Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
ChristianEminger
ChristianEmingerInnlegg: 654
04.06.19 13:43

Nesten ufattelig så mange som aldri har hatt et snev av tennisinteresse som streifet innom Eurosport på fredag under Ruud - Federer eller på andre måter fikk med seg den kampen. Det demonsterer nok en gang at det norske folk først og fremst er interesserte i nordmenn og selve idretten sekundært. Om en nordmann hevder seg, så vekkes interessen, nærmest uansett hva. Bortsett fra fotball (f.eks. VM, CL og PL finner folk interessant uansett), så er det knapt noen idretter som folk flest finner interessant dersom det ikke er nordmenn involvert. De som er genuint idrettsinteresserte, og følger med på en idrett uansett, er i et ekstremt mindretall. 

Altså, sikkert slik i andre land også med først og fremst interesse for sine egne og at andelen reelt idrettsinteresserte er forsvinnende lav.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4301
04.06.19 14:07
ChristianEminger: Altså, sikkert slik i andre land også med først og fremst interesse for sine egne og at andelen reelt idrettsinteresserte er forsvinnende lav.

Helt klart.  Snakket med en spanjol for noen uker siden som var litt pinlig berørt over at hans landsmenn bare fokuserte på fotball og idretter som de hadde veldig sterke utøvere i.  Så dette er nok et ganske gjengs fenomen. 

lok1
lok1Innlegg: 6124
04.06.19 14:29

Og ikke minst i USA. Er det ikke amerikanere involvert er det bare å glemme at amerikanerne vet hva som skjer. Sjakk-VM var et eksempel, selv når det var i New York ante jo ikke newyorkerne hva som skjedde. 


Det er iallefall ikke noe norsk fenomen.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
04.06.19 15:00

Caspers neste motstander blir hjemmespilleren Safranek (346) som overraskende slo ut 14. seed Miedler (238) 6-2, 6,3.  Tydelig at det ikke bare er Casper som sliter etter å ha kommet til Tsjekkia fra RG (Miedler tapte kvalfinalen mot Monteiro).

Safranek har vært høyere ranket tidligere (topp 200) og har nådd første runden både i AO (i fjor) og USOpen. Han har vunnet 10 Futures, så vi kan forvente intens motstand for Casper fra hjemmebanespilleren. Så her må Casper være fokusert, selv om rankingen skulle tilsi noe annet, det fikk Miedler erfare.

 

 

(Innlegget ble redigert 04.06.19 15:01)

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3765
04.06.19 15:01
ChristianEminger: Det demonsterer nok en gang at det norske folk først og fremst er interesserte i nordmenn og selve idretten sekundært.

Det beste eksemplet er vel når dagsrevyen eller hva det var ble flyttet av NRK på grunn av at nordmann kjempet om medalje i fekting. Bartosz et eller annet het han, og la vel opp uten de store resultatene i ettertid mener jeg.


Ellers sterkt av Casper å snu dette ja, fort gjort å få en liten utladning og gå på en smell i slike situasjoner. Motstanderen har vel også litt ekstra motivasjon for å slå en spiller som har imponert i det siste.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 50132
04.06.19 15:40
ChristianEminger: Altså, sikkert slik i andre land også med først og fremst interesse for sine egne og at andelen reelt idrettsinteresserte er forsvinnende lav.

Idrett er identitet, jeg bryr meg mye mer om det lokale fotballaget mitt enn jeg gjør om Barcelona. Jeg syns det er gøy når en fra min by blir tatt ut på landslaget i håndball, selv om jeg ikke har så veldig stor interesse av håndball som idrett. Og det vil gjøre at det er mer sannsynlig at jeg ser på en kamp. 


Så betyr det ikke at jeg ikke kan sette pris på annen idrett, jeg liker amerikansk fotball selv om ingen nordmenn er med, jeg kan kose meg med formel 1 selv om mitt forhold til bil er som fremkomstmiddel. Det er ingen motsetningsforhold mellom å nyte lokale triumfer og det å være allment idrettsinteressert. De aller fleste er begge deler.


Og som med Magnus Carlsen i sjakk så er det grunn til å tro at Casper Ruud vil løfte tennisinteressen i Norge. Det vil ikke bare være som tv-seer, men det vil kanskje gjøre at en 8 åring heller vil spille tennis enn spille fotball, at infrastrukturen blir bedre med flere plasser å spille tennis og at det blir bedre økonomi. Men først må Casper bli enda bedre, men blir han en verdensstjerne så vil det gi mange ringer i vannet.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 50132
04.06.19 15:41
thewaterfall: Det beste eksemplet er vel når dagsrevyen eller hva det var ble flyttet av NRK på grunn av at nordmann kjempet om medalje i fekting.

Nå tar vi jo nesten aldri medalje i sommer-ol, det er en gigantisk nyhet om en norsk utøver kjemper om gull uansett idrettsgren. 

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3765
04.06.19 16:41
GoingKronos: Nå tar vi jo nesten aldri medalje i sommer-ol, det er en gigantisk nyhet om en norsk utøver kjemper om gull uansett idrettsgren.

Joda, var ingen kritikk av valget. Men allikevel kanskje det beste eksemplet på at man interesserer seg for landsmenn som gjør det bra, og ikke idretten. Jeg tror et fåtall av nordmenn har sett på fekting både før og etter den ene gangen. Og siden han ikke hadde særlig suksess i etterkant så ble ikke interessen vedvarende, hverken for idretten eller for Bartosz.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
04.06.19 17:29
thewaterfall: Joda, var ingen kritikk av valget. Men allikevel kanskje det beste eksemplet på at man interesserer seg for landsmenn som gjør det bra, og ikke idretten.

Selvsagt, idrett er følelser. Det finnes selvsagt unntak. For meg er det ikke fotball lenger, selv om det var det en gang i tida. For etter 1000 års skiftet, ble jeg dyktig lei av overfokuset i media, så jeg gadd ikke engang å se CL finalen nå eller siste VM. Tennis er dog et unntak til nasjonalfølelsene for meg, da vi har profiler som Nadal, Wawrinka, Federer og da blir det en etstetisk nytelse, men selv der tok jo ihvertfall for meg interessen seg betydelig opp da Casper vant I Sevilla og jeg begynte som følge av det å følge sporten mye dypere enn tidligere.

Jeg har utallige store og mange stunder på Store stå på Bislett som Vål'enga supporter, nå aner jeg ikke om de lenger er i top divisjonen. Jeg har mistet alle følelser for stedet Oslo, for fotball og dermed for VIF. Følelser er Alfa og Omega i sport, med noen få unntak. 

(Innlegget ble redigert 04.06.19 17:31)

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 430
04.06.19 18:21

En overraskelse at Miedler ble slått ut og Casper har dermed et hjemmehåp å slå i tredjerunden. Tror Casper slo han for et par år siden.  Revansjeoppgjør etter Madrid-tapet blir det ingenting av, - Ramos-Vinolas gikk på en smell.....  


Casper hadde en del rusk i maskineriet i dag, kanskje ikke rart om han snart har en dårlig dag, siden det er så lenge siden sist....


 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
04.06.19 18:41
Bjoentegaard: Casper hadde en del rusk i maskineriet i dag, kanskje ikke rart om han snart har en dårlig dag, siden det er så lenge siden sist...

Det var spesielt servene som ikke satt de første settene og så slet han litt med lengdekontrollen. Derimot så var psyken virkelig bra og det lover godt. Jeg ble veldig pesimistisk da han begynte å "sutre", banne og sverte på seg selv, men han klarte å snu dette og det tror jeg ikke han hadde klart før han hadde denne fantastiske vårsesongen. Gutten har tatt store steg psykisk, uten tvil. Så skal vi heller ikke glemme at motstanderen spilte veldig bra frem til Casper fikk brutt han midtveis i andre settet og var selvsagt inspirert av muligheten til å ta en storskalp, nummer 63 på verdensrankingen. Så det sammen med en Casper som møtte på jobb litt sliten og ubevisst litt ufokusert etter enormt med opplevelser i det siste, gjorde at dette ble jevnt.


Dette er noe Casper må bli vant til fremover i denne typen turneringer, at motstanderne vil være inspirert av muligheten til å ta en stor skalp og spille litt over evne i perioder, på samme måte som Casper blir inspirert og skjerper seg, når han møter Delpo eller Federer.  

Luigii
LuigiiInnlegg: 95
04.06.19 20:55

Kult å se at Casper kan bli seedet for første gang på verdenstournivå i Båstad etter Wimbledon. Vinner han turneringen i Tsjekkia vil han legge seg inn på en komfortabel 5.plass bak Berrettini, Garin, Verdasco og Cuevas i det racet. Snakker om kontrast fra fjoråret hvor han trengte Wild Card for å komme seg med i turneringen.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
04.06.19 23:16

  Såpass Pat Cash, blandt de ti beste ! Da må du virkelig ha blitt imponert av Forehanden hans. :-)

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3765
04.06.19 23:20
Il-Pirata: Derimot så var psyken virkelig bra og det lover godt. Jeg ble veldig pesimistisk da han begynte å "sutre", banne og sverte på seg selv, men han klarte å snu dette og det tror jeg ikke han hadde klart før han hadde denne fantastiske vårsesongen. Gutten har tatt store steg psykisk, uten tvil.

Han har vel han derre Bertrand Larsen som mental trener, og han virker å være dyktig på det han gjør da han vel benyttes av flere idrettsutøvere. Skal vel ikke mange år tilbake før dette med mental trener ble latterliggjort og undervurdert, men bra at man har skjønt at det er viktig å ha det mentale i orden og i balanse skal man prestere best mulig.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
04.06.19 23:28

Wow, 1,08 i odds på Casper seier og 8 i odds på Safranek, det var mer optimistisk enn selv jeg hadde turt å sette odds om jeg hadde hatt en slik jobb. Det kan fort bli mye jevnere i morgen enn det disse oddsene tilsier.

Luigii
LuigiiInnlegg: 95
05.06.19 12:23

Det er faktisk latterlig svak kvalitet på streamen i kampen mellom Safwat og Andujar. Casper spiller neste kamp på samme bane, så håper de får stell på ting før den tid.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
05.06.19 13:11

Såpass ja, tsjekkiske kommentarer.

Luigii
LuigiiInnlegg: 95
05.06.19 13:16

Går du til eurosport.no får du norsk kommentator. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
05.06.19 13:30
Luigii: Går du til eurosport.no får du norsk kommentator.

Takker. :-)  Begynte nesten å forstå tsjekkisk nå.

(Innlegget ble redigert 05.06.19 13:31)

Karankiz
KarankizInnlegg: 905
05.06.19 13:44

Veldig enkel dag på jobb i dag serre ut til for Casper

Luigii
LuigiiInnlegg: 95
05.06.19 13:55

Flott kamp av Casper. Safranek spilte riktignok elendig, men Casper var solid hele veien og da ble kvalitetsforskjellen tydelig. Vil se mer av dette i de kommende kampene.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6630
05.06.19 13:59

Lett. Ser han er nr 61 på live-rankingen. 

Karankiz
KarankizInnlegg: 905
05.06.19 14:23

Deilig å se han cruise igjennom kamper han skal ha kontroll på. Motsetning til helt i starten av i 2019 og i fjor da jeg føler nesten hver kamp var relativt jevn, selv mot motstandere han skulle slå "enkelt"

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
05.06.19 14:50

Casper har helt klart tatt store steg i år og er i ferd med å nå målet sitt. Som han sa rundt nyttår, målet er først å komme inn topp 100, deretter kan det gå fort ned mot topp 50 og så langt har han fått rett. På de ti siste kampene er det kun to spillere som har klart å slå Casper og begge de to er ranket topp 10. Delpo og Federer.  Det er ikke så dårlig statistikk og tatt i betraktning av at 8 av de 10 kampene har vært i en Masters og i GS, er det rett og slett imponerende. Casper er akkurat nå, liveranket 37 i ATP racet (som kun er rankingen i inneværende år), så det skal bli spennende etterhvert å følge han på HC utover høsten, for har han tatt steg der også, så ser vi fort Casper som topp 40 spiller ved juletider. Han må enda ett hakk opp for å bli seedet i AO, men bare å nevne noe slikt til en turnering han ikke kvalet inn til for 5 måneder siden, er jo ganske absurd og sier mye om hvilke steg han faktisk har tatt i år.

startelver
startelverInnlegg: 65062
05.06.19 14:56

Top 50 here we come. 

Kong_ALS
Kong_ALSInnlegg: 872
05.06.19 14:59

Er det noen som vet noe om status på skavanken(e?) han har hatt? Fare for tilbakeslag osv.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 22187
05.06.19 15:10
Kong_ALS: Er det noen som vet noe om status på skavanken(e?) han har hatt? Fare for tilbakeslag osv.

har ikke hørt noe i det siste, så han holder det vel i sjakk. men det er jo samme problem som Andy Murray har slitt med. 

Kong_ALS
Kong_ALSInnlegg: 872
05.06.19 15:17

Fryktelig bittert om det er eller blir til hindring.

Walchez
WalchezInnlegg: 3721
05.06.19 16:21
Lew_Ashby: Lett. Ser han er nr 61 på live-rankingen.

Vinner han kvart'n mot Gaio (202 på rankingen) så klater han vel opp et par plasser til å kommer topp 50. Kan nok komme seg litt ned på 50-tallet også om han vinner denne Challenger-turneringen

Walchez
WalchezInnlegg: 3721
05.06.19 16:21
Lew_Ashby: Lett. Ser han er nr 61 på live-rankingen.

vgd-dobbeltfeil.....

(Innlegget ble redigert 05.06.19 16:23)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg