Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
21.08.15 13:49

Årets spillemessig kjedeligste runde, to rematcher fra kvartfinalen i cupen så markedet vet godt omtrent styrke og ellers ganske stor enighet mellom markedet og meg. 4 spill ble det og flere kan det bli om markedet endrer seg frem mot kampstart. Fortsetter med 50% av Kelly.

Lillestrøm – Tromsø (2,05 – 3,75 – 3,76) (1,73 – 2,25)

Helt umulig kamp å vurdere, hvordan trenerskifte i Tromsø slår ut og hvilke taktiske grep Flovik vil ta er også vanskelig å forutse. I utgangspunktet så syns jeg over 2 i odds på LSK er bra, de møter et Tromsø lag som har en seier på de 25 siste forsøkene på bortebane i tippeligaen, men trenerskifte samt at Lillestrøm er ute av form gjør at jeg ikke forfølger en slik odds.

Sandefjord – Stabæk (4,61 -4,00 – 1,83) (1,67 – 2,30)

Ikke lenge siden disse møttes i cupen, og ikke mye som har endret seg styrkemessig mellom lagene siden da. Stabæk var veldig stødig og stabil mot Sandefjord og man fikk følelse av klasseforskjell. Jeg syns oddsen er rimelig og står over spill.

Odd – Viking (2,07 – 3,77 – 3,70) (1,59 – 2,50)

Vanskelig å vurdere hvordan Odd vil fremstå, er det hangover etter festen torsdag eller gir det bare energi til å prestere. Jeg står over spill på 1x2, men finner verdi i underspill. Jeg regner med at Viking ønsker overganger og vil ligge ganske lavt, og avvente. Odd brukte mye energi i går og det bør kunne gå utover den kreative kraften og hvem vet hva lag Fagermo sender utpå. Viking er 4 kamper under 3 mål og 2 kamper over 3 mål og resten push på bortebane, Odd er 4-4 over/under.

Spill:

Under 3 mål – 1,95 Sbobet x 23,25 units (riktig odds 1,85)

Vålerenga – Molde (2,74 – 3,61 – 2,67) (1,67 -2,30)

Molde fikk en etterlengtet opptur i EL-kvalifiseringen, men det betyr bare at kampen kommende torsdag blir enda viktigere og denne kampen mest et forstyrrende element. Vålerenga har gått på to skuffende tap borte mot serielederen og serietoeren og vunnet uten å imponere hjemme mot Tromsø. Men jeg sitter ikke med en følelse av at laget er i dårlig form, og de har styrket seg i overgangsvinduet og det bør kunne betale seg utover høsten. Jeg syns de fortjener å være favoritt her, to lag som jeg rangerer jevne, men hjemmebanefordel samt at Molde har et tett kampprogram gjør at det blir verdi.

Spill:

Hjemmeseier (DNB) – 1,98 Sbobet x 42 units (riktig odds 1,80)

Haugesund – Bodø/Glimt (1,96 – 3,75 – 4,00) (1,68 – 2,27)

Haugesund blir overraskende stor favoritt. Det er to lag som har skjerpet seg og tatt bra med poeng i det siste, men det er utvilsomt at Glimt har gjort en langt bedre sportslig prestasjon og vært betydelig mer stabil i prestasjonene. Så svekker det opplagt spillet at Sane er ute med karantene her, men jeg har fortsatt noe verdi på bortelaget. Enig i over/under-oddsen.

Spill:

Uavgjort/Borte – 1,98 Sbobet x 29,45 units (riktig odds 1,85)

Sarpsborg – Aalesund (2,00 – 3,78 – 3,85) (1,72 – 2,27)

Aafk har vært skrekkelig borte i det siste, og jeg vil se en om ikke resultatmessig så i hvert fall sportslig fremgang før jeg velger å gå på de. Sarpsborg er i bedring, men som relativt klar favoritt hjemme så kan jeg ikke gå på de, og at kaptein Heiern Hansen er ute svekker også laget defensivt. Ingen over/under-spill heller.

Strømsgodset – Start (1,36 – 5,57 – 9,51) (1,48 – 2,80)

Egentlig ikke så mye å si om denne kampen, det er vanskelig å se at Start skal ta seg sammen til en så vrien bortekamp og Strømsgodset som nå kan for fullt konsentrere om serien kan fort kjøre over de. Men det er klart alle tenker som meg, at Start vil de i hvert fall ikke spille på, og da blir oddsen deretter og jeg ser ingen verdi i å spille handikapspill her.

Rosenborg – Mjøndalen (1,18 – 8,52 – 17) (1,25 – 4,30)

Det er ikke særlig grunn til å spekulere i favorittfall her, tross av at trønderne har hatt tøff midtukekamp i Romania. Men det her er den mest ekstreme under/over-oddsen jeg har sett, og en linje på 4 (altså at det mest sannsynlige resultatet er at det blir 4 mål) er ekstremt. Og jeg må bare gå for et under-spill her. Det er vanskelig å omstille til en slik kamp som det her, de har gjort en fantastisk prestasjon i midtuka som har kostet krefter, og de møter et lag de feide av banen med 4-0 for bare et par uker siden. Og 4 av de 5 siste hjemmekampene i serien har gått under 4 mål.

Spill:

Under 4 mål – 1,93 Pinnacle x 36,25 units (riktig odds 1,79)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
23.08.15 10:58

Hovedspill:

Vålerenga - Molde, Hjemmeseier (DNB) - 2,01 Sbobet

Trodde oddsen på Vålerenga skulle litt opp etter Moldes sterke kamp i midtuka, og nå får man altså over 2 i odds på Vålerenga med pengene tilbake på uavgjort.

Faktorene for hjemmelaget er endel. De har vært bedre enn Molde til nå i sesongen, og oddsmarkedet er alltid sene til å endre vurdering av store lag som underpresterer. At Molde spilte kamp torsdag og har returkamp neste torsdag for å kvalifisere seg til Europa League gjør også at timingen er betydelig bedre for Vålerenga enn for Røkke-boys. Kampen går på naturgress som Molde har slitt på til nå, fire kamper har de spilt til nå, som har endt med tap mot Viking og Lillestrøm, og uavgjort mot Haugesund og Rosenborg. Og utenom Rosenborg-kampen så har alle vært dårlige prestasjoner. Kan selvsagt være tilfeldig, men garantert ikke noen fordel for Molde å spille på naturgress.

Vålerengas form er noe uviss, men tap borte mot Stabæk og Rosenborg - og der de mot Rosenborg holdt de til uavgjort helt til utvisningen, er ingen krise og jeg er ikke videre bekymret for formsvikt. De har også styrket laget i overgangsvinduet i sommer, i det minste på papiret.

Fin verdi på hjemmelaget her.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
27.08.15 15:33

En runde der alle spillene satt, utenom hovedspillet. Alltid surt det, men runden var ganske kald spillemessig så jeg er alt i alt godt fornøyd med en pluss runde i Kelly-prosjeket og holder på å rette skuta etter uværet som traff i sommer.

Jeg ble virkelig overrasket over Vålerengas første omgang mot Molde, totalt energiløst, ikke løp spillerne og ikke gjorde de seg tilgjengelig for medspillere og dermed ble pasningskvaliteten horrible. Ting rettet seg endel i 2.omgang, men Vålerengas problem mot lag som ligger lavt er velkjent og Molde var vel så farlig på sine kontringer så dermed var det lite å si på at de fikk med seg alle 3 poengene selv om Enga hadde sjanser helt på slutten til å utligne.

Lillestrøm-Tromsø var en traurig match mellom to lag som verken evnet eller ville stort. TIL var destruktive og LSK er uten kreativitet. Burde kanskje forstått at det her kom til å bli en typisk underkamp, men det er alltid veldig vanskelig å vurdere når et lag skifter trener og som Tromsø-supporter hadde jeg håpet å se litt spilleglede i det minste, men det var helt dødt. Mye tyder på at det er en spillergruppe som er dypt splittet, og en klubb i ruiner som skal kjempe for å overleve. Det lover ikke godt. LSK har ikke stort å spille for fremover, og spent på hvordan tilnærming de vil ha til kampene.

Stabæk viser at det er et risikoprosjekt å spille på som klar favoritt, her får de en tidlig ledelse og så girer de ned og slipper Sandefjord inn i kampen. Alt i alt så var det nok fortjent at Stabæk vant, men veldig unødvendig å gi fra seg grepet på den måten, og om de skal ta seriegull så har de ikke råd til feilskjær overhode. Sandefjord kjemper på, de mangler evner, men de har i det minste tenkt å fighte helt inn ser det ut som, og det kan virke som Kirkevold endelig er begynt å ta nivået i tippeligaen, og det har jo først og fremst vært i begge boksene Sandefjord har sviktet.

Odd sin kamp mot Viking var ingen forlystelse, Odd vinner fortjent og Viking skaper knapt nok sjanser - så under-spillet satt klokkerent. Vi kan ta med at Odd er bedre nå enn i vår, særlig defensivt, og de viser at de har en bredde å ta av som de fleste tippeligalag ikke kan matche.

Glimt fortsetter sin opptur, men mot Haugesund var det et råttent, men effektivt Glimt-lag man fikk se. Mye av råttenheten skyldes at de ikke har noen erstatter for Sane, og når FKH eide banespillet så mye så ble hullet i midtforsvaret veldig synlig. Men lag i medgang har flaks, mens lag som sliter har uflaks. Denne kampen var i så måte et godt eksempel på det. 

Så ikke Sarpsborg mot Aalesund, men forsto at seieren var fortjent for østfoldingene og at Aafk sin katastrofale borteform fortsetter. Tror vi kan friskmelde Sarpsborg og da drar jeg frem den optimismen jeg hadde rundt laget i vår - det var egentlig bare målscorer som manglet på et godt fotballag og nå har de fikset seg flere av de så da kan det løsne godt utover. For Aafk handler det om å overleve, og det må de gjøre på hjemmebane, og per nå er det nok det laget jeg vurderer som har størst forskjell mellom nivå på hjemme og utebane.

Start gjorde et ærlig forsøk, men Strømsgodset vant fortjent uten å imponere. Godset har med Vålerengas dårlige form fått heng på tredje plassen, og når de bare trenger å fokusere på seriespillet så kan man kanskje håpe på mer stabile prestasjoner. For Godsets toppnivå er bra, men for meg er det for mange svake prestasjoner, i tillegg til at jeg er skeptisk til om Marcus Pedersen er riktig til å løse lagets spissproblemer. Start kjemper sammen med de nyopprykkede lagene om å overleve, at de har dårligst form bør skremme, men jeg syns fortsatt stallen har mer kvalitet enn Mjøndalens og Tromsø ser jo ut til å rakne vel så mye som sørlendingene.

Traff godt på vurderingene for Rosenborg, og så fikk jeg utvilsomt hjelp av laguttaket som ble overraskende reservepreget. Men det var energiløst og de hadde nok innkassert seieren på forhånd, og det var ikke så alt for langt unna at Mjøndalen fikk med seg et poeng. Spillet på under 4 mål satt greit, og jeg er fristende til å si at om man hadde spilt under 4 sjanser så hadde det spillet også vunnet. Kjedelige kamp kort oppsummert. Det mest interessante var jo at Mjøndalen endret formasjon til 4-5-1 og at det ga en helt annen defensiv trygghet og jeg ser på interesse frem mot om de vil fortsette med det fremover og kanskje spesielt i bortekampene.

Hovedspill:

Status 2015:

Spill: 21

Innsats: 210

Gevinst: 242

TBP: 115,2

Status Totalt:

Spill: 120

Innsats: 1110

Gevinst: 1351,40

TBP: 121,7

Kelly-prosjektet:

Startsaldo: 1000

Resultat: -123,63 (+42,66 sist runde)

Saldo: 876,37

Avkastning: -12,4% (TBP 99 - 8303,97 units vunnet på 8427,60 units spilt)

(Innlegget ble redigert 27.08.15 15:34)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
28.08.15 12:39

Ny runde, og seks interessante verdispill som forhåpentligvis driver Kelly-prosjektet videre fremover. 50% av Kelly fortsatt.

Aalesund - Vålerenga (2,60 - 3,65 - 2,75) (1,63 - 2,38)

En åpen kamp der det er flere minus enn pluss for begge lagene. Aafk biter greit fra seg på hjemmebane, men det her er en tøffere mostand enn de har møtt i det siste. Vålerenga skuffet stort mot Molde, og man må stille spørsmålstegn med formen - og det er klart at det også er tungt psykisk å forsterke laget i sommer og så ødelegge for seg selv med å tape i 3 nøkkelkamper. Jeg syns det her er åpent, og oddsen reflekterer sjansene godt.

Viking - Sandefjord (1,33 - 5,70 - 10,50) (1,50 - 2,75)

Der Vålerenga styrket laget i sommer så har Viking opplagt svekket laget, uten at det har gått nevneverdig utover resultatene foreløpig. Men de har nå to svake kamper på rad, de var heldige som slo Glimt, og de var bare tafatte mot Odd. Nå blir de voldsomme favoritter, og det er godt mulig dette er den letteste kampen til nå, men med prestasjonene mot både Glimt og Haugesund i friskt minne så er det all grunn til å varsle problemer her. Det som taler til Vikings fordel er at Sandefjord har karantene på Dieng, Mjelde og Kirkevold, der jeg mener det først og fremst er sistnevnte som vil bli savnet. Uansett, jeg har verdi på Sandefjord og tror det blir en jevn match der igjen Viking skal slite med å bryte igjennom et lag som ligger lavt. Også klar verdi på under-spill, utfra samme tankegang, Viking kan komme til å stange og at Sandefjord mangler sin beste offensive ressurs gjør at de må tenke enda mer kynisk.

Spill:

Borteseier (AHC+1.5) - 2,05 Sbobet x 27,55 units (riktig odds 1,92)

Under 3,25 mål - 1,86 Pinnacle x 30,70 units (riktig odds 1,75)

Molde - Lillestrøm (1,40 - 5,52 - 9,19) (1,51 - 2,66)

Molde tok seg videre i Europa, en sterk prestasjon, selvom kampen i går var fryktelig dårlig og flere steg tilbake fra de siste kampene. Så vektlegger jeg ikke det så mye, når man spiller på resultat så blir kampene ofte merkelige og det er veldig enkelt å bli defensiv i hode slik Molde opplagt ble. Her er en annen utfordring, og spørsmålet er om suksessen de nå opplever vil gi energi til nye gode prestasjoner. Jeg heller mot det, i hvert fall i det korte bildet. For LSK er nok dette en grei match type, de slipper å tenke på å skape noe selv og kan ta kontringene som kommer. Men jeg liker ikke måten de har fremstått i det siste og velger å holde pengene mine trygt unna denne matchen.

Stabæk - Odd (1,99 - 3,84 - 3,80) (1,53 - 2,60)

Fagermo valgte å hvile litt spillere mot Dortmund siden han kjenner lukta av medalje og da må de helst ta poeng her. Holder dog Stabæk som et bedre lag, med et høyere toppnivå og de har fordelen av å slippe et tett kampprogram. Jeg syns oddsen dermed er korrekt, og står over spill. Men jeg har fin verdi på under-spill her. Jeg regner Fagermo vet at Stabæk ønsker seg bakrom og at om de tetter igjen det så vil de bli vanskelig å bryte ned, og Odd vet at de alltids kan score et dødballmål for å avgjøre kampen.

Spill:

Under 3 mål - 2,02 Pinnacle x 39 units (riktig odds 1,85)

Bodø/Glimt - Sarpsborg (2,09 - 3,75 - 3,75) (1,62 - 2,48)

Glimt er i god form, dog veldig heldig seier mot Haugesund, men det betyr nødvendigvis ikke at formen er på retur, for det var tross alt bortekamp på naturgress hvor de hadde sin viktigste spiller ute med karantene. Sarpsborg er også i klar fremgang, både spillemessig og resultatmessig. Jeg syns 1x2-oddsen er korrekt. Jeg er dog villig til å satse noen kroner på under-spill her. Glimt har tatt klare steg defensivt og nå møter de et Sarpsborglag som er et opplagt under-lag, og som sikkert er opptatt av å ikke gi Glimt-spillerne mye bakrom å kose seg i. Og begge lag lever også godt med uavgjort, så dermed kan det bli forsiktig innledning på matchen.

Spill:

Under 3 mål - 1,88 Sbobet x 26,30 units (riktig odds 1,79)

Mjøndalen - Strømsgodset (3,75 - 3,92 - 2,06)(1,52 - 2,62)

Lokaloppgjør lever ofte sitt eget liv, og dermed er de vanskelige å vurdere. Og det stemmer kanskje, men Mjøndalen kriger stort sett i alle kamper som om det er Godset de møter så mulig det ikke er den store forskjellen. Formmessig er Mjøndalen litt på gang igjen, mye takket være forsterkningene og at de ikke har en keeper som driter seg ut i hver eneste match. Strømsgodset og form er ikke så lett å vurdere, jeg syns mer de er ustabile enn å være i dårlig form, men uansett så er de for stor favoritt på bortebane her og jeg finner verdi i å gå mot de. Enig i oddsmarkedets vurdering i at det her sannsynligvis blir målrikt.

Hjemme/Uavgjort - 1,91 Pinnacle x 33,50 units (riktig odds 1,79)

Start - Haugesund (2,50 - 3,64 - 2,90) (1,66 - 2,32)

Nøkkelkamp for begge lagene, men for Start er det helt avgjørende å få slutt på den dårlige trenden. Jeg kan dog ikke spille på de før de viser prov på bedring, ok kamp mot Strømsgodset, men det har vært fryktelige mange elendige prestasjoner i det siste og det her blir en annen type match når de må styre kampen og har alt presset på seg. FKH var uheldig mot Glimt, og form er grei nok, men jeg går ikke i gang på de til den oddsen som tibys her. Enig i over/under-markedet.

Tromsø - Rosenborg (7,00 - 4,54 - 1,56) (1,50 - 2,80)

Det kunne ikke vært større forskjeller mellom lagene som møtes, i Rosenborg er alle bestevenner, de tjener penger og de har sportslig suksess. I Tromsø så krangler de som bustene fyker, kassa er tom og de taper kamp etter kamp. Likevel så er det ikke enkelt for Rosenborg å komme til Tromsø, og om det er noe klubben kan samles om så er det å gå i krigen mot nettopp Rosenborg. Her har de ingenting å tape og de har en god opplevelse fra Lerkendal. Trønderne blir for stor favoritt, tross formsvikt og trenerkrise så har de bare tapt 1 av de siste 6 hjemmekampene. 

Spill:

Hjemmeseier (AHC +1) - 2,00 Pinnacle x 35,05 units (riktig odds 1,85)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.08.15 11:24

Hovedspill:

Stabæk - Odd, under 3 mål - 2.10 Pinnacle Sports

Avventet spill siden jeg hadde et håp om en oddsoppgang. Diomande er usikker, skulle han ikke spille så vil det styrke spillet videre, og siden han ikke har trent noe som helst den siste uka og er tatt ut i landslagstroppen så tror jeg sjansen er over 50% for at han i hvert fall ikke starter.

Jeg forventer meg et Odd-lag som vil være fokusert på å ikke gi bakrom og som har stor respekt for motstanderen. Dette blir Odds femte bortekamp på naturgress i år, ingen har gått over 3 mål - om det er tilfeldig eller ikke vet jeg ikke, men jeg tror faktisk Fagermo er mer bevist enn de fleste på underlaget og lar det påvirke taktikkvalget til en viss grad. Jeg syns uansett at Odd er bedre strukturert enn de var tidligere, og nå møter de et annet lag som i utgangspunktet er godt organisert - selvom de spiller langt mer offensivt på hjemmebane enn bortebane. Men to av de tre siste hjemme har gått under, og jeg ser for meg et kampbilde som ligner litt på matchen der de møtte Sarpsborg.

(Innlegget ble redigert 30.08.15 11:25)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
30.08.15 14:00
GoingKronos: Tromsø - Rosenborg (7,00 - 4,54 - 1,56) (1,50 - 2,80)

Markedet har beveget seg litt her. Opptil 1,75 på Rosenborg (ren B).

AHC +1 har hos Pinnacle falt fra 2 til nå 1.70

Noen ny informasjon?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.08.15 14:03
VivaLV: Noen ny informasjon?

Skader, ingen Selnes, Dorsin, SKjelvik eller De Lanley. Men RBK sin tropp er jo veldig bred, så alt for mye syns jeg ikke at det skal ha å si.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
30.08.15 14:47
GoingKronos: Skader, ingen Selnes, Dorsin, SKjelvik eller De Lanley. Men RBK sin tropp er jo veldig bred, så alt for mye syns jeg ikke at det skal ha å si.

Mao. er det nå da ett dårlig spill?

Ganske mye forskjell på 2 og 1.70

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.08.15 15:09
VivaLV: Mao. er det nå da ett dårlig spill?

Ja, ingen verdi nå slik jeg ser det.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
30.08.15 15:43
GoingKronos: Ja, ingen verdi nå slik jeg ser det.

Tar nok sjansen på motsatt utfall. Altså Rosenborg. De har jo tross alt 6 strake seire mot Tromsø som ikke har vunnet på 5 kamper.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
10.09.15 09:51

Tøffe sluttminutter forrige runde for mine spill, slik er det av og til når man er inne på underdogs og under-spill. Hovedspillet fikk pengene tilbake etter en sen scoring til Stabæk. Jeg er godt fornøyd med spillet, for tilfeldighetene spilte i mot, både med at det ble straffespark og rødt kort i kampen. Dødballer, og straffespark spesielt, er vrient når man spiller under-spill, for det er vanskelig å analysere seg frem til, og det har lite med spillets gang og taktikk å gjøre, men mest med tilfeldigheter å gjøre. Så slik sett er jeg glad for at spillet ikke tapte, for kampen endret naturlig nok karakter med det røde kortet og en kamp der Odd hadde full kontroll så ble det mer anspent og det kunne fort blitt en utligning på slutten også.

Vålerenga elendige høstform fortsetter, og det er noe giddalaust over hele gjengen nå, virker som de ikke har tro på det de driver med. Vanskelig å forstå dette fallet og jeg var inne på at Vålerenga ville bli bedre utover høsten. Nå er de fortsatte inne i medaljekampen, men det ser opplagt stygt ut. Aafk fortsetter sin trend med å prestere hjemme og klappe sammen borte, som TIL-supporter kjenner jeg godt til fenomentet, og det er mulig at det er så lett at man kan spille på de hjemme og spille mot de borte resten av sesongen.

Viking - Sandefjord ble omtrent som jeg hadde spådd, Viking svidde noen store sjanser tidlig, men når de fikk målet i 1.omgang så hadde de kontroll og styrte inn til sikker seier mot et tannløst Sandefjord-lag. Så det er ikke stort å si om lagene når de presterer som forventet, og det er grunn til å tro at det også vil fortsette utover høsten.

Det er ikke lett å bli klok på Molde, nå er de delvis unnskyldt med at de hadde en kamp i E-cupen på torsdag som nok tok mye krefter både fysisk og psykisk, men uansett når de først klarer å snu kampen så er det betenkelig at de ikke klarer å holde det inn. Jeg syns det er merkelig at de ikke har fått på plass en ny trener som kan løfte laget, det er ikke heldig med en vikar over tid. Lillestrøm er ikke så lett å bli klok på heller, men de er jo i en forsåvidt behagelig posisjon der de kan tenke på utvikling mer enn poeng resten av sesongen, og så får vi se om Kristinsson har noen klare planer for hvordan laget skal fremstå under han, foreløpig syns jeg det har vært noe vanskelig å se det.

Glimt mot Sarpsborg var en sær match, Sarpsborg spilte og spilte uten å skape allverden, mens Glimt var igjen ekstremt effektive. Ganske typisk underkamp slik den fremsto, og om noen etter 85 minutter hadde sagt til meg at jeg skulle tape på under-spillet så hadde jeg vært villig til å satt bakenden min på at så ikke ville være tilfelle. Men utrolig nok skjedde det, og jeg følte meg naturlig nok rævkjørt. Hvor lenge Glimt sin form skal fortsette? Gudene må vite, men det er klart at fortsetter de å være så svake spillemessig som de har vært mot Haugesund og Sarpsborg så stopper det opp, så vi nærmer oss nok et punkt hvor det kan være smart å gå i mot nordlendingene. Sarpsborg ligger i skjæringspunktet mellom nedrykkstruet og midten av tabellen, men jeg ser ikke for meg at de skal rote det til, for det er de et for godt fotballag til og de har fått ufortjent mye marginer i mot til nå i år.

Det ble et merkelig lokaloppgjør mellom Mjøndalen og Strømsgodset, der de eide hver sin omgang. Vegard Hansen skal ha ros for å klare å gi laget sitt tro på å snu kampen i pausen, men han fortjener også kritikk for å ikke tenke poeng. Det poenget de kastet bort med sitt hodeløse alle mann i angrep på 2-2 kan være forskjellen på nedrykk eller kvalikk, eller sikker plass og kvalikk. Det må man faktisk forvente at en trener forstår og klarer å justere inn. Han gamblet og tapte så det sang. Dessverre tok han meg med i dragsuget på overtid. Strømsgodset fortsetter sin ujevne form, på sitt beste er de bra, men de er tidvis også et veldig middelmådig lag. Og selv om Marcus Pedersen ble helten her, så var det lite i spillet som tyder på at det er den tidligere kvalitetsspilleren som springer rundt i Godset-drakt. Men vi får da se, gratis mål er også mål.

Så ikke Start mot Haugesund, men som jeg forsto det så var bortelaget veldig effektive og Start igjen på hjemmebane måtte jage etter å ha kommet tidlig under, og det er ikke lagets melodi. Nå kom trenerskiftet, som det måtte gjøre der, og så får vi se hvordan det slår ut for laget. Haugesund har med sin gode form satt forvel til bunnstriden og som Lillestrøm og Aalesund så kan de begynne å rette blikket mot neste år, og der bør det jo komme en avklaring om trenersituasjonen slik at de ikke kaster bort høsten i ingenmannsland.

Tromsø leverte mot et veldig tafatt Rosenborg-lag, og det var sterkt at de ikke klappet sammen når de fikk det uheldige utligningsmålet rett før pause. Så er det selvsagt tilfeldig at Rosenborg brenner et straffespark rett før slutt, men det hadde vært blodig urettferdig om trønderne hadde tatt 3 poeng i denne kampen. Man er jo fristet til å si litt om formen til Rosenborg, men så lenge de har en slik rekke med kamper uten tap så skal man nok ikke være for kritisk til at prestasjonen på banen er varierende, men det er opplagt at Helland og Jensen ikke er i like god form som tidligere i sesongen.

Hovedspill:

Status 2015:

Spill: 22

Innsats: 220

Gevinst: 252

TBP: 114,5

Status Totalt:

Spill: 112

Innsats: 1120

Gevinst: 1361,40

TBP: 121,6

Kelly-prosjektet:

Startsaldo: 1000

Resultat: -149,52 (-25,90 sist runde)

Saldo: 850,48

Avkastning: -15% (TBP 98 - 8470,18 units vunnet på 8619,70 units spilt)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
11.09.15 13:45

En vrien runde der jeg står over endel kamper siden jeg syns det er vanskelig å vurdere det - og landslagspausen har sikkert ikke gjort det lettere. Men de 4 spillene jeg har verdi på har jeg stor verdi på også.

Strømsgodset - Haugesund (1,50 - 5,05 - 7,53) (1,53 - 2,70)

Drammenserne blir som vanlig store favoritter på hjemmebane, og det er vel greit - de har vunnet 2/3 av hjemmekampene i år og FKH er vel omtrent på gjennomsnittet når det kommer til vanskelighetsgrad. Spillemessig har Strømsgodset dog vært svake over tid nå, må tilbake til storseieren mot Tromsø for en god prestasjon, og siden da er det spilt 4 kamper i serien og endel kamper i E-cupen. Så på det her oddsnivået er det umulig å gi de tillit. Haugesund sikret kontrakten i Kristiansand sist, og jeg er usikker på hvordan det slår ut. Mulig de er fornøyd, og om ryktene om trenerskifte etter sesongen stemmer så kan det bli litt vanskelig for laget bygge opp den voldsomme vinnerviljen. Men det er en klubb med god kultur, så vil ha bevis for en slik teori før jeg satser penger mot de. Står over spill her.

Sandefjord - Molde (7,30 - 4,60 - 1,55) (1,67 - 2,33)

Sandefjord vant årets to første hjemmekamper, siden den gang har det blitt med en seier - mot Mjøndalen. Så da er det all grunn til å skygge banen nesten uansett odds på laget fra hvalfangerbyen, og det er ikke lett å spille på et Molde lag som varierer i prestasjonene heller. Stay away match.

Tromsø - Mjøndalen (1,74 - 4,06 - 5,50) (1,67 - 2,30)

En skikkelig nedrykkningsfight, taperen her i store problemer og for Tromsø er neppe uavgjort godt nok heller slik høsten har utviklet seg. Om jeg hadde vist at Mjøndalen hadde kommet til Alfheim for å spille 4-5-1 så hadde jeg spilt på Buskerud-laget og jeg hadde spilt under her. Men mitt inntrykk av Vegard Hansen er at han ikke er villig til å gjøre det mot lag som de ikke er veldig underlegen, så jeg tror han vil mene at de er et vel så godt lag og fortsetter i sin faste stil. TIL var god mot Rosenborg, men der var de underdog og ingen forventet noe. Nå er et kniven på strupen, og et lag uten ledere på banen klapper fort sammen under slike forhold. Jeg står over spill, men kommer det noe info om Mjøndalens taktikk så kan jeg bli å endre meg.

Lillestrøm - Aalesund (1,93 - 3,85 - 4,10) (1,66 - 2,31)

Rundens minst interessante kamp, to lag som kommer til havne i ingenmannsland i år og som allerede nå kan begynne å se fremover mot 2016. Jeg liker dog et slikt utgangspunkt spillemessig, hjemmelag vil ofte da ha en klar motivasjonsfordel og jeg tror LSK vil prestere på hjemmebane og så møter de et Aafk-lag som har vært fryktelig borte og som nå i tillegg skal på naturgress. Jeg har grei verdi på kanarifuglene.

Spill:

Hjemmeseier - 1.92 Pinnacle x 34,75 units (riktig odds 1,79)

Odd - Bodø/Glimt (1,51 - 4,87 - 7,30) (1,50 - 2,78)

Ser man bare på form til nå i høst så er det jo no brainer å spille på Glimt til slik odds. Men så er ikke fotball først og fremst statistikk, og normalt sett er det bra å gå mot lag som har fått bedre betalt enn de fortjener. Og Glimt har vært ræva i de to siste kampene, men de har scoret på alle sjansene sine og ranet til seg 6 poeng. Det vil ikke vare evig. Men når oddsen er slik den er, så kan jeg ikke se at Odd er undervurdert og jeg spiller ikke på Skienslaget til en slik odds. Så dermed er 1x2-spill uaktuelt. Men jeg syns under 3 mål er interessant. Suksessen til Glimt er kommet for at de er blitt klart bedre defensivt, og det var de også mot Sarpsborg sist og kampen før der mot Haugesund teller jeg ikke med siden Sane var ute med karantene der. Så om de blir litt mindre effektive, og det er jo naturens gang, så bør det kunne bli lite mål her. Odd har variert på hjemmebane, men nå har Fagermo lukten av medalje og jeg tror han vil tenke resultat før underholdning - det så vi sist mot Viking, og jeg tror vi kan se det igjen denne helga.

Spill:

Under 3 mål - 2,19 Pinnacle x 33,95 units (riktig odds 2)

Rosenborg - Stabæk (1,44 - 5,24 - 7,70) (1,50 - 2,80)

Topp mot bunn på Lerkendal i helga, det skulle man i det minste tro om man så på oddsen her. Opplagt at salget av Diomande svekker laget, men det er ikke verdens ende, Stabæk var aldri et one man show, og jeg tror særlig i en kamp som det her at laget vil kompensere bra for tapet av han. Og Rosenborg sitt spill har ikke imponert, verken mot Tromsø sist eller i hjemmekampene mot Mjøndalen og Vålerenga sprudlet det av Rosenborg. Så kan landslagspausen ha hjulpet på, men til denne oddsen så er det verd å syne trønderne. Jeg går helt klart i mot. Og jeg spiller også under, Stabæk er kyniske borte og tapet av Diomande vil sikkert bare øke fokuset på det defensive og satse på at de kan bruke kontringsstyrken til å gi Rosenborg problemer - og bare 1 av de 6 siste hjemmekampene i serien har endt med over 3 mål for Rosenborg. Så de er rett og slett ikke så scoringskåte som folk innbiller seg.

Spill:

Borteseier (AHC+1) - 2,36 Pinnacle x 71,05 units (riktig odds 1,92)

Under 3 mål - 2,30 Pinnacle x 41,55 units (riktig odds 2,04)

Sarpsborg - Start (1,72 - 4,20 - 5,50) (1,66 - 2,33)

Hvordan et trenerskifte slår ut blir stort sett gjetting, og for meg gjør det denne kampen uspillbar. Nivåforskjell på lagene, men Sarpsborg finner måter å tape på og de har hatt en skuffende sesong - særlig på egen hjemmebane, og til denne oddsen og med ny trener i Start så er det nok en stay away match.

Vålerenga - Viking (2,30 - 3,75 - 3,21) (1,73 - 2,25)

Vålerenga har presset på seg her, etter en fryktelig start på høsten så tar de nå mot en medaljeutfordrer på hjemmebane. Jeg syns det er en vrien oppgave, Viking kan utfordre Oslo-laget på fart i bakre 4'er og ellers ligge dypt og da har Vålerenga manglet kreativiteten til å løse en slik oppgave. Vålerenga er nok bedre spiller for spiller, men dårlig form og et vrient kampbilde gjør at jeg ikke klarer å gå på de til den oddsen. Over/Under-oddsen ser riktig ut.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
12.09.15 16:08
GoingKronos: Tromsø - Mjøndalen (1,74 - 4,06 - 5,50) (1,67 - 2,30) En skikkelig nedrykkningsfight, taperen her i store problemer og for Tromsø er neppe uavgjort godt nok heller slik høsten har utviklet seg. Om jeg hadde vist at Mjøndalen hadde kommet til Alfheim for å spille 4-5-1 så hadde jeg spilt på Buskerud-laget og jeg hadde spilt under her. Men mitt inntrykk av Vegard Hansen er at han ikke er villig til å gjøre det mot lag som de ikke er veldig underlegen, så jeg tror han vil mene at de er et vel så godt lag og fortsetter i sin faste stil. TIL var god mot Rosenborg, men der var de underdog og ingen forventet noe. Nå er et kniven på strupen, og et lag uten ledere på banen klapper fort sammen under slike forhold. Jeg står over spill, men kommer det noe info om Mjøndalens taktikk så kan jeg bli å endre meg.

Blir litt kvasianalyse og er ikke nøytral. Men tar nok en sjanse på MIF.

Du nevnte Sandefjord. De scorte der først, uten at det betyr så mye.

Deretter 4-0 mot Rosenborg i cupen.

Så vant de over Haugesund hjemme.

De holdt uavgjort i 62 minutter borte mot Rosenborg.

Og så siste seriekamp hvor de tapte 4-2 mot SIF (SIF sine 2 siste mål på overtid).

Før sommeren var det 3 strake sterke hjemmeseire for Tromsø, mens de etter sommeren har 2 uavgjorte (Sandefjord og Rosenborg).

MIF har vel også ett par nye spillere (Pellegrino og Henderson) som kan bidra.

50-25-25 i mine øyne.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
12.09.15 16:37
VivaLV: Men tar nok en sjanse på MIF.

Har du fått med deg noe taktikk-prat? Jeg likte hvordan de fremsto i seriekampen mot Rosenborg.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
12.09.15 16:58
GoingKronos: Har du fått med deg noe taktikk-prat? Jeg likte hvordan de fremsto i seriekampen mot Rosenborg.

Sorry. Mine "analyser" er nok mer på synsestadiet som jeg skrev. Taktikk og formasjoner er ikke min sterke side!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
13.09.15 10:43

Hovedspill:

Rosenborg - Stabæk, borteseiere AHC+1.5 - 1,90 Sbobet

Av og til er man på et punkt der virkelighetsforståelsen er så vidt forskjellig at man har vanskelig for å forstå den andre sidens rasjonelle vurderinger. Og det her er en slik situasjon, for jeg forstår ikke hvordan noen kan finne at Rosenborg er et godt spill på de her nivåene mot Stabæk.

Faktorene er flere:

- Spillemessig har det vært nedadgående i det siste, verken hjemmekampene mot Mjøndalen, Vålerenga eller Sarpsborg har vært gode av Rosenborg. Og de tapte mot Staua i EL-kvalifiseringen hjemme, men slike kamper skal man naturlig nok ikke vektlegge så mye siden lag spiller på resultat.

- Helland sin form har vært dalende, så kan det hende at landslagspausen gjorde godt, men det er uansett et stort usikkerhetsmoment og han er fryktelig viktig spiller for laget.

- Søderlund er ute med karantene, og han og Helland har stått for 32 av lagets 57 mål. Og Mikkelsen som er på 3.plass på lista har scoret et mål siste 13 seriekamper. Ikke akkurat i målform.

Så er det også flere faktorer for at Stabæk ikke blir utklasset også:

- Stabæk er et veldig godt defensivt lag og har en av ligaens beste keepere. To kamper har de tapt på bortebane, første bortekampen for sesongen mot Odd der de var det beste laget til de fikk utvisning og straffe i mot og den uforklarlige drittkampen borte mot Start. Og de har scoret i alle bortekampene utenom mot Odd. Det er altså et lag det er ekstremt vanskelig å vinne med to mål mot.

- Stabæk har mistet Diomande, og de tapte første kampen uten han. Men er det et lag og en trener som har blitt vant til å miste spillere så er det Stabæk og Bradley, så jeg tror oddsmarkedet overreagerer voldsomt, og spesielt i en kamp som det her - over tid så vil det merkes, men i en kamp der hele laget skal vise at de kan også uten Diomande så tror jeg betydningen er liten.

- Bradley er ligaens beste trener, og han har fått god tid på seg til å forberede seg til kampen, så han vet hvordan Rosenborg kan slås og spillerne tviler ikke et sekund på det heller.

- Landslagspausen er et poeng i seg selv, det er aldri lett å vite hvordan det slår ut. I amerikansk idrett så brukes av og til begrepet fat and sassy, det vil si at et lag er strålende fornøyd og livet er perfekt, og da få en pause så kan det være vanskelig å ha riktig intensitet og killerinnstinkt når krigen starter igjen. Så man skal aldri bli for fornøyd, og så får vi se om Rosenborg kan være det for øyeblikket.

Og så er selvsagt Rosenborg favoritt, hjemmebane, et bedre lag og bredere tropp. Men det får være grenser for hvor stor favoritt de skal være.

(Innlegget ble redigert 13.09.15 10:46)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
18.09.15 10:08

Nær jackpot og full klaff forrige runde, men igjen ble de forheksede sluttminuttene kostbare. Hovedspillet satt, og Kelly-prosjektet med overskudd igjen og etter sommeren så har 4 av 5 runder gikk pluss i boka og jeg var 8 sekunder fra å være i pluss totalt sett også.

Stabæk gjorde en god kamp, jeg syns kampen lignet ganske mye på Vålerengas kamp på Lerkendal der bortelaget var best i 1.omgang, men der maskineriet til Rosenborg bryter ned motstanderen mot slutten. Selvsagt surt at målet kommer på siste touch på ballen, men 1-0 seier var vel ganske riktig beskrivelse av kampen. Hovedspillet mer konservative spillestrategi kom vinnende ut, men så vil jeg nok tro at om oddsen hadde vært den samme fredag som den var på søndag så ville jeg nok gått for +1,5 også i Kelly-prosjektet.

Strømsgodset ydmyket Haugesund, og det lå jo på en måte i kortene som jeg skrev også - for når man har sikret kontrakten og så skal spille en ny kamp på bortebane så er det vanskelig å omstille seg og her fikk vi et virkelig grelt eksempel på det. Så tjente jeg ingen penger på det siden jeg ikke hadde nødvendig tillit til Strømsgodset, og jeg tror ikke det blir å endre seg, for jeg er ikke i tvil om toppnivået, men jeg er veldig i tvil om stabiliteten.

Sandefjord er med i kampen mot Molde i 1.omgang, men så får Molde utvisning rett før pause og så klapper bare Sandefjord sammen i 2.omgang. Ganske spesielt, det viser noe både om hvor hjelpeløse Sandefjord er og hvor høyt nivå Molde kan ha når de virkelig går inn for noe (det så vi også i går i Tyrkia).

Traff godt på min vurdering av Tromsø-Mjøndalen, det var klasseforskjell mellom lagene fra start av - men TIL viser sin manglende effektivitet igjen, og så legger Hansen om til 4-5-1 kvarter før pause og derfra og ut så er det en ganske jevn og veldig kjedelig fotballkamp. Så er spørsmålet om Hansen vil innse det og vi vil se de i 4-5-1 mot Vålerenga? Jeg tviler fortsatt, men tror Mjøndalen om de endrer formasjon vil ha gode sjanser å overleve. De skaper ikke stort på egen hånd da, men de er såpass sterke på dødballer at de ikke trenger bekymre seg for mye om at de ikke vil være veldig stor offensiv trussel i åpent spill. For TIL ser det mørkt ut, når man ikke vinner hjemme mot Sandefjord og Mjøndalen så skal det godt gjøres å overleve. Men spillemessig er det to brukbare kamper på rad nå, så et lite håpe er det - ikke minst siden Start gjør det så fryktelig dårlig.

Klokkeren vurdering av Lillestrøm-kampen, uten at jeg så den så var referat/høydepunkter ganske tydelig på at LSK var klart best og ville mest i kampen. Aafk er i et blindspor på bortebane, og som Tromsø-supporter vet jeg hvor vanskelig det er å komme ut av noe slikt. Av og til så føles det som trender kan vare i evig tid, så får vi se om dette også er tilfelle med Aafk hjemme kontra borte.

Odd vant fortjent, men for under-spillet så var det frustrerende, først et billig straffespark som ga 1-0 og så et flaksemål av Glimt til 2-1. Ellers fornøyd med vurderingen av kampen, og før eller senere måtte jo Glimt-flaksen stoppe opp, så får vi se om det blir tilbake til normalen eller om laget virkelig er blitt vesentlig bedre i løpet av sesongen.

Så ingen tegn til effekt av trenerskiftet, og selv om det er forståelig at Start gjør det så tror jeg ikke Mjelde egentlig har gjort særlig med feil med laget, så det er ikke bare å gjøre noen grep og så blir laget bedre. Jeg syns det ser veldig mørkt ut for Start. Sarpsborg sikret ny kontrakt, og det blir spennende å se hvordan sesongavslutningen blir, jeg er som vanlig bullish på laget og tror de kan bli å prestere selv om det ikke er stort å spille for.

Vålerengas katastrofehøst fortsetter, de er selvsagt noe uheldig som slipper inn 4 mål på nesten like mange sjanser. Men særlig offensivt så ser det ikke ut som laget er samspilt, og det blir for mye en og en. Viking gjorde vel en helt grei match, utenom det første målet de scorer så er det mer flaks enn dyktighet på de andre, og det er opplagt at det er et lag i flytsonen. Så får vi se om de klarer å flyte seg inn til medalje eller om Stabæk/Odd/Strømsgodset kan ta de igjen. Interessant kamp allerede i kveld i medaljekampen.

Hovedspill:

Status 2015:

Spill: 23

Innsats: 230

Gevinst: 271

TBP: 117,8

Status Totalt:

Spill: 113

Innsats: 1130

Gevinst: 1380,40

TBP: 122,2

Kelly-prosjektet:

Startsaldo: 1000

Resultat: -63,54 (+85,99 sist runde)

Saldo: 936,46

Avkastning: -6,4% (TBP 99 - 8738,06 units vunnet på 8801,60 units spilt)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
18.09.15 11:57

Interessant runde med mange kamper som betyr mye, og jeg har funnet 5 interessante spill og håper at den gode trenden kan fortsette. Fortsatt 50% av Kelly.

Viking - Strømsgodset (2,25 - 3,80 - 3,20) (1,63 - 2,58)

Interessant oppgjør i medaljestriden, der to lag med selvtillit møtes. Jeg syns oddsen er grei, Godset er nok et bedre lag på sitt beste, men bortekamp på naturgress drar ned sjansene. Jeg syns dog under-spill er interessant her, rett og slett for at tap vil være et hardt slag for sjansene til begge lag og det bør påvirke inngangen til kampen. Og særlig hjemmelaget liker klart best når de får rom å jobbe i og kunne bruke hurtigheten på topp. Ingen av de 3 siste hjemmekampene har fått over 3 mål, og det er nok et resultat av omleggingen som naturlig kom etter salgene i sommer.

Spill: 

Under 3 mål - 2,02 Pinnacle x 32,40 units (riktig odds 1,89)

Start - Lillestrøm (2,77 - 3,70 - 2,66) (1,73 - 2,23)

Første hjemmekampen med ny trener for Start, og jeg tror ikke det har noe å si. Laget ga ingen positiv respons i første kampen under ny trener, og det virker heller ikke som Borgersen har en klar annerledes spilleplan for laget. Og jeg er i hvert fall mer på sporet om at laget rett og slett ikke er bedre, og da kan man nærmest gjøre hva som helst uten at det gjør noen positiv forskjell. Så det som taler til Starts fordel er jo at LSK ikke har stort å spille for, men de ga et spillesugent inntrykk sist og siden de er inne i første år av Kristinssons ledelse så tror jeg de vil holde motivasjon gående ut sesongen og bygge opp selvtillit til neste år. Jeg har grei verdi på kanarifuglene også denne uka. Enig i over/under-markedet. 

Spill:

Borteseier (DNB) - 1,96 Sbobet x 47,60 units (riktig odds 1,79) 

Stabæk - Tromsø (1,63 - 4,30 - 5,75) (1,74 - 2,28)

Litt småvrient å vurdere Stabæk nå, to tap på rad og på den vondest tenkelig mulig måten mot Rosenborg - og de skal tilbake til Lerkendal i midtuka for cup-semifinale. Denne kampen er viktig for Stabæk, men samtidig lett å overse. Jeg regner med at Tromsø vil ligge veldig lavt for å ikke gi bakrom og at kampen fort kan ligne på deres match mot Lillestrøm. Så tror jeg Stabæk er et bedre lag, også uten Diomande enn LSK, så overbevist om at strategien vil funke er jeg ikke. Og Tromsø har store problemer med å score om dagen - 2 mål siste 6 kamper. Jeg har en knapp verdi på under-spill her, men står over 1x2-spill.

Spill: 

Under 3 mål - 2,20 Pinnacle x 13,25 units (riktig odds 2,13)

Aalesund - Odd (3,35 - 3,79 - 2,28) (1,66 - 2,36) 

Odd har en fantastisk rekke med resultater, og det er bare å bli imponert over det Fagermo klarer å få til år etter år. Så er det alltid endel marginer når man får slike sterke resultatrekker. Nå møter de et Aafk lag som har sin egen gode rekke på hjemmebane gående, 4 seiere på rad og 5 av 6 siste. Jeg syns derfor det er veldig tøft å sette Odd som relativt klar favoritt her, og det gjør at jeg er villig til å gå imot Fagermo. Oliver Occean er ute med karantene her, og de mister dermed både sin beste målscorer og sitt oppspillspunkt. Så har opplagt Odd mest å spille for, men jeg tror på ingen måte at Aafk er ferdig med sesongen enda.

Spill: 

Hjemmeseier - 2,45 Pinnacle x 64,75 units (riktig odds 2,04)

Bodø/Glimt - Sandefjord (1,59 - 4,50 - 6,45) (1.57 - 2,60) 

Naturlig at Glimt blir stor favoritt her, men innsatsen de siste kampene gjør at jeg i hvert fall aldri vurderer spill. Og Sandefjord skygger jeg unna nærmest uansett odds og dermed blir dette en stay away match for mitt vedkommende.

Haugesund - Sarpsborg (2,33 - 3,70 - 3,20) (1,75 - 2,30) 

Haugesund gikk på en skikkelig smell sist, og spørsmålet er hvordan de vil svare på det her. Jeg er skeptisk til klubben, og de har enda ikke avklart kabalen for neste år. Det kan være at fokuset ikke er på neste kamp der i gården, og jeg vil i hvert fall ikke satse på at de vil komme med en positiv reaksjon på tapet sist. Sarpsborg sikret sannsynligvis kontrakten sist selv om de nok må ta noen få poeng til. Jeg holder meg derfor unna å spille på de her, selv om jeg er positiv til laget og setter de mer i samme kategori som Lillestrøm, første året med ny trener og vilje til å kjøre på til the bitter end. Ingen spill.

Molde - Rosenborg (2,65 - 3,70 - 2,77) (1,68 - 2,32) 

Veldig vrien kamp å vurdere, for Molde er det greit, de må vinne om de skal ha håp om medalje/4.plass som gir e-cup neste år. For Rosenborg er det annerledes, de har vunnet serien og de har cupkamp mot Stabæk i midtuka - i tillegg er Selnæs ute med karantene. Så alt det tyder jo på at Molde er et godt spill. Men å gå imot Rosenborg når de er underdog får jeg meg ikke til å gjøre, Molde varierer i prestasjonene og jeg syns oddsen har tatt høyde for nettopp disse faktorene som taler romsdalingene sin vei.

Mjøndalen - Vålerenga (2,85 - 3,80 - 2,58) (1,64 - 2,34) 

Interessant oppgjør hvor to lag med press på seg møtes. Det kan bli en underholdene match, og jeg regner med at begge lag vil gå for 3 poeng. I den dårlige formen til Vålerenga så skal vi huske at de har hatt et knalltøft program på bortebane og før det så var de et veldig godt bortelag. Og jeg tror det her kan være en match som passer de bedre, det blir mer rom og jeg tror at Moa ikke spiller kan være en fordel siden laget ikke har fungert med han på banen. Mjøndalen er tut og kjør på hjemmebane, og vi snakker om et lag som har vunnet 1 av de 7 siste hjemmekampene. Så er nok laget litt bedre nå i høst enn de var i vårsesongen, men resultatene fortsetter å være svake. Om jeg hadde trodd Hansen hadde gått ut 4-5-1 så hadde jeg nok stått over spill, men jeg tror ikke det fins på tapeten hjemme i en storkamp som mot Vålerenga. Jeg går for ren borteseier, og årsaken er enkel, uavgjort har begrenset verdi for Vålerenga, de vet at om de skal ta medalje så må de starte med å vinne her. 

Spill:

Borteseier - 2,58 Pinnacle x 32,40 units (riktig odds 2,33)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
18.09.15 12:48

Hovedspill:

Aalesund - Odd, Hjemme/Uavgjort - 1.77 Pinnacle Sports

Aafk har vært langt bedre hjemme enn de har fått omtale som, mye for at de aldri har fått en seiersrekke pga den elendige borteformen. Men under Fredriksen så har danskebåten blitt et fort. Det eneste tapet kom mot Viking, i en av de særeste resultatene i år der Aafk tapte 4-0 i en kamp der de var klart best. Etter det har sterke lag som Stabæk, Strømsgodset og Vålerenga prøvd seg og ingen av de har klart å ta 3 poeng. Jeg syns dermed oddsen man får på Aafk er meget god her, og særlig når vi vet at motstander Odd mangler sin nøkkelspiller i Occean.

Han har scoret i 6 av de 7 siste kampene, og de har ingen til å erstatte han her. Og det er verd å huske hva som skjedde sist Occean ikke spilte mot tippeligamotstand, han gikk ut etter 35 minutter i kvartfinalen i cupen mot Sarpsborg og resten av kampen så ble de tidvis kjørt over.

Veldig åpen kamp, Odd er et bedre lag spiller for spiller, men det jevnes ut av at Aafk har hjemmekamp, Odd har alt presset på seg og deres toppscorer er ute.

Jeg går for den sikre varianten her, siden uavgjort faren selvsagt absolutt er til stede og Aafk nok vil være tålig fornøyd med det om et slikt resultat står seg når det nærmer seg 90 minutter.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
18.09.15 21:45
GoingKronos: Stabæk - Tromsø (1,63 - 4,30 - 5,75) (1,74 - 2,28) Litt småvrient å vurdere Stabæk nå, to tap på rad og på den vondest tenkelig mulig måten mot Rosenborg - og de skal tilbake til Lerkendal i midtuka for cup-semifinale. Denne kampen er viktig for Stabæk, men samtidig lett å overse. Jeg regner med at Tromsø vil ligge veldig lavt for å ikke gi bakrom og at kampen fort kan ligne på deres match mot Lillestrøm. Så tror jeg Stabæk er et bedre lag, også uten Diomande enn LSK, så overbevist om at strategien vil funke er jeg ikke. Og Tromsø har store problemer med å score om dagen - 2 mål siste 6 kamper. Jeg har en knapp verdi på under-spill her, men står over 1x2-spill. Spill: Under 3 mål - 2,20 Pinnacle x 13,25 units (riktig odds 2,13)

Her har du muligens blingset på over/under. Dvs. oddsen på over 3.0 er rundt 2.20. Oddsen på under 3.0 er rundt 1.70.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
18.09.15 21:48
GoingKronos: Aalesund - Odd (3,35 - 3,79 - 2,28) (1,66 - 2,36) Odd har en fantastisk rekke med resultater, og det er bare å bli imponert over det Fagermo klarer å få til år etter år. Så er det alltid endel marginer når man får slike sterke resultatrekker. Nå møter de et Aafk lag som har sin egen gode rekke på hjemmebane gående, 4 seiere på rad og 5 av 6 siste. Jeg syns derfor det er veldig tøft å sette Odd som relativt klar favoritt her, og det gjør at jeg er villig til å gå imot Fagermo. Oliver Occean er ute med karantene her, og de mister dermed både sin beste målscorer og sitt oppspillspunkt. Så har opplagt Odd mest å spille for, men jeg tror på ingen måte at Aafk er ferdig med sesongen enda. Spill: Hjemmeseier - 2,45 Pinnacle x 64,75 units (riktig odds 2,04)

HCP +0.00 er muligens det du mener?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
18.09.15 21:50
VivaLV: Her har du muligens blingset på over/under. Dvs. oddsen på over 3.0 er rundt 2.20. Oddsen på under 3.0 er rundt 1.70.

Skrevet feil, spillet er under 2,5 mål - ikke under 3 mål (Unibet høyest på 2,28 nå om noen har konto der). 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
18.09.15 21:52
VivaLV: HCP +0.00 er muligens det du mener?

Ja, sløvt, bra du leser gjennom :)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
20.09.15 23:11
GoingKronos: Borteseier - 2,58 Pinnacle x 32,40 units (riktig odds 2,33)

2 inn, 2 ut og 1 kansellert. Den høye oddsen her reddet vel runden.

TBP på 112% er jo helt OK.

Med forbehold om at jeg i farten her så riktig!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
23.09.15 11:56

En gjennomgang av forrige runde først, og så kommer et innlegg med mine tanker om hengekampen mellom Strømsgodset og Molde, samt cupsemifinalene.

Hovedspillet var en skuffende affære, første omgang var omtrent som jeg hadde forventet det, Odd med ballen mest og Aafk med flest sjanser - og det hadde ikke vært ufortjent om tangoskjortene hadde ledet til pause. Så kommer et annet Odd-lag på banen i 2.omgang, langt mer aggressivt og får presset frem brudd på brudd, og så en fantastisk enkeltmannsprestasjon fra Pape til 1-2 og derfra og ut så var Odd klart best.

Det er sjeldent at hovedspillet er det som er lengst unna å sitte, men det var tilfelle den her runden, og pga Vålerenga så endte det med et lite pluss for Kelly-prosjektet som nå er pluss 5 av de siste 6 omgangene.

Traff godt på vurderingen av Viking mot Strømsgodset, det var jevnt og sjansefattig, og man så hvor viktig poengene var i den her kampen, veldig sjeldent at Godset er så kyniske når de får ledelsen og de ble kanskje til og med litt for feige i at de ikke turte å gå på kontringer når sjansen bydde seg. Det kan være verd å huske nå når særlig lag i medaljekampen møtes, at konsekvensen av tap er så stor at lag fremstår annerledes enn de har gjort til nå i sesongen.

Lørdagen ble frustrerende, det var ikke noe fyrverkeri mellom Start og Lillestrøm, men LSK hadde to i stolpen og var klart nærmest seieren. Ingen bedring å se for Start, de har nok det letteste programmet igjen av bunnlagene, men de fremstår også dårligst, så da jevner det seg vel ut. De forheksede overtidsminuttene slo til mot igjen på Nadderud, der Stabæk fikk 2-1 målet på overtid etter svakt keeperspill. Så var det verken ufortjent at Stabæk vant eller at kampen endte over 2,5 mål - og det vondere for meg som TIL-supporter å få den i tryne enn det var som gambler. TIL gjorde en tafatt og svak 1.omgang, og ble herjet med av et revansjelystent Stabæk lag, og særlig El Ghanassy var i storslag. Men når Tromsø kom seg unna med bare et baklengs i 1.omgang så skiftet kampen karakter etter pause, og det ble langt jevnere og Tromsø har et potensiale i laget sitt som jeg syns er høyere enn Start og Mjøndalen, men de klarer å ødelegge for seg selv med perioder i kampene og/eller personlige feil som er horrible. Stabæk er fortsatt et godt fotballag, men de er nok avhengig av å slippe inn lite mål fremover om det skal bli medalje, og da kan Annan være en nøkkelspiller.

Molde vant fortjent over Rosenborg, og trønderne var like energiløse som Ingebrigtsen etter alle sytinga i media forventet at de skulle være. Så får vi se om de har bygget energi til kveldens kamp mot Stabæk. Rosenborgs problem er at den kreative kraften i laget er ute av form, verken Jensen eller Helland viser form og da blir de forutsigbar. Så er de fortsatt et bra lag, men langt lettere å forsvare seg mot. Molde sin form er klart bedre, og jeg syns det er gøy å se gjennombruddet til Eirik Hestad de siste kampene - der ser man hvor mye et trenerskifte kan ha å si for enkelte spillere.

Ikke stort å si om de andre kampene klokka 18, forsto at Glimt kjørte over Sandefjord og burde ha vunnet klarere. Ikke mye mer enn teori igjen for Sandefjord å klamre seg til. Uavgjort var nok både Haugesund og Sarpsborg fornøyd med, så slik sett burde man vel egentlig ha spilt på uavgjort. Men FKH burde hatt mer vilje til å revansjere ydmykelsen sist helg. Nå har de uansett fått avklart at Grindhaug gir seg etter sesongen og at assistenten overtar, så det bør gi motivasjon både for spillere og trenerteam til å jobbe godt de siste kampene.

Gamblingen på ren Vålerenga-seier betalte seg, men overtidsminuttene ble igjen livsfarlige og jeg så virkelig Mads Hansen sin heading i mål. Men det hadde vært urettferdig, Mjøndalen skapte nesten ikke sjanser. Vg klarte faktisk å telle 5 sjanser til Mjøndalen, da setter de ikke mye ære inn på egen børs og det gjør at informasjonsverdien er fryktelig nær null ved å bruke de. Vålerenga var stort sett et enmannsangrep fra Zahid som i sin frie kantrolle ser ut til å finne formen igjen, og veldig uflaks at han ikke fikk seg et mål eller to.

Hovedspill:

Status 2015:

Spill: 24

Innsats: 240

Gevinst: 271

TBP: 112,9

Status Totalt:

Spill: 114

Innsats: 1140

Gevinst: 1380,40

TBP: 121,1

Kelly-prosjektet:

Startsaldo: 1000

Resultat: -57,30 (+6,24 sist runde)

Saldo: 942,70

Avkastning: -5,7% (TBP 99 - 8934,70 units vunnet på 8992 units spilt)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
23.09.15 13:09

Slenger inn en vurdering av kampene i dag og i morgen, spill på cupen er ikke innenfor mandatet i kelly-prosjektet, så selv om jeg anbefaler spill så vil det ikke synes på regnskapet, uansett om det går til himmels eller motsatt. Spill på tippeligakampen teller med.

Strømsgodset - Molde (2,35 - 3,69 - 3,12) (1,64 - 2,44)

Interessant utgangspunkt for kampen, der begge lag vet at med seier så har de et godt utgangspunkt for medalje/e-cupspill neste år. Men begge lag vet også at tap vil være ødeleggende for sjansene, så er spørsmålet hva det vil gjøre med det taktiske utgangspunktet. Godset har 5 hjemmekamper igjen og bare 2 bortekamper resten av sesongen, så selv om de er noen poeng bak så er forutsetningene til topp 3 bra. Jeg er enig i 1x2, holder nok Molde som et bedre lag, men Godset på hjemmebane og Molde med tøft program gjør at det er mye som taler for buskerud-laget. Jeg har knapp verdi på under-spill her, Molde har vært gode defensivt i det siste og jeg tror de vet at de ikke kan vinne en shout-out match og legger opp strategi etter det. Og jeg heller også mot at det laget som tar ledelsen her vil bli veldig kyniske, poengene er så voldsomt verdifullt på det her tidspunktet av sesongen.

Spill:

Under 2,5 mål - 2,45 Pinnacle x 15,80 units (riktig odds 2,27)

Rosenborg - Stabæk (1,45 - 5,45 - 8,40) (1,50 - 2,62)

Ny match mellom Rosenborg og Stabæk, og jeg hadde klar verdi på Stabæk sist de møttes. Og oddsmarkedet er omtrent som sist, og så er spørsmålet om jeg bør endre oppfatning. Svaret for meg er nei, og om noen så syns jeg det er flere faktorer som taler for Stabæk nå enn sist. For det første så har Rosenborg hatt et tøffere program, endel skader og vi så hvordan laget fremsto energiløst mot Molde. Dernest har Stabæk fått Annan inn, og det styrket laget defensivt.  Det siste er at sist de møttes så var det første kamp etter landslagspause og formen til et par spillere var usikkert, nå vet vi at Helland og Jensen ikke er i sin beste form og dermed er det en usikkerhet mindre. Cupkamper og under-spill er alltid vanskelig, for det er vinn eller forsvinn, så kommer det tidlig mål så kan ting åpne seg opp enda mer enn vanlig, men samtidig så tas det mindre sjanser om det står uavgjort og man blir ekstra kynisk om man kommer foran. Jeg syns det er fin verdi på under her, og det er verd å merke seg at bare en seriekamp på Lerkendal etter 16.mai har gått over 3 mål - så trenden har vært tydelig lenge for Rosenborgs del. Og Stabæk nå som de ikke har noen klar spiss og målscorer må tenke enda mer på å holde igjen bakover.

Så fin verdi og anbefaler spill x2, Pinnacle gir 3,20 på det om man kombinerer 60% av innsats på uavgjort og 40% på borteseier (riktig odds 2,63 så stor verdi). Grunnen til at jeg går for en høyoddser i stede for det vanlige ahc-spill er at det er cup og det bruker å bli desperate sluttminutter under slik forutsetninger. Så har en bedre verdi og gå på den tøffe varianten. Under 3 mål er også fint spill Pinnacle er høyest med 2,22 (2 i odds er mer riktig)

Viking - Sarpsborg (1,59 - 4,34 - 6,00) (1,70 - 2,32)

Viking har en fantastisk mulighet å komme seg til en cupfinale, og det blir sikkert ny fotballfest i Stavanger. Men jeg syns de er for store favoritter. Jeg stoler generelt ikke på Viking som klare favoritter, og i hvert fall ikke når det er storkamp med store forventninger i tillegg. Her er det også en vanskelig matchup, her må de styre kampen og Sarpsborg er et godt organisert lag med en dyktig taktiker på benken - og alt å vinne. Så var Viking Sarpsborg overlegen når de møttes rett etter sommerpausen i år, men da hadde Viking mye mer offensivt kraft og Sarpsborg var i svak form og slet med skader - nå er situasjonen jevnere og likevel så er Viking større favoritter nå. Så jeg går i mot og går igjen på x2-varianten til 2,54 hos Pinnacle (riktig odds 2,43).

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
23.09.15 19:49
GoingKronos: Så fin verdi og anbefaler spill x2, Pinnacle gir 3,20 på det om man kombinerer 60% av innsats på uavgjort og 40% på borteseier (riktig odds 2,63 så stor verdi).

Bet365 har samme spillet +0.50 og enda bedre odds (3.35).

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
23.09.15 21:51
VivaLV: Bet365 har samme spillet +0.50 og enda bedre odds (3.35).

Fin kveld for oss begge :)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
23.09.15 21:56
GoingKronos: Fin kveld for oss begge :)

Ja, så lenge oddsen på den som går inn er høyere enn den som går ut er jo alt OK.

Fikk ikke med meg Molde-SIF, men klager uansett ikke.

Jeg spiller som regel ikke spill som ikke er gjensidig utelukkende. Hvis jeg gjør det så reduserer jeg normalt innsatsen (gjorde det ikke denne gangen).

Ble jo ganske nervøs når stillingen var 2-2. O/U var allerede tapt, og 3-2 så taper man også +0.50 spillet.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
23.09.15 22:00
GoingKronos: Fin kveld for oss begge :)

Idiot som jeg var tok jeg "let-it-ride" for nesten hele gevinsten på Stabæk.

Klikk for å gå tilbake til toppen