Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
lsklars
lsklarsInnlegg: 94498
08.03.16 11:15

1.85 på at LSK kommer over 08 på tabellen. Jeg blir rimelig sjokkert hvis 08 kommer foran oss på tabellen. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.03.16 10:26
Marcus-P: Kan legge til at oddsen på at Rekdal er førstemann sparket er 81(!) på Unibet.

Det er jo helt sjukt. Om noen klarer å få satt en 100 lapp på den så er det nok ikke den dummeste investeringen man gjør.

Kommer med tabelltips nå fortløpende, de siste dagene har vært forferdelige på reise med forsinkelser og kansellerte fly, så en smule på etterskudd, men jobber meg inn.

Sander75
Sander75Innlegg: 574
09.03.16 10:39

Lillestrøm borte mot Start, odds 2,5 bør vel være et bra spill?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.03.16 10:54

16.Plass: Sogndal

Sogndal hadde et fantastisk fjorår, særlig våren var de dominant i Obos-ligaen, mens de på tabellen kun for høstsesongen knapt ble slått av Brann og Ranheim. Nå skal de igjen teste seg på øverste nivået, og det med et klart svekket lag fra i fjor.

Petter Strand var, i konkurranse med Aursnes, den klart beste spilleren i Obos-ligaen. Han har nå tatt turen til Molde og det er en betydelig svekkelse. I tillegg er Ulrik Flo borte fra vårsesongen og det var nok en av grunnene til at høstsesongen var mindre imponerende enn vårsesongen (Fra 2,27 poeng til 1,87 poeng per kamp).

I mål har de Dyngeland som også spilte i nedrykksesongen, han var langt unna tippeliganivå da og jeg er tvilende til om han tar nivået nå. Og for bunnlag er det avgjørende med en god keeper, det er ingen tvil om at Mjøndalen var et bedre lag enn Start i fjor, men Mjøndalen hadde en dårlig keeper og Start hadde Opdal mellom stengene.

Forsvaret til Sogndal fungerte bra i fjor, og den bakre fireren har stort sett erfaring fra tidligere tippeligaspill. De har hentet en ny back for å erstatte langtidsskadde Grodås i finske Raitala. Han har en bra CV, men har vært hakket for dårlig i klubber som Heerenveen og Aab. Forventer at han gjør godt fra seg i tippeligaen.

Midtbanen uten Petter Strand virker veldig svak, Bolseth har rutine og det er ingenting å si på arbeidsinnsatsen. Sarr imponerte ikke i 2014, men det vil helt sikkert gjøre vondt å møte han, og jeg forventer at han fort kommer høyt på lista over spillere med flest gule kort. Eirik Birkelund har de hentet fra Brann, har stagnert etter å ha vært et ungt talent som prøvde lykken i Frankrike, han har mer kreative fibre enn konkurrentene sine, men det kan bli vanskelig å få utløp for det i et bunnlag.

Sogndal har hentet en ghanesisk spiller fra Thailandsk fotball med navnet Gilbert Koomson, han virket veldig lovende på kanten mot Tromsø og kan være det fremste våpenet for laget i jakten på ny kontrakt.

På topp så imponerte Opseth stort i fjor, og i tillegg til at han var målfarlig på det nivået så har han en glimrende dødballfot og det tror jeg blir nøkkelen for Sogndal. De må være et av de aller beste lagene på offensive dødballer for å overleve og da blir Opseth usedvanlig viktig. Med seg på topp har han enten Otoo eller nysignering Ramsland, ingen av de er det grunn til å forvente mange mål av.

Eirik Bakke hadde en fin første sesong som hovedtrener, og han virker å ha en kynisk tilnærming til taktikken, det blir 4-4-2, fullt fokus på det defensive og satse på å få nok offensive dødballer til å fighte seg til seier. Det blir neppe mye finspill og det er helt greit, man må spille utfra hvordan stall man har. Det er vanskelig å vurdere Bakke sine ferdigheter som leder når motgangen kommer, men han har en imponerende karriere som spiller og et stort hjerte for klubben, og Sogndal er tradisjonelt en klubb med godt samhold og lite drama. Klarer Bakke overleve med et svekket mannskap fra opprykket i fjor så blir jeg mektig imponert. Men jeg syns de er en veldig opplagt dumpekandidat.

Jeg holder de som et av de klarere under-lagene i ligaen, de vil ha fokus på det defensive spillet og det har en bakre firer som kan holde stand mot de fleste. Dog et spørsmålstegn med keeperen. Offensivt så er det vanskelig å se enkeltspillere eller noe angrepsmønster som skal føre til mye mål. Så kan det bildet forandre seg utover sesongen, for Sogndal vil leve på innsats, og det går ofte bra en stund, men det er slitsomt og sesongen er lang, og den mentale biten blir tung om det begynner å butte. Slik sett er kanskje Sogndal lik Mjøndalen i fjor, bare at de vil være gråere både på og utenfor banen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.03.16 11:03

15.plass Start

Start er blitt vant til bunnstrid, og alt tyder på at det vil bli et nytt år i bunnen i år. Og det er lite som tyder på at det blir makrell-fotball på Sørlandet i år, her er det defensiv organisering som skal gjøre at de også er et tippeligalag i 2017. Når Mjelde forsvant i fjor sommer så gikk det fra dårlig til elendig, og spørsmålet er om en ny uprøvd trener på det her nivået i Steinar Pedersen kan gjøre det bedre.

I mål har de Opdal som fikk en fin opptur i fjor etter flere år der pilen hadde pekt i feil retning. I tillegg scoret han jo et fint mål fra egen banehalvdel mot Vålerenga, det er ikke mange keepere som kan skryte av. Han er en skuddstopper, som alltid har slitt litt med tabber og er mer sterk enn smidig som keepertype.

Har fire stoppere som kjemper om to plasser, nykommer Heikkilä har lang erfaring fra finsk fotball og er nok nøkkelen for defensiv suksess for Start. Vikstøl kan brukes overalt i forsvaret, men etter signering av to nye backer så er midtstopperplassen mest aktuell. Begge backene kommer fra Obos-spill i fjor, Robstad ble med på flyttelasset til Pedersen når han gikk fra Jerv til Start. På høyresiden blir det Skogmo som er tiltenkt rollen, om han bare klarer å bli skadefri. Så er spørsmålet om de har tippeliganivået inne, men her vet hvert fall Start hva de har hentet inn.

Ajer skal styre midtbanen til Start i vårsesongen før supertalentet går ned i nivå i skottsk toppserie, money talks er vel det eneste å si om det. Det blir spennende å se på Ajer sin motivasjon, unge gutter bruker å være selvmotiverende uansett, så får vi se om det også gjelder han. Hollingen har tatt permanent overgang til Start nå, imponerte på ingen måte i fjor, men han er fortsatt ung og det er vanskelig å prestere på et lag som sliter. Rasmussen kan kle flere offensive roller og om han fortsetter utviklingen så kan han allerede i år bli en nøkkelspiller for sørlendingene. Aase har tatt permanent overgang til Start, han er en ballkunstner ut av det sjeldne, men det blir sjelden noe mer av det og spørs om han ikke blir for temposvak for tippeligaen.

På topp ser det veldig tynt ut, Espene Hoff og Børulfsen må ta ansvar, i tillegg til at de har hentet inn en nigerianer som har vært en rundtur i andre norske klubber uten å få kontrakt. Har også lokale Salvelsen som alternativ. Men det ser tynt ut, fryktelig tynt.

Steinar Pedersen hadde stor suksess i Jerv, ikke minst for at de var så god defensiv, som eneste lag i Obos-ligaen slapp de inn under 1 mål per kamp. Forventningene er altså at han klarer å få forsvart Start til ny kontrakt, og ser man på stallen så vil det være en prestasjon å overleve. At laget blir svekket når Ajer forsvinner er utvilsomt, og klubben har ikke ressurser til å hente inn spillere. Så Pedersen får ikke luksusen med å kunne bruke innledningen av sesongen til å spille inn laget, her må det tas mye poeng frem til juli før etter det så blir det bare enda tyngre.

Treningskampene i vinter lover ikke godt, og nedrykk er det mest sannsynlige, og det vil overraske meg veldig om laget ikke blir å finne i bunnsriden.

Tips: 15.plass og nedrykk til Obos-ligaen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.03.16 14:34

14.plass Stabæk

Etter år med opptur under først Belsvik og så Bradley er utgangspunktet nå et helt annet, en svekket stall og uprøvd trener skal prøve å opprettholde de gode resultatene amerikanerne skaffet Bærumsklubben. Det er mye som tyder på at det ikke kommer til å gå bra.

Men la oss begynne bakerst, i Sayouba har Stabæk en eminent skuddstopper som var en av årsakene til at Stabæk presterte så godt i fjor. Men han har tradisjonelt vært ustabil, og høstsesongen var klart svakere enn vårsesongen for han akkurat som for resten av laget. Så da er spørsmålet om han klarer å levere på et like høyt nivå om arbeidsmengden øker, eller om tabbene vil komme mer jevnt og trutt. Bak har de en indisk landslagskeeper som Stabæk selv er full av lovord om.

Skjønsberg og Næss er limet i forsvaret, Næss er en moderne stoppertype med gode pasning og igangsettingsferdigheter som gjør han attraktiv på overgangsmarkedet. Spørsmålet er om han blir værende ut sesongen. På back overrasket Birger Meling stort i fjor, og spørsmålet om den lille rappe spilleren kan fortsette der han slapp. Jalasto er forsvunnet, og mulig laget er litt svekket med Granli på backen. Bak er det veldig tynt og stort sett unggutter, og skulle det bli skader så vil laget fort bli veldig svekket.

Cole Grossman fikk en av de mest idiotiske og unødvendige skadene, når noen dro stolen unna han og han smalt hodet i gulvet og har fått en hjernerystelse som ikke vil gi seg. Situasjonen rundt han er meg kjent uavklart, og med tanke på at Annan også er borte fra i fjor så fremstår midtbanen klart svekket per nå. Issah er en ok tippeligaspiller, men var et av de svakeste leddene på medaljelaget i fjor og han får et langt tyngere ansvar i år.

Offensivt har de fortsatt ikke fått erstattet Diomande som forsvant i fjor sommer, og når tilrettelegger El- Ghanassy også har forlatt klubben så er det bare Assante igjen av den fryktinngydende trioen på topp. Jeg regner med at det kommer en spiss inn før vinduet stenges, men det er alltid en gambling. Av vinterens signeringer er nok låneavtalen med Eghan mest spennende, han har en del matching fra nederlandsk serie og er en liten teknisk og kreativ spiller. Så trenger han nok lagkamerater som kan bruke hans kvaliteter.

Stabæk overrasket med sitt trenervalg av skotten McKinley, som har vært assistenttrener under David Moyes. Men han har ikke hatt hovedansvaret før, og det er noe helt annet og det er mange gode trenere som ikke har formatet til å bli en like vellykket hovedtrener/manager. Og så er det ikke lett å ta over et trenergeni som Bradley, både på det fotballfaglige og menneskelige nivået, og så kommer man til en fremmed kultur, kjenner ikke til verken egne spillere eller lagene en møter. Så har han selvsagt et apparat rundt seg. Jeg er som den skarpe leser sikkert forstår skeptisk til hele prosjektet, og blir det først tungt så kan det bli veldig tungt.

Jeg tror det blir bunnstrid, og sommeren kan bli riktig så tøff siden de skal ut i E-cup også. 14.plass og kvalik er spådommen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.03.16 14:50

13.plass Brann

Brann er heldigvis tilbake i det gode selskap, det er viktig med et tippeligalag fra Norges nest største by, og med Brann så blir det alltid engasjement.

Norling-fiaskoen sendte de først sjokkerende nok ned i Obos-ligaen, og så klarte de å gi han fortsatt tillit og var egentlig nærmere et nytt nedrykk enn å rykke opp. Da tok klubben grep og sparket svensken og erstattet han med lokale Lars Arne Nilsen som hadde hatt stor suksess i Hødd. Da ble resultatene bedre, det ble mindre floskler og mer kjemping og knallhardt defensivt arbeid. Dermed kunne de med grei margin sikre seg et opprykk og de står nå rustet for å overleve i tippeligaen.

Leciejewski var i unåde hos Norling, men er nå tilbake i godt slag og det fins ikke mange bedre keepere enn han i ligaen. Matchvinner på sine beste dager, og ellers stabil, det blir ikke mange tapte poeng i år som vil skyldes sisteskansen.

Forsvaret satt seg etter hvert og utover høsten slapp de knapt inn mål før det ble 6 mål imot på de 3 siste kampene. Men da var opprykket så godt som sikret etter opprykksfinalen mot Kristiansund som de vant 1-0. Demidov begynner å finne tilbake til seg selv, og han og Acosta er blitt samspilte. Det er en god stopperduo.  Ruben Kristiansen var en stor suksess i Tromsø før han etter en stund havnet i unåde hos Rekdal i Vålerenga, og det er ingen tvil om at han holder et høyt tippeliganivå og det kan se ut som han er på vei å finne tilbake til det. Nouri var talentet som aldri helt tok av, men har funnet seg til rette i Brann og det blir spennende å se om han endelig tar tippeliganivået. De har også hentet inn en ung finsk forsvarspotet i Hatakka, hvordan nivå han ligger på er foreløpig vanskelig å vurdere.

Fredrik Haugen var også sett på som et stort talent, men det ble mer pannekake enn kransekake ut av prestasjonene hans til nå. Kan se ut som han har hatt godt av et år på nest øverste nivå, og forventningene er store for at han skal bidra med en del målpoeng sammen med den høye intensiteten i spillet han er kjent for. Har hentet Remi Johansen fra Tromsø, en annen spiller som har stagnert ? men han er en spiller med god fysikk, en herlig dødballfot og legger alltid ned en betydelig arbeidsinnsats, men han er dessverre noe temposvak. Trenersønnen Heltne Nilsen fikk aldri det helt til i Vålerenga, men er en skikkelig kriger og det vil gjøre vondt å møte Brann med han på banen. Generelt så virker det som om de defensive kvalitetene langt overgår de offensive på midtbanen til Brann, det blir kanskje ikke så sexy fotball av det, men det gjør hvert fall sjansen for å etablere seg i tippeligaen større.

De har hentet inn en ny kantspiller i Vega, og i kjent bergensk optimisme så står de ikke på de positive spådommene rundt han. Og for Branns del er det viktig at han slår til, for det har ikke vært mye offensivt å glede seg over i vinter og det var det strengt tatt ikke på nivået under i fjor heller. Huseklepp og Braaten har mye å bevise, men jeg er skeptisk om de lengere har nivået inne, har man først visnet så blir det sjelden en ny vår. Kristoffer Larsen innehar et høyt toppnivå, men stabiliteten er en mangelvare. På topp har de hentet inn danske Hvilsom, ingenting foreløpig tyder på at det er gull som er hentet inn ? og så får vi se om det er Orlov nivå eller bedre. Bak så er Skålevik alternativet, han er uprøvd på dette nivået, men passer i måten Brann ønsker å spille.

Jeg har stor respekt for jobben Nilsen har gjort i Brann til nå, han har fått struktur på laget og det er nok kvalitet i troppen til å unngå bunnstriden og det tror jeg de klarer fint i år. Det blir 4-3-3 og jeg forventer at laget kan skape en del på kontringer, mens det blir tyngere å styre spillet. De defensive kvalitetene i stallen er betydelig bedre enn de offensive, og jeg holder laget som et av de mer typiske under-lagene i ligaen. Og det er jo en ganske stor vending fra tidligere når det nesten var underholdning og scoringsgaranti når Brann var i aksjon.

Returen i tippeligaen blir tøff, men sjansene til å overleve bør være gode og skulle nykommerne Hvilsom og Vega slår til så blir jeg ikke overrasket om de klarer en plass på øvre halvdel. 13.plass.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.03.16 17:55

12.plass Bodø/Glimt

Bodø/Glimt sin seiersrekke i fjor sommer er nok den villeste i Tippeligaens historie. Om man satte 100 kroner på at Glimt skulle slå Vålerenga, og så satt gevinsten videre i den seks kampers lange winnerstreaken så kunne man cashet inn 826.210 kroner. Det var den totale galskap!

Så er det selvsagt ingen som spiller slik, men om du hadde satt 1000 kroner på seier til Glimt i hver eneste serierunde så hadde du tjent over 19.000 kroner. Det forteller om hvor undervurdert Glimt ble i fjor.

Så hva er ståa for Glimt i år? I tillegg til Badou som forsvant i fjor sommer så er Sane borte fra midtforsvaret, Londak har reist til Rosenborg og Sørloth prøver lykken utenlands. Det skal i utgangspunktet være en svekkelse både offensivt og defensivt. I tillegg har det kommet et trenerskifte i at Halvorsen har dratt til Fredrikstad, mens assistent Bjørkan har tatt over ansvaret.

På keeperplass er det stor usikkerhet, de har hentet inn Simon Thomas som var førstekeeper i Strømmen i fjor. Jeg har ikke sett han nok til å gjøre meg opp en klar formening om han, men nivå på Obos-ligakeepere er stort sett lavt. Klubben ønsker å hente inn en til keeper, men det blir mest sannsynlig en backup-løsning.

Bjørnbak tar tatt turen hjem mot nord etter noen år i Haugesund, og han har en umulig oppgave i å erstatte Sane som på sitt beste var flere hakk over Tippeligaklasse. Men Glimt har sett stødig ut defensivt i oppkjøringen, så samarbeidet mellom Bjørnbak og Moe kan kompensere noe for tapet av Sane. Hentet inn en ny back i Jonassen og det er en sterk signering av en spiller som holder godt tippeliganivå, på høyrebacken ser det langt svakere ut, Valentin er borte og det er en kamp mellom Jacosen og Edvartsen om å erstatte han.

Glimt har jaktet på en balanserende midtbanespiller, og Bjørkan mener at han har funnet gull i Babenko. Foreløpig har han ikke overbevist med mange balltap og sliter med å være kjapp nok i både hode og bein, tar nok tid å bli vant med intensiteten som er i Tippeligaen. Ser dog at han har klare kreative egenskaper og klarer Glimt å få han til å være ballfordeler for kantene og indreløperne Normann og Furubotn så blir det spennende.

Mathias Normann fortjener et eget avsnitt, han har vært Glimts klart beste spiller i vinter og det her kan bli hans store gjennombrudd. Gode basisferdigheter og flink til å lese spillet, og får han tillit over tid i Glimt sitt tydelige angrepsspill så kan vi ha en ny stjerne her. Furubotn er en god tippeligaspiller med innsats og trykk i spillet. Bak er det mer usikkert med ungguttene Konradsen og Berg.

Glimt er kjent for sin tydelige offensive profil, med hurtige overganger der kantene spiller sentral rolle. Bjørkan er flasket opp på det, og var selv en slik kantspiller. Så vi vet hvordan Glimt ønsker å spille, og Trond Olsen vet vi også leverer selv om han har vært elendig i oppkjøringen, på høyrekant har de hentet inn Jevtovic som er over gjennomsnittlig teknisk begavet i Tippeligamålestokk, men som i treningskampene ikke har virket veldig produktiv verken som målscorer eller tilrettelegger ? så får vi se om det kommer når han blir mer kjent med sine lagkamerater.

På topp så ser det ut til at de setter sin lit til Azemi, og det lukter det ikke mål av. Han har høy intensitet i spillet sitt og er vond å møte, men han brenner for mye sjanser og jeg ville ikke følt meg trygg på at han skal komme opp i tosifret antall mål. Og om Azami ikke lykkes, så er det Martin Wiig som må ta ansvaret, og det virker som en noe merkelig signering siden han ikke er en naturlig 4-3-3 spiss og jeg tror at han er i klubben handler mer om at han opprinnelig er fra Bodø og at han er en billig backup-løsning.

Bjørkan har fått god erfaring med gode resultater både i Alta og Ranheim, og nå sist som assistenttrener i Glimt. Jeg er ikke i tvil om at han er klar for oppgaven, og både pedagogisk og fotballfaglig har det som skal til for å lykkes i Tippeligaen. Han slipper også å tenke på hvordan Glimt skal spille, Glimt spiller som de alltid gjør og det handler mer om å få relasjonene til å sitte og få ungguttene til å ta et steg. Jeg tror Glimt vil klare seg greit i årets sesong, det er neppe kvalitet nok i stallen til å overgå fjoråret, men en mer stabil sesong i underkant av midten på tabellen er å forvente. Så er stallen tynn på stort sett alle plasser og blir det mye skader så kan ting bli mer komplisert og nedrykk er på ingen måte utesluttet. Tipset sier 12.plass.

Jeg holder Glimt som et litt mer sannsynlig over-lag enn gjennomsnittet i tippeligaen, det er svekket defensivt og så får vi se om Bjørkan for orden på angrepsspillet.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.03.16 18:30

11.plass FK Haugesund

Haugesund har blitt fast inventar i tippeligaen, etter medaljesesongen i 2013 så har det vært to tyngere år nå og da kan det være lurt både med trenerbytte og å gjøre litt endringer i stallen så ting ikke blir satt.

Laget har mistet mye offensiv slagkraft med salgene av både Gytkjær og Diedhiou, og utfordringen for den nye manager Dempsey er å utvikle nye målscorere. For bakover på banen ser det langt mer trygt ut nå i vinter etter en forferdelig høst. Det eneste laget de slo fra september og utover var Sandefjord. Så om den trenden ikke brytes så rykker Haugesund rett ned.

Bråtveit har klart noe så sjeldent som å etablere seg som førstekeeper som tenåring, og han har gjort det på en imponerende måte. I utgangspunktet så ser han noe lav ut til å bli sett på som et stort keepertalent, men han har gjort det til skamme med å være taktisk og teknisk god og til å være så ung så er tabbene overraskende langt mellom hverandre.

Haugesund skal spille 3-5-2, som nok fort kan bli 5-3-1-1 i kamper hvor de blir presset, det gjør at laget bør ha en god defensiv stabilitet. Ekong vil få mye tillit og er nøkkelen i forsvaret for Dempsey. Med seg får han nyankommede Tubic, en rutinert serber som sies å ha gode grunnferdigheter som balkanspillere stort sett alltid innehar. Anthony er en nigerianer som det er forventninger til kan være en mann for fremtiden, så får vi se hvor lang tid det tar før han taktisk kommer opp på nivået som kreves i tippeligaen.

Haraldseid tar den ene vingbacken. Begynner å få erfaring, men er nok mer traust enn eksepsjonell. På venstresiden er det mer eksepsjonelt med Stolås som har stått for noen av de mest minneverdige målingene i tippeligaen de siste årene, men det er langt mellom lørdagsgodiset og spørsmålet er om han med alderen kan få mer stabilitet i prestasjonene. Et mer defensivt alternativ er Myrestam som har vært skadet i vinter.

Mange valg på midten, men kvaliteten er det mer grunn til å stille spørsmål om. Mæland har fått mesteparten av karrieren ødelagt av skade, og det er spørs om han noen gang vil få ut sitt potensiale. En joker om han holder seg skadefri. Hentet en ghaneser fra tsjekkisk fotball i Mensah og det norske talentet Tronstad fra Huddersfield, vanskelig å spå om de kan ta nivået. Har også et par lånespillere, Kiss som ikke imponerte veldig i fjor og en bosnier fra belgisk fotball som skal ha gode offensive kvaliteter.

På topp er det veldig tynt, og de jakter fortsatt på en erstatter for Gytkjær, og om ikke så må de stole på Agdestein som ikke har vært i nærheten av nivået tidligere, eller Miljeteig som kommer fra 2.divisjonsfotball eller den nye 18 år gamle afrikaneren Shuaibu. Det er vel mest sannsynlig at ingen av de blir en suksess.

Dempsey skal prøve seg i det noe vriene 5-3-2 systemet som Sandefjord slet med i fjor, men Haugesund vil nok være mindre ambisiøs i spillestil og jeg forventer at laget vil være vanskelig å bryte ned. Og så er problemet offensivt, uten ny spiss inn så er det nok laget med minst offensiv power av alle lagene i tippeligaen. Og Dempsey har med den dårlige avslutningen på fjoråret alt satt et press på seg selv, så er ikke FKH en klubb som får panikk, så noe arbeidsro får han. Men Haugesund er et av lagene som kan rykke ned, men jeg syns det er tegn til bedring og det er definitivt andre lag som har større problemer inn i sesongen. 11.plass og ny kontrakt er min spådom.

Ser på det som et over gjennomsnittlig under lag denne sesongen, klart bedre defensivt enn offensivt.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
09.03.16 22:20

10.plass Tromsø

Tromsø hadde en fryktelig tung tilbakekomst til Tippeligaen, 29 poeng som laget fikk i fjor er et nedrykk verdig, men heldigvis for «Gutan» så var det tre lag som var enda dårligere.

Tromsø ble overvurdert både i forhåndstipsene og i oddsmarkedet i fjor. I år virker forventingene å være at det blir en kamp for å overdrive.

Keeperplassen var klubbens største problem i fjor, mye for at Kongshavn fikk sin sesong ødelagt av skade og reservene Lekström og Heigre ikke hadde tippeliganivå inne, selv om den sistnevnte hadde noen gode enkeltkamper. Nå har Kongshavn vært skadefri siden slutten på forrige sesong, og han er på sitt beste en matchvinner som han var både i Vålerenga og Sarpsborg. Han har hele karrieren manglet stabilitet, men han er enda ung til keeper å være og får han tillit så kan han utvikle seg til en toppkeeper i Tippeligaen. Er avhengig av å klare holde seg skadefri og at skadene ikke har satt han tilbake.

TIL har hentet inn en kroatisk 29 åring som keeperutfordrer. Treningskampene har ikke avslørt noe om nivået på han, så forhåndsomtalen om en teknisk god keeper som har stagnert etter å ha blitt ansett som et stort talent (mange U-landskamper) får stå som utgangspunkt for vurderingen. Åpent om hvem som blir førstevalget, men jeg holder en knapp på Kongshavn. Uansett TIL bør være litt bedre rustet her enn i fjor.

TIL slet defensivt i fjor, men det var en positiv utvikling, etter å ha sluppet inn katastrofale 22 mål første 10 seriekampene, så slapp de 28 mål på de siste 20 kampene. Det er uansett ikke bra, men det vil si 42 mål sluppet inn om kommende sesong er lik siste 2/3 av fjoråret. Og da rykker man garantert ikke ned.

Wangberg er bankers i midtforsvaret, han er en habil tippeligastopper som ikke har noen klare svakheter og begynner å få den erfaringen som stoppere trenger for å prestere. Ødegaard var en av tippeligaens største skuffelser i fjor og treningskampene i vinter ser heller ikke bra ut. Jeg blir ikke overrasket om han havner på benken fra start på denne sesongen. Stopperplassen kan gå til det ambisiøse stoppertalentet Jostein Gundersen, han er en mer offensiv stoppertype og virker uredd. Taktisk en del å gå på og han er uprøvd på det her nivået. Men Flovik har neppe mye å tape på å satse på han denne sesongen. Gjesdal har sett bedre ut i oppkjøringen enn tidligere, men har store tempoproblem og teknisk et stykke under middels. Har fått prøvd seg en del på venstreback i vinter i Antonsens skadefravær og klart seg bra.

TIL slet på backene i fjor, særlig vårsesongen var skrekkelig, men både Norbye og Antonsen spilte seg opp. Norbye har en ekstrem fart, og kompenserer for taktiske svakheter med den i tillegg til å være en offensiv trussel. Antonsen har en god venstrefot, men mangler tempo ? utviklet posisjonsspillet utover sesongen og en av spillerne som blomstret etter trenerskiftet. Lasse Nilsen utfordrer han, rask og teknisk god spiller, som mangler naturlige defensive fibre, noe mer uferdig enn Antonsen.

Mye av grunnen til at TIL ble bedre defensivt utover sesongen var Landu-Landu, han var skadet innledningsvis, men er nå TILs viktigste spiller som den som dekker mye rom mellom forsvar og midtbaneleddet og med sugende taklinger. Ikke helt på tidligere TIL-stjerne Kara sitt nivå, men er fortsatt i utvikling. Med seg på midtbanen er nok tanken at han skal få Gamst Pedersen, men foreløpig er han skadet og det er uvisst når han er tilbake. Han vil gi laget både løpskraft og kreativitet, samt en av ligaens beste dødballføtter. Jonas Johansen har hatt en god vinter, er anvendelig som spiller og gjør en god jobb i begge boksene. Kan bli vel stasjonær og han har aldri tidligere klart å spille seg til fast plass. Inn har de også hentet en ny svenske i Jacobsson som erstatter for Hansson, han har spilt i to treningskamper og nok vært lagets dårligste i begge. For TILs del bør man håpe på bedring. Talentet Fredrik Michaelsen blir spennende å følge, beskrives som en kreativ og målfarlig spiller, så er spørsmålet om han klarer å ta nivået alt første sesongen.

Offensivt gikk det motsatt vei, etter 14 mål på de første ti kampene så ble det bare ti mål på de ti siste kampene. Det er veldig dårlig, og siden den gang er altså kraft-spissen Ondrasek borte. Nå brente han mye sjanser i sin siste TIL-sesong, så tapet bør ikke være så stort. Men det endrer ikke på at TILs offensive slagkraft er et stort spørsmålstegn. Lehne Olsen er hentet inn, hans toppnivå er bra og er han på så holder han definitivt nivået, men det har vært ustabilt til nå i karrieren og han har aldri prestert i Tippeligaen. Runar Espejord fikk et lite gjennombrudd på høsten i fjor, og han bør ta nye steg i år ? men vinteren har vært tung for hans del, og det er ikke sikkert at han vil få den nødvendige spilletiden til å bygge opp selvtillit og trygghet. TIL har også hentet inn en murbrekker i Tunisiske Moussa, en spiller med en elendig CV, men mye muskler. Sjansen for at det blir flere gule kort enn mål er stor. Men kan brukes for å endre kampbildet ved behov.

De andre offensive rollene virker bedre, i Magnus Andersen vet man hva man får, en arbeidsmaur som alltid står for litt målpoeng. Han kan spille på begge sidene, samt sentral i banen og det gir Flovik en del valgmuligheter for å sette sammen laget. Ingebrigtsen fikk sitt gjennombrudd i fjor, var ujevn ? på sitt beste lagets store spiller og på sitt verste usynlig og som sluntret unna sitt defensive ansvar.  Sett tam ut i vinter. Inn har de hentet islandske Sigurdarsson som det er store forventninger til, og det ble neppe mindre av to mål i generalprøven mot Brann.

Åsen var det stilt store forventninger til fjor og hadde enkelte gode prestasjoner, men alt i alt så kom aldri gjennombruddet og høstsesongen ble også delvis ødelagt av skader. Har sett frisk ut i oppkjøringen, og forventer at han blir spillmotoren i laget og får sitt gjennombrudd i år. Det vil styrke TIL-laget betydelig fra fjoråret.

Flovik tok over etter den dramatiske avskjeden til Steinar Nilsen, og han er godt likt både i spillegruppa og i ledelsen på Alfheim og har fått forlenget sin kontrakt ut 2018-sesongen. Er sterkt faglig skolert og har fått mye erfaring gjennom sitt arbeid med ungdomslandslagene. Dette er første hovedtrenerjobb på det her nivået og det er stilt spørsmål med om han er en tøff nok leder. Har sin styrke i spillerutvikling og det er opplagt at TIL satser på utvikling av egne spillere og at det er veien til suksess for klubben. Han har sagt at han ønsker å variere mellom 4-4-2 og 4-4-1-1 (som i stor grad fremstår som 4-2-3-1). Vinteren har vist fremgang på kontringsspillet og det er nødvendig for å ta flere poeng borte, mens det etablerte angrepsspillet har vært dårligere. Med Gamst Pedersen på banen så bør laget bli farligere på offensive dødballer enn tidligere.

Oppsummert så tror jeg på et steg frem for «Gutan» denne sesongen, men usikkerheten både på keeper og spissplass gjør at verken nedrykk eller rett bak topp 4-5 vil være overraskende. Jeg holder det som sannsynlig at laget vil slippe inn færre mål enn i fjor, men at det ikke blir noen større offensiv fremgang, ergo er TIL et av lagene som jeg mener vil være i flere under 2,5 mål-kamper enn gjennomsnittet i ligaen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
10.03.16 07:57

9.plass Vålerenga

Vålerenga begynte fjoråret bra, før det raknet i løpet av sommeren og høsten. Det er en nedadgående utvikling, og spørsmålet som må stilles før sesongen stilles i gang er om Rekdal er riktig mann til å snu dette. Mer om han senere.

Å være keeper i Vålerenga er en uriaspost, der keeperne under Rekdals tid enten er blitt avskiltet eller sendt på dør. Derfor er det to nye keepere i klubben denne sesongen som skal pushe hverandre. Foreløpig har den svenske keeperen Sandberg vunnet kampen mot Falch og så er spørsmålet om han får tillit også etter en dårlig prestasjon eller tre. Sandberg beskrives som et talent som aldri har slått helt igjennom, men han begynner nå å komme i en fin keeperalder og miljøbytte kan slå positivt ut. Falch hadde en god sesong i fjor, og er nok mer klar for å ta nivået nå enn når han var oppe i tippeligaen sist med Sandnes Ulf. Jeg tror ikke Vålerenga er svekket på keeperplass og så får vi se om det er en faktisk forsterkning eller om det blir en ny sesong med usikkerhet på keeperplass.

Wæhler går på en ny sesong, og det ser fortsatt ut som han skal holde nivået. Lagets viktigste spiller og det er avgjørende at han holder seg skadefri. Skadeproblem er det også for Tollås Nation, han fikk ødelagt mye av sin siste sesong i Aafk og startet fjoråret som skadet for Vålerenga, og er igjen nå skadet. Han er en god tippeligastopper på sitt beste, men for å få ut sitt potensiale så er det viktig å holde seg frisk og han var definitivt ikke på samme nivå i sin første VIF-sesong som han holdt hos tangotrøyene. Simon Larsen som back up er ikke beroligende, et talent som aldri har slått til.  På backplass gjorde Lundström en godkjent, men ikke mer prestasjon i fjor høst, men det er ikke lett å imponere på et lag som sliter. Har hentet inn rutinerte Arvidsson for å få erfaring i den unge troppen, det er nok et smart trekk. Jääger var et av lyspunktene i fjor høst, og da er det selvsagt naturlig at han sannsynligvis havner på benken i år.

Christian Grindheim gjorde i stillhet en god sesong for Vålerenga i fjor, viktig spiller både offensivt og defensivt for laget, og en av få spillere som har full tillit hos Rekdal. Med seg sentralt får han unggutten Sander Berge som fikk sitt gjennombrudd i fjor høst, herlig fysikk og en spiller som er veldig trygg med ball. Stengel har ikke helt fått sitt gjennombrudd, men er en nyttig sliter med herlig intensitet i spillet og venter fortsatt på den omtalte pasning og dødballfoten viser seg frem.

Det kreative skal Zahid stå for, etter et veldig sterkt gjennombrudd i 2014 så var fjoråret et betydelig skritt tilbake. Men oppkjøringen har virket positivt. Fredheim Holm var veldig god i vår sesongen med 9 målpoeng, før det gikk tråere utover med kun 3 målpoeng – toppnivået er skyskraper høyt, men det er sjelden han presterer over tid og i tillegg er han alltid skadeutsatt. Moa prøver å få fart på karrieren sin igjen, men det ser ikke videre lovende ut. Kroppen spiller ikke på lag og han mangler både kvikkheten og det rappe skuddet. Og det er et problem for Vålerenga, de har ingen naturlig spiss som kan stå for 15 mål, de hentet inn Brown i fjor som var en skuffelse, og så får vi se om han har akklimatisert seg til tippeligaen denne sesongen.

Kjetil Rekdal har en imponerende CV, det er ikke så mange norske trenere som kan vise til både seriegull og flertallige cuptriumfer. Men avslutningen i Aafk ble ikke så rosenrød, og foreløpig etter 2 sesonger i Vålerenga så står det meste i stampe. Er en dreven taktiker og man kan aldri helt vite hvordan laget vil fremstå fra kamp til kamp, og det er positivt i at det kan overraske motstanderen, men det er negativt i at det er ødeleggende for relasjonene og at spillere hele tiden opplever å bli vraket er ikke godt for selvtilliten. Rekdal vet hvor tøff internasjonal fotball er, men tysk brutalitet er ikke nødvendigvis det som gir resultater i vår hjemlige andedam. Snart må resultatene komme, og gjør de ikke det så er veien til å miste både garderoben og supporterne kort. Rekdal trives under press, og det er han virkelig nå.

Som de fleste andre så er jeg inne på at det blir en midt på treet tilværelse denne sesongen. 9.plass.

(Innlegget ble redigert 10.03.16 07:57)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
10.03.16 08:14

8.plass Aalesund

Aafk hadde en turbulent fjorårssesong med den rekordtidlige og brutale sparkingen av Harald Aabrekk. Laget ble utover sesongen veldig direkte i spillestilen og det ga resultater, etter trenerskiftet så var Aafk en middelhavsfarer med god margin ned til bunnlagene. Før årets sesong er det gjort betydelige endringer i spillerstallen, men Fredriksen gameplan ligger fast.

I mål er Grytebust borte, og det kan være lurt for begge parter etter så mange år i klubben. Og Lars Cramer har et toppnivå som er god tippeligaklasse, men han har til nå i karrieren vært for ustabil. Men nå er han kommet et stykke opp i 20årene og det bør bli mer stabilt etter hvert, og han er en stor og flott keepertype som det er lett å falle for. Andreas Lie utfordrer han, og har fått en del tippeligaerfaring, men vanskelig å komme med like rosende omtale av han.

Forsvaret ser med første øyekast veldig svekket ut, de har mistet Dyrestam som var den eneste der bak som presterte i godkjent i fjor. Verken Lie, Skagestad eller Mantyla imponerte når de fikk sjansen som stopper i fjor, og det er overraskende at ikke man har klart å hente inn en forsterkning her. På begge backene er det stor utskiftning, og jeg vil mene at laget er styrket her. Særlig Kirkeskov har imponert i treningskampene, og heller mot at han kan bli en hit. Unge Arnarson er et større spørsmålstegn. Så er det blitt en overgangssaga rundt John Arne Riise, han er når jeg skriver det enda ikke klar for klubben, men jeg mistenker at det ordner seg og at han gjenforenes både med sin tidligere klubb og sin bror. Riise er helt sikkert godt trent, og bør bli en god signering.

Den sentrale midtbanen har stor løpskraft ved å bruke Bjørn Helge Riise der sammen med Orry Larsen, og så vil det kreative komme på kantene. Marlinho kan bli en stor publikumsattraksjon, veldig ujevn i vinter, men viser et toppnivå som er veldig høyt og så blir det Fredriksens jobb å drille han inn taktisk. Jeg tror det blir suksess. Også hentet inn Edwin Gyasi i forrige uke, og det er store forventninger til han, og så får vi se om han lever opp til hypen.

På topp så har Leke fått seg nye lekekamerater i Kina, og inn har klubben hentet tidligere Stabæk-spiller Boli. Jeg tror det er en styrking av laget, Boli er en mer naturlig avslutter og vil passe veldig bra til den direkte stilen Aafk legger opp til, og med kreative kanter som kan mate han med bakromsballer så kan det bli mye underholdning i danskebåten kommende sesong.

Fredriksen gjorde en godkjent første sesong som hovedtrener, og det virker som han har en klar tanke om hvordan han vil spille fotball. Det er kanskje ikke så vakkert, men det kan være effektivt. Utfordringen blir å sette sammen laget defensivt, både i fjor og i vinter har det sett veldig shaky ut bak der. Det er et potensiale i Aafk-stallen til å legge seg rett bak medaljekandidatene, men de defensive problemene gjør at det er grunn til å tro at de havner hakket lengere ned på tabellen. Som så mange andre lag har de en ganske tynn stall, og det er opplagt slik at skadesituasjonen kan få betydning også for tangotrøyene. De tre offensive signeringene må mislykkes voldsomt for at jeg skal tro at Aafk rykker ned, de har gjort en god jobb på overgangsmarkedet med et minus på stopperplass. Og i motsetning til mange andre lag i Tippeligaen så har klubben ressurser til å forsterke laget frem til vinduet stenges nå i vår og i sommer om behovet skulle melde seg. 8.plass.

Jeg holder Aafk som et klart mer enn gjennomsnittlig over-lag, de virker spennende offensivt og svake bakover, og forventer at det blir mer målrike kamper enn i fjor.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
10.03.16 11:30

7.plass Sarpsborg

I Sarpsborg har det vært skikkelig svingdør i garderoben, over halve laget er erstattet fra mannskapet som tok de til cupfinalen i fjor. Og derfor er kanskje også Sarpsborg det laget i divisjonen som det er vanskeligst å vurdere foran årets sesong.

To nye keepere, begge fra Rogaland, er hentet inn. Østbø tapte keeperkampen i Viking i fjor og prøver nå lykken i Østfold. Kristiansen har vært keeper i Bryne de siste årene, han var omtalt som et stort talent, men har stagnert. Alt i alt er det godkjent tippeliganivå og to keepere som fortsatt er unge og kan utvikle seg videre.

En av vinterens snakkiser har vært Jakob Glesnes som har storspilt i midtforsvaret og skal ha stor ære for at Sarpsborg nesten ikke har sluppet inn mål i vinter. Heieren Hansen har blitt Mr Sarpsborg, og der laget tidligere har vært sårbar når han har vært borte så kan det nå bli at han havner på benken bak Østli som leverer stabilt overalt han er. Jónsson virker som en sterk signering på venstreback, en spiller som kjemper om plass i Island EM-tropp bør klare å bite godt fra seg i tippeligaen. Har også bredde i stallen med Toivomäki og Thomassen som begge er tilbake fra skade.

På midtbanen vil Ernemann nok også i år være nøkkelen, han har evnen både til å styre og balansere spillet. Med seg får han Trondsen som har sett sterk ut i vinter, en spiller som venter på sitt store gjennombrudd og jeg er optimistisk på at det kommer i år. Tokstad var positiv i fjor, men brente uhorvelig mange sjanser, så får han gjelder det å forbedre effektiviteten så kan han bli en attraksjon.

Bosetti blir en spennende tilvekst både for Sarpsborg og Tippeligaen, og skal foreløpig være i klubben frem til sommeren. Er avhengig av et lag som fungerer rundt han, så vil hans rappe avslutninger bli giftige. Har også hentet inn Lindberg fra Ljungskile i Sverige, lyktes ikke på øverste nivået i Sverige, men har vist gode takter i vinter og kan bli en overraskelse. Mortensen signeringen var relativt vellykket, og klarer han å komme seg opp i et tosifret antall mål samtidig som han gir laget duellstyrke på topp så lover det godt for østfoldingene.

Geir Bakke hadde en varierende første sesong som sjef, imponerte med å ta laget til cupfinale der de var sjanseløse mot Rosenborg, samtidig så var det ingen fremgang i seriespillet, mye for en lang tørke under sommeren. Nå har han fått hentet inn egne spillere og det er sjelden en hovedtrener klarer å gjøre så store utskiftninger på så kort tid. Forventningene til at Sarpsborg vil bli bedre i år, og at de vil bli bedre utover sesongen når de blir mer og mer samspilte. Bakke har en god del strenger å spille på, med flere valg i de fleste posisjoner, og i utgangspunktet er det en tropp som er for god til å havne i bunnstriden. Og er treningskampene noe indikasjon så er det en god del å glede seg til for Sarpsborg. En optimistisk spådom om 7.plass til sarpingene.

 

(Innlegget ble redigert 10.03.16 11:30)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
10.03.16 14:14

6.plass Viking

Viking kommer fra en stabil sesong, rett under de aller beste. Det er en sterk prestasjon med tanke på salgene som ble gjort på sommeren. Så er det selvsagt surt å være 3 poeng fra medalje og komme til semifinale i cupen, et virkelig nesten år.

Det er gjort store utskiftninger foran denne sesongen, der kaptein og stopperbauta Sigurdsson og spissen Bödvarsson er de sentrale svekkelsene.

På keeperplass fikk Iven Austbø et seint gjennombrudd, og har sannsynligvis etablert seg i midtsjiktet av keepere i ligaen. Bak har han Heigre utfordrende, en keeper med en offensiv innstilling, så viste lånet i Tromsø at han ikke helt var på tippeliganivå, men det er heller ikke å forvente av en 20åring.

Kronberg er hentet inn fra Sarpsborg, en trygg og anvendelig forsterkning. Haugen har gjort venstrebacken til sin, og Viking og Jonevret kan begynne å høste av tilliten de har gitt han i år. Midtforsvaret ser tynt ut og det er ikke kommet inn noen erstatter for Sigurdsson. Etter åpent hus de første treningskampene, så har det bedre seg i det siste. Men er helt avhengig av at Mets og Soarez holder seg skadefritt og finner ut arbeidsfordelinga seg imellom.

På midten har de hentet inn Abdi Ibrahim, som ønsker å få fart på karrieren som har stoppet opp. Aggressiv og løpsglad spiller som liker å involvere seg med ballen. Jørgensen er en stabil tippeligaspiller som kan være med å balansere midtbanen fint, mens Sverrissson er et offensivt valg som dessverre har vært skadeplaget og ikke slått til i Viking foreløpig.

Bytyqi fikk bra med spilletid, men sto for kun 5 målpoeng som er noe skuffende. Har et høyt toppnivå, men det er ikke alltid det gir så konkrete resultater, og så er det dessverre for mange kamper hvor han underpresterer. Men er enda tenåring, så det er viktig med tillit. Utfordres av ung nigerianer med navn Sale, som nok først og fremst er et langtidsprosjekt, men det blir spennende å se om han har tippeliganivået inne allerede. Adegbenro gjorde en sterk første sesong i Viking, og sto for 10 målpoeng, og viser å holde et stabilt godt nivå.

På topp ser det ikke så lyst ut, laget har slitt i treningskampene og nyinnkjøpte Patrick Pedersen har ikke imponert, det er mulig at han rett og slett ikke har nivået inne. Abdullahi var et vellykket kjøp i fjor, og det er alt ryktes om at han kan forsvinne fra klubben til sommeren, selv om 8 mål på 27 kamper (24 fra start) ikke i seg selv er videre imponerende. Udoh er spiss nummer to fra Nigeria, og er nok et langtidsprosjekt, men kan fort bli en duo med sin landsmann på topp om ikke Pedersen viser bedre kvaliteter.

Jonevret har mange år i norsk fotball nå, og er en habil tippeligatrener, som kan fotballens ABC, men som jeg syns mangler en del på lederevner. I år blir utfordringen å klare å finne den riktige balansen mellom defensiv trygghet og det å la de talentfulle offensive spillerne få spille på hele sitt register. Foreløpig har det ikke sett bra ut i treningskampene, enten angrep og intet forsvare, eller stødig forsvar og intet angrep. Det må løses om de skal ta et steg videre fra i fjor. Det virker som et nytt år bak de beste, men hvor kvaliteten i stallen er for god til å rote seg ned i bunnstriden.

(Innlegget ble redigert 10.03.16 14:14)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
10.03.16 14:15

5.plass Strømsgodset

Strømsgodset er blitt et stabilt topplag, og når det så ut som det skulle rakne etter Deila sin exit så kom Ingebretsen inn og reddet sesongen. Så er spørsmålet om suksessen kan fortsette også etter at nøkkelspillere er forsvunnet?

I mål fortsetter Bugge Pettersen, det var litt overraskende når Godset satset på han i stedet for moten med unge keepere. Men han har gitt de stabilitet på keeperplass, samtidig som han ikke er eksepsjonell og alt for mange tv-redninger skal man nok ikke forvente i år heller.

Horn er borte fra midtforsvaret, men Høibråten, Valsvik og Madsen kjemper om de to plassene, og det er absolutt god tippeligakvalitet på alle tre.  Med Parr og Vilsvik på backene så er det ingen andre lag i tippeligaen som er sterkere her. Spesielt offensivt. Treningskampene har dog vist at laget har en del defensivt å jobbe med, og det er viktig å få satt siden laget offensivt virker mindre slagkraftig enn de siste årene.

Abu er en balanserende og pasningstrygg spiller som blir avgjørende både offensivt og defensivt. Med seg på midten er det flere alternativer, Ovenstad skal prøve å revansjere seg fra en skuffende høstsesong, mens Nana som vanlig er i klubben på lån. Vaagen Moen har fått ødelagt sin tid i Strømsgodset med skader, og spørsmålet er om han i det hele tatt kommer tilbake. Junior er også en gammel kjenning som er hentet tilbake, sliter med skade og det kan ta tid før han er tilbake i form.

Godset har hatt glede av mye godt kantspill de siste årene, men Storflo er nok ikke på samme nivå som tidligere. Keita gjorde det greit i Stabæk i fjor, men han er ingen midtspiss så det kan passe bedre i kantrolle i år. Men det er et stykke unna Wikheim standard. Kastrati vil utfordre, men har foreløpig ikke imponert.

Marcus Pedersen er en spiller som blomstrer i Strømsgodset, etter å mislyktes i Bergen så ble han en suksess fra første spark på ballen i comebacket i Godset. Så gjør hans aggressive spillestil at han har lett for å bli skadet, og han går glipp av de første kampene i sesongen. Avgjørende at han fortsetter å være like effektiv og holder seg skadefri om Strømsgodset skal være en gullutfordrer. De hentet også inn Høiland som er en spiller med høy intensitet og gir mye løpskraft på topp, ikke en like naturlig avslutter som Pedersen, og tanken er nok at han skal være en superinnbytter også i Godset. Sørum er fortsatt i klubben, også han skadeplaget og det er lenge siden han har satt fyr på tippeligaen og det er noe langsøkt at det skal skje i år.

Ingebretsen var et overraskende valg for Strømsgodset, som altså gikk for den interne løsningen når Nielsen gikk av. Og det fungerte utmerket, og det var egentlig en eneste lang opptur. Det var en back to basic tankegang etter at Nielsen endret på Deilas vinneroppskrift så har ikke Ingebretsen følt noe stort behov for å revolusjonere Strømsgodset. Det som er når man ikke er testet så mye på dette nivået er hvordan man vil takle en eventuell motgang, troppen er svekket fra i fjor, mens forventningene fortsatt er gullstrid og da er det opplagt en fallhøyde. Men Ingebretsen kan helt sikkert leve lenge på fjoråret, og det gir en klar trygghet at man er så klar på hvordan man skal spille og da handler det mer om relasjoner enn om at man må endre spillemønster.

Jeg tror på en litt tyngre sesong, og at det blir med en 5.plass på gjengen fra Drammen. Jeg forventer at Godset blir underholdene å se på, og at de er et av de mest typiske over-lagene i ligaen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
10.03.16 14:18

4.plass Lillestrøm

Lillestrøm avsluttet sesongen bra, og var rett i rygg på de beste lagene de 10 siste kampene etter en tung periode om sommeren som ødela medaljejakten. Laget har sett veldig bra ut i vinter og laget er en outsider i toppen i år, og de kan gå inn i sesongen uten alt for mye press på seg, det er forventet at de skal komme midt på tabellen. Dermed er de i posisjon til å bli årets overraskelse.

Origi var ligaens beste keeper i fjor og det han har vist i vinter tyder på at han blir enda bedre i år. Spørsmålet er hvor lenge han blir i klubben, men frem til han eventuelt forsvinner så har LSK en matchvinner som på egen hånd kan sikre poeng til kanarifuglene. Har tidligere slitt i feltarbeidet, men også der er det klar fremgang.

Kippe holder fortsatt nivået, og klarer han å unngå skader så vil han nok spille de fleste matchene også i år. Med seg har han Amundsen som har fått tillit og blitt en god fysisk sterk stopper i god Lillestrøm tradisjon. Skogseid er hentet inn, han stagnerte litt i Viking og floppet i Danmark, så er spørsmålet om han får rettet opp karrieren i LSK, er noe begrenset offensiv spiller, men det trenger ikke bety så mye på måten LSK spiller på. Rindarøy er på lån fra Molde, en av spillerne som klarte seg brukbart i Start i fjor og med bedre lagkamerater så kan det kanskje løsne.

Innocent skal gjøre ryddejobben på midten, gir alt i taklingene og spiller alltid på grensen på tross av sitt uskyldige navn. Martin er den kreative kraften, var god når han kom i høst og en av nøklene til å snu den svake trenden laget var i. Sett veldig bra ut i vinter også, en undervurdert spiller. Lundmo var god i 2014-sesongen, mens fjoråret ble et steg tilbake mye pga skader. Sliter med ryggproblemer, og det er usikkert på hvor mye han kan bidra og hvor lang tid det tar før han er i god matchform.

Jradi var ingen suksess i Strømsgodset, sto ikke på potensiale, men fikk aldri den nødvendige tilliten og det ble mest med innhopp. Men i vinter har han vært outstanding for Lillestrøm, og det kan hende at han får et skikkelig gjennombrudd og at Godset vil angre på denne avtalen. Friday er en annen spiller i rivende utvikling, avsluttet sesongen med 6 mål på siste 10 kampene og jeg forventer at han fortsetter. Er en absolutt kandidat til å bli toppscorer. Men også her er jo faren at LSK vil få et bud som de ikke kan takke nei til. Knudtzon var god i vårsesongen, men 2 mål på siste 12 kampene var skuffende. Men er en konstant trussel som motstanderen må ta hensyn til, en bakromspiller som er ekkel for alle lag å møte.

Kristinsson imponerte meg ikke innledningsvis, han fremsto passiv og ikke med den fandenivoldskheten som er nødvendig i det her yrket. Men utover høsten så fant han sin stil, og ble tydeligvis mer kjent både med egne spillere og resten av ligaen. Og man begynner å se en klar plan i det han ønsker, og det virker som han evner å få det beste ut av spillerne. Får han satt forsvaret bedre enn i fjor så kan det bli riktig så bra, og med matchvinnere både i mål og på spissplass så er ikke medalje utenkelig. Jeg tror de havner akkurat utenfor pallen med en 3.plass

lsklars
lsklarsInnlegg: 94498
10.03.16 14:26

Husk at vi har hentet inn rutinerte dansken Jakobsen i midtforsvaret. 4. Plass var optimistisk :))

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
11.03.16 08:10

Så sparkes tippeligaen i gang igjen, og det er alltid spennende og uvisst fra start siden det ikke er lett å bli klok på resultat og prestasjon i treningskampene. Men samtidig gir usikkerheten muligheten til å finne noen riktig gode spill. Det har til nå etter 16lagsserien ble innført vært litt større fordel og hatt hjemmekamp i seriepremieren enn en normal runde (51,8%), og jeg tror det bildet kan fortsette i år. Fire verdispill og jeg holder flat 50% av Kelly. Jeg begynner med 1000 units også i år.

Aalesund - Stabæk (2.25 - 3.66 - 3.30) (1.79 - 2.19)

En kamp som omtale foreløpig har handlet mest om John Arne Riises mulige overgang til klubben. Stabæk er svekket og det har ikke sett veldig bra ut i vinter, så Aafk er rettmessige favoritter. Jeg er noe overrasket over at tangotrøyene er så klare favoritter, siden jeg trodde at Stabæk kanskje skulle bli litt overvurdert innledningsvis i sesongen. Men oddsen her er fair og jeg står over spill på premieren. Litt spent på hvor dypt Stabæk vil legge seg, om de tenker forsvar så kan Aafk få trøbbel med manglende bakrom. Jeg har knapp verdi på under 2,5 mål, men såpass liten at jeg ikke forfølger den her.


Odd - Rosenborg (2.75 - 3.63 - 2.60) (1.69 - 2.28)

Et antatt toppoppgjør allerede i serieåpninga, og trønderne har et veldig godt tak på Odd inkludert de siste årene når lagene har vært jevne. Sist Odd vant var i cupen i 2007 og i seriespillet må man tilbake til 2004. Ganske vill statistikk. Så er ikke jeg den som vektlegger slik statistikk, rett og slett for at det er for mye utskiftninger i troppene til at slik har så stor psykologisk betydning. Jeg mener det er to jevne lag, der Odd fortjener et knapt favorittstempel pga hjemmebane. Enig i over/under.

Spill:

Hjemmeseier (DNB) - 2.04 Sbobet x 34.15 units (riktig odds 1,91)

Molde - Tromsø (1.45 - 4.81 - 8) (1.69 - 2.38)

Molde bør ha en fordel av å E-cupkampene, og mot Aafk sier ryktene at de evnet å styre matchen og vant fortjent. Forventer at det her kan bli en ganske lik kamp der Tromsø vil ligge dypt, og prøve seg på kontringer. Tromsø har litt influensa gående i troppen, og Gamst Pedersen blir sikkert ikke klar til å starte kampen i det minste. Bør være nivåforskjell på lagene, og jeg syns oddsen gjenspeiler det på en riktig måte.

Bodø/Glimt - Sogndal (2.25 - 3.60 - 3.45) (1.97 - 1.95)

Et antatt bunnoppgjør, og særlig for Glimt er dette en kamp der de må budsjettere med 3 poeng. De hadde en jævlig generalprøve, men dette blir en annen type kamp og jeg syns man får en generøs odds på nordlendingene. Glimt er et bedre lag enn Sogndal, og fordel av hjemmebane. Jeg syns 50% er en fair sjanse for at Bjørkans menn får 3 poeng, Knapp verdi på over-spill utfra mine prosenter, men ikke noe jeg forfølger.

Spill:

Hjemmeseier - 2.25 Pinnacle x 50 units (Riktig odds 2)

Sarpsborg - Haugesund (2.15 - 3.56 - 3.72) (1.99 - 1.93)

Interessant oppgjør mellom to av lagene som det er vanskeligst å vurdere innledningsvis i sesongen. Jeg syns oddsen er rimelig både 1x2 og over/under.

Strømsgodset - Brann (1.67 - 4.24 -  5.34) (1.62 - 2.46)

Verken Brann eller Godset hadde noen bra generalprøve, og det er noe usikkerhet rundt laget. Det er selvsagt nivåforskjell på lagene, men Godset kan få trøbbel med å bryte igjennom et normalt sett trygt Brann forsvar. Jeg syns 1x2 er riktig satt. Men jeg syns det er verd å spekulere i en målfattig kamp, Brann har vært et utpreget underlag under Nilsen og jeg tror Godset også må fokusere noe på defensiv struktur etter den miserable innsatsen mot Vålerenga. 

Spill:

Under 2.5 mål - 2.46 Pinnacle x 28.20 units (Riktig odds 2,27)

Start - Lillestrøm (2.74 - 3.55 - 2.75) (1.85 - 2.08)

To lag som har hatt forskjellige vinter, LSK går inn i sesongen med masse selvtillit, mens Start har fremstått vaklevoren og tapte generalprøven mot Obos-lag. Jeg syns Lillestrøm fremstår som et klart bedre lag, og dette er en kamp de bør vinne om de har tanker om å leve opp til mitt tabelltips. Så handler det om LSK å klare å avgjøre kamper til sin fordel. Jeg syns det er verdi på kanarifuglene, men jeg går for pengene tilbake ved uavgjort.

Spill:

Borteseier (DNB) - 1.93 Sbobet x 43.45 units (Riktig odds 1.79)

Vålerenga - Viking (2.30 - 3.65 - 3.30) (1.76 - 2.21)

Runden avsluttes mandag med det som de siste årene har vært helt ville målfester. De siste tre tellende kampene mellom lagene har 23 mål, eller vanvittig 7,67 mål i snitt. Skulle tro det var Oilers som møtte Vålerenga Hockey med slike siffer. Forventer ikke noe slikt i sesongåpninga, og syns oddsen er rimelig både på 1x2 og over/under. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
11.03.16 08:20

Hjemmeseier - Bodø/Glimt, 2.25 Pinnacle Sports

Ny sesong for hovedspillet, og etter 4 år på rad med overskudd så er det bare å satse på at trenden fortsetter. Jeg begynner med å gi tillit til de gule fra Nordland som møter nyopprykkede Sogndal.

Det har ikke gått videre bra for Glimt i vinter, og det reflekteres på oddsen, og kanskje særlig generalprøven mot Sarpsborg var skrekkelig. Men nå begynner alvoret og jeg syns ikke man skal legge så mye vekt på det som skjer når man øver. Glimt er bedre spiller for spiller enn Sogndal, og det er en klar fordel av hjemmebane. Jeg syns forsåvidt Glimt har virket godt defensiv strukturert i mange av treningskampene, og mot LSK så var det også mye offensivt krutt, men da var de fryktelig ineffektive. Nå møter de både et dårligere forsvar og en dårligere keeper.

For meg er det 50% sjanse for at Glimt tar denne seieren og kan få en god start på sesongen. I tabelltipset så valgte jeg å sette Sogndal sist, og jeg forklarer hvorfor jeg tror de faller rett ned igjen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
11.03.16 08:21

Tabelltips for topp 3 kommer i morgen, tiden ble rett og slett for kort. Men kommer i god tid før Rosenborg og Odd sparker løs i Skien.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35549
11.03.16 10:47
GoingKronos: Aalesund - Stabæk (2.25 - 3.66 - 3.30) (1.79 - 2.19) En kamp som omtale foreløpig har handlet mest om John Arne Riises mulige overgang til klubben. Stabæk er svekket og det har ikke sett veldig bra ut i vinter, så Aafk er rettmessige favoritter. Jeg er noe overrasket over at tangotrøyene er så klare favoritter, siden jeg trodde at Stabæk kanskje skulle bli litt overvurdert innledningsvis i sesongen. Men oddsen her er fair og jeg står over spill på premieren. Litt spent på hvor dypt Stabæk vil legge seg, om de tenker forsvar så kan Aafk få trøbbel med manglende bakrom. Jeg har knapp verdi på under 2,5 mål, men såpass liten at jeg ikke forfølger den her.

Har du løst til og si noe generelt hvor store avvik man tenger i en kamp du mener er balansert før det er verdi?

Jeg tok f.eks. akkurat sjansen på Stabæk til 3,60 i odds. Oddsen var 3,47 og jeg vurderte og satse på det også, og så plutselig hoppet den opp til 3,60.

Dvs. ofte ligger det jo informasjon bak oddshopp, men erfaringsmessig så har det vel like ofte ikke kommet frem noen spesiell informasjon.

Bet365 f.eks. hoppet fra 3,10 til 3,50 nå akkurat.

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
11.03.16 19:55
VivaLV: Har du løst til og si noe generelt hvor store avvik man tenger i en kamp du mener er balansert før det er verdi?

Jeg har ikke satt en helt klar grense, men jeg er altså strengere i år enn i fjor. Jeg hadde 2.13 som korrekt odds på under her, så det vil si 2.46% betting value med 2.19 som odds (bruker denne kalkulatoren).

Og det ble litt for lavt (12.30 unit i innsats) til at jeg tok sjansen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
12.03.16 14:11

3.plass Rosenborg

Rosenborg hadde en fantastisk fjorårssesong med seriegull, cupmesterskap og gruppespill i Europa League. Særlig vårsesongen var den beste av et norsk lag på veldig lenge. Men at det er starten på en ny storhetstid virker usannsynlig, for det er noen mørke skyer i horisonten.

På keeperplass er det i hvert fall stabilt, der Hansen holder høyt tippeliganivå og står foran sine beste år som keeper. Han er ikke en flashy type, så mange tv-redninger blir det nok ikke, men er en keeper å stole på. Klubben har også valgt å hente inn Glimts sisteskanse i Pavel Londak som reserveløsning og han holder også et godt tippeliganivå.

Strandberg forsvant i fjor sommer og han er ikke erstattet, men Reginiussen mistet nesten hele sesongen i fjor og dermed blir det litt som en ny signering i år og så får vi se om han kommer tilbake i samme slag som tidligere. Eyjólfsson har gjort det bra, og er nok bankers på laget og så vil Bjørdal og Skjerven være backup alternativer. Jonas Svensson sin omskolering til back har vært en stor suksess, og han får virkelig brukt motoren sin, han er en virkelig evighetsmaskin. Er blitt bedre i posisjoneringsspillet og så er det klart at han har en del offensive begrensninger. På venstre back er det flere alternativer, i rutinerte Dorsin, raske Skjelvik og talentet Gersbach, men alle alternativene virker noe svakere enn de andre gullutfordrerne.

Spillmotoren Selnæs er borte, og heller ikke han er erstattet, og det ser ut som om Konradsen får den sentrale jobben i år. Han imponerte ikke i sin tilbakekomst til Tippeligaen i fjor høst og det er en klar svekkelse. Indreløperne er de samme, med Mike Jensen som var genial i vårsesongen og ganske middelmådig om høsten, uten at det er helt enkelt å forstå hvorfor kvaliteten sank slik. Midtsjø har utviklet seg veldig det siste året og det blir spennende å se om det fortsatt er utvikling i 22åringen. Bak er det tynt, og de trenger nok forsterkning til høstsesongen når kampene kommer tett med tanke på Europa-spill.

Helland var outstanding i vår sesongen, men sluknet ut over høsten, mye av årsaken var skadeproblemer. Finner han tilbake til sitt gamle jeg er han kanskje ligaens viktigste spiller. Og så er selvsagt spørsmålet hvor lenge han blir værende i tippeligaen da. De Lanley gjorde det helt middels etter overgangen fra Viking, og forventningene var nok noe større enn det til han. Utfordres nå av Rashani som er tilbake i tippeligaen etter et skuffende opphold i Danmark. Har vist fine takter i vinter, men var noe ujevn når han var i Odd så får vi se om det om han har modnet som spiller.

På topp er det Gytkjær som skal ta over etter salget av Søderlund, et litt overraskende valg siden han er en ganske annen type midtspiss enn det Rosenborg har spilt med under Ingebrigtsen. Han hadde heller ingen stor sesong i Haugesund, og var noe skadeplaget. Vilhjalmsson er en mer typisk RBK-spiss og kan fort bli den som scorer flest for klubben, men han er anvendelig spiller som kan spille i hele sentrallinjen. Var en av lagets klart beste spillere i høstsesongen.

Kåre Ingebrigtsen var en overraskende suksess i Rosenborg, etter å ha blitt avskiltet i Bodø/Glimt så var det langsøkt at han skulle få sjansen på dette nivået. Men fotballen kan være merkelig. Jeg er dog ikke solgt verken på hans fotballfaglige egenskaper eller lederevner. Ingebrigtsen har RBK-stilen i ryggmargen, og det er en klar fordel. Så er spørsmålet om han klarer å shake up ting om laget blir å stange, utover høsten i fjor så skrek laget etter en alternativ plan når angrepsspillet ikke fungerte. Men sitter forsvaret slik det gjorde i fjor så skal det ikke allverdens med mål til for å kjempe om gullet.

Laget er nok mer et over enn et under-lag, men forventningene i oddsmarkedet er så ekstreme på mange mål i RBK sine kamper at det ofte er lønnsomt å spekulere i mindre målrike oppgjør, særlig på Lerkendal der motstanderen tetter igjen.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
12.03.16 14:12

2.plass Odd

Odd har etablert seg som et stabilt topplag og det er imponerende med de begrensede ressursene de har tilgjengelig. Og i år er året der de skal ta betalt for det langsiktige arbeidet, og aldri har de vært nærmere gull enn nå. Kan 2016 bli Fagermos store år?

Mistet Andre Hansen til Rosenborg før forrige sesong, og har valgt å gi tillit til det store keepertalentet Sondre Rossbach. Det var litt varierende i fjor, litt for mange tabber til at det holder for en gullutfordrer. Men han er veldig ung, og han er i utvikling. Jeg forventer at det blir mer stabilt i år, men at Odd må påregne litt flere tabber enn gullkonkurrentene.

Odd har nå tre kvalitetsstoppere å velge mellom, Steffen Hagen er sikkerheten selv og man føler at han kan spille kamp midt under et jordskjelv uten å bli satt tilbake av det. Eriksen overrasket veldig i fjor med å storspille på stopperplass og nå fortjener han oppmerksomhet for innsatsen på banen og ikke bare det fargerike livet hans utenfor. Tilbake har de hentet Semb som mislyktes i Brøndby og heller ikke fikk så mye tillit i låneoppholdet i Molde. Men i trygge omgivelser er det forventet at han skal blomstre til igjen. Espen Ruud har sine defensive svakheter, men han er stor offensiv ressurs og jeg forventer mange assist fra han i år og at Odd blir et livsfarlig dødballslag. Grøgaard er også en offensiv backtype og han er også tryggere i det defensive arbeidet.

Jone Samuelsen var nok bedre i 2014 enn i fjor, men det er uansett som kan måle seg med hans driv og når han er i form så er han nesten umulig å stoppe. Nordkvelle imponerte i fjor uten å skape mye overskrifter, men 9 mål fra indreløperrolle lar seg absolutt høre. Et eksempel på hvor dyktig Fagermo er til å bruke sine spillere riktig. Oldrup Jensen hadde en ujevn sesong, men når Odd tok fart på høstsesongen så var han nøkkelspiller. Denne treeren er så godt samspilt at de helt sikkert kunne gjort det godt i synkronsvømming. De har i tillegg hentet inn Våge Nilsen fra Haugesund, vårsesongen i 2014 var han fantastisk, etter det har det vært mye skadetrøbbel. Men toppnivået hans er skyhøyt og han kan få en ny vår under kyndig ledelse. Han er også anvendelig og kan spille både back og kant.

Det store spenningsmomentet for Odd og kanskje hele ligaen er hvordan blir Zekhnini å gjøre det, at han er et stort talent er det ingen som bestrider, men er han klart til å herje i tippeligaen allerede i år? Han viste prov på det alt i fjor og jeg for min del gleder meg til å følge han. Og så får vi se om han blir værende i klubben ut året. Occean spilte seg i form utover sesongen i fjor og viste på høsten at han fortsatt holder toppstandard i tippeligaen. Ingen grunn til å betvile om at han kommer opp i minst 15 mål i år også. Både Bentley og Halvorsen er ustabile, enkelt kamper som er gode, men mangler det siste lille på å være naturlige på gullfavoritt. Og bak Occean er det ingen naturlig målgjører, Kjelsrud Johansen gjorde det bra i Fredrikstad på lån i fjor.

Fagermo er nok mer hatet enn elsket i fotball-Norge, men selv de som misliker han innrømmer at han er en dyktig trener. Han kan det å organisere lag, og han tenker langsiktig og lar seg ikke affisere av uroligheter. Han er nok også dyktigere på personalpolitikk enn mange tror, spillerne jobber virkelig for han og at han har vært så lenge i en klubb uten å slite ut klubben viser at han nok har mer sosial intelligens enn han blir kreditert for. Odd spiller som Odd spiller, det blir ingen overraskelser, og den tydeligheten er avgjørende i en klubb som ikke kan konkurrere om de beste og dyreste spillerne.

Det blir bare nesten seriemesterskap, men et sølv vil være en veldig sterk prestasjon for Grenlandslaget.

(Innlegget ble redigert 12.03.16 14:14)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
12.03.16 14:15

Seriemester 2016 - Molde

Molde var store favoritter i fjor, og floppet totalt. Selv om de tok flest poeng den siste tredjedelen av sesongen så var hullet de hadde gravd for seg for dypt til at de klarte å spurte seg inn til medalje. Men for 2016 ser det veldig lyst og det er mye som taler for at Solskjær kan lede laget til et nytt mesterskap.

På keeperplass ble de svekket i fjor når Nyland forsvant, men Horvath vil få tillit til å utvikle seg etter at de var noe usikkert tidlig på høsten i fjor om hvem som skulle være førstekeeper. Er i noe samme situasjon som Odd, keeperen er ung og veldig talentfull, men mangler rutine og stabilitet.

Forren ble bedre og bedre utover sesongen, og sto frem i kampene mot Sevilla, og er ligaens beste stopper. Om plassen ved siden av han så regner jeg med at Solskjær vil rullere litt på Toivio og Gabrielsen, den førstnevnte er nok det tryggeste valget, men begge holder høy tippeligaklasse. Linnes er borte og erstattet av Isak Ssewankamo som har sin fortid i Chelsea. Det blir spennende å se nivået han på. Flo har etablert seg på et godt tippeliganivå og Rindarøy er også en kompetent reserveløsning.

Midtbanen er ung og talentfull. Hestad, Aursnes og Strand er alle U21-landslagsspillere og alle tre har potensiale til å være i toppliga i Europa i løpet av noen sesonger. Og om ikke det var nok så hentet de tilbake Singh som ikke trivdes i Danmark. Uansett hvem av de som får spille så er det ingen andre lag i ligaen som matcher det. Elyounoussi er fortsatt i klubben og på sitt beste så kan han avgjøre kamper på egen hånd, men har litt å gå på når det gjelder stabiliteten.

Mostrøm har mange år bak seg i Molde, og han gir alltid alt og er dermed en trener og supporterfavoritt. Pape er tilbake i klubben, har fart og ikke så mye mer, men brukes han riktig så må alltid motstanderen ta hensyn til han. Gulbrandsen og Bakenga er tilbake fra skade, og spenningsmomentet er jo hvor mye langtidsskadene har satt de tilbake. Er de tilbake på tidligere nivå så garanterer jeg målshow på røkkeløkka utover sesongen. Sander Svendsen fikk mye tillit i fjor, og gjorde seg så absolutt ikke bort. Men det er klart at han enda er for ung til å bære gullkrav på sine skuldre, men kan bli en superinnbytter i år.

Den store snakkis-overgangen er utvilsomt Eidur Gudjohnsen som nok er den spilleren med heftigst CV som har kommet til tippeligaen. Så er nok nivået et stykke unna tidligere storhetstid, men er han bare en skygge av seg selv så skal det uansett være godt nok til å bite fra seg i tippeligaen. Er stormotivert av å bli med i Islands EM-tropp og jeg har store forventninger til han når det kommer til målpoeng.

Solskjær er tilbake etter katastrofen i Cardiff, og han kommer tilbake som en tilskitnet stjerne og de fleste vil se på han med et mer kritisk blikk nå enn sist han var i Molde. Har en fantastisk stall og ressurser som bare naboene i Trøndelag kan måle seg med, så det fins ingen unnskyldning for å ikke kjempe om seriegull. Spørsmålet er om han taktisk er dyktig nok, man management er jeg ikke i tvil om holder høy klasse. Men stadig rullering og det som fremstår som merkelige valg vil bli hardt kritisert om ikke resultatene kommer.

Jeg tror på gull og har hatt de som klar favoritt helt fra man slukket lysene etter fjorårssesongen og de er sammen med Odd de to topplagene er styrket siden i fjor. Og jeg forventer mye mål og stor underholdning fra Molde i år.

 
VivaLV
VivaLVInnlegg: 35549
13.03.16 17:57
GoingKronos: Start - Lillestrøm (2.74 - 3.55 - 2.75) (1.85 - 2.08) To lag som har hatt forskjellige vinter, LSK går inn i sesongen med masse selvtillit, mens Start har fremstått vaklevoren og tapte generalprøven mot Obos-lag. Jeg syns Lillestrøm fremstår som et klart bedre lag, og dette er en kamp de bør vinne om de har tanker om å leve opp til mitt tabelltips. Så handler det om LSK å klare å avgjøre kamper til sin fordel. Jeg syns det er verdi på kanarifuglene, men jeg går for pengene tilbake ved uavgjort. Spill: Borteseier (DNB) - 1.93 Sbobet x 43.45 units (Riktig odds 1.79)

Denne har falt som en sten og er nå rundt 1.60. Stor åver spill da!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
13.03.16 20:23
VivaLV: Denne har falt som en sten og er nå rundt 1.60. Stor åver spill da!

ja, var helt ekstremt og ingen god grunn til et slikt fall. Personlig sikret jeg meg siden jeg fikk verdi på Start til slutt (og da ender det sikkert uavgjort så jeg bare får pengene igjen;)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35549
13.03.16 20:39
GoingKronos: ja, var helt ekstremt og ingen god grunn til et slikt fall. Personlig sikret jeg meg siden jeg fikk verdi på Start til slutt (og da ender det sikkert uavgjort så jeg bare får pengene igjen;)

Tok en sjanse på Start jeg til 3,46 i odds, så får vi håpe de holder unna!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
13.03.16 20:47
VivaLV: Tok en sjanse på Start jeg til 3,46 i odds, så får vi håpe de holder unna!

Du kunne være lykkelig i sånn ca 1 minutt, ikke akkurat tilfredsstillende ;)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35549
13.03.16 21:26
GoingKronos: Du kunne være lykkelig i sånn ca 1 minutt, ikke akkurat tilfredsstillende ;)

Jepp. Mulig jeg glemte og trykke oppdater. Zappet akkurat innom i 30 sekunder og så kjempesjansen etter ca. 65 min.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg