno f.eks. 2012. Nalbandians defensive ferdigheter utmerket seg nok mest i starten av karrieren, som junior og i møtene med mange av spillerne som var gode på den tiden (mange servere).

Sammenlignet med de sterkeste defensive spillere de siste 10-15 årene (Djokovic og Murray som kroneksempler), mener jeg han aldri var i nærheten engang. I store deler av seniorkarrieren var han absolutt ikke blant de mest veltrente spillerne eller den som søkte de lengste grunnlinjeduellene. Nalbandians fremste styrke i mesteparten av seniorkarrieren var utvilsomt hans kreative spill og den gnistrende backhanden hans, som kanskje er et av de beste tennisslagene gjennom tidene.

Vi er for øvrig litt off topic her, men det har jo relevans til Schartzman, som er Caspers neste motstander. :)

DennisB
DennisBInnlegg: 15301
16.01.18 17:18

Ja, off topic, men en litt artig diskusjon da. Den Nalbandian i starten av karrieren var den jeg forelsket meg i. Klart at han merket kjøret 10 år senere. Jeg har vel sjelden sett en spiller som svetter mer enn Nalle i hans senere år. Og i "comebacket" hans var det en annen Nalbandian vi så. I hans prime holdt han et veldig høyt nivå også defensivt. Da gikk han gjerne en femsetter, og profiterte på umulige slag fra grunnlinja i pressede situasjoner. Og så er det jo ikke de aller beste vi sammenligner med her da, men Schwartzman..

Apropos svetting, Andy Roddick.. Han svetta basseng tvers igjennom capsen sin :)

Off topic ja, la oss håpe Casper virkelig er på imorra. Da kan alt skje.

(Innlegget ble redigert 16.01.18 17:24)

drazyc
drazycInnlegg: 3210
16.01.18 21:29

Ja, Nalbandian var en veldig spennende faktor i herretennisen på den tiden. Det var i det hele tatt flere store talenter da, som oppnådde for lite sammenlignet med potensialet. Safin, Nalbandian og Haas var alle tre megatalenter, som kunne vunnet mye mer uten skader (og en viss sveitser...).

Over til Casper igjen må jeg si jeg liker det Pedro Rico forteller om her. Er helt enig i at Casper må bygge videre på det fysiske. Jeg tror en mulighet for Casper er å se nærmere på Thiems utvikling og prøve å gjøre en del av det samme. Bygge spillet sitt rundt serven og forehanden (som teknisk ikke er så ulik den til Thiem, selv om den ikke er fullt så ekstrem) og bli enda mer aggressiv, men samtidig utvikle et enda mer eksplosivt fotarbeid gjennom mer styrke i beina.

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23541
16.01.18 22:15

Er vel ikke enig i at Schwartzman ligner på Nalbandian. Nalbandian var en spiller med vesentlig større våpen, borts. fra serven. Backhanden er blant tidenes beste. Gud bedre, for et treff han hadde. Se f. eks klipp fra Paris og Madrid Masters 2007 (tror jeg det var). Helt vilt, så bra han spilte. Dessuten hadde han veldig mye finesse i spillet.

Han burde selvsagt å ha vunnet minst en GS, men han slet jo en del med skader, og var også litt småfeit enkelte sesonger. Veldig synd at han ikke fikk ut sitt fulle potensial.

Thpe
ThpeInnlegg: 34709
16.01.18 22:29

Gleder meg. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
16.01.18 23:16

Casper spås å vinne matchen i fem sett.  https://ausopen.com/articles/features/six-juicy-matches-watch-wednesday   

 

1. No.138 Casper Ruud (NOR) vs. No.26 Diego Schwartzman
This could possibly be a first at Melbourne Park - both of these players won their opening round match 11-9 in the 5th set. Ruud is a Norwegian 19-year-old, who had to come through qualifying to make the main draw in Melbourne. What does he do well? He can crush a forehand. Ruud had 34 forehand winners (six backhand winners) in his opening round match against Quentin Halys, while also notching up 70 forehand errors. Ruud will need to find his forehand often against Schwartzman, who is a super solid baseliner from Argentina. Schwartzman had 20 forehand winners and 73 forehand errors in his round one win over Dusan Lajovic. 

PREDICTION: Ruud in five sets

    

DennisB
DennisBInnlegg: 15301
17.01.18 03:50
Il-Pirata: Casper spås å vinne matchen i fem sett.

Spenstig. Kan godt skje det, og vi får håpe så lenge vi kan.

Men jeg ser vel ikke helt at det vil skje, nøytralt sett, og etter tiår med tennisanalyser. Denne matchupen er ikke den beste for Casper. Det vil komme endel bruddmuligheter imot her, så Casper må utligne dem så godt han kan.

Hjertet derimot, sier noe annet..

Ingenting gleder meg mer enn om jeg tar feil.

(Innlegget ble redigert 17.01.18 03:56)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
17.01.18 04:14
DennisB: Men jeg ser vel ikke helt at det vil skje,

Ikke jeg heller, men gud bedre som jeg håper. Casper kan i perioder spille helt topp tennis slik han gjorde i første settet 6-0 mot Haase i første runde i Auckland, men holder han det trykket og nervene i sjakk en hel match mot en topp 30 spiller? Jeg frykter rutinen til Schwartzman, men at dette vil bli jevnt det tror jeg.

Det er en del spennende unge spillere som kommer frem nå, jeg sitter og ser på en av dem nå, Shapovalov, han er fantastisk på sitt beste, men likevel kan nok Tsonga fort ta hjem matchen, det er noe med den rutinen (selv om Shapovalov har slått han før). Ellers har vi den unge australieren De Minaur, som er veldig spennende.  Zverev selvsagt. Ellers er det jo Rublev, den veldig unge Auger Alliasime og så har vi Casper, han vil nok også ta sin naturlige plass i denne gjengen av unge som etterhvert tar over mer og mer. At Casper er en topp 20 spiller om noen år, det tror jeg ganske sikkert.

DennisB
DennisBInnlegg: 15301
17.01.18 04:38
Il-Pirata: Ellers har vi den unge australieren De Minaur, som er veldig spennende.  Zverev selvsagt.

Zverev er allerede der oppe, men interessant at du nevner aussien De Minaur, og canadierne Auger-Aliassime og Shapovalov. Har sett dem en stund nå, og her er det mye godt i vente framover.

Ja, det blir spennende å se hvor langt Casper kan gå. Jeg tror han vil klare å passere sin far i løpet av etpar år. Kanskje før.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
17.01.18 04:56
DennisB: De Minaur

Ja, jeg hadde ikke sett han spille før, men la merke til at han kom til semien i Brisbane og fikk sett han nå i Sydney, et fantastisk spill på 18 åringen, virkelig imponerende. Synd han ble slått ut i første runde nå i AO, men tre sterke turneringer på rappen ville vært for mye forlangt for en så ung spiller, det vil svinge mer for dem og klart han fikk en reaksjon.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22104
17.01.18 07:42

God morgen godtfolk. Da er sendingen i gang, og man får ønske Casper Ruud lykke til med dagens kamp. Blir veldig overrasket hvis han vinner, men helt umulig er det jo ikke.

craaazy
craaazyInnlegg: 6280
17.01.18 07:49

Er det hawkeye på alle banene?

Xavi7
Xavi7Innlegg: 8777
17.01.18 07:52

Kommentator: Ruud trenger ikke være så redd for servene til Schwartzman, han er jo bare 1.67...og rett etterpå: et serve ess.

Hvis denne kommentatoren skal sitte å male om høyden til motstanderen gjennom hele kampen, så er det best å slå av lyden. Tulling.

Såvidt jeg har skjønt er motstander ranket som nr 26 i verden. Så Casper er STOR underdog her, og det vil være nærmest et mirakel om han vinner.

(Innlegget ble redigert 17.01.18 07:53)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg