Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
Hoostil
HoostilInnlegg: 343
17.01.18 10:48

Fikk ikke sett kampen, men resultatet burde ikke overraske. Mange norske medier som har overspilt Ruuds sjanser foran denne kampen slik de har formulert seg. Husk også at Ruud har hatt et heftig kampprogram med atp-kvallik, atp, ao-kvallik og deretter ao. Blir vel noe sånn som åtte kamper på ti-elleve dager inkl reising, og det må merkes etter en lang vinterpause. 

Ligger an til å klatre 19 plasser, men blir nok litt mindre når challengere og AO er ferdigspilt. Håper han kan ta bra med poeng neste måneden så han ikke faller altfor langt idet han mister 180 poeng i midten av februar. Viktig å være topp 150 for å få gode seedinger og turneringsmuligheter før Roland Garros. 

sennomis90
sennomis90Innlegg: 4714
17.01.18 11:58
Xavi7: Kommentator: Ruud trenger ikke være så redd for servene til Schwartzman, han er jo bare 1.67...og rett etterpå: et serve ess. Hvis denne kommentatoren skal sitte å male om høyden til motstanderen gjennom hele kampen, så er det best å slå av lyden. Tulling.

Så du mener at et enkelt serveess motbeviser budskapet til Francke? Åpenbart at høyden til Argentineren setter en brems på servepotensialet hans. 

Utrolig hvordan enkelte lar seg irritere seg over utsagn til sportskommentatorere. Var du en av de som bidro til klagestorm mot Langli eller...? 

lok1
lok1Innlegg: 5991
17.01.18 13:44

Noen som har i hodet ca hvor CR vil ende på rankingen nå? Og hvor høy den må være for å direktekvalle til GS?

sennomis90
sennomis90Innlegg: 4714
17.01.18 13:47
lok1: Noen som har i hodet ca hvor CR vil ende på rankingen nå? Og hvor høy den må være for å direktekvalle til GS?

Må være topp 104 for å kvalifisere seg direkte til GS. 

I følge live rankingen ligger han nå på 119. plass. 

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23825
17.01.18 13:51

Casper ligger på 119. plass på live-rankingen. Må noen plasser opp for å kvale direkte inn i GS. Han har mange poeng å forsvare fra grussesongen i fjor, men han må bare prioritere å spille masse turneringer nå på vinteren og tidlig på våren, slik at han får nok poeng til å gå direkte inn i FO. Der kan han raskt gå en runde eller to om han er i form, og vil da "sikre" seg deltakelse i Wimbledon og USO.

Lettere sagt enn gjort? Ja.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
17.01.18 14:00

Kan nevnes at de Rio-poengene gjør småhopp fra uke til uke lite betydningsfulle med tanke på direktekvaling til fx French Open. Uten disse ligger han vel rundt 180. plass.  Utover det forsvarer han en tapt Challenger-finale fra Budapest. 

Samtidig er det mange muligheter til å plukke endel poeng, både på ATP og Challenger, med det spillet han har vist så langt i år. Det krever litt flyt med trekninger, men feltene er så sterke på grusen vinterstid. Jeg har ikke peiling på om han sikter mot Indian Wells / Miami i mars eller om det blir challengers, men bør uansett være godt med muligheter til å sikre seg mye poeng. Men for at det skal bli nok til en plass på hovedtablået i French, trengs det nok minst en kvartfinale på ATP og en challenger-turneringsseier (pluss noen ok uker utover dette). 

drazyc
drazycInnlegg: 3211
17.01.18 16:19

Med den svake høsten Casper hadde, tror jeg det skal holde meget hardt å komme innenfor topp 100 før entry deadline for French Open. Normalt er deadline seks uker før turneringen starter, altså i midten av april. Casper skal prestere jevnt og bra på ATP-nivå for å greie det. Det ville vært utrolig om han klarte det, men det synes jeg er langt over det vi kan forvente.

Men topp 100 i løpet av året har jeg absolutt tro på, og det bør være et mål. Det blir noen viktige måneder fremover. Klarer han å utnytte grussesongen godt, som for hans del starter nå og varer frem til juni, har han gode sjanser. Synes et mål bør være å ta minst en ny Challenger-tittel på grus og yppe seg litt på ATP-nivå også av og til. Og så synes jeg Casper bør spille på gress når den tid kommer, ikke droppe hele gressesongen. Viktig å beherske det underlaget også.

Kanskje et mål kan være å prøve å nå topp 100 før US Open? 

(Innlegget ble redigert 17.01.18 16:19)

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
17.01.18 16:28
drazyc: Det ville vært utrolig om han klarte det, men det synes jeg er langt over det vi kan forvente.

Ja, jeg forventer heller ikke topp100 (eller 104).  Jeg forsøkte å illustrere hva som må til, og at det er endel muligheter (turneringer).  Men langt unna å ha muligheten til å score endel poeng, til å gå til fx. en ATP-kvart, selvsagt.  

Men for US Open ser det lysere ut.  Etter Rio plukket han poeng i mange uker, men det er ikke så mange å forsvare de fleste ukene. Holder han seg skadefri har jeg god tro på at det blir minst semifinaler i noen challengers. 

Når det gjelder gress sier Casper i et intervju på svenske tennisportalen at han satser på å delta i alle fire slamene. Tolker det som at Plan A er å teste gresset også.  

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
25.01.18 17:00

Casper bekrefter overfor Tennis-Norge at han har fått wild card til Rio.  Veldig gledelig, selv om det langtfra var overraskende. Han sier videre at han tror det er gode muligheter for å gå rett inn i hovedrunden i Ecuador (står fortsatt som nr. 3 på ventelisten), men at det i Buenos Aires og Sao Paolo ser ut til å bli veien om kvalifisering. 

Blir en spennende måned med grustennis for oss som følger Casper.  Godt, da blir det Tennis-TV på kveldstid som avveksling for OL på dagtid. 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22501
26.01.18 01:31
SnorreSolano: Blir en spennende måned med grustennis for oss som følger Casper. Godt, da blir det Tennis-TV på kveldstid som avveksling for OL på dagtid.

Er bare å melde seg ut av samfunnet den måneden :)

Blir vel sport omtrent døgnet rundt, så det blir vanskelig å tilpasse med søvn, jobb og et sosialt liv..

drazyc
drazycInnlegg: 3211
26.01.18 14:23
SnorreSolano: Casper bekrefter overfor Tennis-Norge at han har fått wild card til Rio.  Veldig gledelig, selv om det langtfra var overraskende. Han sier videre at han tror det er gode muligheter for å gå rett inn i hovedrunden i Ecuador (står fortsatt som nr. 3 på ventelisten), men at det i Buenos Aires og Sao Paolo ser ut til å bli veien om kvalifisering.

Tja, jeg har mine tvil om han kommer inn i hovedturneringen i Quito. De fleste spillere i hovedturneringen er spillere som vanligvis prioriterer grustennis, så med mindre det er tre skadetilfeller, må han nok gjennom kvalifisering. Vet du om han også er påmeldt i noen Challenger-turneringer i tilfelle det går dårlig i kvalifiseringsturneringene?

Blir gøy å se om han hevder seg i Rio igjen, han likte seg åpenbart i de ganske raske forholdene der.

drazyc
drazycInnlegg: 3211
26.01.18 21:36

Og i det jeg skriver dette, har Sandgren og Kicker trukket seg fra Quito. Så da er det bare en til som må trekke seg, så er Casper inne.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
26.01.18 23:58

Ser ikke ut som om Ruud står på noen CHallenger-lister overhodet fra Ecuador-turneringen til Sao Paolo-uken.  Som nr. 1 på ventelisten for Quito gir jeg ham en veldig god mulighet for å gå rett inn. Eventuelt blir kvalen enkel til ATP250 å være, samt at førsteseedingen der vil gi ham gode muligheter for Lucky Loser.  Så det skal en god del til for at han ikke spiller i Ecuador.  Da er det mer usikkert med Buenos Aires og Sao Paolo. 

Kicker, som har trukket seg, fikk et av wild cardene til Buenos Aires. Litt rart at han da må trekke seg fra turneringen i forkant. 

drazyc
drazycInnlegg: 3211
27.01.18 14:32

Casper er nummer 21 på ventelisten i Buenos Aires og nummer 12 i Sao Paolo, så det skal nok holde hardt.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
27.01.18 15:47

Mente ikke at det var usikkert om han gikk inn i maindraw direkte i Buenos Aires og Sao Paolo, det er jo rimelig usannsynlig. Men han er i kvalen på begge to, så usikkert men ikke umulig. 

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 1299
27.01.18 23:53

Ser at Casper har hele 203 poeng å forsvare de neste 5 ukene. Vi visste jo at dette kom, men kan bli et enormt rankingfall på 70-80 plasser dersom han ikke klarer å skrape sammen noen poeng. Krysser fingrene for mange magiske øyeblikk på grusen fremover :)

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
30.01.18 22:32

Mange poeng å forsvare, først og fremst fra Rio.  Men fire muligheter på rad til å score litt poeng også.  Det er bekreftet at Dodgypolov har trukket seg fra Ecuador-turneringen, så rett inn i maindraw der.  Unngår han en av de topp 4-5 toppseedede spillerne, så har han en god sjanse til å gå videre. Selv om de fleste som stiller opp der liker grus. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49721
30.01.18 23:09
SnorreSolano: Mange poeng å forsvare, først og fremst fra Rio.  Men fire muligheter på rad til å score litt poeng også.  Det er bekreftet at Dodgypolov har trukket seg fra Ecuador-turneringen, så rett inn i maindraw der.  Unngår han en av de topp 4-5 toppseedede spillerne, så har han en god sjanse til å gå videre. Selv om de fleste som stiller opp der liker grus.

Han tok vel endel flere poeng i januar i år enn i fjor? Så selv om det nok ikke er realistisk å matche poengene fra februar 2017, så trenger han ikke bli så langt bak sett de to første månedene under et.

Og så er det jo heldigvis ikke så avskrekkende mye poeng å forsvare resten av året. Topp 100 mens han enda er tenåring får bli målet. 

drazyc
drazycInnlegg: 3211
03.02.18 22:38

Casper møter Berlocq i første runde i Quito. Møter Monfils hvis han skulle vinne den. Berlocq er en tøff spiller, men har ikke spilt en eneste tenniskamp så langt i 2018. Skulle tro Casper har en viss sjanse hvis han spiller på sitt beste.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49721
03.02.18 22:59
drazyc: Casper møter Berlocq i første runde i Quito. Møter Monfils hvis han skulle vinne den.

Det hørtes ut som en urimelig tøff trekning. Men Berlocq bør jo være rusten, og fjorårssesongen var svak.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49721
04.02.18 21:55

Casper satt opp som kamp nummer 3 på center court i morgen. Så det betyr at vi kan se på han utpå kvelden i morgen. Første kamp går klokka 18 norsk tid, så tenker det vil bli rundt klokka 9.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2047
05.02.18 20:07

Tipper han starter ca 2330

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49721
05.02.18 20:08

Typisk når man venter på Ruud-kamp så blir det maratonkamper foran. Første kampen går til 3.sett etter tiebreak i 2.sett.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21989
05.02.18 21:42

Bare å smøre seg med tålmodighet. Uansett gleder meg virkelig til å se han på grus igjen, han har jo startet veldig bra på HC i år, så det er lov å ha forventninger i kveld/natt.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49721
05.02.18 22:50

Og der gikk også kamp nummer to til et tredje sett. Blir nok fort midnatt før Casper er i gang. Jaja, søvn er oppskrytt.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49721
05.02.18 23:32

Oddsen på Casper Ruud har falt i kveld, den var på det meste over 1,90 - mens oddsen nå tett før start er nede 1,73.

Det gir grunn til å spørre om formen til Berlocq, mulig den er ganske skrall.

(Innlegget ble redigert 05.02.18 23:33)

Magnific
MagnificInnlegg: 13514
05.02.18 23:59

Her synes jeg at Casper skal være ganske grei favoritt, jeg ville nok gitt ham en 60 - 65 % sjanse. Kan ikke se mye som taler for Berlocq her faktisk, eneste må være at han har mye spin på ballen, noe som gjør at ballene spretter himmelhøyt i høyden og gjør det vanskelig å returnere.

(Innlegget ble redigert 06.02.18 00:04)

Hoostil
HoostilInnlegg: 343
06.02.18 00:14

2-2 i første sett foreløpig. Syns Casper virker skarpest, helt klart. Dødelig forehand og god når han får angripe. Derimot er returene grusomme. Motstanderen ser allerede sliten ut. 

(Innlegget ble redigert 06.02.18 00:28)

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
06.02.18 00:26

Burde brudd i kampens sjette game, hadde to breakballer, men bommet litt på returene. Enig i at Casper har vært skarpest så langt, men han gjør også endel litt enkle feil.  Quito ligger 2800m over havet, så ballene flyr her.  Det virker som han blir litt sen iblant, fordi ballene går så raskt. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
06.02.18 00:28

Hmmm, og nå må han ha behandling for noe dritt han har fått i øyet.  Det var ikke bra.  Rødt, hovent, og tårene renner. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg