Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
DennisB
DennisBInnlegg: 15369
26.02.17 01:58
spårt: Noen med en god forklaring på alle forsøkene på drop shots mot slutten av andre sett? Han fikk fryktelig dårlig uttelling og jeg kan ikke huske å ha sett han prøve særlig på drop shots før. Et forsøk på å korte ned ballvekslingene?

Egentlig ganske vanlig i tennis. Man ser at motstanderen er fryktelig seig og at kampen er i et momentumskifte. Man er sliten, har dominert, og vil knyte sekken før motstanderen tar over. Man føler at man må gjøre noe, istedenfor å spille akkurat så steady som man har gjort fram til nå. De relativt enkle poengene kommer ikke lenger.

Det er en klassisk feil. Noen ganger funker det fordi dropshot`ene sitter, men som oftest blir de enkle å hente, eller blir nettmat. Man blir for utålmodig.

Men samtidig tenker man jo at man må bryte opp litt i motstanderen, fordi han spiller bedre. Så det er en vanskelig vurdering. Men normalt sett må man bare grinde ut slike kamper.

Det som ikke nytter, er å gjøre det når hodet ikke er 100% med. Da blir dropshot`ene aldri gode nok. Det så vi idag.

Men en hinsides turnering av Casper alt i alt. Og jeg tror han bare er sulten på mer.

(Innlegget ble redigert 26.02.17 02:03)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
26.02.17 02:20
DennisB: jeg tror han bare er sulten på mer.

Det viktigste Casper antagelig tar med seg fra denne turneringen ( ja i tillegg til over 600k og 180 rankingpoeng), er nok at han har sett at han ikke behøver å ha overdreven respekt for topp 100 spillere og at han  faktisk kan spille jevnt med dem og akkurat det er gull verdt å ta med seg i bagasjen videre ( ja nå er han jo ranket ca 133, så han nærmer seg jo en topp 100 sjøl også).

Med unntak av at han fallt sammen i mot slutten i dag, så synes jeg servene og særlig andre servene hans har vært stabiliteten sjøl denne uka. I tillegg synes jeg han har hatt bedre lengdekontroll enn jeg har sett tidligere og forehanden hans er jo et fantastisk våpen som han har utviklet enda mer. Til tider har han pisket toppspillere rundt omkring på banen, så det har vært en fryd for øyet.   

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49262
26.02.17 10:24
Il-Pirata: Helt rått av Casper dette her, men så kom desverre tankene, servene sviktet og matchen var egentlig tapt da, faktisk litt før han han fikk matchballen i Bustas serv også. Men å holde alle tanker om finale og nesten en topp 100 ranking unna huet, er egentlig en umulig oppgave for en som akkurat har fyllt 18 år.

Det var nok litt urutine at han ble for ivrig når han kom et break opp i 2.settet. Men jeg tror ikke et sekund at det var nerver eller at det kom tanker i hodet.

I tillegg så var han dyktig sliten utover 2.settet, det kan sikkert være litt av årsaken også til at han stresset med å avgjøre - at han merket at det begynte å bli tungt. Skal ikke glemme den maraton-kampen han hadde på torsdag.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35472
26.02.17 11:15
DennisB: De fire store i norsk tennis? Vi har vel egentlig bare hatt Christian Ruud, og for å gå enda litt lenger tilbake, Morten Rønneberg. Som dessverre ødela alt for seg selv. Frode Andersen og co. har vel aldri helt klart å ta nivået som disse to innehadde.

Hva med Finn Søhol? Sto i noen reportasjer på nettet at han hadde vært med på Wimbledon. Hadde han noen spesiell internasjonal karriere?

sexxes
sexxesInnlegg: 13324
26.02.17 12:51

Mener beste ATP ranking før Christian Ruud var 106. Var det Finn Dag Jagge. Tar man med double må jo Bengt Ove Pedersen tas med. Var i kvartfinalen i US Open.

Molla Bjurstedt vil uansett for alltid være den største norske.

startelver
startelverInnlegg: 61104
26.02.17 13:04

Sammendrag av den dramatiske semifinalen her : 

www.youtube.com/watch?v=9HbSRWuGG84

For en spiller , han bør ikke være redd for å møte noen som ligger topp 50 etter dette. 

 

DennisB
DennisBInnlegg: 15369
26.02.17 14:01
VivaLV: Hva med Finn Søhol? Sto i noen reportasjer på nettet at han hadde vært med på Wimbledon. Hadde han noen spesiell internasjonal karriere?

Hehe, Finn Søhol var "gammal" da til og med undertegnede vokste opp. Jeg husker Finn mest som kommentatoren som alltid skulle forklare reglene i tennis, for evt. nye seere.. Da Borg og co herjet som verst. Ah, som jeg gledet meg til Wimbledon den gangen!

Men som sexxes skriver helt riktig, faren til Finken var vel vårt beste kort rankingmessig, selv om rankingen var litt annerledes den gangen. De to spilte forresten på samme tid, og Finn Dag Jagge var vel den beste av dem.

(Innlegget ble redigert 26.02.17 14:06)

DennisB
DennisBInnlegg: 15369
26.02.17 14:03
sexxes: Bengt Ove Pedersen

Bent-Ove :)

(Innlegget ble redigert 26.02.17 14:05)

DennisB
DennisBInnlegg: 15369
26.02.17 14:28
VivaLV: Hva med Finn Søhol? Sto i noen reportasjer på nettet at han hadde vært med på Wimbledon.

Fant denne her fra Wimbledon faktisk. Hans eneste turneringsdeltakelse internasjonalt, av hva jeg kan finne.

Finn spilte 4 kamper i singel, uten å ta et sett. Men i double kom han til 3. runde i `56, og 2. runde i `54 og `60. i `56 sammen med Gunnar Sjøwall.

Verdt å merke seg at tidligere var det ikke tiebreak i noe sett. Deres 14-12 i 1. sett i `60 er litt spesielt..

Historie fra urtiden, dog litt off topic :)

(Innlegget ble redigert 26.02.17 14:33)

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
26.02.17 14:31

Som alltid, neste spiller, neste kamp er alltid spennende.  Hvordan får Casper restituert seg til Sao Paulo og vil han trives på grusen der..?   Akira Santillan er rangert 193 i verden.  Foran Casper i dag, - et godt stykke bak i morgen.. :)   Akira har kommet til semifinale i en Challenger turnering før, - i fjor sommer i Slovakia.  Ellers har han som regel gått ut i første eller andre runde.  Hans beste resultat tror jeg må være å ha slått britiske Daniel Evans i kval til atp500 i Tokyo i fjor.  Ellers har han vunnet mange futures.  Hans beste resultater foruten semi'en i Slovakia ser ut til å være hard court, hvor han også har spilt mest de siste månedene.   Uansett må det anses å være ideelt trukket.  Selv om Casper nok er mest vant til å være underdog, - nå må han forholde seg til favorittstempel.  Hvis han har kommet seg etter Rio Open, og den påkjenningen det sikkert har vært, skulle han kunne takle det og gå videre til annen runde.   Hadde det vært meg som hadde kommet til en semi i atp500 så hadde jeg gått med et rart flir i trynet flere måneder etterpå... :D

 

startelver
startelverInnlegg: 61104
26.02.17 15:36

Det var jo feil video , dette fra kampen i natt 

youtube.com/watch?v=A1ufvhvmQWQ

 

drazyc
drazycInnlegg: 3210
26.02.17 16:35

Spørsmålet er hvor godt Casper klarer å omstille seg til ny turnering nå. Det kan nok hende at uken i Rio sitter i kropp og hode en liten stund.

Han spiller første runde i Sao Paulo senest onsdag og er blitt trukket mot Santillan fra Japan, som må sies å være en god trekning. Santillan er ett år eldre enn Casper og har vunnet flere Futures-turneringer det siste året. Han virker å være på full fart oppover rankinglisten, akkurat som Casper. Men han har ikke spilt på grus ennå i år og virker å foretrekke raskere underlag. Spilte faktisk denne uken i Delray Beach, som spilles på raskere HC-underlag. På papiret bør dette være en klart svakere motstander enn alle spillerne Casper slo i Rio, men tennis spilles jo ikke på papiret.

Casper mangler ca. 140 poeng for å nå topp 100 og dermed være direktekvalifisert i årets French Open. Jeg ser det ikke som umulig at Casper kan klare det, selv om det sikkert vil komme en reaksjon på denne eventyruken i Rio. Etter Sao Paulo skal Casper etter planen spille to Challenger-turneringer på grus, der han bør ha gode muligheter til å hevde seg. I Challenger-turneringen i Santiago er Dutra Silva, mannen Casper slo i første runde i Rio, den høyest rangerte spilleren.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
26.02.17 16:49

Artig å google Casper nå og se den medieomtalen han får i utlandet, han vekker oppsikt, så stort er faktisk det han har gjort det siste året. Må jo selvsagt bruke Google translate" for å skjønne mesteparten da, men hva han har "oppnådd" i løpet av siste året er virkelig stort.

Får bare håpe norsk presse tar hintet, slutter å bedrive direkte avskrift av Tennis-Norge.com og etterhvert innser at vi kan ha en kommende verdensstjerne i en verdensidrett på gang. Spesielt viktig er det antagelig for tennis generelt i Norge og de eventuelle talenter som vurderer om de skal tørre å satse, at norsk presse fokuserer og dermed gjør tennis interessant for norske sponsorer.

Casper om han fortsetter storspillet, begynner snart å bli så stor at han vil få internasjonale sponsorer, men for at Casper skal få en "B. Borg effekt" for norsk tennis, så kreves det at pressen våkner opp og faktisk setter noen journalister på tennis, som gjør noe mer enn å bare drive direkte avskrift av andre. Vi har noen talenter vi også, spørsmålet er om de får nok insentiver til å tørre å satse det som skal til for å nærme seg toppen...

startelver
startelverInnlegg: 61104
26.02.17 18:00
Il-Pirata: så kreves det at pressen våkner opp og faktisk setter noen journalister på tennis, som gjør noe mer enn å bare drive direkte avskrift av andre

Det er stort sett det VG journalister driver med , sitter foran PCen og limer og klipper. Så ikke forvent noen bedring der. 

 

 

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
26.02.17 21:02

Sakte men sikkert, så kommer pressen, og når de først kommer, så blir det ganske så massivt.  Husker hvordan det var når jeg fulgte Magnus Carlsen i hans yngre år.  Enorme prestasjoner gang på gang som bare ble skrevet om i små bortgjemte notiser.   Et nå nedlagt forum på gamle nettavisen fulgte han i tykt og tynt, og alt som ble skrevet i inn og utland ble linket der.  Tror ikke det er lenge før noen norske journalister begynner å reise og følge Casper.  Rekruttering til juniortennis merker det vel allerede, en liten økning i hvertfall...   Men så har man problemet med antall anlegg og prisene i innendørshaller.  Da må man få påvirket en gruppe mennesker som er enda tregere enn journalistene.  Politikere...

 

(Innlegget ble redigert 26.02.17 21:05)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
26.02.17 21:23
Bjoentegaard: Husker hvordan det var når jeg fulgte Magnus Carlsen i hans yngre år. Enorme prestasjoner gang på gang som bare ble skrevet om i små bortgjemte notiser.

Stemmer det. Da Agdestein var i verdenstoppen, var det faktisk mer pressedekning enn hva som var tilfellet med Magnus i helt unge år, I hvertfall sett i lys av at mediebildet var helt annerledes på tidlig -80 tall, men det begynte jo å ta seg bra opp etter at Magnus spillte uavgjort mot Kasparov som da var verdensener.  Men nå skal det sies at Agdestein nok fikk endel pressedekning fordi han var en strålende fotballspiller også.

Så får vi bare håpe at det blir skrevet mye om Casper her i Norge fremover, for "når det regner på presten, så drypper det på klokkern" og kan tennis få et oppsving i Norge slik sjakk har opplevd, ville det vært stort.

 

(Innlegget ble redigert 26.02.17 21:24)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49262
26.02.17 21:31
Il-Pirata: kan tennis få et oppsving i Norge slik sjakk har opplevd, ville det vært stort.

Kanskje man kan håpe at det blir så stor interesse at vi får en ATP-turnering til Norge også.

Regner med at Casper blir å spille turneringen i Båstad i sommer, så får håpe at han kan støtte på tribunen da.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.02.17 03:16

Casper begynner ihvertfall å gjøre seg godt bemerket ute i den store verden nå: Austrian tennis player Dominic Thiem has praised Norwegian tennis sensation Casper Ruud.

http://www.tennisworldusa.org/news/news/Tennis_Interviews/41046/dominic-thiem-impressed-by-casper-ruud/

''I saw him (Ruud) for the first time here in Rio and I was very impressed. And Norway didn't have a big player for a long time,'' Thiem said of Ruud

Elmmm
ElmmmInnlegg: 8891
27.02.17 08:53

Har ikke godt inn å sjekket det. Men sikker på at det at det ikke var en Norsk-jornalist som sa "What you think about the Norwegian Casper Ruud"? :P

Elmmm
ElmmmInnlegg: 8891
27.02.17 09:10

Har ikke gått inn og fått lest det**

Trenger litt kaffe ja

Knirkelår
KnirkelårInnlegg: 98
27.02.17 09:55

Ble litt overrasket å se at Casper ikke ble mover of the week på ATP hjemmesiden... Han er 133 nå:) For de som liker slikt er appen ltr veldig bra om man vil holde seg oppdatert på live ranking etc... 

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4682
27.02.17 10:10

Opp hele 75 plasser på ei uke!

KnutMagnar
KnutMagnarInnlegg: 848
27.02.17 10:29
Elmmm: Har ikke godt inn å sjekket det. Men sikker på at det at det ikke var en Norsk-jornalist som sa "What you think about the Norwegian Casper Ruud"? :P

Ville vore typisk. Har t.d. enno ikkje sett eit intervu med Marcel Hirscher av ein norsk journalist kor han ikkje vert tvinga til å svara på spørsmål om "kva han syns om" Henrik Kristoffersen.

Men kanskje dette var unnataket, altså at utanlandsk idrettsutøvar skryt av ein nordmann utan at dette er framprovosert av ein norsk journalist.

(Innlegget ble redigert 27.02.17 10:30)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.02.17 10:43
Elmmm: Har ikke godt inn å sjekket det. Men sikker på at det at det ikke var en Norsk-jornalist som sa "What you think about the Norwegian Casper Ruud"? :P

En artikkel i Tennis world Magazine, jeg tviler på at norske jourmalister engang vet om eksistensen av det. :-)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49262
27.02.17 11:26
Knirkelår: Ble litt overrasket å se at Casper ikke ble mover of the week på ATP hjemmesiden... Han er 133 nå

Og han er den beste under 19 spilleren i verden, gikk forbi Duckhee Lee som er nr 135.

Bare 3 spillere under 20 som er bedre ratet - og faktisk inne på 10 av de under 21.

Så et av verdens største talenter.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49262
27.02.17 12:31

Jeg ble litt overrasket når jeg leste at turneringen i Sao Paulo spilles i høyden (600-700 meter). Jeg vet ikke om Casper har noen erfaring med slikt fra tidligere?

amukon
amukonInnlegg: 2776
27.02.17 12:33
GoingKronos: Jeg ble litt overrasket når jeg leste at turneringen i Sao Paulo spilles i høyden (600-700 meter).

Skal ikke ha mye å si. Kommer du opp på 2000 meter begynner man å merke endring i oksygentilførsel. 600-700 meter blir jo som å spille tennis på høyfjellshotell i Norge.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49262
27.02.17 12:38
amukon: Kommer du opp på 2000 meter begynner man å merke endring i oksygentilførsel. 600-700 meter blir jo som å spille tennis på høyfjellshotell i Norge.

Mulig, Gstaad er tusen meter og der er det endel spillere som har gått på sprekk. Men klart 300-400 meter har nok mye å si.

Uansett godt å ha en unnskyldning klar om det går dårlig ;)

Mister_Bister
Mister_BisterInnlegg: 2179
27.02.17 12:54
amukon: Skal ikke ha mye å si. Kommer du opp på 2000 meter begynner man å merke endring i oksygentilførsel. 600-700 meter blir jo som å spille tennis på høyfjellshotell i Norge.

Når høyden blir betydningsfull kommer litt an på anstrengelsen man utsetter seg for. WC-løyper for ski skal f.eks. ikke komme over 1800 moh på høyeste punkt. Nå er ikke ski det samme som tennis, men det gir et hint om at høyden også vil spille inn også i tennis på langt lavere høyde enn det. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4289
27.02.17 13:00

En ting er jo oksygentilførselen, en annen er hastigheten.   I Sao Paolo er antall serve-ess pr game 0.44, mens snittet for grus på ATP-nivå 0.37.   Hold-prosenten er 79.1, mot grus-snittet er 76.5.  

Om det skulle være negativt for Ruud er jeg mer usikker på.  Han er jo vant til raskere dekker, og det han viste med serven hans i forrige uke (med unntak av siste halvdel av semifinalen) så tror jeg ikke hastigheten blir noen ulempe.  Jeg er mer spent på om han klarer å omstille seg etter den enorme oppturen i Rio. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg