Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
19.08.18 09:35

Første runden etter at overgangsvinduet er stengt, og det betyr noen nye fjes som fort får sine debuter i dag. Jeg syns det er noen verdispill denne runden, men det er nok litt flere argumenter på begge sider som gjør at jeg nok ikke ser superverdi noen plasser.

Jeg har til slutt falt ned på Tromsø som rundens beste spill. Det er to lag som sliter med formen som møtes, men det fremstår for meg som at Tromsø sine problem er mer forbigående og at de kan slå til med en god kamp når som helst. De var veldig uheldig i tapet hjemme mot Haugesund, mens de var svake og energiløse mot Sandefjord. Men det var på naturgress og der har Gutan vært svake hele år. Nå er de tilbake på kunstgress, og i tillegg så er Wangberg tilbake. I seg selv ikke avgjørende, men det betyr at Antonsen kan flyttes opp på midten og der var han dypt savnet mot Sandefjord. Vålerenga savner fortsatt Sam Johnson som er ute med skade, og det er virkelig ikke flust av spillere som det lukter mål av i dette laget. Så fikk spillet et skudd for baugen når det ble klart at Runar Espejord ikke blir med her pga en lyskeskade. Det svekker opplagt laget, og gjør at TIL kommer til å bli vel veike rent fysisk på topp. Men jeg syns fortsatt at dette er en langt mer åpen kamp enn oddsen tilsier og legger mine kroner på at det minst blir et poeng med nordover etter kampen.

Jeg er overrasket over at Strømsgodset prises som et topplag, de har selvsagt et toppnivå som er veldig bra - men de presterer mildt sagt ujevnt, noe vi også så forrige runde der de gjorde en bedriten første omgang mot Odd før de tok seg sammen og fikk med seg et poeng til slutt. Start blir altså en klart større underdog her enn de ble borte mot Brann for to uker siden, og jeg syns det er urimelig. Tapet mot Brann lyver litt, Start beit definitivt bra fra seg i 2.omgang og kampen sto og vippet lenge. Nå har de hentet inn nye offensive krefter, så er det selvsagt usikkert hva de kan bidra med - men det er stort sett bare en oppside for bunnlag når de får inn nye spillere, det skal jo godt gjøres at de skal prestere dårligere enn de som allerede har mislyktes. For meg er det et autospill på sørlendingene til den oddsen som tilbys.

Vi er nå på vei inn i den fasen av sesongen der lag og spillere føler at hvert eneste poeng kan være avgjørende når vi summerer opp etter endt sesong, og det å spille på resultat blir ekstra viktig. Etter suksessen forrige runde så går jeg igjen på et under-spill på Haugesund, de mangler fortsatt sin beste spiss og selv om det har blitt scoret endel i FKH sine bortekamper i år så har det stort sett vært på kunstgress. På naturgress har de gått under 2,5 mål i 2 av 3 kamper. Jeg tror ikke det er helt tilfeldig, det går rett og slett litt saktere på naturgress og for et lag som skal omstille fort så gir det litt mindre kontringskraft. Så hadde jeg likt et under-spill mer om Arne Erlandsen fortsatt var manager for Lillestrøm, det er ingen tvil at Lennartsson har en litt mer offensiv tilnærming til fotballen. Men at de presser høyere betyr ikke nødvendigvis at det blir mer sjanser, for de var strengt tatt ikke videre gode når de lå lavt i presset tidligere i sesongen. Kippe er ute her, det tror jeg ikke er negativt, han har hatt sin dårligste sesong som jeg kan huske og det spørs nok ikke om vi ser slutten på en lang og tro karriere her. Jeg går for under 2,75 mål.

Avslutter også med et under-spill i Bodø. Odd har slitt på bortebane i år, eneste seieren var sjokkseieren i Molde. Nå syns jeg Odd etter en tung innledning begynner å få litt bedre fasong på laget defensivt når de spiller borte, 2 av 3 siste kampene har gått under og Tromsø-kampen som gikk over var preget av et effektivt hjemmelag. Det har kanskje med at Bergan-Hagen begynner å bli samspilte. Nå hentet Odd inn Nordvik som et stopper-alternativ i dette overgangsvinduet, men jeg regner med at han blir backup siden Semb Berge er langtidsskadet. Bodø/Glimt har det løsnet litt for offensivt i det siste, men jeg er ikke helt der jeg vil friskmelde de, jeg syns de fikk veldig mye rom og gunstige arbeidsforhold mot Kristiansund, og jeg tror helt sikkert at Odd vil opptre smartere. Isidora er usikker for Glimt, om han spiller så er det et pluss siden han er god defensivt og ganske begrenset offensivt. Under 2,75 mål.

Resten av runden har jeg ingen spill, Brann er vanskelig å vurdere, klarer de med en gang å få i gang nysigneringene eller tar det tid å få satt laget. Formen er jo uansett et klart spørsmålstegn med. Nå er det et veldig gunstig oppsett siden Sarpsborg har en knalltøff kamp i Europa i beina og nå begynner det tette programmet helt sikkert å kjennes godt - og de kan kjenne smaken av gruppespill i Europa League og det sitter nok i bakhodet. Så jeg forstår oddsen på Brann, men jeg står over spill.

Molde var også i aksjon i Europa, men det var hjemmekamp og de hadde ifølge rapportene god kontroll, så det er ikke noe jeg vektlegger veldig. Molde har uansett ikke imponert videre på bortebane i Eliteserien og Stabæk merket forrige helg at de kan matche de beste på en god dag. Om det er noe verdi så er det nok på hjemmelaget, men jeg er ikke komfortabel med å stille meg foran dette Molde-toget, spesielt ikke med et bunnlag som har sviktet gang på gang denne sesongen.

KBK skremte meg sist, og et RBK-lag som skal ta hevn etter flausen sist er selvsagt ikke lett å hanskes med. Men til under 1,80 på bortebane er selvsagt Rosenborg kalde, det har ikke vært noen god business-ide å spille på RBK-laget denne sesongen og jeg holder meg glatt unna spill. Oddsen på Ranheim ser for meg riktig ut, formen deres virker noe nedadgående, men oppimot 50% har de sikkert for seier tross at Sandefjord er i bedring.

Hovedspill:

Vålerenga - Tromsø, uavgjort/borte - 1,96 Pinnacle (10 units)*

Andre spill:

Lillestrøm - Haugesund, under 2,75 mål - 1,97 Sbobet (3 units)

Strømsgodset - Start, borteseier ahc+1,50 - 1,88 Sbobet (4 units)

Bodø/Glimt - Odd, Under 2,75 mål - 1,95 Sbobet (3 units)

* Hovedspillet spiller alltid med 10 units

startelver
startelverInnlegg: 51237
19.08.18 13:27

Usikker på om TIL fikser det i dag , men følger selvsagt på alle spill.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
25.08.18 08:40

Tre av fire spill inn forrige runde, men jeg klarer ikke være fornøyd når det er hovedspillet som ryker.

Men det var ingenting å si på det, jeg syns Vålerenga var veldig gode og jeg var overrasket over at Abu skulle være så god etter så og si ikke ha spilt fotball i år i USA. Som jeg har vært inne på lenge så har ikke midtbanen til Vålerenga fungert, og med Abu inne så virket det å løsne. Så jeg ble bullish på Oslo-lagets vegne, men det var bare en kamp og man skal være forsiktig å dra for mye konklusjoner ut av det. Så var ikke Tromsø sjanseløse, på 1-0 i starten av 2.omgang sto kampen og vippet, men klubben har rett og slett store problemer med å score mål - og det er bare trist å se på Bakenga om dagen.

Start som jeg forkastet som hovedspill var kyniske og ga aldri Strømsgodset noe bakrom, og det som ofte skjer med Godset da er at de blir stillestående og rådløse. I tillegg er ikke Godset på et bra nivå defensivt, så motstanderen får stort sett alltid noen sjanser. En godt gjennomført kamp av Start, og selv om de ble veldig passive i 2.omgang så føltes det aldri virkelig farlig for spillet.

Begge under-spillene gikk inn på den utradisjonelle måten med 2 mål i første omgang før det ble målløst etter pause. Men det var som forventet tette og jevne kamper uten veldig mye sjanser, og mot slutten av kampene så ble det også en aksept at 1 poeng tross alt er vesentlig bedre enn ingen. Ingen av kampene fikk meg til å tenke annerledes om lagene heller, det var ganske normale prestasjoner.

Irriterer meg noe over at jeg ikke gikk på Stabæk, jeg burde ha forstått at Solskjær kom til å rote ting til med å gjøre store endringer i laget. Belønningen ble klart tap mot Zenit i Europa, så der sitter Solskjær nå med ræva godt plantet på gulvet mellom to stoler. Jeg tror rett og slett Solskjær har et stort behov å fremstå som Alex Ferguson, men han mangler IQ, fotballforståelsen og lederevnene til skotten og da blir resultatet deretter. Henning Berg, som også har hatt Ferguson som trener, viser at han har et helt annet nivå og klarer han å overleve med Stabæk så er det en sterk prestasjon.

Sarpsborg har en halv fot i Europa League etter nok en sterk prestasjon på torsdag, men det koster selvsagt litt og mot Brann var det litt lite trøkk over laget, og det var nok alt i alt forventet. Brann-trener Nilsen ga ikke de nye spillere tillit fra start, så svaret på hvordan alle nysigneringene slår ut har vi ikke foreløpig. Duellen med Rosenborg vil bli spennende i høst, særlig nå når det ser ut til at Rosenborg tar seg til gruppespillet i EL og dermed får et helt annet kampprogram enn bergenserne. Under deadline-day så var det intervju med Kristiansund-trener Christian Michelsen, og da sa han at han var paranoid når de i studio sa at klubben ikke kan rykke ned, og med prestasjonene i det siste kan jeg forstå han. Nå er ikke det å tape mot RBK krise, men de har gjort tre veldig svake kamper etter ferien og med bunnlagene som begynner å ta poeng og satser hardt så skal ikke KBK-fansen føle seg helt trygge.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 19

Innsats: 190

Gevinst: 209

TBP: 110

Status Totalt:

Spill: 199

Innsats: 1990

Gevinst: 2372,4

TBP: 119,2

Eliteseriespill:

Spill: 68

Innsats: 356

Gevinst: 380,1

TBP: 106,8

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
25.08.18 10:14

Runden som avslutter den andre tredjedelen av sesongen, og det er noen godbiter av kamper vi har denne runden i både derby-matcher og viktige bunnoppgjør.

Slaget om Nord-Norge der bunnlaget Bodø/Glimt gjester ute av form Tromsø. Glimt har kanskje blitt litt bedre offensivt, de har nok innsett at de var litt for ambisiøs etter den fantastiske sesongen i Obos. Det blir spennende å se om de vil ligge dypt mot Tromsø eller satse på å plage TIL med høyt press. Hvor dårlig form TIL er i syns jeg er litt vanskelig å si, det kan hende at det mer handler om at de bare er et dårlig bortelag - for tapet mot Haugesund var blodig urettferdig. Ingen Espejord fra start for TIL, og det blir et klart savn - men han er på benken og kan kanskje komme inn mot slutten å avgjøre. Glimt heller ingen større skadeproblemer nå. Jeg syns TIL stort sett har vært gode på hjemmebane, med et par unntak i vår når Åsen var ute. Nå møter de et bunnlag, og for meg er det vanskelig å se at de ikke skal ha minst 50% sjanse til å vinne. Jeg tror TILs dårlige form er klart overvurdert, og oddsen har gått kraftig opp siden den ble sluppet.

Et durabelig bunnoppgjør i Sandefjord når Lillestrøm kommer på besøk. To lag som har skiftet trener og blitt bedre av det. For meg er det helt meningsløst at Lillestrøm skal være favoritt her, har ikke bookiene sett Sandefjord i det siste? Det er greit de ligger sist, men de spiller ikke som et bunnlag for tiden. Sandefjord styrket seg defensivt i overgangsvinduet, og så ser det endelig ut som Engblom finner ut av Eliteserien etter å ha herjet tidligere på et nivå lavere. Bindia usikker for Sandefjord, ellers ser det ut som begge lag kan stille sitt beste mannskap. Hjemmeseier med penger tilbake på uavgjort blir rundens hovedspill.

Jeg har hatt suksess med å spille under på Haugesund sine kamper etter ferien, og jeg går for det igjen. Det ser ut som Henning Berg begynner å få satt forsvaret bedre og jeg mistenker at dette blir tett og jevnt. Haugesund har tydeligvis slitt litt med sykdom i løpet av uka, Grindheim mistet jo kampen sist helg mot Lillestrøm også. Så det er et lite usikkerhetsmoment, men som regel går slikt fort over.

Runden avsluttes mandag med Start mot Odd, og jeg er igjen på under-kjøret. Rekdal har vært kynisk som trener i Start til nå, og Fagermo har også vist seg fra den siden i det siste. For meg fremstår dette som tett og jevnt, og til oddsen som tilbys så er det automatisk under-spill. Deumeland som måtte ut i sykebil sist runde forventes å være tilbake allerede her, så det er klart positivt for Start - han har vært en av de beste keeperne i ligaen denne sesongen. Aremu ute med karantene for hjemmelaget, mens Samuelsen er det samme for gjestene.

Jeg forventer at Norges tre representanter i Europa vinner sine kamper på hjemmebane, men til oddsen som tilbys er det ikke videre aktuelle spill med det kampprogrammet de har vært igjennom. Oppgjøret mellom Vålerenga og Brann blir også interessant, jeg hadde nok håpet at Vålerenga skulle bli underdog og da hadde det vært et naturlig spill på hovedstadslaget. Om det er noe verdi så er det sikkert på hjemmelaget, men ikke nok til at jeg velger å anbefale spill.

Hovedspill:

Sandefjord - Lillestrøm, hjemmeseier (DNB) - 2,12 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Tromsø - Bodø/Glimt, hjemmeseier - 2,09 Pinnacle (3 units)

Haugesund - Stabæk, under 2,75 mål - 2,06 Sbobet (4 units)

Start - Odd, under 2,5 mål - 2,16 Sbobet (4 units)

*Hovedspillet settes alltid med 10 unts.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
27.08.18 17:11

Ekstra spill:

Runden avsluttes i kveld når Start tar imot Odd, oddsen på Start har økt og er nå klar underdog. Jeg ser ingen grunn til at Odd skal være favoritt mot noen lag på bortebane. Og slik oddsen er nå så blir det autobet på sørlendingene. Uavgjort-faren er stor, særlig siden jeg tror det ikke blir noen målfest. Jeg velger meg Start +0,25 som variant

Ekstra spill:

Start - Odd, hjemmeseier ahc+0,25  - 1,80 Sbobet (4 units)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
01.09.18 08:45

2/3 av sesongen er over, og akkurat nå butter det litt imot. To såpass klare tap for hovedspillene er ikke hverdagskost og ingen er mer frustrert enn meg. Så er fortsatt sesongen i pluss, og det er jo i det minste noe positivt å ta med seg.

Sandefjord begynte kampen veldig bra mot Lillestrøm, og kjører egentlig over de det første kvarteret og misser et par store sjanser. Så endrer kampen karakter og forsvaret til Sandefjord bare kollapset rett foran øynene på en og målet imot ble en varslet katastrofe etter at LSK brente et par store sjanser rett før. Sandefjord som har vært et spillende lag begynte å spille på LSKs premisser, og rent fysisk så var de klart underlegne i et slikt kampforløp. Resultatet forseglet nok Sandefjords skjebne og det kommer ikke til å bli et mirakuløst comeback.

Mindre frustrerende var det ikke å se Tromsø, igjen så får bortelaget kampen helt inn i sin form og utover første omgang så satt jeg i gang med å telle spillere, for Glimt-spillerne var overalt mens de rødhvite aldri var i krigssonen. Det bedret seg etter hvert og i 2.omgang så begynte TIL best og når de tok ledelsen så var jeg ganske selvsikker på at de kom til å ro i land slaget om Nord-Norge. Men to dødballer senere så var kampen helt snudd, selvsagt en stor dommertabbe på 1-2-målet og hvem vet hvordan kampen hadde utviklet seg om målet hadde blitt annullert. Men uansett hadde TIL ingen sluttspurt å komme med, de sto og trillet ball uten mål og mening - og dessverre har det blitt et symbol på Valakari-fotballen i det siste.

Under-spillet i Haugesund sitter i det minste, og det var velfortjent. FKH scorer på to langskudd i 1.omgang, og så skjer egentlig ikke så mye mer i kampen. Stødig defensiv og ekstremt effektive er en god bekrivelse av FKH om dagen, og for Stabæk var dette et stort steg tilbake, de virker rett og slett for veike i endel kamper, spesielt på bortebane.

Under-spillet i Kristiansand gikk også veien, men Start som var førende i 90 minutter klarte likevel å tape kampen. Nå skapte de ikke flust med sjanser, men nok til at de i det minste burde fått med seg et poeng. Start ble veldig forutsigbare i sitt angrepsspill og det var enorme mengder innlegg som uten større problem ble ryddet bort av Odds hodesterke stopperduo. Det begynner å bli kritisk for Start, med 10 kamper igjen så ligger de på nedrykk og lagene foran viser tegn på høstform. Det kan bli den største floppen siden Branns nedrykk om storsatsningen på Sørlandet ender med Obos-spill.

Molde spilte seg ellers helt ut av gullkampen, det er rett og slett skrekkelig å se hvordan Solskjær bruker troppen sin og nå får de kjempe om 3.plassen mot overraskelseslagene Haugesund og Ranheim. Sarpsborg tapte også etter å ha byttet ut hele laget sitt for å forberede seg på E-cup, og det er mer forståelig siden de hadde en god mulighet til å ta seg inn i gruppespillet og det gir en stor økonomisk plusside for en liten klubb. Men det å kjempe på to fronter i høst blir tøft og bredden i stallen er kanskje ikke så god som forventet. Og så ble det en gavepakke til Kristiansund som har vist dårlig form i det siste, nå tok de 3 poeng og slipper å bli dratt inn i bunnstriden.

Med Brann sitt tap i den tette matchen mot Vålerenga så ble Rosenborg rundens vinner og har nå et klart favoritt-stempel til et nytt seriegull. Men de imponerer ikke veldig spillemessig, og med to kamper i uka fremover så er det langt fra sikkert. Brann bør nok være minst like glad som RBK for at Andre Hansen sikret klubben plass i gruppespillet i Europa League med to strafferedninger.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 20

Innsats: 200

Gevinst: 209

TBP: 104,5

Status Totalt:

Spill: 200

Innsats: 2000

Gevinst: 2372,4

TBP: 118,6

Eliteseriespill:

Spill: 73

Innsats: 381

Gevinst: 397

TBP: 104,2  

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
01.09.18 09:53

Siste runden før høstens første landslagspause. Og det er en ganske interessant runde både spillemessig og sportslig.

Lørdagens første kamp er i Drammen der to lag som sliter møtes. Strømsgodset har ikke fått den ønskede effekten av trenerbyttet, de er mer offensive, men det er overraskende hvor dårlig organisert de er bakover. Så møter de et TIL-lag som har kollapset helt, 6 tap på rad i serien og blir det tap her så blir det den verste rekka siden nedrykket i 2001. Så har nordlendingene opplagt hatt marginer imot, men det har vært i hjemmekampene. Borte har de bare vært direkte dårlige. Det har vært kamp mot klokka for begge lags spisser, Espejord ble ikke klar, mens Marcus Pedersen er forventet å starte. Så det er et pluss for hjemmelaget. Gamst Pedersen ute med karantene. Strømsgodset er vel stor favoritt, men det byr meg imot å spille på TIL for øyeblikket og det er ingen tvil om hvilket mannskap som er sterkest på papiret. Ingen spill.

Heller ikke noe fristende spill i bunnoppgjøret på Nadderud, jeg er usikker på hvordan det slår ut at Sandefjord igjen er avhengt i bunnen. Begge lagene bør ha 3 poeng her, så det kan bety en underholdende kamp, men oddsen er deretter og bunnoppgjør på slutten av sesongen kan fort bli mer kynisk enn man tror. Begge lag bør kunne stille sine beste menn.

Søndag så gjester desperate sørlendinger Nordmøre og Kristiansund som har plassert seg midt på tabellen. Hjemmelaget har ikke sett veldig bra ut etter ferien og sommersalgene svekket laget noe, og seieren mot Sarpsborgs b-lag er vanskelig å vurdere rent kvalitetsmessig. Jeg syns uansett de er for stor favoritt, og blir overrasket om ikke dette blir tett og jevnt. Så jeg går for en x2-variant her. Men det spillet jeg liker best denne runden er under 2,5 mål i denne kampen, KBK har nå fire hjemmekamper på rad med under 2,5 mål og her møter de et Start-lag som har tatt klare steg defensivt, og vil kjempe med nebb og klør for poeng. Etter at Rekdal tok over som Start-trener har 6 av 8 kamper gått under, og den statistikken tror jeg ikke er tilfeldig. I tillegg er nye spissen til KBK, Kastrati, suspendert her.

Rosenborg blir veldig store favoritter mot et medaljejagende Haugesund. Jeg syns det er klare argumenter for å spille på vestlendingene her. For det første så har RBK en e-cupkamp og lang reise i beina, vi så mot Stabæk at det er ganske tøft å komme fra bortekamp i E-cupen og så prestere under 72 timer senere igjen. Og RBK måtte slite, resultatet gjenspeilet ikke matchen og RBK var strengt tatt ikke veldig gode. FKH er godt organisert og liker når de slipper å føre kampene, slik kommer det til å bli her og under ny trener så prøver RBK å være mer offensive og det kan fort straffe seg. FKH slipper også inn lite mål, det er bare Rosenborg som har sluppet inn færre mål på bortebane i år enn Haugesund, og når et handikap-spill gir så godt betalt så syns jeg det er ganske opplagt at her må det bli et spill. Handikap-spill og under-spill henger ofte sammen, tidligere i år hadde jeg nok heller gått for underspill, men med ny trener hos RBK så blir det fort mål begge veier her. Wadji ute for FKH, Gytkjær tilbake. Både Bendtner og Helland er ute for trønderne, nå har ikke de akkurat vært outstanding i år, men uansett må det sees på som en svekkelse.

Bodø/Glimt blir veldig klare favoritter mot Sarpsborg. Grunnen er jo enkel, Sarpsborg var på langtur til Israel og skal nå reise nord for polarsirkelen for ny kamp. Det er mildt sagt steintøft reiseprogram. I tillegg så forventes det nok mye rullering igjen. Men dette er siste kampen før landslagspausen, så det bør være gode muligheter for at Bakke sender ut et ganske toppet lag her. Og Sarpsborg er jo i utgangspunktet et bedre lag enn Bodø/Glimt. Sarpsborg har fortsatt et heng på 3.plassen og Bakke har erfart at stallen ikke er sterk nok til å rullere alt for mye. Jeg liker stort sett å ha mest mulig info før jeg setter spill, men slik oddsen er nå så syns jeg det bare er oppside på Sarpsborg-oddsen. Men holder innsatsen nede.

Rundens hatoppgjør er mellom Lillestrøm og Vålerenga, der hjemmelaget kjemper for å overleve mens Vålerenga har plassert seg midt på tabellen der de er vant til å være. Så syns jeg begge lagene har sett bedre ut i høst enn i vår, og særlig Vålerenga gjorde et bedre overgangsvindu enn man først ga de cred for. De har løst problemene på midtbanen med Abu inn, og nå nevnes det at Sam Johnson igjen er klar for spill og da har de en målgjører på banen igjen. Disse kampene bruker å være tette og jevne, og med det utgangspunktet som LSK har nå så tenker jeg at det vil smelle skikkelig. Jeg står over spill etter at oddsen på Enga har falt, men det er absolutt en kamp alle bør få med seg uansett.

Brann bør selvsagt vinne, og de er stort sett gode hjemme. Men Ranheim har overasket så mange ganger at det er litt galskap å spille på bergenserne til den oddsen. Odd og Molde blir sikkert jevnt, Molde er ustabile - toppnivået er bra, og de gjorde en god kamp i Europa på torsdag. Så vet man aldri hvilket lag Solskjær sender på banen, så jeg står over spill.

Hovedspill:

Kristiansund - Start, under 2,5 mål - 2,11 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Bodø/Glimt - Sarpsborg, uavgjort/borte - 1,92 Sbobet (3 units)

Kristiansund - Start, uavgjort/borte - 2,03 Sbobet (4 units)

Rosenborg - Haugesund, borteseier ahc+1,25 - 1,98 Sbobet (5 units)

* Hovedspillet settes alltid med 10 units

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
15.09.18 09:16

Godt å være tilbake på vinnersporet, men det var noen nervøse sluttminutter i Kristiansund.

Veldig fornøyd med vurderingen av Kristiansund mot Start, Start var klart best i 1.omgang og det var ganske så sjansefattig. Utover 2.omgang så tar nervene sørlendingene og de slutter å spille ball og blir veldig dype. KBK scorer så på en tilfeldighet rett før slutt i ordinær tid, og så ble det hele 8 minutters tilleggstid og da føltes det som at hele sesongen var i potten både for meg og Start. Heldigvis gikk det veien, og det var også helt fortjent. Start ser ikke ut som noe nedrykkslag om dagen, men det er ikke mange kamper igjen og akkurat nå har de ingen sikkerhetsmargin. Helgas kamp mot Lillestrøm er ekstremt avgjørende.

Sarpsborg stilte nært sitt beste lag, så vurderingen av at det var en oppside kontra markedet var riktig. Første omgang var også en ganske jevn og åpen affære - sto 2-1 til pause til nordlendingene. Så scorer Glimt rett utfra pause og da går luften ut av Sarpsborg og resten av kampen ble bare en transportetappe. Sarpsborg kommer helt sikkert til å kjenne det ganske kraftig at de skal spille 6 kamper mer i høst enn konkurrentene sine og når det fort blir en plass midt på tabellen i serien så kommer nok det meste av energi være på eventyret i Europa. Bodø/Glimt er på vei å sikre seg ny kontrakt, der de tapte jevne kamper tidligere i sesongen så vinner de dem nå - og det er ingen tvil om back to basics har lykkes veldig godt, og de kunne vært med i en Rema-reklame om at det enkle ofte er det beste.

Rosenborg vant toppoppgjøret på Lerkendal mot Haugesund helt fortjent, særlig i 1.omgang var det spill mot et mål. Jevner seg noe ut i 2.omgang, men fortsatt var det kun Rosenborg som virket farlig foran mål. Må si meg fornøyd med å få en gevinst ut av handikapspillet på FKH, for RBK hadde sjanser nok til å vinne mer. Det skal bli spennende å se hvordan RBK takler både E-Cup og seriespill, unngår de Moldes skjebne med å havne mellom to stoler? Med tanke på den gruppa RBK er i så hadde jeg nok prioritert seriespill, for et toppet Rosenborg forsvarer med stor sannsynlighet seriegullet.

Tromsø vant endelig fotballkamp igjen, og det på bortebane av alle ting. Det sendte også Strømsgodset ned i bunnstriden, og når jeg ser på programmet de har igjen så ser det ganske skummelt ut for drammenserne og de skal være sjeleglad for at de tross alt fortsatt har noen poengs luke nedover. Men jeg syns de ser dårligere ut enn alle de tre lagene som jager bakfra. De har selvsagt et langt større potensial, og på en god dag kan de slå alle, men de er fryktelig ustabile og det virker ikke som de har tatt innover seg hvilken utsatt situasjon de er i. Og så hjelper det ikke at de sliter på keeper-plass.

Sandefjord roter igjen bort 3 poeng i sluttminuttene, det er helt vanvittig hvor mye poeng de har tapt på overtid denne sesongen. Laget de har er kvalitetsmessig gode nok til å holde seg, og hadde de vært 3-4 poeng nærmere sikker plass så hadde jeg vært bullish på deres sjanser. Nå blir det nært umulig, og for meg som gambler så er spørsmålet om de vil fortsette å kjempe eller om de vil resignere og akseptere sin skjebne? Stabæk har kommet ned på jorda etter to gode kamper mot topplagene (Rosenborg og Molde), og der Start og Lillestrøm i større grad kan krige seg til poeng så må Stabæk spille seg til dem. Jeg er usikker på om de kan klare det.

Noe jeg irriterer meg over er at jeg ikke har spilt Vålerenga de siste rundene, for jeg har sett (og skrevet) om at de ser mye bedre ut med Abu på banen. Men jeg har ment at de har vært såpass overvurdert i oddsmarkedet denne sesongen at jeg ikke har klart å justere nok til hvor forbedret de har vært i det siste. Nå spørs det om toget er gått eller om det er mulig å tjene noe penger på hovedstadslaget i høst. Nå har det vært to jevne kamper mot Brann og LSK, men de har vært akkurat det lille hakket bedre som gjør at de har fått to seire som underdogs. Vålerenga er en absolutt kandidat til 3.plassen nå, det hadde jeg ikke trodd for en måned siden. Lillestrøm kriger på, uten å få betalt og det er så mye frustrasjon i laget. Den frustrasjon og aggresjonen må tøyles fremover, for nå er den ikke produktiv for laget. Skjebnekamp for LSK mot Start til helga, det er rett og slett lenge de har spilt en kamp med så mye i potten.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 21

Innsats: 210

Gevinst: 230,1

TBP: 109,6

Status Totalt:

Spill: 201

Innsats: 2010

Gevinst: 2393,5

TBP: 119,1

Eliteseriespill:

Spill: 77

Innsats: 403

Gevinst: 433,7

TBP: 107,6

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
15.09.18 10:19

Landslagspausen er over, og det er bare 9 runder igjen av sesongen. Men vi har nesten to og en halv måned igjen å spille, så med unntak av Rosenborg og Sarpsborg så vil kampprogrammet ikke være en belastning. Omgangen har endel betydningsfulle matcher, men rent oddsmessig så har vi nok hatt mer interessante omganger.

Etter å ha vært førende laget store deler av sesongen så er nå Brann i en klar utfordrer posisjon, og så får vi se om det kan hjelpe laget til å forberede prestasjonene litt. For det har ikke vært all verden i det siste, særlig på bortebane har det gått tungt. Helt åpen kamp i lokaloppgjøret mot Haugesund her, og jeg ser ingen opplagt verdi. Markedet tror som meg også at dette kanskje ikke blir noen fotballfest, men slike lokaloppgjør lever ofte sitt eget liv så kanskje det blir mer underholdende enn vi frykter.

Medaljejagende Ranheim tar imot Strømsgodset som kjemper for å overleve i Eliteserien, og så blir Strømsgodset ganske klar favoritt i oddsmarkedet! Vi er i gang med runde 22 i Eliteserien og vi kan slå fast at det ikke er tilfeldig at tabellen ser slik ut som den gjør. Så har Godset hatt taket innbyrdes denne sesongen med seier både i serie og cup, men det var i Drammen og er det noe vi vet så er det at Strømsgodset på bortebane er svake saker. De har 7 poeng på 10 bortekamper, og kun en eneste seier (mot Vålerenga i april måned). De fortjener selvsagt ikke et favorittstempel her, og for meg er Ranheim et opplagt hovedspill denne runden. Jeg går for +0,25 varianten som gir halv gevinst ved uavgjort. Begge lag kan stille skadefritt, Michael Karlsen måtte gi seg mot Brann, men er forventet tilbake og det samme er Witry som ikke var med sist.

Sarpsborg tar imot Odd, og jeg er litt overrasket over at de ikke er større favoritter. Odd er svake på bortebane, og selv om de har fått litt bedre resultat i det siste så handler det mer om at de har fått litt marginer med seg enn at de har fremstått så mye bedre. Jeg syns det er ganske klar nivåforskjell mellom lagene, og landslagspausen har vært et pluss for Sarpsborg som har fått trent og hvilt litt etter en tøff periode med mange kamper. For meg er mer debatten om hvor mye over 50% sjanse østfoldingene skal ha. Mortensen gikk ut fra trening med lårhøne på torsdag, men jeg regner med at han blir klar her. Odd har endel usikkerhetsmomenter der både Samuelsen og Hagen kjemper mot klokka, skulle en eller begge av de måtte stå over så styrker det spillet ytterligere.

Det sitter langt inne, men jeg må gå på Sandefjord igjen. Øynene mine sier meg at Sandefjord ikke står noe tilbake for de andre lagene i nedre sjiktet av Eliteserien og om de bare holder motivasjonen oppe så syns jeg det er fin verdi her. Og det er for tidlig å gi opp, på 9 kamper kan mye skje og det er bare å starte med en 3 poenger her. Glimt er i klar bedring, men at de skal være klar favoritt på bortebane mot noe lag stiller jeg meg tvilende til. I tillegg så har Glimt knapt spilt på naturgress i år, og jeg syns i utgangspunktet at Glimt passer best på kunstgress siden de ønsker at det skal gå fort i lengderetning. Så er jo vi i en situasjon at favoritten vil være mest fornøyd uavgjort her, mens Sandefjord forstår at kun 3 poeng er nok. Det gjør jo det litt vrient å velge variant, men jeg går for pengene tilbake ved uavgjort tross alt, selv om det var fristende å gå på en ren hjemme seier.

Resten av runden er nok mer sportslig interessant, enn rent oddsmessig. Det skal bli veldig spennende å se Vålerenga bryne seg på Rosenborg, men det er såpass mye hype rundt Enga om dagen at jeg ikke kan spille på dem. Rosenborg taper så sjeldent fotballkamper at jeg nesten aldri tenker på å gå imot dem, og jeg gjør ingen unntak her. Rundens viktigste oppgjør er utvilsomt på Sør Arena, der Start og Lillestrøm møtes. Jeg syns oddsen ser ganske korrekt ut. Om jeg skulle være tvunget til å spille noe så hadde det blitt på Start, det skiller ikke så mye mellom lagene og fordelen av hjemmebane kan være betydningsfull her. LSK har også tapt 8 av 11 bortekamper, og 4 av de 7 poengene de har tatt på bortebane har kommet på naturgress. Nå er det kunstgresskamp.

Runden avsluttes med lokaloppgjør mellom Molde og Kristiansund, der Moldenserne blir veldig store favoritter. Jeg syns kanskje det er den vanskeligste kampen å vurdere, Molde er stort sett påslått hjemme - og da vinner de ofte med flere mål, men så går de på noen absurde tap innimellom (tapt for Ranheim, Bodø/Glimt og Odd). KBK har fremstått svake i høst og jeg klarer alt i alt ikke å tro på de her heller. Så det får bli å stå over spill her.

Hovedspill:

Ranheim - Strømsgodset, hjemmeseier ahc+0,25 - 1,89 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Sandefjord - Bodø/Glimt, hjemmeseier DNB -  2,28 Sbobet (4 units)

Sarpsborg - Odd, hjemmeseier - 2,02 Sbobet (3 units)

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 47567
15.09.18 18:37

Runden avsluttes med lokaloppgjør mellom Molde og Kristiansund, der Moldenserne blir veldig store favoritter. Jeg syns kanskje det er den vanskeligste kampen å vurdere, Molde er stort sett påslått hjemme - og da vinner de ofte med flere mål, men så går de på noen absurde tap innimellom (tapt for Ranheim, Bodø/Glimt og Odd). KBK har fremstått svake i høst og jeg klarer alt i alt ikke å tro på de her heller. Så det får bli å stå over spill her.

----

Molde har ikke spisser. Amang, Leke og Chima ute. Solskjær syter og klager også angående Braut, som visstnok både er skadet og forkjølet. Solskjær har også ytret tidligere at Braut skal hviles fremover, mulig han må bite i det sure eplet og bruke Braut. Truer med å bruke Chibiki som spiss, og har itillegg med en unggutt på benken. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
22.09.18 10:25

Den 22 runden i Eliteserien endte med et knapt pluss i regnskapet på tross av en smell på overtid.

Etter voldsom spurt ut av blokkene for Strømsgodset så hadde ikke drammenserne noe som helst å vise frem mot Ranheim, og trønderne var bare et lite minutt unna å sikre seg en ny tre poenger og fortsette sitt eventyr av en sesong. Men så kom et langskudd og ødela alt, det var virkelig et mål som ikke lå i luften, og da er det selvsagt ekstra surt. Heldigvis hadde jeg gått for den noe safere varianten med +0,25, så det ble i det minste en halv gevinst. Så det gjør selvsagt en slik smell lettere å fordøye. Ellers var det et utrolig viktig poeng for Strømsgodset, de ser ikke bra ut om dagen og de trenger hvert eneste poeng de kan få når de nå blir jaget bakfra i kampen for å overleve.

I Sandefjord ble det en parodi på en fotballkamp pga det voldsomme regnet som gjorde at ballen stoppet opp i overvannet flere steder på banen. Kampen var tett og jevn, Sandefjord kanskje hakket bedre alt i alt, men det åpnet seg opp på slutten når hvalfangerne jaget seier og det kunne ha gått begge veier. Uansett et bra spill som ikke ga betalt denne gangen. Sandefjord gir nok ikke helt opp enda, men kampprogrammet er såpass tøft inn at det i praksis er kjørt. Glimt er bare en seier unna å sikre seg ny kontrakt, og det fikser de nok greit.

Sarpsborg taper på alle fronter, hederlig tap i Tyrkia var selvsagt ikke overraskende, men formen i den hjemlige serie er så svak at håpet om medalje nok i praksis er ute. Så er det selvsagt surt å få to mål imot på dødball mot Odd som ikke har så mye annet å komme med av angrepsvåpen. Så skaper de ikke nok selv heller, selv om de selvsagt er uheldig som taper kampen. Det er mulig at jeg har undervurdert hvor mye fokus e-cup tar for Sarpsborg, Sarpsborg er ikke bedre enn at de må være skjerpet også på hjemmebane mot middelhavsfarere.

Start mot LSK ble ikke så jevn og dramatisk som jeg hadde trodd, kampen var i praksis over etter 20 minutter når sørlendingene gikk opp i 2-0 og LSK var redusert til 10 mann. Så det ble aldri en test på hvor lagene står mot hverandre. Men Start har et positivt momentum, og jeg syns de egentlig har gjort fire ganske bra kamper på rad og de har hatt litt marginer imot som ikke har tatt flere poeng.

Ellers fikk vi noen morsomme toppoppgjør, Haugesund og Brann leverer gang på gang flere mål enn forventet utfra hvordan lagene fremstår. Jeg ser stort sett aldri på innbyrdes statistikker, jeg er overbevist om at det først og fremst er tilfeldigheter siden både spillere og trenere byttes ut hele tiden. Uansett sikret Brann seg minst sølv denne sesongen med seieren i Haugesund, og så får vi se om de klarer å stoppe gullferden til Rosenborg. For det å vinne på overtid i en vanskelig bortekamp er litt typisk for et lag som ender opp som seriemester, og det var nettopp det Rosenborg gjorde søndag kveld. Det var en jevn kamp mot Vålerenga og jeg tror det at Abu måtte ut med skade kan ha vært matchavgjørende. Vålerenga med han på banen er et topplag, uten han et grått lag midt på tabellen.

Molde fikk seg den seieren de trengte for å komme seg skikkelig inn i medaljekampen, og nå er de favoritt til bronsen foran Haugesund og Ranheim. Vålerenga har kanskje en liten sjanse til å ta den, men da må de stort sett vinne det som er igjen.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 22

Innsats: 220

Gevinst: 244,5

TBP: 111,1

Status Totalt:

Spill: 202

Innsats: 2020

Gevinst: 2408

TBP: 119,2

Eliteseriespill:

Spill: 80

Innsats: 420

Gevinst: 452,1

TBP: 107,6

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
22.09.18 11:26

En hverdagsrunde uten de store sportslige godbitene, og jeg holder meg stort sett i bunnstriden denne runden og har tro på tre underdogs.

Runden start i Skien der Odd tar imot Vålerenga. To lag i god form som møtes, Vålerenga har imponert mer, men begge har først og fremst vist evne til å vinne jevne oppgjør. Oddsen ser ganske riktig ut, det ser ut som Abu skal bli klar her og det er klart pluss for gjestene. Om han ikke skulle spille så syns jeg nok Odd prises for høyt. Men det er noe vi neppe vet før en time før kampstart.

Så over til søndagen, der Bodø/Glimt blir en voldsom stor favoritt mot et stadig bedre Start-lag. Glimt har bare tapt en kamp etter ferien, men Start er ikke langt bak med kun to tap etter ferien. Jeg syns Glimt blir urimelig stor favoritt her, så alt for mye skiller ikke lagene verken når det kommer til kvalitet eller form. Glimt er ikke noe voldsomt sterkt hjemmelag, vunnet 4 av 11 kamper, og så er selvsagt Start noe lettere motstand enn gjennomsnittet, men ikke noe som forsvarer odds langt ned på 1,60-tallet for seier. I tillegg skal vi huske på at uavgjort er et godt resultat for Glimt, det holder avstanden ned til Start og gjør at de tar et klart steg nærmere ny kontrakt. Så det er ingen selvfølge at de vil satse hardt fremover om det står uavgjort og er et kvarter igjen at matchen. Jeg velger meg +0,75-varianten slik at jeg får halve innsatsen tilbake om Glimt vinner med et mål. Kabran er ute for Start, i verste fall resten av sesongen, det er et lite minus selv om han har hatt en skuffende første sesong i Eliteserien.

Oddsmarkedet er tidvis veldig motivasjonsfokusert. Det vil si at om et lag virkelig behøver poeng så påvirker det oddsen i stor grad. Og vi har to eksempler på det denne helga, Stabæk blir store favoritter mot Ranheim. Ikke for at Stabæk er bedre enn Ranheim, ikke for at de er i bedre form enn Ranheim, men bare for at de trenger poengene mer enn Ranheim. Men det er neppe mangel på motivasjon som har gjort at Stabæk ligger i bunnen på tabellen når 3/4 av sesongen er spilt, men mer mangel på kvalitet. Ranheim kjemper fortsatt om medalje, og de vil jo uansett avslutte sin drømmesesong på en skikkelig måte. For meg er dette ganske åpent, Stabæk skal være favoritt pga hjemmebane og naturgress. Men de har ikke over 50% sjanse til seier. Ingen skadebekymringer for noen av lagene. Uavgjort/borte blir spillet.

Det samme er argumentet mandag når Lillestrøm tar imot Tromsø. Bare for at kanarifuglene må vinne så betyr det ikke at de har 50% sjanse til å klare det. Begge lagene er i dårlig form, og har hatt litt marginer imot denne høstsesongen. Så er det noen argumenter mot Tromsø sine sjanser, det ene er at det er på naturgress, TIL sine prestasjoner der har vært svake i år. Det andre er at Runar Espejord fortsatt er skadet og laget dermed ikke har noen opplagt målscorer siden Bakenga fortsatt står uten seriemål i 2018 og var banens dårligste sist mot Stabæk. Så er Knudzon tvilsom for LSK, det svekker de opplagt siden han er en av få med litt x-faktor over seg. Uansett, dette tror jeg blir tett og jevnt og jeg føler meg komfortabel med å gå for Uavgjort/borte her.

Ellers syns jeg ikke runden byr på noe verdispill, både Kristiansund - Haugesund og Strømsgodset - Molde er åpne kamper der det beste laget er på bortebane mot habile hjemmelag. I tillegg har vi to store favoritter i Brann hjemme mot Sandefjord og Rosenborg hjemme mot Sarpsborg. Begge hjemmelagene er nok vel store favoritter, men samtidig er det sjelden veldig god butikk i å spekulere imot topplag så jeg lar kampene leve sitt eget liv.

Hovedspill:

Bodø/Glimt - Start, borteseier (ahc +0,75)  -  2,17 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Stabæk - Ranheim, uavgjort/borte -  2,03 Sbobet (4 units)

Lillestrøm - Tromsø, uavgjort/borte -  1,96 Pinnacle (3 units)

* Hovedspillet settes alltid til 10 units

lsklars
lsklarsInnlegg: 75913
22.09.18 15:41
GoingKronos: Bakenga fortsatt står uten seriemål i 2018 og var banens dårligste sist mot Stabæk. Så er Knudzon tvilsom for LSK, det svekker de opplagt siden han er en av få med litt x-faktor over seg.

At Knudtzon er ute styrker laget. Vær pill råten siden han ble bekreftet til Molde og de fleste er fornøyde med at han ikke spiller. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
29.09.18 10:00

Det ble en litt blandet runde, men der hovedspillet sikret overskuddet.

Og hovedspillet var godt, etter en jevn første omgang der Glimt hadde klar fordel av en kraftig medvind så snudde kampen i Start sin favør etter pausen. Så når Glimt ut av ingenting tok ledelsen så fryktet jeg at det skulle bli en slik dag, men i stedet for å bli stresset så fortsatt Start å dominere og det var imponerende måte de snudde kampen. Rekdal har gjort en imponerende jobb, og er i full gang med å rehabilitere ryktet sitt etter den tunge tiden i Vålerenga. Rekdal er nok blitt mer menneskelig, og mer trygg på seg selv og det gir resultater, for rent faglig har han alltid vært en av de aller dyktigste. Så skal det sies at spillergruppa ikke er dårlig, den var kanskje ikke helt godt satt sammen, men det er bra med kvalitet.

Det var en jevn kamp mellom Stabæk og Ranheim lenge, og når Ranheim tok ledelsen så føltes det ganske trygt. Men det snudde i løpet av kort tid når Ranheim fikk et feilaktig straffe mot seg (forseelsen skjedde utenfor straffefeltet) og rødt kort (korrekt). Likevel tok Ranheim igjen ledelsen i 2.omgang, og var på vei å kontrollere kampen inn. Men så ble det et veldig tungt sluttkvarter, og teller man sjanser så var det selvsagt ingenting å si på og Ranheim var på sin side også veldig effektive. Men rødt kort og straffe imot er alltid tungt. Jeg er ikke veldig imponert over Stabæk, Henning Berg sliter med å få satt forsvaret og selv om de spiller enklere enn i vårsesongen så er det fortsatt litt veikt.

På mandag ble det straffe imot når LSK slo Tromsø 1-0, og det er klart en runde med to straffer og et rødt kort imot blir alltid vanskelig. Men her var det ingenting å si på resultatet, etter en tam og jevn første omgang så ble det overkjøring i 2.omgang. Syns det var en mental sterk prestasjon, og etter å ha vært overtent de siste kampene og overkompenserte i 1.omgang så traff de blink i 2.omgang og Tromsø klarte aldri å holde på ballen og ble kriget senk. Tromsø er nå høstens svakeste lag, og fallet kom egentlig like overraskende som oppturen i fjor høst. Nå trenger de sannsynligvis bare 2-3 poeng til for å sikre seg, og det klarer de nok på de siste 7 rundene. Men fremtiden ser brått ikke så lys ut for laget for Nordens Paris.

Så overrasket Sandefjord igjen, med et poeng i Bergen. Men det er likevel for lite, og særlig når samtlige rett foran de vinner. Jeg kan selvsagt angre litt på at jeg ikke gamblet noen units på Sandefjord, det er jo få i Norge som har skrytt mer av laget under Cifuentes enn meg. Men jeg er helt bevisst veldig forsiktig med å gå mot lag som er helt i toppen av tabellen, det er en grunn for at de er der. Så er ikke Brann like gode som i vår og jeg hadde nok tjent på å være litt aggressive mot dem, men det er selvsagt etterpåklokskap.

Runden ellers var vel ganske udramatisk, Strømsgodset er for fullt inne i bunnstriden og de ser kanskje dårligst ut av lagene også. De er nok fortsatt litt for selvgode når det kommer til kvaliteten i laget, og det ser ikke ut til å være noen som kan gi spillerne en høygaffel i ræva og da kan dette faktisk gå galt og ende med nedrykk.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 23

Innsats: 230

Gevinst: 266,2

TBP: 115,7

Status Totalt:

Spill: 203

Innsats: 2030

Gevinst: 2429,7

TBP: 119,7

Eliteseriespill:

Spill: 83

Innsats: 437

Gevinst: 473,8

TBP: 108,4

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
29.09.18 11:27

En runde med både rivalisering og nøkkelkamper, og jeg har noen verdispill, men ikke noe opplagt beste spill og det gjør selvsagt dette litt vrient.

Rundens lørdagskamp er mellom Sandefjord og høytflyvende Odd. Sandefjord har bare tapt en av de syv siste kampene, og problemet deres er at de ikke evner å vinne kamper. Odd på sin side er formlag nummer 1, dette kan bli den tiende seriekampen på rad uten tap og skulle de vinne her og Molde tape så er de for fullt inne i medaljekampen. Så syns jeg at der Sandefjord har hatt litt marginer imot på sin rekke uten tap mens det er litt motsatt for Odd som virkelig har tatt forsynt seg glupsk av poengfatet. Jeg kjører dog et autobet på hjemmelaget, jeg er på ingen der at jeg syns det er rimelig at Odd skal være favoritt på bortebane mot noen av lagene i divisjonen. Ingen av lagene har noen nye skader eller karantener.

Start er litt mitt go-to lag for tiden, jeg har hatt bra suksess med å spille på dem og jeg ser egentlig ikke noen grunn til å hoppe av toget. Vålerenga har sporet av i det siste og Abu som var den som bandt laget sammen virker ganske sliten av det tette kampprogrammet, i tillegg til smellen han fikk i første kampen mot Rosenborg. Begge lagene spilte cupkamp i midtuka, så det bør kvitte. Start under Rekdal er ganske kyniske og Vålerenga har bare to ganger i år vunnet med mer enn et mål på hjemmebane. Jeg forventer at dette blir tett og jevnt, og går for +0,75 varianten på Start. Ingen nye skader hos noen av lagene. Rundens hovedspill.

Haugesund står inkludert cupkampen med fire strake tap, og det ser ikke pent ut. Så skal det sies at de har møtt både Rosenborg og Brann - og at de i cupkampen mot Strømsgodset var ganske så uheldig. Nå møter de Glimt som etter en god start på høsten nå er i en negativ utvikling. Begge lagene har spilt midtuke, men Glimt har nå to lange turer i beina (først til Kristiansand) og det er klart minus sammenlignet med Haugesund som har hatt hjemmebane. Dette er to lag som liker å spille direkte og som gjerne lar motstander føre spillet, så det skal bli interessant å se hvordan dette taktisk utvikler seg. Men jeg syns uansett at oddsen er fin på Haugesund, det er som alltid en grunn til at tabellen ser ut som den gjør. I tillegg så går kampen på gress, et underlag som Glimt har slitt med. Skjerve ute for hjemmelaget og Saltnes i karantene for nordlendingene.

Rundens hovedkamp går på Røkkeløkka der Molde for meg litt overraskende blir favoritt mot Rosenborg. RBK er et bedre lag, og de er også mer stabile. I mitt hode så bør nok ikke RBK være underdog i noen kamper i løpet av sesongen. Molde sin fordel er selvsagt at de ikke har hatt noen midtuke-kamp, men det var på hjemmebane og på onsdag. Tre dagers hvile bør være nok. Sarr ute med karantene som svekker hjemmelaget defensivt, og usikkert om Håland blir klar. For RBK er Melling ny på skadelisten, som kjent inneholder endel kjente navn (Bendtner, Helland). Jeg velger meg +0,25-varianten, uavgjort er nok et resultat begge lagene kan leve med. Men dette er et derby så retten til å skryte etterpå er vel så viktig som poengene som står på spill.

Jeg står over spill på Sarpsborg etter at oddsen har falt såpass mye, men om vi kan få en liten rebound der så kan det bli et spill. Nå er det litt omvendt situasjon for Sarpsborg, fra å selv være laget med kamp i beina fra midtuka så er det nå motstander som har det. Jeg syns Strømsgodset er svake for tiden, og normalt sett skal Sarpsborg ha gode sjanser her. Men de har klappet sammen i seriespillet og fokuset er så voldsomt rettet mot Europa-cup at man blir litt skeptisk til å satse penger på dem.

Hovedspill:

Vålerenga - Start, borteseier +0,75 - 2,14 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Sandefjord - Odd, hjemmeseier (DNB) - 2,29 Sbobet (3 units)

Haugesund - Bodø/Glimt, hjemmeseier - 2,13 Pinnacle (3 units)

Molde - Rosenborg, borteseier (DNB) - 1,79 Sbobet (4 units)

* Hovedspillet settes alltid til 10 units)

(Innlegget ble redigert 29.09.18 11:28)

Johnsli
JohnsliInnlegg: 13948
30.09.18 19:16
GoingKronos: Molde - Rosenborg, borteseier (DNB) - 1,79

Får ikke denne oddsen til å stemme når du så riktig påpeker at Molde er satt opp som favoritt. Jeg har 2.28 på Rosenborg DNB hos bookien jeg spiller hos.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
30.09.18 22:09
Johnsli: Får ikke denne oddsen til å stemme når du så riktig påpeker at Molde er satt opp som favoritt. Jeg har 2.28 på Rosenborg DNB hos bookien jeg spiller hos.

Beklager, var skrivefeil, var +0,25 ikke DNB. Gikk til helvete uansett.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
06.10.18 08:48

Det var veldig lite å være fornøyd med den siste runden, en ting er dårlige resultater, men vurderingene var rett og slett skuffende. Jeg traff ikke helt variantene jeg tippet, litt mindre grådig og resultatet hadde blitt bedre både i Sandefjord og Start.

VIF mot Start var en jevn kamp i 1.omgang, så litt utur at Vålerenga ledet til pause. Utover 2.omgang var dog Oslo-laget klart best, og jeg syns Start mistet litt hodet og med det strukturen som har gitt de suksess. Så ble det jo en helt absurd avslutning, med mål i vært angrep en periode. Uansett halve innsatsen tilbake kan jeg ikke klage på slik ting utviklet seg.

Haugesund vant, men det var to svake lag og kampen ble nok vunnet på benken der Horneland gjorde grep i pausen og det betalte seg. Etter de tok ledelsen ble de feige, og Glimt hadde trøkket. Man satt ikke med inntrykk av at det var topp mot bunn, men mer et rent bunnoppgjør.

Sandefjord var klart best i 1.omgang og ledet fortjent, men igjen så klarer de ikke å holde på en ledelse. Uavgjort ga meg pengene tilbake, men det forseglet skjebnen til Sandefjord og de blir å spille Obos-fotball neste år.

Rosenborg har blitt banket gul og blå denne uka, først av Molde som var totalt overlegen i samtlige 90 minutter og normalt sett hadde vunnet med 3-4 mål. Deretter i e-cupen der de var totalt sjanseløse mot kreftsvulsten Leipzig. Slik jeg ser det bør disse kampene være siste spikeren i kista til Coolen og at Rosenborg blir å se andre steder etter trener neste år. De er fortsatt favoritt til seriegullet, men det er mest pga Brann som sliter vel så mye om dagen.

Tromsø vant fortjent over gulljagende Brann som virker litt paralyserte og defensive i hodet. De burde i større grad slippe seg løs, det er ikke noe å tape lengre og bør bare kjøre på. Tromsø er sikret ny kontrakt, men det er ikke lett å bli klok på dem. På sitt beste er de gode og på det verste får man lyst å stikke ut øynene sine for å slippe å se på de meningsløse støttepasningene.

Lillestrøm hadde en fantastisk uke, med to seiere i serien og avansement i cupen. Det er nå sannsynlig at de blir å delta i Eliteserien neste år også. Det er bra for norsk fotball, man trenger kontinuitetsbærere. For Stabæk ser det mørkere ut, selv med dyktige og kyniske Henning Berg så blir det for åpent og spinkelt bakover på banen. Det lukter nedrykk. Godset fikk en viktig seier mot Sarpsborg som naturlig nok nå prioriterer e-cup. Bunnstriden blir det mest spennende i sesongavslutninga.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 24

Innsats: 240

Gevinst: 271,2

TBP: 113

Status Totalt:

Spill: 204

Innsats: 2040

Gevinst: 2434,7

TBP: 119,4

Eliteseriespill:

Spill: 87

Innsats: 457

Gevinst: 488,2

TBP: 106,8

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
06.10.18 09:38

Siste runde før landspause, og det er virkelig vanskelig å finne verdispill. Det er sjelden jeg er så enig med markedet som jeg er denne runden.

To lørdagskamper, det første et helt åpent oppgjør mellom Stabæk og Vålerenga. Oslo-laget er midt på tabellen og speider oppover, 4.plass er nok det beste de kan håpe på. Stabæk som kjent i en kamp for å overleve. Blir sikkert målrikt, men det indikerer oddsen også. I den andre kampen så blir Strømsgodset stor favoritt mot Haugesund, og her skiller jeg meg ut fra markedet. Disse lagene møttes for bare en og en halv uke siden i Haugesund, og da var vestlendingene klart best selv om de tapte og Haugesund sin spillestil passer egentlig vel så bra på bortebane og kunstgress som hjemme foran eget publikum. Strømsgodset er på sin side er ligaens nest dårligste hjemmelag, og de har vært kraftig overvurdert hele sesongen. Minus at Bråtveit er blitt syk, men Sandvik er en ok erstatter i mål. Skjerve fortsatt ute. Ingen Vilsvik for Strømsgodset, og urutinerte Sætra fortsetter sannsynligvis i mål. Marcus Pedersen er tilbake. Rundens hovedspill blir FKH +0,75 mål.

For søndagen har jeg bare et spill, og det er at jeg går på LSK borte mot Brann. De er for første gang i år i medgang, de spiller ganske bra og de møter et Brann som ikke har taklet presset av gullkampen. LSK har vært svake på bortebane i år, men dette er gresskamp og det bør hjelpe på. Brann ser fortsatt ut til å måtte fortsette med reservekeeper Pettersen, og det jeg så av han mot Tromsø var alt annet enn tillitsvekkende. Knudtzon fortsatt ute for LSK, Melgavis tvilsom. Også her får det bli +0,75-varianen.

Ellers er runden iskald, Rosenborg naturlig storfavoritt mot Sandefjord som ikke lengre har noe realistisk håp for å overleve. Molde rettmessig favoritt i Bodø, men deres resultater på bortebane gjør at de ikke er videre interessant når markedet gir de nær 50% sjanse for å vinne. Det er mulig Odd er hakket for stor favoritt mot Ranheim, men de har ikke tapt siden 1.juli og det kjennes ikke veldig verdifullt å spekulere alt for mye i favorittfall.

Start mot Sarpsborg syns jeg er den vanskeligste kampen å vurdere, Sarpsborg har jo klappet sammen i serien, men de viste igjen i Europa hvilket nivå de har inne. Det ligger i luften at seieren snart kommer, og jeg tror de har en ganske bra match up mot Start her. Men jeg har i hele høst vært ganske bullish på Starts vegne og jeg er ikke komfortabel med å gå imot de her. I Kristiansund møtes to av høstens skuffelser, som begge ser ut til å halte seg over mållinjen og sikre seg ny kontrakt. Syns markedet vurderer dette riktig.

Hovedspill:

Strømsgodset - Haugesund, borteseier +0,75 - 1,91 Pinnacle (10 units)*

Andre spill:

Brann - Lillestrøm, borteseier +0,75 - 1,92 Sbobet (3 units)

*Hovedspillet settes alltid til 10 units

startelver
startelverInnlegg: 51237
06.10.18 11:08

Det blir spennende men virker helt åpent i Drammen, godset har vunnet alle hjemmekamper mot FKH siden 2012. 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
20.10.18 09:33

Det ble en fin runde før landspausen. Jeg hadde bare to spill, men begge gikk inn. Med fem runder igjen så er hovedspillet veldig nær å sikre overskudd for syvende året på rad. Men de siste 5 rundene vil avgjøre de meste om hvor fornøyd jeg vil være med sesongen i helhet.

Det var en jevn kamp mellom Strømsgodset og Haugesund, og da vinner som regel laget som ikke har plantet beina sine i bunnstriden. Slik var det også her, og det var en meget pen verdi på vestlendingene. Markedet har en fryktelig sterk tro på Strømsgodset på Marienlyst, men de har altså vært et fryktelig dårlig hjemmelag i år og det er litt som da Brann rykket ned i 2015 - markedet nektet å ta innover seg de dystre realitetene. Jeg sitter også med en følelse at spillerne og klubben heller ikke helt tar inn over seg hva som er virkeligheten. Det er en farlig mentalitet. Og det er bare å ta hatten av for Haugesund, de ser ut til å havne over 50 poeng i år. Likevel blir de sannsynligvis stående uten medalje.

Brann var det beste laget, men Lillestrøm viste den mentaliteten som gjør at de har holdt seg oppe i Eliteserien i snart en mannsalder tross mange nær nedrykk opplevelser. Jeg tror kanarifuglene overlever igjen. Like optimistisk syns jeg ikke det er grunn til å være når det kommer til Branns gullsjanser, når man gir fra seg såpass med poeng mot bunnlag så vinner man ikke seriegull, om man da ikke er Rosenborg. For trønderne ser ut til å vinne gullet selv om de både har gitt fra seg poeng mot de to nederste lagene på tabellen i høst (Stabæk og nå Sandefjord). Dette virker som en sesong der uansett hvem som blir seriemester så er det ikke på en veldig imponerende måte. Og så kan jeg igjen angre på at jeg ikke spilte på Sandefjord, det er fullt mulig at de er et av de bedre lagene som har rykket ned - og at de gjør det med det ræva poengsnittet de har er ganske utrolig.

Ellers slet Molde seg til en seier i Bodø, det var jevnt og da taper bunnlaget - og det er ingen tvil om at Bodø/Glimt er et bunnlag for tiden. De har et par viktige skjebnekamper foran seg nå. Det nordlendingene kan trøste seg med er at de har et ganske lett kampprogram igjen frem til sesongavslutningen på Lerkendal, så de har virkelig kontroll på egen skjebne.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 25

Innsats: 250

Gevinst: 290,3

TBP: 116,1

Status Totalt:

Spill: 205

Innsats: 2050

Gevinst: 2453,8

TBP: 119,7

Eliteseriespill:

Spill: 89

Innsats: 470

Gevinst: 513,1

TBP: 109,2

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
20.10.18 11:04

Da er vi i gang igjen etter landslagspausen, og jeg syns vi har en spennende runde foran oss både sportslig og spillemessig.

To kamper lørdag, først høytflyvende Molde som tar imot Sarpsborg som står med utrolige 7 tap på rappen i serien. Det er vanskelig å tro på noe annet enn hjemmeseier, men Sarpsborg er selvsagt ikke et bunnlag i kvalitet og resultatene handler vel så mye om at de ikke har hatt fokus på riktig sted med e-cupen hengende over seg. Men nå bør de ha fått en god treningsperiode og jeg forventer i det minste en bedre innsats. Så har Molde tidvis vært veldig gode i det siste, hvordan de rett og slett knuste Rosenborg vil være noe av de man husker etter sesongen. Jeg holder meg unna spill.

Men lørdag kveld så tar Sandefjord mot Strømsgodset til bunnoppgjør, hjemmelaget har sett mye bedre ut under ny trener og de taper nesten ikke kamper. Det man kan frykte er selvsagt at de resignerer siden de kommer til å spille Obos-fotball neste år, men det har foreløpig ikke vært noen tegn på dette og på meg fremstår det som det er godt samhold i laget. Og i motsetning til gjestene fra Drammen så kan de spille med lave skuldre og det kan være vel så verdifullt som motivasjon i sesongavslutninga. Fellah er ute for Sandefjord, noe som er et klart minus for hjemmelaget, men ellers stiller begge lag sannsynligvis sine beste menn. Jeg går for pluss +0,25-varianten.

Søndag mener jeg det mest interessante kampen foregår i Trondheim, der Ranheim tar imot Bodø/Glimt. Det har som forventet gått litt tråere for Ranheim i høst enn den fantastiske vårsesongen. Men jeg syns ikke det kvalitetsmessig er så stor forskjell, mest handler om at marginene har snudd litt. Og hjemme har de stort sett vært gode, de har kun tapt mot Brann og Rosenborg, og jeg mener det er god sjanse for at de kan beholde den statistikken også etter kampen mot Bodø/Glimt. Nordlendingene har sitt å slite med, begge deres spanjoler er ute med karantene, samt at Bjørkan, Jonassen og Jacobsen er skadet. Så det betyr at det blir fryktelig tynt på backene og det er usikkert hvordan lagledelsen velger å løse dette. Så jeg syns det er på sin plass å gå mot Glimt her, og som rundens hovedspill tar jeg Ranheim med pengene tilbake ved uavgjort. Minus for spillet er at Reginiussen er ute for Ranheim.

Helt nord i vårt langstrakte land så gjester sørlendingene fra Start Tromsø. TIL er nesten umulig å vurdere for tiden, de varierer fra det helt håpløse til det ganske så bra, og hvilken versjon man ser her er ikke lett å vite. Start på sin side har blitt stabilt bedre og bedre. Jeg syns 1x2-oddsen ser riktig ut, men jeg er inne på et under-spill her. Med Espejord fortsatt ute mangler fortsatt TIL den som skal score målene, og etter ydmykelsen sist mot Kristiansund så tenker jeg at Valakari i det minste bør fokusere på å sette forsvaret. Rekdal vet vi kommer til å være kynisk og jeg tror TIL vil trille ball og Start først og fremst satse på kontringer. Under 2,5 mål.

Ellers har jeg ingen verdispill denne runden, jeg og markedet er ganske så enige. Mulig at Odd er litt undervurdert, de taper jo nesten aldri lengre og da kan det hende at Haugesund er for stor favoritt. Men jeg blir ikke veldig imponert over Odd rent spillemessig og jeg syns de har vært vel heldige i mange kamper i høst. Og så er det på gress, ikke akkurat Telemarkingene sitt favoritt-underlag, så det ble et par minus for mange til at jeg setter spill.

Hovedspill:

Ranheim - Bodø/Glimt, hjemmeseier (DNB) - 1,82 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Sandefjord - Strømsgodset, hjemmeseier ahc +0,25, - 1,88 Pinnacle (5 units)

Tromsø - Start, under 2,5 mål - 2,16 Sbobet (3 units)

startelver
startelverInnlegg: 51237
21.10.18 16:56

Oddsen har gått opp på Ranheim , nå 2.70 og DNB gir 2.10 , er det skader på gang ? 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
21.10.18 17:41
startelver: Oddsen har gått opp på Ranheim , nå 2.70 og DNB gir 2.10 , er det skader på gang ?

Witry som er ute, og Karlsen vraket (han er frisk, men Helmersen vurdert som bedre). Forstår ingenting av oddsutviklingen.

startelver
startelverInnlegg: 51237
21.10.18 23:14

Bodø var nærmest seier men DNB reddet spillet heldigvis. 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
21.10.18 23:21
startelver: Bodø var nærmest seier men DNB reddet spillet heldigvis.

Ja, Ranheim åpnet best, men Glimt var særlig i første halvdel av 2.omgang uheldig som ikke tok ledelsen. 

Spillet sikret at hovedspillet går med overskudd også i år, for syvende år på rad. 4 runder på å få til et skikkelig overskudd.

startelver
startelverInnlegg: 51237
22.10.18 15:02

Ja mange som har overskudd takket være dine analyser. Stå på. 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
27.10.18 09:11

Forrige runde endte med et lite pluss, og med pengene tilbake i Ranheim - Bodø/Glimt så er overskuddet for året sikret i hovedspillet. Og overskudd for hovedspillet hvert eneste år siden starten i 2012 viser at det ikke er helt bingo det jeg driver med.

Det er ikke så ofte at oddsmarkedet går så radikalt i motsatt retning av der jeg så verdien. Oddsen på Sandefjord gikk kraftig oppover frem mot kampstart, men det var helt ubegrunnet, Sandefjord vant fortjent selv om de som vanlig ble litt shaky mot slutten av kampen. Strømsgodset er i full krise, og ganske lik det vi så med Brann det året de rykket ned, og da var aldri odds-markedet med på utviklinga og vi ser gang på gang at drammenserne blir helt ubegrunnet klare favoritter.

Bodø/Glimt ble til slutt ganske klare favoritter borte mot Ranheim, et lag som har prestert dårligere hele året, som er helt ute av form og bare har vunnet to kamper på bortebane hele året ble altså favoritt. Mildt sagt merkelig, og Ranheim tok også kommando fra start og burde tatt ledelsen. Så gjør Glimt sin beste kamp på en god stund, og særlig i starten av 2.omgang så skapte de en rekke store sjanser. Så mulig oddsen ikke var så borti natta som jeg mente, men Glimt er et bunnlag og over tid tror jeg alltid det er mer lønnsomt å spille mot bunnlag og kanskje særlig når oddsmarkedet fokuserer så mye mer på motivasjon enn kvalitet.

Selv om det har gått bra så langt i år med spillene så er frustrasjon selvsagt stor når det kommer til TIL, at jeg klarer å treffe så dårlig når jeg spiller på det laget jeg kjenner best er egentlig helt utrolig. Men slik har det vært under Valakari for min del, det er veldig vanskelig å lese hvilken prestasjon man kan forvente seg. Så var det ren uflaks at dette under-spillet ikke gikk inn, utover målene var det ikke mange sjanser og kampen kjentes dø ut på 0-2 - og bare en helt fantastisk assist fra TILs supertalent Grønli sto i veien for et vinnende spill. Så er det bare å hylle Rekdal, han har alltid faglig sett vært en av de sterkeste og nå ser det ut som han begynner å få den mentale biten på plass. Trenere blir ofte bedre med alderen, erfaring er undervurdert i norsk fotball både på banen og på benken.

Ellers ble det litt liv i gullkampen med Brann sin seier og at RBK nok en gang ga fra seg poeng, Molde burde selvsagt også meldt seg på, men Sarpsborg hadde Eurojackpot-flaks med seg - må ha vært nær norgesrekord i antall treff i treverket. Så nå har de igjen Haugesund bitende rundt anklene sine. Så vi har både gullkamp, medaljekamp og bunnkamp. Men 6 lag har ingenting å spille for de siste rundene.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 26

Innsats: 260

Gevinst: 300,3

TBP: 115,5

Status Totalt:

Spill: 206

Innsats: 2060

Gevinst: 2463,8

TBP: 119,6

Eliteseriespill:

Spill: 92

Innsats: 488

Gevinst: 532,5

TBP: 109,1

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
27.10.18 10:51

Vi har en sjelden deilig runde i Eliteserien foran oss. Med både seriefinale og nedrykksfight så ligger alt til rette for masse dramatikk. Så er det nok ikke en like spenstig runde når det kommer til det oddsmessige, men jeg har faktisk 4 verdspill denne runden.

Men Strømsgodset blir som alltid klar favoritt på hjemmebane selv om de er ligaens nest dårligste hjemmelag. Her er deres toppscorer Marcus Pedersen også skadet, han mister resten av sesongen. Så har Vålerenga nok en gang falt ned i den grå massen etter en kortere periode med gode resultater, og de er et av 6 lag som ikke har noe å spille for. Uansett så er det for meg et autobet mot Strømsgodset, med motivasjon kommer press og jeg tror det kan bli ubehagelig for drammenserne som er helt uforberedt på bunnstrid. Vålerenga +0,5 blir rundens hovedspill. Vålerenga ser ut til å kunne stille sitt beste mannskap her.

På søndagens meny er det to fristende spill. Sandefjord fortjener nok en gang noen kroner. Kristiansund kommer fra to sterke prestasjoner på rad, og det gjenspeiles også på oddsen. Jeg stoler aldri på Kristiansund som storfavoritt, og Sandefjord har vært stabilt gode etter trenerbytte. Jeg blir overrasket om ikke dette blir tett og jevnt, Sandefjord +0,5 spilles.

Bunnoppgjør i Bodø blir veldig interessant, og det som interesserer meg mest er et underspill. Kamper som betyr så mye som dette oppgjøret gjør bruker ofte å bli sjansefattige, det er viktig å være kynisk for å få resultat. Og Glimt er uten mål på de tre siste kampene, og bare to mål på siste fem matcher. Det lukter det ikke målfest av. Stabæk har bare scoret 10 mål på 13 bortekamper i år, Hennig Berg nok fullstendig klar over dette og vet at veien til suksess er å klare å holde rent bakover. Under 3 mål blir spillet.

Ligaens to topplag, sett til de siste fem rundene, møtes i Kristiansand mandag. Molde blir for store favoritter etter mitt syn, selv i den gode perioden de har vært inne i i det siste så har de ikke imponert på bortebane. Rekdal har funnet nøkkelen til hvordan Start skal få mest ut av sitt mannskap, og de har prestert stabilt godt over tid. Og det er også et av mine ankepunkt mot Molde, toppnivået er veldig bra, men de er for ustabil til å bli ansett som et skikkelig topplag. Ingen av lagene har skadeproblemer. Start +0,5.

Så må jeg skrive noen ord om seriefinalen, jeg syns markedet ligger riktig. Brann har fordel først og fremst av at RBK har hatt bortekamp i Europa i midtuka og må ut på ny reise her. RBK ser også fryktelig svake ut for tiden, de blir nesten utspilt hver gang de går på banen kjennes det ut som og spørsmålet er om laget klarer å samle seg eller om det er kjørt. Brann har vel heller ikke imponert, de er ujevne og det blir spennende å se om de treffer fra start her. Uansett ga nok det å snu bortekampen mot Stabæk til seier mye selvtillit. Skulle jeg tippet på kampen så hadde det blitt uavgjort, men jeg holder meg unna.

Etter at LSK er blitt spilt ned er jeg ikke så langt unna spill på Ranheim, jeg holder kruttet tørt og ser om jeg kan få noe bedre odds nærmere kampstart. LSK har imponert i det siste, og har et positivt momentum, derfor forstår jeg at de blir favoritter. Men Ranheim kjemper på, de er som jeg skrev forrige helg veldig vanskelig å slå på hjemmebane og kan man få en kurrant odds på +0,5 så er det interessant siden et poeng er gull verdt for Lillestrøm.

Hovedspill:

Strømsgodset - Vålerenga, uavgjort/borte - 1,88 Pinnacle (10 units)*

Andre spill:

Bodø/Glimt - Stabæk, under 3 mål - 1,77 Pinnacle (4 units)

Kristiansund - Sandefjord, uavgjort/borte - 2,05 Sbobet (3 units)

Start - Molde, hjemme/uavgjort - 2,04 Sbobet (5 units)

* Hovedspillet settes alltid til 10 units

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46218
03.11.18 12:03

En skikkelig drittrunde, hovedspillet var sjanseløst der et totalt uinteressert Vålerenga ble spilt ball i hatt med av Strømsgodset. Etter det har det vært krisemøter, og Deila har stilt spørsmål om spillergruppa har tillit til han. Men det var en grov feilvurdering fra min side, ferdig snakka.

Ellers var det mer tungt, både Sandefjord og Start tok begge ledelsen og da kjenner man seg jo høy og mørk når man sitter på de +0,5, men dette var runden der ingenting ville seg. Jeg syns begge spillene var gode, Sandefjord var det beste laget, men et effektivt Kristiansund tok poengene. Start mot Molde var jevnt, den lå og vippet på 1-0, og hadde Start satt en av de store sjansene så hadde poengene blitt igjen på Sørlandet.

Eneste spill som gikk veien var under-spill i bunnoppgjøret mellom Bodø/Glimt og Stabæk, og det var også en tett og sjansefattig kamp. Bare en stygg forsvarstabbe hindra Stabæk fra seier, og den feilen tror jeg fort blir avgjørende for at de rykker ned.

Så angrer jeg selvsagt på at jeg sto over spill på Ranheim, jeg var skuffet over de etter en svak kamp mot Glimt, men de er farlig å overanalysere en enkelt match og statistikken til Ranheim på hjemmebane var så god at de nok ikke skulle være underdog mot Lillestrøm.

Tre runder igjen, og nå avgjøres overskuddet av sesongen. Så full skjerping inn i avslutningen.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 27

Innsats: 270

Gevinst: 300,3

TBP: 111.2

Status Totalt:

Spill: 207

Innsats: 2070

Gevinst: 2463,8

TBP: 119,0

Eliteseriespill:

Spill: 96

Innsats: 510

Gevinst: 539,6

TBP: 105,8

Klikk for å gå tilbake til toppen