Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48728
16.04.17 19:48
Magnific: Ruud møter Jan Lennard Struff i første runden i MC.

Tøft, men det ville det jo blitt uansett. Men skal man være optimistisk og si at han vinner 1 av 3 oppgjør?

Kundera
KunderaInnlegg: 6109
16.04.17 20:09
Magnific: Ruud møter Jan Lennard Struff i første runden i MC.

Hvem i all verden er Jan Lennard Struff??? Hvis det er for vanskelig motstand, har Casper foreløpig ingenting i Masters 1000 å gjøre.

 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4255
16.04.17 20:28
Kundera: Hvem i all verden er Jan Lennard Struff??? Hvis det er for vanskelig motstand, har Casper foreløpig ingenting i Masters 1000 å gjøre.

Hva er det med deg, egentlig?  Ingen her som har snakket om FOR VANSKELIG motstand, men samtidig er det ingen walk in the park. Med logikken din bør det ikke være 56 med i et Masters-felt, men kanskje halvparten. 

Struff er nr. 59 i verden, og ranket som nr. 2 blant qualifierne.  Han er ingen strålende typisk grusspiller, men er i god form. Han tapte kvartfinalen mot Kohlschreiber i Marrakech over 3 sett, og spilte deretter kvalik her der han vant mot Mathieu og Herbert.  

Ingen ideell motstander spillestilmessig (tror jeg), men heller ikke umulig å slå.  Ser ut som det er litt tidlig for odds, men jeg skulle gjette på at Ruud gir 2.50-3.00 i odds.  Jeg synes ikke det er spillbart med odds under 3.0.  

Kundera
KunderaInnlegg: 6109
16.04.17 20:44
SnorreSolano: Hva er det med deg, egentlig?  Ingen her som har snakket om FOR VANSKELIG motstand, men samtidig er det ingen walk in the park. Med logikken din bør det ikke være 56 med i et Masters-felt, men kanskje halvparten.

Tullprat. Casper kunne jo utmerket godt møtt en seedet spiller i første runde, og det ville vært vanskelig.

Faktum er at han har hatt griseflaks med førsterundetrekningen, og da kan man ikke snakke om at det er en vanskelig kamp.

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23527
16.04.17 21:28

Enig i at dette er en veldig god trekning for Ruud. Aldri lett motstand i Masters-turneringer, men jeg vil si at Struff er blant de letteste 25 % han kunne møtt.

Magnific
MagnificInnlegg: 13424
16.04.17 21:32
Kundera: Hvem i all verden er Jan Lennard Struff???

Holder stort sett til på challengernivå og 250 turneringene på ATP nivå.   Var i kvartfinale i Marrakech nå nylig der han tapte 2-1 for landsmann Kohlschreiber.   

Men absolutt en bra trekning for Ruud, selv om Struff spiller en type tennis som Ruud bruker å slite mot.  Men de trege forholdene i MC bør veie noenlunde opp for dette.   Tipper det blir en jevn kamp.

netrom84
netrom84Innlegg: 1876
16.04.17 21:54
Kundera: Tullprat. Casper kunne jo utmerket godt møtt en seedet spiller i første runde, og det ville vært vanskelig. Faktum er at han har hatt griseflaks med førsterundetrekningen, og da kan man ikke snakke om at det er en vanskelig kamp.

Altså etter første trekning ble det klart at han møter en kvalikkspiller og dermed kunne han ikke møte en seedet spiller nå. Slik sett kan man si at trekningen over hvilken kvalikkspiller han skulle møte var dårlig da han møter den neste beste seedet som kom derfra. 

 

Lett eller vanskelig trekning er alt etter hva man sammenligner med.

(Innlegget ble redigert 16.04.17 22:06)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48728
16.04.17 21:55
Kundera: Faktum er at han har hatt griseflaks med førsterundetrekningen, og da kan man ikke snakke om at det er en vanskelig kamp.

Vet ikke hvem du diskuterer med, men det er ingen motsetning her. Han fikk en veldig trekning, samtidig så er det vanskelig motstander.

La oss ta et eksempel, Lyn er kommet et stykke i cupen og det er trekning. Worst case er å møte Rosenborg, men Lyn er heldig og møter i stedet Sandefjord. Det gjør ikke Sandefjord til en lett motstander for et så dårlig lag som Lyn, det vil etter alle solemerker være en veldig vanskelig utfordring. Så da er man både heldig og møter en vanskelig motstander.

Håper dette eksemplet var til hjelp for deg.

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 1291
16.04.17 23:00

Tror poenget til Kundera er at det er litt for tidlig for Casper å delta jevnlig i Masters 1000-turneringer. Ser ut som teamet til Casper satser på å få wild cards til flest mulig turneringer på bekostning av deltakelse på Challenger-touren (ref. uken før Miami og uken før MC), som det må være lov å være skeptisk til.

Jeg synes drazyc hadde et godt innlegg etter Miami Open. Der ble det nevnt at det er lurt å få prøve seg på toppnivået i ny og ned (for å vite hva man har å jobbe mot), men at fokus nå bør være å etablere seg på Challenger-nivå. Han har tross alt "bare" vunnet 1 Challenger-turnering. Kult med wild cards noen ganger i løpet av en sesong, men synes det er en farlig taktikk å bygge en karriere sånn. Han er ennå veldig ung, og viktig å ta det stegvis. Men kanskje er det annerledes på grus?

I tillegg er 270 av de 448 poengene Casper har per nå er tatt i kun 2 turneringer (Sevilla og Rio), og uten de poengene hadde han vært utenfor 250 på rankingen. Bør kanskje ha litt flere ben å stå på ranking-messig? Viktig å ikke falle tilbake til utenfor topp 150-200 på rankingen om han ikke lykkes i å forsvare disse poengene.

Tror absolutt alle her inne ønsker Casper alt godt, men må være lov å være uenig i hvordan taktikk teamet satser på :) Jeg frykter nå at hypen rundt Casper er litt vel stor ift. det faktiske nivået hans, men kan selvsagt hende jeg undervurderer nivået til Casper (ref. min negativitet rundt Federer). Når det er sagt, heia Casper i morgen, satser på 2-1 :D Hadde vært rått å møtt Dimitrov!

(Innlegget ble redigert 16.04.17 23:05)

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 1291
16.04.17 23:33
drazyc: Vel, jeg mener det er viktig å beholde bakkekontakten i dette gamet. Casper er 18 år og yngste spiller innenfor topp 150. Mye av det som driver rankingen hans er én enkeltstående turnering i Rio. Det var en stor prestasjon av Casper å nå semifinale der, men vi må samtidig være ærlige å si at kvaliteten på turneringen var uvanlig lav til å være ATP 500. Jeg mener Caspers hovedoppgave i år bør være å stabilisere seg på Challenger-nivå, det vil si helst vinne et par titler til i løpet av året. Det er slik han tjener poeng over tid, og det er seire som gir han selvtillit. Det er selvsagt ingenting galt i å prøve seg på høyere nivå innimellom, men jeg er motstander av å legge opp for mye av turneringskalenderen etter wildcards. Plutselig får han ikke lenger slike wildcards, og da kan turen tilbake til Challenger (og Futures)-nivå være lang og tung. Merk at det kan godt hende at det i dette tilfellet passet med en turneringsfri uke uansett, så jeg uttaler meg bare på generelt grunnlag her. Grigor Dimitrov er et konkret eksempel på en spiller som litt for tidlig spilte på ATP-nivå (var kjempepopulær og fikk wildcards over alt) uten å ha det nødvendige grunnlaget. Dimitrov har jo endt opp med å bli en formidabel spiller ettersom årene har gått, men jeg tror det kunne ha gått atskillig raskere om han ikke ble fullt så hauset opp i tidlig alder.

Her er innlegget til drazyc

(Innlegget ble redigert 16.04.17 23:35)

yannick
yannickInnlegg: 1
17.04.17 10:56
LittleSteven: Han er ennå veldig ung, og viktig å ta det stegvis. Men kanskje er det annerledes på grus? I tillegg er 270 av de 448 poengene Casper har per nå er tatt i kun 2 turneringer (Sevilla og Rio), og uten de poengene hadde han vært utenfor 250 på rankingen. Bør kanskje ha litt flere ben å stå på ranking-messig? Viktig å ikke falle tilbake til utenfor topp 150-200 på rankingen om han ikke lykkes i å forsvare disse poengene. Tror absolutt alle her inne ønsker Casper alt godt, men må være lov å være uenig i hvordan taktikk teamet satser på :) Jeg frykter nå at hypen rundt Casper er litt vel stor ift. det faktiske nivået hans, men kan selvsagt hende jeg undervurderer nivået til Casper (ref. min negativitet rundt Federer).

Jeg vet ikke om det er typisk norsk eller ikke, men unge talenter som utmerker seg internasjonalt har en tendens til å bli i overkant hauset opp her til lands. Som Little Steven sier, får håpe at teamet til Casper ikke går i Martin Ødegård-fella og legger lista alt for høyt alt for tidlig. Å måtte overprestere i hver kamp for å være i nærheten av motstanderen kan fort gå utover både selvtillit og spilleglede.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48728
17.04.17 11:19
LittleSteven: I tillegg er 270 av de 448 poengene Casper har per nå er tatt i kun 2 turneringer (Sevilla og Rio), og uten de poengene hadde han vært utenfor 250 på rankingen. Bør kanskje ha litt flere ben å stå på ranking-messig? Viktig å ikke falle tilbake til utenfor topp 150-200 på rankingen om han ikke lykkes i å forsvare disse poengene.

Det blir defensivt, han kommer opplagt å ta godt med poeng utover året - og gjør han ikke det så er det ikke rankingen som er problemet, men at noe har gått galt.

Jeg ser ikke for meg at noen hadde takket nei til en ATP1000-turnering, det er en fantastisk sjanse og på hans favoritt underlag. Vi har vel sett at han har et godt stykke å gå på kjappe baner, men på grus syns jeg det er riktig å matche han på dette nivået når muligheten byr seg. Det er bare inspirerende og i tillegg så vil bare det å ta seg en runde videre bety langt flere poeng enn å suse rundt på challenge-nivå.

Det at han får trene med de beste og har testresultater som er helt oppe i toppen gjør at jeg ikke er videre bekymret. Så kommer prestasjonene til å variere og utviklingen gå i rykk og napp. Og det er klart at perspektivet er viktig å ha med seg, han har hatt en eventyrlig fremgang og nå snakker man altså om at han kan nå topp 100 før han er 19 år.  Det er bare to tenåringer som er topp hundre i dag, og det betyr at han har ca 18 måneder enda på å nå en eksklusiv gruppe.

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
17.04.17 11:43
Kundera: Hvem i all verden er Jan Lennard Struff??? Hvis det er for vanskelig motstand, har Casper foreløpig ingenting i Masters 1000 å gjøre.

Husker bl.a. han slo Wawrinka i Paris i november.  Har du virkelig ikke hørt om han før?

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
17.04.17 11:45

Casper skulle jo spille en challenger-turnering nylig, men så fikk han tilbud om å sparre litt med Nadal på Mallorca.  Lurer på om noen her mener det var et dårlig valg å takke ja?

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4255
17.04.17 11:59
LittleSteven: Tror absolutt alle her inne ønsker Casper alt godt, men må være lov å være uenig i hvordan taktikk teamet satser på :) J

Synes ikke teamet fortjener all verdens kritikk.  Som jeg skrev for noen uker siden droppet Casper en hard-court challenger i Buenos Aires for å forberede seg til Miami i stedet.  Helt innafor, etter min mening.  Så valgte de å droppe en challenger i Barletta for å trene fire dager med Nadal + forberedelse til Monte Carlo.  Kan det på noen som helst måte bli feil?  En semifinale i Barletta ville gitt 2100 euro og 29 rankingpoeng. Skulle han fx gå til tredje runde i MC får han 53000 euro og 90 rankingpoeng.  Da er han rimelig nære å gå rett inn i hovedtablået for de fire neste GSene.  

Tennissesongen er lang, og det er plenty med muligheter for å spille challengers både på grus og hardcourt gjennom våren, sommeren og høsten.  Men såklart Ruud og teamet hans skal smi når gjernet er varmt, og slå til når muligheten for wild cards til masters-turneringer byr seg.  Alt annet vil, med respekt å melde, være det reneste idioti.  

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 1291
17.04.17 13:12

Gode poenger dere kommer med, som jeg ikke har tenkt på :) Og ja, å droppe Challenger for å trene med Nadal er selvsagt det rette valget. Men står fortsatt for at det var en feiltakelse å droppe Challenger før Miami og i det hele tatt delta i Miami. Nå har han bare 1-2 i kamper de siste 6 ukene, og kan fort bli 1-3 etter i morgen. Det er alt for lite i løpet av en 2 måneders periode spør du meg. Mener det viktigste i den fasen han er i nå er å få et passe antall kamper til enhver tid. Men vinner Casper i morgen, skal jeg selvsagt bite i meg ordene mine. Og ingenting ville gledet meg mer enn akkurat det! ;)

Noen som vet hva spilleplanen til Casper er etter MC forresten?

(Innlegget ble redigert 17.04.17 13:15)

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4255
17.04.17 13:42
LittleSteven: Noen som vet hva spilleplanen til Casper er etter MC forresten?

Han står oppført på entry list til kvalifiseringen i Barcelona.  Uken etter finner jeg ham ikke, hverken på listene til Munchen, Istanbul eller Estoril.  Mulig det planlegges for å spille kvalik til Madrid, men både for Madrid og Roma er det ikke gitt at det blir kvalik på ham uten at han mottar wild card.  

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4255
17.04.17 17:15

Morgendagens spilleskjema er klart, og Ruud spiller på Court 2 kl 1100.   Det er finfint, bare å time lunsjpausen og finne frem TennisTV. 

Oddsmarkedet er større pessimister enn oss, ser jeg. Struff står i rundt 1.27, mens Ruud står i nærmere 4gangern.  Regner med at GoingKronos benytter kampen i prosjektet sitt. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48728
17.04.17 17:28
SnorreSolano: Oddsmarkedet er større pessimister enn oss, ser jeg. Struff står i rundt 1.27, mens Ruud står i nærmere 4gangern.  Regner med at GoingKronos benytter kampen i prosjektet sitt.

Jepp, her syns jeg det er verdi uansett...syns Ruud blir hardt straffet for at han har vært svak på HC de siste kampene.

startelver
startelverInnlegg: 59486
17.04.17 17:33

Dette blir en vanskelig kamp for Casper, jeg blir overrasket om han vinner. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4255
17.04.17 17:47
GoingKronos: Jepp, her syns jeg det er verdi uansett...syns Ruud blir hardt straffet for at han har vært svak på HC de siste kampene.

Ja, og en liten titt på et par spilltips-sider tyder også på at folk synes Struff blir sett på som en i overkant stor favoritt.  Jeg er litt betenkt over Struffs form, som åpenbart er god, og han har også bedre stats på grusen enn deg jeg hadde gjettet på, men gir ihvertfall Casper +25% sjanse her.  Da er det verdi i over 4. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48728
18.04.17 11:06

Casper kjører ny skjorte i dag, la oss håpe den bringer flaks.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4255
18.04.17 11:19

Fint med tidlig break.  Men tror det er vesentlig vanskeligere å serve fra siden Struff sto på nå - han fikk solen rett i fleisen, spesielt mot ad court. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4255
18.04.17 11:22

Forøvrig en ganske spesiell match Struff hadde i første runde i Marrakech.  Han møtte Taro Daniel, som er rankingmessig på linje med Ruud.  Tapte førstesett 4-6, var et break ned i andresett, før han vant 9 av de 10 siste gamene og hentet hjem seieren. 

Re-break. Dritt!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48728
18.04.17 11:47

Taper et jevnt sett, syns fortsatt Ruud er alt for dyp når han forsvarer seg, blir alt for gode vinkler for motstander. Han må høyere i banen på det her nivået.

Magnific
MagnificInnlegg: 13424
18.04.17 12:07

Struff bryter rett tilbake igjen, for mye power for Ruud og vinner dette akkurat som han vil.

stratosbar
stratosbarInnlegg: 472
18.04.17 12:14

Ikke mye snert og power i serven til Ruud i dag. Hadde han servet litt bedre hadde han hatt gode muligheter her.

stratosbar
stratosbarInnlegg: 472
18.04.17 12:22

God serving i det gamet fra Ruud. Da vinner han gamet lett. 4-4. Bryt nå!

 

stratosbar
stratosbarInnlegg: 472
18.04.17 12:31

Blir i stedet brutt. 6-4 6-4. Svak kamp av Casper men ikke helt ræva. Challengers nå Casper!

 

Magnific
MagnificInnlegg: 13424
18.04.17 12:32

6-4 6-4 Struff.   Veldig god kontroll her Struff, var tross alt breaket ned i begge sett og vinner allikevel komfortabelt i 2.  Ruud har en lang vei å gå.

Klikk for å gå tilbake til toppen