Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
29.10.16 12:06

Ser at hovedinnlegget ble avkortet. Prøver igjen:

Mens medaljekampen ble litt mer avklart forrige runde så er det fortsatt full texas i bunnstriden, og vi er i den fine situasjon at i 7 av 8 kamper så har i det minste et lag noe å spille for. Jeg har funnet fire spill som jeg syns gir verdi denne helga, og jeg velger å gå på to lag som ikke har noe å spille for. Vurderingen av motivasjon kontra form og kvalitet er det som gjør de siste rundene spennende, og jeg syns ofte man får en overreaksjon i oddsmarkedet. Det er som kjent ikke nok bare å ville noe utrolig mye, man må også ha evnene til å få jobben gjort. 

Saldo er 1340,3 og innsats som alltid 50% av kelly.

Aalesund - Haugesund (2,90 - 3,74 - 2,48) (1,63 - 2,40)

Haugesund blir favoritt her pga motivasjonsfaktor. Jeg syns det er en feilvurdering. Aafk har det gøy med å spille fotball nå og med det momentumet de har så forventer jeg en ny god prestasjon. De møter også et bortelag som må være offensive siden kun seier holder liv i medaljehåpet, og Aafk liker et slikt kampforløp. Aafk har etter 8.mai kun tapt 1 av 9 hjemmekamper, og for meg bør de ikke være underdog på eget kunstgress. Jeg går for ren hjemmeseier, FKH kan neppe være fornøyd med uavgjort og Aafk som ikke trenger å tenke poeng vil sikkert også gå for seieren.

Spill:

Hjemmeseier - 2,82 Pinnacle x 47,10 units (min odds 2,50)

Bodø/Glimt - Viking (1,98 - 3,87 - 4,15) (1,74 - 2,33)

Oddsen på Glimt startet i 2,40 hos Unibet og det er bare en slett jobb av oddssetter (men siden de kutter vinnende spillere så gjør det vel ikke så mye i det lange løp). Nå er oddsen under 2, og det er jo kun pga motivasjon (og litt pga de mange karantener Viking har). Jeg syns det er vanskelig å vurdere Glimt om dagen, tre bortekamper på rad mot Aafk, Haugesund og nå Rosenborg i cupen har vært fryktelige - men er dette et borteproblem eller er formen forsvunnet helt? For sist hjemmekamp så kjørte de over Godset, og er det noe vi vet er at prestasjon kan svinge veldig fra borte til hjemmebane. Viking uten noe å spille for på langtur, og med flere frafall gjør jo at varsellysene blinker. Men slik oddsen står nå så velger jeg den sikre løsningen å stå over spill. 

Molde - Stabæk (1,70 - 4,21 - 5,38) (1,62 - 2,43)

Molde forsvant ut av medaljekampen, de har en liten sjanse på 4.plassen som kan gi E-cup om de vinner sine to siste kamper. Men det er dystre tider i rosenes by. Stabæk er på desperat poengjakt og det er først og fremst på bortebane de har hentet poeng i det siste. De har en ganske syk statistikk i at de ikke har tapt borte siden 16.mai og likevel ligger an til nedrykk. Jeg var litt inne på et underspill, men med Sarr borte og et Molde-lag som må ta sjanser så lar jeg den ideen ligge.

Odd - Sogndal (1,55 - 4,50 - 6,75) (1,76 - 2,23)

Stor opptur for Odd sist helg når de tok alle 3 poengene på Lerkendal. Hjemme har det gått trått i høst, og bare 2 av 8 kamper har endt med seier etter EM-pausen. Nå møter de et Sogndal-lag uten noe å spille for og med en formkurve som har pekt nedover utover høsten (mer spillemessig enn poengmessig). Jeg tror Odd fikser det her, men oddsen har falt i løpet av uka så jeg velger å stå over spill her.

Sarpsborg - Tromsø (2,00 - 3,77 - 4,05) (1,82 - 2,16)

Et Tromsø-lag med et voldsomt press på seg gjester Sarpsborg. Nordlendingene har kollapset etter straffedramaet i cupen mot Rosenborg, og det er ikke mange gode argument for at de skal snu det her. Jeg syns TIL har vært feige, og med et lag som er såpass begrenset defensivt så er det ingen lur taktikk. Men jeg forventer at de igjen går ut lavt og håper at de kan mure igjen. Sarpsborg ser ut til å ha funnet formen, de herjet tidvis med bunnlaget Stabæk og i forrige hjemmekamp så var de nær å ta skalpen på seriemester Rosenborg. Syns det er fin odds for hjemmeseier her tross at oddsen har falt endel i løpet av uka, siden både form og kvalitet er til hjemmelagets fordel. Motivasjon har begge lag som det rekker og blir over.

Spill:

Hjemmeseier - 1,99 Pinnacle x 64 units (min odds 1,82)

Start - Brann (5,46 - 4,12 - 1,69) (1.88 - 2,12)

Det er lenge siden Start har hatt noe å spille for, og det har gjort resultatene klart bedre. Nå fremstår de jo som et tippeligalag, og marginene de hadde imot store deler av sesongen begynner å falle i deres favør her på slutten. Jeg forventer Start fortsetter å jobbe hardt og gi hard motstand til lag som har mye mer å spille for. Brann har nesten sikret medaljen, men skulle de ikke vinne her så kan det bli neglebiting i sesongavslutningen mot Sarpsborg. For meg er det et autobet på Start til denne oddsen, markedet ser seg blind både på motivasjon og tabellplassering - og tar tydeligvis ikke høyde for bedringen Start har vist både spillemessig og resultatmessig. Og så er det den lille tingen at med motivasjon så kommer også press. Selv om Brann har vist at de takler press bra denne sesongen, så er det fortsatt Brann vi prater om. Hjemme/uavgjort er mitt valg.

Spill:

Hjemme/Uavgjort - 2,36 Pinnacle x 88,75 units (min odds 2,00)

Strømsgodset - Rosenborg (3,90 - 4,03 - 1,95) (1,51 - 2,65)

Kampen som kunne vært litt interessant som en preview på cupfinalen er nå rundens eneste helt uinteressante match. Godset har hatt en skuffende sesong og å ryke hjemme i en cupsemifinale mot Obos-lag må gjøre fryktelig vondt. Det er vanskelig å se hvordan de skal hente seg inn til denne ubetydelige kampen. RBK er heller ikke i videre form, og ingenting å stole på. En kamp det er lett å styre unna.

Vålerenga - Lillestrøm (1,99 - 3,76 - 4,00) (1,75 - 2,25)

Lokalderby der ekstremt mye står på spill. Jeg leser nok kampen annerledes enn markedet gjør. Vålerenga vet at et poeng er nok til å sikre ny kontrakt 100%. De vil selvsagt vinne og sende Lillestrøm enda dypere i dritten, men de må også tenke på konsekvensene av et tap. For LSK kan også et poeng være gull vært, litt avhengig hva som skjer med rivalene i bunnen. Men Erlandsen vil helt sikkert være kynisk, og satse på dødballer og kontringer - som jo har gitt suksess i de to siste bortekampene. Kampen mot Start var dårlig, men dette blir en helt annen type match. Jeg liker uavgjort/borte her, og syns oddsen er en overreaksjon på resultatene forrige helg. At Wæhler er borte svekker også VIF.

Spill:

Uavgjort/Borte - 1,94 Pinnacle x 89,25 units (min odds 1,72)

(Innlegget ble redigert 29.10.16 12:07)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
04.11.16 11:48

Det var litt av en berg og dalbane forrige runde. Med 12 minutter igjen av kampene så var alle spillene inne og det kunne blitt en ny fantastisk runde, men i løpet av 3 minutter som kom det mål imot i alle fire kampene. Jeg har sikkert opplevd det før i løpet av mitt lange liv i oddsens tjeneste, men spesielt og depressivt var det uansett. Men Lillestrøm sikret heldigvis inn uavgjort tross dette, så hovedspillet satt for fjerde gang på rad. Jeg er på vei mot et godt år for hovedspillet, og fjoråret er allerede slått uansett utfallet i den siste runden.

De to siste rundene går samtidig så det er naturligvis vanskelig å få sett så mye av runden, ellers ser jeg jo stort sett minst 6 kamper hver runde og får et meget godt innblikk i lagenes prestasjon. Nå må jeg i større grad gå på høydepunkter og rapporter. Men det er heldigvis sjeldent. Men det blir tøffere neste år jeg forstår det slik at hele 5 kamper vil starte samtidig klokken 18 (og at vi får en lørdagskamp, en kveldskamp søndag og en mandagskamp). Så vil det variere fra runde til runde, de vil ha noen derby-dager der de bruker derbyet-begrepet veldig løst. Vi får se hvordan det blir, håper i det minste at Discovery gjør at tv-produksjonene blir bedre og at man får mer informative sendinger før og etter match.

At Vålerenga og Lillestrøm ble til en hard kjempet krig var ikke overraskende, og jeg er godt fornøyd med analysen min - og uavgjort var rett og rimelig utfra spill og sjanser. Vålerenga kan begynne planleggingen av neste sesong, og det skal også veldig mye til for at Lillestrøm rykker ned nå. Erlandsen er kynisk og det var akkurat det LSK trengte. Så må klubben ta et identitetsvalg for årene som kommer, skal laget fortsette med Erlandsen fotball og vise at det kan gi suksess eller skal de prøve å være mer ambisiøse i spillestilen - en strategi som har gitt svake resultater så langt. Blir interessant å se hva de faller ned på. Det ble forresten akkurat klart at Mons Ivar Mjelde ikke fortsetter i Fredrikstad, så om jeg var styreleder så hadde han vært et opplagt valg.

Sarpsborg mot Tromsø ble ikke en kamp slik jeg så for meg. Tromsø var langt mer aggressiv og de tok østfoldingene på senga fra start og allerede etter 5 minutter hadde det smelt to ganger i treverket bak Østbø. Så ble Tromsø defensive i hodet i 2.omgang og Sarpsborg løp de i senk. Så alt i alt skal TIL være godt fornøyd med uavgjort, mens sesongen for Sarpsborg stort sett er over nå - de må til Bergen for å vinne og i tillegg ha mye flaks med andre resultater for å ta 4.plassen. Men det har vært en god sesong, og selv om det så mørkt ut innledningsvis så har Geir Bakke vist at han er en av Norges klart beste trenere og jeg vil tro han er et hett navn for landslagsjobben når Høgmo kapitulerer.

Bodø/Glimt er virkelig i trøbbel, jeg må si jeg er overrasket over kollapsen og det er vanskelig å tro på at de skal snu det på Lerkendal - tross at de møter et Rosenborg-lag som ikke har noe å spille for og er i elendig form. Det er utvilsomt viktig å ha motivasjon når man spiller, men Viking sin seier over Glimt viser også at å spille under press kan være et minus og det er noe oddsen ikke tar nok høyde for. Vi kan allerede få se det samme når Stabæk med enormt press skal beseire et Start-lag, det blir ikke enkelt. Og Stabæk har sett fryktelig ut i de siste kampene, og kampen mot Molde var visstnok intet unntak. Så selv om det er usannsynlig at Glimt selv klarer å gjøre jobben så kan Start komme til å berge de fra direkte nedrykk.

Småsurt at Start kollapset på slutten, eller rettere sagt at Brann fikk til to helt sinnsyke langskudd. Det er ingenting å gjøre noe med, og utfra rapportene var kampen jevn så Start hadde nok fortjent å få med seg noe. Gamblingen på Aalesund betalte seg ikke, kampen endte uavgjort - et resultat ingen av lagene kunne være fornøyd med. Men at en kamp med 6 mål ender uavgjort er usannsynlig, uavgjort-kamper har en tendens til å være relativt målfattige. So no regret fra min side på det spillet.

Odd fikset biffen mot Sogndal, men de slet lenge og det beskriver vel høstsesongen ganske godt. Strømsgodset slo RBK, så sterkt at de klarte å omstille seg fra skuffelsen mot Kongsvinger, og RBK sin forsvikt blir bare dypere. Det får være gledelig for alle oss som skal holde med Kongsvinger under cupfinalen.

Jeg startet hovedspillet til sesongstart i 2012, så nå vi er en runde unna fem sesonger med hovedspillet. Om jeg klarer å avslutte sesongen med et vinnende spill så har jeg i løpet av disse 5 årene tjent så mye at hele 2017-sesongen blir en eneste stor freeroll - jeg spiller rett og slett med bookmakernes penger hele neste år. Så jeg er veldig lysten på å slutte med en seier og 5 spill inn på rappen. Og for meg er motivasjonen større enn frykten.

Talenes tale:

Hovedspill:

Status 2016:

Spill: 29

Innsats: 290

Gevinst: 343,2

TBP: 118,3

Status Totalt:

Spill: 149

Innsats: 1490

Gevinst: 1790,1

TBP: 120,1

Kelly-prosjektet:

Startsaldo: 1000

Resultat: +224,3 (-116 sist runde)

TBP: 103,7 (vunnet 6352,3 / innsats 6128)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
05.11.16 12:56

Så er vi fremme med avslutningen på sesongen, dramaet finner vi i nedrykksstriden - men trekker vi det langt så er det 11 av 16 lag som har noe å spille for. Så kan man alltids diskutere hvor stor forskjell det er på sølv og bronse, og hvor viktig det er å få den fjerde plassen og sannsynligvis E-cup - som mest kan bli herk med at man må spille kamper hele sommeren mot lag fra Færøyene, Luxemburg og Estland. I tillegg er det jo en ikke ubetydelig sjanse for å drite seg ut og bli gjort til latter for hele det fotballinteresserte folket.

Den siste runden er ofte dominert av hjemmelag. Normalt sett vinner 47% av hjemmelagene (kun vært 44,4% hjemmeseiere til nå i år!), mens det siden vi begynte med 16-lagsserie vært 57% hjemmeseiere i siste runde. Så er det selvsagt for lite kamper til at vi kan slå statistisk fast at det er slik. Men ren logisk tenkning bygger under det, det er tross alt lettere å motivere seg på hjemmebane selv om det ikke er stort å spille om enn som bortelag som mest av alt ser på kampen som et herk før ferien begynner. Jeg tror vi alle vet at siste arbeidsdag før ferie kan være ganske så sløv om vi ikke har noe som virkelig må gjøres og fikses opp i. Jeg legger inn en slik effekt i min oddsvurdering her. Men kun i kamper der lagene har lite å spille for.

Siste runde bruker også å være målrik, 64% av kampene ender over 2,5 mål - til nå i år har nøyaktig 50% av kampene endt over 2,5 mål (noe som er betydelig lavere andel enn de siste årene). Men her er oddsen såpass lav på målrike kamper at jeg ikke helt ser at det er en stor verdi.

Jeg har hele 6 spill her, så denne runden vil ha mye å si for sesongen som helhet for Kelly-prosjektet. Saldo er 1224,3 units, og som vanlig 50% av kelly i innsats.

Brann - Sarpsborg (1,81 - 3,97 - 5,10) (1,87 - 2,05)

Brann har sølvet i lomma og bare et Sarpsborg-lag uten stort å spille for står i veien. Sarpsborgs lille sjanse på 4.plassen er at Haugesund og Molde gir fra seg poeng samtidig som de selv vinner. Kun seier er godt nok, uavgjort vil uansett ikke holde siden Strømsgodset går forbi de med seier over nettopp Haugesund i et slikt scenario. Jeg tror Brann ordner det, men oddsen virker på meg riktig særlig med tanke på at uavgjort kan holde også for at Brann sikrer sølvet. Men et overspill liker jeg, utgangspunktet er at to lag vil være offensive og et bortelag som ikke har noe å tap. Syns det lukter mål altså. At både Grønner og Acosta mister kampen, gjør at det blir et nykomponert midtstopperpar her.

Spill:

Over 2,5 mål - 1,87 Pinnacle x 33,25 units (min odds 1,79)

Haugesund - Strømsgodset (2,25 - 3,90 - 3,35) (1,57 - 2,50)

Godsets sesong var over, men så har de på et vis noe å spille for likevel etter seieren over Rosenborg. De må slå Haugesund, Molde må tape og Sarpsborg må avgi poeng mot Brann. Langt fra sannsynlig, men heller ikke utenkelig. Men jeg er usikker på hvor mye motivasjon det gir og på bortebane har de vært tragisk dårlig - og det kan ingen motivasjon i verden endre på. Jeg tror Haugesund er langt mer gira på det her, og de har vært gode hjemme i år. Begge lag er i en tidlig fase under ny trener, så det gir kanskje ikke like mye siste kamp-feeling som enkelte andre lag har. Bør uansett bli en åpen og underholdende kamp, noe også oddsen indikerer så er vel neppe verdi. Mine penger går på hjemmeseier, selv om Ekong er ute for vertene. (Det er også medier som leder at Kiss er ute med karantene, men det er feil siden det var Skjerve som fikk det gule kortet enkelte har kreditert Kiss for).

Spill:

Hjemmeseier - 2,25 Norsk Tipping x 94,25 units (min odds 1,89)

Lillestrøm - Molde (2,42 - 3,86 - 3,10) (1,60 - 2,42)

To lag som har skjebnen i egne hender møtes her. For Molde bør jo e-cup være en motivasjon, de har ressurser til å ha en så stor stall at det ikke blir en unødvendig distraksjon. LSK syns jeg har et forsiktig utgangspunkt. Uavgjort vil sikre de fra direkte nedrykk og må være første prioritet. I tillegg så vil det sannsynligvis gi bonus med trygg plass siden Glimt og Tromsø da begge må vinne for å gå forbi. Det er også mulig at de må forsvare et nederlag, både Glimt og Stabæk har dårligere målforskjell og det er ikke langsøkt å tenke seg en situasjon der LSK ligger under med 1 mål mot slutten av kampen og vil være mest opptatt av å ikke få flere i sekken. Jeg syns ikke oddsmarkedet har tatt innover seg et slik relativt sannsynlig scenario. Jeg syns under-oddsen er attraktiv i så måte, og Molde har også vært involvert i mange målfattige bortekamper i høst - 4 av de 5 siste har endt under 2,5 mål. Jeg går for under 3 mål her.

Spill:

Under 3 mål - 1,92 Sbobet x 62,80 units (min odds 1,75)

Rosenborg - Bodø/Glimt (1,47 - 5,26 - 6,80) (1,42 - 3,10)

Vanskelig kamp å vurdere. En ting er at båndene mellom klubbene er tettere enn mellom noen andre lag i landet, men med form og motivasjonsfaktor så er det rett og slett veldig vanskelig å vurdere sjansene for de forskjellige utfallene. Jeg gjør det lett for meg å stå over spill. Lagene møttes for en og en halv uke siden i cupen, så styrkeforholdet burde i utgangspunktet ikke være så annerledes og da var ikke Glimt nære med å få seg et resultat. 

Stabæk - Start (1,53 - 5,13 - 6,75) (1,50 - 2,80)

For Stabæk er det enkelt, de må vinne og så be til høyere makter om hjelp. Jeg for min del er ikke overbevist om at Stabæk klarer å gjøre sin del av jobben. Laget er i dårlig form, og de fremstår ikke som et lag overhode. Hjemme har de vært grusomme hele sesongen, de har fire seire, men kun en imponerende prestasjon når de slo den gang ute av form Aafk. Start er blitt bedre, og burde fått med seg noe også mot Brann. Dette er en lettere oppgave, og de har holdt det gående på en imponerende måte selv om de rykket ned mens det enda var sommer på Sørlandet. Men jeg finner under 3 mål som et mer attraktivt spill, ingen av Stabæks hjemmekamper i år har hatt mer enn 3 mål i seg og de siste 8 kampene så har Stabæk kun scoret et mål eller gått målløs av banen - og det er ikke så rart siden de ikke har noen målscorere i troppen. Start har kun to bortekamper med mer enn 3 mål i. Statistikken er klar, så fins det scenarioer hvor Stabæk må jakte storseier, men det er flere scenarioer hvor de vil forsvare inn en ledelse.

Spill:

Under 3 mål - 2,15 Pinnacle x 85,70 units (min odds 1,85)

Sogndal - Aalesund (2,15 - 3,86 - 3,60) (1,67 - 2,36)

Rundens store match, vil det bli Aafk eller Sogndal som tar den gjeve 9.plassen på tabellen?! Altså en kamp som ikke betyr noe, Aafk er i bedre form enn Sogndal som har hatt en tung avslutning på sesongen. Jeg heller mot at det ikke betyr noe, og at hjemmefordelen er viktigere. Men til den oddsen man tilbys på Sogndal så har jeg ingen problem med å stå over spill. God ferie til begge lagene!

Tromsø - Odd (2,35 - 3,75 - 3,30) (1,74 - 2,26)

Odd sikret medaljen sist, de kan fortsatt vinne sølvet, men da trenger de hjelp fra Sarpsborg som må ta poeng fra Brann. Jeg tror helt sikkert det er motiverte og det smaker selvsagt mye bedre å motta medaljer etter en god prestasjon. Og de møter et Tromsø-lag som er i dårlig form, det var en positiv første omgang mot Sarpsborg - men 2.omgang viser at de har problemer med å sette sammen en hel god kamp for tiden. For Tromsø kan uavgjort være godt nok her, det sikrer i det minste at de ikke rykker direkte ned. Så jeg tror det blir å påvirke kampen ganske mye. For meg er det unaturlig at TIL skal være klar favoritt her, de har vært dårlig hjemme i det siste, spiller med press på seg og møter tross alt et bedre lag som har noe å spille for. Jeg velger pengene tilbake ved uavgjort siden uavgjort uansett vil være akseptabelt for TIL, og i enkelte tilfeller også for Odd.

Spill:

Borteseier (DNB) - 2,38 Pinnacle x 84,30 units (min odds 2,00)

Viking - Vålerenga (2,15 - 3,83 - 3,50) (1,71 - 2,30)

Vålerenga sikret ny kontrakt forrige helg og jeg forventer at det er en utladning og nå møter de et Viking-lag som kan klatre en plass eller to eller faktisk tre på tabellen. Nå er vel heller ikke det en så stor motivasjon, men laget har vist god moral i en vanskelig sesong og jeg tror de vil avslutte med seier og jeg syns det er en veldig lukrativ hjemmeodds vi får servert her.

Spill:

Hjemmeseier - 2,09 Pinnacle x 84 units (min odds 1,82)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
05.11.16 21:42

Hovedspill:

Tromsø - Odd, Borteseier (DNB) - 2,44 Pinnacle

Årets siste hovedspill blir Odd seier på Alfheim med pengene tilbake ved uavgjort. Jeg forstår mildt sagt lite av denne oddsen. Et Tromsø-lag ute av form og i en situasjon der de fort må forsvare inn et uavgjortresultat for å overleve blir klar favoritt mot et Odd-lag som kjemper om sølvmedalje. Det er nivåforskjell på lagene til bortelagets fordel, og selv om jeg ser at motivasjon er større for å overleve enn sølv kontra bronse, så er det ikke slik at det blir en umotivert Odd-gjeng som springer ut på Alfheim.

Odd har hatt en tøff høst, men det er først og fremst på hjemmebane de har slitt - borte har de tross alt 4 seire etter EM-pausen, nå senest mot Rosenborg. Kampforløpet er vanskelig å spå siden det vil avhenge endel av det som skjer i Bergen, Nadderud og Lerkendal. Men uansett kampforløp så liker jeg dette Odd-laget selv om Zeknini er ute her. For meg er det en helt åpen match, så er det selvsagt en viss uavgjort fare - enten at begge lag er fornøyd med et poeng eller at TIL forsvarer inn et poeng. Jeg syns derfor DNB er mer fristende enn høyoddser på Odd eller den mer forsiktige +0.5 varianten.

Thpe
ThpeInnlegg: 34783
06.11.16 00:12

Til å være TIL-supporter, så er du faktisk rimelig dyktig Kronos ;-)

lsklars
lsklarsInnlegg: 94724
06.11.16 00:27

Vinn vinn for Kronos dette ;) 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
06.11.16 13:08
Thpe: Til å være TIL-supporter, så er du faktisk rimelig dyktig Kronos ;-)

Regner med at du var full når du skrev det her, men du skal ha for å være fryktelig trivelig når du er på en snurr ;)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
27.03.17 22:47

Opp, opp, opp...

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
27.03.17 23:15
VivaLV: Opp, opp, opp...

Kommer et par innlegg i morgen den dag faktisk.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
28.03.17 21:49

Det nærmer seg ny sesong, og jeg kjenner at interessen begynner å våkne til livet. Noe vil bestå, noe vil bli endret her i den nye sesongen. Men først resultatene for fjoråret.

Under er resultatene for hovedspillet først og så kellyprosjektet.

Hovedspillet:

2016 ga 114,6% tilbakebetaling, en liten økning fra fjoråret som var på 112,5%. Samlet over 6 år er tilbakebetalingen på 119,6%. Hadde du satt 1000 kroner på hvert spill så hadde du tjent nesten 30.000 kroner på disse tipsene.

Jeg hadde fem 1x2 spill, alle endte med gevinst til en snittodds på 2,1. Jeg hadde tre draw no bet, alle de endte med tap.

19 av spillene var AHC, og ga en tilbakebetaling på 105,4%. Tre av spillene var over/under, to av de vant til en tilbakebetaling på 131%.

Hovedspill der Lillestrøm var involvert ga best resultat, spilte på de 3 ganger i hovedspillet, alle ga gevinst og en tilbakebetalingsprosent på 195,7. Sogndal nest best med 160,8%. Bodø/Glimt var involvert i flest spill med 7 og en tilbakebetaling på 108,7%.

Den lengste seiersrekken var på 7 kamper (6 vunnet + en pengene tilbake). Verste tapsrekken var på tre kamper som skjedde to ganger i løpet av sesongen.

Kelly-prosjektet:

Kelly-prosjektet ga 100,7% i tilbakebetalingen Fjoråret var egentlig bra tippet, jeg traff på 55,1% av spillene til en snittodds 2,07. Ved flat innsats hadde det gitt pene 107,2% i tilbakebetaling. Grunnen til at kelly-prosjektet ga dårligere resultat er enkel, det gikk forferdelig dårlig innledningsvis og når det snudde så var fondet så redusert at innsatsen var mindre på oppturen enn den var på den innledningsvise nedturen. Når jeg teoretiserte over kellyprosjektet så var ikke det en faktor jeg tok med, og det kom å beit meg i ræva denne sesongen. Så er vel en slik ekstrem svingning ikke normalen, men at det er høye topper og dyper daler er intet nytt for meg etter mange år i bransjen. Så derfor legger jeg det prosjektet bak meg og jeg tror Kelly-systemet fungerer best når det bare er et og et spill gående og ikke her hvor man hadde en hel runde.

Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det frem til det snudde 16.mai gikk så fryktelig dårlig. Tilfeldigheter spiller en større rolle enn man liker å innrømme, spesielt over så kort tid. Jeg er godt fornøyd med at jeg sto han av, og det er viktig når det går dårlig å ikke grave seg ned, men bare jobbe metodisk videre og stole på egne evner. Det som kan være et poeng er at man til serien har satt seg er litt mer konservativ med innsatsen, og så gjelder det å finne den rette balansen, slik at man heller ikke blir redd for sin egen skygge.

Så til bakgrunnstallene:

Jeg gikk overskudd på alle spilletypene utenom draw no bet. Under er resultatene for de forskjellige typene (og i parentes er resultatene om jeg hadde spilt med flat innsats).

1x2 - 12 av 25 spill vunnet tilbakebetaling på 101,2% (105,8%)

Handicap spill - 33 av 61 spill vunnet, tilbakebetaling 103% (110,5%)

Over/Under - 17 av 33 spill vunnet, tilbakebetaling 112,5% (110,8%)

Draw no bet - 5 av 14 spill vinnet (3 void), tilbakebetaling 75,9% (95,4)

Så hadde jeg et spesialspill i fjor, det var at Lillestrøm skulle score i bortekampen mot Rosenborg - det spillet vant til 2 ganger pengene.

Det er relativt stabile resultat på tvers av spilletype, jeg er mest glad for over/under-resultatet som jeg har slitt med de siste par sesongene. Mye skyldes at det ble færre målrike oppgjør og jeg var bedre å justere meg inn enn markedet.

Jeg reduserte antall spill betydelig etter at jeg justerte hvor tydelig verdi jeg måtte ha for å sette et spill. Fra 224 spill i 2015 til 136 i fjor. Det var definitivt en suksessfaktor. Og jeg syns jeg er omtrent riktig nå med et snitt på 4,5 spill per runde.

Resultatene for hver klubb, det er altså om laget er involvert i spillet - uavhengig av om jeg har spilt for eller mot, eller om det er et over/under-spill. Her har jeg ikke resultat med flatinnsats siden det ville ta for lang tid å jobbe frem den statistikken, så kun tilbakebetaling i kelly-prosjektet:

Lillestrøm 152,1%

Rosenborg 148,8%

Stabæk 125,1%

Aafk 123,7%

Vålerenga 120,2%

Sogndal 118,8%

Start 105,7%

Bodø/Glimt 102%

Sarpsborg 94,9%

Strømsgodset 94,1%

Haugesund 90,2%

Odd 86,5%

Tromsø 85,9%

Molde 84,8%

Viking 67,4%

Brann 49%

Selvsagt pinlig å ikke klare å tjene penger på mitt eget lag (Tromsø) - det var ingen klar trend, jeg misset både på at jeg over og undervurderte de. Det skal ikke gjenta seg!

Brann kostet dyrt, var først og fremst pga mine 5 over-spill på de i løpet av året. Jeg mente nok at oddsmarkedet overvurderte sannsynligheten for målfattige kamper, men der var jeg feil ute. Det litt morsomme er at alle 6 spillene der jeg tippet på vinner i Rosenborg-kamp så spilte jeg imot trønderne - og det lønnet seg. Så det er ganske godt gjort med tanke på hvor suverene de var, men jeg var konservativ og valgte endel gode situasjoner å gå mot dem.

Ellers skal man ikke legge så mye i det her, det er selvsagt mye tilfeldigheter, men det har jo i det minste litt underholdningsverdi og jeg kan se hvilke lag som skylder meg penger...

 

Det var den gjennomgangen, har dere spørsmål eller tilbakemelding så er jeg åpen for det.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
28.03.17 22:18

Her kommer en oppdatering på hva jeg vil gjøre på VGD og bloggen i forbindelse med Eliteserien 2017.

Jeg kommer naturligvis å fortsette med hovedspillet der jeg har gått overskudd hvert eneste år siden starten i 2012. Det er og blir flaggskipet. Jeg kommer stort sett til å legge det ut på fredag som tidligere, selv om runden nå går fra lørdag til mandag. Så kan det skje unntak, om jeg forventer å få bedre odds på mitt spill eller at jeg vil avvente mer informasjon om f.eks skadesituasjon. For midtukerunder så blir det stort sett lagt ut på morgenen/formiddagen kampdag. Det skal uansett være mer enn nok tid fra tips til kampstart. Målet er enkelt, at de gode resultatene skal bestå. Jeg kommer til å legge like mye tid ned i norsk fotball nå som tidligere, for meg er det selvsagt ikke gunstig at det blir flere kamper samtidig søndag klokka 18, men det skal ikke bli noen voldsom hindring og jeg håper at Discovery har et bra opplegg med muligheter for å se kamper i reprise. For jeg liker å se lagene i hele kamper, det gir et mye tydeligere bilde enn bare å lese rapporter og se høydepunkter.

Jeg blir å legge ned kellyprosjektet, men jeg vil fortsette å legge ut tips på flere kamper enn bare hovedspillet ? og selvsagt blir de også bokført. Det jeg vil ta med meg fra kellyprosjektet er at verdien skal være tydelig, 5% eller bedre verdi (det vil si at om oddsen er 2,10 så bør jeg minst mene at det er 50% sjanse for at utfallet inntreffer). Så vil jeg holde fast unitverdi gjennom hele sesongen, der 3 units er max og 1 unit er minimum-spill. Jeg vurderte et helt flatt-system, men jeg valgte dette ? ikke minst for å signalisere hvilke spill jeg har mest tro på. Jeg vil også fortsette å sette min odds i parentes bak tipsene så kan hver og en vurdere hvordan innsats de vil legge seg på.

Den andre store endringen er hvordan jeg vil publisere runden, jeg vil på bloggen min lage et innlegg for hver kamp og så vil jeg oppdatere utover uka med nyheter og mine vurderinger. Da vil jeg også kunne sette spill tidlig i uka om jeg tenker at oddsen vil falle. Dette vil være positivt at jeg kan bruke min markedsforståelse til å bedre sikre en best mulig odds for spillet. Så vil jeg ta en oppsummering på fredagen i et eget innlegg, og da også på VGD-forumet - men da med link til blogginnlegg for fyldigere vurderinger. Men jeg vil bokføre oddsen jeg får når jeg setter spillet, og i motsetning til tidligere så kan det altså være tidligere i uka. Så er håpet i tillegg å få mer debatt rundt hver runde, høre andre sine innspill og lagnyheter som man selv kanskje har gått glipp av. Jeg har en twitter-konto som jeg aktivt vil bruke under hele sesongen, og som også er et fint medium for å få tilbakemeldinger. Hver gang jeg setter et spill så vil jeg også slenge det ut twitter så det blir lettere for leserne å få det med seg.

Så har jeg på gang et lite Obos-prosjekt, det vil være mer uhøytidelig og mer likt mitt Casper Ruud-prosjekt (bare over kortere tid). Men mer om det senere.

Så vil jeg avslutte med å gjenta min grunnleggende filosofi. Jeg bruker odds fra store seriøse bookies, som behandler tapende og vinnende spillere likt, og som har solide limits slik at det stort sett skal være mulig å sette betydelige beløp om man så skulle ønske. Det vil si at det i hovedsak vil være Pinnacle og Sbobet. Det betyr også at jeg ikke vil fokusere på kort, corner eller målgjørerspill. For meg er det også viktig at det her er gratis, jeg kommer aldri til å ta betalt for arbeidet jeg gjør, og jeg tar ikke imot penger fra bookmakere, verken for reklame, verving eller innhold. Jeg gjør dette for at jeg interesserer meg for både norsk fotball og spill, og for at jeg tror mine resultat blir bedre når jeg må sette mine tanker og ideer ned på et ark. I tillegg vet jeg at jeg hele tiden må forbedre meg, og da er konstruktiv feedback og muligheten av å lære fra andre det jeg får igjen for å drive med dette. Så jeg håper vi går en god sesong i møte, at vi kan få gode diskusjoner og tjene noen kroner i samme slengen. Det siste kan jeg ikke garantere, men jeg legger frem tallene slik de er og usminket uansett om det går opp eller ned. Jeg er ikke opptatt av verken followers, lesetall eller annerkjennelse, men kjenner du noen som er genuint opptatt av norsk fotball så tips gjerne om det jeg driver med.

(Innlegget ble redigert 28.03.17 22:19)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
28.03.17 22:44

Jeg følger deg ihvertfall. Dvs. i mitt regneskap står jeg med negativ resultater på dine tips (97,80%). Har jo ikke spilet alle spillene, og trur det var Kelly som rotet det til for meg! Men har fremdeles trua, så starter på blanke ark nå!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
29.03.17 10:17

Før jeg går fatt på den første runden i år så skal jeg dele noen tanker om hvordan jeg ser på situasjonen i Eliteserien før sesongstart. Jeg syns det lover godt for min egen del. Jeg liker når kvalitetsforskjellen er liten, da vil de som følger tettest med og kan se bak resultatene ha en større fordel. Jeg tror årets sesong kan bli veldig jevn, med et unntak. Det er særdeles vanskelig å se en annen seriemester enn Rosenborg. De har den beste stallen og de største ressursene, og frem for alt er de som burde vært utfordrere ganske langt unna sitt beste. Men bak der er det jevnt, det kan bli få poeng som skiller 2.plass og 6-7.plass på tabellen. I fjor var det 9 poeng, mitt tips er at det blir færre poeng som skiller i år.

Brann sjokkerte i fjor med 2.plass, jeg tror på ingen måte at de faller sammen - til det er de for godt strukturert og vet hva de skal gjøre. Men Brann var i mange jevne kamper i fjor som de klarte å vippe i sin retning, og det blir ikke lett å gjenskape. Og så vil de bli møtt med en annen respekt i år, jeg vil bli overrasket om de kan ligge dypt og kontre på Brann Stadion i år også - så det vil være opp til bevis på at de kan ha et eget angrepsspill.

Odd forventer man er i medaljekampen, men høstsesongen i fjor var skuffende. Og det er jo noe av problemet for Odd og Fagermo, de klarer ikke å sette sammen en hel god sesong. Odd scorte for lite mål i fjor, og jeg er usikker på om Agdestein er den som vil endre på det bildet. Jeg hadde egentlig forventet at de skulle være mer offensive på overgangsmarkedet, men Fagermo er en som stort sett går for det trygge.

Trioen Molde, Strømsgodset og Vålerenga er forventet å være med i medaljestriden, men jeg er skeptisk til alle tre. Molde har skuffet over flere sesonger selv med sterkt lag på papiret. Nå har de gjort endring med at Dempsey er kommet inn og Solskjær går inn i en annen rolle. Nå har de samarbeidet godt tidligere, men nå er rollene annerledes og jeg syns det lukter litt konflikt ut av det. Laget er heller ikke styrket, og jeg er skeptisk til sammensetningen Det er litt en stor masse der ingen er typiske rollespillere som man kan bygge stabile prestasjoner rundt. Så er det tross alt så mange gode fotballspillere at det kanskje er grense for hvor galt det kan gå. Men det mest sannsynlige er nok at de havner omtrent der de har vært de siste årene. Og det vil være elendig sett mot ressursene klubben har.

Strømsgodset har aldri funnet seg selv igjen etter at Deila forsvant. Nå er det Skullerud som skal prøve seg. Jeg syns Godset fremstår utydelig, jeg vet ikke hvordan fotball de ønsker å spille og på meg virker det heller ikke som noen klar plan på overgangsmarkedet. De avsluttet sesongen etter trenerskiftet positivt - ikke minst slapp de inn lite mål og det er nok nøkkelen i år om de skal i medaljekampen. I tillegg så var det ligaens dårligste bortelag i fjor om man ser bort fra fortapte Start, og det nytter ikke bare å ta poengene sine på Marienlyst om man skal være et topplag.

Vålerenga har et ungt lag, men med noen klare stjerner i Grindheim, Moa og nylig innhentede Keita. Moa er avhengig av et lag som fungerer for å få bruke sine avslutningsegenskaper i boks. Keita vet man aldri hva man får fra, har han lyst å spille så er han en av ligaens beste, men går han sur så er det meningsløse skudd fra 40 meter, etterslenger og kjefting han først og fremst byr på. Jeg tror Vålerenga vil være gode i enkeltkamper, men at den nødvendige stabiliteten ikke er der i år. Deila trenger tid, klubben trenger å få flyttet inn på sitt nye stadion og endel av spillerne trenger nok et år for å ta nivået. Jeg spår en mellomsesong der de verken vil involvere seg i toppen eller bunnen av tabellen.

Så hvem kan overraske i år? Jeg holder opp Sarpsborg og Aalesund som lag som kan sjokkere og ta medalje. Sarpsborg er utfra ressursene kanskje Norges best drevne lag. De hentet inn veldig mye nytt i fjor og det kostet de nok medalje da - første seieren kom først i 6.serierunde, men derfra og inn så var de Norges tredje beste fotballag. Jeg forventer at de fortsetter på samme måte i år. De har en god bredde i troppen, de kan så og si stille med to 11'ere som er god nok for tippeligaen - det er det ikke mange andre lag som kan. Det som felte Sarpsborg i fjor var at de ikke scoret nok mål, og det kan også bli problemet i år. Men gårsdagens nyhet om at de har hentet inn Erton Fejzullahu så kan de ha funnet løsningen på det. Han har dog vært skadeutsatt, men uansett interessant.

Aalesund sin høstsesong var kanskje det mest overraskende som skjedde i fjor, Aafk var det nest beste laget - kun slått av Rosenborg de siste 15 kampene. De gikk fra å være et lag som stinket nedrykk til å holde medaljenivå. Onde tunger vil si at det hadde med at John Arne Riise forsvant ut av dørene, men så enkelt er det ikke. Men hovedarkitekten er den nederlandske assistenttreneren Anton Joore. Han satt forsvaret, de slapp inn 8 mål på de 10 siste kampene mot 43 mål på de 20 første kampene. Nå har de mistet stopper Wormgoor til Brann, og det er selvsagt usikker om Ramsteijn er av samme kaliber. De har klart å beholde Gyasi, i hvert fall frem til sommeren - og han var kanskje ligaens beste offensive spiller i fjor høst. Fortsetter han å levere så blir det gøy på danskebåten. Mos løsnet det også for, han er som sin bror en god avslutter og når laget fungerer så er han en garantist for tosifret antall mål. Har hentet det svenske stortalentet Berisha, det er et usikkert kort, men selv om han ikke har slått til i voksenfotballen så betyr det ikke at 20 åringen ikke fortsatt har tid til å gjøre det.

Lag som Haugesund og Tromsø tror jeg begge vil plassere seg trygt på tabellen, der jeg blir overrasket både om det blir bunnstrid eller medaljekamp. Haugesund slo sterkt tilbake i fjor etter et par tunge sesonger og var ganske nær med medalje. Det er ganske godt gjort siden de hadde tre trenere i løpet av sesongen. Men er først nå Horneland får sette sitt preg på laget. Men Ekong er borte, han var for god for tippeligaen og tett innpå umulig å erstatte han. Agdestein er også borte, han var toppscoreren i fjor og blir erstattet av Huseklepp som er en annen type spiss og som strengt tatt ikke har levert på mange år. Jeg kaller det en svekkelse.

Tromsø tror jeg blir underholdende i år, de har mye offensive fibre i laget og det bør ikke bli mange kamper der de går målløse av banen. Problemet er at det er vanskelig å se at de skal holde nullen i mange kamper heller. Defensivt mangler de endel kvalitet, det blir kanskje bedre på backen når Høgli kommer til sommeren (men han har spilt lite fotball det siste året) - og i vinter har det vært så som så med strukturen. Flovik holdt på å sende TIL ned i Obos-ligaen med å skulle forsvare inn kontrakten de siste rundene, uten å forstå at denne troppen ikke har de evnene - de må utscore motstanderen om de skal vinne. Jeg forventer at Flovik har lært. Gamst Pedersen har hatt en god vinter uten skader, og han kan fort bli å prege tippeligaen igjen - men han er skjør så det skal nok godt gjøres at han klarer å holde seg skadefri hele sesongen. Sigurdarsson varierte i prestasjonene i fjor, men er blitt bedre fysisk i år og det bør bety mer stabile takter derfra. De har hentet inn to utenlandske spiller, Samb og Vuk - den førstnevnte har sett klart bedre ut, men det var den sistnevnte som kostet penger så han vil nok få godt med sjanser før han blir vraket.

Lillestrøm er tilbake til krigerfotballen som de tradisjonelt er kjent for, det vil gjøre vondt å møte de og det kommer til å være mange dueller i boksene. Jeg syns 11'eren ser ganske bra ut og det lukter på ingen måte nedrykk av den. Men de mangler endel bredde og om det blir skader og kort utover sesongen så kan de fort bli betydelig svekket. Laget skriker også etter en hodesterk spiss som også kan gjøre en sterk førsteforsvarer jobb. Det er enda noen dager å få det inn på, men om det ikke kommer så tror jeg at det blir tøft å komme seg opp på øvre halvdel.

Viking er på sparebluss uten at jeg syns forventningene er tatt nok ned. Jonevret fikk maks ut av laget og jeg vil bli overrasket om det her holder til øvre halvdel og jeg blir ikke det minste sjokkert om Viking blander seg inn i bunnstriden. Adegbenro er den store stjernen, og jeg er overrasket over at han fortsatt er i klubben. Jeg forventer at han drar til sommeren og da gjelder det for Viking å samle inn nok poeng i vårsesongen. Ellers syns jeg stallen er middelmådig og en av de svakeste i Vikings historie. Ny trener har de Burchnall, i det som blir han første jobb som hovedtrener. Jeg har hørt endel bra om han, men det er noe helt annet å være sjef enn å være assistent og jeg tror mange undervurderer hvor tøft det faktisk er. Og det er virkelig ingen lett jobb han tar på seg. Jeg for min del tror at Viking hadde tjent på å satse mer på rutine, men jeg forstår jo at Burchnall er billig og klubben er avhengig av å spare penger.

Om Viking er i skjæringspunktet til bunnstriden så tror jeg resterende lag blir å finne seg der. Sogndal, Stabæk, Kristiansund og Sandefjord er nok alle også klar over at det blir en kamp for å overleve. Og det er alltid en fordel, om du er forberedt så er sjansene langt større enn om du plutselig finner deg stående med dritt til knærne. Sogndal overrasket positivt i fjor, men det ble tungt mot slutten av sesongen. Om det er et varsel om hva som kommer, eller om det bare var at de senket skuldrene når de sikret kontrakten er ikke lett å vite. Laget har ikke imponert i vinter og gått på noen stygge tap. Så vektlegger jeg ikke alt for mye treningskamper, men det er ganske mye nytt inn og når man mister sine beste spiller jevnt og trutt så kommer det før eller senere til en grense der nivået blir for svakt. Uansett har de en dyktig trener i Eirik Bakke som forstår Sogndal som klubb bedre enn noen. Og det er hovedgrunnen til at jeg tror de klarer seg, og så hjelper det også godt på at de har klart å beholde Koomson som kanskje er ligaens mest undervurderte spiller. 13 målpoeng for en klubb som Sogndal er imponerende, og det til tross for at han gjør mange feilvalg - det viser litt av potensiale som er i han.

Stabæk dømte jeg hardt før sesongen i fjor og fikk rett, jeg tror også de i år vil kjempe med ryggen mot veggen og jeg blir ikke det minste overrasket om det ender med nedrykk. Blitt endel endringer i laget, og det er større navn som har gått ut enn som har kommet inn. Mange av spillerne som har kommet inn har ikke levert på lenge, og det virker i det store og hele ganske usikkert. En urutinert hovedtrener som ikke klarte å forbedre laget nevneverdig utover høsten gjør at det er naturlig å sette de bak et lag som Sogndal.

Kristiansund er for første gang i øverste divisjon, og det er ikke helt lett å vurdere de. De må satse på et solid forsvar, og at det er nok x-faktor offensivt til å avgjøre kamper. De kampene jeg så i fjor så var på ingen måte overlegne i divisjonen, og 13 av de 19 seirene var med et mål. Jeg forventer at de biter bra fra seg på hjemmebane, særlig i vårsesongen, men at det blir tøffere på reise og når høsten setter inn. De har ikke styrket laget vesentlig, Baranov er vel den eneste som man kan ha forventninger til at skal holde bra tippeligaklasse.

Sandefjord har vært skrekkelig i vinter, den eneste seieren har kommet mot Notodden og før generalprøven mot Strømsgodset så hadde de ikke scoret mål på 5 kamper. Så trenger det jo ikke å bety så mye, men den selvtilliten de fikk av å rykke opp er nok borte. Bohinen står fast på sin 3-5-2 formasjon og spørsmålet er om han har spillere gode nok til å gjennomføre det. Stallen er nok styrket siden opprykket, men det er opplagt at klubben må lete i billigkurven i overgangsbutikken. Kind Bendiksen er det lenge har vist noe, og spørsmålet er om han kan få karrieren i gang igjen. Øvretveit er en matchvinner og kan bli årets keeperoverraskelse, det skal bli gøy å se han i tippeligaen igjen nå med litt mer erfaring.

Så mitt tabelltips, som alltid er det ikke verd stort, og jeg er kronisk utro mot mine egne førsesongvurderinger - men tippe skal man, og forhåpentligvis blir det noe å skryte av i november.

1) Rosenborg

2) Sarpsborg

3) Odd

4) Aalesund

5) Brann

6) Vålerenga

7) Molde

8) Tromsø

9) Strømsgodset

10) Lillestrøm

11) Haugesund

12) Sogndal

13) Viking

14) Kristiansund

15) Sandefjord

16) Stabæk

Let the season begin!

Marcus-P
Marcus-PInnlegg: 10750
29.03.17 12:46

Jeg skal følge tipsene dine runde for runde, men klarer ikke ta tabelltipset seriøst, spesielt med Aalesund på 4 og oss ned på 9 blant annet. Tromsø foran oss er også mildt sagt overraskende. Sarpsborg kan ovveraske, men store mangler på topp, ser ikke hvordan dem skal slå Odd over 30 kamper.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
29.03.17 13:28
Marcus-P: men klarer ikke ta tabelltipset seriøst, spesielt med Aalesund på 4 og oss ned på 9 blant annet. Tromsø foran oss er også mildt sagt overraskende. Sarpsborg kan ovveraske, men store mangler på topp, ser ikke hvordan dem skal slå Odd over 30 kamper.

Ville du ikke ha sagt det samme i fjor om Brann hadde blitt plassert foran Strømsgodset?

Godset ble nr7 i fjor, og jeg ser ikke noe fremskritt.

Det eneste man vet er at det vil være noen lag som overgår forventningene og andre lag vil prestere langt under forventet. 

Men jeg er ikke for opphengt i forhåndstips, det kan godt hende at jeg om noen runder vil ha snudd helt rundt og blitt veldig optimistisk på Godsets vegne.

Marcus-P
Marcus-PInnlegg: 10750
29.03.17 15:38
GoingKronos: Ville du ikke ha sagt det samme i fjor om Brann hadde blitt plassert foran Strømsgodset?

Det er nok godt mulig. Brann har bygd på et defensiv fundament over lenger tid, så de var gode til å få resultater. Aalesund har ingen defensiv struktur og når de hadde det var mye av grunnen Wormgaar som nå er hentet av nettopp Brann. Aalesund er ikke laget som har potensiale til topp 4 i år fordi dem ikke har noen lagdeler i orden annet enn at Mos scorer noen mål. 

Det er selvsagt synsing før seriestart og det kan slå begge veier, men jeg tviler på at noen andre har aafk i nærheten av topp 6 før sesongstart.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
29.03.17 16:23
Marcus-P: men jeg tviler på at noen andre har aafk i nærheten av topp 6 før sesongstart.

Akkurat det plager meg ikke - jeg syns generelt eksperter i liten grad skiller seg ut, selv om det år etter år kommer overraskelser. 

Aafk nest beste lag siste 15 kamper i fjor. Ingen tilfeldighet. Slapp inn 8 mål på siste 10 kamper. Så kan det hende at Wormgaar var så avgjørende at resultatene blir mye dårligere, men om så ikke er tilfelle så kan Aafk overraske alle. Men man kan få 19 i odds om Aafk skulle ta medalje så det sier seg selv at det ikke er et sannsynlig utfall. Sarpsborg gir forresten 12 i odds, noe som virker alt for høyt.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
31.03.17 20:03

Holder på å skrive om runden nå, det er enda mulig å få 1,85 på Sarpsborg hos Norsk Tipping. Så de her som ikke har fulgt med på bloggen/twitter så er det mulig å henge på selv om oddsen i markedet har falt en god del.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
31.03.17 21:14

Interessante første runde, og melodien er at jeg syns markedet har voldsom store forventninger til lite mål. Vet ikke om det skyldes første serierunde i fjor med 7 av 8 kamper under 2,5 mål. Men jeg forventer ingen gjentakelse av det, ikke minst siden seriestarten er 3 uker senere og det ser ut til å bli milde og fine spilleforhold landet rundt.

Nå er runden lørdag til mandag, så derfor er det endel spill som ikke er satt, men jeg vil oppdatere om det kommer flere spill enn de tre jeg har foreløpig. Den fyldige gjennomgangen av kampene er i blogginnleggene som du finner med å klikke på kampnavnet. Om det er ønske om det så kan jeg legge ut kamp-innleggene også her i tråden, jeg har ikke noe behov for å sende folk til bloggen siden jeg uansett ikke får en krone for den. Men det kan fort bli et dusin innlegg i løpet av uka, og tenker at det kan bli litt voldsomt i en tråd som er ganske oversiktlig. Men kom gjerne med innspill til hvordan dere vil ha det.

Kristiansund - Molde (3,50 - 3,46 - 2,24) (2,08 - 1,91)

Stoler ikke på Molde, særlig ikke i et lokaloppgjør mot et nyopprykket lag som har alt å vinne. Men jeg går for over 2,5 mål etter at oddsen har økt utover uka.

Spill:

Over 2,5 mål - 2,08 Pinnacle x 1 units (min odds 1,92)

Lillestrøm - Sandefjord (1,81 - 3,82 - 4,91) (1,87 - 2,07)

Oddsen falt litt i starten av uka på hjemmeseier, det er mulig det er noe verdi igjen - men jeg er nok generelt mer keen på Lillestrøm når de er underdog enn som favoritt. Står foreløpig over spill.

Sarpsborg - Sogndal (1,85 - 3,67 - 5,44) (2,28 - 1,74)

Satt et spill i går på Sarpsborg på bloggen, markedet har falt siden da - og det er klart havner man ned på 1,75 i odds så er verdien stort sett borte. Men jeg er sterk i troen på at vi vil se nivåforskjell mellom lagene. Så sterk i troen man kan være i en serieåpning.

Spill:

Hjemmeseier - 1,86 Pinnacle x 2 units (min odds 1,72)

Stabæk - Aalesund (2,22 - 3,49 - 3,50) (2,06 - 1,90)

Jeg tror på Aafk denne sesongen, og jeg tror ikke på Stabæk. Da ga det seg selv at jeg fant verdi i borteoddsen. 

Spill:

Uavgjort/Borte - 1,74 Sbobet x 2 units (min odds 1,64)

Strømsgodset - Haugesund (1,75 - 3,90 - 5,60) (1,92 - 2,00)

Vanskelig kamp å vurdere med to ferske trenere i sine klubber, så ikke fristet av noen spill - selv om over-oddsen også her er høy.

Tromsø - Brann (2,61 - 3,25 - 3,06) (2,38 - 1,64)

Jeg tror Tromsø vil score mye og slippe inn mye, derfor heller jeg mot over-spill tross at de møter et kynisk Brann-lag. Jeg avventer spill, det skal ikke opp så mye til før over 2 mål blir veldig aktuell.

Rosenborg - Odd (1,57 - 4,27 - 7,00) (1,82 - 2,11)

Det som fattet min interesse var over-oddsen her. Jeg har tall fra og med 2014-sesongen, og aldri har man fått over 1,80 på over 2,5 mål på Lerkendal i seriespill. Jeg heller mot et over-spill også her.

Vålerenga - Viking (2,02 - 3,50 - 4,12) (2,11 - 1,86)

Mandagskampen og litt samme mantraet, jeg syns over-oddsen virker veldig høy. Ellers uavklart om Adegbenro spiller, og det har betydning for Vikings sjanse i matchen.

(Innlegget ble redigert 31.03.17 21:15)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
01.04.17 08:49

Hovedspill:

Sarpsborg - Sogndal, hjemmeseier - 1.85 Norsk Tipping

Oddsen står seg hos statsbookmakeren, og når de tar stilling med å være høyest i markedet så velger jeg å prøve å straffe gutta på Hamar for det.

Jeg tror dette er kamp mellom lag som kjemper om medalje og et bortelag som vil kjempe for å overleve. Oddsen reflekterer ikke helt det.

Spiller for spiller er Sarpsborg bedre, og selv om Sogndal er vanskelig å bryte ned så tror jeg fast bestemt at Sarpsborg har nok våpen til å trenge igjennom. 

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
02.04.17 16:11
GoingKronos: Stabæk - Aalesund (2,22 - 3,49 - 3,50) (2,06 - 1,90) Jeg tror på Aafk denne sesongen, og jeg tror ikke på Stabæk. Da ga det seg selv at jeg fant verdi i borteoddsen. Spill: Uavgjort/Borte - 1,74 Sbobet x 2 units (min odds 1,64)

Hadde tenkt å spille denne nå, men skjeldent med så store utslag, men denne ble brutalt slashet.

1.54-1.55 nå på HCP +0.50 eller Double-Chance.

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
03.04.17 08:48
VivaLV: Hadde tenkt å spille denne nå, men skjeldent med så store utslag, men denne ble brutalt slashet. 1.54-1.55 nå på HCP +0.50 eller Double-Chance.

Penger spart er penger tjent ;)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
04.04.17 11:15

Åpningsrunden er alltid spennende, det er det første virkelige datapunktet man har for ståa i de forskjellige klubbene. Men samtidig er et datapunkt fortsatt bare et datapunkt, og om man ikke er Rosenborg så vil prestasjonene variere stort fra uke til uke. Hovedspillet satt, det er alltid godt innlede med en gevinst. Ellers var det ikke mye å være fornøyd med, jeg snakket meg jo varmt om over 2,5 mål - men ble selv for forsiktig siden jeg ikke ønsket å sette for mange spill allerede innledningsvis, og valgte meg feile kamper å gå inn på. Selv om Kristiansund - Molde hadde sin dose med uflaks i sett fra et over-perspektiv.

Sarpsborg vinner selv om de kommer under, slik gode lag gjør. Men det var en veldig rufsete match, de slapp Sogndal til alt for mye sjanser til at det var en prestasjon de objektivt sett kan være fornøyd med. Så skapte de bra med sjanser selv, og de var livsfarlig nesten hver gang de fikk dødball. Sogndal bruker å forsvare seg bedre enn de gjorde her, og med tanke på at de slapp inn 16 mål på de 7 siste treningsmatchene før seriestart så begynner man å snakke om en trend. En trend som bør skremme alle som har hjertet i Sogndal.

Kristiansund - Molde åpnet fartsfylt med 4 kvalifiserte sjanser før kvarteret var spilt - Molde svidde av to enorme sjanser. Hadde man fått det tidlige målet så hadde fort det blitt et målrikt oppgjør. Slik ble det ikke, og utover kampen ble det laber kvalitet og en stillingskrig. Molde var hakket bedre uten å imponere, og når man forventet at de skulle trygge inn ledelsen mot slutten så klarte de nyopprykkede å sette press på Solskjærs menn som ble mer og mer baktunge og passive. Godt resultat for Molde, men jeg er fortsatt avventende til hvor gode de blir.

Lillestrøm vendte tap til seier i en dramatisk avslutning, noe som å sies å være tungt for Sandefjord som hadde fortjent å få med seg noe fra kampen. Så får de ta med seg at det ser bedre ut enn det har gjort i vinter, så er det selvsagt tøft å møte Rosenborg i midtuka før de skal reise til Oslo for å møte Vålerenga. LSK syns jeg var omtrent som forventet, og holder fast med at jeg syns de er mer aktuelt spillobjekt som underdog.

Aalesund var helt fryktelig og den store skuffelsen i helga, de kunne fort ha tapt med betydelig styggere sifre. Og så er spørsmålet om en fryktelig dårlig naturgressbane (hvordan klarer Stabæk år etter år å maltraktere banen sin?) og høye skuldre for en serieåpning som lå bak eller om det er noe mer grunnleggende problem. Midtukekampen mot Sarpsborg bør gi noen svar. Så var Stabæk veldig gode, ikke bare hattrick-kongen Omoijuanfo, men også ny signeringen El-Hadji Ba imponerte. Litt overraskende etter at han ble veid og funnet for lett i League One-klubben Charlton. Men nivået på Eliteserien er nå en gang slik det er, uansett på han vise flere gode kamper før man kan konkludere hvor god signering det er.

Både Tromsø og Brann lignet veldig på fjoråret, Brann var best i 1.omgang og bare et par solide redninger fra Kongshavn holdt Tromsø inne i matchen. Etter at Brann tok ledelsen fra start av i 2.omgang så ble det mer temperatur i oppgjøret, men bortelaget hadde god kontroll. TIL fikk seg en litt heldig utligning noen minutter før slutt etter en typisk Gamst-Pedersen corner, og de må si seg fornøyd med poenget. Jeg holder fast på det jeg har sagt om TIL, at de har langt mer offensiv kraft enn det markedet innser, og at det derfor vil være verdi i over-spill. Brann ser ingen måte ut til å få en backlash etter fjoråret, de jobber like hardt og lojalt som tidligere, og blir ikke det minste overrasket om de blir undervurdert også i år.

Vet ikke om jeg ble så mye klokere på verken Strømsgodset eller Haugesund, jevn kamp frem til utvisningen og hjemmelaget imponerte ikke veldig. Begge lag virket bedre fremover enn bakover, ikke overraskende når det kommer til Godset som ikke har et forsvar som man kan stole på. Godset vil helt sikkert ta bra med poeng på hjemmebane, så er den store testen nå hvordan de opptrer borte - jeg er mer enn litt skeptisk til om det er noen fremgang fra fjoråret.

Storseier til Rosenborg, men det så mye sterkere ut på papiret enn på banen. Odd spilte smart og hadde god kontroll før et gyllent minutt avgjorde kampen for trønderne. Det er selvsagt ikke tilfeldig, RBK bryter før eller senere nesten alltid igjennom med all den kvaliteten de har. Men Odd trenger absolutt ikke se svart på det etter denne kampen.

Runden ble avsluttet med Vålerenga-seier over Viking. Fortjent seier, Vålerenga styrte og var best i store deler av kampene mens Viking viste tegn til kvalitet i korte perioder i begge omgangene. Jeg syns vi så tegn til den Deila-fotballen som ga suksess i Strømsgodset, men mangler naturlig nok samspillet med mye nytt i laget. Defensivt er jeg mer skeptisk, Vålerenga var heldig som kom unna uten baklengsmål.

Talenes tale:

Hovedspill:

Status 2017:

Spill: 1

Innsats: 10

Gevinst: 18,5

TBP: 185

Status Totalt:

Spill: 151

Innsats: 1510

Gevinst: 1808,6

TBP: 119,8

Elitetips:

Spill: 4

Innsats: 6

Gevinst: 4,7

TBP: 78,7

(Innlegget ble redigert 04.04.17 11:16)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
05.04.17 14:48

Kjapp vurdering av kampene, med 3 foreløpig spill. Linkene fører deg til mer info i bloggen.

Aalesund - Sarpsborg (2,60 - 3,62 - 2,80) (1,75 - 2,28)

Aafk var skremmende dårlige, mens Sarpsborg var helt middels - men ganske så råtten defensivt til å møte et så svakt lag som Sogndal. Så jeg gjør det enkelt for meg og står over spill. Over-oddsen har rast, den var 2 tidligere i uka. Jeg helte da mot over, men med såpass knapp margin at jeg ikke fant ut å spille. Nå har jeg plutselig litt verdi andre veien, men jeg er så skeptisk på det defensive i begge lag og en naturlig respekt for markedet at jeg heller ikke der vil legge pengene på bordet.

Molde - Lillestrøm (1,60 4,40 - 6,25) (1,81 - 2,25)

Fornuftig odds, men jeg vil se mer av Molde før jeg begynne å tro på de som favoritt og LSK er et vondt lag å møte og det blir fort mange avgjørende dueller i boksene, og der er jeg ikke sikker på at Molde er sterkest. Over-oddsen også her på vei ned, men jeg finner ingen verdi slik det er nå.

Odd - Kristiansund (1,51 - 4,65 - 7,45) (1,79 - 2,15)

Odd blir naturlig nok store favoritter mot nyopprykkede Kristiansund, men jeg stoler ikke helt på Skienslaget, i fjor var de middelmådig hjemme og vi må tilbake til 2014 for å finne sist Odd vant 10 kamper eller mer på eget kunstgress. Enkelt valg å stå over spill.

Sandefjord - Rosenborg (10 - 5,60 - 1,38) (1,75 - 2,25)

Forventet topp mot bunn, og nå ligger trønderne an til å bli like store favoritter som de var mot Start i fjor. Har ingen planer om å spille på matchen her.

Sogndal - Stabæk (2,08 - 3,50 - 4,09) (2,25 - 1,74)

Interessant kamp, Stabæk imponerte stort i serieåpninga, mens Sogndal ser det mye tyngre ut for. Sogndal som klar favoritt på hjemmebane er jeg alltid skeptisk til, i tillegg så har de vært svake defensive. Jeg går for både over 2,5 mål i kampen og Stabæk +0.5)

Spill:

Uavgjort/Borte - 1,86 Sbobet x 1 units (min odds 1,76)

Over 2,5 - 2,20 Sbobet x 2 units (min odds 2,00)

Brann - Strømsgodset (2,30 - 3,50 - 3,50) (2,15 - 1,78)

Brann var gode hjemme i fjor, og møter her et av fjorårets aller dårligste bortelag. Så får man 2,30 i odds altså, og jeg er ikke sikker på at styrkeforholdet er så mye endret som oddsen indikerer. Jeg satt rundens første spill på hjemmeseier her.

Spill:

Hjemmeseier - 2,30 Pinnacle x 2 units (min odds 2)

Haugesund - Vålerenga (2,41 - 3,40 - 3,23) (2,04 - 1,90)

Vålerenga reiser til Haugesund med 3 poeng fra sesongpremieren i ryggsekken, men her har de endel skader som gjør at det er litt vanskelig å vurdere laget og i tillegg mye nytt som skal styre spillet for laget. Jeg heller likevel mot et overspill, men jeg har ikke konkludert enda.

Viking - Tromsø (1,85 - 3,65 - 4,90) (2,20 - 1,80)

To lag som håper på en sesong midt på tabellen, men som med rette frykter bunnstrid. For Viking er det pluss at Adegbenro ser ut til å bli klar, mens de nedslående nyhetene er at Espejord og Vuk er ute. På den positive siden så er Samb endelig spilleklar og regner med han går rett inn på laget. Jeg holder fast på min tanke om at TIL har mer offensiv kraft enn markedet mener så jeg heller klart mot et overspill. Viking var så der defensiv mot Vålerenga, og svidde selv noen store sjanser. Kan hende det er verdi på bortelaget her.

(Innlegget ble redigert 05.04.17 14:49)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
05.04.17 15:04

Hovedspill:

Brann - Strømsgodset, hjemmeseier - 2,28 Pinnacle

Jeg holder Brann til et av Norges beste hjemmelag inntil de begynner å tape kamper. De vant 11 av 15 hjemmekamper i fjor. Så kan man ikke vite om Strømsgodset er blitt et bedre bortelag fra i fjor - da de var nest dårligst av samtlige -  men jeg syns det er verdi å satse på at forbedringen ikke er så markant som oddsen indikerer.

Grunnen til at Godset var et dårlig bortelag i fjor var at de manglet defensiv organisering og heller ikke hadde individuelle defensive ferdigheter som holdt nivå. Jeg vet ikke helt om jeg tror på så stor bedring.

Wormgoor er usikker for Brann, om han blir klar så er det ytterligere pluss for spillet.

(Innlegget ble redigert 05.04.17 15:04)

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
06.04.17 14:19
GoingKronos: Brann - Strømsgodset (2,30 - 3,50 - 3,50) (2,15 - 1,78) Brann var gode hjemme i fjor, og møter her et av fjorårets aller dårligste bortelag. Så får man 2,30 i odds altså, og jeg er ikke sikker på at styrkeforholdet er så mye endret som oddsen indikerer. Jeg satt rundens første spill på hjemmeseier her. Spill: Hjemmeseier - 2,30 Pinnacle x 2 units (min odds 2)

2.40 i odds nå. En ikke uvesentlig bedring!

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
06.04.17 14:21
GoingKronos: Haugesund - Vålerenga (2,41 - 3,40 - 3,23) (2,04 - 1,90) Vålerenga reiser til Haugesund med 3 poeng fra sesongpremieren i ryggsekken, men her har de endel skader som gjør at det er litt vanskelig å vurdere laget og i tillegg mye nytt som skal styre spillet for laget. Jeg heller likevel mot et overspill, men jeg har ikke konkludert enda.

1.97 nå som best, så der forsvant vel muligheten til overspill. Gikk inn for å sjekke med tanke på evnt. spill.

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
06.04.17 14:24
GoingKronos: Viking - Tromsø (1,85 - 3,65 - 4,90) (2,20 - 1,80) To lag som håper på en sesong midt på tabellen, men som med rette frykter bunnstrid. For Viking er det pluss at Adegbenro ser ut til å bli klar, mens de nedslående nyhetene er at Espejord og Vuk er ute. På den positive siden så er Samb endelig spilleklar og regner med han går rett inn på laget. Jeg holder fast på min tanke om at TIL har mer offensiv kraft enn markedet mener så jeg heller klart mot et overspill. Viking var så der defensiv mot Vålerenga, og svidde selv noen store sjanser. Kan hende det er verdi på bortelaget her.

Nå ble det mange innlegg her. Men her ser man jo også viktigheten av å time bettet. Beste odds på Tromsø er nå 4.30.

2.11 på o 2.5 hos SBOBET så da forsvant vel også den muligheten!

VivaLV
VivaLVInnlegg: 35550
06.04.17 14:48

Og så må det tilføyes at det selvsagt kan ha kommet ny informasjon i løpet av tiden. Dvs. odds 4.30 kan jo være bedre spill pr. nå enn det 4.90 var tidligere i uka!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
06.04.17 15:37
VivaLV: 1.97 nå som best, så der forsvant vel muligheten til overspill. Gikk inn for å sjekke med tanke på evnt. spill.

Hadde stått over denne selv til 2,04 - Moa var med i troppen til Haugesund, men de tok med 20 spillere, så tenker det er tvilsomt at han spiller (og Jesper Mathisen som har gode kontakter skriver at han ikke spiller). I tillegg er det lovd et skikkelig regnvær og siden kampen spilles på naturgress så kan det bli tungt.

I Stavanger lover ikke yr like mye regn, så vurderer spill der, men vil gjerne vite om Samb spiller for TIL. Jeg går ut fra det, men Flovik er ikke den treneren i verden jeg har mest tillit til. Jeg har en time før kamp som siste tidspunkt jeg setter spill, så får vi se om det blir mer enn Brann i dag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg