Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
snowik
snowikInnlegg: 3215
13.05.18 13:43

Blir tøft med 5-3 nå.

netrom84
netrom84Innlegg: 1929
13.05.18 13:43

Så ble det Sousa som får mulighet til å serve inn kampen. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 50169
13.05.18 13:44

Mental kollaps av Casper.

Tror det er helt avgjørende for han å få en mental coach som ikke er faren sin, tennis er en så psykisk tøff idrett at hodet må være på plass noe det ikke har vært i noen av disse finalene.

drazyc
drazycInnlegg: 3223
13.05.18 13:45

Dessverre et veldig dårlig game fra Casper på 4-3. Skuffende, for Sousa har spilt betraktelig dårligere etter første sett, så dette var en tapt mulighet.

startelver
startelverInnlegg: 65200
13.05.18 13:47

Han er ihvertfall godt inn på topp 200 og kan få en boost av det fremover, men må prestere jevnt over på det nivået. 

 

netrom84
netrom84Innlegg: 1929
13.05.18 13:47
GoingKronos: Mental kollaps av Casper. Tror det er helt avgjørende for han å få en mental coach som ikke er faren sin, tennis er en så psykisk tøff idrett at hodet må være på plass noe det ikke har vært i noen av disse finalene.

Syns da det vært mentalt knallsterkt å komme tilbake etter å ha tapt 8 strake game. 

drazyc
drazycInnlegg: 3223
13.05.18 13:49

Casper må spille oftere på det nivået han viste i går. Da kan han hamle opp med mange gode spillere på grus, ja på alle underlag egentlig.

Der Casper er dårligst, er når han blir overrumplet av en aggressiv motstander. Det tar for lang tid før Casper får samlet seg. Backhanden er mye dårligere i dag enn i går.

 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 50169
13.05.18 13:52
netrom84: Syns da det vært mentalt knallsterkt å komme tilbake etter å ha tapt 8 strake game.

Og mentalt kollaps å gi bort ledelse i 3.sett med nesten et dusin upressede feil. Og jeg vil si det er mentalt svakt å for andre finale på rad å ikke stille skjerpet fra start av, og jeg syns det er gjengs i kampene til Ruud at han starter de fleste matchene dårlig for så å spille seg opp. Og det sitter i hodet. Også hans elendige tiebreak-statistikk sitter i hodet.

 

netrom84
netrom84Innlegg: 1929
13.05.18 14:01
GoingKronos: Og mentalt kollaps å gi bort ledelse i 3.sett med nesten et dusin upressede feil. Og jeg vil si det er mentalt svakt å for andre finale på rad å ikke stille skjerpet fra start av, og jeg syns det er gjengs i kampene til Ruud at han starter de fleste matchene dårlig for så å spille seg opp. Og det sitter i hodet. Også hans elendige tiebreak-statistikk sitter i hodet.

Men fortsatt mentalt sterkt å komme tilbake?

 

Det høres ut som ting er så fryktelig negativt med hans mentale helse... Du må da huske at han vinner mye kamper uten at han får noe som kan minne om mentalt nærvebrudd. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 50169
13.05.18 14:16
netrom84: Det høres ut som ting er så fryktelig negativt med hans mentale helse... Du må da huske at han vinner mye kamper uten at han får noe som kan minne om mentalt nærvebrudd.

Det går selvsagt ikke på mental helse som er noe helt annet.

Men det handler om å holde fokus på neste poeng, tenke arbeidsoppgaver, visualisere suksess. Bjørndalen er kanskje den norske utøveren som har vært dyktigst på det her, og han har brukt mental trener største delen av karrièren. 

Så mener jeg på ingen måte at Casper er useriøs, jeg tror faktisk det er motsatt - at han er veldig villig til å gjøre det som trengs for å bli god. Og han er utrolig godt trent fysisk og han er veldig teknisk god spiller. Men det å vinne avgjørende poeng, jevne kamper og finaler er ikke noe som bare kommer av seg selv. At han fikk det så tungt etter suksessen i fjor tror jeg også er mye mentalt, plutselig var det mye å forsvare, mye oppmerksomhet og det taklet han ikke bra nok.

drazyc
drazycInnlegg: 3223
13.05.18 14:21

Jeg er enig i at Casper har mer å gå på når det gjelder det mentale. Men det skulle da bare mangle. Møter i dag en ti år eldre spiller som har vært i flere slike finaler enn Casper. De fleste spillere på hans alder sliter med jevnheten. Zverev er vel eneste unntak, som har stabilisert seg innenfor topp 10 i en alder av 20-21.

Det mentale er ikke upåvirket av det fysiske/tekniske heller. Har man selvtillit i det man gjør, er det også lettere å prestere i pressede situasjoner. Backhanden til Casper er for ustødig, den må forbedres, og det ser man særlig i pressede situasjoner. Jeg synes også returspillet kan bli vesentlig bedre.

netrom84
netrom84Innlegg: 1929
13.05.18 14:39
GoingKronos: Det går selvsagt ikke på mental helse som er noe helt annet. Men det handler om å holde fokus på neste poeng, tenke arbeidsoppgaver, visualisere suksess. Bjørndalen er kanskje den norske utøveren som har vært dyktigst på det her, og han har brukt mental trener største delen av karrièren.  Så mener jeg på ingen måte at Casper er useriøs, jeg tror faktisk det er motsatt - at han er veldig villig til å gjøre det som trengs for å bli god. Og han er utrolig godt trent fysisk og han er veldig teknisk god spiller. Men det å vinne avgjørende poeng, jevne kamper og finaler er ikke noe som bare kommer av seg selv. At han fikk det så tungt etter suksessen i fjor tror jeg også er mye mentalt, plutselig var det mye å forsvare, mye oppmerksomhet og det taklet han ikke bra nok.

Og dette handler vel like mye om erfaring og læring som noe annet?

 

Mulig en mental trener kan hjelpe, men det er langt fra sikkert. Og selv med Bjørndalens fokus så bommet jo han også mange ganger i situasjoner som han var under press.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 50169
13.05.18 14:46
netrom84: Mulig en mental trener kan hjelpe, men det er langt fra sikkert. Og selv med Bjørndalens fokus så bommet jo han også mange ganger i situasjoner som han var under press.

Det perfekte mennesket er ikke oppfunnet enda, men det er jo dumt å la det perfekte stå i veien for grep til å forbedre seg.

netrom84
netrom84Innlegg: 1929
13.05.18 15:12
GoingKronos: Det perfekte mennesket er ikke oppfunnet enda, men det er jo dumt å la det perfekte stå i veien for grep til å forbedre seg.

Neida, men ikke sikkert det rette tidspunktet for mental trener er nå. Nok av andre ting man bør fokusere på for å forbedre seg. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22191
13.05.18 15:15
drazyc: De fleste spillere på hans alder sliter med jevnheten. Zverev er vel eneste unntak, som har stabilisert seg innenfor topp 10 i en alder av 20-21.

Jepp, det er tydelig at rutinen var den avgjørende faktor i dag. For til tross for at han kom seg til finalen i Braga, så var det kun de to siste matchene mot Hanfmann og mot De Minaur som han storspilte. I de to første kampene var han ikke så spesielt god og tok seg videre fordi motstanderne gjorde enda fler feil.

Det blir for ujevnt og det er mye det som skiller toppspillerne og de som er ranket på lavere nivå. Dette var skuffende med det andre finaletapet på kort tid, men tross det så spiller Casper bedre i år enn han gjorde i fjor. Han har forbedret serv, returer, volley og backhand noe og dermed ikke fullt så avhengig av å få til spill på forehand, så han er ikke like ujevn som i fjor. Vi får  håpe han får en rekke med stabile kamper i en av de tre gjenstående GS og tar seg inn topp 100 i løpet av året. Det vil dessuten være bedre for utviklingen hans at rankingpoengene kommer mer jevnt inn, slik at han ikke får et slikt dropp som han gjorde i februar. 

Som du sier unntaket er Zverev som stabiliserte seg så fort, resten av de unge er mye mer varierende som også Casper fortsatt er.    

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4302
13.05.18 20:29

Jeg fikk ikke sett finalen i dag, men synes likevel at de siste ukene må ha vært et stort steg frem for ham. På challenger-nivå ifjor slet han med å spille opp mot seeding-nivået sitt. Da var han ofte seedet i topp4, men om jeg ikke husker feil var det bråstopp senest i kvartfinalen. De siste to turneringene på nivået har han gått til finalen.  Tolv kamper på tre uker, det er ypperlig grunnlag for French Open og videre steg i karrieren. 

Når det gjelder mental trener så vil det overraske meg om at han ikke har innslag av det allerede. Tie-breaks er en utfordring for ham, og han kommer i blant skjevt ut. Men samtidig, alderen tatt i betraktning, tyder spillet ellers på at det mentale er på plass. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22191
13.05.18 21:10
SnorreSolano: Jeg fikk ikke sett finalen i dag

Du kan se alle kampene hans i reprise fra de to siste Challengerne (som er streamet) her: https://www.casper-ruud.com/stream 

(Innlegget ble redigert 13.05.18 21:11)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22191
13.05.18 21:20
SnorreSolano: Tie-breaks er en utfordring for ham, og han kommer i blant skjevt ut. Men samtidig, alderen tatt i betraktning, tyder spillet ellers på at det mentale er på plass.

Absolutt, jeg har lagt merke til at han veldig ofte redder breakballer imot, gjerne med et serve-ess også. Det at endel TB har gått imot i det siste er kun litt tilfeldig, den gutten har det meste av det mentale på plass, det som mangler (naturlig nok) er mer erfaring med forskjellige situasjoner. Det er jo en grunn til at gjennomsnittsalderen på de beste i verden er så høy.

På de siste 15 kampene har han bare fire tap og i den ene av de tapskampene spilte hoveddommeren og en usportslig fansk motstander en avgjørende rolle. Da det virkelig telte i første runde av AO mot Haleys så vant han tross alt siste settet 11-9, så selv om han tapte et tidligere sett i den kampen på TB, så vant han i en TB situasjon da det telte som mest. 

Hoostil
HoostilInnlegg: 344
14.05.18 07:53

I god rute til å nå topp 100 i løpet av året. Møter Dustin Brown i første runde av Heilbronn. Sikkert en av de mest underholdende spillerne på ATP-touren som dessverre har rast ned på rankingen. Blir en morsom kamp! :) 

(Innlegget ble redigert 14.05.18 07:57)

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 435
15.05.18 09:39

Casper er klar favoritt hos bookmakerne, ser at de ofte har god tro på Casper om dagen...   

Totalt sett bra nivå på Casper i det siste!  Å komme til finale i begge challengerne viser et stabilt godt nivå. Bra med poeng blir det også av å gå til finaler.  Og hva utviklingen hans angår så er det bortimot perfekt med fire seirer og så tap. Tapet gir nærkontakt med akkurat hvor spillet kommer til kort. Selvfølgelig er det mange fordeler ved å dra finalen hjem også, i poeng, penger og selvtillit, men også tap har en verdi. Vi har sett Casper på et høyere nivå noen ganger, og det gjør noe med forventningene våre. Han har vist at han har talent, men man må samtidig innse at det er enda større talenter der ute. Så må det kompenseres ved å bloome mer på sikt. Han får det ikke riktig like enkelt som Shapo og Tsitsi, men slår andre spillere iblant nextgen-gjengen. Alt i alt fortjener det mer hyllest enn han får. 

sovesveis
sovesveisInnlegg: 852
15.05.18 15:05

Jevn kamp til nå uten noen breakballer.

Kan se hvorfor dere betegnet Brown som underholdende. Serverer en rekke stoppballer, og ikke minst en «hoppsmash» på en ball som var på vei godt ut :-)

Brown spiller på betydelig mindre marginer enn Ruud, så bør være muligheter her.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:08)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 50169
15.05.18 15:18

Der var Ruud tilbake til å tape tiebreaks.

sovesveis
sovesveisInnlegg: 852
15.05.18 15:18

Huff, nok et tiebreak tapt :(

Ganske tydelig at det er mentalt når hans eneste dobbeltfeil i settet kommer i TB.

sovesveis
sovesveisInnlegg: 852
15.05.18 15:37

Dette ser mørkt ut, men jeg synes det mer er et resultat av at Brown spiller særdeles godt enn at Ruud spiller dårlig.

Edit: Det snur fort! Nå ser plutselig Brown fryktelig sliten ut... To break på rad for Ruud.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:46)

BakeUp
BakeUpInnlegg: 704
15.05.18 15:44

Jada! Ruud bryter Browns serve, og holder sin egen. Dermed 4-4 i andre sett, og alle muligheter fortsatt åpne..

BakeUp
BakeUpInnlegg: 704
15.05.18 15:46

Og så bryter Ruud igjen, til 0..

sovesveis
sovesveisInnlegg: 852
15.05.18 15:47
BakeUp: Og så bryter Ruud igjen, til 0..

Brown ser jo helt kjørt ut. Kanskje vi kan se hvorfor han har falt så mye på rankingen? Virker jo ikke helt topptrent...

sovesveis
sovesveisInnlegg: 852
15.05.18 16:13

Oioi, Brown slår en knallhard backhand volley ut på en ball fra Ruud som var på vei ut. Breakball og alt...

Skikkelig humørspiller denne tyskeren! Nå er han tilbake i spillehumør og Ruud sliter med å holde egen serve her.

startelver
startelverInnlegg: 65200
16.05.18 15:34

2-1 Brown , men ser ut som det ble en jevn kamp. Begge spillere ligger på omtrent samme ranking nå. 

 

stratosbar
stratosbarInnlegg: 481
20.05.18 19:37

I følge French open sin hjemmeside så møter Casper 5. seedete T. Monteiro i første runde av kvalifiseringen. Tøff trekning men han slo vel han i Rio i fjor?

Klikk for å gå tilbake til toppen