Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bookmakere og IP-adresse

NYTT TEMA
VivaLV
VivaLVInnlegg: 35604
10.01.12 22:29

Jeg er klar over at bookmakerne i varierende grad er strenge når det gjelder IP-adresser.

Men er det noen som har erfaring med akkurat hvor strenge de er og evnt. måter å unngå dette på. Jeg er ganske amatør når det gjelder IP-adresse så ikke vær redd for å overforklare ting.

I 2012 (og i mange år allerede) så er det jo ikke slik at folk flest sitter på en stasjonær PC. Dvs. jeg gjør i all hovedsak det og når jeg ikke benytter den stasjonære PCen så tør jeg uansett ikke gamle fra andre IP-adresser.

Men er det noen måte å gå frem på for å bruke flere PCer (typisk stasjonær og bærbar) som gjør at det går greit?

Får jeg lite svar så blir dette spørsmålet muligens også postet på andre bookmakerforum.

 

papadask
papadaskInnlegg: 13492
10.01.12 22:58

Tenker du på å spille poker o.l.?
Sist jeg hadde en kompis på besøk, og begge skulle spille poker hos Betsafe (ithink) ble den som logget inn nektet å enten logge på pokerklienten, eller å joine samme bord som meg. En av delene.

 

 

Ultravox
UltravoxInnlegg: 1405
10.01.12 23:00

Skjønner ikke spørsmålet ditt.

Du har bare en ip hvis det var det du lurte på

MVBasten3
MVBasten3Innlegg: 9575
10.01.12 23:36

Som nevnt så er det først og fremst nettpoker hvor man er meget streng på dette med IP-er. Det vil i de fleste tilfeller ikke være noe problem at du bruker PCene dine litt rundt om på sportsbetting og casino-spill.

IP-adressen forteller dog bookmakeren en del om hvor du befinner deg i verden, så det kan oppstå problemer om du vanligvis bor i Norge og logger inn der, og så plutselig drar du på ferie og logger inn i Spania eller lignende. Da vil jeg tro at sikkerhetssystemene kan slå alarm hos mange bookmakere. Jeg kan ikke snakke av erfaring her, men jeg tipper at en telefon hvor du bekrefter at du er den som er registrert på kontoen din og forklaring at det er du som logget inn fra land X vil kjapt fikse det.

Det er dog ett unntak som jeg bør nevne, og det er om du logger inn på en IP som har vært logget inn på andre kontoer med. Å dra til en kompis som bruker samme bookmaker og logge inn på hans PC kan gi problemer, da alle bookmakere har regler om én konto per person, og dette er de strenge på. Jeg tror ikke det er noe problem om du drar til en kompis med laptopen din og logger inn fra hans nett, men bruke hans PC (da PCer har ytterligere en identitetsaddresse, en såkalt MAC-adresse) kan gi problemer tror jeg.

Jeg tørr ikke spekulere i akkurat detaljer på hvordan du sikrer deg mot dette i forhold til å ikke få kontoen din stengt, men i verste fall er det bare å sende en mail til support og spørre om råd. Eventuelt er det en god idé å spørre litt rundt på bookmakerforum.

Ultravox
UltravoxInnlegg: 1405
11.01.12 13:01
MVBasten3: Jeg tror ikke det er noe problem om du drar til en kompis med laptopen din og logger inn fra hans nett, men bruke hans PC (da PCer har ytterligere en identitetsaddresse, en såkalt MAC-adresse) kan gi problemer tror jeg.

Feil. Hva som skjer inni huset ser ikke bookmakeren. De ser bare ipen som går inn i huset. Det er revnende likegyldig hvems pc det er.

MAC og lokal ip er bare for ditt eget nettverk.

(Innlegget ble redigert 11.01.12 13:02)

Avery
AveryInnlegg: 2859
11.01.12 13:56

Annet enn nettpoker er det ikke noe problem så lenge du ikke logger deg inn fra et land hvor nettgambling er ulovlig. De fleste bookies har en IP-block fra USA (dvs du vil ikke kunne åpne opp konto mens du er der, men jeg har ikke hatt noen problem med å spille defra). 

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35604
11.01.12 15:34

Takker for svar. Har nok blandet sammen poker og gambling.

Men hva med nettverk. Hvordan reagerer de på det.

DenSisteBohem
DenSisteBohemInnlegg: 61876
17.01.12 23:11
MVBasten3: Det er dog ett unntak som jeg bør nevne, og det er om du logger inn på en IP som har vært logget inn på andre kontoer med. Å dra til en kompis som bruker samme bookmaker og logge inn på hans PC kan gi problemer, da alle bookmakere har regler om én konto per person, og dette er de strenge på. Jeg tror ikke det er noe problem om du drar til en kompis med laptopen din og logger inn fra hans nett, men bruke hans PC (da PCer har ytterligere en identitetsaddresse, en såkalt MAC-adresse) kan gi problemer tror jeg.

Dette er ikke noe problem, min sønn og meg har kontoer på de fleste betting- og pokersider rundtomkring, og det er ikke noe problem å være pålogget samtidig. Det er heller ikke noe problem å bruke PC'ene / laptop'ene om hverandre, ei heller er det problemer for hans kompiser å logge seg på via sine egen laptop'er eller på en av våre maskiner.

Problemet kommer først hvis flere fra samme IP-adresse forsøker å sette seg ved samme bord på en poker-site. Det går ikke.

stupdgame
stupdgameInnlegg: 479
18.01.12 15:33
DenSisteBohem: Dette er ikke noe problem, min sønn og meg har kontoer på de fleste betting- og pokersider rundtomkring, og det er ikke noe problem å være pålogget samtidig. Det er heller ikke noe problem å bruke PC'ene / laptop'ene om hverandre, ei heller er det problemer for hans kompiser å logge seg på via sine egen laptop'er eller på en av våre maskiner.

Bare fordi du ikke har hatt problemer, betyr ikke det at det ikke er noe problem. Spesielt hvis du benytter bonuser og andre promotions kan det bli et stort problem. Mange har vilkår som forbyr flere bonuser osv på samme husstand, PC, IP osv., og nøler ikke med å konfiskere penger hvis de finner uregelmessigheter.

DenSisteBohem
DenSisteBohemInnlegg: 61876
18.01.12 17:01
stupdgame: Bare fordi du ikke har hatt problemer, betyr ikke det at det ikke er noe problem. Spesielt hvis du benytter bonuser og andre promotions kan det bli et stort problem. Mange har vilkår som forbyr flere bonuser osv på samme husstand, PC, IP osv., og nøler ikke med å konfiskere penger hvis de finner uregelmessigheter.

Mulig at dette er et problem for noen, men jeg vet da om steder der det bor både 3 og 4 gamblere i samme leilighet, og disse bruker selvfølgelig alle sammen det samme nettverket med den samme IP-adresse, og jeg har faktisk aldri hørt at dette er noe problem.

Men du kan muligens vise til noen konkrete saker her?

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22519
19.01.12 07:04
DenSisteBohem: Problemet kommer først hvis flere fra samme IP-adresse forsøker å sette seg ved samme bord på en poker-site. Det går ikke.

Stemmer. Av egen erfaring så er det absolutt ikke noe problem å sitte flere sammen og spille online poker i samme hus,men de har heldigvis såpass god kontroll at de stort sett klarer å sperre noen som prøver å sette seg ned på samme bord for å spille.

 

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35604
19.01.12 18:08
DenSisteBohem: Mulig at dette er et problem for noen, men jeg vet da om steder der det bor både 3 og 4 gamblere i samme leilighet, og disse bruker selvfølgelig alle sammen det samme nettverket med den samme IP-adresse, og jeg har faktisk aldri hørt at dette er noe problem. Men du kan muligens vise til noen konkrete saker her?

Jeg har ingen konkrete saker. Men på bonusvilkår og promotions så står det jo veldig ofte at det er begrensninger ifht. en pr. hustand og slikt.

Det var jo det som gjorde at jeg startet tråden, dvs. at jeg trudde det var strengere enn det det sannsynligvis er.

Nå trur jeg du absolutt har vært heldig. Selv om det går greit med 2, 5 og 10 bookmakere er det ikke sikkert det går greit på nr. 22 og nr. 32.

Rundt omkring på diverse forum er jo dette ett av det meste stilte spørsmålene. Dvs. folk som av diverse grunner har fått stengt kontoen sin.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35604
19.01.12 18:09

Men for all del, det er ganske/veldig interessant det du sier.

Jeg har jo blitt utestengt fra flere bookmakere. Det høres jo da litt enkelt ut at jeg kan lage nye kontoer på min samboer og mine barn (hvis de hadde vært over 18 år).

Det er mulig de også ser på andre ting som spillemønster og slikt, men for meg så høres det for godt ut til å være sant at man kan ha flere kontoer pr. husstand i det lange løp (altså mange bookmakere) uten at det med jevne mellomrom vil føre til problemer.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg