Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
28.09.20 12:23

Det ble lekende lett for Stjørdals/Blink mot bunnlaget KFUM. Trønderne ble faktisk underdog på hjemmebane før kampstart, en veldig merkelig vurdering av markedet. 

Generelt godt fornøyd med vurderingene denne runden, så da gjelder det bare å holde det gående. Det ser ut som vi har fått en klar topp 4'er og den er akkurat som forventet før sesongen med de tre nedrykkede og Sogndal i kampen om opprykk. Nedover tabellen er det jevnt, og halve tabellen kan rykke ned. Vi har en spennende høst fremfor oss.

Status OBOS 2020:

Spill: 17

Innsats: 170

Gevinst: 206,05

TBP: 121,2

(Innlegget ble redigert 28.09.20 12:27)

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
28.09.20 13:49

Dette blir egentlig repetisjon. 

Stjørdals/Blink er laget med tydeligst stil i ligaen og nå møter de et uferdig produkt i Ham/Kam og jeg syns dette er veldig åpent. Jeg har respekt for taktikeren Rekdal, men ikke nok til at de skal være favoritt mot et lag som har prestert klart bedre enn dem. Det får bli rundens hovedspill.

Jeg fikk vann i munnen av oddsen på Sandnes Ulf i dag mot bunnlaget KFUM, men fortsatt keeper-problem og at nøkkelspiller Grødem ute gjør at det er mer shaky. Jeg tror fortsatt det er verdi tross forfallene hos Sandnes Ulf, men kan være greit å vente å se hvordan lag Landro kan sende utpå banen før man setter større beløp på dette. 

Det har vært en voldsom økning på under-oddsen i dagens første kamp mellom Åsane og Raufoss og markedet sier nå at det er mer sannsynlig med over 3,5 mål enn under. Åsane syns jeg ofte er ganske påvirket av hvordan motstander legger opp kampen, og Raufoss er sjelden det laget som er mest offensiv på bortebane og er glad i å kontre. 

Hovedspill:

HamKam - Stjørdals/Blink, borteseier (DNB) - 2,11 Pinnacle

(Innlegget ble redigert 28.09.20 13:49)

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
03.10.20 09:44

Odd ledet altså 4-1 etter 86 spilte minutter, og 6 minutter senere var stillingen 4-4. Jeg hadde forlatt kampen på 4-1 for å se avslutningene i andre kamper som var langt mer spennende, så først på 4-3 svitsjet jeg tilbake og et halvt minutt deretter var mareritt fullkomment.

Dette er den type badbeat story som man kan fortelle lenge.

Så var dette ikke en 4-1 kamp før den tid, Odd gjorde en veldig svak 1.omgang og da Steffen Hagen måtte ut med hodeskade så var jeg bekymret siden Odd ikke har ekstra stropper siden Berge er ute med skade fra før. Men det så ikke ut til å bety noe, men sannsynligvis ville dette ikke skjedd med en leder som Hagen på banen.

Jeg syns vurderingene forrige runde var gode, Stabæk var svake i 1.omgang - og det tok seg egentlig opp før Kassi kom inn å nærmest snudde om på kampen på egen hånd. Han blir viktig for Stabæk utover høsten. Vålerenga-hypen var alt for stor, og selv om Kjartansson brente noen sjanser han vanligvis scorte på så var det nivåforskjell på lagene. Så blir det spennende å se hvordan Glimt klarer seg uten Hauge, seriegullet er jo i boks, men det er jo et frempek for neste år i det minste.

Og det er virkelig ikke lett å være Aafk, bortdømt i en kamp mot Rosenborg der de var fullt på høyde. Og selv om Aalesund rykker ned så håper jeg at Sigurd Haugen blir i Eliteserien, jeg syns han i skyggen av Fridjonsson har imponert.

Hovedspill

Status 2020:

Spill: 19

Innsats: 190

Gevinst: 221,6

TBP: 116,6

Status Totalt:

Spill: 259

Innsats: 2590

Gevinst: 2965,3

TBP: 114,5

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
03.10.20 10:01

Stjørdals/Blink var underlegne HamKam i omtrent kampens samtlige minutter, og likevel klarer de å få med seg et poeng. Av og til trumfer flaks dyktighet, og jeg tar pengene mine tilbake med glede. En dårlig vurdering av meg rett og slett. Etter å ha hentet inn de to nigerianerne samt Nouri så fremstår HamKam klart styrket og Rekdal ser ut til å få dem til å fungere i laget fra start av. Jeg er bullish på HamKam sine vegne.

Det ble målfattig i Åsane mot Raufoss og syns jeg traff ganske blink på vurderingen der, særlig i 2.omgang der Raufoss har veldig god defensiv kontroll. Kampen om 5 og 6.plassen kan bli spennende og Raufoss er for fullt inne i den. Det er Sandnes Ulf også, var en ganske jevn kamp som de tapte mot KFUM - tross at hjemmelaget hadde ballen klart mest. Jeg syns dog dem var for feig, når man møter et lag i dårlig form og med lite selvtillit så er det lov å være mer offensiv i hode enn det Landro var her, og man så når dem kom under at de kunne kjøre kampen og sette press på hjemmelaget. Av og til tror jeg Landro prøver å være litt for smart og taktisk.

Hva i allverden skjedde med Ull/Kisa, skulle tro de hadde gå sakte aksjon. Jeg hadde jo begynt å flytte de litt oppover på min rangering av lag, og tenke at den verste kneika var over. Men nå har de jo to helt fryktelige kamper bak seg. Klarer Fredriksen å vende skuta igjen? Om ikke så blir det nedrykk.

Status OBOS 2020:

Spill: 18

Innsats: 180

Gevinst: 216,05

TBP: 120,0

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
03.10.20 13:10

Vanskelig runde i Obos der jeg ikke ser de helt store verdispillene. Men jeg har to spill jeg kommer til å prøve.

Toppoppgjøret mellom Ranheim og Sogndal gjør høytflyvende Sogndal til favoritter på bortebane. Jeg klarer ikke helt å kjøpe det. Jeg syns ikke det er så mye som skiller lagene, begge har veldig høyt høyeste nivå, men Sogndals mest imponerende prestasjoner har vært på hjemmebane med 8 seiere på 9 forsøk. Sist bortekamp slet de mot Øygarden i en helt jevn kamp, og de har også uavgjort mot Kongsvinger borte i det siste. Så underdog på hjemmebane er for meg et autospill.

Det er ikke lenge siden Raufoss og HamKam møttes sist, og det endte med en ganske innholdsfattig 1-0 seier til Raufoss. Siden den gang har nok HamKam tatt steg og de imponerte mot Stjørdals/Blink tross av det ikke ble seier. Både under-spill og spill på HamKam frister, men til slutt faller jeg ned på HamKam. De har fått inn litt offensivt krutt nå, og selv om Marcus Pedersen er ute så virker det som de har spillere som kan avgjøre. Og Raufoss er jo blitt en uavgjort-spesialt på eget gress (5 av de 6 siste), men fortsatt får de skyhøyt fortroende hver gang. De var gode mot Åsane, men dette blir en helt annen type kamp der de ikke kan ligge å kontre. Det får bli rundens hovedspill.

Muligens det er noe verdi på Kongsvinger, mest for å spille mot KFUM, men trenerskifte og rotet i klubben gjør at jeg står over - Muligens livebet kan være løsningen.

Hovedspill:

Raufoss - HamKam, uavgjort/borte - 2,02 Sbobet

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
04.10.20 10:53

Det er ikke mye verdispill å snakke om denne runden, jeg holder meg bare til hovedspillet.

Rosenborg gjorde en godkjent kamp mot PSV, uten å være i nærheten av å kunne lage en overraskelse - det så ut som Nederlenderne ikke spilte helt på full maskin. Med Henriksen tilbake begynner det å bli et bra lag på papiret for RBK, men det var nok ikke den sentrale midtbanen som har vært problemet til trønderne så langt i år. Jeg syns de blir for store favoritter mot et Odd-lag som har vært bedre til nå i år, og tross det som skjedde i sluttminuttene i Haugesund så gir jeg dem fornyet tillit. Simovic gir laget mer power i boksen og gjør at de kan variere spillet mer enn tidligere i sesongen. Utfordringen er bakover på banen, men rapportene sier nå at Hagen blir klar til match og det er avgjørende for verdien på dette spillet. Så jeg håper at det ikke er en bløff fra Odd.

Mulig det enda er noe verdi på Sandefjord ahc+2, oddsen har blitt spilt litt ned med Hauge borte og litt småskader og karantener i Glimt-leiren. Men det har ikke vært lønnsomt å undervurdere Glimt til nå i år, så jeg skipper det nok til under 2 i odds.

Hovedspill:

Rosenborg - Odd, uavgjort/borte - 1,95 Pinnacle

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
11.10.20 08:40

HamKam fikk en drømmestart på lokaloppgjøret mot Raufoss og så seg aldri tilbake. Raufoss har blitt en liten favoritt å spille mot og det hadde vært lønnsomt i går også - men jeg var dessverre ikke på den ballen.

Ranheim tok også alle 3 poengene i opprykkskampen, Sogndal er veldig høyt vurdert av oddsmarkedet - men jeg syns ikke det er så mye som skiller de fire topplagene og at Sogndals nyskapte rykte som OBOS Bodø/Glimt gjør at de prises for lavt.

Kongsvinger fikk ingen øyeblikkelig effekt av stolleken de har bedrevet, de tapte nok en jevn kamp. For første gang i år så tror jeg faktisk at dette ender med nedrykk, håpet ligger jo i aktiviteten på overgangsmarkedet har hjulpet dem. Men tiden begynner å bli knapp.

Status OBOS 2020:

Spill: 19

Innsats: 190

Gevinst: 236,25

TBP: 124,3

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
11.10.20 10:45

Toppoppgjøret mellom Sogndal og Tromsø har gjort hjemmelaget til overraskende klare favoritter. Ingen tvil om at Sogndal har imponert hjemme, men dette blir det tøffeste testen til nå og der Tromsø imponerte defensivt innledningsvis så har de nå fått mer trøkk offensivt, spesielt med Espejord tilbake i rødt og hvitt. Jevnere enn oddsen tilsier. Hovedspillet denne runden.

Sandnes Ulf har vært veldig kynisk i de siste bortekampene og det har bedret resultatene og mot et HamKam i fremgang så tror jeg ikke Landro vil endre fremgangsmåte. Og etter tapet sist så kan jeg se for meg at Rekdal også vil fokusere mer på det defensive. Så under 3 mål blir valget mitt her.

Også litt verdi på Grorud, KFUM har to seiere på rad, men de imponerte ikke i noen av de kampene. Så tror ikke det er mye som skiller lagene, og jeg hadde nok gått hardere på Grorud om ikke formen er såpass tvilsom som den er.

Hovedspill:

Sogndal - Tromsø - uavgjort/borte, 1,84 Pinnacle

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
17.10.20 08:36

Det ble som forventet tett og jevnt i Sogndal, oddsen fortsatte faktisk oppover på Tromsø så var mulig å få over 1,90 på nordlendingene. For TIL var det positivt at de hadde evnen å gå tilbake til sin gode defensive struktur ved behov etter et par kamper der de hadde satset offensivt. Så måtte Espejord ut med skade igjen, stakkars mann!

HamKam kjørte egentlig over Sandnes Ulf, de er ustabile, men toppnivået er litt overraskende høyt. For Ulf så må det eneste å ta med være at de ikke klappet sammen da de kom under slik de har gjort tidligere i sesongen, og det var også avgjørende for at under-spillet satt.

Det er tungt for Grorud om dagen, de begynte kampen mot KFUM dårlig, men kjemper seg inn i kampen og da er det utrolig surt med en gigantisk keepertabbe rett før pause. Etter pause så er det egentlig en kaoskamp med sjanser begge veier. Med den formutviklingen så er absolutt ikke Grorud unna nedrykksstriden, de bør selvsagt klare å ta 10 poeng på de siste 10 rundene, men de siste 5 kampene har kun gitt en seier hjemme mot Øygarden.

To tredjedel av sesongen over i rekordfart i Obos, og det har vært en liten fest for tipsene her. Så er man ikke bedre enn sitt siste tips, så 

 

Status OBOS 2020:

Spill: 20

Innsats: 200

Gevinst: 254,65

TBP: 127,3

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
17.10.20 08:52

Jeg er mildt sagt misfornøyd med spillet mitt Odd, nå gjenspeilet vel ikke resultatet helt kampen - men det var ganske sjanseløst, og Odd har hatt det tøft borte mot de beste lagene i ligaen. Feilen min var at jeg ikke hadde justert RBK nok opp etter kombinasjon av trenerskifte og nysigneringer.

Det var en vanskelig runde å finne verdi i, men Sandefjord leverte faktisk tross at de kommer under fra start av. Jeg har spilt alt for lite på Sandefjord i år, rett og slett.

Så er jeg greit fornøyd med hovedspillet etter 2/3 av sesongen, det har vært ganske stabile greier - men heldigvis litt flere skritt frem enn tilbake. Vi går inn i en fase der motivasjon blir stadig viktigere, og jeg er litt spent på hvordan det slår ut etter en sesong med så tett kampprogram og kamper langt inni vinteren uten noe særlig med publikum på tribunene. Det høres ut som faktorer som kan gjøre det tøft for enkelte spillere og lag å holde trøkket oppe, men vi får se.

 

Hovedspill

Status 2020:

Spill: 20

Innsats: 200

Gevinst: 221,6

TBP: 110,8

Status Totalt:

Spill: 260

Innsats: 2600

Gevinst: 2965,3

TBP: 114,1

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
17.10.20 10:08

I Sandnes får vi et nøkkeloppgjør i kampen om playoff, begge er inne akkurat nå - men det er fryktelig tett bak dem. Begge lagene er i  litt tvilsom form, men for Sandnes så er det kanskje ikke så meningsfylt å snakke om form siden de varierer mye fra kamp til kamp. Men hjemme har de vært gode, kun to tap på 10 forsøk. Så når de ikke blir favoritter på hjemmebane syns jeg det er et autospill mot et Åsane som kan oppleve det mange nyopprykkede lag har kjent før dem - at høsten blir lang og tung. Rundens hovedspill.

Jeg har spilt mye mot Raufoss på Nammo, og det med stor suksess. Men i dag skal jeg snu på det og satse på at uavgjort-spesialistene igjen unngår tap på hjemmebane. Jeg syns Sogndal, særlig på bortebane, er ganske overvurdert. Jeg skrev litt om det tidligere i tråden da jeg spilte på Ranheim som underdog på hjemmebane mot Bakkes menn. Raufoss fløy høyt tidligere i høst, men har kommet ned på jorda etter to tap på rad. Men jeg tror ikke det er noe formsvikt, det er mer at de er et typisk Obos-lag det svinger rundt. Og toppnivået til Raufoss er ganske bra, så jeg liker de klart best som underdog og de kan overraske her.

Jeg har litt verdi på Lillestrøm i morgen, jeg har de rangert som ligaens beste lag for tiden og inne på at de skal være favoritt i alle kamper - borte som hjemme nå. Ranheim er også i trøbbel, de ser det direkte opprykket ryke og pilen har vært nedover en stund. Så vi får se hvordan versjon som kommer av trønderlaget i morgen.

Hovedspill:

Sandnes Ulf - Åsane, hjemmeseier (DNB) - 2,02 Pinnacle

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
18.10.20 11:03

Eliteserien tilbake etter landslagspause, og ofte er det slit at noen lag har godt av en pause mens andre får brutt sitt momentum. Jeg har et par interessante objekt.

Haugesund er en av årets skuffelser, og de har egentlig tatt mer poeng enn dem fortjener så langt. Heldigvis for dem er det noen lag som er mer hjelpeløse enn dem. Men jeg har egentlig veldig vanskelig å se at de skal være favoritt mot noen lag over dem på tabellen, selv hjemme.  Sarpsborg har klatret opp på øvre del av tabellen, selv om de startet sesongen med 5 strake tap - etter den tid har de vært like gode som de som kjemper om medalje. Ble noe svekket av salgene i sommer, men Stahre har fått satt et godt lag og Heintz har vist seg bedre enn jeg hadde forventet etter sitt mislykkede utenlandsopphold og Molins virker som endelig kan fylle skoene etter Mortensen. Med Saletros tilbake så har de ligaens beste playmaker i sin tropp også, så gjelder det bare å få brukt han riktig, det løste ikke den svenske sjefen helt i vårsesongen, men han er en smart taktikker så jeg føler meg trygg på å legge pengene på dette Sarpsborgslaget. Uavgjort-faren er der selvsagt, så jeg tar +0,25 varianten i stede for DNB.

Viktig kamp i Drammen, Strømsgodset kan nok med seier i praksis sikre ny kontrakt allerede - mens Start er under stort press, som ikke ble mindre av Mjøndalens seier i går. Jeg er litt fristet av underoddsen her, Start scorer fryktelig lite mål på bortebane - men er som regel bra organisert. Godset varierer veldig mye defensivt i det siste, har gjort noen ypperlige prestasjoner og noen fryktelige. Hvordan versjon vi ser her er ikke helt lett å vite, men viktigheten av kampen syns jeg tar til fordel at de vil være skjerpet. Så jeg kommer til å prøve meg på et under 3 mål spill. Dessverre er Daumeland ute, og for meg er han en klart bedre keeper enn Wichne så det svekker spillet litt. 

I kveldskampen så får endelig Sandefjord vist seg frem for et større publikum, og de blir store underdog selv om det er på hjemmebane Vålerenga har imponert. Jeg syns generelt at Vålerenga får litt vel mye positiv omtale, som normalt er når de er inne i en god periode. Så er selvsagt stallen deres langt bedre etter overgangsvinduet, og de har en tropp et topplag verdig. Men til denne oddsen syns jeg Sandefjord er et autobet, og de har vist seg vel så gode mot topplag som lag lengre ned på tabellen hittil. 

Hovedspill:

Haugesund - Sarpsborg, borteseier (+0,25) - 1,85 Pinnacle

(Innlegget ble redigert 18.10.20 11:06)

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
24.10.20 08:51

Det ble pengene tilbake på Sandnes Ulf, og det var vel greit med tanke på kampen der hvem som presset variert ofte underveis. Så bommet Åsane på en straffe (en utrolig klønete laget en), så slik sett må det sees på som litt heldig. Ikke like heldig i Trondheim der Ranheim fikk med seg et poeng etter et overtidsmål, og LSK var også det beste laget gjennom store deler av kampen. Men Raufoss innfridde mine forventninger og påførte Sogndal et tungt tap i toppstriden. 

2020 har ikke vært et veldig bra år sett til effekten av trenerskiftet, i Obos har vi hatt tre bytter og verken Øygarden eller Kongsvinger har fått noen effekt ut av det - førstnevnte har kanskje i stede blitt dårligere. Og de to lagene begynner å bli løpt fra i bunnstriden nå - så det lover virkelig dårlig. Unntaket er selvsagt Rekdal i HamKam, de fremstår helt klart som et lag for øvre halvdel nå. Også i Eliteserien har vi hatt tre trenerbytter og i to av dem har det gått riktig dårlig. I AAFK har Nilsen klart å tape samtlige kamper og de kjennes langt mer sjanseløse ut nå enn under Bohinen, og i Nilsen sin gamleklubb så har Ingebrigtsen vunnet 1 av 8 kamper og gjort Brann til et bunnlag. Unntaket her er Rosenborg, de ble bedre av å bli kvitt Horneland, og så får vi etterhvert se om Hareide klarer å få til bedre resultater enn Henriksen.

Status OBOS 2020:

Spill: 21

Innsats: 210

Gevinst: 264,65

TBP: 126,0

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
24.10.20 09:04

Kjennes iskaldt ut for tippeformen i Eliteserien om dagen, Haugesund mot Sarpsborg ble en helt fryktelig fotballkamp (de har vel en tradisjon for det) der det stort sett bare var krig og dødballer. Så er det selvsagt surt at det som avgjør er en feilaktig dømt corner som det scores selvmål på, før vi fyller opp med en keepertabbe i starten av 2.omgang. Så var FKH minst dårlig, og vant fortjent mot et Sarpsborg som nok var for selvtilfreds og ikke klar for krigen.

Sandefjord sjanseløs, og det er ikke så mye som er mer frustrerende å se på enn et lag som driver å trille ball på midtbanen når de ligger under. Så gikk det veien med under-spill i Drammen, men det kunne like gjerne endt annerledes - for sjanser var det nok av. Så er det selvsagt fryktelig dårlig av Start å legge seg bakpå med en mann mer på banen og da heller ikke klare å ri inn seieren.

Bare for meg å ta meg selv i nakken og gjøre det bedre denne runden.

Hovedspill

Status 2020:

Spill: 21

Innsats: 210

Gevinst: 221,6

TBP: 105,6

Status Totalt:

Spill: 261

Innsats: 2610

Gevinst: 2965,3

TBP: 113,6

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
24.10.20 09:17

Ikke mye fristende oddsmessig denne runden i Obos, og hovedspillet blir på HamKam selv om oddsen har droppet endel det siste døgnet.

HamKam har blitt et godt lag under Rekdal, og selv om selvsagt Sogndal har et bedre toppnivå enn HamKam så har jeg vært inne på at Sogndal på bortebane ikke er veldig imponerende. Det unge Sogndal-laget kjenner nok presset i opprykkskampen nå og det er ikke bare å snu en negativ trend som dem er i nå. HamKam har fått litt pusterom i bunnstriden og kan spille med mer frihet samtidig som Rekdal fortsatt sikkert pisker laget på defensiv struktur.

Jeg har litt verdi på under-spill i Åsane mot KFUM Oslo, to veldig spillende lag så kan fort være at de matcher hverandre - og første oppgjøret mellom lagene endte 0-0. 

Ellers ingen spill som frister. 

Hovedspill:

HamKam - Sogndal, hjemme/uavgjort - 1,97 Sbobet.

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
24.10.20 09:43

Kveldskamp fra Bergen, og det virker som mange tror at nå endelig skal Brann vinne fotballkamp igjen! Jeg er mer enn tvilende, de har sett såpass dårlig ut og det å ta i mot en fallende kniv gjør ofte vondt. Stabæk mistet Hanche-Olsen i overgangsvinduet, men hentet inn Valsvik som gjorde en solid debut og som vi kan være trygg på at holder et bra Eliteserienivå. Problemet til Stabæk har vært offensivt, de har scoret for lite og har ikke hatt noen som har fungert som spiss. Derfor er det grunn til å være mer optimistisk nå med Antonsson fra Malmø inn, det bør være kvalitet for en klubb som Stabæk.

For meg er Stabæk et bedre lag, i bedre form og det mest negative med spillet er at Stabæk har prestert varierende på bortebane - men mer power i laget nå gjør at det bør være et klart verdispill.

Ellers syns jeg det er et autobet på Strømsgodset til den oddsen som tilbys mot Molde. Et Molde-lag som har vært på reise i Europa og som sleit tungt mot et irsk publag. Og Molde har nøkkelkamp i E-cupen i midtuka. Godset er involvert i jevne kamper nesten uansett motstand nå, og etter at de har fått litt mer orden på det defensive går de sjelden på smeller. Her regner jeg med de vil løpe og presse hardt og da kan det bli tungt både i bein og hode hos Molde-spillerne.

Man kan vurdere under-spill i Aalesund, men jeg er litt skeptisk til om det helt har punktert og at de orker å gjøre den defensive jobben LAN legger opp til, men om han klarer å motivere laget til å legge ned en skikkelig innsats så bør under 3 mål være verdi.

Hovedspill:

Brann - Stabæk, uavgjort/borte - 1,84 Pinnacle

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
28.10.20 08:27

Veldig fornøyd med runden, HamKam viser at de ikke bare har blitt et bedre lag spillemessig, men at de også har tatt store steg mentalt. Her kom de under som underdog etter å ha blitt kriget litt i senk i boksen, for så reise seg i 2.omgang. Så fikk de selvsagt hjelp av keepertabbe, og det var jo fint å se at man kan få keepertabber sin vei også innimellom.

Og klokkeren vurdering av Åsane og KFUM, der underspillet aldri var i fare.

Vi har gått fra at topplagene minus Lillestrøm imponerte innledningsvis og jeg tenkte at man måtte et stykke opp på 60-tallet i poeng for å rykke opp til at topplagene minus Lillestrøm skuffer runde etter runde, og blir ikke overrasket om man kan klare opprykk med 56 poeng. Akkurat nå er det 7 poeng mellom kval for nedrykk og siste plass i kval for opprykk - så det skal ikke mye form eller formsvikt til før tabellen snur fullstendig, Grorud og Jerv er to gode eksempler på det i hver sin retning. Og Grorud bør være bekymret nå, med forbedring fra Kongsvinger så er ikke direkte nedrykk veldig usannsynlig heller.

Status OBOS 2020:

Spill: 22

Innsats: 220

Gevinst: 284,35

TBP: 129,3

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
28.10.20 09:37

Obos-fotball midt på dagen på en onsdag, det er vel slik det er blitt i corona-tidene - men uansett viktig å huske på at to kamper starter alt klokka 14.00

Og hovedspillet kommer fra en av de kampene, jeg liker Åsane borte mot Grorud. Grorud har stoppet skikkelig opp, og for den unge gjengen er det ikke lett å snu dette med et tett kampprogram. Åsane holder det gående, ikke like imponerende som tidligere i år - men de har kommet seg ut av den litt negative trenden de hadde med 3 tap på rappen (mot hard motstand). Åsane er et av lagene som er omtrent like gode borte som hjemme, så jeg finner fin verdi på gjestene her. Jeg velger meg -0,25 varianten slik at om det blir uavgjort så får jeg halve innsatsen tilbake.

Ull/Kisa er det ikke lett å bli klok på, de kan på en god dag slå de fleste i ligaen, mens de også kan tape mot alle om det ikke stemmer. Som klar underdog borte mot et KFUM-lag som har tatt mer poeng enn de har fortjent i det siste så syns jeg at det kan være på sin plass å gå på underdogen. 

18-kampene så syns jeg nok Sandnes Ulf igjen blir litt undervurdert, nå møter de ligaens dårligste bortelag i Strømmen og man kan få over 2,2 på hjemmeseier.

Jeg er også litt overrasket over at man kan få såpass god odds på Lillestrøm, som med margin er ligaens beste lag, borte mot Raufoss. Oddsen er bare et lite knepp lavere enn Sogndal fikk borte mot Raufoss, og det er en viss forskjell både i form og kvalitet på Lillestrøm. Jeg er også inne på at HamKam igjen blir undervurdert, det er tøft å reise til Tromsø å få et resultat - men Tromsø har pilen pekt nedover for en stund og form kan slå klasse.

Så alt i alt en veldig spennende runde, med mange spillemuligheter.

Hovedspill:

Grorud - Åsane, borteseier (-0,25), 1,98 Pinnacle

arkles

Innlegg: 8629
arkles
28.10.20 14:32
GoingKronos: Og hovedspillet kommer fra en av de kampene, jeg liker Åsane borte mot Grorud. Grorud har stoppet skikkelig opp, og for den unge gjengen er det ikke lett å snu dette med et tett kampprogram. Åsane holder det gående, ikke like imponerende som tidligere i år - men de har kommet seg ut av den litt negative trenden de hadde med 3 tap på rappen (mot hard motstand). Åsane er et av lagene som er omtrent like gode borte som hjemme, så jeg finner fin verdi på gjestene her. Jeg velger meg -0,25 varianten slik at om det blir uavgjort så får jeg halve innsatsen tilbake.

2-0 til Åsane etter 30 minutter så ser lovende; fulgte med en liten slant; takker !

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
01.11.20 09:16

Åsane hadde ingen problemer med å ta ned et formløst Grorud-lag, og med det vinnende hovedspillet så er overskuddet for 2020 sikret allerede. Det har vært veldig gøy å kunne se så mye Obos-fotball pga pandemien og jeg håper at NFF også neste år setter opp kampene på egne tidspunkt slik at de ikke går i konkurranse med Eliteserien. Jeg har inntrykk av at dette har vært en suksess for interessen for vår neste høyeste liga, og det er en utrolig underholdende liga med både mye mål og endel talentfulle spillere (og så mange dårlige keepere!).

Ellers var runden skuffende, Ull/Kisa viste hvor dårlig de kan være og mer overraskende gjorde Lillestrøm det også - de skapte nesten ingenting mot et Raufoss-lag som vant helt fortjent. Og det skal bare et tap til for et topplag så ser ting plutselig mer skummelt ut. Lillestrøm har fortsatt dette i egne hender med innbyrdes oppgjør mot Tromsø og Sogndal igjen på programmet. Og jeg har fortsatt litt vanskelig å se at det ikke skal ende med direkte opprykk for kanarifuglene.

Tromsø gjorde nok en svak kamp, og det ble en heldig seier mot HamKam, men veien til opprykk er åpen. Sannsynlig trenger de bare å vinne 3 av de siste 7 kampene for å ta turen opp i det beste selskap. For Ranheim er nok løpet kjørt for direkte opprykk, men jeg vil ikke bli overrasket om det tre lag fra Obos som tar turen opp i Eliteserien. Så håpet lever.

Øygarden og Kongsvinger delte poengene i bunnkampen, resultat som ikke var godt nok for noen av dem. Men så lenge Grorud fortsetter å tape så har de mulighet til å klare kvalik for å overleve. Jeg tror ikke lengre enn noen andre enn disse tre kan rykke direkte ned. Kampen om 6.plassen er hard, dog blir neppe å spille noen rolle siden de neppe har kvalitet til å ta seg hele veien opp uansett.

Status OBOS 2020:

Spill: 23

Innsats: 230

Gevinst: 304,15

TBP: 132,2

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
01.11.20 09:29

Veldig deilig å få et vinnende hovedspill i Eliteserien igjen, og Stabæks poeng var mer enn fortjent - om noen burde vunnet kampen så var det gjestene fra Bærum. Brann er inne i en virkelig blindgate, og trøsten må være at Mjøndalen og Start sannsynligvis er så dårlige at 30 poeng holder for å klare seg også unna playoff.

Også fornøyd med spillet på Godset, det ble en merkelig kamp der Molde presset voldsomt, men Godset skapte godt med sjanser også. Vålerenga ble spilt voldsomt ned i "soper-kampen", og jeg skrev på twitter at det måtte være verdi på gjestene fra Kristiansund.

Hovedspill

Status 2020:

Spill: 22

Innsats: 220

Gevinst: 240

TBP: 109,1

Status Totalt:

Spill: 262

Innsats: 2620

Gevinst: 2983,7

TBP: 113,9

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
01.11.20 11:49

Toppoppgjør og klassisk batalje mellom Lillestrøm og Tromsø. Og Lillestrøm har med unntak av sist bortekamp mot Raufoss vært i en klasse for seg selv den siste halvdelen av sesongen. Og nå møter de et Tromsø-lag som har mistet hele midtbanen sin med både Yttergård Jenssen og Antonsen ute i karantene. Og selv om 11'eren til TIL er god så er det fryktelig tynt bak den og jeg ser ikke helt at de har et mannskap som kan matche Lillestrøm i dag. Azemi skal være klar igjen, men han er så mye skadet at han aldri egentlig finner formen og uten støtte bakfra så er det uansett en utakknemlig jobb å være spiss. Amundsen ute for hjemmelaget. Jeg går for ren hjemmeseier her.

Det andre og siste spillet i OBOS er under-spill i Hamar, Åsane er uten sin storscorer i Udahl og også viktige Fredriksen er ute. Så det er et offensivt svekket lag, og jeg har flere ganger tidligere vært innom at Rekdal har gjort HamKam bedre defensive og mer kyniske. Under 3 eller 3,25 bør være fint spill.

Hovedspill:

Lillestrøm - Tromsø, hjemmeseier - 1,91 (Pinnacle)

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
01.11.20 12:08

Markedet gir ikke opp Brann og de blir favoritter borte mot et Sandefjord-lag som er plassert over dem på tabellen og som er i bedre form. Jeg forstår ikke hvorfor det er en så stor tro på at det plutselig skal snu for et lag som har glemt hvordan det er å vinne fotballkamper. Pluss at Pedersen er tilbake her, men neppe nok til snu skuta. Jeg går for hjemmeseier med pengene tilbake ved uavgjort.

Glimt var overraskende liten favoritt, oddsen har dog falt en stykke og verdien er blitt mindre. Moe ute med skade resten av sesongen, men Zinckelnager er tilbake og spiller for kontrakt i en større liga. Så er det fair å si at Glimt ikke er like gode som de var tidligere i år, men de er fortsatt ligaens beste lag og mot et KBK som jeg spillemessig har falt litt ned utover høsten så er det sikkert gode sjanser på seier likavel. 

Jeg syns også under-spill i Drammen kan være noe, Godset har bedret seg defensivt og to av de tre siste kampene har gått under - og vi vet at Fagermo er ganske kynisk borte ved behov. Vålerenga har kun vært over 3,5 mål i to bortekamper i år (Molde og Odd), så under 3,25 eller 3,5 virker logisk. Godset får også flere spillere tilbake fra karantene og skade, så det bør gjøre laget litt tryggere enn mot Molde.

Hovedspill:

Sandefjord - Brann, hjemmeseier (DNB) - 2,12 Sbobet

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
04.11.20 11:35

Det ble enkelt for Lillestrøm ette å tatt en tidlig 2-0 ledelse, og selv om de ikke imponerte etter det så var det en kontrollert seier. 

Under-spillet på Hamar var litt mer av den heldige typen, hadde det kommet mål på en av de store sjansene i 1.omgang så hadde den gått over. Men er man i flytsonen så har man litt flaks også.

Status OBOS 2020:

Spill: 24

Innsats: 240

Gevinst: 323,95

TBP: 135,0

startelver

Innlegg: 67535
startelver
04.11.20 11:37

Hva mener du om LSK i dag da? 

startelver

Innlegg: 67535
startelver
04.11.20 11:39

Gardere med uavgjort? 

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
04.11.20 12:35

Amputert runde pga corona, og jeg har egentlig bare et hovedspill å komme med. Sogndal sin form er tvilsom, det er et ungt lag som nå opplever motstand, jeg har spilt mot Sogndal med suksess i det siste og jeg gjør det gjerne igjen når de blir store favoritter mot LSK. 

Lillestrøm hadde en dårlig bortekamp mot Raufoss, men jeg gambler på at det var et arbeidsuhell og her kan de med god samvittighet være mer kyniske.

Tror det blir tett og jevnt. Går for x2-varianten.

Hovedspill: 

Sogndal - Lillestrøm, uavgjort/borte - 1,79 Pinnacle

(Innlegget ble redigert 04.11.20 12:35)

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
04.11.20 12:44
startelver: Hva mener du om LSK i dag da?

Har også troen på dem!

startelver

Innlegg: 67535
startelver
04.11.20 18:03

Ja følger på X2. 

GoingKronos

Innlegg: 50825
GoingKronos
07.11.20 09:05

Lillestrøm gjør jobben sin og vel så det, og forlenger dermed winning streaken som jeg har gående med hovedspillet i OBOS. 9 spill på rad uten tap (to av dem har endt med pengene tilbake).

Det tok litt tid med Geir Bakke har fått et godt organisert Lillestrøm på beina og det er ikke mye sjanser de slipper til. Og det kjennes ganske avklart at både Lillestrøm og Tromsø vil rykke rett opp. Og det som så veldig jevnt ut kan fort bli et antiklimaks for spenningen mot slutten, der både opp og nedrykk er avgjort flere runder før slutt. Men vi har i det minste kvalik å glede oss over, og OBOS er fin utfra at lag stort sett hele tiden har noe å spille om, så motivasjonsfaktoren blir mindre å vurdere før man setter spill. I det minste et par runder til.

Status OBOS 2020:

Spill: 25

Innsats: 250

Gevinst: 341,85

TBP: 136,7

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg