Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Den store reisetråden

NYTT TEMA
LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 881
07.07.17 02:31

Jeg legger kanskje hodet på blokka i lykkerusen, men etter å ha opplevd Wimbledon live denne uken ser jeg muligens behovet for en slik tråd. Jeg ser stadig vekk også andre personer her på VGD som ønsker å vite mer om og dele lykkerusen man får av å dra på turneringer. Så kan være greit å få samlet det i én tråd.

Så jeg håper denne tråden kan senke terskelen for å stille spørsmål før man bestiller/drar og dele opplevelser/erfaringer etterpå. Kanskje den også vil inspirere deg til å dra på den turen du så lenge har tenkt på, eller dra tilbake til favoritturneringen din :)

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 881
07.07.17 03:21

Velger å dele innlegget mitt (redigert) fra Wimbledon-tråden for å komme i gang:

 

Akkurat hatt min siste dag på Wimbledon. 4 fantastiske dager i London sammen med kjæresten min som har levd opp til forventningene! Kort oppsummert anbefaler jeg dere alle å dra på Wimbledon om dere får muligheten, dere vil ikke angre :)

Jeg var så heldig å ha billetter til Centre Court alle dagene. Ubeskrivelig å få oppleve Federer to ganger, og også alle de andre blant Big Five. Var også utrolig kult å se Djoko og Fed trene på nært hold, og kvinnene er mye mer spennende å se live enn på TV.

Jordbær med fløte, champagne, og Wimbledon-iskremen med jordbær var høydepunkt, men falt aldri for Pimms. Tradisjoner man forstår! Men skuffende dårlig utvalg av mat å spise seg mett på, så anbefaler å ta med eller gå ti minutter unna anlegget til gode restauranter. Ellers var området umåtelig vakkert (kjæresten min gikk amok med mobil-kameraet :P), og alt var så ekstremt gjennomført. Til sist var det veldig intimt; lite anlegg, banene lå tett i tett, man kom nært på spillerne, og mange spillere gikk rett forbi meg (blant annet en potte sur Nick Kyrgios).

Om man drar dit, anbefaler jeg å dra første uken. Så artig med så masse folk og spill på alle baner. Hele viben på området minnet om en norsk park på en varm sommerdag. Kom tidlig hver dag og gikk rundt på småbanene. Sjarmerende og nesten like bra som CC! Så om man ikke får billetter til hovedbanene, er det uten tvil en opplevelse likevel. Valgte også å se første sett av Monfils-Edmund på Murray Mountain i dag, virkelig noe å anbefale. Selv om briter på hjemmebane er noe av det verste jeg vet ("Come-on-Andy!" fra tribunen...), var det ordentlig godstemning :)

Så alt i alt: det var verdt hver krone, og føler bare en enda større kjærlighet for sporten og absolutt alle spillerne nå! Hjem til Norge nå med et smil om munnen, håper jeg kommer tilbake til den "tennis-hagen" en dag ;)

 

 

 

Har allerede begynt å drømt om hvor neste tur skal gå. Selvsagt er en GS å foretrekke, men Monte Carlo, Roma, Halle, Basel, og ATP Finals er alle høyt oppe. Noen som anbefaler en av de? Davesky, mcclair9, og Sellerulle, mener å huske dere har vært på noen av disse turneringene :)

(Innlegget ble redigert 07.07.17 03:31)

Fox_club
Fox_clubInnlegg: 1821
07.07.17 07:47

Dette er en veldig fin tråd.

dPdP
dPdPInnlegg: 1110
07.07.17 08:21
LittleSteven: verdt hver krone

Høres ut som om du har hatt det storartet :)

Hvor mange kroner betaler man for plasser på Center Court? Sitter man der hele dagen, eller får man utvalgte kamper? Hvordan er prisnivået på øl og champagne?

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 881
07.07.17 10:35

Anbefaler deg å ta en titt her og her :) Der finner du alt av informasjon.

Som du ser er pålydende ikke så voldsomt dyrt, men det krever litt flaks eller mye innsats å få det til den prisen. Har du derimot stort budsjett er turoperatøren Keith Prowse å anbefale.

Når man får billetter til Centre Court har man billett til den dagen og får sett alle tre kampene.

Øl koster 5 pund for en halvliter. Champagne koster 40 pund for en liten flaske (375 ml) og 90 pund for en stor flaske (750 ml)

Mitt tips er at du allerede nå bør begynne å planlegge turen og følge med jevnlig på nettsiden dersom du har tenkt å dra neste år ;) Lykke til!

(Innlegget ble redigert 07.07.17 10:41)

Johnsli
JohnsliInnlegg: 13562
07.07.17 23:52

Har vært og sett Wimbledon to ganger, en gang mot Sheffield Wednesday, og en mot York.

Men virker som en artig opplevelse dette også, ser tennis innimellom på TV, dog primært Grand Slams når de begynner å dra seg til. Blitt noe mer i det siste, med mulighetene som finnes til å se kampene på nett også (selv uten Eurosport player). Fantastisk underholdning på sitt beste.

Har vel egentlig aldri tenkt seriøst på å dra på en tennisturnering, men det hadde jeg ikke med kamelløp heller før jeg plutselig oppdaget at muligheten fantes i nærheten av der jeg skulle reise, så man skal aldri si aldri. Og da er det jo nyttig å lese her.

pitbull007
pitbull007Innlegg: 20907
08.07.17 13:25
LittleSteven: Om man drar dit, anbefaler jeg å dra første uken.

Godt poeng, mye mer å se på første uken. Herlig å rusle rundt å velge kamper fra opptil 18 baner.

Var på French Open i 2008, en opplevelse med bare plusser. 5 dager på Roland Garros som man aldri glemmer. Sitte på en sidebane kun 3-4 meter unna der Maria Kirilenko spilte f.eks var helt innafor :-P

Har også vært en gang i Båstad, også å anbefale.

Så også Davis Cup mellom Sverige og USA for noen år siden.

Har til gode å få sett favoritten Federer enda så må snart ut på nye eventyr :-)

Knirkelår
KnirkelårInnlegg: 89
08.07.17 20:51

Så Federer mot Nadal atp finale 2010 i London. Det var rett og slett en magisk utenfor-kroppen- opplevelse... betalte rundt 5000 for to bill... var også på wimbledon i 2009- hadde ikke kjøpt bill på forhånd.. troppet opp ett par timer før kampstart fredagen uke 1- men det var ikke sjangs å komme inn. Mandagen var vi på plass kl 07 om jeg ikke husker feil. Eviglang kø- men vi kom inn! Så Haas mot andreev og en dobbelkamp med williams søstrene++ veldig kjekt!! 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4085
10.07.17 00:23

Har fått med meg noen turneringer, blant annet Madrid nå i vår. Kan anbefales på det varmeste, selv om arenaen i Roma påfølgende uke er flottere.  (Design-fantastene er muligens uenige). 

Neste på planen for min del er Båstad, selv om jeg uttrykte min misnøye med turneringsledelsen etter wildcard-tildelingen. Gleder meg uansett. Det er endel gode grusspillere der i år. 

mcclair9
mcclair9Innlegg: 3808
14.07.17 12:54
SnorreSolano: Neste på planen for min del er Båstad

Jeg skal også til Båstad til de fire siste turneringsdagene (torsdag - søndag), så da kan vi jo evt. treffes over en cola light mellom slagene:)

Så langt i år har jeg fått med meg turneringene i Rotterdam og Roma. Planen var også å avlegge Halle en visitt, men det får bli til neste år. Spesielt Roma-turneringen var fantastisk artig å være med på. Ved å ha billett får en innpass på hele Foro Italico-området. En får skikkelig turneringsfølelse med mange baner, sportsbutikker og matsteder inne på området, noe de mindre turneringene ikke kan tilby i samme grad med bare èn eller to baner. Kampene Fognini-Murray og Thiem-Nadal fra centercourten rager skyhøyt om jeg skal rangere mine beste live-opplevelser gjennom åra. Ellers så er jeg enig i at de første dagene av turneringer gjerne er de beste når en kan gå rundt på turneringsområdet og velge blant et mylder av kamper. Rotterdam var en fin turnering da det dro seg til inn mot helga, men tidligere i turneringsuka virket det som om publikum på tribunene var der mer for å ha syklubb og sosialt slabberas med bekjente enn å se på tennis, noe som var svært forstyrrende for de av oss som hadde et mer sportslig fokus. Da likte jeg Hamburg-turneringen i fjor mye bedre, der det var helt tyst på de riktige tidene og god disiplin blant publikum til å gi utøverne og publikum den opplevelsen og rammen de fortjente. Skulle tro at det var en myte at tyskere og hollendere er forskjellige på den måten, men muligens er sannhetsgehalten i myten ikke helt på bærtur. Kanskje det også bli anledning til en Hamburg-retur om et par uker med fire kvartfinaler fredag 28/7, men det fordrer at poden blir slått ut av Dana-cup tidlig den uka og at det dermed blir muligheter for en svipptur sør for landegrensa.

(Innlegget ble redigert 14.07.17 13:02)

LittleSteven
LittleStevenInnlegg: 881
29.11.17 00:28

Noen som skal ut og reise i 2018? :)

Jeg vurderer selv Monte Carlo eller ATP Finals. Er det vanskelig å få tak i billetter de plassene?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg