Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
04.11.13 17:57

Serieavslutningen, og det er en spesiell situasjon med at faktisk det er lag som har noe å spille for i alle 8 kampene. Det er mildt sagt spesielt, og bare i 2 av kampene har begge lagene noe å spille for og dermed er vi i motivasjonsfaktor på hele 6 av 8 kamper. Så får vi se hvordan det påvirker kampene og ikke minst oddsen når den begynner å komme ut nå i løpet av kvelden og morgendagen.

Brann - Tromsø

Jeg laget en egen tråd på fotballforumet om den spesielle situasjon og muligheten for konspirasjoner. Trond Mohn har gitt titalls millioner kroner til begge lagene opp igjennom årene, og nå trenger altså TIL seier mot Brann for å ha sjans til å overleve. Jeg tror ikke på noe avtalt spill, men jeg tror det vil påvirke Brann-spillerne som allerede er langt nede, ingen har tro på de, det er misnøye med det meste i Bergen - og at de da skal vinne over et lag i desperat poengnød er mye å forvente. TIL har dog sine egne problemer, de er uten seier på bortebane - og har begge sine faste stoppere ute. Men likevel mener jeg altså at TIL er favoritt i Bergen til å få sin første seier, call me crazy ;)

Lillestrøm - Rosenborg

Som forventet var det ingen energi i LSK etter feiringen av ny kontrakt og de var heldig som slapp unna med bare et mål i sekken. Heller fortsatt til at sesongen er over, og at det er vanskelig å få til en bra treningsuke for en kamp der de ikke har noe å spille for - selvom det er RBK som står på andre siden og de sikkert har lyst å stikke kjepper i hjulene. RBK er også et godt bortelag, og jeg har de som klar favoritt og har alt lagt en liten dobbel med de i til 1.75 som har fin verdi og forventer å se oddsen godt nede på 1,60-tallet til helga.

Molde - Start

Molde skuffet stort i helga, og det er stor fare for at de må vinne cupfinalen for å komme seg til europa neste år. Uansett så forventer jeg at de avslutter sesongen med stil og gjør sitt for å prøve å stjele 4.plassen fra Aafk. Start feirer nok ny kontrakt så heftig det går på sørlandet (altervin og sekkeløp?) og jeg ser ikke helt for meg at de yter særlig motstand. Jeg har Molde til å vinne den her kampen ca 2 av 3 ganger.

Odd - Hønefoss

Hønefoss må vinne sin kamp, samt at verken Tromsø eller Sarpsborg vinner, for å få kvalik. Det er selvsagt mulig, men særlig sannsynlig er det ikke. Og selvom Odd sin poengfangst har stoppet litt opp så virker de som et av lagene som faktisk enda har noe motivasjon. I tillegg er det kvalitetsmessig forskjell på lagene, selvom Hønefoss har tatt seg i nakken i det siste. Jeg har Odd-seier til litt under 50%, men jeg syns denne kampen er vanskelig og skal mye til for at jeg setter spill uansett retning.

Sogndal - Aalesund

En kamp der begge har noe å spille for. For Sogndal holder det med 1 poeng om ikke Sarpsborg finner ut å vinne med 3 mål i Stavanger. For Aafk er det neppe tilstrekkelig, vinner Molde så må også Aafk ta 3 poeng. Så dette er en veldig åpen kamp, og jeg regner med at Sogndal går ut med en kynisk gameplan og så endrer det den seg om man ser resultater i andre kamper. Så for meg er det en åpen kamp, der jeg ikke har noen klar favoritt, men med gun to my head så går jeg nok for bortelaget.

Strømsgodset - Haugesund

Godset kunne neppe bedt om en bedre motstander enn Haugesund som i helga har feiret en historisk medalje. Jeg forventer virkelig ingenting fra FKH og jeg kastet meg rett på 1,4 i odds hos Bwin og tok de i en dobbel med RBK til totalt 2,45. Pen odds og jeg blir overrasket om vi ser noen slik odds når det nærmer seg kampstart. Jeg satt oddsen til 1,28 og selvom jeg vet at presset på Godset er stort så er det et så stabilt lag og som har prestert over flere år på hjemmebane. Jeg er også åpen for tidlig handikapspill her.

Viking - Sarpsborg

Viking har intet å spille for, men som med Odd så mistenker jeg at de har lyst å avslutte sesongen bra. Sesongen sett under et har det trossalt vært positivt for Viking, og det er litt viktig for de å ikke avslutte med 4 tap. For Sarpsborg er de i god form og de må være sterk i troen på å klare det her og har en bonus i at de kan unngå kvalikk også med seier. Men mye av poengene har kommet i jevne kamper og de har tatt igjen litt for marginene mot tidligere i sesongen. Jeg holder derfor Viking som favoritt, til litt under 50%, men igjen en kamp som det skal endel til å spille for. Å spille på lag uten motivasjon er litt russisk rulett.

Vålerenga - Sandnes Ulf

En kamp med en interessant inngang, for Vålerenga holder det med 1 poeng for å sikre seg unna kvalikk, for Sandnes trenger det ikke nødvendigvis å holde. Men begge trenere vil nok ha vel så mye fokus på andre kamper, og det kan hende begge går ut forsiktig og håper på gode nyheter fra Stavanger. Om jeg skulle gått på noe så er det uavgjort her, sjansen for at begge lag kan leve godt med det er stor.

Hvilke tanker har dere andre om avslutningsrunden? 

(Innlegget ble redigert 04.11.13 18:02)

OrigoKing
OrigoKingInnlegg: 8066
05.11.13 01:00

Jeg synes du (som mange andre spillere) virker for opphengt i motivasjon, kamper i siste runde lever som regel sitt eget liv. Jeg har veldig tro på Odd, og hvis Oddsen blir over 2.20, bør det mye til for at det ikke blir ukens spill. For øvrig er det ikke noe forskjell på tap eller uavgjort for Sandnes Ulf.

Ellers har jeg fulgt denne tråden med glede, håper du fortsetter også neste sesong!

OrigoKing
OrigoKingInnlegg: 8066
05.11.13 01:06

Kan ellers tipse om at comeon! tilbyr spill på Kniksen-prisen. Oddsen på Ronny Deila som årets trener har blitt spilt raskt nedover, men skal fortsatt være verdi i 1.37. Tar Godset gull, vinner Deila prisen!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
05.11.13 19:25
OrigoKing: Jeg synes du (som mange andre spillere) virker for opphengt i motivasjon, kamper i siste runde lever som regel sitt eget liv. Jeg har veldig tro på Odd, og hvis Oddsen blir over 2.20, bør det mye til for at det ikke blir ukens spill. For øvrig er det ikke noe forskjell på tap eller uavgjort for Sandnes Ulf.

Sandnes klarer seg jo med uavgjort selvom Sarpsborg vinner om Sogndal taper.

Ellers er jeg både enig og uenig, det er veldig stor forskjell på lag uten motivasjon, er laget i medgang og kan avslutte en god sesong så er det all grunn til å forvente en god avslutning, mens om et lag sliter så blir bildet et annet.

I tillegg så er det jo også slik at lag med motivasjon både kan bli anspente, og ikke minst kan resultater i andre kamper gjøre noe med laget underveis. Så skulle jeg spilt Odd så kan f.eks handikapspill være saker, for det kan fort rakne for Hønefoss om de ser at det ikke går eller må ta enorme sjanser tidlig i kampen.

Jeg fortsetter nok med tråden neste år, selv aktivitetsnivået er litt varierende her så gir det meg mye selv å gå igjennom rundene på forhånd og holder meg skjerpet.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
05.11.13 19:34
OrigoKing: Kan ellers tipse om at comeon! tilbyr spill på Kniksen-prisen. Oddsen på Ronny Deila som årets trener har blitt spilt raskt nedover, men skal fortsatt være verdi i 1.37. Tar Godset gull, vinner Deila prisen!

Absolutt, oddsen på seriegull til Godset er høyest 1.16 så det her er opplagt verdi. Og ser ikke hvordan han ikke kan få prisen om de tar gullet.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
07.11.13 14:40

Odd - Hønefoss, over 3 mål - 2.19 Pinnacle Sports

Det er mye som taler for en målrik avslutning i Skien. Hønefoss må vinne og vil derfor måtte legge opp en offensive gameplan, og de vil måtte ta store sjanser etterhvert om de ikke får et tidlig ledermål. Også Odd ønsker mange mål, Frode Johnsen er i fight for å bli toppscorer og hele klubben ønsker selvsagt at han skal skrive seg inn i historiebøkene - en av sportens virkelige gentlemen. Og Odd har vært i målrike kamper i det siste, mye pga skader på Semb og Hansen som gjør at de mer må stole på sine offensive egenskaper. 

Cesc-15
Cesc-15Innlegg: 17580
08.11.13 22:08

Jeg vet ikke hvorfor, men har en ekstremt sterk følelse for at Haugesund scorer først i Drammen. Tror likevel Godset mobiliserer nok til å vinne til slutt.. 3-1. Forsvarspillere scorer.

Johnsli
JohnsliInnlegg: 14145
10.11.13 17:03

3.15 på under 2,5 i Godset - Haugesund er bra betalt. FKH er bra på å forsvare seg, og scorer heller ikke allverden til mål.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
10.11.13 21:50

Tung dag for en Tromsø-supporter, men får se positivt på det, nå må jeg i tillegg til tippeligaen jobbe med adeccobetting. Jeg liker stort sett å spille på ting jeg ser på, og det blir dessverre en god del adeccofotball på meg neste år.

Ellers positivt å avslutte sesongen i pluss her, og satt dobbelen på Rosenborg og Stømsgodset. Jeg kommer nok å ta en oppsumering av året i løpet uka som kommer. Og så vil jeg nevne at jeg legger ut tips på twitter, så om noen vil følge i løpet av vinteren så er det plassen å være. 

Status 2013:

Spill: 30

Innsats: 300

Gevinst: 306,6

TBP: 102,2

Status Totalt:

Spill: 60

Innsats: 600

Gevinst: 738,8

TBP: 123,1 (Hadde en regnefeil på TBP forrige uke, men riktig nå)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
22.03.14 13:14

Vinteren er over og sesongstarten er bare en uke unna. Jeg gleder meg og ser frem til å prøve å sette et ekte hatrick i tre plussesonger på rad i det her prosjektet mitt.

Bladd litt i tråden fra fjoråret og kan vel si at Brann var et favorittlag i fjor. 6 hovedspill inneholdt bergenserne, og det endte med 5 vinnende spill og et pengene tilbake. Spesielt vårsesongen så var de kraftig undervurdert på hjemmebane. La oss håpe at det kan dukke opp en lignende mulighet i år, foreløpig har jeg tro på at markedet kommer til å undervurdere Glimt mye. Men skal komme med en egen tråd om vurderinger før sesongen i morgen.

Ellers så var jo utviklingen på hovedspillene ganske dårlig, en sterk vårsesong ble fulgt opp av en skuffende høstsesong. Jeg har sett litt over spillene og syns stort sett at de var bra og at det var litt tilfeldig med de røde tallene. Totalt sett var jo høstsesongen bra når det kom til vurderingene, ikke minst takket være under-spillene som allment var priset alt for høyt pga en målkåt sommer. Så skal jeg klage på meg selv så må det ha vært at jeg ikke var god nok til å velge ut DET beste verdispillet på høstsesongen.

Så en liten timeplan for uka frem mot seriestart:

I morgen søndag kommer jeg med mine generelle tanker om sesongen, selvsagt med noe oddsfokus.

Mandag eller tirsdag så kommer jeg med mine vurderinger av første runden.

Når hovedspillet legges ut vet jeg ikke, det kommer først og fremst an på min vurdering av om hvordan markedet vil utvikle seg, så enkelte runder vil spillet komme tidlig i uka og andre ganger først på kampdag.

Jeg håper det fortsatt blir aktivitet her, og alle er velkommen til å si sine meninger og fortelle hva de mener er lurt å spille på, og selvsagt både rose og rise  mine vurderinger.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
23.03.14 20:31

Vi går i møte en sesong som ser veldig åpen ut, vi har vel tre gullkandidater som alle har store spørsmålstegn rundt. For en måned siden ville jeg hevdet at Rosenborg hadde det servert, men lite har funket i treningskampene og de mangler fortsatt den som skal score målene for laget. Spilleren kan enda komme, men jeg syns de først og fremst ser ut som laget som kan halte seg først over målstreken i november. Rent spillemessig regner jeg med at det kan bli som i fjor med trøndene, at de overvurderes hvor mye de scorer og at man fort kan få fint betalt for under 3 mål i mange kamper, og kanskje også å spille mot de i AHC-spill, men jeg tror det blir få tap i år også - så å spille direkte på underdogs er ikke nødvendigvis det som blir å betale seg best.

Fjorårsmesterne Strømsgodset har mistet hjernen i laget i Stefan Johansen og bærebjelkene ellers i laget er blitt et år eldre. Slitt defensivt i treningskampene og selvom det kan ordne seg så er laget noe svekket fra i fjor - det kan fortsatt holde hele veien, utfordringen blir å gjøre det bra nok på bortebane, hjemme vil de nok helt sikkert fortsette å prestere. Jeg mistenker at det ikke er så veldig spennende å følge Godset oddsmessig, mulig at det kan være lønnsomt å gå mot de på bortebane når de møter sterke hjemmelag. 

Den tredje gullkandidaten er nok Molde, der har det skjedd veldig mye siden i fjor, hele trenerteamet er borte og det har skjedd endel på spillersiden også. Syns ikke laget er svekket, men mye avhenger av om Siguardsson klarer å score mål, for som RBK har jo ikke de noen naturlig målgjører. Veldig spennende å se hvordan Skullerud klarer seg, jeg mener jeg at han er ganske faglig svak og at det var overraskende at Molde gikk for en slik løsning. Får Molde en god start så kan lage flyte lenge på det,mens ellers så kan det fort bli turbulent i rosenes by. Odds-messig er jeg spent på hvordan markedet vurderer Molde, de har vært en folkefavoritt med følgene det får i markedet, og den tiden kan jo fort være forbi. Jeg kommer nok til å hvertfall innledningsvis til jeg får en feeling for hva vi kan forvente av Molde å ta i de med ildtang.

Bak de tre syns jeg det er ekstremt åpent, utenom Stabæk, Sarpsborg, Sandnes Ulf og Sogndal så syns det er mulig å argumentere for alle som medaljekandidater. Jeg er jo mest spent på Bodø/Glimt, jeg syns laget ser veldig sterkt ut og riktig balansert og unngår de skader og andre marginer i mot så tror jeg de blir årets overraskelse. Utfra treningskampene å dømme så blir de også kraftig undervurdert av oddsmarkedet, men nå har jo de veldig sterke resultater i vinter og det kan jo gjøre at markedet tidligere enn før korrigerer seg inn. Men jeg ser for meg å kunne tjene gode penger på tannbørstegjengen.

Et annet stort spørsmålet er jo Brann med ny trener, det virker som de er mer ballbesittende i år, men at de foreløpig ikke behersker det. Min tanke er at det vil ta tid, og at det her blir en mellomsesong og at det kan gi muligheter til å gå mot bergenserne som mange nok overvurderer hvertfall innledningsvis i sesongen. Vålerenga er det ikke like mye positivitet rundt, laget er svekket foran sesongen og de er i økonomisk krise. Men jeg syns de har vært smarte på overgangsmarkedet og mye av det som har forsvunnet (utenom Børven) er jo has beens. Jeg tror det her laget passer Rekdal bedre og at vi vil få se et lag som er bedre organisert enn det vi opplevde i fjor. Dog er det nok et år for tidlig til at jeg har helt troen på at de tar seg for fullt opp i medaljekampen.

Et annet lag som er litt i samme situasjon er Odd, økonomien er dårlig og flere spillere har forsvunnet. Men de spilte med en ung og talentfull tropp i fjor (Nei, jeg mener ikke Frode Johnsen) og de ble bedre og bedre utover sesongen og et av ligaens beste lag i høstsesongen. Og de har fortsatt i treningskampene i vinter. Om de unngår skader og at Johnsen holder et år til så kan laget absolutt kjempe på øvre halvdel. Start var også gode i fjor høst og jeg syns laget ser veldig helhetlig ut, utfordringen for sørlendingene blir å ta nok poeng hjemme, de slet tidvis når de måtte styre kampene og det er viktig å ikke gi bort drittmål. Mjelde har gjort en god jobb der, og er en undervurdert trener og jeg tror Start kan fortsette å ta steg. Jeg gikk jo i mot de endel i starten av fjoråret når de var på hjemmebane, de ble overvurdert noe - og jeg er spent på hvordan laget blir vurdert i år. 

Haugesund tok ganske overraskende medalje i fjor, og jeg sliter fortsatt med å ta det laget til meg - jeg syns det er ganske grått lag, og de er et ganske så kynisk lag, og kanskje det mest kyniske bortelaget i serien. Men de er flinke til å avgjøre kamper i sin retning, og de får jobbe i fred uten særlig press på seg. Men jeg har jo i flere sesonger venter på at året der de får marginene i mot kommer, og kanskje det kommer nå i 2014? At Bangura er borte kan være det som gjør at marginene vipper mot. Oddsmessig så er jo de overvurdert når det kommer til underholdningsverdi, og spille under på de på bortebane kan fort betale seg.

Det er to lag til fra Rogaland, og først til storebror Viking. De hadde en meget skremmende utvikling i fjor, deres høstsesong var søppel og det kom litt overraskende på etter en god start. Økonomien er i bunn, og jeg syns jo Jonevredt er en ganske så dårlig trener i motgang og virker rett og slett som en veik leder. En typisk medgangstrener. Så dermed er jeg jo skeptisk til om laget klarer å snu den negative trenden. De har gjort store skifter i troppen, men for meg ser de svekket ut særlig defensivt og utfordringen blir da hvem som skal score nok mål. Jeg har alltid sagt at Viking spiller jevnt med alle, de er like gode som Bryne når de møter de og like gode som Strømsgodset når de møter de. Så jeg tror fortsatt at tror man på Viking så spill på at de vinner med 1 mål, de blir nok få storseiere også i 2014.

Før vi går til Sandnes så til en annen svensk trener som kan få det veldig tøft i år, og det er Janne Jønsson. Jeg syns Aafk har sett skrekkelig ut i vinter, og det gjorde de strengt tatt i fjor høst og deres tanks av en spiss er borte. Og jeg vet mange sier at Leke er en bra spiss, men mannen sine avslutningsegenskaper er for dårlige, og jeg tror Aafk vil slite å med å skape nok sjanser til at han blir en suksess. Barantes kan gjøre ting på egen hånd, men han er en humørspiller og om det blir som jeg tror med motgang så kan det bli mye rabalder innad i laget også. Jeg ser på muligheter til å gå i mot Aafk, hvertfall innledningsvis så får man se hvordan det går. Sandnes Ulf har berget seg med nødskrik par år på rad og har mistet Thorsteinsson nå. Men jeg syns laget er bedre satt sammen enn tidligere. De har fått inn endel rutine som trengs, og laget virker defensivt styrket med endelig keeper og back som holder tippeliganivå. Jeg syns de nå bør klare å ta neste steget og at de kan bli litt mer kynisk slik at de blir flere poeng på bortebane.

Sogndal har vært gode i vinter de også, men tapet av Mane er stort - og de skal passe seg litt for å bli for eplekjekke (haha!) før seriestart. De var varierende defensivt i fjor, og uten Mane som gjorde ting på egen hånd så er det enda viktigere at de slipper inn lite mål. Jeg tror sjelden det er verdi å gå mot Sogndal, siden de ikke får mye penger fra mannen i gata, men tror det sitter litt inne å gå på de også denne sesongen. Når vi først er inne på sannsynlige bunnlag på S, så tror jeg Sarpsborg får det tøft, solgte sin mest talentfulle spiller og jeg syns vel ikke det de har gjort på overgangsmarkedet tyder på at det her blir enkelt. Men så skal det sies at jeg syns Sarpsborg var tidvis veldig uheldig i fjor, så får de litt mer marginer sin vei så kan man få endel gratis poeng - og Deane bør vel være bedre skodd i år rent taktisk enn i fjor. Men det blir opplagt en kamp for å overleve, og de må få satt forsvaret om det skal være håp.

Stabæk ser jo på papiret ut som kanskje det dårligste laget på mange år i tippeligaen, og samlet ekspertkorps setter de sist. Men det er klart at de er styrket med Adu som det går gjetord om, og Høiland vet vi holder tippeliganivå. Men jeg er skeptisk til om laget kan ta nok poeng hjemme til å kunne være med i kampen for å overleve. Jeg tror dog at de kan være bra spilleobjekt siden de nok stort sett vil være klar underdog mot alle, så selektivt å gå inn på de kan være lurt (det funket bra i 2012). Til sist noen ord om Lillestrøm, laget berget seg fint inn i fjor høst - men det er vanskelig å se særlig fremgang. De har dog spillere som kan prestere, og Vaagan Moen er en klassespiller i tippeligaen. Men jeg blir litt overrasket om de ikke blir middelhavsfarere.

Så til tabell-lek, det er så jevnt at det ikke gir så mye mening utover som en morsomhet. Og det viktigste som oddstipser er å være flink til å endre seg etter hvordan kartet ser ut - og ikke minst, at man tør å være sta når det man ser med egne øyne ikke viser seg når bookiene setter oddsen. Fotball handler om resultat, og det gjør oddsspill også, men ofte er det slik at evnen til å se bak resultatet gir godt betalt i oddsspill - for alle kan lese tabeller og siste 5 kamper, men de færreste går dypere inn i materien, og det gjelder både oddssettere og mannen i gata.

1. Rosenborg

2. Strømsgodset

3. Bodø/Glimt

4. Odd

5. Start

6. Molde

7. Vålerenga

8. Sandnes Ulf

9. Brann

10. Haugesund

11. Viking

12. Lillestrøm

13. Sogndal

14. Aalesund

15. Sarpsborg

16. Stabæk

I morgen kommer vurderingene av første runden. Hva tror dere andre om hvem som kan overrraske og gi gode pluss i spillekassa?

(Innlegget ble redigert 23.03.14 20:32)

OrigoKing
OrigoKingInnlegg: 8066
23.03.14 23:24

Endelig et litt spennende tabelltips. Mediene er kjedelig like i sine tips, og Stabæk-Satyren ser ikke ut til å komme med noe tabelltips i år.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54329
23.03.14 23:29
GoingKronos: Vålerenga er det ikke like mye positivitet rundt, laget er svekket foran sesongen og de er i økonomisk krise. Men jeg syns de har vært smarte på overgangsmarkedet og mye av det som har forsvunnet (utenom Børven) er jo has beens. Jeg tror det her laget passer Rekdal bedre og at vi vil få se et lag som er bedre organisert enn det vi opplevde i fjor. Dog er det nok et år for tidlig til at jeg har helt troen på at de tar seg for fullt opp i medaljekampen.

Syns dette er en helt riktig analyse av laget og hva som har skjedd med spillere ut og inn. Plasseringen er også riktig, og så skal det seff veldig lite til for at det svinger opp eller ned. 

Starten på sesongen blir nok ganske avgjørende.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
23.03.14 23:42
OrigoKing: Endelig et litt spennende tabelltips. Mediene er kjedelig like i sine tips

Ja, det er litt merkelig, for de er jo like klare som alle andre over at den norske ligaen er jevn - så hvorfor ikke tørre å klinke skikkelig til? Det er jo mange som f.eks er positive til Bodø/Glimt eller Odd, men de setter de midt på tabellen uansett. Det er kanskje frykten for å bli hånet de gangene de tar feil?

OrigoKing
OrigoKingInnlegg: 8066
23.03.14 23:55
GoingKronos: Ja, det er litt merkelig, for de er jo like klare som alle andre over at den norske ligaen er jevn - så hvorfor ikke tørre å klinke skikkelig til? Det er jo mange som f.eks er positive til Bodø/Glimt eller Odd, men de setter de midt på tabellen uansett. Det er kanskje frykten for å bli hånet de gangene de tar feil?

Jeg tror den viktigste grunnen er at man legger for mye vekt på fjorårets sesong.

Nasrii
NasriiInnlegg: 4617
24.03.14 00:49

14.plass på AaFK? Er ikke det litt for høyt? ;-)

(Innlegget ble redigert 24.03.14 00:49)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
26.03.14 16:14

En åpningsomgang som er uten de helt store verdispillene utfra min vurdering, men det er noen spillemuligheter. Men litt forsiktighet er nok lurt innledningsvis, for treningskamper er treningskamper og seriekamper gir en helt annen inngang til kamp og intensitet under kamp.


Molde - Vålerenga (1,71 - 4,06 - 5,35) (1,74 - 2,21)

Serieåpningen med to lag som skuffet stort i fjor og der det har skjedd mange endringer. Molde blir klar favoritt, og for meg litt i største laget. Molde har bra resultater i treningskampene, men som jeg har forstått det så har ikke helt det spillemessige stått i forhold. Vålerenga har også gode resultater i treningskampene, og det er litt smygende optimisme igjen etter et traurig fjorår og en vinter med fokus på de økonomiske problemene. Usikkerhet om Grindheim rekker seriestarten, mens Høgh er ute. Jeg blir nok likave til å stå over om ikke Molde blir spilt videre ned (startet i 1.75), jeg vil gjerne se Molde litt mer under ny trener og med de forsterkningene de har fått før jeg går i mot de. Men min knappe verdi er altså på X2, mens jeg er enig med over/under-oddsen.


Haugesund - Lillestrøm (1,92 - 3,75 - 4,25) (1,86 - 2,10)

Jeg hadde nok håpet å se Haugesund litt lavere i odds, men det virker ikke som oddsmarkedet tar helt av tross medalje i fjor. Jeg kan rett og slett ikke gi LSK oppmot 50% sjanse for å ta poeng og da er det bare å stå over. Jeg er spent på å se om Haugesund er like stødig bakover i år, jeg er inne på at de kan være svekket og jeg har en knappverdi på over-oddsen, man skal være forsiktig å lese for mye av treningskampene, men FKH er over i 5 av 7 treningskamper og LSK i 7 av 9 treningskamper. LSK var under i 10 av 15 bortekamper i fjor, og jeg tror de er relativt sammenlignbar i år, og derfor er jeg akkurat på vippen til om jeg syns det er verd å sette et spill eller ikke. Jeg vil nok være konservativ de første par rundene til man får litt mer feeling for lagene.

Rosenborg - Viking (1,67 - 4,2 - 6) (1,78 - 2,19)

Oddsen på RBK har gått opp som følge av tapet for Stabæk. Jeg blir overrasket om Rosenborg blir dårligere i år enn i fjor, laget er om noe styrket og jeg minner om at det var krise i fjor vinter når laget knapt scorte mål. De møttes i nest siste serierunde i fjor og da var oddsen 1,60 - den ser ut til å bli endel høyere nå. Viking på sin side er svekket fra i fjor, de har vært midt på treet i treningskampene. Jeg har en liten verdi på hjemmeseier slik oddsen er nå. Over/Under-oddsen ser grei ut, jeg vil gjerne se Viking defensivt litt før jeg tør gå på under-spill.

Bodø/Glimt - Aalesund (2,20 - 3,5, - 3,65) (1,97 - 1,98)

Her skuffer oddsen meg, for to uker siden spilte jeg Glimt til 2,50 for å slå Tromsø i treningskamp - nå får man altså bare 2,20 for at de skal slå Aafk. Når det er sagt så betyr det ikke at det ikke er verdi her, Glimt var klart bedre enn sunnmøringene i treningskamp for noen uker siden og det er fullt mulig at de bare er klart bedre. Så jeg heller jo fortsatt mot at en eventuell verdi er på hjemmelaget, noe også tabelltipset mitt viser. Over/Under-oddsen ser riktig ut, jeg tror Aafk vil være kyniske og de har fått en ny stopper inn også, så det kan hende laget blir langt mer kynisk i år.

Sandnes Ulf - Odd (2,57 - 3,45 - 2,98) (1,99 - 1,95)

Nyheten om at den nye backen er Johansson er ute vårsesongen gjør at jeg ikke kan gi rogalendingene noe favorittstempel og siden jeg ser det som helt åpent og det mest aktuelle spillet er 2,15 på Odd med pengene tilbake på uavgjort (Eventuelt en litt mer sikker X2 til rundt 1,60). Odd går inn i sesongen med mye selvtillit, Bentley tilbake gir også mer bredde og en mulig matchvinner. Over/Under-oddsen ser grei ut.

Stabæk - Sogndal (2,22 - 3,5 - 3,68) (2,15 - 1,85)

Stabæk blir ganske klar favoritt her, og seieren mot Rosenborg har nok blitt godt lagt merke til. Dog skal man som sagt ikke legge for mye vekt på treningskamp, og spesielt ikke innendørs i en hall. Resultatene i vinter har også vært klart mer imponerende for Sogndal, og selvom jeg også har bærumingene som favoritt - så er det ganske så åpent. Og igjen kan et spill på Sogndal med pengene tilbake på uavgjort være en mulig løsning til 2,60, eller X2 1,77. Oddsen på over 2,5 mål har gått opp endel allerede, jeg var mer enig i åpningsoddsen som var 50-50 på over/under - men det sitter litt langt inne å gå for et over-spill her, Sogndal er vanskelig å bryte ned samtidig som de har mistet sin storscorer.

Strømsgodset - Start (1,5 - 4,75 - 7,65) (1,57 - 2,55)

Oddsen på regjeriende mester har gått opp, kanskje for at Deila prater laget sitt ned? Uansett så får vi se om ikke oddsen kommer til å gå ned igjen når vi nærmer oss kampstart og den store mengden spill kommer inn. Men Godset har sett svakere ut, og Start tror jeg som sagt blir bedre i år enn i fjor. Men jeg ser ikke for meg noe spill her på 1x2, men et spill som jeg ser på som fristende er at begge lag scorer i kampen. Godset scorer alltid hjemme samtidig som de har slitt defensivt i vinter og har skadetrøbbel, i tillegg passer Start til et matchbilde der de kan kjøre kontringer. 1,75 hos Bwin syns jeg hører ut som et fint verdispill, og kan være et bedre alternativ enn over 2,5 mål.

Sarpsborg - Brann (2,36 - 3,64 - 3,11) (1,76 - 2,21)

Runden avsluttes med kanskje det oppgjøret med flest spørsmålstegn rundt. Brann har vært dårlig i vinter, og deres stilendring er ganske massiv fra i fjor, og foreløpig sitter det ikke helt. På den andre siden virker Sarpsborg svake, de tapte fortjent for Glimt i generalprøven og det er vanskelig å gi de tillit slik ståa er - at de mistet sin mest talentfulle spiller gjør ikke saken bedre. Brann mister Askar til sesongpremieren og det svekker utvilsomt laget. Men er det noe verdi så er det på x2 i en eller annen variant, men det lureste er kanskje å bare stå over.

Hovedspillet blir lagt ut mot helga. Har dere noen tanker om spill denne første runden?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
28.03.14 12:26

Strømsgodset - Start, begge lag gjør mål - 1.75 Bwin

Begynner litt utradisjonelt, jeg har jo stort holdt meg til 1x2, AHC og under/over-spill, men denne gangen syns jeg verdien er klart best på at begge lag gjør mål.

Strømsgodset har slitt veldig defensivt i vinter, og de har ute både Madsen og Horn til sesongpremieren, det går rykter om at Wæhler er på vei inn, men det bør ikke ha noe å si for denne kampen - kaster de han inn uten en treningsøkt med laget så er det neppe gunstig og spiller han ikke så er laget defensivt svekket. Start har scoret i alle treningskamper utenom en i vinter, og de har absolutt bra med offensive alternativer som kan utfordre Godset, og et kampbilde der de kan kontre passer Mjeldes mannskap bra. Godset på sin side scorer alltd mål på hjemmebane, og jeg har vanskelig å se for meg en situasjon hvor ikke seriemesterne skal få puttet minst et mål i nettet.

Så jeg tror på en underholdende innledning. Betsafe ligger på 1,73 og Betsson på 1,72 - så det bør være greit å få satt noen kroner på det her.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
28.03.14 17:57

Molde er blitt spilt ekstremt ned, nå nede i 1.55 (NT har 1.67 men regner med at det ikke er mulig å få satt spill). Jeg vet ikke hvorfor, det skjedde en rekke ganger i fjor også, så det er noe spesielt.

Rent objektivt har jeg altså solid verdi nå på Vålerenga, men ja - redd det er penger ut vinduet.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
28.03.14 18:44

Ok, jeg satset en liten slant på X2 til 2.72 i odds. Så får vi se om jeg har latt meg friste ut i ulykka :)

HengeTrynet
HengeTrynetInnlegg: 26057
28.03.14 19:30

Jeg skal hvertfall spille mot VIF endel denne sesongen. Uten tvil.

Pinnemannen
PinnemannenInnlegg: 7245
28.03.14 19:47
GoingKronos: Molde er blitt spilt ekstremt ned, nå nede i 1.55 (NT har 1.67 men regner med at det ikke er mulig å få satt spill). Jeg vet ikke hvorfor, det skjedde en rekke ganger i fjor også, så det er noe spesielt.

jeg måtte bare inn å støtte monopolistene på Hamar med noen kr når du kommer med dette. Heldigivs kommer de pengene tilbake til meg ser det ut som, og barndomsklubben min får sin del også. TAKK

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
28.03.14 19:51
HengeTrynet: Jeg skal hvertfall spille mot VIF endel denne sesongen. Uten tvil.

Det tenker nok alle andre også, så da blir oddsen deretter også.

HengeTrynet
HengeTrynetInnlegg: 26057
28.03.14 19:53
GoingKronos: Det tenker nok alle andre også, så da blir oddsen deretter også.

Ja, det er jo sant. Men motstander over 1.5 mål samt overspill ved VIF-matcher kommer nok til å bli hyppig brukt.

Hvertfall helt til de har bevist at de kan spille fotball.

(Innlegget ble redigert 28.03.14 19:54)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
29.03.14 17:44

Man kan få 1,70 på RBK-seier, syns det er et greit spill - jeg lagde på fotballforumet et tråd om hvorfor jeg mener Viking er overvurderte i år og vi får egentlig en 0,10 bedre i odds bare pga tapet mot Stabæk, og du får ikke meg til å tro at en treningskamp i en gymsal har noen som helst betydning for denne kampen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.03.14 17:01

Ikke allverdens endringer i markedet, mye har gått den veien jeg antydet verdi, særlig Stabæk oddsen har gått opp og neppe særlig verdi igjen der. Også Sarpsborg og Sandnes har gått litt opp i odds.

Det er nok ganske tunge penger mot Godset idag, man kan faktisk få 1,56 så det er det jeg vil kalle en ganske radikal endring. Men jeg er ikke fristet av seriemesteren her og har jo alt mitt spill på kampen.

Over/Under-markedet har stått ganske stille, en liten nedgang på over 2,5 i Sarpsborg-Brann.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.03.14 18:17
GoingKronos: Strømsgodset - Start, begge lag gjør mål - 1.75 Bwin

Og spillet satt på 16 minutter, det er helt grei start det.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
31.03.14 12:31

Får ta en oppsummering av sesongåpninga. Runden endte med 4 hjemmeseiere og 4 uavgjorte - kanskje ikke så overraskende at det ikke ble noen borteseiere siden de på forhånd antatt beste lagene begynte hjemme. Før runden så kikket jeg litt på statistikk over uavgjorte kamper i 1.runde, for jeg hadde en ide om at det var flere enn vanlig som sa seg fornøyd med uavgjort innledningsvis. Men jeg fant ingen trend, men det hadde hvertfall vært lønnsomt å spilt 8 ganger uavgjort i helga. Halvparten av kampene over og under, mens alle kampene hadde minst to mål i seg - og så vil jeg si at de som hadde tippet over i Molde mot Vålerenga var fryktelig uheldig, der var det virkelig sjanser nok til langt flere mål.

Overalt var vel vurderingene mine ganske middelmådige den her runden, selvom det var litt freakish med Rosenborg som ledet 2-0 og nok 49 av 50 ganger tar i land seieren under slike omstendigheter. Men nå de jo dårlige og kunne fort ha kommet bak i 1.omgang, så alt for mye syting på uflaks skal jeg ikke komme med:)

Men hovedspillet, som tross alt er tråden intensjon, satt lekende lett. Kampbildet ble som forventet, men klart at det var en høyere effektivitet enn forventet, kampen var ikke så underholdende som 6 mål skulle ha det til - men det er jo ofte slik med målfester, at det kommer av et eller to effektive lag.

Status 2014:

Spill: 1

Innsats: 10

Gevinst: 17,5

TBP:  175

Status Totalt:

Spill: 61

Innsats: 610

Gevinst: 756,3

TBP: 124

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
01.04.14 20:19

Overgangsvinduet er stengt, og det var vel mest de lagene som mislyktes som er av betydning (Godset og Aafk). Syns det er en ganske fin runde, og jeg er ganske enig med markedet i de fleste kamper, men jeg har tre spill som jeg syns står ut ganske klart.

 

Viking - Strømsgodset (2,51 - 3,5 - 2,92) (1,9 - 2,04)

Et interessant oppgjør starter runden. Viking spilte tidvis bra mot Rosenborg, men jeg syns det var en ganske dårlig kamp der Viking fikk mye gratis pga RBKs lave tempo i angrep og få bevegelser. Så får vi se hvordan forsvaret takler et langt mer offensivt kapabelt lag i Strømsgodset. Jeg holder fortsatt på at Viking vil slite defensivt. Det samme gjør utvilsomt Godset, med hele midtforsvaret ute og Wæhler-overgangen som gikk i dass så tror jeg de vil fortsette å slite defensivt. 1x2-oddsen syns jeg ser riktig ut, det er en åpen kamp der jeg forstår at hjemmelaget blir knapp favoritt. Men jeg syns det er fin verdi på over 2,5 mål - og jeg forstår ikke helt oddsen utfra hva vi vet om lagene. Mistenker at oddsen vil falle her.

Odd - Molde (2,60 - 3,46 - 3) (1,96 - 1,99)

Molde imponerte stort mot Vålerenga, og det her blir en virkelig test på hvor god laget er. Odd styrte på sin side kampen mot Sandnes, men uten at det ble så alt for mye sjanser ut av det. Men det var vanskelige baneforhold, så hjemme på eget kunstgress bør det gå bedre. Jeg er overrasket over at Molde blir underdog her, Odd har vært gode i treningskampene - men spiller for spiller så er Molde best. Jeg har noe verdi på Molde, og skal man spille Molde er det nok lurt å gjøre det nå. De styrket jo også laget med Diouf i overgangsvinduet. Så 2,16 på Molde med pengene tilbake på uavgjort er nok veien jeg tar. Jeg har en knapp verdi på over-oddsen, men tror jeg holder kruttet tørt her.

Aalesund - Rosenborg (3 - 3,52 - 2,45) (1,84 - 2,11)

Aafk mislyktes i sin spissjakt, og jeg står fast på at laget vil slite med å score nok mål. Småpositiv forestilling mot Glimt, uten at jeg endrer mitt ganske negative vurdering av laget. Rosenborg skuffet på alle måter i sesongpremieren, både måten de spilte på og den mentale kollapsen når de hadde poengene i lomma var sjokkerende. De virker veldig tunge i beina og rører seg dårlig, og da blir samhandlingen deretter. Defensivt så var det godkjent, men ikke like stødig som de tidvis var i fjor. Syns oddsen ser riktig ut her, og jeg står over spill - har en liten verdi på under 2,5 mål, men tradisjonelt bruker det å bli målrike oppgjør. Får se an oddsen, kanskje man kan få over 2,20 nær kampstart?

Start - Haugesund (2,26 - 3,63 - 3,55) (1,83 - 2,10)

Haugesund var fryktelig tamme i sin sesongdebut, nå manglet de sin spydspiss som blir klar her - men uansett så ser laget klart svakere ut enn i fjor. Start på sin side gjorde en bra match mot Godset, men så lenge hjemmelaget var så effektiv så var det nærmest umulig å få poeng. De fikk også skadet Jesper Mathisen og det svekker laget betydelig defensivt. De har hentet inn en ny stopper, og så får vi se hvilket nivå han ligger på. Jeg syns både 1x2 og over/under ser riktig ut, og jeg tviler på at det blir noen særlig bevegelse i oddsen.

Lillestrøm - Sandnes Ulf (1,91 - 3,81 - 4,59) (1,87 - 2,06)

LSK gjorde en godkjent kamp mot Haugesund, og de har fått på plass Tommy Høiland som spiss og han kan sikkert bidra med en 8-10 mål denne sesongen. Sandnes Ulf var svake hjemme, men fikk med seg et viktig poeng - og de var svekket pga skader, og jeg er usikker på om situasjonen blir bedre til denne kampen, man får følge med for siste nytt. Uansett syns jeg oddsen ser riktig ut, LSK sleit tidvis som favoritt hjemme i fjor og jeg mistenker det vil bli slik i år også, samtidig er ikke Sandnes noe å spille på når situasjonen med skader er slik den er. Syns over/under er litt bingo og jeg har ikke noe klart kampbilde i hode.

Sogndal - Sarpsborg (2,3 - 3,46 - 3,43) (2,03 - 1,89)

Sarpsborg kjørte tidvis over Brann, og det er noe laget er i stand til på hjemmebane. Så derfor skal man ikke legge så alt for mye vekt på det, og jeg syns dermed at Sogndal fortjener favorittstemplet tross den mildt sagt svake kampen mot et Stabæk med masse selvtillit. Dog så trekker jeg ikke av på Sogndal som favoritt, og står greit over her. Jeg er ganske så 50-50 på om det går over eller under også.

Vålerenga - Bodø/Glimt (2 - 3,75 - 4,05) (1,9 - 2,05)

Vålerenga skuffet stort, særlig i 1.omgang mot Molde - og forsvaret ble vel det vi kan kalle rævkjørt. Ble litt bedre med Grindheim som nok er med fra start nå. Uansett så ser det ut som Rekdal har endel jobb å gjøre med å få satt forsvaret, nå har de fått Kristiansen fra Tromsø, og han er hvertfall bra offensivt (og middels defensivit). Glimt skuffet meg litt, de var langt mindre aggresiv og ble tidvis veldig passive defensivt, og det vil de bli straffet på av bedre lag. Offensivt er de bra og jeg tror de kan trives godt på bortebane hvor de får brukt sitt hurtige overgangsspill. Jeg syns forsåvidt 1x2-oddsen ser rett ut, jeg forventer vel ikke at Vålerenga får så alt for mye spill på seg etter innsatsen sist så mulig oddsen faktisk kan øke litt. Men jeg liker Over-oddsen her, som jeg var inne på så viste begge lag litt defensive svakheter og i tillegg så tror jeg Vålerenga er litt avhengig av å vise seg fra en offensiv side etter den skuffende sesonginnledningen.

Brann - Stabæk (1,73 - 4,14 - 5,31) (1,67 - 2,39)

Norling skal få sin hjemmedebut, og det blir spennende - det er jo en veldig fin motstand utfra at seierssjansen må være god, men skulle det bli en ny svak prestasjon så kan han fort få høre det. I utgangspunktet vil jeg jo si at det er verdi på Brann, de var et godt hjemmelag i fjor og at de er søppel borte på kunstgress er ingen nyhet. Og Stabæk har to seiere på rad, og da kan man jo begynne å vente på en dårlig prestasjon igjen. Men så var det det med ny trener og ny spillestil for Brann, og da er det ikke sikkert at de vil klare å leve opp til fjorårets resultater på hjemmebane. Jeg står nok over her, blir litt for mange spørsmålstegn for min smak. Jeg forstår også over-oddsen, Bradley virker som en ganske offensiv trenertype og Brann må jo fremover.

(Innlegget ble redigert 01.04.14 20:21)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
01.04.14 20:37

Viking - Strømsgodset, over 2,5 mål - 1.90 Pinnacle Sports

Strømsgodset har sluppet inn mye mål i hele vinter, og klarte ikke få inn ny stopper før overgangsvinduet stengte. Da blir det hull og jeg tror at Deila tross alt heller går for å score litt flere mål enn å prøve å endre stil og holde flere spillere bak ballen. Viking også svekket defensivt både på keeper og stopperplass, de ble aldri helt testet mot Rosenborg - men slapp likevel inn 2 mål og hadde i tillegg noen grusomme tversoverpasninger som fort kunne blitt straffet. Alt i alt så tror jeg på en kamp med høyt tempo og som blir fin å se på mens man spiser fredagstacoen.

Hva er i mot spillet? Viking har ingen naturlige målscorere, og Godset var veldig effektiv sist og da kanskje det jevner seg ut med sjanseløseri her? Uansett klar verdi og jeg var nede på 1,75 når jeg satt oddsen her. Legger spillet tidlig siden jeg tror oddsen kan gå noe ned frem mot fredag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg