Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
Luigii
LuigiiInnlegg: 89
01.04.19 20:50

Skrev ned tankene mine rundt Caspers kommende turneringsprogram, sjansene hans i Monterrey og generell informasjon om Har-Tru.

Les her den som ønsker det.

(Innlegget ble redigert 01.04.19 20:50)

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23828
01.04.19 22:05

Fin lesning! Enig i det du skriver.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49766
01.04.19 22:33
Luigii: Skrev ned tankene mine rundt Caspers kommende turneringsprogram, sjansene hans i Monterrey og generell informasjon om Har-Tru.

Interessante vurderinger og hadde vært interessant å vite hva tanken bak programmet er for Casper. Om det er dette med å få i pose og sekk så er det en svak vurdering av.

Luigii
LuigiiInnlegg: 89
01.04.19 23:27
GoingKronos: Interessante vurderinger og hadde vært interessant å vite hva tanken bak programmet er for Casper. Om det er dette med å få i pose og sekk så er det en svak vurdering av.

Eneste annen mulighet jeg kan tenke meg er at det utenomsportslige aspektet har blitt prioritert. Mener å huske Casper hadde familien med seg sist han spilte for noen uker siden, og om det har noe med saken å gjøre så skal jeg ikke kritisere ham for det. Tennissesongen er lang og tettpakket så kanskje dette tidsrommet var det eneste passende for en reel familieferie. Trivsel er selvfølgelig nødvendig for å kunne prestere opp mot sitt beste, bare ta en titt på Kyrgios.

Ellers er det vel tusen andre ting som kan spille inn, men de får vi neppe greie på.

Synes likevel Casper kunne tatt seg en challenger eller to for å bedre sjansene sine til å oppnå litt kontinuitet på grus.

(Innlegget ble redigert 01.04.19 23:27)

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 402
02.04.19 10:21

Takker for interessant lesning!  Har spekulert litt rundt det samme, men velger stort sett i siste instans å tro at de har gode grunner for de valg de gjør.  Kanskje har Casper lyst til å prøve seg på mange forskjellig underlag for rett og slett å ha erfart det?  Tror nok mer på trivsels-teorien...  Kan også være at han gruer seg litt til Mallorca-treningsregimet og dodger det på denne måten..   Uansett så lærer han underveis, og noen poeng blir det nok i Monterrey også.  Emilio Gomez, en spiller fra Ecuador, ranket nr 309 i verden. Til tross for beskjeden ranking slo Gomez nevnte Chris Eubanks for en snau måned siden. Ei stund før det slo han Viktor Durasovic i en grus challenger hvor han gikk til semi’n...  Bør altså ikke tas lett på.  Kampen går nok ikke før kanskje i ett-tiden i natt..

(Innlegget ble redigert 02.04.19 10:31)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21996
03.04.19 02:01
Bjoentegaard: men velger stort sett i siste instans å tro at de har gode grunner for de valg de gjør.

Enig, jeg tror Casper gjør lurt i å spille mer på HC, han er ingen utpreget grusspesialist og er mer en allrounder i mine øyne. Forhåpentligvis så er han fortsatt topp 100 når main draw i Wimbledon settes opp i år, jeg tror han kan overraske også på gress. Han var slett ikke så dårlig på det underlaget heller da han var junior og om han unngår merkelappen "grus-spesialist", så tror jeg det har litt å si psykisk også, å ikke låse seg til at nå er jeg på det underlaget så nå må jeg prestere og vice versa, nå spiller jeg på noe som ikke favoriserer meg, så da er det ikke så farlig. Skal han inn topp 10 etterhvert, så må han beherske det meste.

 

Edit: Nå da..., endelig drar Matchen igang.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 02:11)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21996
03.04.19 02:23

Såpass ja, der sitter de under paraplyer allerede... :-(

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21996
03.04.19 04:08

Snakk om bortkastede nattetimer, den dårligste matchen jeg har sett Casper spille noen gang og da har jeg sett omtrent alt fra han har spillt fra sin første NM-finale. Dette var rett og slett elendig.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 04:11)

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4766
03.04.19 04:11
Il-Pirata: nattetimer

Han var vel trøtt han også, tenker jeg. Det begynner å bli ganske sent nå.

Hudsucker
HudsuckerInnlegg: 1542
03.04.19 04:11

Sjelden jeg ser tennis, men denne matchen ble jeg sittende og se på, dessverre.. Casper Ruud utspilt av en useedet fyr fra Ecuador, tok knapt et eneste poeng i motstanderens servegame. Virker fryktelig treg.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4766
03.04.19 04:17
Hudsucker: Ruud

Han har nok en liten vei å gå før han er på nivå med Federer og de store gutta.

startelver
startelverInnlegg: 63537
03.04.19 07:12

1.20 i odds, bookmakerne hadde ihvertfall troa.

Med sånt spill raser du ut av topp 100 igjen fort Casper. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49766
03.04.19 08:11

Bortkastet tur til Mexico. Ser ut som Luigii hadde veldig rett i sine vurderinger, så ikke kampen - heldigvis sov jeg.

Luigii
LuigiiInnlegg: 89
03.04.19 08:19
Il-Pirata: jeg tror Casper gjør lurt i å spille mer på HC, han er ingen utpreget grusspesialist og er mer en allrounder i mine øyne.

Det kommer litt an på hva du legger i begrepet grusspesialist. Tenker du på spillere som Dellien, Garin, Carballes Baena eller Londero, som praktisk talt spiller på grus så ofte de kan da holder jeg med deg. Munar, Ramos Vinolas, Sonego og Daniel er likevel typer jeg tenker vi kan sammenligne ham med, men om du regner dem som grusspesialister vet jeg ikke.

Av de store stjernene er Thiem en kar jeg tenker Casper kan se mot. Han har også til tider slitt en del på HC mye på grunn av at han har slik en enorm sving på forehanden og fordi han liker å returnere fra en veldig dyp posisjon akkurat som Casper. Han vant jo likevel Indian Wells i år, så selvfølgelig bør Casper også sikte seg inn mot å bli en spiller som kan hevde seg på HC så vel som grus i framtiden.

Nå mener jeg det er flere grunner til at Casper er bedre på grus enn HC per dags dato, men det er tre av dem som skiller seg ut for meg.

Nr.1: Casper sliter i returspillet, på HC blir det ekstra tydelig.

Nr.2: Forehanden er langt fra like effektiv på HC som på grus.

Nr.3: Ettersom han sliter med å slå gjennom motstanderne sine med forehanden, hadde det vært en fin løsning å avslutte ballvekslinger med å trekke frem til nettet når sjansene byr seg. Dessverre viser Casper store mangler i volleyspillet sitt.

Som sagt er jeg likevel helt enig med deg i at Casper har godt av å spille HC, bare helst ved andre anledninger enn akkurat nå. Saken er den at det er flere sjanser for å spille HC enn grus. Når grussesongen nå starter regnet jeg med at Casper kom til å forberede seg optimalt for å prestere på grus. Det er tross alt der jeg mener han har sine beste sjanser til å sementere plassen sin trygt inne i topp-100.

Gode resultater vil gi ham roen til at han kan tenke utvikling og heller spille turneringer både på gress og HC ved andre anledninger når han skulle ønske det. Marerittscenariet ville være at grussesongen går såpass skeis at han faller et lite stykke utenfor topp 100 igjen. Da kan det fort være han blir stresset og begynner å prioritere challengere på grus hvor han egentlig hadde foretrukket å prioritere annerledes.

Du kan ha også ha et poeng når det kommer til det psykiske aspektet, men i min bok tenker nå uansett jeg at det i første omgang er lurt å spille på sine styrker. Det er vel smak og behag tenker jeg.

Over til dagens kamp, kudos til Bjoentegaard med tanke på Gomez. Selv om Casper spilte kjempedårlig fremsto motstanderen svært solid. Slik som Gomez spilte synes jeg det er rart at han ikke har bedre resultater å vise til.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 08:20)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21996
03.04.19 13:51
Luigii: Det kommer litt an på hva du legger i begrepet grusspesialist. Tenker du på spillere som Dellien, Garin, Carballes Baena eller Londero, som praktisk talt spiller på grus så ofte de kan da holder jeg med deg. Munar, Ramos Vinolas, Sonego og Daniel er likevel typer jeg tenker vi kan sammenligne ham med, men om du regner dem som grusspesialister vet jeg ikke.

Det var første kategorien jeg tenkte på som utpregede grusspesialister ja. Munar er en grei sammenligning ja (og de hører jo til hos Nadal begge to også) og det er nok mer Munars utvikling og klatring på rankingen som Casper kan sammenlignes med, heller enn f.eks De Minaur eller Aliassime.


Casper virket ikke "på" i natt i det hele tatt, jeg lurer på om han har en tendens til å ta litt for lett på kamper mot presumtivt dårligere motstandere? han virket rett og slett uinspirert. Ett som er sikkert, er at han viste i natt at han fortsatt har en vei å gå for å fortsette å klatre på rankingen.


 

Luigii
LuigiiInnlegg: 89
03.04.19 17:01
Il-Pirata: Casper virket ikke "på" i natt i det hele tatt, jeg lurer på om han har en tendens til å ta litt for lett på kamper mot presumtivt dårligere motstandere? han virket rett og slett uinspirert.

Det har blitt en del tidlige exiter på challengernivå det siste året ja. En kan kanskje klandre hoften hans for et par av de, men likevel godt under pari ved flere andre anledninger. Snodige greier egentlig.

Magnific
MagnificInnlegg: 13515
03.04.19 17:50

Ruud er jo helt ute.  Skuffende den utviklingen han har hatt siste året.

Magnific
MagnificInnlegg: 13515
03.04.19 17:56
Il-Pirata: Casper virket ikke "på" i natt i det hele tatt

Føler ikke jeg har sett Ruud ''på'' på veldig lenge.  Synes han virker litt flat og likegyldig når han er på banen.  Hvor er fightingspiriten og viljen til å vinne tenniskamper, fryktelig ofte der han bare blir overkjørt i rake sett uten å ha noe som helst å by på. 

Skal riktignok sies at fokuset hans helt sikkert er på grussesongen.  Har vel et wildcard inn i turneringen i Houston til neste uke..  Uten at jeg tror på videre suksess der.

(Innlegget ble redigert 03.04.19 18:00)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49766
03.04.19 18:02
Magnific: Ruud er jo helt ute.  Skuffende den utviklingen han har hatt siste året.

Varierende er et bedre ord, han har kommet seg inn på topp 100 - så han har jo objektivt sett ikke vært bedre enn han er nå.

Magnific
MagnificInnlegg: 13515
03.04.19 18:11
GoingKronos: Varierende er et bedre ord, han har kommet seg inn på topp 100 - så han har jo objektivt sett ikke vært bedre enn han er nå.

Joda, han leverer på ATP nivå i ny og ne når motstanden er riktig.  Stort sett bare mot spillere med svak serve der han får styre og bryte serve ofte.  Sliter fryktelig mot powerspillere uansett underlag.


Han holder challengernivå pdd, synd at han aldri leverer noe som helst når han spiller der. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49766
03.04.19 18:19
Magnific: Han holder challengernivå pdd, synd at han aldri leverer noe som helst når han spiller der.

Nå syns jeg ranking er en ganske fair måte å måle spillere sin styrke på. Og er man rundt topp 100 så er man akkurat i grenseland mellom atp og challenger. Og Casper er ustabil som unge spillere ofte er, nå har han hatt en god form siden midten av februar og da er det ikke så sjokkerende at han gjør en dårlig kamp nå. 

Jeg var skuffet etter januar og starten av februar, men nå ser det tross alt mye lysere ut. Og så får vi se hva som skjer nå under grussesongen. 

(Innlegget ble redigert 03.04.19 18:19)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21996
05.04.19 00:35
Magnific: Har vel et wildcard inn i turneringen i Houston til neste uke.

Nei intet WC, han er faktisk kvalifisert.

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 402
06.04.19 17:25

Det er vel noe vi må venne osstil, - at spillet til Casper varierer. Ellers interessant å se at Gomez har klart seg bra videre i turneringen også.  Snart er det gjensyn med Hugo Dellien. Selv om hanvalset over ham for kort tid siden, kan det bli en helt annerledes kamp nå!   Og uff..., Opelka i andre runden (eventuelt)...  

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21996
06.04.19 19:48
Bjoentegaard: Og uff..., Opelka i andre runden (eventuelt)...

Om det blir virkelighet, skal akkurat det møtet bli uhyre interessant. Det vil bekrefte eller eventuelt avkrefte at Casper har tatt store steg på servereturene siden Opelka sendte han ut av AO kvalifiseringen. Klarer Casper å returnere langt bedre enn da, så kommer han til å knuse Opelka. 

startelver
startelverInnlegg: 63537
08.04.19 23:06

Går vel mot tiebreak igjen dette.  5-4 Casper 

 

 

(Innlegget ble redigert 08.04.19 23:07)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49766
08.04.19 23:15

Kjipt når han spiller ATP-turnering så er det på en bane uten streaming..

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49766
08.04.19 23:29

Tiebreak-kongen slår til igjen!

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21996
08.04.19 23:30

TB kongen, men kjedelig at jeg må sitte å se på BET365, når det faktisk er snakk om en ATP250...

ElGiGanto
ElGiGantoInnlegg: 2408
08.04.19 23:30
GoingKronos: Kjipt når han spiller ATP-turnering så er det på en bane uten streaming..

Ligger flere streams ute

startelver
startelverInnlegg: 63537
08.04.19 23:30

Kan alltid stole på Casper og TB ja. Får håpe han kan dra i land andre settet. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg