Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
12.04.19 09:59

Når alt kommer til alt så er resultat det eneste som betyr noe for profesjonelle fotballklubber, og det samme gjelder innenfor sportsbetting. Men selvtillit er ikke bygd bare rundt resultater, men også når man ser at prestasjonene er gode. Etter to omganger + to ekstra kamper er jeg veldig godt fornøyd med analysene av kampene, og jeg syns 7 av 8 av spillene til nå i år har vært gode.

Vi var uheldig på rundens hovedspill når dommer Døvle gjorde en av årets til nå største tabber ved å ikke gi Brann straffe etter en klar hands på stillingen 1-1 mot Strømsgodset. Det er selvsagt veldig frustrerende å blø pga slike hendelser, men det er en del av spillet og det var det som skilte oss fra en perfekt uke. Brann hadde også en fryktelig første omgang, og det at de varierer i prestasjon fra omgang til omgang er absolutt bekymringsfullt for manager Nilsen. Han får heller ingen stjerne i boka for sine taktiske vurderinger i løpet av kampen. Brann jagde seiersmålet gjennom kjapt spill på bakken som Strømsgodset opplagt hadde store problemer å forsvare seg mot. Men så satte han innpå Karadas som spill og Brann begynte å slå langt balls, og da fikk Glesnes og Sætra plutselig langt bedre defensiv kontroll. En taktisk miss som en manager egentlig ikke bør gjøre på dette nivået.

Brann fikk sin seier i midtuka med 2-1 over Kristiansund. De hadde igjen noen gode perioder og andre dårlige perioder i løpet av kampen, og det kjentes ikke trygt ut på slutten når KBK var nær med å få seg et resultat. Brann la om til 3-5-2 mot Kristiansund, og det ga mye mer løpskraft så det er mulig at det er melodien fremover. Men defensivt så det ikke bra ut nå heller, og Kristiansund var dyktige å finne rom på sidene bak backene.

Det sene spillet på Kristiansund var et bra spill, jeg hadde en følelse av at oddsen kunne fortsette oppover på hjemmelaget og til slutt var Kristiansund en klar underdog på hjemmebane. KBK var best kampen igjennom, det var ikke et fyrverkeri fra hjemmelaget, men en profesjonell gjennomført jobb. Det ble selvsagt lettere av at Vålerenga fikk en velfortjent utvisning, men KBK hadde allerede overtaket før det røde kortet.

Molde er ligaens beste lag for tiden, de hadde få problemer med å slå Stabæk og de kunne sannsynligvis ha vunnet med flere mål om de måtte. Mot Vålerenga var de ikke like imponerende, første omgang var jevn og med litt mer flaks kunne VIF ha gjort det om til en spennende kamp. Vålerenga er rett og slett for svak defensive til å være en skikkelig trussel i år, og det er litt skuffende at Deila ikke klarte å styrke laget med en stopper av høy kvalitet.

Ellers så var selvsagt den store snakkisen den helt elleville matchen mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt, og det er veldig vanskelig å forstå hvordan Mjøndalen var i stand til å tape mot et lag som hadde spillere og en utespiller i mål. Det er rett og slett en skikkelig brain freeze, og om Mjøndalen går ned med et poengs margin så er dette kampen å klandre. Jeg var mer negativ til Mjøndalens forsvar enn de fleste eksperter, men i de to første kampene har de altså sluppet inn 7 mål og motstanderlaget har skapt langt over 20 sjanser mot dem. Det er helt grusomme tall, og Mjøndalen må forbedre seg kjapt, og jeg er ikke sikker på at de klarer det. Bodø/Glimt flyr høyt om dagen og jeg syns kanskje de begynner å bli litt overvurdert etter den vintersesongen og to seire innledningsvis. Det skal bli veldig interessant å se hvordan de klarer seg mot Molde på søndag.

Viking er den andre store overraskelsen så langt i sesongen, men mot Tromsø imponerte de ikke meg. De fikk et gratis mål av TIL, og etter det var nordlendingene det beste laget. Men Viking har kanskje gjort årets signering med Runar Hove, han er et beist og hovedgrunnen til at Viking ser mye bedre ut defensivt i år enn de gjorde da de spilte i Obos-ligaen.

Til slutt så må jeg skrive noen ord om Rosenborg. To forferdelige kamper har innledet sesong, og det eneste positive å trekke frem er at både spillere og manager Horneland er ærlig om situasjon. De skapte nesten ingen sjanser på mandag, og Odd hadde så mye rom å kontre i at det var vanskelig å tro at det var den regjerende mesteren man så på.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 2

Innsats: 20

Gevinst: 20,4

TBP: 102

Status Totalt:

Spill: 212

Innsats: 2120

Gevinst: 2484,2

TBP: 117,2

Eliteseriespill:

Spill: 8

Innsats: 40

Gevinst: 44,9

TBP: 112,3

(Innlegget ble redigert 12.04.19 10:00)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
12.04.19 12:42

Vi begynner å få litt innsikt i hvordan Eliteserien 2019 kommer til å bli, men det er fortsatt tidlig i sesongen og et par gode eller dårlige matcher kan være tilfeldig eller signal om hvor lagenes nivå ligger.

Runden starter med et smell i Drammen fredag kveld når Strømsgodset skal prøve å overvinne naboen Mjøndalen. Godset bør selvsagt være i stand til å gjøre det, og Godset har fått en god start på sesongen i motsetning til Mjøndalen som har fått brutal tilbakekomst i det gode selskap. Oddsen har falt litt på hjemmeseier, så jeg har ingen verdi her, og et ustabilt Godset-forsvar gjør at de alltid vil være litt ekle å spille på som storfavoritt. Matchen bør ha en del mål i seg, men oddsen er for meg litt for lav til at det er verd et spill.

På lørdag har vi et nytt lokalderby når Viking tar imot Brann. Viking har ikke sluppet inn noen mål så langt i år og vunnet begge sine kamper i Eliteserien i comebacket i Eliteserien. Jeg er fortsatt usikker på hvor gode de er, mot Kristiansund imponerte de, mens det ikke var like imponerende i kampen mot Tromsø der de var noe heldig som fikk med seg 3 poeng. For Brann er dette tredje matchen på seks dager, så det er ikke et godt utgangspunkt for dem. Brann har vært ustabile og de har sluppet inn mål i alle kampene så langt denne sesongen, og de var ganske svake i siste halvdel av 2018 også. Dette er en åpen kamp som også reflekteres i oddsen. Jeg liker over-spill her, jeg syns fortsatt Brann sitt forsvar er noe overvurdert og jeg kjøper ikke at Viking har gått fra å være et mediokert Obos-forsvar til et godt Eliteserien-forsvar i løpet av vinteren.

Toppoppgjøret denne runden er fra Bodø der Glimt tar imot Molde. I sesongåpningen sto Rosenborg i under 2 i odds et par dager før matchen mot Glimt (oddsen gikk opp en del pga lag nyheter) og nå får man altså 2,45 på at Molde skal slå Glimt. For meg er det en ganske klar overreaksjon pga Glimt sin gode start på sesongen. For meg er Molde ganske klar favoritt, og sannheten er jo at ingen spiller på dette Glimt-laget ville ha vært god nok for dette Molde-laget. Jeg er beredt til å gå for kvalitet over form her. Jeg velger å ta pengene tilbake ved uavgjort, Glimt spilte mye uavgjort i fjor og det ville ikke være krise for Molde om de skulle reise fra Bodø med bare et poeng. Dette er rundens hovedspill.

Jeg syns fortsatt at markedet er vel høy på over 2,5 mål spill, alle matcher til nå har hatt minst to mål i seg og derfor er det litt overraskende at 10 av 18 kamper har endt med under 2,5 mål. Det er en litt småsprø tilfeldighet, men oddsmarkedet er veldig resultatfokusert og det kan gi god verdi om man tror at det vil jevne seg i løpet av de neste rundene. Ranheim gikk over 2,5 mål i 10 av 15 hjemmekamper i fjor og startet også årets sesong med en over-kamp. Jeg ser ikke noen gode argumenter for hvorfor dette skal være så veldig annerledes i år, kanskje bare at de vil slippe inn litt flere mål og score litt færre. Men Ranheim er veldig trofast mot måten de ønsker å spille på og jeg ser på de som et klart over-lag også denne sesongen. Haugesund var 8 over og 7 under 2,5 mål på bortebane i fjor, men nå har de ny manager og sin beste forsvarer ute hele sesongen. Jeg tror derfor det er sannsynlig at de vil ha flere over-spill i år. All odds over 2 syns jeg er veldig fin verdi.

Kveldsmatchen på søndag er mellom Vålerenga og Tromsø. Etter en sterk start så har Vålerenga styrt brutalt til bakken i sine to bortekamper mot Kristiansund og Molde. Det vil være underholdende å se VIF denne sesongen, og jeg føler meg fortsatt selvsikker i over-spill. Jeg gjentar meg selv, men Vålerengas forsvar er et stort problem, og selv et Tromsø-lag som har problemer med å score mål vil få sine gode sjanser her. Jeg går for over 2,5 mål.

Hovedspill:

Bodø/Glimt – Molde, borteseier (DNB) – 1,81 Sbobet (10 units)

Andre spill:

Viking – Brann, over 2,5 mål – 2,04 Sbobet (4 units)

Ranheim – Haugesund, over 2,5 mål – 2,07 Sbobet (4 units)

Vålerenga – Tromsø, over 2,5 mål – 1,85 Sbobet (4 units)

(Innlegget ble redigert 12.04.19 12:42)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
22.04.19 10:06

Ingen suksess for hovedspillet forrige runde, og jeg irriterer meg over at jeg ikke i valgte over i Vålerenga mot Tromsø i stede for å putte mine penger på Molde. Det er som regel ikke en god ide å stille seg foran et tog i fart, og jeg føler at jeg burde ha gjort et bedre valg for hovedspill enn jeg gjorde.

Molde var en stor skuffelse, helt uten energi og Bodø/Glimt løp egentlig bare over de mesteparten av kampen. Molde gjorde et forsøk på et episk comeback, men det kom for sent og med for lite trykk. Det var fortjent seier til Glimt, og de kan faktisk være en seriøs utfordrer til mesterskapet i år. Normalt er selvsagt ikke 3 kamper nok til å komme med en slik modig spådom, men Glimt har vært det beste laget gjennom vinteren og de er fortsatt nummer 1. Den store utfordringen for Glimt er nok at vi nå går inn i en periode med tett kampprogram, og er stallen god nok og vil de ha nok energi til å spille sin aggressive form for fotball med bare få dager med hvile mellom kampene?

Sesongåpningen har ikke vært god for Brann, de har utvilsomt vært uheldige, igjen denne runden hvor de ble frastjålet flere straffer. Uansett burde de tatt med seg minst et poeng tilbake til Bergen, de var hakket bedre enn Viking. Brann sine resultat vil nok bli bedre, men Lars Arne Nilsen gjør det ikke enkelt for seg selv. Han velger å rullere voldsomt med laget, og jeg tror ikke det er en god lederstil å gjøre så mye endringer – spesielt ikke når resultatene er svake og selvtilliten deretter. Viking har vært ligaens klart heldigste lag til nå, og det kommer neppe til å vare.

Det var ikke så mange sjanser mellom Ranheim og Haugesund, men de sjansene som kom var store. Om en av de fire stor sjansene i første omgang hadde blitt mål så ville det fort stått mange flere mål på resultattavla. Ranheim er i store problemer, en ting er å tape tre kamper på rad, men problemet er at tapene er kommet mot motstandere som de må ta poeng mot om de skal ha noe håp om å overleve i Eliteserien. Eventyret er nok over for denne gang.

Vålerenga knuste Tromsø, og Intillity Arena begynner å ligne på et fort for VIF. Vi må selvsagt se om de klarer å gjøre det samme mot bedre motstand enn Tromsø og Mjøndalen. Men jeg er ganske positivt innstilt til Vålerenga om dagen. For Tromsø er det ingen grunn til optimisme. De er elendige i begge bokser, og det virker som bare en gjeng tilfeldige fotballspillere er satt sammen for å spille en kamp uten verken å ha trent sammen eller lagt en taktikk. Espejord er kanskje snart tilbake, og mye av Tromsø sitt håp om å overleve ligger på hans skuldre.

Til sist noen ord om Rosenborg, et nytt ydmykende tap mot et lag de egentlig bør slå med letthet. Spillerne og manager Horneland virker ikke å være enig om hvordan de skal spille, det er rett og slett en ganske absurd situasjon. Det er selvsagt fortsatt tid til å fikse på ting, spesielt siden Molde og Brann har sine egne problemer å stri med. Men det er egentlig ingen tegn til at det vil bli bedre for Rosenborg, så man må behandle de med stor forsiktighet som spillobjekt.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 3

Innsats: 30

Gevinst: 20,4

TBP: 68

Status Totalt:

Spill: 213

Innsats: 2130

Gevinst: 2484,2

TBP: 116,6

Eliteseriespill:

Spill: 12

Innsats: 62

Gevinst: 60,4

TBP: 97,4

(Innlegget ble redigert 22.04.19 10:06)

startelver
startelverInnlegg: 52108
22.04.19 11:16

Da venter vi i spenning - Bodø Glimt kan vel lett vinne igjen i kveld? 

Hoppidioten
HoppidiotenInnlegg: 4165
22.04.19 11:32
startelver: Bodø Glimt kan vel lett vinne igjen i kveld?

Vinne kan de nok, men Sarp er ingen lett motstander.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
22.04.19 12:47

Endelig så får vi litt norsk fotball denne påsken. Men fra et spille-perspektiv så er denne runden litt kald. Vi har mange hjemmefavoritter denne runden, og det virker riktig. Men ingen av favorittene fremstår for meg som verdispill.

Stabæk fikk en massiv seier over Rosenborg forrige uke, og jeg likte måten de vant kampen på. De så ut som et voksent lag som tok for seg i begge boksene. Kanskje Hennig Berg endelig begynner å nå igjennom til spillerne? Jeg tror ikke det er noe særlig forskjell i kvalitet mellom Stabæk og Haugesund, og jeg syns nok markedet enda vurderer FKH noe for høyt basert på resultatene i fjor (vant 10 av 15 hjemmekamper). Men denne stallen er klart svakere, og ingenting i de første tre kampene denne sesongen har fått meg til å endre mening om Haugesund. Jeg for x2 her. Kassi ute med en kneskade for Stabæk, det tar bort noe av veriden. Men for meg er det et sunt valg å gå mot Haugesund.

Kveldens kamp mellom Brann og Vålerenga ser jeg virkelig frem til. Det er to lag med masse angrepsvåpen samt noen store defensive usikkerhetsmomenter. Det burde bli en underholdende match, og jeg mikser ting opp litt med å gå begge lag til å score samtidig som jeg tar Vålerenga med X2. Jeg stoler ikke på Branns forsvar, og de bør være sårbar for Vålerenga offensive talenter – så for meg er verdien på bortelaget. Så er Vålerenga ustabile, men de gjorde tross alt en bedre kamp enn resultatet gir de æren for. Ingen skadeproblemer for noen av lagene.

Resten av runden så finner jeg ingen større verdi. Jeg stoler ikke på Kristiansund som storfavoritt, men Ranheim er elendige om dagen. Jeg er enig i at Mjøndalen bør være favortt, men vi bør ikke overdrive heller – Mjøndalen er rett og slett ikke et veldig godt fotballag. Rosenborg kan man ikke stole på, men Strømsgodset på reise er normalt sett ingenting å sette pengene på. Om det er et lag i ligaen som kan matche Bodø/Glimt i aggressivitet og arbeidsvilje så er det Sarpsborg. Dette vil bli en veldig annerledes motstander for Glimt, og som klar favoritt så faller de ikke i smak hos meg. Men jeg stiller meg ikke i veien for Glimt-toget heller. Odd er sannsynligvis den sikreste hjemmeseieren denne runden, men oddsen er lav og Viking har jo all selvtillit i hele verden om dagen.

Hovedspill:

Haugesund – Stabæk, uavgjort/borte – 2,14  Pinnacle (10 units)

Andre spill:

Brann – Vålerenga, uavgjort/borte – 2,25 Sbobet (3 units)

Brann – Vålerenga, BTTS – 1,75 Pinnacle (4 units)

(Innlegget ble redigert 22.04.19 12:47)

Thpe
ThpeInnlegg: 34266
22.04.19 14:01

Legg til at Stabæk også er et gresslag. Har selv spilt det samme.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
22.04.19 15:07
Thpe: Legg til at Stabæk også er et gresslag. Har selv spilt det samme.

Om du vil kalle underlaget på Nadderud for gress så ;)


Men enig i at Stabæk med sin midtbane nok er et bedre gress enn kunstgresslag. Banen i Haugesund er nok Norges fineste for tiden.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
27.04.19 09:49

Ingen suksess for hovedspillet denne runden heller, det er frustrerende.

Haugesund scoret et av de merkeligste og styggeste målene i Eliteseriens historie. Haugesund-forsvarer Bergqvist kastet seg for å filme seg til straffespark, og liggende på bakken så klarte han å få foten på ballen som gikk i mål etter mer enn svakt keeperspill. Etter det så var bare Stabæk elendige, og med det røde kortet til Demidov så var matchen i praksis over før pause. Som gambler hater du slike kamper, alt av analyser blir verdiløse og det er ingenting du kan gjøre med slik uflaks.

Bare Odd av de andre hjemmefavorittene vant denne runden, så jeg burde ha gjort mer enn å bare advare mot å spille disse hjemmefavorittene til ganske lav odds. I det minste så var vurderingene gode, men det er ikke noe man kan sette inn på bankkontoen. Men spillene på Vålerenga var vinnere, kampen var litt mindre underholdende enn jeg forventet, men Vålerenga fortjente det poenget de fikk.

Dette var en kjedelig runde, 7 av 8 kamper gikk under 2,5 mål. Og for første gang denne sesongen fikk vi 0-0 kamper, både Kristiansund – Ranhem og Rosenborg – Strømsgodset endte uten mål. Til nå i år har 59% av kampene gått under 2,5 mål, og det er alt annet enn normalt for Eliteserien. Jeg tror fortsatt at det bare er tilfeldigheter, men det er absolutt noe å holde med utover sesongen.

Det er ikke mange overskrifter etter denne runden, Rosenborg fortsetter å slite. Horneland gikk over til en mer tradisjonell 4-3-3 uten noen øyeblikkelig suksess. Molde fikk en sterk seier på Åråsen, uten å imponere noe videre, men slik ligaen ser ut nå så er de klare favoritter til å vinne tittelen.

Jeg betaler virkelig om dagen for de tapte hovedspillene, med en flat innsatsstruktur så ville ROI ha vært 117,3% - og jeg føler jo at jeg stort sett har vært riktig ute til nå i sesongen og da er det ikke gøy å stirre på røde tall. Forhåpentligvis allerede denne helga.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 4

Innsats: 40

Gevinst: 20,4

TBP: 51

Status Totalt:

Spill: 214

Innsats: 2140

Gevinst: 2484,2

TBP: 116,1

 

Eliteseriespill:

Spill: 15

Innsats: 79

Gevinst: 74,2

TBP: 93,9

 

 

(Innlegget ble redigert 27.04.19 09:49)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
27.04.19 12:43

Runde fem I Eliteserien, og vi har storoppgjøret mellom Molde og Rosenborg å se frem til. Men sett til betting så syns jeg ikke den kampen er så veldig spennende. Men jeg har forslag til to hjemmeseiere og et over-spill denne runden.

Lillestrøm har hatt en litt skuffende start på sesongen, men Sarpsborg og Molde er tøffe motstandere. Jeg føler at de er blitt hardt straffet i oddsmarkedet pga dette, og at også Haugesund er overvurdert pga seiere mot svake lag som Ranheim og et Stabæk med ti spillere. Det er ikke lett å komme til Åråsen, Lillestrøm tapte bare to ganger hjemme i hele fjor – og hovedproblemet til LSK har vært at det blir for mange uavgjorte resultater. Denne matchen kommer sikkert til å bli en krig på en matte som er virkelig dårlig, og jeg tror at LSK er mer sultne og i tillegg så har de Lehne Olsen som fremstår bedre enn noen gang på topp. Haugesund har en lang busstur foran seg pga pilotstreiken i SA, og det er selvsagt ikke ideelt. Jeg tror dette er et fint utgangspunkt for LSK, men jeg velger meg alternativet med pengene tilbake ved uavgjort. Smarason fortsatt ute for LSK, han er savnet, men har ikke spilt til nå i sesongen.

To andre lag med en skuffende start på sesongen møtes på søndag i Tromsø. Brann sin sesong har vært frustrerende, de har hatt problemer med å sette på plass et første lag, og mye av skylden for det ligger på Lars Arne Nilsen som nesten har brukt 20 spillere allerede og han må klare å få på plass en tydeligere førsteellever. Jeg mener Brann er et av beste offensive lagene i ligaen, og mot et dårlig Tromsø-forsvar så bør det være mulig å få en festlig ettermiddag. TIL på hjemmebane er noe helt annerledes enn på reise, så jeg tror ikke vi skal legge for mye vekt på de to siste kampene. Jeg tror det blir en underholdende kamp mellom to lag som trenger en seier, og går derfor for over 2,5 mål.

Som de som leser denne tråden vet så er jeg bullish på Vålerengas vegne for tiden. De har så mye talent offensivt og på hjemmebane spiller de med voldsom selvtillit. Odd er veldig høyt vurdert for tiden, men de har spilt 3 av 4 kamper til nå på hjemmebane, og Odd er et klart sterkere lag på eget kunstgress enn når de er og reiser. Jeg mener Vålerenga er et bedre lag, og syns det er fin verdi på hjemmeseier her. Det blir for meg rundens hovedspill.

Molde er fortjent klare favoritter mot Rosenborg, men oddsen er historisk lav i et møte mellom disse lagene, og et lokalderby har ofte sin egen dynamikk som ikke er lett å forutse. Rosenborg har opplagt en sterk stall og mentalt kan det jo være fordel å være underdog for en gangs skyld. Jeg kan dog ikke sette penger på Rosenborg for tiden, men med pistol til tinningen så hadde jeg nok valgt meg laget fra Trondheim.

Bodø/Glimt bør bli for fysiske for Stabæk på et vanskelig underlag, men Glimt kjennes som et bedre lag på kunstgress og som favoritt på bortebane klarer jeg ikke å trekke over på de gule. Sarpsborg skal selvsagt slå Mjøndalen, men odds 1,50 er kanskje litt på den lave siden for et lag som tross alt ikke vinner i hjel seg.

Hovedspill:

Vålerenga – Odd, hjemmeseier – 2,23 Sbobet (10 units)

Andre spill:

Lillestrøm – Haugesund, hjemmeseier (DNB) – 1,73 Sbobet (4 units)

Tromsø – Brann, over 2,5 mål – 1,95 Sbobet (4 units)

(Innlegget ble redigert 27.04.19 12:43)

zetta
zettaInnlegg: 11006
27.04.19 18:04
GoingKronos: Ingen suksess for hovedspillet denne runden heller, det er frustrerende.

Det unge Stabæklaget blir vel et typisk hjemmelag i år?

zetta
zettaInnlegg: 11006
27.04.19 18:19
GoingKronos: Jeg mener Vålerenga er et bedre lag, og syns det er fin verdi på hjemmeseier her. Det blir for meg rundens hovedspill.

Åhååå, denne er farlig.


 VIF kan være veldig gode mot litt tafatte lag som lar de komme i gang


 Men VIF sliter stort mot lag som trykker litt på midtbanen. Odd virker gjennomsolide i alle lagdeler og har en mye sterkere midtbane enn VIF.  VIF er som et korthus under press. Så klar borteseier

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
27.04.19 19:24
zetta: Det unge Stabæklaget blir vel et typisk hjemmelag i år?

Kanskje, eller så blir de bare veldig ustabile både hjemme og borte. Syns Stabæk er litt vanskelig å vurdere, for det har blitt så lite fotball spilt i hjemmekampene pga den skandaløse banen. Borte har de gjort to svake prestasjoner, men det blir nok andre som også går på stor tap i Molde og kampen i Haugesund er jo bare å glemme.


 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
27.04.19 19:29
zetta: Men VIF sliter stort mot lag som trykker litt på midtbanen. Odd virker gjennomsolide i alle lagdeler og har en mye sterkere midtbane enn VIF.  VIF er som et korthus under press. Så klar borteseier

De klarte jo seg bra mot Mjøndalen som prøvde å sette press og krige de ut av stilen. Så er selvsagt Odd bedre, men jeg syns dette Vålerenga-laget har tatt klare steg i år og har spillere som utfyller hverandre veldig bra offensivt.

zetta
zettaInnlegg: 11006
27.04.19 20:16
GoingKronos: jeg syns dette Vålerenga-laget har tatt klare steg i år og har spillere som utfyller hverandre veldig bra offensivt.

De lekker som en sil, fire baklengs mot LSK og Molde, MIF og KBK skapte mange megasjanser.


 VIF sliter tungt når motstanderne kommer med helhjertede løp. VIF har rett og slett ikke hurtighet og duellkraft til å holde følge. Brann møtte VIF med minst mulig løp så det gikk ok.


 Så er det offensive kvaliteter hos de blå, men de blir kvalt når laget kollapser

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
28.04.19 17:17

Ekstra spill siden oddsen på underdogs på hjemmebane har gått kraftig opp:


Tromsø - Brann, hjemme/uavgjort - 1,77 Pinnacle (3 units)


Stabæk - Bodø/Glimt, hjemme/uavgjort - 1,75 Pinnacle (3 units)

zetta
zettaInnlegg: 11006
29.04.19 21:03
GoingKronos: men jeg syns dette Vålerenga-laget har tatt klare steg i år og har spillere som utfyller hverandre veldig bra offensivt.

Gratulerer med tipset!


 VIF var mer solide enn jeg hadde trodd. Det var heldig at Samuelsen kom inn for Kvelle, for midtbanen deres var ikke særlig dynamisk og temposterk.


 VIF hadde vanskelig for å trenge helt igjennom, men seieren var fortjent nok

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
29.04.19 21:33
zetta: Gratulerer med tipset!

Takk, var på tide å få litt marginer med, var en tett match.

startelver
startelverInnlegg: 52108
03.05.19 13:23

Da venter vi i spenning på helgens tips. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
03.05.19 22:10

Endelig så fikk vi litt marginer på vår side, og jeg syns det var vel fortjent etter en litt uheldig start.

Vålerenga mot Odd ble en tett match. Etter en svak start på kampen så viste Vålerenga hvorfor jeg er såpass bullish på de denne sesongen, de tok og vant krigen på midtbanen og fikk satt et press på et stødig Odd-lag. De skapte ikke så mange sjanser som jeg hadde håpet på, men VG telte 5-1 i målsjanser til Vålerenga og slik sett kan vi vel si at det var greit at Vålerenga fikk med seg alle poengene.

Lillestrøm var mer heldige med å få tre poeng mot Haugesund som hadde to gigantiske sjanser i første omgang. LSK-spillerne og manager Lennartsson fortjener ros for at de klarte å kjempe seg inn igjen i kampen i 2.omgang, det er sannsynligvis den mentaliteten som vil hjelpe dette ikke alt for talentfulle laget til å holde seg unna nedrykksstrid.

I Tromsø fikk vi målene vi trengte etter en rolig start på kampen. Igjen er jeg skuffet over Tromsø. Jeg hadde forventet at de skulle angrep fra start og ta kontroll over matchen, men Valakari feiget ut og ga Brann langt mer respekt enn de fortjener. TIL skapte ikke en eneste sjanse før de havnet under 1-0 og det har egentlig vært samme melodi hele sesongen. Brann gjorde hva som er forventet av de på bortebane, men jeg er ikke solgt på det forsvaret og så mangler det fortsatt en del på rytmen i angrepet. Det siste tror jeg kommer etter hvert.

Stabæk tok nok en sterk hjemmeseier som underdog på hjemmebane, og jeg tror vi fikk sett at Bodø/Glimt er betydelig bedre på kunstgress enn naturgress. Det var med margin Bodø/Glimt sin dårligste kamp i år. Det kan hende formen er på vei nedover, men jeg tror vi skal se litt flere kamper før vi konkluderer med det. Er Stabæk kun gode på hjemmebane eller er det bare et par tilfeldige resultater de siste par ukene? Jeg tror vi kanskje kan få et svar til helga når Stabæk besøk Mjøndalen, for bærumslaget trenger en god prestasjon på bortebane.

Rosenborg ble lært en lekse av Molde, det er ganske utrolig å se denne skrekkfilmen som er Rosenborg så langt denne sesongen. Så er det selvsagt slik at å møte Molde borte er den hardeste kampen for alle lagene denne sesongen, og Molde var veldig effektive i første omgang. Men for Rosenborg så er det ingen unnskyldning for det labre nivået de spiller på om dagen. Jeg holder meg unna spill på Rosenborg for tiden.

Viking har kommet ned på jorda, og med Hove ute så har jeg en sterk mistanke om at de vil slippe inn mye mål i løpet av mai måned. Jeg syns det ser ganske mørkt ut for Viking nå, de gjorde ikke nok i overgangsvinduet og med alle disse skadene så kan det fort bli stygt fremover. De har i det minste en del offensivt talent så vi kan få mye underholdning fremover.

Strømsgodset er i en kritisk situasjon, enten så skaper de ikke sjanser eller så klarer de ikke forsvare seg. Hjemme så prøver de å angripe bare for å bli straffet knallhardt gjennom å slippe inn en rekke mål. Jeg tror rett og slett klubben trenger en ny manager fort.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 5

Innsats: 50

Gevinst: 42,7

TBP: 85,4

Status Totalt:

Spill: 215

Innsats: 2150

Gevinst: 2506,5

TBP: 116,6

Eliteseriespill:

Spill: 20

Innsats: 103

Gevinst: 116,5

TBP: 113,1

(Innlegget ble redigert 03.05.19 22:11)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
04.05.19 09:31

Velkommen mai du skjønne milde, den travleste måneden i året for norsk fotball. Vi bør begynne å føle oss mer trygge på kvaliteten på lagene, men mai vil bli en test på dybden i stallene.

Allerede i dag har vi en interessant match mellom Mjøndalen og Stabæk. Bookiene har bestemt seg for at Stabæk er elendig på bortebane. Det kan være at det er slik, de to bortekampene de har spilt så langt har vært grusomme. Men jeg kommer ikke til å dømme noen lag for at de taper mot Molde, og kampen mot Haugesund ble en merkelig match. Og nå får de endelig en kort reise til bortekamp. Ingen overnattingstur, så det unge Stabæk-laget kan sove hjemme og om det blir for skummelt i løpet av natta så får de løpe inn på foreldrene sitt soverom i stedet for til Henning Berg. Mjøndalen står uten seier på hjemmebane i år, de er ujevne fra omgang til omgang og som klar favoritt så er det enkelt å gå imot dem. Frykten er selvsagt dødballer hvor Mjøndalen er sterke, men Stabæk får prøve å unngå å gi dem for mange cornere og frispark. Demidov tilbake fra karantene, men usikkert om Berg vil bruke han eller fortsette med laget som slå Glimt. Kassi fortsatt skadet.

Mandag kveld så kan vi nyte oppgjøret mellom Viking og Vålerenga, og jeg tror det kan bli en underholdende kamp. Viking startet sesong på en imponerende måte og de overrasket både meg og ekspertene ved å ikke slippe inn mål. Men sist match så var Austbø tilbake på sitt vante nivå, ligaens svakeste keeper. De fikk også flere skader i forsvaret, og både Hove og Vikstøl er ute her og etter at de mistet Andreasson tidlig i sesong er forsvaret nå ganske ribbet. Vålerenga sitt angrep bør få gode arbeidsforhold på mandag. Kanskje angrep er det beste forsvar for Viking? De har noen herlige offensive spillere som om de får friheten til det kan de fleste forsvarere i Eliteserien problemer, og Vålerengas største svakhet er forsvaret. Jeg føler meg trygg på et over-spill her, det kan hende at Vålerenga burde være favoritt her også, men jeg er ikke helt solgt på Oslolaget på reise. Så det føles klart bedre å gå for over 2,5 mål. Dette blir rundens hovedspill.

Søndagens kamper er ikke så interessante, vi har noen klare favoritter i Brann, Bodø/Glimt og Odd. Jeg er enig med det, men jeg ser samtidig ikke noe verdi i oddsen som tilbys. Jeg kommer til å gå mot Kristiansund som klar favoritt, i fjor var de to ganger priset til under 2 i odds (mot Start og Sandefjord, og de vant en av de (3-2 over Sandefjord) og denne sesongen var de ikke i stand til å slå Ranheim som 1,80-oddser. For Tromsø det er gode nyheter at Espejord kanskje starter eller i det minste klarer 45 minutter med spill. Jeg tar x2-alternativet her.

Hovedspill:

Viking – Vålerenga, over 2,5 mål – 1,82 Sbobet (10 units)

Andre spill:

Mjøndalen – Stabæk, uavgjort/borteseer – 1,90 Pinnacle (5 units)

Kristiansund – Tromsø, uavgjort/borteseier – 2,00 Pinnacle (4 units)

(Innlegget ble redigert 04.05.19 09:31)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
11.05.19 10:57

For en forferdelig runde, det er ikke akkurat hverdagskost å få to spill ødelagt i siste minuttene av overtiden. Det er sånt som gjør vondt og tar noen dager å riste av seg.

Mjøndalen mot Stabæk var en helt jevn match og Stabæk hadde alle tiders mulighet til å ta med seg alle poengene på overtid da Boli kommer alene igjennom mot Ranmark, men keeper-debutanten reddet og var banens beste. Rett etterpå satt ballen i Stabæk-målet. Brutalt.

Kristiansund var hakket bedre enn Tromsø, men ting kunne vært annerledes om TIL hadde fått straffen i første omgangen etter nok en albue fra svinet Coly. Så ble Wangberg skadet midtveis i 2.omgangen og er det en spiller TIL ikke har råd å miste så er det han, og derfra og inn så ble det en kamp for å overleve. Et hardt idømt rødt kort gjorde at situasjonen gikk fra ille til verre. Det var bare en slik dag, og det er jo ganske typisk for bunnlag å havne i slike situasjoner.

Hovedspillet var en skuffelse, og da først og fremst Vålerenga som skapte mindre enn jeg hadde forventet. VG telte seg likevel frem til 12 sjanser i kampen, så helt håpløst var ikke spillet.

Ellers var den store overraskelsen at Ranheim slo Brann, det begynner å bli smått kritisk for Brann. De underpresterer kraftig sett til stallen og Lars Arne Nilsen kan være glad at Rosenborg og Horneland har tatt støyten så langt. Men det kan fort snu seg.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 6

Innsats: 60

Gevinst: 42,7

TBP: 71,2

Status Totalt:

Spill: 216

Innsats: 2160

Gevinst: 2506,5

TBP: 116

Eliteseriespill:

Spill: 23

Innsats: 122

Gevinst: 116,5

TBP: 95,5

(Innlegget ble redigert 11.05.19 10:58)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
11.05.19 13:43

En runde som har mange tette matcher og der kun Molde bør ha en lett vei mot 3 poeng. Men jeg syns vi har noen spennende odds-objekter denne runden og anbefaler 4 spill.

Rosenborg fikk sin første seier denne sesongen forrige helg, men det er ingen grunn til å begynne å tro nevneverdig på Rosenborg enda. Nå har de igjen problemer på midtbanen med Konradsen, Trondsen og Åsen ute, og når vi vet at banen på Åråsen er dårlig så er det par spillere til som kan være engstelige før matchen. Situasjonen er ikke så mye bedre i Lillestrøm, de fikk en skikkelig rundjuling i Bodø og de mangler fortsatt Sahlquist etter det idiotiske røde kortet i cupen. Daniel Pedersen er usikker til kampen. Jeg kommer ikke til å spille på noen av lagene, men jeg er fristet av et over-spill. Lillestrøm er veldig svekket uten Sahlquist i forsvar, og jeg syns det er grunn til å håpe på en mer underholdende match enn markedet forventer. I utgangspunktet behøver også begge lagene seier her. Jeg går for over 2,5 mål, men et litt sikrere alternativ kan være at begge lag scorer.

Over til søndagen. For meg er ukens beste spill i kveldskampen der Stabæk blir stor underdog mot et Brann-lag som sliter. For meg skal ikke et underpresterende Brann-lag være så stor favoritt borte mot et Stabæk-lag som ikke har tapt hjemme i år enda.  Youness Mokhtar kan bli kastet innpå fra start her, ellers blir det nok samme lag som de siste kampene siden Kassi fortsatt er ute. For Brann er Haugen og Barmen ute, og det betyr at Brann må starte med en rekke spillere som ikke har prestert i Brann enda, og jeg er ikke sikker om Yttergård Jenssen, Løkberg og Strand er noe sterkere midtbane enn Stabæk sine teenåringer. For meg er det et autobet på Stabæk, og jeg går for +0,5-varianten.

Tidligere på søndagen går jeg mot Sarpsborg. Et hjemmelag som sliter med å score mål, og som mistet midtstopper Horn mot Rosenborg til en ny langtidsskade. Jeg ser egentlig ingen god grunn til at de skal være så klar favoritt mot et Kristiansund som med unntak av serieåpningen mot Viking har levert stabilt hele sesongen. Kaptein Ulvestad er ute, og det samme er Hopmark, det svekker laget noe defensivt. Jeg velger meg ut +0,75-alternativet her.

Tromsø sine problemer bare vokser, mot Kristiansund mistet de både Wangberg og Sokol til skader og Holmgren Pedersen må sone karantene. Det rett og slett veldig få forsvarsspillere å velge mellom for Valakari om dagen. Derfor syns jeg det er overraskende at man får en så høy odds på over 2,5 mål her. Begge Tromsø sine hjemmekamper i år har gått over 2,5 mål og 12 av 15 kamper i fjor gjorde det samme, og med Espejord tilbake på topp samt forsvarsproblemene i laget så er det grunn til å håpe på en ny match med mange mål. Odd gikk 8 – 8 over/under i fjor, og begge årets bortekamper har gått under. Men det har vært mot tøffere motstand enn Tromsø og jeg regner med at Odd vil gå for 3 poeng her.

Hovedspill:

Stabæk – Brann, hjemme/uavgjort – 1,83 Sbobet (10 units)

Andre spill:

Lillestrøm – Roseborg, over 2,5 mål – 2,26 Sbobet (3 units)

Sarpsborg – Kristiansund, borteseier +0,75 – 2,17 Sbobet (4 units)

Tromsø – Odd, over 2,5 mål – 2,07 Sbobet (4 units)

(Innlegget ble redigert 11.05.19 13:43)

BakeUp
BakeUpInnlegg: 700
12.05.19 13:55
GoingKronos: Begge Tromsø sine hjemmekamper i år har gått over 2,5 mål

Njaa..
Brann 1-2 og Viking 0-2.

Men enig i det generelle resonnementet, og lukter mål av denne kampen (som det alltid gjør når kunstgressgjengen til Odd kommer på besøk). Over 2.5 mål er spilt

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
16.05.19 10:25
BakeUp: Njaa..
Brann 1-2 og Viking 0-2.

Du har helt rett, vet ikke helt hvor det over-resultatet i Viking kom inn i hodet mitt.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
16.05.19 10:26

For tiden så har jeg like vanskelig få hovedspill til å sitte som Sarpsborg har til å score. Med tanke på slutten av fjoråret og starten på dette året så er jeg utvilsomt i den dårligste perioden siden starten i 2012. Det er bare å brette opp ermene.

Det var ingenting å si på at Brann slo Stabæk, det ble litt menn mot junior i store deler av kampen og Brann gjorde utvilsomt sin beste kamp for året søndag.

Det har virkelig vært en målfattig vår til nå, kun 40% av kampene har gått over 2,5 mål som er veldig spesielt og ikke slik vi kjenner norsk fotball. Så er spørsmål om det er tilfeldig eller om denne sesongen vil være mindre målrik enn tidligere. Jeg tror nok vi vil se flere over-kamper etter hvert, men vi mangler kanskje både enkelt spillere og lag som har det offensive registeret til å jevnlig score mye mål. Jeg vil nok uansett ha et ekstra blikk på over-spill fremover med tanke på at vi vil se ting nærmer seg normalen igjen.

Ellers så lærte ikke runden oss så mye, Tromsø finner stadig mer imponerende måter å tape på og de er per nå en klar dumpekandidat. Sarpsborg problemer fortsetter og selv om det er tidlig så står sesongen allerede i fare for å bli en stor skuffelse. Det samme kan selvsagt sies om Rosenborg, bare i enda større grad. Det var svakt nivå på kampen på Åråsen, og laguttaket til Horneland var total miss og det viser en leder uten selvtillit og klar tro på eget prosjekt. Det er mye som tyder på at han rett og slett ikke var moden for oppgaven. Men han har i det minste satt skapet på plass med Bendtner og det tror jeg kan være positivt for gruppa.

Det har ikke vært en lystig start på året spillemessig. En flat ROI på 109,3% viser jo at spillene ikke har vært ille, men siden hovedspillet veier så tungt så gir det et ekstremt utslag på resultatet. Heldigvis er sesongen lang.

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 7

Innsats: 70

Gevinst: 42,7

TBP: 61

Status Totalt:

Spill: 217

Innsats: 2170

Gevinst: 2506,5

TBP: 115,5

Eliteseriespill:

Spill: 27

Innsats: 143

Gevinst: 133,4

TBP: 93,3

(Innlegget ble redigert 16.05.19 10:27)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 46706
16.05.19 11:31

Så er fotballens festdag her, og det er mange sportslige godbiter å se til.

Rosenborg spiller tradisjon tro hjemme på 16.mai, og oddsmarkedet har virkelig surnet på Rosenborg. Det er godt mulig at det er en overreaksjon. Rosenborg får en del spillere tilbake her, både Åsen og Helland er forventet å spille og Søderlund får vel sjansen mot sin tidligere klubb? Mangler fortsatt Trondsen og Konradsen som er en klar svekkelse. Men jeg syns dette er et flott tidspunkt å gå på Rosenborg, de møter et Haugesund-lag som sliter og som måtte spille store deler av kampen på søndag med 10 mann. Jeg går for hjemmeseier her, og det blir rundens hovedspill.

Så tror jeg at det er to lag som kan ødelegge festen for hjemmefansen. At Mjøndalen blir så stor favoritt mot Lillestrøm syns jeg er feil, Mjøndalen har ikke imponert på hjemmebane til nå selv om resultatene har vært gode. Lillestrøm har et bedre mannskap, og om Smarason kan spille her så vil det styrke laget betydelig. Han bør klare minst en omgang. At Salquist er tilbake er også et stort pluss. Jeg velger meg +0,25 varianten slik at det blir litt penger inn også ved uavgjort.

Jeg har vært mye mer positiv til Stabæk enn markedet, og jeg gjør det igjen. Jeg syns Stabæk gjorde en bra bortekamp mot Mjøndalen der de hadde fortjent å få med seg et resultat. Viking er nå 4 kamper uten seier, og selv om de jobber hardt og har en bra struktur så er de ikke veldig skremmende motstander og for meg er de fortsatt et av de svakeste lagene i Eliteserien. For Stabæk er det ekstremt viktig å få Kassi tilbake, man så etter innhoppet mot Brann at Stabæk løftet seg flere hakk med han på banen. Det er forventet at han starter her og da gir jeg Bærumslaget tillit til et nytt spill. Jeg går x2-varianten.

Hovedspill:

Rosenborg - Haugesund, hjemmeseier - 1,94 Sbobet (10 units)

Andre spill:

Mjøndalen - Lillestrøm, borteseier +0,25 - 1,99 Sbobet (4 units)

Viking - Stabæk, uavgjort/borte - 2,23 Sbobet (4 units)

(Innlegget ble redigert 16.05.19 11:31)

Sjefan
SjefanInnlegg: 14456
16.05.19 20:32

Flott tråd - herlig med dine tanker rundt runden generelt og spillene, en mangelvare på dette forumet. Dog må det sies, og det er lett å være etterpåklok, jeg finner det ekstremt merkelig å sette 10 units på RBK i rekordsvak forfatning. Var vel ikke noe som tilsa at dette var en kamp de skulle vinne, og oddsen forsvarte neppe et maksspill. Lukter litt mer håp enn tro dette, egentlig. 


Ellers må vel det Stabæk-prosjektet ditt nærme seg slutten snart. Gode på sitt beste , syltynt lag altfor ofte.

lsklars
lsklarsInnlegg: 78211
16.05.19 20:40
Sjefan: Dog må det sies, og det er lett å være etterpåklok, jeg finner det ekstremt merkelig å sette 10 units på RBK i rekordsvak forfatning. Var vel ikke noe som tilsa at dette var en kamp de skulle vinne, og oddsen forsvarte neppe et maksspill. Lukter litt mer håp enn tro dette, egentlig.

Forstår nada av dette selv. 

rexenes
rexenesInnlegg: 660
16.05.19 20:52

Latterlig å kritisere tipset etterpå ja. Enig i det.. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg