Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
22.06.19 13:24

Ny runde og det er så mye lagnyheter at det ikke er helt lett å verdivurdere lagene. Jeg har kun to spill å anbefale denne runden.

Først ut er Strømsgodset med ny trener som skal spille klopp-fotball. Så er jeg usikker på om løpskraften i det offensive leddet er der til å lykkes, men i Eliteserien kommer man langt på innsats og tydelig plan. I Godset har særlig det første vært en mangelvare og etter at jeg var litt positiv til de innledningsvis så har de sett mer og mer ut som et lag som hører hjemme i Obos. Hvor fort danske Henrik Pedersen får rettet på det er ikke lett å vite. Nå møter de et Molde som ble ydmyket av Aafk, men nå legger jeg stort sett ikke så mye vekt på cupkamper. Men formen på bortebane har vært svak over lang tid for Molde og som klar favoritt er de uaktuelle å spille på. Jeg står over spill.

Syv kamper søndag, og for meg er Bodø/Glimt det beste spillet. De fikk en liten nedtur før ferien, men det var nok mest at spillerne rett og slett var slitne. Gjorde en proff jobb mot Strømsgodset som de til slutt malte i stykker. Nå har de hatt fri i midtuka og bør ha masse energi til møtet med Viking. Viking har overrasket positivt i år, men en del skyldes også marginer med seg og det hadde de også sist helg på Åråsen. For meg er det et nivå forskjell på lagene, og jeg har ingen problem med å anbefale Glimt med pengene tilbake ved uavgjort.

Brann blir veldig store favoritter mot Lillestrøm, det er nesten slik at man ikke skulle tro at folk hadde sett Brann spille hjemme i år. Lillestrøm vil ligge dypt, være kyniske og jeg er langt fra sikker på at Brann klarer å bryte de ned. For meg er det autobet på Lillestrøm med handikap her, Brann har ikke vunnet en eneste kamp til nå i år med mer enn et mål. Så er LSK selvsagt svekket av at Lehne Olsen er skadet, men Smarason spiller sannsynligvis. LSK er best når det ikke forventes noe av dem, og de kan fort overraske her.

Jeg syns Kristiansund nok er for stor favoritt, men Stabæk har skuffet meg gang på gang på bortebane, så mot et KBK i medgang klarer jeg ikke fyre av et spill. Men kanskje vi kan få enda bedre odds i morgen?

Tromsø og Rosenborg er det så mange spørsmålstegn rundt hvem som kan og ikke kan spille at det er litt lotto der. Men jeg er enig med markedet at Rosenborg fortjener å være klar favoritt tross at Tromsø har to seiere på rad. Vålerenga er heller ikke lett å vurdere, at de spiller uten begge sine stoppere her gjør at det er uaktuelt å spille på dem, og jeg var inne på at Sarpsborg kanskje begynner å finne formen igjen etter landslagspausen, men kampen mot Tromsdalen dro det i tvil. Men man skal ikke legge alt for mye vekt på cupkamper, de lever ofte sitt eget liv. Jeg står foreløpig over, men er det noe verdi så er det nok på østfoldingene.

Hovedspill:

Viking – Bodø/Glimt, borteseier (DNB) 1.95 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Brann – Lillestrøm, borteseier ahc+1,2 – 2,02 Sbobet (4 units)

* Hovedspillet settes alltid til 10 units

(Innlegget ble redigert 22.06.19 13:24)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
23.06.19 17:08

Oddsen gikk som jeg mistenkte ned på Kristiansund, så jeg får Stabæk her. Kristiansund fortjener egentlig aldri å være så store favoritter, de er stort sett i jevne kamper uansett motstand, og i år har de kun scoret 12 mål på 11 kamper så tror det kan bli tett igjen.


Ekstra spill:


Kristiansund - Stabæk, borteseier ahc+1 - 1,85 Sbobet (3 units)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
29.06.19 08:56

Det ble mer dramatisk enn nødvendig da hovedspillet gikk inn med seieren til Bodø/Glimt i Stavanger. Etter 4-1 målet så forventet jeg luften å gå ut av kampen, men Viking fortsatte å jobbe hardt og vise at de kanskje er laget med best moral i ligaen. Så de kom tilbake i kampen på 4-3, men heldigvis var det for lite tid igjen for et comeback. Glimt viste i løpet av kampen både hvorfor de kan vinne serien i år, og hvorfor de sannsynligvis ikke vil gjøre det.

Det var en god runde overlag, Stabæk gikk hen og slo Kristiansund som stor underdog. Så var de heldige siden hjemmelaget brant en straffe i 1.omgang. Men jeg syns jeg ordene mine i behold at det nesten er autobet mot KBK som store favoritter. Og det skal en hel del til for å overbevise meg om noe annet.

Der Stabæk var litt heldige så var Lillestrøm litt uheldige, de gjennomførte en god bortekamp og Brann skapte nesten ikke sjanser. Men et sent mål gjorde at LSK måtte reise tomhendt hjem til Åråsen, og dermed ble det bare halv gevinst på spillet. Men det er ingenting i Branns spill for tiden som gjør at de skal stoles på som klar favoritt, og jeg syns det er klare tegn på at Nilsen holder på å miste garderoben. Så etter mange år med stabilitet så kan vi kanskje få litt drama og sirkus i Bergen igjen.

Så snart det begynte å snike seg inn litt optimisme i Trondheim så ble det snudd til bunnløs fortvilelse igjen. To fryktelige matcher, først mot Tromsø og så i cupen mot Aalesund har igjen satt et stort press på Horneland. Men hele ledelsen, med styret i spissen, står ansvarlig for dette – og derfor sitter sannsynligvis Horneland tryggere enn han logisk sett burde.

Strømsgodet kan ha gjort samme tabben i sitt nye trenervalg, gjennom å ansette en trener som har en fotballfilosofi som ikke passer med den spillerstallen han har til rådighet. Men der Rosenborg sin spillerstall er for god til å rykke ned så er det ikke like sikkert at Godset sin stall er det.

Vi er i pluss for sesongen igjen til tross for at hovedspillet fortsatt er langt unna å være det, så det er jo et signal om at vurderingene ikke har vært så dårlige som resultatet sier. Med flat innsats så ville tbp vært på 110,5 nå.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 12

Innsats: 120

Gevinst: 93,3

TBP: 77,8

Status Totalt:

Spill: 222

Innsats: 2220

Gevinst: 2557,1

TBP: 115,2

Eliteseriespill:

Spill: 43

Innsats: 233

Gevinst: 234,2

TBP: 100,5

(Innlegget ble redigert 29.06.19 08:57)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
29.06.19 09:59

En sportslig fin runde med flere veldig interessante matcher og jeg har spill i de mest interessante oppgjørene denne runden.

Runden begynner på Lerkendal der to lag som røyk ut av cupen etter ekstra omganger møtes. For begge var det en stor skuffelse siden cupen var deres vei til suksess denne sesongen. Kristiansund presterer stabilt og jeg forventer at de klarer å gjøre en jevn kamp – særlig siden begge lag sliter med å score mål. Kastrati ute med hjernerystelse. Jeg går på et +0,75 på Kristiansund over Rosenborg.

Rundens toppoppgjør spilles i Bodø der Glimt tar imot Odd. Igjen har Glimt stor fordel av at de ikke spilte i cupen, mens Odd fikk hele 120 minutter med fotball. Så derfor er det klart forståelig at Glimt blir så stor favoritt som de blir, men jeg har vanskelig for å si at nordlendingene skal ha 50% sjanse til seier likevel – til det er de for ustabile bakover. Men jeg liker et over-spill her, ligaen fortsetter å produsere få mål, men Glimt har vært et av unntakene. Jeg forventer de full av energi, og går i angrep fra start, og da bør det være god sjanse for en underholdende kamp.  Over 2,5 mål spilles.

Hovedspillet denne runden blir fra kveldskampen i Molde. Jeg forstår ikke helt hvorfor man kan få nesten 1,90 på Molde mot en middelhavsfarer som Brann. Molde har vært utrolig sterk hjemme, de har ikke vært nære med å avgi poeng og et Brann-lag som sliter på flere fronter er det vanskelig å tro på her. Grunnen er nok at Brann har prestert bedre borte enn hjemme til nå i år, men dette blir en helt annen test.

Hovedspill:

 

Molde - Brann, hjemmeseier - 1,88 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Rosenborg - Kristiansund, borteseier +0,75 - 2,01 Sbobet (4 units)

Bodø/Glimt - Odd, over 2,5 mål - 1,93 Pinnacle (4 units)

*Hovedspillet settes alltid til 10 units

(Innlegget ble redigert 29.06.19 09:59)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47209
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
04.07.19 12:40

Frustrerende runde for hovedspillet igjen, Molde var like overlegen Brann som forventet, men ineffektivitet, en kjempekamp av Opdal i Brann-målet og et brent straffespark hindret gevinst.

Glimt gjorde jobben på egen hånd med å sende kampen over 2,5 mål – og jeg angrer litt på at jeg ikke tok et ekstra bet på Glimt når oddsen gikk opp, men jeg var ikke helt komfortabel med to spill på samme kampen. For meg ser Molde og Glimt ut som de to realistiske tittel-utfordrerne, Molde er fortsatt favoritt siden de har en så bred stall, men Glimt sin 11’er er utrolig imponerende. Så vi kan være på vei mot den største sensasjonen i norsk fotballs historie.

Kristiansund skuffet, det er mulig at formen er på retur der nå – nå skapte ikke RBK all verden og trengte et straffe for å vinne kampen, men det var ingenting å si på hvor poengene havnet.

Ellers kom TIL ned på jorda igjen, mens Vålerenga fikk en etterlengtet opptur. Ingen av delene var helt lett å analysere seg frem til.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 13

Innsats: 130

Gevinst: 93,3

TBP: 71,7

Status Totalt:

Spill: 223

Innsats: 2230

Gevinst: 2557,1

TBP: 114,7

Eliteseriespill:

Spill: 46

Innsats: 251

Gevinst: 244,2

TBP: 97,3

(Innlegget ble redigert 04.07.19 12:40)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
04.07.19 16:14

Runde torsdag/fredag av en eller annen grunn, men jeg syns det er en høyinteressant runde – både med toppoppgjør, bunnoppgjør og to lokalderby. I tillegg så er det sjeldent mange gode spill.

Ranheim tar mot Rosenborg torsdag kveld, og aldri før har Ranheim hatt en bedre sjanse til å vinne over storebror. Jeg forstår ikke helt oddsen her, begge lag startet sesongen dårlig og har bedret seg noe den siste tiden. Rosenborg skal nok være favoritt siden de tross alt spiller for spiller er bedre, men ikke så store som de blir her. Og i lokalderby så er det å være underdog ofte behagelig. Oddsen har droppet en del, men jeg syns fortsatt det er verdi. Jeg går for 1x-varianten. Jeg vil også prøve en liten innsats på over 2,5 mål – disse kampene lever ofte sitt eget liv og får satse på litt fyr i fjæra i kveld.

Brann blir igjen store favoritter på eget gress, tross at de gjorde en svak kamp hjemme sist mot Lillestrøm og har slitt med å bryte ned lag som ligger lavt. Det samme kampforløpet ligger i kortene her, og Mjøndalen har blitt bedre og bedre defensivt utover sesongen. Borte har de ikke tapt med mer enn et mål siden serieåpninga mot Vålerenga. De bør ikke la seg skremme av Brann. For meg er det rundens beste spill, og jeg går for ahc +1,25 varianten som gir halv gevinst om Brann vinner med et mål.

Kristiansund blir igjen store favoritter på hjemmebane tross at de har rotet det til flere ganger som favoritt og formen er tvilsomt. Jeg syns LSK er i bedring, kampen mot Viking er bare å glemme siden de fikk en tidlig utvisning, og mot Brann så var det ikke mye som skilte lagene før de bare kjørte over Tromsø. Kvalitetsmessig er det ikke mye som skiller lagene, og jeg velger meg +0,5 varianten her.

Jeg vil også involvere meg i bunnkampen i Drammen, der Strømsgodset blir klare favoritter og det skyldes nok delvis at Boli er ute med karantene. Men for meg ser tross alt Stabæk mer ut som et lag enn Strømsgodset som per nå ser ut som den store nedrykksfavoritten. X2 blir mitt valg her.

Hovedspill:

Brann – Mjøndalen, borteseier AHC+1,25 – 2,07 Sbobet (10 units) *

Andre spill:

Ranheim – Rosenborg, Hjemme/Uavgjort  - 1,86 Pinnacle (3 units)

Ranheim – Rosenborg, over 2,5 mål – 2,05 Sbobet (2 units)

Kristiansund – Lillestrøm, Uavgjort/Borte – 2,00 Pinnacle (4 units)

Strømsgodset – Stabæk, Uavgjort/Borte – 2,05 Sbobet (4 units)

*Hovedspillet settes alltid med flat 10 units innsats

(Innlegget ble redigert 04.07.19 16:15)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
05.07.19 18:05

Etter oddsendring har jeg nok et verdispill etter oddsendring, Tromsø +0,25 hjemme mot Sarpsborg. Jeg syns markedet overreagerer på at TIL tapte borte på naturgress mot Lillestrøm, og det er ikke mye av det Sarpsborg har gjort på bortebane som bygger opp om at de bør være noe større favoritt her.

Tromsø - Sarpsborg, hjemmeseier +0,25 - 1,95 Sbobet (3 units)

(Innlegget ble redigert 05.07.19 18:05)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
12.07.19 12:13

Brann mot Mjøndalen ville vært en av de kjedeligste kampene jeg noen gang har sett om det ikke var for at jeg hadde penger på kampen. VG talte en målsjanse i hele kampen, og så det forteller alt om underholdningsverdien. Men spillet på Mjøndalen var meget godt, og det er etter slike prestasjoner man er godt fornøyd med egen vurderingsevne.

Lokalderbyet i Trondheim levde sitt eget liv, og ble en underholdende match der nok Rosenborg vant fortjent selv om det er surt å få mål imot i sluttminuttene. Frustrerende var det at Salquist måtte kaste inn håndkleet for Lillestrøm og med det forsvant all verdi ut av spillet. Salquist er utrolig viktig for Lillestrøm, og er en av årets beste nysigneringer.

Resten av runden ble en opptur, Stabæk vant bunnkampen mot Strømsgodset. Det var et effektivt Stabæk-lag som lot Godset styre spillet, og laget er ikke like sjarmerende som tidligere da de i mye større grad spilte på egne ferdigheter. Men fotball handler om resultater, og dette er nok Stabæks beste sjanse til å overleve. Opprydningen i Godset er i gang, men det kjennes mer som et langtidsprosjekt enn en redningsoperasjon. Godset er min klare favoritt til å rykke ned, og de må ha et meget godt overgangsvindu om det skal snu seg.

Tromsø gjorde kanskje årsbeste mot Sarpsborg, de var klart best i det meste og østfoldingene er virkelig inne i en blindgate. Jeg har blåst bort alle tanker på nedrykk for Sarpsborg, men akkurat nå er det fullt mulig at de tar en Brann. Det er nå Bakke må stå frem som trener og vise at han har egenskapene til å snu en dårlig trend – men med det som skjedde i fjor høst så nærmer vi oss et år med svake resultater.

Bodø/Glimt sitt 6-0 tap blir kanskje stående som årets mest overraskende resultat, den var vanskelig å se komme. Men laget har et defensivt problem, og dette er ikke første gangen vi ser det. Men Molde ser jo heller ikke ut som noe opplagt gullag, gir nok en gang bort en ledelse på bortebane. Og det er verd å nevne at Rosenborg tross alt bare er 9 poeng bak med en kamp mindre spilt. Uansett ser det ut som vi i år kan få den svakeste seriemesteren siden Vålerenga i 2005.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 14

Innsats: 140

Gevinst: 114

TBP: 81,4

Status Totalt:

Spill: 224

Innsats: 2240

Gevinst: 2577,8

TBP: 115,1

Eliteseriespill:

Spill: 52

Innsats: 277

Gevinst: 283

TBP: 102,2

(Innlegget ble redigert 12.07.19 12:14)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
13.07.19 10:56

Siste runden før sommerferie i Eliteserien, og med det er vi også halvveis i sesongen. Bare 6 kamper å velge mellom, men jeg og markedet er ganske så uenige så vi har en del verdispill.

Oddsmarkedet har tydeligvis bestemt seg for at Rosenborg er friskmeldt og har spilt oddsen mot Viking ned. Jeg er ikke der, og store favoritter som stort sett aldri vinner med mer enn et mål er ikke noe å sette sin lit til. RBK har vunnet 6 seriekamper i år, alle utenom en med et mål. Det jeg liker med Viking er deres innstilling, de blør virkelig for drakten i Stavanger for tiden og i Eliteserien kommer man langt med det. Så jeg tror de kan frustrere trønderne, og laget har også en del x-faktor som gjør at de fort kan score mål på Lerkendal. Jeg går for ahc+1 varianten

 

Lørdag kveld så tar Bodø/Glimt imot Ranheim, og oddsen virker riktig. Glimt har vært fryktelig gode hjemme i år, og det er nok tvilsomt om Ranheim kan stå imot presset som kommer, men de har vært mer kyniske enn i fjor så jeg føler ikke at det er noe større verdi i et handikap-spill på nordlendingene.

Over til de tre kampene på søndag. Haugesund blir store favoritter mot Tromsø, og det må sies å være overraskende for en klubb som kun har vunnet en hjemmekamp så langt i år og som er blitt svekket av langtidsskader på sentrale spillere. Tromsø hadde en fryktelig kamp mot Lillestrøm, men på bortebane har de helt ok resultater og vi ser en bedring etter en lang periode uten form. Jeg velger meg uavgjort/borte her.

Enig med vurderingene av Mjøndalen mot Odd, og så avventer jeg eventuelt spill på LSK til man får beskjed om Salquist vil være tilbake til kamp her.

Sarpsborg får igjen markedets tillit på bortebane, denne gangen mot Stabæk og jeg forstår ikke så mye av det. Østfoldingene står uten seier på bortebane i år, og de har kun vunnet en bortekamp siden juli i fjor. De har egentlig ingen rett til å være favoritt mot noe Eliteserielag. Stabæk er også svake, men det virker å være litt ny giv i laget etter trenerbytte og dette er en åpen kamp. Jeg går for underdog på hjemme.

Hovedspill:

Stabæk – Sarpsborg, hjemmeseier ahc+0.25 – 1,90 Pinnacle (10 units)*

Andre spill:

Rosenborg – Viking, borteseier ahc+1 – 2,07 Sbobet (4 units)

Haugesund – Tromsø, uavgjort/borte – 2,06 Sbobet (5 units)

(Innlegget ble redigert 13.07.19 10:56)

startelver
startelverInnlegg: 61167
21.07.19 17:01

x

(Innlegget ble redigert 21.07.19 17:02)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
03.08.19 10:16

Overtidsmålet til Stabæk føltes der og da som at det berget hele året for hovedspillet. Så dramatisk var det kanskje ikke, men det gjør i det minste hullet å krype utfra litt mindre dypt.

Og det var fortjent, Stabæk var det beste laget, de hadde brent straffe og Sarpsborg hang bare i tauene. Sannsynligvis har den mest lønnsomme strategien denne sesongen vært å spille mot Sarpsborg, oddsmarkedet har virkelig ikke vært med på deres fall et topplag til et bunnlag.

Ellers er jeg veldig misfornøyd med egne vurderinger denne runden, og slik sett kom pausen på riktig tidspunkt. Begge de andre spillene var iskalde, Viking var for så vidt med i 1.omgang og det kunne sett annerledes ut om ikke Rosenborg hadde vært så effektive. TIL er nesten umulig å komme riktig på under Valakari, de gjør en fryktelig match og i tillegg var det en keeper-prestasjon på et så lavt nivå at det var nesten ufattbart.

Jeg var veldig nær å spille på Lillestrøm, men klarte ikke å få meg til å trykke på knappen. Nå skal man ikke stirre seg blind på resultat, det er ikke alle vinnende spill som er bra og ikke alle tapende spill som er dårlig. Men når ting butter imot så kverner tankene rundt på slike ting.

Vi er halvveis i sesongen nå, med en flat innsats så ville ROI vært 108,3 - så vurderingene er ikke så verst, mens valget av hovedspill har vært svak og det må forbedres når vi nå går i gang med høstsesongen om den 7 år lange winning streaken skal fortsette.

Tallenes tale:

 

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 15

Innsats: 150

Gevinst: 128,5

TBP: 85,7

Status Totalt:

Spill: 225

Innsats: 2250

Gevinst: 2592,3

TBP: 115,2

Eliteseriespill:

Spill: 55

Innsats: 296

Gevinst: 297,5

TBP: 100,5

(Innlegget ble redigert 03.08.19 10:17)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
03.08.19 12:59

Sommerferien er over, og nå skal vi i gang med høstsesongen. Det er ikke helt lett å vite hvordan form lagene er i etter 3 ukers pause, og i tillegg er overgangsvinduet åpnet igjen så det er endel spillere både inn og ut i de fleste klubber.


Vi har to kamper i kveld, to av årets største skuffelser møtes i Sarpsborg. Men der Rosenborg har begynt å få fart på ting som sliter Sarpsborg fortsatt i motbakke. Hjemme har Sarpsborg vært ganske så uheldig og ineffektive denne sesongen, og nå har de hentet inn litt nye signeringer som er veldig vanskelig å vurdere og i tillegg usikker på hvor mange av de som eventuelt får sjansen her. RBK er inne i et tøft program, blir noen spillere hvilt her? Jeg tror mest på at det blir sterkeste laget de kan stille, de har nok ikke gitt opp seriegullet enda og da har de ikke råd til å gamble med svekkede startoppstillinger. For meg blir det litt for mange ukjente i dette regnestykket til at det er mulig å sette noe spill.


Gull-utfordrer Odd tar mot bunnlaget Lillestrøm, og oddsen ser for meg riktig ut. Lillestrøm har nok hatt godt av pausen, de har fått på beina alle mann alle, og i tillegg hentet inn Tamm for å forsterke midtforsvaret. Jeg er litt bullish på LSK fremover, men borte mot Odd som har vært så sterke hjemme er ikke tidspunktet til å få pengene på. Jeg står over spill.


Søndag skal Brann tilbake til Ranheim hvor de ble ydmyket tidligere i sommer i cupen. Nå er cup-kamper alltid spesielle, men det er overraskende at Ranheim blir så stor underdog på hjemmebane. De har vunnet begge oppgjørene til nå mot Brann, og Lars Arne Nilsen sliter virkelig å få satt laget på plass. Det er ingen grunn til å stole på Brann her og for meg er Ranheim rundens beste spill. Jeg velger meg ahc+0,25 varianten som betyr halv gevinst ved uavgjort. Ingen av lagene har noen skadeproblem av betydning og de har heller ikke vært aktive på overgangsmarkedet.


Tromsø har begynt å ta poeng på hjemmebane, og mot Sarpsborg før ferien var det årsbeste. Nå har de hentet inn Azemi for å løse spisskrisen og jeg regner med at han går rett inn på laget. Mjøndalen har fått satt forsvaret bedre og bedre, men offensivt er det tynt spesielt nå som Brochman er ute med karantene. Jeg har moderat verdi på nordlendingene her.


Vålerenga har solgt sin stjernespiller Ejuke, og det tar bort endel av x-faktoren i laget. Jeg syns de blir priset veldig hardt pga de storseierne før ferien. Kristiansund hadde vært et veldig godt spill om det ikke var for at Diop og Coly er ute med karantene. Jeg syns dog fortsatt det er noe verdi på gjestene fra Nordmøre.


Viking som underdog på hjemmebane kunne vært interessant, men som jeg forstår det så spiller ikke Thorstvedt pga sykdom, og det svekker laget betydelig og i tillegg så er det vanskelig å stole på det Viking-forsvaret i møte med stjernegalleriet til Molde. Stabæk har mistet Boli, og hentet inn endel nye spillere. Laget er vanskelig å vurdere, og det er Haugesund også. De har hatt en fantastisk form de siste ukene, og de gjorde en fantastisk prestasjon i Østerrike torsdag. Reise, få dager mellom kamp, tynn tropp og storoppgjør mot PSV å se frem til gjør at dette er et dårlig tilfelle å spille på vestlendingene. Men med den formen de er i tør jeg eller ikke gå imot.


Strømsgodset har hentet inn mange nye spillere, og ikke minst en stopper, så det er vanskelig å vurdere laget og de bør uansett være et av lagene som har tjent mest på ferien. Glimt har foreløpig beholdt alle spillerne sine, men de har litt skadeproblem på stopperplass som gjør at det kanskje er litt shaky. Så jeg står over spill.


Hovedspill:


Ranheim - Brann, hjemmeseier (ahc+0,25) - 2,07 Sbobet (10 units)*


Andre spill:


Tromsø - Mjøndalen, hjemmeseier - 2,21 Pinnacle (3 units)


Vålerenga - Kristiansund, uavgjort/borte - 2,25 Sbobet (3 units)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
10.08.19 08:50

Skal man snakk om det verste hovedspillet siden starten i 2012 så er Ranheim en god kandidat etter å ha tapt 3-0 på hjemmebane uten å ha skapt en eneste sjanse selv. Sterkt av Brann, men alt annet enn den jevne kampen jeg hadde forventet meg. Flaut både av Ranheim og meg.

Tromsø klarte altså å gi bort en 2-0 ledelse, nordlendingene var klart best i 1.omgang og når 2-0 kom tidlig i 2.omgang så var jeg ganske sikker på at dette var i boks, og muligens var også TIL. For de ga bort kommandoen til Mjøndalen, som viste god moral og fightet seg tilbake i kampen. Hvordan er det egentlig med holdningene i TIL-laget? Går på flere stortap på reiser, og nå kastet de bort seieren mot et lag som er vesentlig dårligere enn dem selv.  I bunnstriden handler mye om å ta krigen, så det bør bekymre de som er glad i de røde og hvite.

Kristiansund tok et fortjent poeng mot Vålerenga, oddsen steg i været siden Kastrati også måtte melde forfall. Men KBK er ikke lett å slå, de blir ofte undervurdert og Vålerenga kommer nok til å fortsette å være ustabil så et par storseiere skal ikke sees på som at alt plutselig er på skinner igjen på Valle.

Runden var ellers omtrent som forventet med seier til de tre topplagene. Størst forbedring fra i før ferien var Strømsgodset, selv om det ble et noe uheldig tap mot Glimt så er det grunn til i det minste litt håp om en god høst sesong. Men tiden er selvsagt fryktelig knapp og med 6 poeng opp til sikker plass så må de fort opp i 1,5-1,6 poeng per kamp ut året for at det skal gå. Så det kan hende at det blir som med Sandefjord i fjor, at de rykker ned tross betydelig forbedring utover høsten. Men det kan bli noen fine verdispill ut av det utover høsten i det minste.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 16

Innsats: 160

Gevinst: 128,5

TBP: 80,3

Status Totalt:

Spill: 226

Innsats: 2260

Gevinst: 2592,3

TBP: 114,7

Eliteseriespill:

Spill: 58

Innsats: 312

Gevinst: 304,3

TBP: 97,6

(Innlegget ble redigert 10.08.19 08:51)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
10.08.19 11:06

En avkortet runde med kun 6 kamper (vi har 3 midtuke-kamper på onsdag som jeg skal skrive litt om når den tid kommer) og det er vel ikke kjempespennende kamper sett fra et oddsperspektiv vi har foran oss.

I ettermiddag tar et Rosenborg med Europa-suksess imot Tromsø som har noen stygge bortetap på rad. Siden RBK så godt som er videre i E-cupen trenger de ikke tenke så mye på tirsdagens kamp, og seier her er viktig for å holde liv i håpet om seriegull. Men de mangler Reginiussen her, noe som svekker de defensivt betydelig. Melling ute er også et tap, det samme er Konradsen, dog ikke like viktig. Tromsø har også sine skadeplager, men med Azemi på plass som ny spiss virker de mer potent enn på en stund. Derfor har oddsen også falt en del på over 2,5 mål og verdien er nok borte.

Kristiansund og Odd møttes i juni i cupen, og da ble det en jevn kamp som Odd til slutt vant etter ekstra omganger. Etter den tid har Odd tapt 3 bortekamper på rad (Sarpsborg, Glimt og Mjøndalen). I fjor hadde Odd betydelige problemer på bortebane, og det kan hende de er tilbake. Her er Semb ute for Odd som svekker laget defensivt. Jeg syns ikke KBK skal være underdog, og jeg setter noen kroner på de med pengene tilbake ved uavgjort. Kastrati fortsatt ute, mens Diop og Coly er tilbake for KBK.

Mandag så tar Lillestrøm mot Mjøndalen til nok et bunnoppgjør. Jeg liker dette LSK-laget mer og mer, sentrallinjen er for god til at de bør slite i bunnen særlig mye lengre og for meg er det litt kvalitetsforskjell mellom lagene. Over 2 i odds er godt betalt og for meg er dette rundens beste spill.

 

Hovedspill:

Lillestrøm – Mjøndalen, hjemmeseier – 2,14 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Kristiansund – Odd, hjemmeseier (DNB) – 2,12 Sbobet (3 units)

* Hovedspillet settes alltid til flat 10 units innsats

(Innlegget ble redigert 10.08.19 11:07)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
14.08.19 12:29

Fant ikke noen verdispill i dagens 3 kamper, hadde Viking, men oddsen har gått ned.


Veldig åpne kamper, og er ganske enig med markedet i at det sannsynligvis blir målrikt. En underholdningstrippel på btts i alle 3 kampene?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
14.08.19 22:16

feil tråd

(Innlegget ble redigert 14.08.19 22:17)

lsklars
lsklarsInnlegg: 93111
14.08.19 22:24
GoingKronos: En underholdningstrippel på btts i alle 3 kampene?

Ja, den var ikke dum. 

Johnsli
JohnsliInnlegg: 14113
14.08.19 22:31

Syns det var fin odds på viking jeg. Vet ikke helt hvorfor de skulle være underdogs hjemme mot 08.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
14.08.19 22:47
Johnsli: Syns det var fin odds på viking jeg. Vet ikke helt hvorfor de skulle være underdogs hjemme mot 08.

Ja, oddsen varierte veldig mye, når jeg skrev det så var de favoritt på oddsen og da var det ikke verd innsats. Men det snudde tydeligvis frem mot kampstart igjen og det var bra verdi på Viking til slutt. 

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3513
15.08.19 00:17
GoingKronos: En underholdningstrippel på btts i alle 3 kampene?

Fulgte denne jeg også, flott tips!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
17.08.19 10:50

Godt å få et vinnende hovedspill, spesielt i en dramatisk match der dommeren kom i fokus. Mjøndalen skulle hatt en straffe og utvisning på LSK-spiller, det hadde selvsagt endret kampforløpet. Så er ikke det så relevant for den sjansevurderingen som gjøres før kampen, og den er jeg fornøyd med. Lillestrøm var det beste laget, skapte flest sjanser og snudde kampen etter å ha kommet under tidlig. Oddsen gikk for meg uforståelig oppover på LSK, og man kunne få over 2,3 før kampstart.

Mitt andre spill endte, ikke overraskende, med pengene tilbake. Mulig jeg skulle tatt +0,25 varianten siden uavgjort-faren var så stor. Jeg syns uansett Kristiansund gjør en god kamp, og har initiativet det meste av kampen og får veldig mange dødballer (det de til slutt scorer på).

Ellers kan begynne å snakke om Bodø/Glimt som den største gullkandidaten, de leder serien med 2 poeng 13 runder før slutt, de har vært det beste laget hele kalenderåret og det ser ut som de beholder stjernene sine ut året. På den andre siden kriger Molde på to fronter, og skulle de ta seg til Europa League får de et knallhardt program i høst. I tillegg har Molde vært så dårlige borte at det er vanskelig å se hvordan de skal vinne seriegull uten at det forbedres. Odd fremstår som vesentlig dårligere, og Rosenborg er 10 poeng bak. I min verden er det solid verdi på at Bodø/Glimt vinner serien, de gjør det definitivt minst 1 av 3 ganger.

I bunnen er det jevnt mellom flere lag. Strømsgodset er i bedring, 4 poeng opp til sikker plass kjennes langt bedre ut enn 6 poeng. Sarpsborg skal jo være for god til å rykke ned, men nå er det virkelig mye psykologi som styrer. Jeg tror fortsatt det ordner seg for østfoldingene, men der jeg før kunne satset moren min på det så er vi mer over på en fetter nå. I Tromsø er det full krise nå, slipper inn enormt med mål og Valakari fremstår helt rådvill. Den eneste trøsten er at de har sett ganske bra ut hjemme i det siste og at de har mange av bunnlagene på Alfheim utover høsten.

Stabæk var heldige mot Vålerenga, og om det ikke kommer inn noe krutt på slutten av overgangsvinduet så ser dette svakt ut. Blitt noe bedre defensivt, men har et tøft program. Mjøndalen slipper inn for mye mål, vi så en liten bedring en periode, men nå trøbler de igjen. Som regel betyr dårlig forsvarsspill nedrykk. Ranheim er siste laget jeg anser å være i bunnstriden, de varierer veldig i prestasjonene og på hjemmebane har de vært skuffet. Men jeg syns tross alt de ser best ut av bunnlagene og det er fordel å ha gode relasjoner selv om de spiller for spiller kanskje er svakest.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 17

Innsats: 170

Gevinst: 149,9

TBP: 88,2

Status Totalt:

Spill: 227

Innsats: 2270

Gevinst: 2613,7

TBP: 115,1

Eliteseriespill:

Spill: 60

Innsats: 325

Gevinst: 328,7

TBP: 101,1

(Innlegget ble redigert 17.08.19 10:53)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
17.08.19 13:43

Full runde igjen og vi har en del interessante oppgjør og dette med E-cup gjør at det kompliserer bildet en god del.

I kveld så tar Odd imot Rosenborg, og det er to lag som har ulik formkurve. Jeg syns Odd har sett klart svakere ut enn i vår, og selv om de har vært stabilt gode hjemme så har det ikke slått gnister rundt laget. Nå mangler de spillere, både Oldrup og Ruud er ute. Så i utgangspunktet skal dette være en god sjanse for Rosenborg, men kampen kommer inneklemt mellom utrolig viktige kamper i Europa. Horneland har nok ikke noe valg, han må stille sitt beste mannskap siden tap her nesten vil være spikeren i kista med tanke på medalje. Konradsen står over, ellers toppet lag. Men spørsmålet er hvordan laget blir mentalt og fysisk, etter at oddsen har falt på trønderne så velger jeg å stå over spill.

Molde drar til Trondheim etter 120 minutters drama i Hellas i beina, og spillerne så riktig kjørte ut. Og med tanke på at de har en god mulighet til å ta seg til Europa League så bør det vel bli en del bytter her, og Molde har jo en bred stall. Men dette er et utmerket tidspunkt for Ranheim å møte Røkkes menn, og siden Molde også har slitt borte så syns jeg det er ganske opplagt verdi på underdog på hjemmebane her. For meg er det et autobet på 1x.

Brann kommer fra frihelg siden de floppet i Europa, men de kom fra en veldig sterk match mot Ranheim. Nå skal de nok en gang innfri som favoritter på bortebane, og jeg går nok en gang mot. Mjøndalen spiller for mye uavgjort, jeg tror det er litt tilfeldig. Men som en underdog mot en middelhavsfarer bør dette kunne bli poeng. Jeg velger meg +0,25-varianten.

Mandag er det bunn mot topp, og siden Sarpsborg fortsatt lever på gamle prestasjoner så er de favoritter i oddsmarkedet. Finner ingen god grunn for at det skal være slik. Bodø/Glimt bare kjører på og har all selvtillit i verden. Så dette er fordel for Glimt både kvalitetsmessig og mentalt. Og så kan det bli interessant å se hvordan de responderer om Molde ikke vinner sin kamp og de kan få seg en luke på toppen av tabellen. For meg er det uansett rundens beste spill. Jeg tar +0,25 varianten siden uavgjort kan være et resultat begge lever godt med.

Hovedspill:

Sarpsborg – Bodø/Glimt, borteseier (ahc +0,25)  - 1,92 Sbobet (10 units) *

Andre spill:

Ranheim – Molde, hjemme/uavgjort – 2,06 Sbobet (4 units)

Mjøndalen – Brann, hjemmeseier (ahc +0,25) – 2,11 Sbobet (3 units)

 

*Hovedspillet settes alltid til flat 10 units innsats

(Innlegget ble redigert 17.08.19 13:44)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
24.08.19 09:47

Resultatmessig ble det en ok runde, vurderingene syns jeg var veldig gode og hadde nok fortjent et større overskudd enn det endte med.

Bodø/Glimt har hatt en tendens til å variere i kvalitet i løpet av matchene i det siste, og slik var det mot Sarpsborg også. En svak første omgang, og en sterk 2.omgang – det ble utover kampen klart hvem som var det beste laget, men det holdt ikke helt inn til seier. Glimt er ingen bløff.

Ranheim hadde virkelig fortjent et resultat mot Molde, de var beste laget store deler av kampen og bare et fryktelig effektivt Molde ødela for meg og trønderne. I det minste gjorde Mjøndalen jobben, og vant alt i alt fortjent mot Brann. Bergens stolthet er en av de store skuffelsene i år, og med den satsningen som har blitt gjort burde resultatene vært betydelig bedre.

Ellers var runden preget av et nytt Vålerenga-tap, og det er kjipt for klubben å i praksis være ferdigspilt i august, hvor lenge kan klubben leve med å være middelhavsfarer? Jeg var ikke veldig nær med å spille på Haugesund, selv om mange av argumentene fra VIF-KBK var gyldige her også, det handlet selvsagt først og fremst om at FKH hadde vært og spilt E-cup mot PSV, og jeg fryktet et lag som var fysisk og ikke minst mentalt utladdet. Det viste seg å være en ubegrunnet frykt.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 18

Innsats: 180

Gevinst: 164,5

TBP: 91,4

Status Totalt:

Spill: 228

Innsats: 2280

Gevinst: 2628,3

TBP: 115,3

Eliteseriespill:

Spill: 63

Innsats: 342

Gevinst: 349,6

TBP: 102,2

(Innlegget ble redigert 24.08.19 09:48)

startelver
startelverInnlegg: 61167
24.08.19 11:11

Ja vi venter på helgetipset . 


 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
24.08.19 11:43

En runde med mange sterke hjemmefavoritter, og vi har et par interessante oppgjør både i toppen og bunnen av tabellen.

Lørdag tar Rosenborg mot Stabæk, og Stabæk gjorde kanskje den mest imponerende innsatsen sist runde når de overkjørte Kristiansund. For Rosenborg er det nok en runde klemt inne mellom to viktige e-cupkamper, og det blir garantert rullering her siden gulltoget har gått uansett. Vanskelig å vurdere verdi, så det var ganske enkelt for meg å stå over spill.

Toppoppgjør i Molde når Odd kommer på besøk. Molde må også gjøre en vurdering av serie vs e-cup, men det at de først spiller på torsdag samt at de er favoritter til å vinne gullet gjør at jeg forventer et ganske toppet lag og uansett er bredden veldig stor i laget. Og Odd er svake på bortebane, og for meg gir ikke oddsen mye mening. Molde har vunnet 7 av 8 hjemmekamper i serien, Odd har 3 tap og en uavgjort på de fire siste kampene. I mitt hode må Molde ha klart mer enn 50% sjanse til å vinne, og det blir hovedspillet denne runden.

Tromsø har vært fryktelige på bortebane i det siste og lekket som en sil. De vil nok prøve å være mer kyniske borte mot Brann, men for meg går det mer på manglende evne og det er ikke lett å fikse over natta. Så er TIL blitt bedre offensivt, og Brann har kun holdt nullen i 3 av 18 kamper til nå i serien. Jeg syns derfor det er bra verdi i begge lag til å score, siden Brann er så store favoritter så betaler det seg klart mer enn over 2,5 mål. TIL har spilt betydelige deler av sesongen uten spiss, nå har de Azemi og i tillegg er Espejord tilbake i troppen og kan få et innhopp her. Men pga forsvarsproblemene så kan jeg ikke forsvare et handikap-spill på nordlendingene, men jeg har god tro på at begge lag scorer.

Kveldskampen på søndag er en skikkelig nedrykksthriller, der Strømsgodset tar imot Sarpsborg, og for fjerde gang av de fem siste borteoppgjørene til Sarpsborg så blir østfoldingene favoritter. Det er utrolig sært at et lag som ligger i bunnen av tabellen skal være favoritt på bortebane overhode. Men markedet går ikke lei, og jeg tror kanskje det er disse datamodellene på forventet antall mål som gjør det. Jeg tar gjerne et bet på Strømsgodset her, de har hatt to gode hjemmekamper på rad mot klart bedre motstand enn de møter her og selv om de ligger sist så ser vi at optimismen er tilbake i klubben. Jeg velger meg pengene tilbake ved uavgjort.

Hovedspill:

Molde – Odd, hjemmeseier – 2,00 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Brann – Tromsø, Begge lag scorer – 1,96 Pinnacle (4 units)

Strømsgodset – Sarpsborg, hjemmeseier (DNB) – 2,17 Sbobet (4 units)

* Hovedspillet settes alltid til en flat 10 units innsats

(Innlegget ble redigert 24.08.19 11:43)

startelver
startelverInnlegg: 61167
24.08.19 14:15

Flott, følger på Molde og BTTS i Bergen. 

startelver
startelverInnlegg: 61167
26.08.19 10:53

Du nevnte jo ikke B/G - VIF i kveld.  Må da være verdt en innsats på hjemmelage? 


 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49301
26.08.19 11:02
startelver: Du nevnte jo ikke B/G - VIF i kveld.  Må da være verdt en innsats på hjemmelage?

Jeg syns Glimt har vært ustabil i de tre siste kampene, som klar favoritt mot et lag som tross alt har et høyt toppnivå tror jeg ikke det er noe verdi. Mulig det mentale begynner å spille inn på Glimt-spillerne?


Men klart, Glimt har vunnet 7 av 9 hjemmekamper i år - så man er ikke gal om man setter pengene på dem. Jeg beholder pengene mine i madrassen. 

AlexandrsJelisejevs
AlexandrsJelisejevsInnlegg: 6823
26.08.19 11:16

Vålerenga er vel uten 3 av sine 4 faste i forsvaret, så har de riktignok fått inn et par ok spillere der. Shala også ute. Har lasta på H jeg, små problemer med det når oddsen var nesten 2.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg