Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Casper Ruud

NYTT TEMA
Kundera
KunderaInnlegg: 6111
26.04.17 23:17
SnorreSolano: Problemet mitt? At du lirer av deg lettvintheter, uten å være i nærheten av å ha peiling. Nå er det heller ingen som har påstått av Ramos holdt toppnivå, men du skrev ikke om toppnivå, men om pari.  Og det pari-nivået tviler jeg sterkt på at du kan bedømme.

Tja - jeg har nok sett Ramos noen ganger, og i dag virket han relativt uinspirert og gjorde ikke mer enn han måtte for å slå Casper Ruud. 

Hva vet du forresten om min tenniskompetanse? :)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
26.04.17 23:25
Kundera: i dag virket han relativt uinspirert og gjorde ikke mer enn han måtte for å slå Casper Ruud.

Nja... 

Er vel veldig typisk norsk å undervurdere en nordmanns prestasjoner, men du er heldigvis litt alene om akkurat det...

  – I de tre første gamene han spilte i dag, spilte han den beste tennisen jeg noensinne har sett av ham, sier Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø til Aftenposten.

 

 

Kundera
KunderaInnlegg: 6111
26.04.17 23:29
Il-Pirata: – I de tre første gamene han spilte i dag, spilte han den beste tennisen jeg noensinne har sett av ham, sier Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø til Aftenposten

Nå varer en tenniskamp stort sett litt lenger enn tre games, og kvaliteten på kveldens kamp var ikke spesielt høy. Mange upressete feil, få lange, spennende ballvekslinger og nesten ingen finesser.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49207
26.04.17 23:32

don't feed the troll, vi har en god tråd gående her.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.04.17 01:27
GoingKronos: don't feed the troll, vi har en god tråd gående her.

Jepp, best å bare la det ligge ja.

startelver
startelverInnlegg: 60916
27.04.17 05:45

Er det backhanden som er Casper sin svakhet ? De har nok lært mye fra denne kampen mot en topp 20 spiller som han vil ta med seg videre. Og tydelig at treningsoppholdet med Nadal har vært positivt for gutten , håper han får være med på flere.

Innen 10 år kan han være topp 3 i verden .

 

 

 

drazyc
drazycInnlegg: 3210
27.04.17 09:58

Synes Casper kan være veldig fornøyd med denne kampen. Jeg synes backhanden er blitt bedre og mer solid nå, og forehanden er et kjempevåpen når han får litt tid til å sette opp slaget sitt. Synd at han ikke klarte å avgjøre første sett i starten, for Ramos-Vinolas brukte litt tid på komme i gang. I andre sett var vel Ramos-Vinolas hakket hvassere, men jeg likte at Casper ikke ga opp eller mistet hodet, slik vi har sett han gjøre tidligere mot tøff motstand.

Ramos-Vinolas utnyttet etter hvert tomrommet på Caspers forehandside og da ble det litt for tøft til slutt. Med en enda bedre backhand etter hvert trenger ikke Casper lenger å etterlate seg det tomrommet.

Casper hadde suksess med en del nettfremstøt i går, og det må han jobbe mer med. Forehanden hans blir enda farligere om han kan dekke nettet på det påfølgende slaget. Jeg synes også Casper kan ta mer risiko på førsteservene sine. Han har ofte en litt vel høy førsteserveprosent uten at han vinner så mange av dem. Casper har jo allerede en meget god andreserve, så kostnaden ved å ta mer risiko med førsteserven bør ikke være så stor.

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
27.04.17 11:23

Helt enig drazyc, det var mye strålende spill og jeg tror de er godt fornøyde, etter at den første skuffelsen har lagt seg.  Nok en gang stang ut i en stor-kamp, så jeg vil tro, litt bittert er det nok også. Men mye viktigere er det å få gode bekreftelser på at det de holder på med bærer frukter.  Forehanden er formidabel. Kanskje klarer de å få trimmet den sånn at han kan lade den litt hurtigere.  Backhanda blir bedre og bedre, og en kan se han ofte velger å slå slag med backhand, også der han kunne ha lett tatt to steg og brukt forhanda. (Litt for å spare krefter på den kanskje?)

Spesielt enig er jeg i at det gleder at han holder kampen helt ut. Bryter sågar tilbake!  

Ramos Vinolas var hakket hvassere i andre, men kanskje det var fordi litt av luften gikk ut av Casper.  Høyt tempo med mange harde slag er nødt til å kjennes i muskulaturen.  Ramos har brukt over 10 år mer enn Casper på å opparbeide seg den spillestyrken og kapasiteten han har.  Med tanke på den fysiske utviklingen det er naturlig for en 18-åring å ha, vil han ha tettet igjen det gapet i løpet av et halvt til et år.    

Casper har jo uttalt at målet er å bli verdensener.  Da må han jo også trene mer og/eller bedre enn alle de andre.   Jeg begynner virkelig å tro at han kan bli en slags grus-konge.  Hard court må jeg se litt mer av først... 

Det er en stund siden jeg har sett han har spilt noe double.  Tenker kanskje han rasjonerer med kreftene i de turneringene han deltar i nå, men kanskje er det litt synd at han mister den treningen og erfaringen ved nettet som double-spilling gir..

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.04.17 15:38
Bjoentegaard: Det er en stund siden jeg har sett han har spilt noe double. Tenker kanskje han rasjonerer med kreftene i de turneringene han deltar i nå, men kanskje er det litt synd at han mister den treningen og erfaringen ved nettet som double-spilling gir..

Enig i de analysene drazyc og du gjorde. Backhanden hans har blitt bedre og bedre for hver gang jeg har sett Casper og forehanden er i verdensklasse allerede. Servereturene har også forbedret seg synes jeg (kan jo selvsagt ha sammenheng med at han i det siste bare har spillt på grus). På grus har jeg av og til sett at han angriper i returene nå, men forskjellen der og på idolet sitt, er at når Nadal angriper i servereturene og ballen går inn, så går den såvidt ut for Casper, men tydelig at han jobber med returene sine. 

Slik jeg ser det er det fremme ved nett han har mest å hente, der hender det han gjør litt enkle feil og skal han hevde seg på HC, er det der han virkelig kan heve spillet sitt. Da blir det nok som du sier at doubbletreningen nok er en god vei til å styrke seg der.

Nå regner jeg vi vil få se mer av casper i Challengere på HC etter sommeren og da håper jeg han legger inn noen dobblekamper også, nettopp for å forbedre seg der. Nå som vi er midt inne i hva jeg synes er den beste delen av tennissesongen (grus), så er det nok smart å vente med dobblene, kan bli for mye på en gang akkurat nå.

Nå er det bare å håpe på en god trekning i Tyskland, der han har WC til hovedrunden. han trenger vel tilsammen ca 60 -70 poeng innen slutten av mai for å valse rett inn i hovedrunden på RG, det kan det være muligheter for at han klarer. Tyskland nå, så den ATP 1000 turneringen og deretter var det vel snakk om en Challenger...

Til slutt tror jeg han har jobbet endel med psyken sin også, den måten han brøt tilbake i det andre settet i går var imponerende ( tidligere har han ofte bare gått sur og gitt opp). Fortsatt bare 18 år og fire måneder gammel, om han holder seg skadefri, hvor er da denne gutten om noen år? Han kan fortsatt være med i NextGen to sesonger til etter denne sesongen og jeg tror han har sjansen til å komme seg til Milan allerede i år som den suverent yngste av dem. Han ligger på 6 plass der nå og det gis plass til 7 (samt ett WC).

(Innlegget ble redigert 27.04.17 15:41)

drazyc
drazycInnlegg: 3210
27.04.17 16:33
Il-Pirata: Nå er det bare å håpe på en god trekning i Tyskland, der han har WC til hovedrunden. han trenger vel tilsammen ca 60 -70 poeng innen slutten av mai for å valse rett inn i hovedrunden på RG, det kan det være muligheter for at han klarer

Det toget har nok gått dessverre. Entrylisten har allerede kommet og der står ikke Casper. Cutoffen var på 98 på rankinglisten (Evgeny Donskoy), grunnet mange spillere med beskyttet ranking (skader). Så han må nok gjennom kvalifisering, så lenge han ikke skulle få et wildcard.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
27.04.17 18:29
drazyc: Entrylisten har allerede kommet

Så tidlig ja, trodden den kom senere. Ja, ja tror han kommer seg gjennom kvalet om han holder nåværende form. Kanskje er det bare en fordel for han også, å få de kval kampene?

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4289
27.04.17 20:11

Ramos med 4-0 hittil over Bautista Agut, og det nærmer seg trippel break.  Tror vi kan konkludere med at Casper ikke var griseheldig med trekningen, selv om førsterunde-motstanden ikke var all verdens. 

startelver
startelverInnlegg: 60916
28.04.17 08:35

Hvis Ramos går til finalen så kan Casper hylles enda mer. 

 

 

mersey1892
mersey1892Innlegg: 1195
28.04.17 09:20
SnorreSolano: Tror vi kan konkludere med at Casper ikke var griseheldig med trekningen

Dette var jo vel krystallklart fra starten av? Ramos er en av verdens ti beste på grus, og han har samtidig hatt en positiv start på 2017. Han slo ut veldig god motstand på veien mot finalen i Monte Carlo sist uke, og han besitter et grusspill som går langt utenpå de aller fleste.

Ref diskusjonen din med Kundera lenger oppe her så hadde han så absolutt et poeng. Ramos virket noe utladet og slapp i kampen mot Ruud. Ikke så overraskende etter turneringen han gjennomførte i MC. Den jevne nivået til Ramos på grus er høyere enn hva han fikk vist mot Casper, og om du følger kampen hans mot Murray i dag så får du kanskje sett noe av hva han kan by på.

drazyc
drazycInnlegg: 3210
28.04.17 13:45
Il-Pirata: Så tidlig ja, trodden den kom senere. Ja, ja tror han kommer seg gjennom kvalet om han holder nåværende form. Kanskje er det bare en fordel for han også, å få de kval kampene?

Ja, han bør jo ha muligheter til å kvalifisere seg dersom han spiller på det nivået han gjorde mot Ramos-Vinolas. Men det er mye som skal klaffe. Det er ikke bare Casper som topper formen til de største turneringene. Grus er imidlertid utvilsomt favorittunderlaget hans så langt i seniorkarrieren, så det er i French Open han har best sjanser.

Det er absolutt en fordel å få spilt kamper. Så jeg ser det som en nyttig erfaring for Casper å gå gjennom kvalifisering i den fasen han er inne i nå.

dPdP
dPdPInnlegg: 1166
28.04.17 13:54
drazyc: Så jeg ser det som en nyttig erfaring for Casper å gå gjennom kvalifisering

Får man rankingpoeng av å vinne kvalifiseringsmatcher?

drazyc
drazycInnlegg: 3210
28.04.17 14:34
dPdP: Får man rankingpoeng av å vinne kvalifiseringsmatcher?

Det gjør man. Man får 8 poeng for å komme til andre runde, 16 poeng for å komme til kvalfinalen og 35 poeng for å komme inn i turneringen (inkl. 10 poeng som alle får når de er med i hovedturneringen, uavhengig av kvalifisering).

dPdP
dPdPInnlegg: 1166
28.04.17 15:09
drazyc: Det gjør man. Man får 8 poeng for å komme til andre runde, 16 poeng for å komme til kvalfinalen og 35 poeng for å komme inn i turneringen (inkl. 10 poeng som alle får når de er med i hovedturneringen, uavhengig av kvalifisering).

Så Ruud kan altså få over 2000 poeng for å vinne FO ved å ta kvaliken først ;) Får håpe han slipper wild card da :)

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4289
28.04.17 15:17
mersey1892: Dette var jo vel krystallklart fra starten av?

Krystallklart og krystallklart. Drazyc skrev for eksempel "Nok en heldig trekning for Casper", og vi var flere som mente han hadde fått en grei trekning.  Noe som absolutt ikke var en undervurdering av Ramos, men mer en antakelse om at han kunne få merke suksessen i Monte Carlo.  

Når det gjelder min diskusjon med Kundera så skrev han at Ramos var "langt under pari" mot Ruud, noe jeg hverken var eller er enig i. Kanskje ikke like inspirert som da han møtte Murray forrige uke (eller nå), eller førstesettet mot Bautista-Agut, men synes det blir helt feil å fremstille det som om at han bare gjorde akkurat det nødvendige for å slå Casper.  Det hører også med til historien at Kundera i forrige uke skrev "hvem i all verden er Jan Lennard Struff?", og at i god VGD-ånd elsker å nedgradere utøveres prestasjoner ved å trekke ned motstanderes kvaliteter.   Noen finner glede i sånn også. 

At Ramos akkurat nå tilhører grus-eliten er det liten tvil om. Jeg så ham live i Båstad ifjor, uten at han imponerte veldig (selv om han vant turneringen), men i år har han tatt nivået sitt opp flere hakk. Nevnte jo tidligere i tråden at det er kun et knippe stort sett veldig bra grusspillere som har slått ham på grus, til tross for at han har spilt veldig mange kamper på underlaget.  Han har alltid vært god til å forsvare seg, men har nå bedre trøkk og vinklinger på egne slag også. Men jeg synes fx Casper gjorde en bedre jobb enn Bautista Agut med å unngå spill backhand mot Ramos´forehand. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4289
28.04.17 15:22
dPdP: Får håpe han slipper wild card da :)

Svært lite sannsynlig med wild card til FO.  De har noen utvekslings-wild-card (tror det er mot Australia/USA), og der har vi intet å bidra med. Så gis det selvsagt noen til noen up-and-coming franskmenn, kanskje også noen godt på vei ned - og generelt lite til nye talenter.  

I fjor fikk følgende WC:  Benneteu, Barrere, Halys, Robert, Burglue, Lestienne (alle franske) Fratangelo (USA) og Thompson (Australia). 

På damesiden er det vel en kjent sak at gulltrekning i første runde innebærer å trekke et fransk wildcard. De holder sjelden nivået. 

drazyc
drazycInnlegg: 3210
28.04.17 15:46
dPdP: Så Ruud kan altså få over 2000 poeng for å vinne FO ved å ta kvaliken først ;) Får håpe han slipper wild card da :)

Det stemmer ja. De 25 ekstra poengene man fikk for kvalifiseringen, drar man med seg videre om man skulle vinne første runde. 

drazyc
drazycInnlegg: 3210
28.04.17 15:48
SnorreSolano: Drazyc skrev for eksempel "Nok en heldig trekning for Casper", og vi var flere som mente han hadde fått en grei trekning.

Med heldig trekning siktet jeg nok kun til hans motstander i første runde, og hva som var alternative motstandere gitt at han hadde gått gjennom kvalifisering. Han var nok ikke heldig med å møte Ramos-Vinolas i andre runde, til tross for at han har spilt mye tennis i det siste.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
28.04.17 16:02
dPdP: Får man rankingpoeng av å vinne kvalifiseringsmatcher?

Her er en grei side  for å få oversikt hvor mange poeng det er å tjene i de forskjellige turneringene.   

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21562
28.04.17 16:06
startelver: Hvis Ramos går til finalen så kan Casper hylles enda mer.

Nja, vi burde kanskje det, men etter at han kom seg til en semifinale i en ATP 500 og faktisk hadde en matchball i den semien, føler jeg at den tiden er forbi da en hyller hederlige tap når det gjelder han. (dette er heldigvis ikke norsk fotball) :-)  

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
29.04.17 07:52

Jeg hyller hver gang han viser han har nivå og form inne. Ingen selvfølgelighet at han beholder formen, men jeg har stor tro på at vi får se mer god tennis fra Casper til uka.  Håper han får samme antall kamper der som i Barcelona, eller aller helst en til....!  Trekning tror jeg skjer i dag kl 11.00. 

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23541
29.04.17 09:03

Blir spennende å se trekninga. Har tro på at Ruud kan avansere en runde eller to, så lenge han unngår noen av de toppseedete i første runde.

Magnific
MagnificInnlegg: 13430
29.04.17 10:36
Skraevadottir: Blir spennende å se trekninga. Har tro på at Ruud kan avansere en runde eller to, så lenge han unngår noen av de toppseedete i første runde.

Enig, med en bra trekning kan han gå langt.   Er ikke allverden til startfelt.  Skadeplaget Monfils stiller kanskje,  formsvak Bautista Agut står også på listen.  Ellers er det vel Kohlschreiber og Zverev som blir de to farligste på hjemmebane, blir ikke overrasket om det er de to som møtes i finalen.

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
29.04.17 12:06
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 16:53)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49207
29.04.17 12:19
Bjoentegaard: Casper skal møte Philip Kohlschreiber.

Det var ingen lett trekning...31 i verden.

Bjoentegaard
BjoentegaardInnlegg: 399
29.04.17 12:32
GoingKronos: Det var ingen lett trekning...31 i verden.

Nei, det er nok en tøff motstander for Casper.  Finalisten fra Marracech..  Trodde han kanskje var i dårlig form nå, når han røk ut for Chung i Barcelona, men senere har vi jo sett hvor god Chung er om dagen, så det betyr ikke all verden.  På hjemmebane er han jo også, - kan slå begge veier..  Kanskje Philipp skal bli Caspers første virkelig store skalp!

(Innlegget ble redigert 29.04.17 12:32)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg