Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
27.04.14 17:31

En liten markedsoppdatering.

FKH marginalt spilt opp (kan få 1,65 nå), ingen endring i Rosenborg-kampen og heller ikke i Sandnes. 

Stabæk er blitt spilt ned, og Glimt blitt en veldig knapp favoritt, og da er nok verdien borte derfra. Oddsen på Start har gått litt opp, den var oppe i 2.70, men falt tilbake til 2,60 - jeg syns det er fin verdi, men uavgjort faren er ganske stor.

Over-oddsen har gått opp i Glimt-kampen, og jeg har knapp verdi på over 2,5 mål her da.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
28.04.14 18:35

Ikke alt for mye som har skjedd før de to siste kampene, LSK er spilt noe opp, man kan få 2,17 og det er vel ganske i tråd med mine vurderinger - skal man spille på LSK i dag syns jeg definitivt .

Vålerenga-kampen stått stille.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
28.04.14 21:16

Bare å kjøre i gang oppsummeringen av runden, for ny runde er i gang om litt over 45 timer. 2 kamper onsdag og resten av kampene torsdag.

Hovedspillet satt lett og kampforløpet ble ganske så nøyaktig slik jeg hadde forventet det. Nå var ikke kampen uten sjanser, særlig LSK hadde marginer i mot og hadde fortjent 3 poeng. Men ingen av lagene har spillere som scorer mål, og for Aafk var det en ny tragisk kamp og det er virkelig vanskelig å se hvordan det her laget skal klare å snu på det her. Sarpsborg mot Vålerenga var jevn til keepertabben som ga hjemmelaget ledelsen, etter det faller Vålerenga helt sammen - merkelig å se på og jeg så ikke helt det komme. Men typisk Sarpsborg, det er enten eller og 2.omgang var både Samuel og Zajic meget gode.

I går irriterte jeg meg over Brann, ikke i seg selv at de tapte - men at Norling overraskende valgte å vrake Grønner som var stor mot LSK, og det ente altså med en haug mål i mot og like rottent forsvarspill som tidligere. Det er uforståelig av Norling. Så gjorde RBK årsbeste, men de var ikke så veldig gode, 4 dødballmål og et lykketreff - så jeg syns de har scoret ekstremt mye når vi ser utfra hvor mange sjanser de faktisk skaper i kampene sine. Men på dødballer er de dødsfarlig.

Bedre traff jeg med Stabæk - Glimt, selvom de holdt på å rote det til på slutten. Ikke så mye å si om kampen, den ble som forventet og alt i alt så vinner Stabæk fortjent og det burde nok ha vært noen flere mål i kampen så over-spillet var det ikke mye tvil om. Sogndal overrasket, og man trengte ikke akkurat ahc-spill for å ha et vinnende spill der. Krisen i Haugesund er total og når de svikter igjen etter å ha blitt ydmyket mot erkefienden Viking så lurer jeg på hva som skal til for at laget skal begynne å jobbe - for det er ikke mye innsats der i gården. Så ikke Molde-kampen, men forstår det slik at de fortsetter å være effektive på bortebane og at det var relativt jevnt.

Så bare 2.omgang av Start - Viking, og i den omgangen svidde begge lag et par sjanser, og så av høydepunktene at Start også svidde sjanser i 1.omgang - så relativt jevnt, men at Viking var flinke når de fikk ledelsen og de har opplagt fått satt forsvaret. Og igjen vinner de med mer enn et mål, så kanskje vi har et trendbrudd, selvom jeg ikke er helt sikker på det. Godset fortsetter å vinne uten å imponere, og selvom jeg bare fulgte med halvveis så syns jeg det så ut som en jevn kamp og Odd gjorde et ærlig forsøk å komme tilbake i kampen.

Alt i alt en godkjent omgang og forhåpentligvis kan jeg dra igang en skikkelig lang og fin seiersrekke nå.

Status 2014:

Spill: 5

Innsats: 50

Gevinst: 69

TBP: 138

Status Totalt:

Spill: 65

Innsats: 650

Gevinst: 807,8

TBP: 124,3

(Innlegget ble redigert 28.04.14 21:17)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
29.04.14 20:19

2 kamper onsdag og resten torsdag. Par spennende matcher torsdag som gir verdi og kanskje også noen kamper man for alt i verden bør holde seg unna.

Brann - Haugesund (1,83 - 4 - 4,52) (1,65 - 2,47)

To lag med store problemer, og jeg syns det er ganske umulig å sette penger på noen av lagene. Nå syns jeg jo Brann sine problemer virker mindre og det er vanskeligere å se for seg at Haugesund skal gjøre en god prestasjon. Jeg har litt verdi på under 2,5 mål - litt av tanken er jo at når man har sluppet inn så mye mål så vil man fokusere knallhardt på forsvarsspill og siden de ikke har noen målgjørere så bør Haugesund opptre superkyniske. Men jeg vil nok vente å se hvilket lag Norling sender på banen før jeg spiller og det kan godt hende at man vil få enda bedre betalt siden det nok er få som vil stole på to så råtne forsvar.

Sandnes - Stabæk (2,15 - 3,61 - 3,75) (1,77 - 2,21)

En nøkkelkamp, særlig for Sandnes som trenger å få seg en seier nå. Jeg syns det er greit at de er favoritter, tross skadeproblemer, men samtidig så er det umulig å fyre av spill på et lag så ute av form. Stabæk på sin side vant nøkkelkampen mot Glimt, og denne kampen er litt bonus og det kan slå ut begge veier. Jeg stor nok over spill her om ikke oddsen endrer seg markant. Over/Under-oddsen er jeg på linje med.

Aalesund - Viking (2,62 - 3,45 - 2,80) (1,88 - 2,05)

Var litt spent på oddsen her og om Viking ville bli favoritt. Det er de foreløpig ikke, men blir ikke overrasket om de blir det før kampen sparkes i gang. Uansett er jeg enig, det her er helt åpent. Aafk skaper lite og scorer enda mindre, Viking var effektive mot Start og gode mot et Haugesund i oppløsning. Så venter jeg enda på en svak dag på jobben, men jeg stiller meg ikke foran det her seierstoget. Jeg har knapp verdi på under, har den som 50-50 på over/under og vil nok ha litt høyere odds før jeg slenger inn et spill, men det kan jo hende at det kommer nærmere kampstart.

Bodø/Glimt - Lillestrøm (2 - 3,71 - 3,87) (1,78 - 2,19)

Glimt er nok glade for å være tilbake på eget kunstgress, og de blir klar favoritt mot Lillestrøm. Nå syns jeg laget har skuffet litt til nå i år, men det er mulig at det bare var forventningene mine som var for høye - uansett er det greit at de er favoritt, men jeg gir de knappe 50% sjanse for seier, og mistenker at LSK med sin kyniske kan gjøre det vanskelig for Glimt og de kan fort få egen medisin med kontringer i mot. LSK burde vunnet i går over Aafk, men de mangler det siste for å vinne kamper selvom jeg fortsatt syns de ser bra organisert ut defensivt. Og derfor har jeg også verdi på under 2,5 mål - LSK fremstår mer og mer som et under-lag og jeg tror de har god sjanse til å diktere tempo og Glimt har ikke skapt så alt for mye på hjemmebane til nå.1,

Molde - Start (1,45 - 5 - 7,50) (1,50 - 2,75)

Molde sin hjemmeform er skremmende god, og det er vanskelig å argumentere mot Molde som storfavoritt, selvom jeg liker det her Start-laget tross tapet mot Viking i en jevn kamp på søndag. Så jeg går bare forbi den her kampen i stillhet.


Odd - Sarpsborg (1,75 - 4,25 - 6) (1,7 - 2,31)

Det er grei verdi på Odd til 1,75 - men Betway er alene der og resten er på litt over 1,60 som nok er en mer riktig odds. Jeg tror Sarpsborgs stjerner er fornøyd med uka og jeg forventer ikke noen stor prestasjon av de på torsdag, at de har en mindre hviledag taler også i mot de. Odd var litt uheldig mot Strømsgodset, men de har fremstått trygge og gode på hjemmebane og jeg syns argumentene klart tyder på hjemmeseier. Over/under-oddsen er jeg enig i.

Vålerenga - Strømsgodset (3,34 - 3,66 - 2,35) (1,66 - 2,38)

Høyinteressant det her, Vålerengas kollaps mot Sarpsborg og Godsets fine innledning gir Enga som klar underdog på hjemmebane. Jeg kjøper det definitivt ikke og har verdi på 1X. Godset har spilt 4 av 5 kamper på kunstgress og naturgresskampen ble en vits pga de elendige baneforholdene i Stavanger, og Vålerengas to dårlige prestasjoner i år har kommet nettopp på kunstgress. Jeg syns ikke Godset har imponert spillemessig og da er det to muligheter, enten begynner de å tape kamper eller så begynner de å spille bedre. Jeg holder fast på at jeg tror på Vålerenga vil gjøre det bra i år, men at det fortsatt er noe ustabilt. Det eneste argumentet jeg har mot hjemmeseier er at Vålerenga har en dag mindre hvile, men de er på hjemmebane og hadde en kort tur til østfold så det bør ikke ha alt for stor betydning. Jeg har også noe verdi på under-oddsen her, men det sitter hardt i å spille på det siden Vålerenga har vært så varierende defensivt. Så om ikke oddsen utvikler seg mer så vil jeg nok stå over det spillet.

Sogndal - Rosenborg (4,75 - 3,9 - 1,8) (1,72 - 2,25)

Etter at de hadde endel marginer i mot innledningsvis så vant Sogndal helenkelt og fortjent mot Haugesund. Så er spørsmålet om det vil drive de fremover, eller om det tar ut energi. Jeg syns uansett at det er verd å gå mot Rosenborg, tross storseier sist. Som jeg var inne på så scorte de sine mål på dødballer igjen, og Sogndal kan hvertfall forsvare seg på det og da blir det ikke enkelt for Rosenborg å trenge igjennom. Så jeg syns 1x-variant er bra her, og skulle de få noen spillere tilbake så vil det bare øke verdien. Så kan det hende at det har løsnet for Rosenborg, men jeg tillater meg å tvile og har ingen større problem å gå i mot her. Jeg syns også under-oddsen har verdi, Rosenborg har scoret på alt til nå og det bør jevne seg ut snart.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
01.05.14 12:00

Vålerenga - Strømsgodset, Hjemme/Uavgjort - 1.85 Mansion88

Har ventet på at oddsen på Godset skulle ned, og nå har de blitt spilt ned nok til at jeg legger ut mitt spill på at Vålerenga minst tar et poeng. Ser ikke bort fra at oddsen kan bli enda bedre på Vålerenga frem mot kampstart.

Jeg syns Vålerenga blir hardt straffet i oddsmarkedet hver gang de taper, og det er tydeligvis mange som ikke ser det jeg ser når det kommer til Vålerenga. Selvom det var en keepertabbe i går så har de fått en matchvinner bakerst, og de har en matchvinner på topp i Kjartansson. De har dog defensive utfordringer, men jeg syns egentlig det er helt greit at Muri er ute, han bidrar ikke med allverden. Men de skulle nok hatt mer bredde bakover på banen.

Jeg er ikke helt på Godset-toget, og de har fått godt betalt til nå i år og bortekamp på naturgress kan gi de deres første tap for året. Men jeg går for den safe varianten, mye for at jeg tror Rekdal vil være brukbart fornøyd med uavgjort og det er alltid frustrerende mot slutten av en kamp å se et lag man har spilt på skal prøve å sikre inn et uavgjort-resultat.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
02.05.14 17:35

Kjapp oppsummering før jeg tar i helgas runde. Hovedspillet ble også denne helga en enkel afære, 1.omgang var dog jevn, men Godset hadde ingen svar når Vålerenga først fikk ledelsen. Så må si at Vålerenga begynner å bli et personlig favorittlag som blir undervurdert av markedet, får håpe at det holder seg en stund.

Ellers var runden skuffende, Odd vant lett og Sarpsborg valgte å spare mange spillere og oddsen havnet til slutt ned på 1.50-tallet. Glimt mot LSK var nok en 50-50 kamp for å gå over/under, to tidlige mål og likevel var den nær med å gå under. Glimt har forresten vært en stor skuffelse i år og det stinker bunnstrid av laget.

Sogndal begynte forrykende, får et litt uheldig dødballmål i mot og klapper helt sammen, omtrent nøyaktig det samme som skjedde hjemme mot Strømsgodset. Og jeg fortsetter å ikke gi noe cred til Rosenborg for resultatene, de er rett og slett ikke særlig gode.

Brann og Aalesund fortsetter å skuffe, men Sandnes og Haugesund har fått litt luft under vingene - tippeligaen blir nok like jevn som vanlig i bunnen.

Status 2014:

Spill: 6

Innsats: 60

Gevinst: 87,5

TBP: 145,8

Status Totalt:

Spill: 66

Innsats: 660

Gevinst: 826,3

TBP: 125,2

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
03.05.14 22:04

En omgang hvor jeg syns det er vrient å sette odds på oppgjørene, men jeg syns hvertfall det er noen verdispill ute å går.

Haugesund - Aalesund (2,23 - 3,56 - 3,55) (1,79 - 2,18)

Interessant oppgjør starter runden. Aafk er hjelpeløse, de skapte lite mot Viking og Barrantes er ute av form så det tyder ikke på mye mål fremover. Det er også vanskelig å endre en trend når kampene kommer så tett som nå. For Haugesund så løsnet det med Gytkjær tilbake, men så møtte de et hjelpeløst forsvar i Brann - Aafk forstår helt sikkert at skal de vinne kampen så må de holde nullen, så det blir neppe like mye rom å jobbe i her. Jeg syns oddsen på Haugesund er interessant og spillbar, de har vært svake hjemme, men det bor fortsatt mye i laget og dette er en definerende kamp for om det blir bunnstrid eller ikke for FKH. Jeg syns også spill på Under 2,5 mål er bra, selv med Gytkjær som naturlig målscorer så syns jeg kampen lukter målfarlig om ikke Aafk faller sammen. 

Sarpsborg - Sandnes (1,73 - 4,2 - 5,50) (1,65 - 2,37)

Sarpsborg hvilte spillere i midtuka og satser på at det betaler seg her i en tidlig 6 poengskamp mot Sandnes. Tror det er smart av Dean og selvom jeg syns oddsen på Sarpsborg er for lav og at det virkelig ikke er et lag det er fristende å gå på som storfavoritt er vanskelig å gå for et Sandnes-spill. De hadde en nøkkelkamp mot Stabæk, som de vant etter en hard batalje og det å da dra videre å møte Sarpsborg er ikke helt enkelt mentalt. Jeg behersker meg derfor, om ikke østfoldingene blir enda mer spilt ned. Mulig noe verdi på underspill her, men skadene til Sandnes i forsvar og deres svake innsats borte gjør at jeg sliter med å legge mine hardtjente penger på det.

Lillestrøm - Sogndal (1,6 - 4,5 - 6,5) (1,81 - 2,13)

Tricky match det her også, Lillestrøm som storfavoritt der de må skape ting mot et etablert forsvar høres ikke særlig fristende ut. Sogndal på sin side varierer i prestasjonene, særlig defensivt der de tidvis er veldig bra for så å kollapse. Samtidig så går stort sett alt av sjanser i mål mot Sogndal, og det er selvsagt litt uheldig opp i alt. Så jeg heller klart mot en AHC +1 variant her. Jeg ser fortsatt på Lillestrøm som et under-lag, mens Sogndal opplagt har vært et overlag, så tror jeg jo at LSK blir de som styrer tempo i kampen, men neppe nok til at jeg fyrer av et spill - men jeg har jo et håp om at oddsen kan klatre litt over 2,20 og da er det nok verd et spill.

Rosenborg - Molde (2,27 - 3,65 - 3,4) (1,76 - 2,21)

Omgangens sportslige godbit, og da er det jo kjedelig å være enig med oddsmarkedet, men det er jeg altså. Molde er høyt aktet i oddsmarkedet og jeg er inne på at oddsen på Molde kan gå litt ned i morgen, men samtidig så liker jeg ikke det her Rosenborg-laget som ikke har mye spill å prate om. Syns også over/under-oddsen ser grei ut.

Strømsgodset - Bodø/Glimt (1,45 - 5,04 - 8,25) (1,57 - 2,56)

Glimt er det laget som har skuffet meg mest til nå i år, det er klart at det er overgang fra adeccoligaen, men de kjørte blant annet over Lillestrøm i cupen i fjor og de viste i vinter at det var noe på gang. Og at de skal dra til Drammen å ta poeng slik ståa er nå er vanskelig å se for seg, og det er mer sannsynlig at et hevnlysten Godsetlag vil kjøre over nordlendingene. Jeg står lett over spill på denne matchen.

Start - Brann (1,85 - 4,02 - 4,5) (1,55 - 2,56)

Oddsen på Start har falt, Norsk Tipping var ute med 1,95 - men måtte slashe og er igjen nå høyest i markedet med 1,85. Og jeg forstår spillene på Start veldig godt, det her Brann-laget er dårlig og når de skal spille borte på kunstgress så ser det mildt sagt ille ut. og jeg liker dette Start-laget som selvom de har fått 2 tap er av en annen kvalitet enn Brann og tapene ga bare verdi på oddsen. Jeg fikk spilt på 1,90 og jeg tror det er grei verdi hvertfall ned til 1,80 og spenstig AHC-spill kan være en god løsning. Så er under-oddsen høy her, men ja - Brann-forsvaret er så råttent at jeg ikke satser penger på at de skjerper seg hvertfall.

Stabæk - Vålerenga (2,87 - 3,6 - 2,65) (1,71 - 2,30)

Vålerenga fortsetter å bli undervurdert, og jeg syns det er nivåforskjell på lagene og verdi på østkantlaget. Vålerenga om man tar bort midtforsvaret er av bra klasse og jeg syns fortsatt at de bør kunne kjempe på øvre halvdel og slik er de ikke priset nå i markedet. At det er naturgress nå er absolutt pluss og jeg tror også Rekdal har sine menn godt trent, jeg er ikke like sikker på det med Stabæk som viser endel svakhet både mot Glimt sist hvor de var gode lenge før de slapp Glimt inn i kampen og mot Sandnes hvor de tapte fortjent. Enig med over/under-oddsen.

Viking - Odd (1,91 - 3,63 - 4,36) (1,92 - 2,05)

Viking har hatt en fantastisk start på sesongen, mens også Odd må si seg fornøyd med innledningen - og der Viking har hatt marginer med seg så har nok mer Odd hatt marginer mot seg. Jeg hadde forventet en lavere Viking-odds og ser ikke bort fra at den kommer i løpet av mandagen, og da kan det være tid for å gå i mot de, men slik oddsen er nå så står jeg greit over, og er også enig i over/under-markedet.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
05.05.14 17:04

Stabæk - Vålerenga, borteseier (DNB) - 1.87 Pinnacle Sports (Coral 1.95, men jeg fikk ikke satt mer enn vekslepenger der)

Ventet lenge med det spillet, i et håp om bedre odds siden Vålerenga får så lite respekt i markedet. Men slik ble det ikke, men det er uansett fin verdi på borteseier her. Men jeg velger pengene tilbake ved uavgjort, som den pingla jeg er ;)

Vålerenga er et bedre lag spiller for spiller, og de er i bra form tross tapet mot Sarpsborg. Vi får verdi på Enga siden de har gjort det svakt på bortebane, men de dårlige resultatene har kommet på kunstgress og jeg tror de har klar fordel av naturgress. Stabæk var undervurdert før sesongen, og fikk seg noen viktige seiere, men resultatene og prestasjonene har vært litt ymse og de kommer fra en 6 poengskamp de tapte.

(Innlegget ble redigert 05.05.14 17:05)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
06.05.14 00:09

Fin start på året for prosjektet, 4 vinnende spill på rad og bare 1 tapt spill på første 7. Ellers er jeg ikke fornøyd med runden, jeg var ganske tungt inne på Start i går, og jeg syns fortsatt det er bittert siden de var best og hadde gode sjanser å få 2-0 og avgjøre matchen for godt. Men sammenlignet med de som hadde spilt på Liverpool i dag så skal jeg vel ikke klage ;)

Jeg vet ikke ellers om runden har gjort meg så mye klokere, det spennende er om det blir en ren gullduell mellom Molde og Strømsgodset, eller om de også vil vise svakheter etterhvert. Bak de to så kan alle slå alle hvertfall, men jeg ser ikke bort fra at det kan være lønnsomt å gå mot Molde fremover, jeg er langt fra sikker på at de er så mye bedre enn resten av ligaen.

Og hvordan blir Vålerenga priset fremover? Jeg kommer hvertfall ikke å slutte å spille på de før markedet justerer seg betydelig.

Status 2014:

Spill: 7

Innsats: 70

Gevinst: 106,1

TBP: 151,7

Status Totalt:

Spill: 67

Innsats: 670

Gevinst: 845

TBP: 126,1

HengeTrynet
HengeTrynetInnlegg: 26051
09.05.14 16:15

Må si jeg ser på Rosenborg til 1.80 hos Betvictor som et meget bra spill med god verdi.

Førstekeeper Halldorsson er usikker, Malaury Martin er ute og ellers endel småtrøkker hos spillerne til Sandnes Ulf.

Kan ikke skjønne annet enn at oddsen synker endel over helgen.

Synspunkter, Kronos?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.05.14 17:47
HengeTrynet: Synspunkter, Kronos?

Jeg syns det er vanskelig å vurdere verdien. Jeg satt vinnersjansen for Rosenborg til 53% (1,88) , men det var uten den skadeinfoen. Men noen større verdi tror jeg ikke det er.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
10.05.14 00:05

En litt kjedelig omgang oddsmessig der mange lag som sliter møter hverandre, og jeg er ikke den som alt for ofte spiller på trendbrudd om jeg ikke ser klare tegn til forbedring, og det syns jeg ikke det er for de lagene som sliter mest. Men et par gode spill er det tross alt.

Bodø/Glimt - Haugesund (1,95 - 4,02 -4,01) (1,77 - 2,21)

Glimt har skuffet meg veldig og de må begynne å vinne hjemme om ikke det her skal ende med nedrykk. Haugesund var jeg inne på ville få en tøff sesong, men de har også underprestert og utenom seieren i Bergen så har sesongen vært skandaløs dårlig. Jeg er enig med markedet her, og syns det er vanskelig å tro på noen av lagene. Mulig litt verdi på under 2,5 mål - litt avhengig av om Gytkjær spiller, som jeg forstår det så er det sannsynlig at han spiller. Så avventer eventuelt spill til lagoppstillinga er klar.

Aalesund - Brann (1,98 - 4 - 4,20) (1,66 - 2,32)

Kan egentlig si det samme som om forrige kamp, to lag jeg egentlig ikke har lyst å touche med ildtang. Aafk fikk sin første seier, og de la hvertfall ned en skikkelig arbeidsinnsats - men jeg tror ikke problemene er over, men mot et lag som Brann så trenger man ikke være i storslag for å vinne. Brann fikk et noe heldig poeng mot Start, men det gir hvertfall litt ro og tro på det de driver med. Jeg er inne på at under 2,5 er fin verdi, Aafk har ingen målscorere og Brann er veldig stasjoner i sitt banespill. Men jeg er jo fortsatt litt i tvil på forsvarsspillet til Brann, de var nok noe heldig som bare slapp inn et mål mot Start og tidvis ser forsvarsspillet råttent ut. Jeg avventer nok her også å se hvordan lagoppstillingene blir og om markedet beveger seg.

Odd - Lillestrøm (1,83 - 3,91 - 5,07) (1,87 - 2,06)

LSK har vunnet to kamper på rad nå, uten at de vel har imponert så veldig - men de har vært effektive, og begynner kanskje å få mer selvtillit inni boksen. Men mest tilfeldigheter er det nok, og blir ikke mye overrasket om de går målløs av banen her. Jeg har litt verdi på Odd, som er sterke hjemme uten å imponere ekstremt de heller. Syns over/under-oddsen ser grei ut.

Sogndal - Start (3,30 - 3,50 - 2,38) (2,05 - 1,88)

Sogndal sliter, og de varierer veldig i prestasjonene, ikke bare i fra kamp til kamp, men i en og samme kampen. Start har stoppet litt opp etter en god start på sesongen, og jeg er usikker på om det er tilfeldigheter eller om formen er på retur. Jeg kjøper de hvertfall ikke som klar favoritt på bortebane her, samtidig så sitter det langt inne å spille på Sogndal. Men jeg forstår ikke helt over-oddsen her, Sogndal har sluppet inn mye mål til nå i år, og Start har 3 kamper på rappen under 2,5. Så jeg syns alt i alt det er noe mer sannsynlig med over 2,5 mål enn under og så lenge man får over 2 i odds syns jeg det har noe verdi.

Stabæk - Sarpsborg (2,77 - 3,60 - 2,66) (1,74 - 2,26)

Stabæk har kommet seg ned på jorda etter en god start, men de spiller helt greit. Sarpsborg vant en viktig seier sist, og skulle de ta full pott her så kan de kanskje se for seg en sesong der de ikke er i bunnstriden. Men her har de i Heieren Hansen ute etter utvisning, og han er viktig for å holde forsvaret sammen. At det er naturgress er en annen fordel for hjemmelaget. Så jeg holder Stabæk som knapp, men grei favoritt, så verdi nå som oddsen er over 2 med pengene tilbake ved uavgjort.

Vålerenga - Viking (2,72 - 3,47 - 2,80) (1,93 - 2,05)

Var spent på oddsen her etter at Vålerenga har vunnet et par kamper, men at de har vunnet fortjent i alle hjemmekampene til nå i år møtes med skuldertrekk fra oddsmarkedet. Mye av grunnen er at de møter snakkis-laget Viking, som er ligaens eneste ubeseirede lag. Men jeg vurderer lagene jevnt, Vålerenga er nok litt bedre offesivt og Viking bedre defensivt. Så syns jeg jo hjemmebanefordelen gjør at Vålerenga fortjener å være en klarere favoritt enn å ha jevnbyrdig sjanse på seieren som gjestene fra Stavanger. Over/Under-oddsen syns jeg er grei.

Molde - Strømsgodset (1,77 - 4 - 4,90) (1,67 - 2,33)

Omgangens storkamp og Molde blir store favoritter. Syns det er helt greit, Molde har imponert mer enn Godset og her skal nok forsvaret til regjerende mester få kjørt seg skikkelig. Jeg har knapp verdi på under, regner med Godset vil ha en kynisk tilnæring her, men jeg er usikker på om de defensiv er sterke nok - så om ikke oddsen går et par knepp oppover så står jeg over spill her.

Sandnes Ulf - Rosenborg (4,90 - 4,01 - 1,80) (1,72 - 2,27)

Rosenborg var veldig svake mot Molde, og tanken om at laget er i bedring fikk seg et skudd for baugen. Nå møter de et lag som sliter, og hvordan da ga bort 3 poeng mot Sarpsborg var grusom - jeg vil si at situasjonen er kritisk for klubben, og selvom skadene unnskylder noe, så skuffer de uansett. Så dermed avsluttes runden slik den startet, med to lag som jeg ikke kan satse penger på. Hadde litt verdi på under, men om det er tvil rundt keeperen til Sandnes så er ikke det noe å bruke penger på heller.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
11.05.14 15:00

Vålerenga - Viking, Hjemmeseier (DNB) - 2.03 Pinnacle Sports

Tror fortsatt at man kan få litt mer i odds oppmot kampstart her, Viking har nok tiltroen hos mange. Men jeg liker Vålerenga-laget, de har ligaens beste spiss, de har en spennende midtbane, god venstreback og en matchvinner bak i mål. Og hjemme bør de styre kampen, og særlig mot Viking som er relativt kynisk borte, og da bør ikke forsvaret få alt for mye å bryne seg på.

Vurderer lagene jevngode, og hjemmebanefordel bør gjøre det her til et fint verdispill.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
11.05.14 17:18

Som jeg var inne på så ble Vålerenga spilt litt opp, nå kan man få 2,10. Også over 2,5 mål har blitt spilt litt ned.

Sogndal er spilt ned, men jeg står over - har ingen feeling for kampen, og syns den er vanskelig å vurdere.

Stabæk er spilt opp, så syns det er flott verdi på Stabæk i dag og forstår ikke helt denne voldsomme troa på Sarpsborg.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
12.05.14 18:03

Oddsen på Rosenborg har gått opp i ettermiddag, nå kan man få 2.06 for borteseier. Syns det er noe verdi selvom Halldorson spiller. Jeg liker ideen om å bruke Riski sentralt i banen, jeg syns ikke han er en kant og det kan være at Perry da er på vei bort fra 4-3-3 til en formasjon som passer laget bedre.

Sandnes har ikke imponert til nå i år, og selvom dette er en veldig stor kamp for de syns jeg det er vanskelig å tro på de og håper at det viser seg å være en kvalitetsforskjell.

Jeg er litt overrasket over at oddsen har gått opp, for regner med at de fleste småspillere går på Rosenborg så da er det noen store penger som går andre veien - men jeg lar meg ikke skremme, det samme så vi jo i går med Stabæk.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
13.05.14 13:02

En oppsummering før jeg starter å vurdere 16.mai-festen som alltid er et høydepunkt i den norske sesongen.

Hovedspillet endte med pengene tilbake etter at Vålerenga ga bort en ledelse og burde ha punktert kampen i 1.omgang. To ganger smalt det i treverket også, og selvom Viking tok over i 2.omgang så var nok Vålerenga alt i alt det beste laget. Men man kan ikke vinne alt, og med mer uflaks kunne fort Viking ha stukket av med alle poengene.

Ellers var det endelig en riktig god uke for meg, minuset var Odd der en tidlig keepertabbe satte standard for kampen. LSK var ultrakyniske og de er kanskje det beste defensive laget om dagen, og Odd skapte minimalt og var tydelig frusterte. Om det var et arbeidsuhell for Skienslaget eller om form er på retur er vanskelig å si, men de har fått dårlig betalt utfra prestasjonene så langt så en formsvikt kan bli skummel for laget. LSK med 3 strake seiere nå, og to av de på bortebane. Meget sterkt, og det har kommet av godt forsvarsspill og en voldsom effektivitet foran mål (de har sikkert scoret på 70% av sjansene de har skapt de siste 3 kampene). Så kjøper jeg ikke de som et stabilt topplag, men jeg kjøper at de er et meget godt lag defensivt.

Angrer litt på at jeg ikke tok Stabæk som hovedspill, for når man fikk opp i 2,40 på de så var det opplagt det største verdispillet. Men det kom seint, og jeg hadde allerede bestemt meg tidlig i uka for at jeg skulle gå for Vålerenga og jeg ventet bare på om oddsen skulle gå opp (og det gjorde den, bare litt forseint for hovedspillet). Men uansett jeg ble tungt involvert i Stabæk når oddsen ble helt latterlig, og jeg forstår ærlig talt fortsatt ikke hvorfor noen velger å gå tungt inn på Sarpsborg på bortebane, på naturgress mot et lag som ikke gir noe kick å slå. Uansett Stabæk var effektive og fikk to mål gratis av et ukonsentert Sarpsborg-forsvar. Jeg så ikke 2.omgangen siden det kjentes som kampen var over, men høres ut som typisk Stabæk når de tar ledelsen, så det mot Bodø/Glimt også, de har ikke kvalitetene til ri inn ledelse og de må egentlig bare fortsette å angripe.

Sogndal imponerte mot Start, og jeg mener toppnivået til Sogndal er høyt og de spiller mer ball enn de har gjort tidligere, mye takket være Petter Strand som styrer det meste på midtbanen. Og så var Start dårlige, og spesielt det å gi fra seg ledelsen er ursvakt og Mjelde har endel å jobbe med for å få laget riktig kjøl igjen. Over-spillet satt rett før slutt, og alltid deilig å vinne spill på den måten, hadde gitt det opp etter en første omgang så og si uten sjanser, men 2.omgang var underholdende og det endte vel opp med ca 10 sjanser og da er 3 mål omtrent som forventet.

Rosenborg fikk drømmestart, og nå er Sandnes et dårlig lag som sliter med det meste, men det ser hvertfall ut som forsvarsspillet begynner å sette seg og det var jo det som sikret laget medalje i fjor og siden det fortsatt er litt begrenset kraft offensivt så er det viktig i år også. I går så skapte de også bra med sjanser, spesielt etter 0-2 målet når Sandnes går helt opp i liminga. Jeg tror opplagt at det passer RBK bedre å spille 4-4-1-1/ 4-4-2 med Riski inne sentralt i banen, og jeg er for første gang i år litt bullish på trønderne fremover. Uansett fint å avslutte runden med en vinnende spill, og håper HengeTrynet også fikk nok til pølse og is å 17.mai.

Så litt om de andre kampene, det kan se ut som Brann begynner å få satt et lag, spesielt defensivt. Litt som med Rosenborg så møtte de et lag som sliter i alle faser av spillet, men det å knapt få sjanser i mot er uansett veldig sterkt, og jeg regner nå med at Grønner har spilt seg fast inn på laget. Så er spørsmålet om laget klarer å ta med seg fremgangen borte på kunstgress til hjemmekamper på naturgress. Aafk er i krise, og seieren mot Haugesund ligner på et blaff, og jeg lurer på om de selv forstår at de fort kan rykke ned.

Bodø/Glimt vant en skjebnekamp, og de er avhengig av å ta mye poeng hjemme på eget kunstgress. De vant fortjent, og det var litt mer glimtsk over angrepsspillet, men jeg syns fortsatt at de mangler mye defensivt og mot et bedre lag ville de blitt hardere straffet. Haugesund er i samme situasjon som Aafk, og det er vanskelig å se at ting skal bli bedre.

Molde mot Godset var en underholdene kamp med høyt tempo, og Molde fremstår som den klareste gullkandidaten, mens Godset fortsetter å få resultater uten å imponere videre spillemessig. Følte ikke at kampen ga noen ny innsikt om lagene.

Status 2014:

Spill: 

Innsats: 80

Gevinst: 116,1

TBP: 145,1

Status Totalt:

Spill: 68

Innsats: 680

Gevinst: 855

TBP: 125,7

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
14.05.14 18:45

Fotballens festdag er her, og jeg sjekket faktisk om det ble mer mål på 16.mai enn ellers, og svaret er nei - faktisk burde de kanskje ha litt flere siden Rosenborg som topplag alltid har hjemme denne dagen. Rent spillemessig er det småkjip omgang, med noen store favoritter som er vanskelig å gå i mot.

Aalesund - Sogndal (1,75 - 4,03 - 5,20) (1,90 - 2,05)

Et bunnoppgjør i Ålesund 16.mai, og Sogndal er absolutt det laget som har vist høyest potensiale, de er fryktelig ustabile, men når de får det til å gli så står de ikke tilbake for noen. Aafk har utenom kampen hjemme mot Rosenborg ikke vist noe som helst, og det er ingen tegn til forbedring. Det har vært litt snakk om at det er litt dårlige holdninger til å jobbe for fullt, og da bør jo 16.mai-kamp hjelpe på motivasjonen. Men uansett syns jeg Sogndal har verdien her, som underdog mot et lag som er ute av form - ligner veldig på situasjonen når de slo Haugesund. Presset på Aafk er hvertfall stort.

Brann - Bodø/Glimt (1,90 - 4,09 - 4,30) (1,75 - 2,33)

Brann blir klar favoritt, og det er jo greit etter poengene de har samlet på borteturen. Men jeg syns uansett ikke det er verd å gå på Brann til en slik odds, de har ikke vist noe særlig og et Glimt lag som ligger lavt og kontrer kan bli farlige. Men jeg har jo vært inne på Glimt på naturgress, og de defensive manglene de har - så jeg står greit over spill om ikke oddsen endrer seg klart (og jeg er vel inne på at Brann kan bli spilt endel ned). Dog syns jeg under-spill her er interessant, Brann har ikke vært noe over-lag til nå i år og det kan se ut som de begynner å få orden på forsvaret. Samtidig så har ikke Glimt en spiss som holder nivå, så det bør være mulig for Brann å holde stand. Brann er jo heller ikke fyrverkeri offensivt og er glad i å holde på ballen mer enn de var under Skarsfjord. Tror ikke det er noe stress med å spille under 2,5 mål, og selvom jeg har verdi her så venter jeg nok til nærmere kampstart med å sette spill.

Haugesund - Odd (3 - 3,5 - 2,65) (2,07 - 1,92)

FKH står fortsatt uten seier på hjemmebane og det er meget spesielt til de å være, og situasjonen er kritisk for klubben. Og det må være lenge siden de har vært underdog på hjemmebane, hvertfall mot et midt på treet lag i tippeligaen som Odd foreløpig er. Jeg er fristet av Haugesund, men samtidig så var det det med å fange en fallende kniv. Odd skuffet kapitalt mot Lillestrøm, og de var veldig dårlige, og så er spørsmålet om de kun var det uheldige kampforløpet som var årsak til prestasjonen eller om formen er på retur. Odd scorer hvertfall for lite mål, og så skal ikke jeg være dum nok til å si at Frode Johnsen er blitt for gammel;) Uansett så står jeg nok over spill her når alt kommer til alt.

Lillestrøm - Molde (3,75 - 3,77 - 2,05) (1,88 - 2,06)

To formlag som møtes, LSK slipper ikke inn mål om dagen og virker veldig stødige i posisjonene sine - men nå får de jo et helt annet angrep å bryne seg på. Jeg regner med at de vil holde sin defensive taktikk her, og lar Molde styre kampen og satse på kontringer. Jeg har ingen verdi på 1x2-oddsen her, mens jeg har knapp verdi på under her, men som med kampen i Bergen så avventer jeg spill for å se om den kan øke noe frem mot kampstart. Molde er også gode defensive, og hele forsvarsrekka er jo med i landslagstroppen - og de er 50-50 over/under på bortebane til nå i år.

Start - Vålerenga (2,3 - 3,77 - 3,40) (1,78 - 2,17)

To lag jeg har vært positive til hele sesongen som møtes her, og VIF har jo helt klart innfridd mine forventninger mye bedre enn Start som er i en veldig tøff periode. Men jeg forstår at Start blir favoritt her, Vålerenga har to fryktelige kunstgresskamper før i år og Start har jo spillemessig vært klart ok, med unntak av kampen nå sist mot Sogndal. Jeg har knapp verdi på Vålerenga, men den er såpass liten at om ikke oddsen utvikler seg så vil jeg nok stå over. Over/Under-oddsen er jeg helt enig med.

Viking - Sandnes Ulf (1,36 - 5,71 - 11) (1,70 - 2,36)

Et skikkelig derby det her, og utviklingen for de lagene kunne ikke vært mer forskjellig. Viking flyr høyt og er bare 3 poeng bak serieledelsen, mens Sandnes er helt sist. Oddsen på Viking er jo uspiselig, med unntak av Haugesund-kampen så har de jo ikke satt fyr på Viking Stadion. Og jeg har jo vært inne på at de ikke har typiske målscorere. Jeg har jo gjentatte ganger hvert inne på å spille Viking til å vinne med 1 mål om man tror på stavanger-laget, i år har ikke det stemt - men må si at 3,90 på et målsseier er langt mer fristende enn ren seier. Jeg står nok over spill her, jeg sliter rett og slett med å gå inn med cash på Sandnes.

Rosenborg - Stabæk (1,36 - 5,83 - 10) (1,57 - 2,75)

Nok en kamp med en kjempefavoritt, og det er kanskje litt lettere å se for seg en overraskelse her. Men et Rosenborg som har fått orden på forsvaret, samtidig som et Stabæk som er svake bakover på banen gjør at jeg ikke finner noen verdi noen av veiene her. Normalt sett hadde jeg vurdert under-spill med Rosenborg som kjempefavoritt, men Stabæk er rett og slett for dårlig defensivt til at jeg går i gang på det.

Strømsgodset - Sarpsborg (1,46 - 5,15 - 7,5) (1,53 - 2,70)

Og så den tredje storfavoritten, i Strømsgodset. Det er ikke akkurat lønnsomt å gå i mot Godset på hjemmebane, og jeg gjør det ikke denne gangen heller. Sarpsborg har endel å by på offensivt og denne kampen bør tenne deres primadonnaer. Det eneste jeg syns har noe verdi er at begge lag scorer, som jeg har vært inne på tidligere så scorer Sarpsborg stort sett alltid. De har scoret i alle utenom en kamp i år, og selvom Godsets forsvar har imponert utfra skadene så syns jeg 1,70 absolutt er godkjent her.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
16.05.14 16:45

Brann - Bodø/Glimt, under 3 mål - 1.86 Pinnacle Sports

Syns ærlig talt det her er årets kjipeste oddsomgang, og vanligvis er det ikke så vanskelig å finne et hovedspill som jeg syns ha god verdi. Det betyr ikke at ikke det her spillet har verdi, men for de som spiller med units så er det nok ikke mer enn et moderat hardt spill.

Spillet bygger på at Brann har fått en bedre ordning på forsvaret, samtidig som de ikke akkurat imponerer med et sexy angrepsspill (9 på 8 kamper, og 4 mål på 3 hjemmekamper). Regner også med at Glimt blir å ligge lavt og satse på kontringer, og selvom jeg ikke er noen fan av Glimts forsvarsspill så tror jeg kanskje de blir mer kyniske her siden realiten har smelt rett i trynet på de etter en god vintersesong.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
18.05.14 17:44

Ny runde begynner alt i morgen, så det går slag i slag. 16.mairunden tror jeg kanskje er historiens mest underholdende. Ikke bare ble samtlige kamper målrike, alle gikk over 2,5 mål - men alle kampene utenom den i Drammen hadde spenning og dramatikk til siste slutt. God reklame for norsk fotball, det eneste er jo at bare et hjemmelag klarte å vinne og det spørs jo om de ekstra tilskuerne som tok turen i Trondheim, Bergen og Stavanger kommer tilbake når laget deres skuffet så totalt.

Omgangen ble grei for min del, og jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg var heldig eller ikke. Men jeg følte meg heldig hvertfall, for jeg satt å så på Godset-kampen, der jeg hadde spilt på begge lag scorer, og når Strømsgodset scorer 4-0 på overtid, så slår jeg over på Tv2 Sportskanalen der fotballkveld straks starter og så tar jeg meg en tur på do - er litt misfornøyd over kvelden siden det går mot minus i boka. Så ser jeg fotballkveld og så kommer sammendraget fra Drammen og da ser jeg at Sarpsborg faktisk scorte 4-1 på siste spark på ballen i overtid, og det hjalp betydelig på humøret. Så derfor følte jeg meg heldig...

Men på den andre siden, Brann-Glimt så kom det tredje målet i det 87ende minutt. Men kampen fikk etterhvert preg av en overkamp, nå skapte jo Glimt ingenting på egen hånd, men Brann forsvaret var jo full av personlige feil og opplagt et steg i feil retning der. Og så hadde Brann stort press mot slutten, så jeg hadde aldri den helt store følelsen for at jeg gikk glipp av et vinnende spill og pengene tilbake var egentlig helt greit. Spesielt når keepersituasjonen til Brann kom å smalt i trynet på meg, og infoen om at Branns førstekeeper Leciejewski var reist hjem til Polen av personlige årsaker var ikke kommet ut i markedet før startoppstillingene ble kjent. Men markedet reagerte naturligvis, og verdien på under-spillet forsvant nok også med junior-keeperen som tok over. Så vet jeg ikke når Brann ble klar over situasjonen, og den er litt kinkig for forståelig at de ikke vil avsløre det for tidlig, men samtidig så er det jo kurssensitiv informasjon, så det er fullt mulig å gjøre gode penger på å trade utfra den insideinformasjonen.

Sogndal hadde blitt hovedspillet om ikke oddsen falt så kraftig (Fra 2,25 til 1,95) og da var så mye verdien borte at jeg så større verdi andre plasser. Uansett holdt de på å rote det til der Aafk scorer to sene mål og kjørte på for vinnermålet også. Sogndal har en stygg tendens til å klappe sammen når de får litt motgang, sett det i flere kamper i år (Molde, RBK, Bodø/Glimt) - så får de orden på den mentale biten så tror jeg Sogndal kan løfte seg på tabellen.

Lillestrøm mot Molde ble en typisk marerittkamp for under-spill, Molde tar tidlig ledelse på det første de skaper i kampen, og så scorer Lillestrøm et flaksemål som går i muren, skifter retning og i mål. Da er man satt i sjakkmatt. Så ikke 2.omgangen, men forsto det slik at LSK presset ut å skape stort. Så det spillet hadde jeg gjort om igjen.

Viking-kampen viser nok en gang at lokalderby lever sitt eget liv og det er farlig å gå på store favoritter i en slik setting. For SULF sin del så får de håpe at det her resultatet gir de ny giv og tro, mens jeg ikke leser mye i det for Vikings del. For Rosenborg var det her et mareritt, og skikkelig FM-feeling når jeg så 2.omgang og så statistikken fra kampen, et lag som styrer kampen totalt og brenner enormt med sjanser og motstanderen scorer på alt av sjanser. Det er sjelden det skjer, og det er spennende å se hvordan Rosenborg reiser seg etter det her - tilliten til Perry er såpass grumsete at slik uflaks kan sette i gang en negativ spiral.

Sterk seier av Odd, så ikke kampen, men det er typisk for et bunnlag å få mål i mot helt på slutten, spørsmålet er om ikke FKH bør vurdere å ta grep i trenerteamet. Start og Vålerenga spilte uavgjort, ikke overraskende men dog litt surt for Start som trenger en opptur nå.

Status 2014:

Spill:  9

Innsats: 90

Gevinst: 126,1

TBP: 140,1

Status Totalt:

Spill: 69

Innsats: 690

Gevinst: 865

TBP: 125,4

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
18.05.14 19:41

Det er tydelig at jeg og markedet har funnet sammen også denne runden, og få godbiter å hente slik oddsen står nå, men som alltid så kan jo det forandre seg frem mot kampstart. Men her kommer gjennomgangen.

Vålerenga - Lillestrøm (2,11 - 3,72 - 3,8) (1,84 - 2,13)

Vålerenga får litt mer respekt i oddsmarkedet nå, og jeg står over spill på bohemene til den her oddsen. Vålerenga er et bedre og mer spennende lag enn Vålerenga, men LSK er godt organisert og kan spille på Engas defensive svakheter. Hadde også håpet på litt høyere under-odds og håper at det kan komme, da kan det være verd et spill. Spilte på under i fjor, men da var oddsen 2,38 - og selvom særlig LSK er bedre defensivt så er det for snaut å spille til den oddsen som står nå.

Sarpsborg - Rosenborg (3,25 - 3,61 - 2,44) (1,72 - 2,22)

Stor uenighet i markedet, der oddsen på Rosenborg har gått opp og gitt en liten surewin. Jeg har knapp verdi på Rosenborg, men jeg er ikke særlig keen å gå inn på noe spill på trønderne siden jeg er meget usikker på hvordan tapet og shitstormen etterpå har påvirket laget. Typisk kamp der ustabile Sarpsborg kan bli å prestere i, men når de ikke blir en klar underdog så er det ingen verdi. Over/Under-oddsen ser grei ut.

Bodø/Glimt - Start (2,1 - 3,6 - 3,75) (1,79 - 2,2)

Kanskje den oddsen som skuffet meg mest, jeg så for meg at markedet skulle sette Glimt som klar favoritt mot et Start ut av form, og så skulle jeg cashe inn på at Sane er ute som er nesten hele forsvaret til Glimt. Nå kan jo oddsen fortsatt gå ned på Glimt, men foreløpig er det ingen verdi pga formen til Start er så diffus - men jeg tror jo at det er på tide med en god prestasjon derfra. Så krysser fingrene for folket og asiater og alle andre i hele verden går tungt inn på Glimt så jeg hvertfall får litt over 2 i odds på at Start tar poeng. Over/Under-oddsen er grei.

Molde - Viking (1,7 - 4,19 - 5,64) (1,74 - 2,25)

Rundens storkamp, og det blir en spennende test for Viking. Og Jonevret slipper jo å coache laget siden han fikk utvisning sist for Viking. Jeg er inne på at laget kanskje er litt på retur, og at det er litt nivåforskjell mot Molde uansett. Jeg har knapp verdi på Molde, og regner hvertfall ikke med på Molde går opp. Håper også her at vi kan få litt bedre betalt for et under-spill nær kampstart, begge lagene er gode defensive og regner med Viking skal være kyniske her.

Odd - Aalesund (1,6 - 4,25 - 6,83) (1,86 - 2,08)

Ikke så mye å si om denne kampen, Odd vinner det her normalt sett og oddsen er deretter. Aafk sitt comeback kan kanskje gi litt ekstra tro og jeg tror ikke at det å spille borte slik ståa er nå er så ille for Aafk. Her står jeg over, og er også enig i over/under-markedet.

Sandnes Ulf - Haugesund (2,51 - 3,5 - 2,95) (1,87 - 2,1)

Skikkelig bunnoppgjør og den som taper her får en knalltøff høst for å overleve. Åpen kamp, der Sandnes er grei som liten favoritt pga hjemmebane og at de fikk en liten opptur mot Viking. Enig med Over/Under-oddsen.

Sogndal - Brann (2,35 - 3,6 - 3,1) (1,76 - 2,19)

Lokalderby, og som med Aafk kan det være greit for Brann å komme seg bort å spille en kamp etter skuffelsen 16.mai. Keeperproblematikken gjør dog at jeg ikke kan spille på Brann slik oddsen står nå, jeg har noe verdi på Brann om Leciejewski spiller ellers så står jeg over. Sogndal er nok tent for den her kampen, men det kan slå ut begge veier, som sagt så er jeg ikke helt fornøyd med den mentale biten der i gården. Over/Under ser grei ut.

Stabæk - Strømsgodset (4,93 - 4,07 - 1,75) (1,63 - 2,47)

Jeg er usikker på hvordan Stabæk vil være mentalt etter bragden på Lerkendal, det er alltid litt vanskelig for svakere lag å klare å prestere sterkt flere kamper på rad. Jeg har noe verdi bærumslaget, jeg har alltid problem med Godset som stor favoritt på bortebane og nå skal de også på naturgress. Men jeg syns et annet spennende spill er over 3 mål i kampen, Stabæk er fryktelig defensivt og kanskje de er så dårlig at Godsets angrepsspill rett og slett river de i stykker, samtidig som laget har endel offensiv kvaliteter som gjør at de som regel scorer. Så Stabæk kan bare spille en type fotball og selvom Deila har vist en mer kynisk side av seg selv så går jeg for at det her blir fest. Tror oddsen nok vil falle, men nå står den på oppmot 2 i odds og det er fint.

AlexandrsJelisejevs
AlexandrsJelisejevsInnlegg: 6876
18.05.14 19:57
GoingKronos: Jeg er usikker på hvordan Stabæk vil være mentalt etter bragden på Lerkendal, det er alltid litt vanskelig for svakere lag å klare å prestere sterkt flere kamper på rad. Jeg har noe verdi bærumslaget, jeg har alltid problem med Godset som stor favoritt på bortebane og nå skal de også på naturgress. Men jeg syns et annet spennende spill er over 3 mål i kampen, Stabæk er fryktelig defensivt og kanskje de er så dårlig at Godsets angrepsspill rett og slett river de i stykker, samtidig som laget har endel offensiv kvaliteter som gjør at de som regel scorer. Så Stabæk kan bare spille en type fotball og selvom Deila har vist en mer kynisk side av seg selv så går jeg for at det her blir fest. Tror oddsen nok vil falle, men nå står den på oppmot 2 i odds og det er fint.

Noe som taler for begge spillene dine her er jo at Kwarasey allerede har reist for å forberede seg til VM. Ramovic er vel ikke skadefri, så Gundersen står. Sayouba spiller visst for Stabæk.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
18.05.14 20:02

Stabæk - Strømsgodset - over 3 mål, 1,99 Mansion88

Legger bare spill med en gang siden det er så få verdispill denne runden, og blir ikke overrasket om oddsen faller noe her også. Stabæks 6 siste seriekamper har hatt 3 mål eller mer i seg, og det er ingen tegn til at laget er i bedring defensivt. Godset på sin side 3 eller flere mål i 5 av de 6 siste seriekampene, og de virker å være i bedre offensiv form enn tidligere og etter en litt kynisk inngang til sesongen så virker det som Deila begynner å la laget slippe på offensivt. Og laget har mye offensivt krutt. Så alt i alt så ser jeg gode argumenter for over-spill, og det er jo ikke så ofte siden jeg mener at markedet ofte under-priser mye mål i norsk fotball.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
18.05.14 20:04
AlexandrsJelisejevs: Noe som taler for begge spillene dine her er jo at Kwarasey allerede har reist for å forberede seg til VM. Ramovic er vel ikke skadefri, så Gundersen står. Sayouba spiller visst for Stabæk.

Ok, god info - hva slags skade har Ramovic? Det er jo litt krise for Godset om de må spille 4 kamper med en så urutinert keeper.

AlexandrsJelisejevs
AlexandrsJelisejevsInnlegg: 6876
18.05.14 20:18
GoingKronos: Ok, god info - hva slags skade har Ramovic? Det er jo litt krise for Godset om de må spille 4 kamper med en så urutinert keeper.

Han pådro seg et overtråkk for en måned siden, regner med han er tilbake snart. Er sikkert uansett fryktelig rusten. Siste jeg leste om keepersituasjonen var denne.

Edit: Skulle tro Ramovic hadde fått prøve seg i reservekamp i dag om han var skadefri, slik at han hadde fått litt kamptrening. Men Gundersen stod i mål.

(Innlegget ble redigert 18.05.14 20:22)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
20.05.14 17:19

Litt oddsendringer til kampene i dag, og for meg litt overraskende at både Bodø/Glimt og Molde har blitt spilt opp litt. Syns oddsen på Molde er bra, mens det er vanskelig for meg å fyre av spill på Glimt uten Sane.

Sogndal spilt noe ned, mest pga keepersituasjonen til Brann. Men nå har jo halve laget til Sogndal vært på fylla 17.mai, så jeg tror kanskje det er av større betydning, og jeg syns oddsen på Brann er spennende, de har tross alt tatt poeng i de to siste bortekampene, og begge på kunstgress. Og som underdog mot et Sogndal-lag som er veldig ustabil er de fristende.

Oddsen på Stabæk har gått noe ned, og samme med over 3 mål - så foreløpig god feeling for de spillene.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
22.05.14 16:48

For tredje uka på rad så ble det pengene tilbake på hovedspillet, og denne gangen syns jeg marginene var litt i mot meg. Stabæk hadde mer enn nok sjanser til å score flere mål, 3 ganger alene med keeper og en i treverket, så sjansene var virkelig store. Men Godset-keeper var lagets bestemann.

Alt i alt så ble det en fin runde, Molde holdt på å rote det til - de svidde enormt med sjanser, men på overtid satt den og det var mildt sagt fortjent. Veldig underholdene kamp, og hadde vært utrolig om den hadde endt 0-0. Og Stabæk hadde ingen problemer med å ta poeng og de kunne gjerne vunnet med større margin. Det Bradley har fått til med Stabæk er utrolig imponerende, og han virker å være av en helt annen klasse enn resten av tippeligatrenere. Hadde vært gøy om han fikk prøvd seg i Premier League eller en av de andre store ligaene.

Rotet bort litt penger på Brann, de var fryktelig dårlig i 1.omgang og laget henger ikke sammen defensivt. Og så var jo viljen til Sogndal langt større, fylleskandalen fikk tydeligvis samlet resten av gutta bra og så er det jo alltid gøy for de å slå Brann.

Status 2014:

Spill:  10

Innsats: 100

Gevinst: 136,1

TBP: 136,1

Status Totalt:

Spill: 70

Innsats: 700

Gevinst: 875

TBP: 125

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
23.05.14 02:22

Siste runde før landslagspausen, og avslutningen på det tøffe maiprogrammet. Endel interessante oppgjør der man må vurdere om Tippeligaen er en bingoliga eller ikke. Jeg og markedet er hvertfall mer uenig enn på veldig lenge.

Haugesund - Molde (5,70 - 4,09 - 1,70) (1,82 - 2,12)

Fra medalje til å være årets største underdog på hjemmebane er litt av et fall for Haugesund. Og jeg syns jo det er litt voldsomt og at Molde-hysteriet begynner å bli vel stort. Dog er det jo ikke noe særlig tegn på at Haugesund er i bedring, men Gytkjær er tilbake og det er da noe. Så min argumentasjon for Haugesund er at nivåforskjellet i tippeligaen ikke er stort nok til å forsvar en så lav odds på et bortelag og bingo-teorien sier meg at hjemmelaget bør ta poeng. Og Molde kommer fra en viktig kamp mot Viking, som tok mye energi og fikk en skikkelig utløsning med seier på overtid - og etter utløsning så blir man fort litt trøtt og dorsk. Så jeg syns denne kampen absolutt har en skrellfare, og at mange Molde-spillere skal på landslagssamlinger er også et pluss. Mens for Haugesund er denne kampen så utrolig viktig, de må begynne å ta poeng på hjemmebane og det å møte et lag som er bedre enn en kan være befriende i at de ikke forventes å styre kampen og publikums krav blir mindre - det er på tide at Haugesund samler seg til en skikkelig kraftanstrengelse her! Jeg er enig i over/under-oddsen.

Lillestrøm - Stabæk (1,80 - 4,10 - 5,50) (1,65 - 2,36)

Stabæk har slått nr 1 og nr2 fra i fjor og oddsmarkedet svarer med so what og gjør LSK til solid favoritt. Jeg sliter med å ta til meg LSK på hjemmebane, de sliter med å få til stort når de skal styre kampen og motstanderen er i balanse. Bradley sin status i Stabæk-troppen må være omtrent som jesus status hos disiplene, de tror av hele sitt hjerte at de kan slå alle og vil være totalt lojal mot alt Bradley sier. Og bare pga det så syns jeg det er verd å gå på Stabæk her, i utgangspunktet syns jeg kampen kommer litt kinkig til for Stabæk etter to slike prestasjoner så er det fort gjort å bli fornøyd. Men oddsen er rett og slett så god at jeg syns det er verd å spekulere i at laget ikke er så selvtilfreds som bookiene opplagt tror de er.

Strømsgodset - Rosenborg (1,95 - 3,95 - 4,10) (1,70 - 2,34)

For meg er det en vanskelig kamp å vurdere, Godset var svinaktig dårlig mot Stabæk, men det var på bortebane. Rosenborg hadde en bra omgang og en grusom omgang mot Sarpsborg - hva slags lag vil komme på banen her? Mye er sagt mot Godsets hjemmestatistikk, men til nå i år har eneste virkelige testen vært mot Odd og det var en helt jevn kamp. Og det tette kampprogramet kan begynne å merkes, og Rosenborg har opplagt en fordel i at de har en bredere stall. Men situasjon i Trondheim er jo alt annet enn bra, men selvom supporterne har gitt opp Perry, så er jeg ikke sikker på at spillerne har gjort det. Så jeg heller mer mot at vi vil se en bra versjon av Rosenborg på lørdag, men skadene i forsvar uroer og gjør at jeg ikke går på Rosenborg her, men jeg kan heller ikke stole på Godset og spesielt ikke med en ung urutinert keeper i en så viktig kamp - selvom han var meget god i Stabæk-kampen.

Aalesund - Sarpsborg (2,40 - 3,58 - 3,10) (1,79 - 2,18)

Er Aafk på gang? De havnet bak mot Odd, men kjempet seg bra inn i kampen og kunne fort tatt med seg et poeng, og de kjempet seg også inn i kampen mot Sogndal. Nå har de kniven på strupen og dette er en type kamp de bør vinne om de skal overleve. Sarpsborg står med 1 poeng på de tre siste kampene, og møtet med Rosenborg var det store - og dra til Ålesund som avslutning på mai-måned, nja...jeg er usikker på om vi får se en god utgave av østfoldingene. Aafk mangler Barrantes her, men han har vært svak og det har vært frustrerende å se på de udugelige skuddene hans avslutte angrep etter angrep for tangotrøyene. Så jeg ser ikke hans fravær som noe negativt, og det er en sterk laginnsats som blir viktig og det ser ut som Grytten er tilbake til denne kampen og han er vel den eneste offesnive spilleren som har prestert til nå. Jeg syns helt klart verdien ligger på hjemmelaget her.

Sogndal - Sandnes Ulf (1,78 - 3,91 - 5,2) (1,89 - 2,05)

Hele Norge så hvor gode Sogndal var i 1.omgang mot Brann og det avspeiler seg på oddsen her. Men Sogndal kan være dårlige, veldig dårlige også. Å som storfavoritt så er det fristende å gå i mot de selvom motstanderen er litt ubehjelpelige Sandnes. Jeg er sikker på at SULF vil gå i krigen her, og etter to kamper uten tap og endelig en kamp uten baklengs sist så bør de begynne å få troen litt tilbake på at de faktisk kan vinne fotballkamper. Så om dette er en bingo-liga, så bør det her bli poeng til rogalendingene. Enig med over/under-markedet.

Start - Odd (2,70 - 3,44 - 2,80) (1,91 - 2,07)

Start er i elendig form, og de har taklet mai måned dårlig - og det er skuffende siden jeg hadde tro på de før sesongen. Odd er omtrent som forventet uten at de imponerer voldsomt. Syns det er en lett kamp å stå over, og enig med at det her er helt åpent.

Viking - Bodø/Glimt (1,51 - 4,39 - 7,55) (1,81 - 2,16)

To lag med forskjellige formkurver, Glimt har 3 seiere på rappen mens Viking er uten seiere på de 4 siste kampene. Likevel så blir Viking kjempefavoritt her, og jeg må være ærlig å si at jeg ikke forstår det. Etter en flott innledning så er de på vei tilbake til det å spille jevnt med alle lag - og slike lag er jo alltid fine å gå i mot som storfavoritter. Og Viking har fortsatt ingen som scorer særlig med mål, og i de siste kampene har de også sluppet til mange sjanser. Glimt sliter med skader, men Sane er hvertfall tilbake og det er det viktigste. For meg er det fin verdi på nordlendingene. Over/under-oddsen ligger nok riktig, men jeg syns rundt 1,90 for at begge lag scorer kan være interessant, og det henger selvsagt litt sammen med at jeg ser på kampen som langt mer jevn enn oddsmarkedet.

Brann - Vålerenga (2,38 - 3,64 - 3,15) (1,65 - 2,35)

Vålerenga har blitt uavgjort spesialist i det siste, og de er litt varierende innad i kampene, tidvis var de dårige mot LSK, men det er jo et lokaloppgjør, men det var en ganske jevn kamp mot Start. Brann på sin side sliter med det meste, og de har igjen slitt defensivt, og når de nå skal møte ligaens beste spiss i Kjartansson så syns jeg det lukter problemer for bergenserne. Brann har dog skapt endel sjanser i hjemmekampene, men de sliter med effektiviteten. Jeg syns Vålerenga er et bedre lag, og presset er på Brann, så verdien ligger på bortelaget her. Feelingen er jo et målrikt oppgjør, men det har jo oddsmarkedet også tatt høyde for.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
23.05.14 02:32

Viking - Bodø/Glimt (AHC+1), borteseier - 2.09 Pinnacle Sports

Kjører det bare ut med en gang, ser ikke for meg at oddsen blir bedre. Viking er uten seier på 4 kamper, mens Glimt har 3 seiere på rappen. Syns Viking er på vei tilbake til sitt vanlige jeg, at de spiller jevnt med alle lag og jeg syns det her lukter jevnt lang vei, så mener at med å sikre seg pengene tilbake om Viking tar en etmålsseier så er man på solid grunn verdimessig og risikoen for tapt spill moderat. Det er selvsagt mulig å gå for frekkere varianter, og det er ikke nødvendigvis mindre lukrativt på sikt å gå for litt høyere odds, men jeg er mer glad i å vinne jevnt enn å vinne sjeldnere og mer - og det har egentlig mer med moneymanagement enn med verdivurdering å gjøre, for der tror jeg over tid ikke er så store forskjeller.

I en omgang med mange fine spill, så står det her likevel ut som den oddsen jeg forstår minst ut av og dermed rundens spill.

(Innlegget ble redigert 23.05.14 02:37)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
25.05.14 17:36

Glimt spilt kraftig ned, oddsen rundt 1,90 på ahc+1 - noe som er klart mer riktig.

Sandnes også spilt ned, noe jeg også er enig i. Det rett og slett vanskelig å gi Sogndal mer enn 50% sjanse mot noen motstand.

Ingen større endring i verken Brann eller Start-kampen. Under 3 mål i Bergen kan være noe fristende etter at oddsen har passert to.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
05.06.14 14:57

Landslagspausen over, men får begynne å oppsummere runden som var før vi fikk en fotballeksjon av Frankrike.

Hovedspillet var en merkelig afære, med Badou ute med hjernerystelse før pause og mål i mot på overtid i 1.omgang så hadde jeg egentlig avskrevet spillet. Men Glimts prestasjon i 2.omgang var råsterk, og at de også var effektive var bra - og alt i alt så var det helt greit at de vant, og mitt +1 satt dermed lekende lett. Jeg må være ærlig, jeg hadde begynt å tvile litt på min vurdering av Viking - jeg mente jo de var overvurdert, men de fikk en fantastisk sesonginnledning. Nå er de tilbake i midtsjiktet, og spørsmålet er om de kan komme tilbake eller om de fortsetter sklideturen. Glimt begynner å bli det laget jeg forventet også, og klarer de å sette forsvaret litt bedre så kan det bli en bra høst for de gule.

Min vurdering av Haugesund og Molde var riktig, Molde manglet engasjement, men det er klart at når de tok ledelsen så kontrollerte de kampen bra. Og selvsagt litt heldig at FKH scorer en slik frisparksperle. Uansett kampen var jevn, med et knapt overtak til Molde og utfra betalingen man fikk for 1x-variant så var det et spill jeg var fornøyd med.

Stabæk-kampen er det ingenting å si om, utvisning på keeper og et guttebarn i mål etter 3 minutter gjorde det umulig, og det virket ikke som laget var særlig motivert etter det. Hva som hadde skjedd med et normalt kampforløp er vanskelig å si.

Godset mot RBK ble med unntak av starten av 2.omgang jevn, og Godset er ikke på fjorårsnivå. At ryktene om at Deila er på vei bort gjør at høstsesongen fort blir tøff for Godset. Men da blir det fort en parademarsj for Molde i år. RBK sine problemer er voksende, selvom det var et godt resultat isolert sett her så har tydeligvis fått nok og Perry opplever det samme som Skarsfjord i Brann, at egne supportere begynner å heie på motstanderlaget. Tapet ikke cupen gjør situasjonen kritisk, og styret må på banen å enten gå til krig mot disse supporterne eller la de vinne frem med sitt krav.

Aafk var elendige i 1.omgang og da var Sarpsborg best, men i 2.omgang så vi mer av det Aafk man kjenner og de hadde opplagt fortjent alle poengene. Og det virker å være slik at de periodevis i de siste kampene har vært med, både mot Sogndal, Odd og nå Sarpsborg - og jeg begynner å litt mer positiv til at de kan snart få på plass en skikkelig kamp igjen. Men de trenger sårt en spiss og det må nesten være på plass 15.juli.

Det gjorde vondt med Sogndals scoring langt inn på overtiden mot Sandnes, og det endret omgangen fra min del fra veldig god til litt bedre enn godkjent. Men Sogndal fortjente seieren og var tidvis mye bedre enn Sandnes, og selvom de ikke skapte så alt for mange store sjanser så ville det vært ufortjent om rogalendingene hadde fått med seg poeng. Sandnes virker dog å være i bedring defensivt.

Start mot Odd så jeg ikke, men forsto at det var jevnt og det er ganske typisk for et lag i motgang å tape en slik kamp. Jeg har fortsatt troen på at det vil rette seg for Start og Mjelde er en tøffing.

Vålerenga tok med seg poengene mot Brann, Brann kjørte kampen når de lå under, slik som mange ganger før. Men de har rett og slett en for naiv stil og ikke overraskende at Rekdal straffer det hardt.

Status 2014:

Spill: 11

Innsats: 110

Gevinst: 157

TBP: 142,7

Status Totalt:

Spill: 71

Innsats: 710

Gevinst: 895,9

TBP: 126,2

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg