Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 402
01.03.17 22:44

Casper, Roger, Simen og Astrid, - alle tapte i dag.. :(   Vel vel, en uke jeg får gjort litt mer andre ting da.. :)   På'n igjen i Chile til uken..!!

Magnific
MagnificInnlegg: 13482
01.03.17 23:37
Wahlmann84: Nå er det sikkert fornuftig å ta det et knepp ned med Challenger i Santiago og Buenos Aires.

Enten det eller ta en pause.  Er ikke sikkert det er så veldig givende å spille på challengertouren rett etter man har spilt semifinale i en ATP 500 turnering.   

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
01.03.17 23:45
Magnific: Er ikke sikkert det er så veldig givende å spille på challengertouren rett etter man har spilt semifinale i en ATP 500 turnering.

Meldes fra offisielt team-Casper-hold at neste oppgave er en challenger i Santiago.  Begynner mandag.  Fant pent lite på turneringshjemmesiden om påmeldinger og nivåer for seeding og kval, men det kommer vel etterhvert. Deretter blir det vel noen dagers turneringsfri, før Miami. 

__Newt_
__Newt_Innlegg: 2537
01.03.17 23:47

Noen som vet hvem som sender disse turneringene? Har Sky-pakka BT Sports, ESPN, Fox osv

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 1299
01.03.17 23:56

Er det bekreftet at han har fått wild-card inn i hovedtablået i Miami Masters nå?

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21818
02.03.17 00:03

Synes Christian oppsummerer denne matchen bra: http://www.vg.no/sport/tennis/ruud-roek-i-brasil-han-er-en-erfaring-rikere/a/23938613/    

– Jeg føler at argentineren er en klart bedre server og har kontroll på matchen.

– Han er en erfaring rikere. Motstanderen er keivhendt og spiller litt hard og flatt. Han har en litt uortodoks spillestil. Argentineren er tøff og tar ballen litt tidligere enn Casper er vant til. Det gjør at han aldri kommer skikkelig i gang med spillet sitt, utdyper Christian Ruud overfor VG.

– Delbonis er en spiller som slo (Andy) Murray i fjor og han er høyere rangert og kanskje en bedre spiller per i dag, konstaterer 18-åringens far.

 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
02.03.17 00:15
LittleSteven: Er det bekreftet at han har fått wild-card inn i hovedtablået i Miami Masters nå?

Ikke sett noe om dette, og velger å ikke spenne forventningene for høyt. Stort sett alle ønsker å spille denne, så alle utenfor de ca. topp80 må kvale inn.  (Forøvrig en 48spillers-kval, med to runder).  På det tidspunktet Ruud fikk wild-card var han langt unna en plass i kval-drawet. 

Men, det kan jo være håp likevel.  Fjorårets wildcards ble gitt til spillere som Elias Ymer, Roberto Carballes Baena (han kjenner vi jo), Michael Mmoh (som Ruud tapte mot i futures-turneringen rett før Miami), Rublev og Nicholas Jarry.  Så mulig Miami sørger for å spre noen hovedtablå-plasser til internasjonale unge talenter. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
02.03.17 00:36

Fjorårets wild cards ble annonsert 9. mars, mens året før ble de annonsert 5. mars.  Derfor er det ikke langt igjen til vi vet 100%. 

Forøvrig er det 10 poeng og ca. 12.000 USD bare for å komme til første runde, så det hjelper også på.  Dessuten er slipper man å møte en desidert toppspiller, siden de 32 seedete får bye i første runde. 

drazyc
drazycInnlegg: 3211
02.03.17 09:29
Il-Pirata: Synes Christian oppsummerer denne matchen bra: http://www.vg.no/sport/tennis/ruud-roek-i-brasil-han-er-en-erfaring-rikere/a/23938613/     – Jeg føler at argentineren er en klart bedre server og har kontroll på matchen. – Han er en erfaring rikere. Motstanderen er keivhendt og spiller litt hard og flatt. Han har en litt uortodoks spillestil. Argentineren er tøff og tar ballen litt tidligere enn Casper er vant til. Det gjør at han aldri kommer skikkelig i gang med spillet sitt, utdyper Christian Ruud overfor VG. – Delbonis er en spiller som slo (Andy) Murray i fjor og han er høyere rangert og kanskje en bedre spiller per i dag, konstaterer 18-åringens far.

Helt enig med Christian. Det er slike spillere Casper sliter litt med for øyeblikket. Jeg vil sammenligne Delbonis med Gerald Melzer, som Casper tapte mot i fjor. De er begge spillere med god venstrehåndsserve og slår flatere enn det Casper er vant til.

Etter min mening spiller Casper litt for passivt, men det har jo selvfølgelig sammenheng med at lengdekontrollen ikke er god nok ennå. Det blir for mange baller Casper ikke gjør noe særlig med, som motstander får anledning til å slå på. Mot gode aggressive spillere blir det rett og slett litt for tynt, særlig på raskere underlag. Så løsningen er enten å spille mer aggressivt, prøve å ta litt mer risiko i spillet sitt for å få brukt forehanden sin, eller utvikle de defensive ferdighetene mer, bli mer eksplosiv i fotarbeidet. Dette blir egentlig et viktig valg for Casper, for det vil forme han som spiller de neste årene. Det er viktig å finne sin stil.

Nå er det vel Santiago neste. Det blir spennende å se om Casper fortsetter sitt gode spill. Det har totalt sett vært et klart løft disse to ukene sammenlignet med det jeg har sett av han tidligere.

drazyc
drazycInnlegg: 3211
02.03.17 09:36
SnorreSolano: Meldes fra offisielt team-Casper-hold at neste oppgave er en challenger i Santiago.  Begynner mandag.  Fant pent lite på turneringshjemmesiden om påmeldinger og nivåer for seeding og kval, men det kommer vel etterhvert.

Høyest rangerte er Dutra Silva, 84 i verden. Lavest rangerte (som er kvalifisert ut fra ranking) er Ghem, 212 i verden. Det er jo lavere nivå enn i Sao Paulo, men et jevnt høyt nivå likevel. Med mindre Casper møter en kvalifiseringsspiller eller et wildcard, blir det tøft fra start.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
02.03.17 10:40
drazyc: Høyest rangerte er Dutra Silva, 84 i verden.

Hvor fant du deltakerlisten? 

Viktig at tennisfolket husker hvor trangt nåløyet i toppen er, når Caspers prestasjoner og turneringsvalg bedømmes. Selv i en uke som dette, med to 500-turneringer, var 106 den lavest rankede som gikk inn i hovedtablået i 250-turneringen.  Så det sier seg selv at da blir det mye kvalturneringer mot tøff motstand - eller challengers mot tøff motstand for å løfte både spill og ranking ytterligere. 

Ellers er det fascinerende å kunne følge tennis og Ruuds tidlige karriere nå.  I løpet av den siste halvannen uken har jeg sett ham spille 5 kamper, og jeg har forsøkt å tenke gjennom hvor mange kamper jeg så av Christian Ruud i hans karriere.  2? 3?  (Så desverre ikke OL-kampen mot Becker). 

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 402
Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 402
02.03.17 13:35

Casper ligger vel an til å bli seedet i noen Challenger's nå?

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
02.03.17 13:44
Bjoentegaard: Casper ligger vel an til å bli seedet i noen Challenger's nå?

Ja, med den nye rankingen hans så blir han jo gjerne det.  Men om han i Santiago vurderes med ranking fra før Rio så blir det tøff motstand. 

Veldig positivt med seeding i challengers, da, siden det øker sannsynligheten for et jevnt tilflyt av nye poeng. 

drazyc
drazycInnlegg: 3211
02.03.17 15:27
SnorreSolano: Ja, med den nye rankingen hans så blir han jo gjerne det.  Men om han i Santiago vurderes med ranking fra før Rio så blir det tøff motstand.

Seedingen gjøres basert på rankingen én uke før turneringsstart. Så resultatet fra Rio skal medregnes, siden resultater på ATP-nivå registreres umiddelbart. Så da er han kanskje seedet i Santiago, men det er helt på håret i så fall.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4297
02.03.17 15:35
drazyc: Så da er han kanskje seedet i Santiago, men det er helt på håret i så fall.

Da er det vel ATP-rankingen denne uken som legger grunnlaget?  Isåfall holder det ikke, såfremt ingen trekker seg.  Jeg kom frem til at Casper er nr. 10, rett bak Souza og Andreozzi som er på plassene foran ham på listen. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21818
02.03.17 16:08

OK, nå tar jeg tennis virkelig på alvor og har som en konsekvens om hvor mitt hjerte ligger, byttet avatar...

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21818
02.03.17 18:13
Il-Pirata: gøy å se at Casper inspirerer de andre norske nå.

Viktor Durasovic har tatt seg til kvarten i Vale do Lobo nå ( Future turnering), morro, vil tro det er Casper effekten som slår til, de ser at det faktisk er mulig også med norsk pass...

Elmmm
ElmmmInnlegg: 8891
02.03.17 18:36

Hva er så moro med det? Det er jo veldig lavt nivå

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49608
02.03.17 18:56
Elmmm: Hva er så moro med det? Det er jo veldig lavt nivå

Han er bare 19 år og nr 625 i verden. Casper viser jo hvor fort man kan klatre oppover rankingen.

Hvor stort talent han er vet jeg ikke, men han er på vei inn blant topp 50 av de under 20 år. Så det betyr jo at han absolutt kan være et navn for fremtiden.

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 402
02.03.17 22:37

For under to år siden var Viktor bedre enn Casper, og han så definitivt ut til å være et stort talent.  Utviklingen har dog stoppet noe opp, så får vi bare håpe at han igjen kan ta noen steg.  Blir slitsomt å befinne seg på futures-nivå etter hvert.  Uansett er det godt nytt hver gang han gjør noen gode kamper, - kanskje er det et tegn på at han er i fremgang. Han er jo fremdeles ung, og kan fremdeles utvikle seg til å bli en spiller som kan leve av tennisen.

Babolat
BabolatInnlegg: 578
04.03.17 02:50
Bjoentegaard: For under to år siden var Viktor bedre enn Casper, og han så definitivt ut til å være et stort talent. Utviklingen har dog stoppet noe opp, så får vi bare håpe at han igjen kan ta noen steg.

Nå har vel ikke Viktor det samme støtteapparatet rundt seg heller?

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 402
04.03.17 12:53
Babolat: Nå har vel ikke Viktor det samme støtteapparatet rundt seg heller?

Nei, han har nok ikke det.  De har vært flinke til å tilrettelegge rundt Casper, og ressursene har vært der.  Ikke helt uvanlig at tennisspillere som lykkes har foreldre som også spilte tennis på høyt nivå.  Får håpe at flere sponsorer vil kjenne sin besøkelsestid i takt med at tennis får mer spalteplass fremover.

sexxes
sexxesInnlegg: 13376
04.03.17 14:05

Nå skal jeg være pirkete å spørre om noen eksempler på det?

sexxes
sexxesInnlegg: 13376
04.03.17 15:01
Bjoentegaard: Ikke helt uvanlig at tennisspillere som lykkes har foreldre som også spilte tennis på høyt nivå

.

(Innlegget ble redigert 04.03.17 15:01)

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 402
04.03.17 17:19
sexxes: Nå skal jeg være pirkete å spørre om noen eksempler på det?

Det første jeg kommer på er Zverev. Jeg tenkte opprinnelig også på Nadal, men her var det jo onkelen.. :)   I Murrays tilfelle er det vel moren som var tennisspilleren..    I det hele tatt synes jeg det er veldig ofte at når man leser om en spiller, så er foreldrene tennisspillere, eller har vært, - eller er trenere..  

sexxes
sexxesInnlegg: 13376
04.03.17 17:54

At foreldrene er "trenere og managere" kjenner jeg til, og er vel ikke alltid like heldig. Zverev er grei nok, men Murray var vel ikke toppspiller. Skottland var jo verdens "dårligste" tennisnasjon. Moren til Casper spilte jo også tennis, men ville vel ikke trukket det frem. Sånn sett har vel de fleste? fotballspillere hatt en eller to foreldre som har spilt. Mulig vi tenkte litt forskjellig, for jeg tenkte nivå som var sammenlignbart med avkommet.

Elmmm
ElmmmInnlegg: 8891
04.03.17 18:16
sexxes: Moren til Casper spilte jo også tennis

I Norge er  jo tennisen "Rikmannssport"? Det er ikke rart på noen måter at vil aldri har vært gode i denne sporten. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21818
04.03.17 18:27
Elmmm: I Norge er jo tennisen "Rikmannssport"? Det er ikke rart på noen måter at vil aldri har vært gode i denne sporten.

Egentlig litt rart at sporten har det ryktet, all tid en racket og en ball bare koster brøkdelen av hva det koster å utstyre en langrennsløper. 

sexxes
sexxesInnlegg: 13376
04.03.17 18:56

Casper Ruud kommer vel ikke akkurat fra noe fattighjem, og det har vel ikke med farens inntekter på tennisbanen. Men enig i at tennis ikke burde være en rikmannsport. I Sverige er det vel ikke det?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg