Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41341
27.02.17 13:13

Fascinerende å følge interessen rundt Ruud. Tydelig at norske tennisinteresserte er nokså sulteforet, når det brukes såpass mye tid på en fyr som kanskje akkurat er god nok til å kvale inn blant de 128 til 1.runde i en Grand Slam-turnering.......

Når det er sagt, ville det definitivt vært veldig moro om han ble en reell utforder blant de aller beste om 3-5 år. Selv om min tennisinteresse er nokså moderat, må jeg si at det ville vært veldig mye mer morsomt med enn nordmann i tennistoppen fremfor i toppen i f.eks motorsport eller golf.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4289
27.02.17 13:14

Dataene jeg nevnte var forøvrig hentet fra Dan Weston / Tennisratings.co.uk, som faktisk snakket om Ruud i hans preview for kommende ukes turneringer.  Han lager noen korte previews med hovedvekt på serve/hold statistikk, rettet mot bettingmarkedet, og hadde åpenbart fått med seg Ruuds forbedrede spill. 

janesaj
janesajInnlegg: 39183
27.02.17 13:25
KongOlav2: Fascinerende å følge interessen rundt Ruud. Tydelig at norske tennisinteresserte er nokså sulteforet, når det brukes såpass mye tid på en fyr som kanskje akkurat er god nok til å kvale inn blant de 128 til 1.runde i en Grand Slam-turnering.......

Nå har det seg jo slik at det ikke er noen norske spillere som har klart å komme seg inn i en GS-turnering på 15 år(?). Det er klart at det blir interesse når en 18-åring nesten over natten blir så god at han kan klare det. Tennis er jo også en av verdens største idretter, og bare det å komme dit han er i hans alder er en meget god prestasjon. Spennende å følge utviklingen hans utover.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41341
27.02.17 13:28
janesaj: Nå har det seg jo slik at det ikke er noen norske spillere som har klart å komme seg inn i en GS-turnering på 15 år(?). Det er klart at det blir interesse når en 18-åring nesten over natten blir så god at han kan klare det. Tennis er jo også en av verdens største idretter, og bare det å komme dit han er i hans alder er en meget god prestasjon. Spennende å følge utviklingen hans utover.

Jepp, det er også det jeg mener med sulteforet. Sier egentlig litt om hvor dårlig vi har vært i en av verdens 3 største individuelle idretter når vi ikke har hatt noen inne blant topp 128 i de siste 65-70 GS-turneringene.

janesaj
janesajInnlegg: 39183
27.02.17 13:33
KongOlav2: Jepp, det er også det jeg mener med sulteforet. Sier egentlig litt om hvor dårlig vi har vært i en av verdens 3 største individuelle idretter når vi ikke har hatt noen inne blant topp 128 i de siste 65-70 GS-turneringene.

Ja, det er jo litt tankevekkende at man har gjort det såpass dårlig i forhold til svenskene, som jo har produsert toppspiller på toppspiller opp gjennom. Men nå er jo endelig beste nordmann ranket over beste svenske (er det første gang, forresten?), så kanskje dette er vendepunktet :-)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41341
27.02.17 13:37
janesaj: Ja, det er jo litt tankevekkende at man har gjort det såpass dårlig i forhold til svenskene, som jo har produsert toppspiller på toppspiller opp gjennom. Men nå er jo endelig beste nordmann ranket over beste svenske (er det første gang, forresten?), så kanskje dette er vendepunktet :-)

For en nasjon med legender som Borg, Wilander og Edberg, samt meget gode spillere som Enqvist, Johansson, Søderling, etc, så er det nok litt krisestemning i svensk tennis ja.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.02.17 13:45
KongOlav2: Fascinerende å følge interessen rundt Ruud. Tydelig at norske tennisinteresserte er nokså sulteforet, når det brukes såpass mye tid på en fyr som kanskje akkurat er god nok til å kvale inn blant de 128 til 1.runde i en Grand Slam-turnering.......

En må jo se litt annerledes på dette. Kan jo sammenligne Casper med Jan Frode Andersen som var omtrent på det samme nivået på rankingen (135 som best). Han fikk ikke på langt nær samme mediedekning og det er ikke så rart. Casper var for litt over ett år siden ranket som verdens beste junior ( det til tross for at han er født veldig seint på året). det er bare litt over året siden han startet som proff og har altså klatret på rekordfart til 133 plass.

Det viktige er å huske på at tennisspillere når toppen når de nærmer seg 30 og Casper har en utvikling i meget ung alder som bærer bud om at han kan bli en verdensstjerne. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49207
27.02.17 13:46
KongOlav2: Fascinerende å følge interessen rundt Ruud. Tydelig at norske tennisinteresserte er nokså sulteforet, når det brukes såpass mye tid på en fyr som kanskje akkurat er god nok til å kvale inn blant de 128 til 1.runde i en Grand Slam-turnering.......

Beste spilleren under 19 år på rankingen, så jeg syns egentlig det er overraskende at han ikke får mer oppmerksomhet i et land som er glad i å dyrke sine utøvere uansett.

Jeg syns dekningen faktisk var større når han vant turneringen i Spania i fjor høst, da valgte jo TV2 å sende både semi og finalen om jeg ikke husker feil. Så tror jeg det har litt med tiden på døgnet, redaksjonene er skjært kraftig ned de siste årene - så det er rett og slett ikke mange på jobb når noe skjer sent om kvelden, og i dagens hyperkjappe verden så er det old news om morgenen etterpå.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41341
27.02.17 13:54
Il-Pirata: En må jo se litt annerledes på dette. Kan jo sammenligne Casper med Jan Frode Andersen som var omtrent på det samme nivået på rankingen (135 som best). Han fikk ikke på langt nær samme mediedekning og det er ikke så rart. Casper var for litt over ett år siden ranket som verdens beste junior ( det til tross for at han er født veldig seint på året). det er bare litt over året siden han startet som proff og har altså klatret på rekordfart til 133 plass. Det viktige er å huske på at tennisspillere når toppen når de nærmer seg 30 og Casper har en utvikling i meget ung alder som bærer bud om at han kan bli en verdensstjerne.

Ja, men det hadde neppe vært slik interesse om vi f.eks hadde 2 mann inne på topp 30 på rankingen som jevnlig kom seg langt i ATP-turneringer og avanserte brukbart langt i GS-turneringer. Ruud er nok et sjeldent stort talent, men interessen blir jo også klart større enn vanlig pga at vi er såpass dårlige i tennis fra før.

(Innlegget ble redigert 27.02.17 13:59)

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4289
27.02.17 14:03
GoingKronos: Jeg syns dekningen faktisk var større når han vant turneringen i Spania i fjor høst, da valgte jo TV2 å sende både semi og finalen om jeg ikke husker feil.

TV2 er jo helt ute og kjører om dagen, helt åpenbart at nedskjæringene spiser opp kanalen.  Er ikke med enn et drøyt år siden de annonserte en kraftig opptrapping av tennis-satsingen, inspirert av det de gjorde med sykkel når Thor Hushovd hadde sitt gjennombrudd. Men alt har falt fullstendig i fisk, og selv ikke rettighetene til Cmore har de funnet grunnlag til å videreføre.  Det samme har skjedd med fx. sjakk. Så nå fyller de Sportskanalen med danske håndballrepriser og glimt fra Premier League.

Det fine med 2017 er at medielandskapet er fullstendig endret. Hadde et tilsvarende gjennombrudd skjedd for 20 år siden hadde vi vært helt prisgitt at NRK, TV2 eller Eurosport hadde plukket opp rettighetene for å få med oss noe som helst. Nå så jeg alle Ruuds kamper på Tennis TV, med fine bilder og to kommentatorer, og da er savnet etter fx. TV2 absolutt minimalt. De kan sitte der med Senkveld, Idol og TV2 hjelper deg. Deilig å være sin egen kringkastingssjef!

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.02.17 14:29
SnorreSolano: Deilig å være sin egen kringkastingssjef!

Det er fantastisk. Nå er det bare å finne seg streamer på det aller meste, enten det gjelder bakgårdsritt på sykkel i Belgia, NHL på natta, eller tennis ihvertfall fra Challenger og oppover, så finner en seg en stream. 

Tidligere ( før opphevelsen av kringkastingsmonopolet) så var vi prisgitt sportsrevyen ( som brukte halve tida på håndball), samt at de som regel faktisk sendte VM på sykkel. De sendte også fra Wimbledon, men der stoppet det stort sett. Sport er ferskvare og kontrastene fra tidlige tiders rapporter i mandagsaviser, til dagens internett er enorm.  

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
27.02.17 15:49

Fra fjernsyn og rikskringkasting til streaming.  Selv om jeg kjenner på litt nostalgi rundt noe ang utviklingen, synes jeg i det store det er helt fantastisk.  Om drøye 10 minutter starter Federer - Paire.  Uten streaming hadde det ikke vært mulig å få sett dette.  Mainstream media kommer kanskje til å nevne vinneren i en liten notis, når turneringen er ferdig.   
Ser forresten at Simen S. Bratholm vant første runde i juniorturnering i dag morges,-  hadde jo vært gøy om han også tok noen steg, - han vant mange kamper på rad i fjor...  - Og spilte godt i Davis Cup..  

Thpe
ThpeInnlegg: 34709
27.02.17 16:04

Er det Santillan Ruud møter?

Har stalket meg frem til at de er venner på Facebook og likt hverandres bilder.

Garrincha58
Garrincha58Innlegg: 12012
27.02.17 16:30
Il-Pirata: Tidligere ( før opphevelsen av kringkastingsmonopolet) så var vi prisgitt sportsrevyen ( som brukte halve tida på håndball),

Og resten av tiden på orientering

(Innlegget ble redigert 27.02.17 16:30)

startelver
startelverInnlegg: 60916
27.02.17 18:37
Il-Pirata: Så får vi bare håpe at det blir skrevet mye om Casper her i Norge fremover, for "når det regner på presten, så drypper det på klokkern" og kan tennis få et oppsving i Norge slik sjakk har opplevd, ville det vært stort.

Jeg har jo faren hans i friskt minne , jeg var ikke spesielt tennisinteressert når Christian Ruud var på topp på 90 tallet , men alle i Norge fikk det jo med seg på sportsnyhetene og det var masse snakk om han i media . Alle gledet seg til han skulle bli den nye Bjørn Borg. 

Så husker vi han andre Morten Rønneberg,  engang ranket 302 i verden (1984) som senere ble en hardbarket kriminell og drev med innførsel av narkotika på 90 tallet. Norsk tennis prøvde å snakke minst mulig om dette, han var jo norgesmester og det beste talentet vi hadde i Norge før Christian Ruud sitt tidlige gjennombrudd i 1989,  rankingen var som høyest med 39. plass i 1995. 

 

(Innlegget ble redigert 27.02.17 18:38)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.02.17 19:51
startelver: Morten Rønneberg

Enkelte har for mye talent for sitt eget beste. En kan snakke om Morten Rønneberg, men vi kunne like godt snakket om George Best eller Nacka Skoglund.

sexxes
sexxesInnlegg: 13317
27.02.17 19:53

1997 var det Christian Ruud var ranket 39. Etter AO. Trodde han da skulle suse videre oppover, men det skjedde dessverre ikke.

startelver
startelverInnlegg: 60916
27.02.17 20:51
sexxes: 1997 var det Christian Ruud var ranket 39. Etter AO.

Han oppnådde 39. plass 2 ganger i karrieren , første gang var 3. oktober 1995.

Han hadde i tillegg noen fine måneder i 1995 der han var rangert rundt 40. plass over en lengre tidsperiode. 

www.atpworldtour.com/en/players/christian-ruud/r219/rankings-history

 

(Innlegget ble redigert 27.02.17 20:52)

craaazy
craaazyInnlegg: 6280
27.02.17 21:15

Må Casper Ruud avtjene verneplikten når den tid kommer? Et år uten tennisturneringer vil jo være svært skadelig for rankingen. Den fysiske formen burde jo være grei nok, er bra med trening i militæret. Eller kan han slippe unna? Blir vanskelig for en toppidrettsutøver å slippe på medisinsk grunnlag, men det er kanskje noen andre særskilte årsaker som kan legges til grunn.

Lenge siden jeg var der selv. Hvordan fungerer dette nå til dags?

Karankiz
KarankizInnlegg: 905
27.02.17 21:28

Hører aldri noe om de nye stjerneskudda våre i ski,fotball og alt det der som må avtjene verneplikten, så vil tro det skal gå greit. Men husker jo f.eks at Nieminen var i militæret på et tidspunkt. Klart et helt anna land og ikke relevant i det hele tatT :p

ms_8
ms_8Innlegg: 7815
27.02.17 21:36

Casper skal spille kl fem lokalt tid i morgen. Gleder meg svært mykje til det i morgen kveld :) 

Vulqan80
Vulqan80Innlegg: 221
27.02.17 21:45

Han slipper nok å avtjene den. Husker jeg hadde to fra RBK i troppen på rekrutten. De måtte faktisk møte, fordi papirmølla tar den tid det tar, men Øyvind Storflor var ute igjen før første uka var omme, mens 3./4.-keeper Isaksen (??) måtte bli en stund til. Ruud er "litt" høyere hva gjelder representasjon for norsk idrett internasjonalt enn disse, så her blir det vel neppe sesjon engang.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22104
27.02.17 23:13
ms_8: Casper skal spille kl fem lokalt tid i morgen. Gleder meg svært mykje til det i morgen kveld :)

Når er dette, hvis man ser på norsk tid da?

craaazy
craaazyInnlegg: 6280
27.02.17 23:18

Det er bra. 

Har litt større problemer med å forstå hvorfor norske fotballspillere skal slippe. Er det noen som hadde hatt godt av det...

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.02.17 23:32
ms_8: Casper skal spille kl fem lokalt tid i morgen. Gleder meg svært mykje til det i morgen kveld :)

Hvor ser du dette? På Flashscore er ikke tidspunktet for noen av morgendagens kamper fastsatt ennå ( alle kampene står foreløpig med felles starttidspunkt klokka 15.00)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.02.17 23:35
craaazy: Har litt større problemer med å forstå hvorfor norske fotballspillere skal slippe.

De hadde vel antagelig bare sinket troppen på utmarsjer og generelt redusert landes forsvarsevne...

ElGiGanto
ElGiGantoInnlegg: 2407
27.02.17 23:36
KingAnderson: Når er dette, hvis man ser på norsk tid da?

21:00

craaazy
craaazyInnlegg: 6280
27.02.17 23:37

Heh. Artig kommentar piraten, tommel opp.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22104
28.02.17 00:00
ElGiGanto: 21:00

Forbanna møkk. Da får han vinne uten min hjelp denne gangen.

Kent
KentInnlegg: 126036
28.02.17 00:02
craaazy: Blir vanskelig for en toppidrettsutøver å slippe på medisinsk grunnlag, men det er kanskje noen andre særskilte årsaker som kan legges til grunn.

Har du noen gang hørt om toppidrettsutøver som har avtjent verneplikten?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg