Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
21.03.12 14:34

Jeg tenkte å legge ut det jeg anser som det beste tippeligaspillet hver uke, og så får vi se hvordan det går etter 30 spill. Jeg velger å spille flat innsats siden det bare er et spill hver runde.

Runde 1

Tromsø - Fredrikstad - Under 2,5 mål - Odds 1,87 BWIN

Tromsø har slitt voldsomt både med å produsere sjanser og utnytte de til mål. Mot Lillestrøm i generalprøven så var de aldri veldig nært med å score. Årst har vært skadet i hele oppkjøringen og så ikke ut til å være i matchform, og den nye tsjekkiske spissen skal i tillegg til en ny klubb ikke være i matchform enda. Så det er tvilsomt at det blir mye mål. TIL er fortsatt stødig defensivt, og har ikke sluppet inn mye mål i vinter. Så den gode defensive trenden er god sjanse for at vil fortsette.

Fredrikstad virker å ha et større fokus defensivt i år, og spilte 0-0 i treningskampen mot Vålerenga i helga. Østfold-klubben var plaget av ustabilt keeperspill i fjor og jeg mener de er styrket av å få Knudsen i mål. Offensiv er de svekket, og mye av ansvaret ligger på Tarik - og han skal få det tøft med å markere seg i Tromsø.

Oddsen er nok såpass høy pga Tromsøs gode hjemmesesong i fjor med mye mål, og at FFK er en mulig dumpekandidat. Men jeg ser få argumenter for at det per nå skal være grunn til å forvente en målrik match.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
26.03.12 09:08

Første spill gikk veien.

Spill: 1

Innsats: 10

Gevinst: 18,7

TBP:  187%

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
30.03.12 19:09

Strømsgodset - Vålerenga, hjemmeseier - odds 2,40 Bwin

Godset har fått en gladnyhet denne uka, og det er at Abu er tilbake fra Tyskland. Det styrker laget betydelig defensivt og gir en bedre balanse i midtbaneleddet. Godset er gode hjemme, vant 11 av 15 kamper og har vunnet 2 av 3 kamper de tre siste sesongene på Marienlyst. De er favoritter uansett bortstand på hjemmebane, og jeg syns de imponerte i første omgang borte mot Molde.

Jeg tror også Godset har flere strenger å spille på med Kovacs tilbake i klubben. Noe som vil gjøre at klubben blir vanskelig å stå i mot.

Godset har etterhvert fått et godt tak på Vålerenga hjemme, med 3 seiere på rad hjemme. Det burde heller ikke stå på motivasjon å få møte hovedslaget og heller ikke når Marcus Pedersen kommer tilbake i gal drakt.

Vålerenga skuffet i sesongpremieren selvom de tok 3 poeng, men mot et Haugesund lag som traff treverket 2 ganger, ble snytt for straffe og måtte spille nesten en time med en spiller mindre så var det langt fra imponerende. Og det er litt interne uroheter med Singh som nekter å signere ny kontrakt.

Jeg syns Godset er klare favoritter, og 2,40 er pent betalt og det er minst et par tiendeler for høyt utfra min vurdering.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
31.03.12 20:14

Det holdt såvidt for Godset, med dødballmål på overtid mot Vålerenga. Men det var fortjent, de kontrollerte kampen og presset på helt til seiersmålet kom. En veldig underholdende kamp.

Spill: 2

Innsats: 20

Gevinst: 42,7

TBP: 213,5%

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
04.04.12 01:20

Strømsgodset - FK Haugesund, hjemmeseier - odds 1,99 Pinnacle Sports

Velger å legge et tidlig spill på Strømsgodset til 2.påskedag runden. Jeg syns 1,99 er veldig høyt på Godset mot bortesvake Haugesund. Begge lagene har vært relativt stabil de siste årene, FKH tapte 10 av 15 bortekamper i fjor og 8 av 15 året før - og som jeg nevnte i forrige spill så har Godset vunnet 2 av 3 hjemmekamper de siste 3 årene.

På kunstgress har FKH 2-1-4 i 2010, 2-0-4 i 2011. Så de taper 61% av kampene på kunstgress, og 59% av bortekampene på naturgress. Altså ingen forskjell av betydning når det gjelder underlag, men seierne har kommet mot dårlige lag (Sarpsborg-11,Stabæk-11, Kongsvinger-10, Hønefoss-10 + uavgjort mot Stabæk-10). Godset er på et helt annet nivå og jeg syns det er vanskelig å forsvare en odds på oppmot 2 når FKH faktisk konsekvent har tapt mot gode hjemmelag på kunstgress.

Så kan man diskutere om FKH er bedre borte i år enn tidligere, eller om Godset vil gjøre det dårligere. Foreløpig så klarer jeg ikke å se noen tegn som tyder på det, og da er det naturlige å spille på at trenden fortsetter.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
09.04.12 20:34

Der gikk det på tryne, Godset scorte 3-2 og jeg følte meg trygg på at seieren var i boks, men det pinget fort inn 3-3 og så svidde to store sjanser på overtid gjorde at det ikke gikk veien.

Jeg så bare halvveis på kampen, første omgang var jevn, mens Godset kjørte kampen i 2.omgang utfra det jeg har sett og lest fra kamprapporten, og så kom utligningen til 2-2 på en litt billig straffe.

Nye tak til helga!

Spill: 3

Innsats: 30

Gevinst: 42,7

TBP: 142,3%

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
13.04.12 20:40

Jeg må si det her var en vrien runde der ikke verdispillene skrek mot meg, men jeg velger å gå for en høyoddser som jeg ser litt verdi på.

Lillestrøm - Vålerenga, hjemmeseier med 1 mål - odds 4,20 Betsafe

Vålerenga har en imponerende statistikk på Åråsen de siste årene, 5 seiere på rad. Så det her er definitivt ikke et statistikkspill. Men trendbrudd må før eller senere skje, og det her er et nytt Lillestrømlag både på trenerbenken og banen som tar i mot sin verste rival. Lillestrøm var gode hjemme mot Rosenborg, og det var både uheldig og urettferdig at de fikk en i tryne på overtid etter et offsidemål. Borte har det vært langt mer traurig for LSK, men jeg vil ikke vektlegge kunstgresskampene så alt for tungt foreløpig.

Vålerenga har tatt 6 poeng, men spillemessig har det vært skuffende. Og det er vanskelig å se tegn på bedring i spillet, og mulig at det kommer utover sesongen - men det skjer neppe på 5 dager. Men forsvarsmessig var laget stabilt i fjor og selvom det har vært litt endringer i spillere bak hos Vålerenga så virker de noenlunde stødig bakover selvom det ble tre i ræva mot Godset.

Lokaloppgjør lever sitt eget liv, og jeg syns ikke oddsen på ren LSK seier var så fristende, særlig ikke med den statistikken og at man fortsatt er litt usikker på hvilket nivå fugla ligger på i år. Jeg tror derfor på et tight oppgjør der Vålerenga-spøkelset endelig forsvinner for LSK og 1-0 eller 2-1 er nok gode tips (får 4,5 i odds om man vekter de to resultatene) - men jeg syns verdien av 3-2 er der så jeg heller velger 4,2 for alle et målsseiere.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
15.04.12 21:56

Uavgjort 1-1, LSK det beste laget - men når man bommer to ganger alene med keeper og så på åpent mål så er det ikke bare uflaks, men også udyktighet.

Det her var et sjansekalas, og Vålerenga var heller ikke effektive. I tillegg ble LSK snytt for straffe (og dermed også rødt kort til Vålerenga) i 1.omgang. Men for mitt spill var ikke det avgjørende siden det like greit kunne ført til en storseier for LSK.

Spill: 4

Innsats: 40

Gevinst: 42,7

TBP: 106,7%

Memelli
MemelliInnlegg: 3897
16.04.12 12:09

Egentlig gode tips du har kommet med så langt. Bare marginer gjør at du ikke står med full pott så langt. Kommer definitivt til å følge med videre på denne. :-)

_Tyrion_
_Tyrion_Innlegg: 2982
20.04.12 21:40

vant idag nesten 9k med å spille sogndal til pause mot vif kombinert med norge i hockey.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
22.04.12 09:46
_Tyrion_: vant idag nesten 9k med å spille sogndal til pause mot vif kombinert med norge i hockey.

Veldig bra spill. Jeg har jo vært kritisk til Vålerenga så slik sett var ikke det overraskende, men Sogndal er det ikke lett å bli klok på - jeg trodde kanskje de var på retur etter at de knapt har scort mål siden serieåpningen. Blir spennende å se hvordan markedet lander mot Molde.

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
22.04.12 10:24

Rosenborg - Tromsø - uavgjort/borte (AHC +0.5) - odds 2,43 Pinnacle

RBK er blitt veldig store favoritter mot Tromsø, og jeg klør meg litt i hodet om hvorfor. Jeg er fra Tromsø (men mange år siden jeg har bodd der), og følger TIL tett, og det gir både fordeler og ulemper. Fordelen er naturlig at det er den klubben i verden jeg kjenner best og det er jo et godt utgangspunkt for å tjene penger, ulempen er man er følelsesmessig involvert og det kan gjøre at både optimismen og pessimismen kan være overdrevent. Men muligheten til å tape penger bruker stort sett gjøre meg mer edru og mindre stor i kjeften;)

Grunner til at TIL tar poeng på lerkendel:

- Rosenborg er fortsatt ustabil, de har ikke funnet nøkkelen til en fungerende midtbane

- TIL er gode defensive og vanskelig å bryte igjennom

- TIL matcher RBK spiller for spiller, kanskje med unntak av på spissplassen.

- RBK-laget virker overraskende stasjonært, særlig på kantene. 

- TIL er full av selvtillit etter en god sesonginnledning

Grunner til at spillet kan gå i dass:

- TIL mangler Kara som gjør at duellstyrken på midten blir mindre (men samtidig blir det kanskje færre farlige overgangsmuligheter pga balltap)

- TILs første kamp på naturgress, vanskelig å vite hvordan det slår ut selvom laget spilte mye treningskamper på gress i vinter

- Dockals dødballfot og hodestyrken i boksen blir vanskelig å stå i mot, og kanskje spesielt her at Kara blir savnet. 

For meg er dette et opplagt spill, jeg syns vel ikke RBK har mer enn rundt 50% sjanse på seier i kveld, men det er ofte slik at har RBK vunnet den forrige kampen sin så blir oddsen voldsomt spilt ned i påfølgende match under en oppfatning at nå er de på gang og under JJ så har det vært veldig mange falske starter sånn sett. De hadde en seiersrekke på 4-kamper i fjor, men utover det så klarte de aldri å vinne mer enn to kamper på rad. Så jeg er skeptisk til tanken på at det fins et RBK-maskineri som når det kommer i gang bare vinner og vinner.

Det er mulig oddsen går enda litt opp når det nærmer seg kampstart, det er ofte slik at RBK synker litt inn mot kampstart. 

(Innlegget ble redigert 22.04.12 10:24)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
22.04.12 10:43

Av andre tanker jeg har så syns jeg Stabæk viste betydelig fremgang sist mot Hønefoss tross tap, og Sandnes Ulf har tross alt enda ikke vunnet i år og de litt overraskende store favoritter. 

Både 4,42 for ren borteseier og 2,06 for uavgjort/borte tror jeg er verdispill. (Pinnacle)

3,25  (Bet365) på under 1,5 mål i Hønefoss-Aalesund er også fornuftig i min verden, to relativt kyniske lag som ikke har noen naturlige målscorere - og syns faktisk 1,5 mål er mer fristende enn 2,5 mål til 1,77.

jofl
joflInnlegg: 8331
22.04.12 11:37

Enig i det meste her ja. Skjønner overhodet ikke hva Sandnes har gjort for å blir så store favoritter, Stabæk har ikke hatt marginene på sin side i det hele tatt. Rosenborg stort sett alltid overvurdert av markedet.  Vurderer også å selge Strømsgodset, mener Viking skal ha opp mot 50% for å ta ett poeng i Drammen.

_Tyrion_
_Tyrion_Innlegg: 2982
22.04.12 12:56
GoingKronos: Veldig bra spill. Jeg har jo vært kritisk til Vålerenga så slik sett var ikke det overraskende, men Sogndal er det ikke lett å bli klok på - jeg trodde kanskje de var på retur etter at de knapt har scort mål siden serieåpningen. Blir spennende å se hvordan markedet lander mot Molde.

Er inne i en god steam. fikk in U på arsenal-chelsea kombinert med newcastle igår. Idag går jeg for Glimt å Ham Kam til 4,19 på Nordic.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
22.04.12 17:36
jofl: Vurderer også å selge Strømsgodset, mener Viking skal ha opp mot 50% for å ta ett poeng i Drammen.

Ser at Storflo er ute, så det svekker Godset offensivt, spesielt på dødballer. Viking er godt strukturert så det kan bli en jevn og tett fight. Jeg tror kanskje ikke det blir så målrikt som oddsen tror.

jofl
joflInnlegg: 8331
22.04.12 17:43

Tok Viking +0,5 til 2,12. Enig i at underoddsen er fin, Viking er langt bedre defensivt enn offensivt.

Og til slutt ble det også ett spill på Aalesund til 3,46. Bør være ett bedre lag enn Hønefoss, som stort sett ble rundspilt av Stabæk sist.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
27.04.12 15:40

Det ble en svart runde, det meste man tok i ble til dritt i tippeligaen.

Mitt spill på RBK-TIL så bra ut i 60 minutter, men derfra og ut var det bare et lag på banen. TIL var veldig skuffende i boksen, det blir sjelden mye poeng av og trille ball på 30 meter.

Status:

Spill: 5

Innsats: 50

Gevinst: 42,7

TBP: 85,4%

På tide å bryte denne dårlige trenden. Tenkte bare rable ned noen tanker og så komme med utvalgt spill senere ut på kvelden.

Aafk - RBK, Jeg tar ikke bølgen for trønderne enda, men det er vanskelig å spille på Aafk med den bedritne formen de viser og når de i tillegg har fått skade på Matland så blir det enda verre å se for seg hvordan det skal bli mål ut av det her. Rekdal har heller ikke hatt særlig tak på RBK (utenom i cupen i fjor). Syns oddsene ser grei ut, eneste må tilfelle være at det er litt verdi på at det blir lite mål - men historisk sett holder ikke det heller vann.

LSK - Godset, skal det endelig løsne for LSK og at de får sin etterlengte seier? De hadde fortjent mer poeng enn de står med - men det er ikke bare uflaks. Sånn normalt sett er LSK til 2,2 et bra spill (men jeg hadde faktisk håpet på enda litt høyere) - men tydeligvis at oddsetterne også har klart å se litt bak resultatene. Godset var ikke imponerende mot Viking og måtte jukse seg til poengene.

FFK - Ulf, å spille FFK til 1,70 føles ikke trygt, laget er ustabilt med en del potensiale. Ulf har jeg faktisk sett i 4 av de 5 første rundene og jeg syns ikke trenden er oppløftende. Svak mot TIL og imponerte ingen i seieren i en helt jevn kamp mot Stabæk. Aanestad ute med karantene, men slik han har spilt så er det vel heller en fordel for Sandes. Syns denne kampen fort kan bli målrik, og er den mest opplagte over 2,5 denne runden - noe også markedet er enig i. Over 3,5 mål kan være vel så fristende til 2,75.

Stabæk - Odd, to lag som har skuffet innledningsvis og samtidig hatt marginer litt i mot. Odd er et bedre lag, og fortjener et favorittstempel - men lag i dårlig form på bortebane er vel ikke noe man skal satse hus og hjem på. Det kan være vel så fristende å spille at Odd skal vinne uten å slippe inn, Odd er stødig defensivt og Stabæk sliter med å score mål - 4,75 det høyeste jeg har sett. Stabæk er utvilsomt svekket av at krigeren Clarke er ute, også Gromstad ute etter rødt kort sist.

TIL - HBK, HBK har overrasket, men mot helt annen motstand. Mangler Boseth, Gjermundstad og Mora til denne kampen. Men oddsen er såpass lav på TIL, dog 2,3 på to eller flere målsseier er vel høyt - kanskje pga fokus på spisskrisen i TIL (som jeg mener er overdrevent).

VIKING - FKH, Her ser oddsen riktig ut, Viking er favoritt - men å gi de noe mer enn 50% mot et Haugesund lag som kan se ut til å ha tatt et steg på bortebane er vanskelig. Magefølelsen min sier at det blir en underholdende kamp med mye mål, men når man har sett Viking til nå i sesongen så er det ikke så mye konkret som tyder på målrik kamp.

Sogndal - Molde, Sogndal flyr høyt og Molde fikk en opptur med å snu kampen til seier mot LSK. Jeg syns ikke Molde er imponerende, men mester hangler seg jo ofte til seier. Sogndal har slitt hjemme til nå i år, men nå møter de et lag som de ikke har samme press til å styre kampen mot. Molde har slitt borte og og 3,17 hos Pinnacle for Sogndal er pent betalt. Om banen fortsatt er dårlig så er også under 2,5mål et greit spill, Molde har ikke akkurat vært målkåte til nå på bortebane.

Brann - Vålerenga, en skikkelig godbit avslutter runden, og Vålerenga sliter bakover med Muri ute og tynn tropp. Det kan bli tøft mot Ojo. Om Austin er tilbake så betyr det endel. Feelingen sier Brann-seier, men Brann uten seier hjemme mot VIF på tre siste forsøk. 2,23 er uansett ikke noe gullodds.

Jeg skal fundere litt videre i prosessen og kommer med mitt spill i løpet av kvelden.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
28.04.12 10:31

Stabæk - Odd, borteseier - odds 2,76 Pinnacle Sports

Odd hadde en fantastisk fjorårshøst og det så også veldig lovende ut før sesongstart. Så gikk de på en mine mot Sogndal og siden har det gått veldig trått og marginene har ikke spilt på lag, det være seg dommeravgjørelser eller sjanseomsetting

Jeg blir overrasket om Odd havner nede i gjørma i år og dagens kamp mot et lag som sliter enda mer er en god mulighet til å begynne klatringen. Stabæk var bedre enn Hønefoss i forrige hjemmekamp og jevn med Sandnes Ulf sist, men nå møter de et lag med flere gode spillere og solid tippeligarutine. Og at de da er svekket defensiv med at superaggresive Clarke og Gromstad som har spilt fast i backlinja i år. Og Stabæk har ikke bred stall å ta av. Og hvem skal score målene for Stabæk, to mål til nå i sesongen er grusomt og derfor vurderte jeg å spille Odd seier mot null - men til slutt så falt jeg ned på den mest trygge varianten som det beste verdispillet. Anderson eneste nye spilleren ute for Odd.

Jeg syns det er lite poeng i å gå inn på statistikk fra tidligere oppgjør siden Stabæk er så endret som lag og har byttet hjemmebane og fra kunstgress til gress. Men Odds statistikk på gress er ikke verst, 4 seiere og 3 uavgjort, og bare 3 tap  i fjor, mens de tapte 1-0 borte mot Viking i eneste gresskampen til nå i år. De var også det neste beste bortelaget i fjor, så et av få lag som ikke har den store variasjonen fra hjemme til bortekamp.

Forresten er det fortsatt bare 5 borteseiere til nå i år, omtrent en halvvering siden i fjor - jeg tror det bare er tilfeldig, og at denne kampen vil rette opp den statistikken. 

(Innlegget ble redigert 28.04.12 10:31)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
28.04.12 20:24
GoingKronos: Forresten er det fortsatt bare 5 borteseiere til nå i år

Og plutselig var det tallet oppe i 9;)

Odd vant, og holdt nullen. Av og til har grådighet lønnet seg - men godt å få brutt tapsrekken og være tilbake i pluss. Jeg så ikke kampen (TIL-Hønefoss og Vikng-FKH ble valgt), men ut fra liverapportene så virker det som en ganske kjedelig kamp der målene preget hvem som styrte kampen.

Status:

Spill: 6

Innsats: 60

Gevinst: 70,3

TBP: 117,2% 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
04.05.12 18:52

Ny runde i gang, var ikke noe spennende spill på Rosenborg - Stabæk, men akkurat nå så ser jo under 3,5 mål pent ut;)

I morgen spiller Odd mot Tromsø, og 2,55 i odds på hjemmeseier er absolutt et aktuellt spill. TIL sliter med spillet, to kamper uten mål og bare 2 mål mot 3.divisjonslag fra Finnmark tyder på at Høgmo har mye å jobbe med. Odd er på gang, og har vært uheldig hjemme til nå i år.  1,9 for under 2,5 mål virker heller ikke så dumt og et frekt spill på Odd seier uten baklengs til 4,33 frister litt også.

Jeg har gitt litt opp LSK, seieren kommer nok før eller senere, men vanskelig å se at den skal komme mot et Haugesund full av selvtillit. Men spiller ikke FKH som stor favoritt. Over 2,5 er sannsynlig, men oddsen gjenspeiler også det.

Oddsen på Hønefoss frister, de imponerte stort mot TIL med en veldig god organisering. De er et bedre organisert og komponert lag enn Sandnes Ulf. Men Ulf har ikke tapt hjemme enda, og jeg tror de har en stor fordel av gressbane - Hønefoss var svake på Nadderud. 3,4 er pent og kanskje en dæsj verdi også på under 2,5 mål her.

Godset storfavoritt i toppoppgjøret mot Sogndal. Fair enough det, men helt enkelt blir det nok ikke. Sogndals stil gjør at de kan være vel så gode borte og de skal ikke undervurderes. 2,42 på at Sogndal får med seg minst 1 poeng er småfristende, men respekten for Godset på Marienlyst er stor hos meg.

Enga flakser videre og det er sjelden det har vært så stor forskjell på prestasjonene på banen og poengfangst. Det er kanskje meningsløst å spille mot et lag med slik flyt, men enten vil flaksen ta slutt og tapene komme eller så vil Vålerenga få selvtillit og begynne å spille som et topplag. Fredrikstad på sin side gir og tar, syns toppnivået er bra mens bunnivået bør gi Aune&co grunn til bekymring. Vanskelig å vite hva slags FFK som møter opp på Ullevaal, og dermed kan ren B til 4,75 være mer fristende enn UB til rundt 2,10. Begge lagene har mye skader bakover på banen, så over 2,5 mål til 1,9 er også fristende.

Molde mot Aafk er et skikkelig derby, og ingen av lagene har imponert til nå i år. Men Molde har sikret seg seiere hjemme uten å imponere, og sitter med følelse av at det blir slik i dag også. Ingen sterk feeling for Aafk her, men slike lokaloppgjør er det vel greit å spille på underdogen om man absolutt skal spille.

Runden avsluttes med Brann mot Viking, og to lag under mye press. Brann spilte godt og ble utsatt for et ran av Vålerenga, men nå møter de et lag som er langt bedre defensivt og Brann må vise en helt annen effektivitet om de skal vinne. Viking med to tap på rappen og de sliter offensivt, og vil nok være kyniske mot Brann. Under 2,5 mål er fristende, men Brann vært over 2,5 mål i alle kampene til nå i år. Rundt 2,10 er uansett pent betalt.

Jeg skal fordøye det her litt og slenger inn spilletipset senere i dag eller i morgen tidlig. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
05.05.12 13:06

Vålerenga - Fredrikstad, Over 2,5 mål - odds 1,91 Stan James

Jeg går for at det blir målrikt oppgjør mellom klubbene. De fire siste oppgjørene har alle gått over 2,5 mål og begge lagene har endel skader. Vålerenga uten klippen Muri, og Ogude er fortsatt usikker. FFK ser ut til å måtte stille med følgende forsvarsfirer: Ole Strømsborg, Vidar Martinsen, Benjamin Dahl Hagen, Mads Hansen. Og Aune selv måtte spille stopper på siste trening...

Vålerenga har virkelig slitt med den defensiv organisering og det var tidvis komisk mot Brann. FFK har vært stødige bakover borte (under 2,5 i alle bortekampene til nå), men stallen er tynn og derfor tror jeg det kan bli langt tøffere i morgen.

Feelingen er at oddsen vil falle, og jeg tror det er grei verdi.

(Innlegget ble redigert 05.05.12 13:07)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
06.05.12 20:04

Det tok 13 minutter på Ullevaal før spillet var i boks, så selvom det ikke ga noe kick ut av spillet så ga det hvertfall pluss i boka.

Oddsen falt ned mot 1,70 i løpet av søndagen når skadeproblemene sank inn i markedet.

Status:

Spill: 7

Innsats: 70

Gevinst: 89,4

TBP: 127,7%  

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
11.05.12 20:01

Ingen fredagskamp denne uka, men så blir det i stede to kamper i morgen. Jeg tar min vanlige gjennomgang og filosofering rundt mulige spilleobjekt.

Molde skal enkelt vinne over Stabæk, men de har ikke vunnet borte i år så under 1,9 i odds frister ikke (Oddsen har falt litt i løpet av uken også). Begge lag måtte i ekstra omganger i cupen, men jeg vil si det er fordel Molde siden de hvilte mange spillere mens Stabæk stort sett må spille med sine faste. Uansett så bør det ikke ha allverden å si, og regnværet som har preget Oslo i dag skiftes ut med sol i følge yr. Jeg tror heller under 2,5 mål kan være et godt spill, alle Stabæks hjemmekamper har endt under 2,5 mål og Stabæk har enda til gode å score. Molde har heller ikke vært målkåte på bortebane, og bare scoret 1 mål. Så oppmot 2,2 virker i utgangspunktet som en gave, historisk sett er det dog stort sett vært målfester hele veien.

Tromsø mot Vålerenga, to lag som fortiden er vanskelig å bli klok på. Begge med sterke 1.omganger sist helg og svakere 2.omganger. TILs nivå er høyere, men Vålerenga styrkes av at Ogude er tilbake. Kind Bendiksen er ute og det betyr sannsynligvis TIL i 4-4-2, og det kan gi mer trøkk i boksen, som har vært TILs hovedproblem i sesonginnledninga. 1,75 på TIL er ikke spillbart. Jeg tror mest på en tett match, men begge lagene virker mer ujevne defensivt i år, men mulig at det er en liten verdi på 2,1 for under 2,5

Aafk tar i mot serieleder Strømsgodset, og det blir uten Rekdal på benken. Tviler på at akkurat det har noe å si, og spørsmålet er mer om Godset plutselig er et topplag på bortebane eller om det er litt tilfeldigheter som har gitt seier i Bergen og på Lillestrøm. Uansett møter de et hjemmelag som ikke er allverden, de sliter stort fremover på banen og det ser ikke ut til å være noen quick fix på det problemet, og Godset scorer nesten alltid - og de gjorde vel årsbeste i 2.omgang mot Sogndal. Så jeg syns det er veldig åpen kamp, så det bør bety at det er verdi på rundt 3,15 for borteseier (kan hende at verdien på å spille money back på uavgjort er vel så stor siden uavgjortfaren er betydelig)

Fredrikstad mistet Aune som trener denne uka etter cupbomba, og det er vanskelig å si hvordan det vil slå ut. Laget er ustabilt, jeg tror fortsatt toppnivået er såpass bra at de bør klare seg i tippeligaen, og da bør det strengt tatt bli 3 poeng i slike hjemmekamper som mot FKH. FKH var ikke seg selv hjemme mot LSK, men LSK la seg lavt og spillet kompakt. Her får de en annen kamp, og mer bakrom å kose seg i. Helt åpen kamp, noe også oddsen indikerer. Selv over 2,5 har de nok dratt all verdien ut av, Nei, la oss gå videre.

Hønefoss fikk ikke med seg poeng i den viktige kampen mot Sandnes, men nå er det tilbake på kunstgress som passer laget bedre. Odd er et mysterium, de var grusomt dårlig den første halvtimen mot TIL og de var heldig at de bare lå under 2 mål, men de viste karakter med å komme tilbake. I cupen hadde de ingen problemer. Jeg har sagt et par uker nå at Odd er på gang, og jeg tror fortsatt det. Så 3,8 frister på borteseier. To hardtarbeidende lag, der nok Hønefoss er best defensivt organisert, mens Odd er sterkere offensivt og spesielt tunge i boksen på dødballer. Under er mest sannsynlig, men alt for mye verdi er det ikke når man drar seg ned mot 1,85

Rosenborg slet lenge mot Stabæk, mens de i cupen koste seg med storseier. Nå skal de til Sandnes og et hjemmelag som enda ikke har tapt på eget gress. Men nå møter de et lag av et annet nivå enn tidligere, og jeg syns Sandnes har fått vel godt betalt i forhold til prestasjonene på hjemmebane. Rosenborg anno 2010 hadde vært verdi å spille til litt over 1,80, men jeg er ikke trygg på at de er på det nivået enda og jeg syns de er veldig ustabile selvom pilen peker litt oppover om dagen. Mulig at det blir mye mål, men det har også oddsen tatt høyde for.

Sogndal gikk på en smell mot Godset, og det blir spennende hvordan de tar seg sammen fra det. Viking fortsetter å slite, måtte ut i ekstra omganger i cupen og kampen mot Brann var en av de kvalitetsmessig dårligste kampene jeg har sett i årets tippeliga. Virker som laget kan kollapse helt og syns Sogndal fortjener favorittstemplet. Dog usikker om det er noe verdi når vi er nede på 2,3-tallet. Underoddsen også satt irriterende lavt (og riktig).

Hovedkampen denne runden er mellom Lillestrøm og Brann, to storheter som sliter stort. Endelig vinner kanskje LSK? De gjorde en god bortekamp sist, var godt organisert og kynisk. På hjemmegress blir de nok langt mer offensive, og møter et Brannlag som sliter defensivt og spesielt på dødballer. Jeg hadde håpet på høyere odds enn 2,07 på lag som ikke har vunnet siden august...men sånn går det vel når de møter et lag helt ute av det som Brann. Mye mål er sannsynlig, det bruker å bli underholdning når lagene møtes på Åråsen, noe også oddsen gjenspiller.

Alt i alt litt magert med gode spill denne runden, men en godbit skal det vel bli til slutt. Har andre noen tanker om helgas kamper?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
12.05.12 12:11

Aafk - Strømsgodset, borteseier - odds 3,16 Pinnacle Sports

Godset er i flytsonen og vunnet de to siste borte. De har fått et bra balansert lag hvor de kanskje har klart det å bli mer kynisk på bortebane. Scoret i alle kampene til nå i år, og gjør de det også i morgen så er de på god vei mot seier. For Aafk sliter virkelig offensivt, og det selvom de faktisk har scoret i de siste 5 kampene. Det er ingen offensivt samhandling, og de mangler spissene i boksen til å skape nok trøkk. Så de har vært fryktelig avhengig av faste situasjoner og få opp de sterke hodespillerne. Nå er Arnefjord ute med karantene og jeg er usikker på om det svekker laget mest offensivt eller defensivt - men han er uansett en nøkkelspiller på dette laget.

Jeg syns det er en veldig åpen kamp, Aafk er alltid vrien å møte og banen i danskebåten er kanskje ligaens dårligste og det er neppe en fordel for Godset. Men form og kvalitet bør gi god sjanse for borteseier og sende Rekdal ut i enda et raseriutbrudd. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
15.05.12 15:29

Det var ikke mye å juble for Strømsgodset på søndag, og merkelig at Deila ikke brukte kovacs på banen når det viser seg så vanskelig å spille på matta i danskebåten. Første spillet i år som var langt utenfor mål, og er i gang med nye tak - er jo klart for fotballfest i morgen.

Status:

Spill: 8

Innsats: 80

Gevinst: 89,4

TBP: 111,8%  

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
15.05.12 16:12

Veldig favorittung 16.mai-runde, alle 7 hjemmelagene ansees markedet at har gode sjanser for å vinne. Montro om ikke det kommer en overraskelse eller tre i morgen.

Haugesund spilte etter rapportene å dømme årets kjedeligste tippeligakamp når de møtte Fredrikstad i helga (hvem hadde trodd det), og det var ikke så mye trøkk hjemme mot Lillstrøm heller. Formen er altså et klart spørsmålstegn, og nå møter de et Aafk lag som spilte årsbeste mot daværende seriemester. Syns det kan være bra verdi i skrelloddsen på over 5, vel vitende om at det er 1 år siden Haugesund sist tapte hjemme og at Aafk neppe har noen fordel av at kampen spilles på gress. Aafk spiller også mye uavgjort borte, så kanskje det er mer fornuftig å kjøre på X2.2,10 for under 2,5 mål kan også være godt siden AAFK er kyniske og FKH altså fremstår ut av scoringsform.

Molde fikk endelig en borteseier og det løsnet fremover på banen. Men det er klart når man leder 3-0 før det er spilt 10 minutt mot ligaens dårligste lag så gir det ikke mye svar. De har ikke imponert hjemme og som superfavoritt til under 1,50 er det helt uaktuelt å spille. FFK hadde et stort fokus på det defensive i nytrener Amundsen sin første kamp, og så er det spørs om det blir trenden under ny ledelse at man skal være kynisk. Jeg regner med et FFK som ligger lavt, og så har de Tarik på topp som kan gjøre mye på egen hånd. Så kan være fristende å selge Molde også, og når vi er oppmot 2,60 for under 2,5 mål utra et slikt kampbilde er også absolutt interessant.

Rosenborg tar i mot Hønefoss i en kamp hvor trønderne naturlig nok er storfavoritt. Hønefoss var uheldig i følge rapportene mot Odd, og at de spesielt i første omgang skapte mye. Hønefoss viste i Tromsø at de er vanskelig å trenge igjennom og det her Rosenborg-laget mangler endel kreativitet - men hjemme har de vært gode å male i sunn motstanderen. Ny uavgjort borte for troillongan, og Sandnes var nok nærmest seieren selvom uavgjort var et helt greit resultat etter spill og sjanser under veldig vanskelige spilleforhold. 1,30 latterlig lav odds, og her er det fristende å selge. Også opp mot 3 i odds for under 2,5 mål (eller over 2,20 for under 3 mål) er interessant, mye for at Hønefoss tross 4 i mot sist er et av ligaens klart beste organiserte lag defensivt.

Toppoppgjøret i Drammen mellom Godset og TIL er en vrien afære. Godset er naturlige favoritter, men de var skremmende dårlig på vestlandet i helga - men hjemme på gamle gress bruker det være andeledes. Tromsø på sin side kjørte over Vålerenga i 90 minutt og overgangen til 4-4-2 funket utmerket. Men på bortebane har det gått trått og det vanskelig å ha troa på at årets første borteseier skal komme på en så vrien stadion som Marienlyst. Over/Under oddsen ser også korrekt ut.

Viking med sterk borteseier mot Sogndal, usikker på om det er tegn på form eller at bare Sogndal er på vei ned mot normalen. Er ikke i tvil om den defensive strukturen, men det offensive er et stort spørsmålstegn. For LSK går ting fra vondt til verre, det var grusomt å se de bli delvis utspilt av Brann på Åråsen, det må være noe av det mest tafatte jeg har sett fra hjemmelaget - så det kan se om at de manglende resultatene nå begynner å gå ut over spillet. Jeg syns Viking som storfavoritt er grei, de har vært gode hjemme selvom de gikk på en smell mot Haugesund sist hjemmekamp. Hips om haps om denne kampen går over eller under 2,5 mål

Odd har nå 5 kamper uten tap og det er god grunn til at de skal fortsette den trenden mot Sandnes Ulf. Odd hadde marginene med seg på ringerike i helga, men hjemme har ikke marginene vært like medgjørlige for Skienslaget. Jeg mener det er et nivåforskjell mellom klubbene selvom Sandnes har fått en god start på sesongen, men her møter de et tungt lag som kan sette mye press i boksen og Sandnes sitt forsvarsspill har flere ganger vist seg å være svakt. Tror også kunstgress taler til hjemmelaget fordel, og det blir bare Ulfs andre kamp for året på kunstgress (og i Tromsø gikk det ikke videre bra). Klar favoritt, men jeg hadde håpet på en grad eller to høyere odds på hjemmelaget.

Hovedkampen denne 16.mai er Brann i lokaloppgjør mot Sogndal. Det bruker jo å bli tett afærer og det er god grunn til å tro det igjen. Begge lagene har store spørsmålstegn når det kommer til form, Sogndal gått på to tap på rad, og Brann gjorde en veldig god kamp sist - men hjemme mot Viking runden før så var det virkelig lite å juble over. Brann naturlige favoritter, men syns igjen at markedet er vel optimistisk på hjemmelaget vegne, Sogndal bør stå Brann og kan utnytte bergensernes problemer på dødballer samt at Brann har veldig store rom mellom leddene (så man både hjemme mot Viking og sist borte mot LSK). Tror det kan bli en underholdende kamp, noe også oddsen på over 2,5 mål tilsier.

Spill kommer til natten eller i morgen tidlig. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
16.05.12 11:52

Rosenborg - Hønefoss, under 3 mål - odds 2.25, Bet365

Hønefoss har imponert meg med sin defensive struktur, de er vanskelig å bryte ned og det virker som det stor lojalitet i spillegruppa til trenerteamets disposisjoner.

Mendy er ute for Hønefoss, mens Prica er ute med karantene og Henriksen og Chibuke er usikre. Jeg tror ikke RBK vil gamble, og at de regner med at de vinner kampen selv uten sine småskadde spillere. RBK er uansett opplagt svekket offensivt til denne matchen.

Utenom kampen mot Sogndal har det vært målrike oppgjør på Lerkendal, men det er litt tilfeldig, både mot Tromsø og Stabæk var det 0-0 lenge med få sjanser. Jeg finner mer verdi i å spille under 3 mål enn 2,5 mål, mulig feigt, og under 2,5 til 2,88 hos Bet3655 er også et bra spill i min bok.

Vi skal også huske at det er tett kampprogram, Rosenborg kommer fra en tøff bortekamp på et veldig regntungt teppe i Sandnes, og det er kamp igjen til helga, så jeg er skeptisk til om de bare vil kjøre på for storseier selvom det er fotballens festdag. 

Hva som taler i mot spillet? HBK slapp inn 4 mål sist (dog var det veldig høy effektivitet hos Odd) og man vet ikke hvordan et tidlig baklengs vil slå ut på spillerne forat et fullsatt Lerkendal. 

PhatJoe
PhatJoeInnlegg: 3798
16.05.12 13:30

Fin tråd. Liker denne.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48770
16.05.12 20:50

Spillet satt klokkerent, og eneste man "angrer" på er at man ikke tok hardere i. Men er det noe man har lært etter et tiår med gambling er det at grådighet sjelden lønner seg i lengden.

Kampen var som en kopi av Hønefoss sin kamp i Tromsø,  og RBK mangler det offensive maskineriet til å trenge igjennom.

Status:

Spill: 9

Innsats: 90

Gevinst: 111,9

TBP: 124,3%  

(Innlegget ble redigert 16.05.12 20:51)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg