Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23527
03.01.20 09:54

Store greier! Perfekt å prikke inn hardcourt-formen nå, i hvert fall. Kan håpe på ei god trekning i Aussie Open. Unngå en av de toppseeda spillerne i 1. runde, så kan han kanskje gå en runde eller tre.

CFN
CFNInnlegg: 3846
03.01.20 10:06

Så vant vi double også, og dermed hele oppgjøret mot USA? Skjønner jeg det slik at de får 40 atp poeng for å vinne oppgjøret også?

(Innlegget ble redigert 03.01.20 10:11)

laffano
laffanoInnlegg: 16751
03.01.20 10:14

Gøy for de norske men hvordan funker opplegget her?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48745
03.01.20 13:13

Dette var litt av en match, kanskje den beste i karrièren mot en type motstander som har tradisjonelt har slitt med.


Han virker helt utrolig godt trent, så dette kan bli en veldig gøy januar måned. Farens ranking-rekord står nok for fall ganske snart.

startelver
startelverInnlegg: 59609
03.01.20 13:28

Wow , TB-spesialisten slår til igjen! Og så mot Isner da.  Godt å se at treningsperioden har gjort utslag. 


Cabello
CabelloInnlegg: 6157
03.01.20 14:29
Skraevadottir: Aussie Open

Ikke lenge igjen nå. Dette var veldig gledelig og en stor opptur for norsk tennis. 

lavskrika
lavskrikaInnlegg: 925
03.01.20 16:25
laffano: Gøy for de norske men hvordan funker opplegget her?

Vi vant oppgjøret mot USA 2-1. Italia og Russland er de to andre landene i gruppa og alle fire lagene møter hverandre gjennom to singlekamper og en doublekamp. Selv om et lag vinner begge singlekampene så skal likevel doublekampen spilles. Det er 6 grupper så totalt er 24 lag med. Gruppevinnerne går til kvartfinale sammen med de to beste toerne. Hvert lag kan bestå av opptil fem spillere som vi har, men regner med at bare Casper og Viktor skal spille?

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
04.01.20 17:48

Begynner å kjenne på forventning til nattas oppgjør nå. Skal vel mye til at Viktor vinner, men om nervene hans slipper kan det bli en spennede match (Viktor storspillte jo da Norge snudde dobbelt-matchen i andre settet). Casper derimot er jo i kjempeslag etter en intensiv treningsperiode med Rafa og det var vel kun 8. upressede feil gjennom hele mathen mot Isner som jo også hadde 33 serve-ess. Når Casper kan slå verdens beste server i en så viktig match, en spillertype han før har slitt aller mest med, skal det virkelig bli spennende p se hva han kan utrette mot Fognini nr. 12 på rankingen. Det blir jo en helt annen type match, men forehanden til Casper er om mulig enda bedre enn den har vært, backhanden har tatt store steg og nå slår han endel vinnere med den også, dessuten servet han meget bra, selv om Fognini nok vil by på bedre returer enn hva Isner var istand til. Her er det bare til å ha kaffekanna full i natt og glede seg til match.  

(Innlegget ble redigert 04.01.20 17:49)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
05.01.20 07:02

Fantastisk Casper, har aldri sett deg så stabil som nå, har veldig lite upressede feil. Herlig med to så store skalper på en så stor arena og anledning. Tar du Medvedev om etpar dager også ?

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
05.01.20 08:49

Var jo litt artig for en stakket stund å se at Casper ledet Live ATP-race rankingen med de 130 poengene han så langt har tjent ved å slå Isner og Fognini, men akkurat nå har De Minaur gått forbi med 140 poeng. Men uansett for øyeblikket ligger Casper live ranket på 47 plass. 

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23527
05.01.20 09:36

Helt vilt, det som skjer nå.

Unggutta herjer i det hele tatt bra her. Særlig DeMinaur viser enorm form.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48745
05.01.20 10:12

Aldri truet og holdt stabilt godt nivå gjennom matchen, og så fikk han jo det utrolig enkelt siden Fognini kom til matchen med en gjennområtten innstilling. Gode poeng å ta med seg uansett.

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
05.01.20 12:39

Kanskje en større seier å slå Fognini, med henblikk på ratingen, men kampen mot Isner er i mine øyne større, da spillet var et par hakk bedre..  Litt av ei gruppe Norge havnet i, men har jo vist seg å være en perfekt start på året for Norsk Tennis!!  Og stigningen (ratingmessig) fortsetter... Russland er jo fryktelig gode, kan Casper skape spenning mot Medvedev?  Jeg klarer ikke å helt tro på det, men gleder meg like fullt!

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23527
05.01.20 13:03
GoingKronos: Aldri truet og holdt stabilt godt nivå gjennom matchen, og så fikk han jo det utrolig enkelt siden Fognini kom til matchen med en gjennområtten innstilling. Gode poeng å ta med seg uansett.

Ja, alle som følger litt med veit jo at Foggen kan spille så ræva at han kan tape for hvem som helst, men det er en deilig seier uansett, som du sier.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
05.01.20 14:34
Bjoentegaard: kan Casper skape spenning mot Medvedev? Jeg klarer ikke å helt tro på det, men gleder meg like fullt!

Nei, hvem kan egentlig tro på akkurat det, når en ser på seiersrekkene over de aller største motstanderne for Medvedev. Før denne turneringen så var jeg sikker på at Casper skulle bli feid av banen på HC mot akkurat han, nå tror jeg faktisk på en spennende og jevn match. Ingen av oss hadde vel særlig tro på at Casper skulle kunne slå Isner på HC, (på grus hadde jeg hatt litt mer tro). Mot Fognini hadde jeg et håp, nettopp fordi som nevnt at Fognini spiller litt enten på eller av. Nå var det jo Casper som skrudde Fognini av denne gangen, for Fognini prøvde til å begynne med i begge settene. Men hva som virkelig har stått frem med Casper disse to matchene, er den stabiliteten han spiller med og han har veldig lite upressede feil og mye kommer nok av at han nå virkelig har forbedret sin backhand, den har faktisk blitt et våpen nå og motstanderene får ikke lenger noe ut av å presse mot backhand. Jeg må si jeg virkelig begynner å glede meg til grussesongen i Sør Amerika og holder Casper en slik form utover vinteren, ja så ser jeg ikke bort ifra at han tar sin første ATP tittel ganske snart. Når han kan slå Isner og følge opp med å slå Fognini på HC med de rammene runt de matchene, så kan han ta absolutt alle selv på Centre courten i Rio, (kanskje bortsett fra Rafa og Thiem, men selv de to vil han gi hard match på grus om han beholder en slik form han nå er i).  

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
05.01.20 18:58

Jeg kjenner at gleden over de siste prestasjonene blir litt skjemmet av pressens totale neglisjering.  Hva f... er det som skjer? Er journalistene ikke interessert i annen sport enn fotball og ski?  Eller har de som skulle jobbet i helgen tatt ut en 3-dager??   Aftenposten har en liten artikkel (NTB)...  Vg? Intet. NRK? Intet. Dagbladet? Intet. Nettavisen? Intet..  grrrr hvor forbanna jeg blir.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
05.01.20 21:15
Bjoentegaard: Jeg kjenner at gleden over de siste prestasjonene blir litt skjemmet av pressens totale neglisjering. Hva f... er det som skjer? Er journalistene ikke interessert i annen sport enn fotball og ski? Eller har de som skulle jobbet i helgen tatt ut en 3-dager?? Aftenposten har en liten artikkel (NTB)... Vg? Intet. NRK? Intet. Dagbladet? Intet. Nettavisen? Intet.. grrrr hvor forbanna jeg blir.

Enig, det har irritert meg også lenge. Men desverre er de fleste av sportsjournalister i dag, kun papegøyer. Om de i det hele tatt skriver noe som helst, så har de bare "rappet" fra enten Tennis-Norge eller Eurosport. En ser at NRK, TV2, Dagbladet, VG, etc. de har ikke rare peiligen på hva de skriver om, bortsett fra fotball, som virker som en folkesykdom, slik den sporten blir overpresentert i media. Det virker som om det er viktigere å skrive om hva Solskjær hadde på brødskiva til frokost, enn å rapportere om sport. Dette grusomme overfokuset på fotball, er grunnen til at jeg i dag kun får med meg en og annen landskamp, jeg som tidligere og fra sent -60 tall fulgte mye med på engelsk og norsk fotball. Men pressen drepte rett og slett interessen min for fotballen rundt årtusenskiftet, med slikt latterlig fokus på bekostning av andre idretter. Dagens journalister i MSM, er desverre et sørgelig syn og ikke noe jeg blir spesielt imponert over. Takk og pris for tennis-Norge og Eurosport.

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23527
05.01.20 21:19

Ruud fikk jo veldig bra med pressedekning i fjor, men jeg tror rett og slett ATP Cup har drukna i Hoppuka, Tour de Ski og Idrettsgalla. Synd, men det må være det som er grunnen.

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 7518
05.01.20 22:01
Bjoentegaard: Fognini

Fikk barn for få dager siden, og ankom Australia for 3 dager siden, uten noe oppladning, var tom for krefter mot Medvedev og. Når det er sagt, bunnsolid av Ruud.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
06.01.20 10:42

Casper nede på delt 3. plass på liverankingen i ATP racet, Novak og De Minaur forbi og a-poeng med Medvedev, måtte bare nevne det for det er litt morro å se den lista akkurat nå, selv om det selvsagt er kortvarig. Uansett sender en tanke til Lilleengen som ordenet seg 2. ATP-poeng med kvartfinalen sin i Tabarka i Juli og dermed sikret Norge tre spillere med ATP poeng, slik at vi kom oss med i ATP-Cup, ja samt til Sveits og Roger som trakk seg. Neste år ligger forhåpentligvis Casper topp 30 og Norge har fler spillere med ATP poeng, samt at Viktor har kommet seg høyere opp på rankingen og en plass i ATP cupen vil være tryggere. For å få være med på dette, rammene rundt og å treffe toppspillerne, er slikt som kan inspirere fler norske til virkelig å satse på tennisen fremover. Så for fanden norsk presse, våkn til Helv....e opp, verden består av mer idrett enn langrenn og fotball. 


Neste uke skal Casper spille i ATP 250 turneringen i Auckland og uka etter er det AO, så den 3. februar braker det virkelig løs på grusen igjen i Sør-Amerika hvor Casper er med i ATP 250 turneringen i Cordoba. Kjenner jeg gleder med spesielt mye til den Sør Amerikanske perioden, spesielt når vi kommer til Rio. Når Casper har tatt så store steg på HC, da er det lov å ha forventninger til grusspillet. 


 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
startelver
startelverInnlegg: 59609
06.01.20 21:32

Rundt 1.10 i odds på Medvedev og hele 6.70 på Ruud hvis noen vil gamble.  

Kampen starter sent i natt 4.30ish.  

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
06.01.20 21:34

Er det mulig VG leser sitt eget forum og tar til seg kritikk? I tilfelle hatten av til journalisten Jens Friberg som faktisk har produsert en egen artikkel om norsk tennis nå og det er sjeldent i våre dager. Så VG om dere nå fortsetter å la journalister som faktisk skjønner hva de prediker og gir dem spalteplass, så skal jeg være uten hatt fremover. :-)

https://www.vg.no/sport/i/kJLjKv/ruud-skeptisk-til-ol-tross-droemmestart-paa-2020

(Innlegget ble redigert 06.01.20 21:42)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23265
07.01.20 07:43

Tap 3-6, 6-7. I følge Medvedev kunne den ha vippet begge veier, så åpenbart en ny sterk kamp av Ruud. Siden Durasevic var sjanseløs mot Khashanov så ble det tap mot Russland, og da røyk muligheten for avansement også. 

(Innlegget ble redigert 07.01.20 07:44)

ElGiGanto
ElGiGantoInnlegg: 2407
07.01.20 07:58
Folkflesk: Tap 3-6, 6-7. I følge Medvedev kunne den ha vippet begge veier, så åpenbart en ny sterk kamp av Ruud.

Tror det må være den beste kampen jeg har sett av Casper. Veldig solid backhand, dødelig forhand og en variasjon jeg ikke har sett tidligere. Svært lovende start på sesongen

spårt
spårtInnlegg: 3153
07.01.20 10:19

Nydelig around-the-net i doubles-matchen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48745
07.01.20 10:33

Utrolig gøy å se på Casper nå, det er verdensklasse. Blir veldig spennende i AO nå, håper på en gunstig trekning så kan han nå uke to der. Det er nesten slik at det kun er en håndfull spillere i verden som Ruud ikke har en realistisk sjanse mot.

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
07.01.20 10:33

I fjor, etter å ha vært imponert over fremgangen til Casper over hele sesongen, tenkte jeg at vi trolig ikke fikk se noen fremgang i år... Og jeg ville vært glad og fornøyd allikevel, hvis han bare fortsette der han slapp.  Men nå fremstår det jo ganske tydelig; Casper har tatt nye steg, og det til de grader at han holder slår Isner og Fognini og holder Medvedev til tie break..  Altså er han nå i ypperste verdensklasse på HC..  Australien Open ble litt nedtur i fjor, da han var i overkant stinn av trening, men i år kan det bli desto større opptur! Og Grand Slam har til og med norske sportsjournalister hørt om, så vi kan vel håpe på noe pressedekning derfra...?   Men aller først, en atp250 i Auckland, blir superspennende det også!!  For øvrig vil jeg tillate meg en digresjon og nevne noe annet fantastisk fra natten som var, Angelina Jordan fikk golden buzzer under sin første opptreden i AGT Champions..  Endelig fikk hun synge for Simon... Og hele salen reiste seg!  

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 39370
07.01.20 11:43

Nok en imponerende kamp av Casper. Virket litt som han ble påvirket av tullet fra Medvedev i sett nummer 2. Var vel det svakeste serve-gamet han hadde i kampen rett etter han tok Medvedevs game. 


Casper virker veldig mye mer komfortabel ved nettet i ATP Cup enn han har gjort tidligere og backhand ser også ut som om den er kraftig forbedret. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21559
07.01.20 14:35

Fornøyd med valget om å offre nattesøvnen og få  med meg disse tre matchene hans. Nattas match var jevn og du verden for en HC-spiller Casper har vært disse dagene i Perth, gleder meg til å se også denne matchen litt mer avslappet i reprise på TennisTV. Nervøsiteten vi så han hadde da han møtte Roger i RG er som blåst bort nå, veldig greit at han kom seg til Milan i år og fikk enda mer erfaring med  tennis under slike forhold, som det jo også var på centre courten i St. Petersburg.  For i går var det spennende og som Medvedev sa i intervjuet etter matchen, "det var jevnere enn siffrene tyder på og det kunne gått begge veier". I tillegg har jeg aldri sett på Casper som en "serv og volley" spiller, men du verden som han fløy på nettet i går.

 

Jeg så under turneringen i September i St. Petersburg at Casper hadde forbedret seg på HC, men at han skulle spille "topp 10 tennis" så jevnt under en match allerede nå, det var en overraskelse. Jeg hadde etter særlig turneringen i St. Petersburg realistisk håp om denne sesongens grustennis, men nå er det jo lov å håpe at han finner samme form under både AO og USO også, ja selv i Wimbledon bør han kunne vinne en match eller to med heldig trekning.

 

Det er fantastisk å se hvilken backhand han bar trent seg opp til å få og Medvedev berømmet backhanden hans i intervjuet og når Casper banker vinnere fra både backhand og forehanden om mulig er enda bedre og mer stabil, ja da blir han vrien for de fleste. Jeg er ganske sikker på at hvis han holder hofteproblemene sine i sjakk, unngår skader, så er han topp 30 spiller ved utgangen av 2020 og jeg blir ikke overrasket om han inne er topp 20 heller. Han vil selvsagt oppleve formsvikt han som de fleste andre, men treffer han med denne formen han har nå til de rette turneringene, så ser jeg pokaler som løftes over hodet snart. 

 

Jeg mimrer tilbake til den Casper jeg så bli servet ut av kvalfinalen til AO mot Opelka for noen år siden og du verden som han nå har forbedret returspillet sitt på HC og når han spiller serv og volley som i går mot topp 10. spillere, ja da er det mye morro for norske tennisfans å glede seg til. Håper ungutta, inklusive Viktor sugde til seg hvilket nivå det faktisk er mulig for en nordmann å oppnå og glemmer alt av amerikanske college og våger å satse.

 

Med litt flaks i AO trekningen nå, så kan det gå langt (fjerde runde og kanskje til og med en kvart drømmer jeg om med flaks i trekningen), jeg vil ihvertfall ikke se snurten av hverken Rafa, Djoko, eller Federer i hans løype de første tre rundene.    

(Innlegget ble redigert 07.01.20 14:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen