Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
keyser1
keyser1Innlegg: 16802
19.05.17 20:54

Sitter allerede med Tromsø og Stabæk, så får vel se på o2.5 i sistnevnte, Lillestøm målløse og Sogndal+0.5 og sånn utpå natta...

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
19.05.17 20:54

Hovedspill:

Stabæk - Viking, over 2,5 mål - 2,08 Pinnacle

Det ble 0-0 når Stabæk tok imot Rosenborg forrige helg, og kanskje det er grunnen til at vi får denne fine oddsen på et over-spill her. Stabæk er et offensivt lag som helt sikkert vil gå totalt respektløs til verket, og så er de vel så der bakover, de har vel vært noe heldig i enkelte kamper. I tillegg føler jeg at Stabæk er et lag som kan putte 3 mål på egen hånd om det først glir. Viking kollapset først totalt mot Sogndal før de ga bort en ledelse mot Aalesund. Det er et lag ribbet for selvtillit og jeg har liten tro på at de vil lykkes med å parkere oljetankeren på Nadderud. At Ba er tilbake i action er bra, han har god offensiv kraft og var en av lagets beste spillere før han ble skadet.

For meg er det rundens beste spill. 

(Innlegget ble redigert 19.05.17 20:54)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
26.05.17 16:38

Det ble en skikkelig møkkarunde, og det er noe av det mest frustrerende man som spiller kan utsettes for. Når det går bra, som det utvilsomt har gjort i år, så glemmer man litt hvor stor rolle tilfeldighetene spiller. Men det fikk man et godt eksempel på i runden som gikk.

Får begynne med det siste først, det var ikke stort å si på at hovedspillet ikke satt ? selv om det kunne endt annerledes om ikke Stabæk hadde blitt snytt for straffespark. Hadde det blitt 1-1 da, og hvor angstfulle Viking fremsto utover 2.omgang så hadde resultatet fort blitt annerledes med 30 minutters langt Stabæk-press. Stabæk sin første omgang var årets dårligste fra de ? nivået var til tider komisk dårlig, noe baklengsmålet ble et grelt eksempel på. Det var et merkelig valg å benke Lumanza og Stabæk ble klart bedre når han ble byttet inn. Stabæk har ikke møtt lag som har lagt dypt og nektet rom til nå i år, og Viking avslørte i så måte en svakhet med laget. Og om resultatene fortsetter å være gode så vil de helt sikkert oppleve flere lag som velger samme taktikken når de gjester Nadderud. Viking gjør som bunnlag gjør, finner måter å rote bort poeng på. En taktisk bra gjennomført bortekamp, men det er et virkelig trist lag - Adegbenro og så en gjeng med Obos-spillere. Jeg har på ingen måte endret oppfatning av laget.

Også i Tromsø måtte vi se oss snytt for straffespark, faktisk to stykker - selv om jeg ikke fyrer meg opp rundt holding i feltet, for det dømmes det så sjelden på, så er reglene nå en gang klare. Men at det skulle vært straffe i sluttminuttene er utvilsomt, og da hadde man fått en fin gevinst i stedet for penger ned i dass. Så angrer jeg på at jeg valgte en så grådig variant, sett i ettertid burde jeg oppjustert uavgjort-faren siden TIL trenger fryktelig mange sjanser før det blir mål. TIL var det beste laget, i 1.omgang var det tidvis overkjøring, mens Strømsgodset viste moral og sto opp fra de døde i 2.omgang.

Man kan naturlig nok ikke bruke ordet krise om et lag som leder serien, men med de skyhøye forventningene som var til Rosenborg så er det på sin plass å bruke store ord. Et poeng mot LSK og Tromsø er veldig svakt, men det verste er jo at de ikke har vært uheldig, de fortjente virkelig ikke noe mer. Så er det alltid litt surt når en stor favoritt leder med 10 minutter igjen og roter bort gevinsten, men det var en slik helg. Tidligere i sesongen hadde RBK en rekke slike kamper der de til slutt vant uten å imponere. Men jeg ser uansett på det som et av mine svakere spill i år, selv om min analyse om at LSK ville slite med å score og jeg syns oddsen var attraktiv, så er det all grunn til å være ekstra på vakt etter svakhetstegn på store favoritter.

For første gang i år så ga et lag fra seg en to måls ledelse og endte med tap, og jeg skal ikke underslå hvor frustrerende det var å være på feil side i det spillet. Det er noe som bare skjer ytterst få ganger i løpet av en sesong. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gikk inn på over 2,5 mål - for Brann er virkelig målkåte om dagen, og Sogndal har tross klar forbedring de siste rundene fortsatt en del spørsmålstegn bakover på banen.

Sarpsborg med ny sterk seier, og der var jeg nok også litt for forsiktig med å unngå spill - først og fremst med tanke på hvor lite målfarlig hovedstadslaget er. Forsto av rapportene at det var en ganske kjedelig match der aldri seieren var reelt sett truet for østfold-laget. Jeg hadde før sesongen tenkt at Vålerenga vil være ustabile, at de har potensiale til i enkelte kamper å være virkelig gode, mens de i andre vil være godt stykke under pari. Slik har det i liten grad blitt, toppnivået har vært skuffende, og selv om vi har sett litt mer av bunnivået så er det vel kun kampen mot Molde som har vært skikkelig krise. (Men nå gjorde de en krisematch i cupen og flakset seg videre etter straffespark).

Kristiansund har en sterk evne til å avgjøre hjemmekampene til sin fordel, og der jeg har vært skeptisk til om de har kapasiteten til å overleve så er det grunn til mer optimisme nå. På den andre siden så er Haugesund langt unna fjoråret, laget virker ikke videre sultent og for meg er de absolutt et av lagene som kan rykke ned i år - særlig med tanke på at de nyopprykkede lagene virker sterkere enn forventet.

Det har virkelig trynet for Sandefjord, først banket skikkelig i Bergen før de dro og ble utspilt mot Aafk, og på toppen av det hele så avsluttet de mareritt uka med å bli slått ut av cupen. Når kampene kommer så tett så er det vanskelig å gjøre endringer og endre mentaliteten. Og jeg tror det først og fremst sitter i hodet på Sandefjord, og Bohinen får en hard utfordring med å klare å nullstille laget til helgas kamp. Etter det får de jo en uke å forberede seg på. Nyopprykkede lag bruker å få det tyngre utover sesongen, men det her kom uansett litt brått på. For meg er ikke Aafk sin opptur overraskende, jeg syns de har et godt lag med høyt potensiale. Jeg var den eneste jeg vet om som tippet laget i medaljekampen før sesongen, og per nå er de et av 6 kanskje 7 lag (om man fortsatt regner med Molde) som kan ta medalje i år. De har muligens den tøffeste kampen av de igjen til helga, etter det så vil de få mange overkommelige oppgaver. Jeg er bullish på tangotrøyene.

Molde med en heldig seier mot Odd, så de henger på en måte med i sesongen selv om det er en luke oppover. Men spørsmålet er om de har nivået inne, for flaks i enkelt kamper kan alle lag ha. For Odd var det litt typisk, når de hadde sjansen til å vise seg som et topplag så går de i veggen. Fagermo er inne på at de, som så mange andre lag i Eliteserien, mangler spisser som scorer mål. Mangelen på kvalitetsangripere er slående i Eliteserien, man trenger kun en hånd for å telle spisser som holder godt nivå. Det er trist.
Tallenes tale:

Hovedspill:

Status 2017:

Spill: 10

Innsats: 100

Gevinst: 149

TBP: 149

Status Totalt:

Spill: 160

Innsats: 1600

Gevinst: 1939,1

TBP: 121,2

Elitetips:

Spill: 41

Innsats: 72

Gevinst: 81,7

TBP: 113,5

(Innlegget ble redigert 26.05.17 16:38)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
27.05.17 10:56

Første tredjedel av sesongen er lagt bak oss, og vi kan snakke om at serien har satt seg. Jeg og markedet er relativt uenige denne runden, og jeg har 6 spill jeg setter penger på.

Sandefjord - Odd (3,62 - 3,40 - 2,35) (2,20 - 1,81)

Sandefjord har hatt en grusom uke som endte med at de ble slått ut av cupen. Nå kommer de hjem på eget gress der de har hatt flere gode opplevelser tidligere i sesongen. Jeg er usikker på hvor man har Sandefjord for øyeblikket, og at de mangler Kastrati er et slag siden han har vært lagets største offensive trussel så langt. Odd gjorde en god kamp borte mot Haugesund på gress, så en ny gresskamp bør kanskje ikke bekymre så mye, men prestasjonene før det var ganske svake og som klare favoritter er de kalde. I utgangspunktet syns jeg over-oddsen er fristende her, men savnet av Kastrati og at Odd har vært ganske kyniske på bortebane gjør at jeg holder igjen. Ingen spill.

Brann - Aalesund (1,59 - 4,33 - 6,54) (1,77 - 2,21)

To lag jeg har stor respekt for, Brann på hjemmebane er nok det beste vi har her i landet for tiden og når de nå også scorer voldsomt med mål så skal man virkelig ha baller for å gå imot de. Men Aalesund har vist en veldig sterk borteform, de tok poeng på Lerkendal og overvant Molde før de snudde kampen i Stavanger til seier. Jeg har forventinger til at dette kan bli en kvalitetsmessig god kamp, og om Riise blir klar her så vil det styrke bortelaget ytterligere. Oddsmarkedet har fått med seg at Brann scorer mye mål, og det er lenge siden man har fått en over 2,5 måls odds på 1,70-tallet, og det er muligens en over kompensering. Aafk har vært ganske kyniske de bortekampene der de har vært klare underdog, og jeg vet ikke helt om jeg tror på Brann som et lag som over tid vil score så mange mål som de har gjort de siste rundene. Jeg tester en unit på under 2,75 mål - så får jeg halvparten av innsatsen tilbake om det skulle ende med tre mål.

Spill:

Under 2,75 mål - 1,92 Pinnacle x 1 units (min odds 1,82)

Haugesund - Sarpsborg (2,90 - 3,60 - 2,58) (1,83 - 2,12)

Haugesund har vært en av de store skuffelsene i år, de siste tre hjemmekampene har vært uten seier og verst av alt er at de ikke har scoret eneste mål. I tillegg så tapte de i Kristiansund mot et av lagene de må ha bak seg på tabellen om ikke dette året skal ende helt galt. De møter et Sarpsborg-lag som har levd opp til forventningene, og de er helt i ryggen på RBK selv om de langt fra har hatt marginer med seg til nå denne sesongen. Begge lag har litt skadeproblemer, men Sarpsborg sin stall er på en helt annen måte i stand til å takle det. Alt i alt syns jeg markedet har for mye respekt for dette Haugesund-mannskapet og jeg blir ikke det minste overrasket om de går nok en kamp uten å score foran egne supportere.

Spill:

Borteseier (DNB) - 1,91 Pinnacle x 2 units (min odds 1,77)

Kristiansund - Sogndal (2,35 - 3,40 - 3,54) (2,38 - 1,67)

To lag med helt forskjellige opplevelser forrige runde, Kristiansund fightet seg til en viktig seier mot Kristiansund, mens Sogndal sto for årets kollaps når de gikk fra 2-0-ledelse til 2-3 tap i løpet av den siste halvtimen. Jeg tror ikke det er så mye som skiller lagene i kvalitet, og det er greit at Kristiansund er favoritt på hjemmebane, så er de kanskje hakket for store favoritter - særlig med tanke på at deres mest kreative spiller i Qaka er ute her. Men jeg blir ikke klok på Sogndal og det er generelt vanskelig for meg å sette penger på ting jeg ikke forstår. Men markedet har virkelig tro på en kjip og kjedelig fotballkamp. Jeg er ikke så sikker, Sogndal har faktisk vært et av de lagene som har vært involvert i flest mål denne sesongen - det er kun Brann og Sarpsborg som har vært involvert i flere. Vi har nå spilt 1/3 av sesongen så vi snakker om et ganske bra grunnlag for å dra en slik slutning på. Jeg syns over 2 mål, slik at om det blir 2 mål i matchen så får man pengene tilbake er et pent spill. Det er tross alt to lag med selvtillit som møtes og de har nok ikke alt for mye respekt for hverandre.

Spill:

Over 2 mål - 1,79 Sbobet x 1 units (min odds 1,70)

Lillestrøm - Tromsø (2,02 - 3,64 - 4,15) (1,95 - 1,98)

To lag som begge har hatt en opptur på Lerkendal de siste ukene, men som fortsatt ikke har overbevist om at de ikke hører til i bunnstriden. Jeg syns TIL ser bedre ut enn kanarifuglene, de var uheldig mot Strømsgodset - hadde de ikke blitt snytt for straffe og seieren så mistenker jeg at vi ikke hadde sett en slik odds som vi gjør her. TIL har dog to problemer, det ene er at de er ustabile, gjerne i en og samme kamp, og at de mangler målscorer som kan omgjøre sjanser til mål. Det siste har de til felles med Lillestrøm som også rett og slett mangler kvalitet på topp og i stor grad så er det faktisk forsvarsspillerne som har stått for målene denne sesongen. Det er et klart faresignal. Lillestrøm fortjener å være favoritt på hjemmebane, men ikke i nærheten av så stor som de er her.

Spill:

Uavgjort/Borte - 1,92 Pinnacle x 2 units (min odds 1,75)

Molde - Stabæk (1,88 - 3,93 - 4,57) (1,75 - 2,21)

Molde flakset seg til en seier i Skien, men det var ikke mye i spillet som tydet på at det er noen klar forbedring på gang - utenom at de viste bra moral, noe som det har vært grunn til å sette spørsmålstegn med tidvis. Savnet av Petter Strand har vært stort, jeg forstår at han er tilbake i trening nå så det kan hende at han er med i troppen her. Men det var han ikke i cupkampen mot Hødd, så jeg tviler på at han kan være med fra start i det minste. Stabæks første omgang mot Viking var elendig, de tok seg sammen i 2.omgang og fikk med seg poeng. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke tror humpete Nadderud er gunstig for et spillende lag som Stabæk, og det kan bare være en fordel for de å komme seg på kunstgress. Jeg syns det er et autobet på Stabæk som jeg per nå holder som jevnbyrdig og kanskje vel så det som Molde, eneste er at jeg er litt usikker på om ikke formen er noe svakere enn i sesonginnledningen.

Spill:

Uavgjort/Borte - 2,05 Pinnacle x 1 units (min odds 1,92)

Vålerenga - Rosenborg (4,55 - 3,60 - 1,95) (1,95 - 1,96)

Ikke lett å vurdere denne kampen, Vålerenga er traust og kjedelig om dagen, Deila har fått orden på forsvarsspillet, men det offensive spillet er en total mangelvare der de mest av alt småspiller uten mål og mening. De måtte også ut i ekstra omganger og straffespark i cupen, mot et av de svakeste 3.divisjonslagene som var igjen i cupen. Fryktelig prestasjon. RBK er det vanskelig å stole på om dagen, men siden de sliter med å føre kamper så kan det være like greit for de å spille på bortebane som hjemme. Ingebrigtsen straffet spillerne etter LSK-fadesen med at de stilte så og si alle mann alle mot 3.divisjonslaget Tynset som de kjørte over til storseier. For meg er det enkelt å stå over spill her, men jeg vil spent følge med om RBKs svake trend fortsetter.

Strømsgodset - Viking (2,05 - 3,50 - 4,15) (2,13 - 1,81)

Jeg har over lengre tid vært veldig kritisk til Strømsgodset, men det har særlig vært på bortebane. Nå har de på ingen måte levd opp til forventningene på hjemmebane heller, men de har møtt Sarpsborg og Stabæk de siste kampene - to av de bedre lagene i ligaen. Så jeg vil ikke helt si at det er krise for hjemmeformen. Men oddsmarkedet har opplagt mistet tålmodigheten, jeg finner det underlig at ligaens dårligste lag skal ha over 50% sjanse på å ta med seg poeng fra Marienlyst. Begge lagene skuffet i cupen, Godset tok seg videre etter ekstra omganger, mens Viking fortjent røyk ut. Jeg syns Godset viste et sjeldent tegn på moral i kampen i Tromsø, de kom ut i 2.omgang med en langt bedre innstilling - så det kan tyde på at spillerne ikke har gitt opp Skullerud. Dette blir en skikkelig test på om prosjekt-Skullerud er dødt eller ikke.

Spill:

Hjemmeseier - 2,06 Sbobet x 2 units (min odds 1,82)

(Innlegget ble redigert 27.05.17 10:56)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
27.05.17 17:00

Oddsen på Sandefjord har skutt kraftig i været og etter at lagoppstillingene nå er kommet så finner jeg det helt uforståelig.

Jeg velger derfor å sette spill på hjemme/uavgjort her, og så får vi håpe at den gode hjemmeformen til hvalfangerne fortsetter.

Spill:

Hjemme/Uavgjort - 1,88 Sbobet x 2 units (min odds 1,75)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
28.05.17 09:27

Haugesund - Sarpsborg, borteseier (DNB) - 2,00 Pinnacle

Markedet har gått opp på topplaget fra Østlandet og at de ikke skal være favoritt mot dette gråe og småtriste Haugesund-laget, som ikke har scoret mål på de tre siste hjemmekampene, er det veldig vanskelig for meg å forstå noe av.

1) Sarpsborg er et klart bedre lag

2) Sarpsborg har en bredere stall som gjør at de takler tett kamp program og skader/karantener på en helt annen måte enn hjemmelaget

3) Sarpsborg har med unntak av kampen mot Stabæk hvor de ble redusert til 10 spillere med en time igjen å spille vært veldig stabile. Det er litt seriemestertakter over jevnheten i laget.

Så er det et par faktorer imot, den største er at det er gresskamp. Men de vant fortjent mot LSK på gress, og det er et lag på nivå med Haugesund. Det andre er at FKH kan bli å spille med en blåselampe i ræva, ingen lag liker å gå fra tap til tap. Men det forutsetter at FKH har nivået inne, og jeg er ikke så sikker på at det er dvask holdning som er årsaken til situasjonen laget er i.

Jeg velger varianten med pengene tilbake ved uavgjort.

(Innlegget ble redigert 28.05.17 09:27)

Julemann
JulemannInnlegg: 1361
28.05.17 12:06

GoingKronos: Jeg finner rett og slett ikke S08 (pengene tilbake hvis uavgjort) hos Pinnacle?

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
28.05.17 12:10
Julemann: GoingKronos: Jeg finner rett og slett ikke S08 (pengene tilbake hvis uavgjort) hos Pinnacle?

De kaller det handicap 0.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
28.05.17 16:55

Oddsen har gått opp på under 2,75 mål i matchen mellom Brann og Aalesund. Utfra min oddsetning så betyr det at verdien har økt og dermed legger jeg inn en ekstra unit på spillet.

Spill:

Under 2,75 mål - 2,07 Pinnacle x 1 unit

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
01.06.17 10:42

Runde 11 er historie og det er godt å være en vinner igjen etter den første store nedturen denne sesongen forrige helg. Det var positivt siden dette var den runden jeg var mest uenig med markedet, som resulterte i hele 7 spill med tre vinnende spill, to pengene tilbake og to tapte spill. En kjapp gjennomgang av statistikk for spillene mine siden mai måned nå er historie, før jeg tar en gjennomgang av mine tanker om runden som var.

Mai ga en tilbakebetaling på 110,7%. Det er det som totalt sett kan kalles en god måned, selv om det ikke kunne måle seg med april som ga 119,8% tilbakebetaling. Jeg er i pluss på alle spilletypene, utenom spesialspillet på at Lillestrøm ikke skulle score på Lerkendal. Når det kommer til innsatsfordelingen så er det litt hvordan man velger å tolke tallene. Om jeg hadde spilt med flat innsats så hadde jeg hatt 109,5% i tilbakebetaling, mot 115% som er fasit etter to måneder. Så det betyr at jeg har vært flink til å vurdere hvor verdien er størst. Den negative delen er at jeg ikke har tjent penger på 1 unit spillene mine, med 88,2% tilbakebetaling. Det betyr altså at om jeg bare hadde spilt 2 unit-spillene så hadde fasiten vært bedre. Så er det for tidlig å konkludere for mye, det er snakk om 22 spill med lavere innsats så mye kan være tilfeldig. Det er også en mulighet for at jeg har vært hakket for konservativ med lav innsats spillene, for det har opplagt vært endel spill som jeg har stått over som likevel har gått veien. Men det er vanskelig å holde statistikk på det siden jeg ikke fører regnskap over spill jeg ikke setter og magefølelsen skal man være forsiktig å stole på for mye i slike sammenhenger. Uansett, noe jeg blir å følge med på utover sesongen.

Nok om meg og mine spill, og over til fokus på hva som skjedde i Eliteserien i runden som gikk.

Det var nok en fryktelig kjedelig kamp på Haugesund stadion, den var ikke kvalitetsmessig like forferdelig som FKH mot Molde, men det var ikke mange sjanser å glede seg over og 0-0 gjenspeilet kampen godt. Jeg forventet meg mer av Sarpsborg enn jeg fikk se, det var litt energiløst rett og slett. Haugesund er nok ikke bedre, og er et av lagene som vil kjempe for å beholde plassen i divisjonen. Hadde jeg lagt ut hovedspillet samtidig som vurderingen av runden så hadde Strømsgodset blitt valgt, men i løpet av de timene som gikk så økte oddsen på Sarpsborg såpass at de var det klareste verdispillet. Tilfeldigheter spiller som sagt ofte en større rolle enn man liker å innrømme.

Det virket som Godset-spillerne forsto alvoret når det ble bunnkamp på gamle gress, og de kjørte over Viking i 60 minutter. Det er opplagt at dette laget passer bedre med en spiss uavhengig om man kaller det 4-3-3 eller 4-4-1-1. Jeg har fortsatt respekt for Godset på hjemmebane og forventer at de tar nok poeng til å overleve uten for mye dramatikk, men på bortebane så er det godt mulig at jeg vil fortsette å spille mot dem. Viking nærmer seg nedrykk, det er ikke bare det at det er en stor luke oppover, det er at det er mye som tyder på at det fort blir behov for 33-34 poeng for å klare seg i år, og da snakker vi rundt 1,5 poeng per match fremover. Det ser jeg bare ikke at Viking har i seg. Nå begynner man komme i en situasjon der selv om de får sårt tiltrengte forsterkninger i sommer at resultatet fort blir nedrykk uansett. Sjansen for at Viking spiller i Obos er meget stor, og det er fasinerende at de bare pga navnet sitt blir overvurdert av oddsmarkedet. Om Kristiansund eller Sogndal hadde stått på 5 poeng etter 10 serierunder så hadde man aldri i verden fått 2 i odds på Godset-seier. Vi så det med Brann når de rykket ned også, markedet justerte seg aldri inn og trodde inntil The bitter end at Brann ville snu trenden.

Lørdagens lokaloppgjør ble en enveiskjøring der Sandefjord var Odd overlegen i nesten alle faser av spillet. Men de klarte aldri å få målet og dermed fikk de ikke den sårt tiltrengte seieren etter de fryktelige tapene på bortebane. Men det var for meg svar godt som noe på at Sandefjord ikke vil klappe sammen selv om de gjør enkelte svake matcher. Odd svinger jeg mellom tro og tvil på, etter noen gode kamper på rad så gjør de nok en elendig match. Jeg tror laget er glad for at de stort sett er ferdig å spille på gress denne sesongen nå. De har bare Brann igjen av gresslagene. Jeg fortsetter å være avventende til Odd.

Etter en god start så har jeg virkelig slitt de siste ukene å forstå meg på mitt eget lag, Tromsø har vært totalt uforutsigbare. De har også en av de mest absurde statistikkene dette året, de har ledet 5 av de 6 siste kampene - og den eneste kampen av de seks som har endt med seier var når de lå under på Lerkendal. De har altså gitt fra seg ledelsen mot Aalesund, Kristiansund, Sarpsborg, Strømsgodset og Lillestrøm i tur og orden. Det viser et lag som verken spiller taktisk lurt når de kommer foran, eller har den rette innstillingen spiller for spiller. Jeg syns fortsatt at det er for mye kvalitet i Tromsø-laget til at de skal rykke ned, men om de havner i bunnen så tror jeg ingen gjør lurt i å stole på den gjengen i pressede situasjoner. For Lillestrøm var det en opptur, de fikk en match der de kunne spille mye i bakrom og når Knudtzon i tillegg var effektiv så ble det en storseier. Jeg vet ikke helt om jeg tror det nå har løsnet for LSK og at de vil score mye mer fremover, men det gjorde nok uansett veldig godt for LSK-spissene å få en slik kamp etter mye velfortjent kritikk. De puttet også nye fire mål i cupen, så verd å ikke bli for opphengt i tidligere prestasjoner om det nå virkelig har snudd.

Brann kjørte over et Aalesund-lag som ikke klarte å røre beina sine fort nok i 1.omgang. Brann var nok litt uheldig som bare ledet 1-0, selv om målet kom på et klønete selvmål. 2.omgang så skifter kampen karakter, og Brann klarer ikke å fullføre presset. Og der de i fjor var dyktige på å forsvare inn i slike kamper så mangler de den siste lille kynismen i år - og det har kostet mange poeng. I tillegg så er det altså andre kampen på rad at Leciejewski gjør seg bort. Det blir viktig for Branns gulldrøm at han finner tilbake til formen. Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg var heldig eller uheldig med at spillet gikk inn, det kunne opplagt vært flere mål i 1.omgang, men samtidig kom målene på selvmål og keepertabbe. Så jeg tar imot gevinsten med takk, og innrømmer at jeg trodde Aafk skulle evne å forsvare seg bedre.

Jeg så avslutningen av Molde mot Stabæk der det etter utvisningen ble et stormløp mot Molde-målet. Følelsen var at her kom Stabæk til å få utligningen, men de var både unøyaktig og for desperate i jakten på målet. Dette var nok en kamp der de hadde tjent på en mer erfaren offensiv spiller til å ta kontrollen over angrepsspillet. Stabæks form er som jeg har nevnt tidligere noe på retur, de er absolutt ikke dårlig, men de mangler bare det siste lille som medaljelagene har. Midtukens cupkamp understreket det poenget. Molde fikk et tidlig mål og utfra rapportene så gjorde de deretter en god 1.omgang. Molde ser absolutt ut til å trives best når de slipper å styre kampene og kan kjøre raske kontringer. Jeg vil tro at det er det laget som har skiftet mest stil fra i fjor til i år. Jeg er ikke solgt på at Molde har kvalitetene til å kjempe om medalje, et svar vil vi få til helga når de møter Sarpsborg.

Jeg så ikke Kristiansund mot Sogndal, forsto at det var jevnt og at poengdeling ikke var urimelig. Så endte det med pengene tilbake tross at det var en god halvtime der over 2 mål-spillet freerollet. Men det var ingen sjansebonanza mot slutten av kampen, så var vel helt greit. Med bare en kamp igjen før landslagspausen så har Sogndal klart seg igjennom en vår med mye skader og tynn stall, kudus til Bakke for det og da var det kanskje ikke så stor overraskelse at de røyk ut av cupen.

Vålerenga var offensive og gikk rett i strupen på Rosenborg uten å få betalt for det innledningsvis. I stedet flakset trønderne seg til en ledelse inn til pause, og jeg lot meg imponere av hvordan Vålerenga kjempet seg tilbake i kampen på - det viser god lagmoral. Så ble det en ny svak cupkamp i midtuka, så det er ikke lett å si om laget er på gang eller ikke. For Rosenborg er bildet ganske dystert, de var nest best store deler av kampen, de evnet ikke å forsvare en ledelse og laget fremsto uinspirert. Vi må tilbake til Perry-tiden for å finne et svakere RBK-lag enn det vi har sett denne vårsesongen. Så leder de utrolig nok fortsatt serien, men om ikke spillet blir bedre så er det neppe nok gullhår i hele trøndelag til å sikre RBK et nytt seriemesterskap.

Tallenes tale:

Hovedspill:

Status 2017:

Spill: 10

Innsats: 110

Gevinst: 159

TBP: 144,5

Status Totalt:

Spill: 161

Innsats: 1610

Gevinst: 1949,1

TBP: 121,1

Elitetips:

Spill: 53

Innsats: 84

Gevinst: 96,6

TBP: 115

(Innlegget ble redigert 01.06.17 10:42)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
02.06.17 23:11

Vårsesongen avsluttes denne runden, da er 12 av de 30 rundene gått og alt vi kan si er at det er utrolig jevnt. Jeg spådde før sesongen at det kom til å bli jevnt, men det er om mulig blitt enda jevnere. Unntaket er Viking. Jeg har 4 verdispill her. Odds fra når spillet ble lagt ut på bloggen/twitter. Link til mer utfyllende blogg innlegg i kamp-headingen.

Tromsø - Vålerenga (2,40 - 3,47 - 3,25) (1,87 - 2,06)

Jeg har virkelig problem med å forstå meg på dette Tromsø-laget om dagen, de er utrolig ustabile - i tillegg har den skaffet seg en ekstrem statistikk, de har tatt ledelsen i 5 av de 6 siste kampene, og ikke i noen av de kampene har de klart å vinne. Den eneste seieren kom på Lerkendal når de havnet under. Med ny spiss ute i Lehne Olsen har ikke laget flere spisser igjen i troppen, og i tillegg må de fortsatt stole på sitt tredje valg i mål. Han har ikke gjort seg bort, men det er blitt tydeligere at han ikke helt har Elitenivået inne enda. Vålerenga har vært stabil medioker, særlig på bortebane. Så det frister ikke så alt for mye å gå på dem heller, men om det er noen verdi så er det nok på bortelaget. Jeg står over spill om ikke det blir noen oddsutvikling.

Stabæk - Lillestrøm (2,21 - 3,55 - 3,67) (1,80 - 2,14)

Stabæk sin form er på retur, noe den skuffende cupkampen i midtuka beviste. De har nok godt av landslagspausen. Der vil Ohi sannsynligvis få sin debut, og god landskamp kan gi han et utenlands-eventyr. Så får vi se hvor mye han ofrer mot knallharde LSK-stoppere her. LSK har plutselig begynt å score mål, om det er ketsjup-effekt eller om det tørker inn igjen vet jeg ikke. For meg er det en lett kamp å unngå spill på.

Aalesund - Haugesund (2,05 - 3,65 - 4,00) (1,75 - 2,19)

Aafk nærmer seg et år som et godt fotballag, 52 poeng har de siste 30 seriekampene gitt. Det er imponerende, og det har skjedd uten at det er blitt videre lagt merke til. Jeg syns Aafk er et undervurdert fotballag og bør være klare favoritter mot et Haugesund som ligner mer og mer på et bunnlag. Gjestene tok to poeng i løpet av mai måned, og begge var i 0-0 kamper på hjemmebane. Jeg syns både form og klasse taler for hjemmeseier her.

Spill:

Hjemmeseier - 2,08 Sbobet x 2 units (min odds 1,85)

Rosenborg - Strømsgodset (1,49 - 4,75 - 8,00) (1,63 - 2,40)

To lag det er vanskelig å stole på, RBK er langt inne i en blindvei og du finner knapt dårligere bortelag enn Strømsgodset. Men jeg liker under-spill her, verken Rosenborg på Lerkendal eller Godset på bortebane har vært involvert i kamper med mer enn 3 mål denne sesongen, og når man da får rundt 1,85 på at den trenden holder seg så syns jeg det er verd en innsats. Det er lite som tyder på at RBK plutselig vil få det til å løsne, og her mangler de i tillegg Bendtner. Godset har en bra bakre firer, og Henning Hauger kan komme inn å styrke den defensive midtbanen her.

Spill:

Under 3 mål - 1,85 Sbobet x 1 unit (min odds 1,75)

Sarpsborg - Molde (1,95 - 3,75 - 4,33) (1,85 - 2,12)

Interessant test for Sarpsborg som med unntak av RBK har hatt et lett program på hjemmebane så langt, nå møter de et Molde-lag som har kjempet seg inn i medaljekampen igjen med bedre resultater enn spill. Sarr er ute for Molde, og de har tapt alle kampene hvor han ikke har vært med. Så det er en klar svekkelse. Jeg har dog respekt for Molde, og jeg syns når oddsen nå har falt under 2 for hjemmelaget at det er fornuftig å holde seg unna spill.

Sogndal - Sandefjord (2,08 - 3,55 - 4,16) (2,12 - 1,83)

To lag som har klart seg bra i vår tross vanskelige utgangspunkt, og skulle de få med seg et resultat her så har de lagt et godt grunnlag for å overleve i ligaen. Jeg syns Sandefjord er attraktiv her, de har to dårlige bortekamper på rad, men måten de svarte mot Odd var imponerende og med fordelen av å ha sluppet midtukekamp så bør det var nok energi til å jage Sogndal her. Jeg syns Sandefjord alt i alt har fremstått som det beste laget av de to, og om de bare unngår en dårlig dag på jobben så bør de få med seg et resultat her. Sogndal har fortsatt ute sine langtidsskadede spillere og de har måtte bruke de samme spillerne veldig mye nå i mai og på onsdag så de veldig energiløse ut i lokaloppgjøret mot Florø som de tapte. Jeg går for bortepoeng her.

Spill:

Uavgjort/Borte - 1,89 Sbobet x 1 units (min odds 1,77)

Viking - Kristiansund (1,83 - 3,85 - 5,15) (2,1 - 1,85)

Skjebnematch for Viking, alt annet enn seier her så vil de ta landspause som avhengt i bunnen og med spillere på vei ut av laget i sommervinduet. Det er ikke lett å finne noe positivt om Viking, men sist de hadde kniven på strupen så tok de sesongens eneste seier mot Odd. Kristiansund er et svakt bortelag, de er bra organisert, men de har for lite motspill på bortebane. Men det kan selvsagt holde mot et lag som Viking. Oddsen har falt vel mye på Kristiansund til at jeg setter et spill nå, men er det noe verdi så er det å spille mot de mørke blå.

Odd - Brann (2,45 - 3,38 - 3,25) (2,13 - 1,81)

Odd har vært kjedelig i år, de har kun scoret 11 mål og sluppet inn like lite. Derfor er det kanskje rart at jeg går for et over-spill, men jeg føler sterkt for nettopp det. Odd må unnvære Steffen Hagen, noe som de nesten aldri har gjort de siste årene og når også Semb Berge er ute så er det stort mørkt hull på stopperplass. De klart seg bra uten en av dem, men hvordan det er uten begge får vi først se på søndag. I tillegg så spiller de med sin reservekeeper, mange sier at Myhra er like god som Rossbach og jeg kan verken argumentere for eller mot det - men jeg vil nok se mer enn et par kamper før jeg konkluderer med det. Også Brann er svekket bakover uten rivjernet Heltne Nilsen, han soner karantene etter det røde kortet han fikk forrige helg. Så kan det argumenteres for et spill på bortelaget, men jeg liker ikke Brann på kunstgress, og i tillegg har de kastet bort mye poeng mot slutten av kamper i det siste.

Spill:

Over 2,5 mål - 2,13 Sbobet x 2 units (min odds 1,92)

(Innlegget ble redigert 02.06.17 23:11)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
03.06.17 10:41

Hovedspill:

Aalesund - Haugesund, hjemmeseier - 2,03 Pinnacle

Aalesund er i god form om dagen, den eneste nedturen etter de to svake åpningskampene var tapet hjemme mot Vålerenga, men sist hjemmekamp revansjerte de seg bra med å utspille Sandefjord. Jeg holder de som 4-5 beste laget i ligaen for tiden og jeg finner ingen tunge argumenter for at det skal snu med det første.

Utenom Bjørn Helge Riise så stiller de med sitt beste lag, og Gyasi har begynt å sprudle som han gjorde i den fantastiske høstsesongen i fjor. Mos er en av de mest undervurderte spissene i landet, det er kanskje slik at det er kun Stabæk (Ohi) og Molde (Sigurdarson) som har bedre midtspiss i laget.

Haugesund mangler også en lillebror siden Fredrik Gytkjær fortsatt er skadet. Verre er det at Abdi fortsatt ikke klart. FKH har slitt med det meste så langt i år, de scorer lite mål, de har lite struktur i spillet og det eneste de får godkjent for er at de slipper til relativt få sjanser imot.

Men her skal det bli tøft, Aafk har flere gode angrepsvåpen, de løper mye og har en god dose selvtillit. Gode sjanser for seier i min bok.

(Innlegget ble redigert 03.06.17 10:41)

startelver
startelverInnlegg: 62400
03.06.17 15:15

Kjempefine analyser som vanlig. Følger selvsagt . 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
03.06.17 17:04

Oddsen på Stabæk har gått betydelig opp og selv med de minusene jeg hadde i mitt innlegg så finner jeg verdi på Stabæk nå og velger pengene tilbake ved uavgjort.

Spill:

Hjemmeseier (DNB) - 1,73 Pinnacle x 1 units (min odds 1,65)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
16.06.17 13:18

Det var en brutal avslutning på vårsesongen og det var mye å svelge unna. Det føltes med en gang som at det meste man hadde jobbet for i vår ble ødelagt, men heldigvis er det ikke så ille - ligger fortsatt på klart godkjente 106% i tilbakebetaling. I tillegg så ble jeg sittende med en uggen følelse av å bli svindlet av Stabæk-keeperen, og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett hans opptreden på målene og jeg er blitt overbevist om at det han drev med var kampfiksing. Jeg kommer tilbake til mer om det senere i innlegget.

Mos var alene igjennom etter 2 minutter og burde gitt Aafk en drømmestart, men han rotet bort sjansen og et par minutter etterpå så lå de oransje under mot FKH. Derfra og inn var det enveiskjøring, og Veldwijk viser hvor begrenset avslutningsegenskaper han har. En god spiss hadde stått med minst 3 mål i denne kampen. For FKH var det en utrolig viktig seier, men som i borteseieren på Åråsen så var det mer flaks enn dyktighet bak resultatet. Jeg vil på ingen måte friskmelde Hornelands menn.

Så til det som fikk meg til å se rødt denne runden, det som jeg er overbevist om at var kampfiksing fra Stabæk-keeper Sandhu. Vi vet at det foregår kampfiksing på høyeste nivå i Skandinavia, for under en måned siden så ble en kamp i Allsvenskan utsatt pga en keeper rapporterte at han ble forsøkt betalt for å tape. Det var en oddsutvikling i LSKs retning før kampen, men ikke mer enn at det ikke var noen grunn til å bli alarmert. Jeg kjøpte på 1,73 Stabæk (DNB) og det var nær oddstoppen på matchen. LSK tar ledelsen tidlig og etter det kjører Stabæk matchen og får utligningen rett før pause. Når jeg sjekker liveoddsen i pausen så sier markedet at Stabæk og LSK har like stor sjanse til å komme seirende ut av matchen. Altså em betydelig oddsøkning for hjemmelaget fra før kampstart etter en omgang Stabæk har kjørt, fått målet og momentum - det naturlige hadde altså vært en motsatt oddsutvikling eller i det minste en flat utvikling. En slik oddsutvikling er dog naturlig om man tror at hjemmelagets keeper aktivt prøver å tape kampen, og dere kan se høydepunktene og dømme selv.

Min oppsummering:

0-1: Det første jeg reagerer på når jeg ser situasjonen er hvor nært inntil nærmeste stolpe Sandhu stiller seg, greit at han må passe på nærmeste hjørne, men det er en overdrivelse og gjør at alle skudd mot lengste hjørne vil gå inn. Nå skjer ikke det, i stedet velger Sandhu å takle sin egen spiller i en helt ulogisk opptreden. LSK spilleren har ryggen mot mål og Stabæk-forsvareren tett opp i ryggen, det fins ingen grunn til at keeperen skal prøve eller tro at han vil lykkes med å gå igjennom to spillere for å nå ballen.

2-2: En lett ball å ta ned for den indiske keeper, ingen av LSK-spillerne velger å gå i duell. Men ok, det er blitt mer og mer vanlig at keepere bokser i stedet for å prøve å holde på ballen. Men når man ser på hvordan han bokser så går alarmklokkene. Det naturlige er å bokse ut av farlig sone, altså mot sidelinja. Men Sandhu velger bevisst å vinkle boksingen sin inn i banen som automatisk fører til en farlig situasjon. Det er for meg umulig å se at han har de beste intensjoner når han gjør en slik handling.

2-3: Har jeg ingen problemer med, keeper kan ikke klandres for den.

2-4: Her er det et skudd som blir blokket. Stopper man videoen i det skuddet blir blokkert så står keeperen, før han går ned som en potetsekk og uten å stresse med å komme seg opp. Jeg sliter igjen med å se at det er en naturlig opptreden.

Jeg er sikker på at keepere og keepertrenere som går igjennom hele kampen vil finne flere situasjoner der han spiller dårlig for å slippe inn mål. Så kan man aldri vite bakgrunnen til kampfiksing, vi vet om spillere som blir truet til det, selv om det normale er at de får sin del av gevinsten. En keeper i Stabæk tjener helt sikkert ganske lite og den største faren for kampfiksing er blant spillere som tjener relativt lite samtidig som det er mulig å få satt millionbeløp på matchene. Det gjør nordisk fotball veldig utsatt. Så vil jeg si at jeg har ingen tro at noen andre enn Sandhu var med på dette. Jeg er klar over at når man taper penger på en kamp så vil mange tenke at man er dårlig taper og ser ting som ikke er der. Men de som har fulgt med her vet at jeg siden jeg startet tipsene til 2012-sesongen ikke har hevdet det en eneste kamp, selv om jeg har hatt mistanke noen få ganger. Men her syns jeg tegnene er så oppe i dagen at jeg velger å skrive ned mine tanker om det her. For meg personlig er tapet moderat, jeg valgte å ikke spille livebet på kampen for at jeg alt i pausen hadde en litt uggen følelse rundt hele matchen. Jeg vil selvsagt være meget forsiktig med å spille Stabæk så lenge Sandhu står i mål, men jeg regner med at vi vil få et keeperbytte der - Stabæk-ledelsen kan jo ikke være helt blinde heller.

Et ufattelig klønete selvmål av Glesnes ga et tidlig mål til Rosenborg og da var spillet en oppoverbakke. Og når også 2-0 kom etter slett forsvarsspill så var under-spillet ganske så dødt. For Kåre Ingebrigtsen er spørsmålet om laget ikke er bedre uten Bendtner på banen, Villhjalmsson er nok en av få RBK-spillere som faktisk er undervurdert - jeg syns han presterer hver gang han får sjansen og jeg forstår godt at han nå krever å få fortsette. Jeg vil på ingen måte friskmelde den regjerende mester enda, men samtidig så har de så mye ferdigheter i laget at det skal godt gjøres å ikke være et lag som kjemper om seriegullet. For Godset er det nær umulig å finne noe positivt å si om laget, og Skullerud begynner å få dårlig tid til å snu trenden om han tenker fortsette å være trener på gamle gress.

Jeg vet ikke om jeg synes mest synd på meg selv eller Sandefjord etter kampen mot Sogndal. De var det bedre laget i 1.omgang før de fikk et knallhardt dømt straffe og rødt kort inn mot pause. Ramsland opptreden er selvsagt langt unna fair play, men slik er fotballen blitt og det er lov å utnytte en av de svakeste dommerne i ligaen. Men brutalt uansett. Sandefjord med 10 spillere var heller ikke noe svakere enn hjemmelaget og det føltes aldri riktig farlig. Men nesten to minutter på overtid av overtiden så svikter det for Sandefjord, det starter med en mislykket avklarering, ender med et blokkert skuddforsøk som spretter tilbake til Bye hos Sogndal som klister den i mål. Beskrivende for min runde, og virkelig tøft for et heltemodig Sandefjord-lag. Jeg holder fortsatt Sandefjord høyere enn de verste konkurrentene i bunnen, men de har fått dårlig betalt i vårsesongen og frykten er at det vil komme og bite de i ratataen i løpet av høsten.

Årets dårligste spill fra meg er utvilsomt over-spillet i Odd mot Brann. Jeg trodde faktisk Brann ville gå ut med selvtillit mot et reservespekket Odd-forsvar og sette de på prøve. Det skjedde ikke, de var feige og lot etterhvert Odd spille på seg selvtillit og til slutt så var hjemmelaget klart nærmest seier. Så er ikke det unnskyldning for min vurdering, jeg vet jo veldig godt hvordan trener Nilsen er, det går i trygge løsninger - og Fagermo har vært kynisk så det holder han også denne sesongen. Bare å gå videre, men det skal ikke mange slike feilvurderinger til før det spiser alvorlig av overskuddet.

Katastrofal kamp for Tromsø, der matchen egentlig var ødelagt før det var gått 20 minutter, det var utrolig merkelig å bevitne - særlig siden TIL begynte kampen best, og både hadde avslutning i treverket og ble snytt for straffe (i andre hjemmekamp på rad). Vålerenga var effektive og de var smarte. Og som @Fotballanalyse på twitter var inne på så utfordret Vålerenga backene til Tromsø, som opplagt er lagets svakeste punkt. Tror vi kan forvente flere lag som vil bruke samme strategi. Det skal bli interessant å se hvordan TIL svarer, det har vært krisestemning under hele landslagspausen og det er ingen tvil om at Flovik nå er under et stort press.

Sarpsborg var betydelig bedre enn Molde, og seiersmarginen burde blitt større. Selv om Molde har hatt bedring i resultatene, så er det rent spillemessig lite å juble for og det virker som hele klubben er i en blindgate og jeg er mer enn skeptisk til om Solskjær har evnene til å føre de ut av det. Så er mannskapet for godt til at det kan bli krise, og det ligger an til en ny sesong i ingenmannsland. Sarpsborg syns jeg alt i alt i vår er det laget som har virket å være den hardeste utfordreren til Rosenborg, og sesongspillet på at de tar medalje kjennes veldig sterkt ut. Så skal selvsagt de holde det gående også gjennom sommeren og høsten, men jeg ser ikke helt hvorfor det skal stoppe opp nå.

Vikings håp om fortsatt Eliteseriespill lever etter magi fra Adegbenro og en stygg keepertabbe av McDermott. Det var helt avgjørende for Viking, men ser ikke helt at det er noe i spillet som skulle tilsi at vi vil oppleve noen klar bedring i tiden fremover. Og laget er utrolig avhengig av Adegbenro og når han forsvinner i sommer så står de ganske ribbet tilbake. Kristiansund leverer stort sett stabilt, det blir akkurat litt for tynt på bortebane, men de er vel omtrent der vi forventet at de skulle være før sesongen, det er et vondt lag å møte, men som mangler endel kvalitet

Tallenes tale:

Hovedspill:

Status 2017:

Spill: 12

Innsats: 120

Gevinst: 159

TBP: 132,5

Status Totalt:

Spill: 162

Innsats: 1620

Gevinst: 1949,1

TBP: 120,3

Elitetips:

Spill: 58

Innsats: 91

Gevinst: 96,6

TBP: 106,2

(Innlegget ble redigert 16.06.17 13:20)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
17.06.17 13:55

Da er vi tilbake igjen etter landslagspause. Jeg syns ikke vi er tilbake med et smell, verken sportslig eller oddsmessig er det mange godbitene å se frem til. Jeg har to spill klare, og så muligheten til et par til i løpet av morgendagen.

Kristiansund - Aalesund (2,90 - 3,33 - 2,69) (2,17 - 1,80)

Derby på Nord-Vestlandet, og det vil overraske om ikke dette blir jevnt og tett som det stort sett alltid er med Kristiansund hjemme. For KBK er det helt avgjørende å vinne majoriteten av hjemmekampene i år for å overleve siden de borte er hakket for svake. Endel uro siden problembarnet Qaka har slått seg vrang og sykemeldt seg for at han vil til en bedre klubb. Problemet er bare at han har vært en av sesongens store skuffelser, står fortsatt uten mål og assist, og har havnet på benken i flere kamper. Jeg har vanskelig å se for meg at noen klubber er så keen på selvskading at de henter en slik nutcase. Uansett tror jeg ikke det har noen negativ effekt på laget, da bør det bekymre mer at Baranov og Coly ikke blir å spille mer. Aafk har vært gode borte, og seier her vil igjen føre de inn i medaljekampen. Jeg holder meg unna spill.

Haugesund - Rosenborg (4,33 - 3,82 - 1,93) (1,92 - 2,02)

Det blir spennende å se hvor godt Rosenborg har hatt av landslagspausen, jeg vil tro at den kom på et gunstig tidspunkt for et lag som strengt tatt ikke har fungert i vår. Ser vi på de to troppene så er det klasseforskjell her, med unntak av Kiss så tror jeg ikke det er en eneste FKH-spiller som hadde vært god nok for RBK sin 18 mann store tropp. Så er det ikke lett å reise til Haugesund å ta tre poeng, de er kyniske på hjemmebane og det vil være opp til RBK å bryte de ned. Jeg tror det er over 50% sjanse for trøndersk seier, men akkurat for knapp odds til at jeg velger å satse penger. Ingen spill.

Lillestrøm - Viking (1,80 - 4,00 - 5,10) (1,98 - 1,96)

LSK fikk en skikkelig opptur før pausen, og de kunne ikke fått en mer gunstig oppgave enn dette for å fortsette den sterke utviklingen. Så har oddsen droppet såpass at det ikke er like fristende med hjemmeseier nå. Av grunner jeg gikk inn på oppsummeringen av forrige runde så gir jeg ikke mye for LSK-seier mot Stabæk i forrige runde, og jeg blir ikke overrasket om de blir å slite med å bryte ned Viking-forsvaret. Viking fikk også en opptur sist, men heller ikke den seieren gir jeg mye for - det var mer flaks enn dyktighet bak den. Jeg står over spill.

Molde - Tromsø (1,71 - 4,32 - 5,01) (1,66 - 2,31)

Det har vært krisestemning i Tromsø under landslagspausen, og det ser ut som de går for en løsning der de skal styrke trenerteamet, men la Flovik fortsette som hovedtrener. Foreløpig er ikke nytt blod kommet inn. Av positive nyheter så er Kongshavn tilbake, og det bør styrke TIL på keeperplass. Spisskrisen er fortsatt til stedet, Lehne Olsen kan bli klar selv om han måtte ta det veldig forsiktig under treningsøktene den her uka. Jeg har egentlig ingen anelse hvordan jeg skal vurdere TIL her, de trives best som underdog og det blir de her mot et Molde-lag som ikke imponerer noen for tiden. Før kampen mot Sarpsborg hadde de en fin rekke resultater, men spillet var ikke like imponerende og som klar favoritt er de kalde. Sander Svendsen spiller ikke, men det er ikke mangel på offensive spillere å ta av, og viktigere er det at Sarr er tilbake fra karantene. Heller ikke her finner jeg noe spill av verdi.

Sandefjord - Sarpsborg (3,86 - 3,59 - 2,08) (2,00 - 1,94)

Det har variert i prestasjonene på bortebane, men hjemme har Sandefjord levert varene og det er ingen åpenbar grunn til at de ikke skal fortsette med det. Så er Sarpsborg omtrent så tøff motstand du kan få i Eliteserien, men jeg er ikke helt solgt på østfoldingene på naturgress. De var skuffende mot Haugesund hvor de aldri fikk spillet til å gli. Her vil de mangle Lindberg som ble slaktet ned av Rammer forrige runde, uten at det fikk noen følger for sistnevnte. Da mister de sin mest uortodokse spiller, og det blir spennende å se om noen andre vil ta opp hansken eller om det blir et mindre kreativ Sarpsborg-lag vi ser her. Jeg velger å gå på hjemme/uavgjort her, spesielt siden Christer Hansen har fått omgjort karantenen fra Sogndal-kampen etter det feilaktige røde kortet. Laget er også skadefritt med unntak av Kind Bendiksen som enda ikke har gjort sin debut for hvalfangerne.

Spill:

Hjemme/Uavgjort -  1,87 Pinnacle x 1 units (min odds 1,77)

Sogndal - Odd (3,22 - 3,50 - 2,40) (2,14 - 1,82)

To lag som kan se på tabellen etter vårsesongen og si seg ganske fornøyd med situasjonen, det er selvsagt mest imponerende for Sogndal som tross alt har hatt et skademareritt ut av de sjeldne å hanskes med. Så syns jeg begge lagene har fått ganske godt betalt så langt i år sett mot prestasjonene. Sogndal har overraskende nok vært målkåte, men samtidig sluppet inn mye mål - mens Odd verken scorer eller slipper inn stort. Jeg tror mest på en ny forsiktig kampplan fra Fagermo, og selv om over-oddsen kan være litt fristende så står jeg over. Jeg syns også det er greit at Odd er favoritt, og de styrkes med at Semb Berge er tilbake her. Sogndal er som jeg har vært inne på tidligere gode når de er underdog på hjemmebane. Jeg står over spill.

Vålerenga - Strømsgodset (2,09 - 3,76 - 3,70) (1,74 - 2,21)

Godset har vært fryktelig på bortebane til nå i år, og jeg er overrasket over at markedet ikke i større grad har gitt opp Drammenslaget. Vålerenga har ikke vært en fryd for øyet, men det virket å løsne litt før landslagspausen med en god kamp mot Rosenborg som de burde ha vunnet og en effektiv forestilling borte mot Tromsø. Vålerenga har utvilsomt et spennende mannskap og selv om de neppe vil være stabil nok til å kjempe om medaljer i år så bør de kunne glede fansen med fin fotball innimellom. Her bør alle forutsetningene til å fortsette den gode trenden være til stedet. Men det trekker ned at de mangler Zahid her pga karantene, han har vært nøkkelspiller for laget og står med 6 målpoeng. Jeg har en knapp verdi på hjemmeseier her, men akkurat litt for snål odds til at jeg setter et spill foreløpig.

Brann - Stabæk (1,58 - 4,45 - 6,40) (1,88 - 2,06)

Brann har virkelig gjort stadion til et ugjennomtrengelig fort, de burde egentlig stått med full pott, men de har klart å rote bort seieren i sluttminuttene et par ganger. Men de har vært best i alle hjemmekampene, og de har vært morsomme og offensive i stort sett alle kampene. Nå møter de også et annet lag som ofte er involvert i målrike kamper, 4 av 5 bortekamper har endt med over 2,5 mål og jeg syns det er det med knapp margin er beste spillet denne runden. Stabæks form var på retur før landslagspausen, så får vi se om de har klart å bruke den godt. Jeg tror det blir veldig tøft her, men til nedpå 1,50 tallet så er ikke Brann fristende siden det tross alt bor ganske mye offensive egenskaper i Bærumslaget. Brann får Braathen og Heltne Nilsen tilbake fra karantene, mens Stabæk er svekket av at Kassi er ute etter 3 gule kort. Regner kaldt med at det blir keeperbytte hos Stabæk, men om det ikke skulle skje så er det bare positivt for et overspill.

Spill:

Over 2,5 mål - 1,88 Pinnacle x 2 units (min odds 1,75)

(Innlegget ble redigert 17.06.17 13:55)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
18.06.17 10:04

Hovedspill:

Sandefjord - Sarpsborg, hjemme/uavgjort - 1,91 Pinnacle

Etter en liten oddsøkning så ser jeg Sandefjord som rundens beste spill. Her er faktorene for det:

1) Sandefjord har vært god hjemme, kun mot Rosenborg har det blitt tap - og det var en jevn kamp inntil utvisningen kom. Så de fire siste gangene man har spilt Sandefjord til å ta poeng på hjemmebane har det endt med suksess.

2) Sarpsborg har imponert til nå i år, men det er først og fremst på hjemmebane. Sist bortekamp var de svake mot Haugesund og klarte knapt å skape målsjanser.

3) Kampen går på naturgress, i fjor vant Sarpsborg bare 1 av 7 kamper på underlaget (borte mot bunnlaget Stabæk), i år har de fått en seier mot LSK. Men mitt inntrykk er at det klart er et minus for laget med naturgress, selv om underlaget i Sandefjord holder høy klasse.

4) Lindberg er skadet, og selv om Sarpsborg har en bred tropp så taper de endel kreativitet med han borte og han har stått for 6 assists så langt i år.

Så er det opplagt at Sarpsborg er et klart bedre lag enn Sandefjord, og de som jevnlig leser mine innlegg vet at jeg holder østfoldingene som den klareste utfordreren til Rosenborg. Men her syns jeg de blir for stor favoritt i en kamp som er tøffere enn mange tror.

(Innlegget ble redigert 18.06.17 10:10)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
18.06.17 10:10

Ekstra spill:

Vi har fått litt oddsendringer, så her er mer spill.

Sandefjord - Sarpsborg, en ekstra unit på hjemme/uavgjort til 1,91 Pinnacle i odds (en unit ble spilt i går til 1,87). Det er også rundens hovedspill.

Vålerenga - Strømsgodset, oddsen på Vålerenga har gått opp, faktisk så mye at det er verd 2 unit (var veldig nært 1 unit i verdi i går), så hjemmeseier til 2,19 Sbobet settes. 

startelver
startelverInnlegg: 62400
18.06.17 19:45

Nydelig tips på Sandefjord, takk for den! 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
22.06.17 16:20

Det er godt å være tilbake på vinnersporet med både hovedspillet og spillene generelt etter den kjipe siste runden før landslagspausen.

Sandefjord fortsetter sin imponerende sesong på hjemmebane, første omgang lignet veldig på kampen mot Odd - at de rett og slett arbeidet i senk en medaljekandidat som nærmest fremsto som svimeslått. Denne gangen fikk de også et mål, på den tredje feilvurderingen fra Sarpsborg-keeper Kristiansen i løpet av omgangen. 2.omgang starter på en helt annen måte og Sarpsborg produserte et par store sjanser og hadde de fått utligningen der så kunne de nok fort tatt med seg alle poengene. Men utover omgangen får hjemmelaget god kontroll og alt i alt så var det ingenting å si på at utfallet ble en hjemmeseier. Ingen grunn å krisemaksimere for Sarpsborg, men det virker klart som et drawback for de å spille på naturgress. Med tanke på at de har nøkkelmatcher borte på Lerkendal og Brann Stadion i jakten på gullet, så trenger Bakke finne en taktikk for å håndtere det bedre. I tillegg så har nok fokuset på keeperplassen vært for liten, det er vanskelig å vinne seriegull uten en god keeper og der stiller østfoldingene klart svakere enn gull-konkurrentene.

For Vålerenga var det et steg tilbake, savnet av Zahid var utvilsomt stort og i tillegg ble de løpt litt rundt av Godset-spillere. Hovedproblemet til Vålerenga er jo at de ikke har målscorere, Finne har etter en god start blitt veldig anonym på kanten og Moa er langt unna sitt normale nivå og virker generelt veldig tung og treig. Nå har de hentet inn en ny keeper i Kwarasey og det er utvilsomt et stort steg opp fra middelmådige Sandberg. I tillegg regner jeg med at de skal ha inn en stopper og da spørs det om klubben er i en posisjon til å hente inn en ny spiss. For Strømsgodset var det et steg i riktig retning, det hjalp utvilsomt på å få et tidlig mål - laget er ganske skjørt mentalt. Laget passer uansett bedre i en 4-4-1-1/4-3-3 formasjon enn Skulleruds 4-4-2, så det kan gjøre at de blir noe bedre fremover, også på bortebane.

Brann feide over Stabæk, og beviste nok en gang at de er ligaens beste hjemmelag. Man sitter litt og klør seg i hodet når man ser spiller for spiller, det er veldig mange rejects fra andre klubber som har blomstret til i Brann og det har ikke vært få som har vært skeptiske til at de over tid kan holde nivået. Men dette laget kan ta seriegull, i det minste om ikke RBK klarer å løse sine problemer. For Stabæk begynner det å se ganske stygt ut, de har 6 poeng på siste 8 kampene og da er de i samme dårlige form som kriserammede Tromsø og Viking. Om ikke laget får satt forsvarsspillet og får tilbake Ohi i form så skal de absolutt ikke føle seg trygg på at de overlever - det er bare 5 poeng ned til nedrykk. Dette blir en skikkelig test for Ordinas, som ikke imponerte meg i fjor - men fikk en flying start på årets sesong.

Aafk fortsetter å brenne store sjanser, og de burde strengt tatt vært i ryggen på de tre topplagene med normal effektivitet de siste kampene. Så tror jeg ikke det er helt tilfeldig at Veldwijk svir mange sjanser, han er kanskje rett og slett en ganske medioker avslutter. Kristiansund er vanskelig å slå på hjemmebane, og så er de kanskje litt uheldig med at det ser ut til man må godt over 30 poeng for å sikre ny kontrakt i år - og det potensiale er nok ikke laget. At Qaka er borte tror jeg ikke skader lagets sjanser noe særlig, men om de hadde klart å få inn en kreativ spiller i sommervinduet så hadde det vært et pluss på et lag som er godt organisert, men mangler den spilleren som kan skape ubalanse hos motstanderen.

Man har ikke helt kunne prate om krise i Rosenborg, for de har tross alt ledet serien. Men nå kan man begynne å snakke i de termer. Rosenborg har ikke vært god til nå i år, de hadde masse marginer med seg i sesonginnledningen, nå er spillet blitt enda et hakk dårligere og da kommer poengtapene på løpene bånd. Foreløpig bunn ble satt mot Haugesund, hvor hjemmelaget var best i alle faser av spillet. Jeg må også skrive noen ord om Kåre Ingebrigtsen, laget kommer fra en opptur mot Strømsgodset, og likevel velger "bruttern" å sette Vilhjalmsson på benken til fordel for Bendtner som ikke har fungert til nå i sesongen. Det er slikt som undergraver autoriteten til en trener, og om spillerne føler at de ikke blir bedømt på grunnlag av sine prestasjoner så er det bare et tidsspørsmål før man får et spilleropprør. Dette skulle være året RBK igjen tok steget ut i Europa, i stedet ser det ut til å være sesongen hvor de ramler ned i kjelleren til røkla. For Haugesund er dette en ny opptur, og her var de jo ikke bare heldige - men også dyktige. Jeg har vært ganske krass mot "araberne" til nå i sesongen, og jeg vil nok se et par gode prestasjoner til før jeg løfter de oppover min ranking av lagenes kvalitet.

Krisen i Tromsø har ført til et eneste sirkus der sportslig ledelse ikke har valgt å uttrykke tillit til Flovik, før de onsdag etter krisemøte sa at Flovik fortsetter, men at det skal være nye møter i etterkant av Sandefjord-kampen. Det skal godt gjøres å argumentere for at det fins en klubb i Eliteserien som er dårligere drevet enn Tromsø. Spillemessig gjorde Tromsø en bra kamp til de havnet under 1-0 og kollapset. Det er ikke noe nytt, de viser tidvis at de har nivået inne, men de mangler stabilitet og de er opplagt psykisk skjør om dagen. For Molde fungerte veldig lite, de skapte ingenting offensivt i hele første omgang og ble fortjent pepet av banen. 2.omgang begynte ikke bedre, men så kom 1-0 på lagets første sjanse og når de også scoret på den påfølgende sjansen så ble det bedre. Jeg er langt fra solgt på dette Molde-laget, nå skal de prøve en 3'er bak, så får vi se om det vil hjelpe. Det er klart at laget leter etter en plan, og med tanke på prestasjonene så er det ganske utrolig at de ligger så nær medaljene.

Viking gikk på et tungt nederlag på overtid på Åråsen, men de var heldige som ikke hadde havnet under tidligere og jeg ser ikke helt hvordan Viking skal overleve, om jeg var en av de høye herrer i Viking så hadde jeg nok begynt å tenke mer langsiktig i stedet for å håpe på et mirakel. For Lillestrøm ble det tredje seieren på rad, og laget har gått fra krisestemning til å kunne kikke oppover på tabellen. Det har også vært klar spillemessig fremgang, ikke minst det å få Bonke Innocent tilbake på laget og til å ta krigen på midtbanen vært veldig viktig. Så skal vi selvsagt ikke la oss lure, det har vært et lett kampprogram (og mulig kampfiks ref. Stabæk-kampen) - men det er jo nettopp disse matchene laget må finne for få et nytt år i Eliteserien, og ser man på mannskapet så er det ingen grunn til å ha større forventninger enn som så.

Odd klarte å gjenskape Lillestrøm sin bragd fra 2010, de har nå spilt 0-0 i tre kamper på rad. Det er selvsagt ikke bra, verken for lagets image eller deres sjanse til å kjempe om seriegullet. Jeg forstår Fagermo, laget er ikke like sterk som de har vært de siste årene og Fagermo er fotballkyniker. Men det er så mye bra gående rundt Odd som klubb at han skal være litt forsiktig med å drepe interessen med å bli for destruktiv og kynisk. Sogndal plukker poeng, de skal selvsagt helst vinne hjemmekamper, men Bakke vet at hvert eneste poeng er av betydning.

Tallenes tale:

Hovedspill:

Status 2017:

Spill: 13

Innsats: 130

Gevinst: 178,1

TBP: 137

Status Totalt:

Spill: 163

Innsats: 1630

Gevinst: 1968,2

TBP: 120,7

Elitetips:

Spill: 61

Innsats: 97

Gevinst: 104,2

TBP: 107,4

(Innlegget ble redigert 22.06.17 16:20)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
24.06.17 12:48

Klart for ny runde, jeg er skeptisk til hvor mye hjemmejubel det blir siden en rekke av hjemmelagene har mer enn tvilsom form i det siste. 5 spill har jeg funnet verdi i denne runden.

Vålerenga - Lillestrøm (2,21 - 3,57 - 3,50) (1,85 - 2,06)

Det er alltid litt spesielt med dette klassiske hatoppgjøret, det er neppe det mest spennende i historien siden begge har plassert seg midt på tabellen. Begge lag har lagt bak seg gode resultatrekker og kommer inn i kampen med selvtillit. Jeg syns oddsen på 1x2 reflekterer sjansene bra. Men jeg liker under-spill her, 7 av de siste 10 møtene mellom lagene har gått under og det er ikke tilfeldig siden det bruker å være jevne og tette bataljer mellom to lag som hater å tape mot erkefienden. Spillet blir videre styrket av at Erling Knudtzon er ute med karantene. Vålerenga har, nærmest som vanlig, problemer med spisser som ikke scorer mål. Moa er totalt ute av form, og Finne sturer ute på kanten. Zahid er tilbake, så det gir dog mer offensiv kraft enn de hadde mot Strømsgodset.

Spill:

Under 2,5 mål - 2,06 Pinnacle x 1 units (min odds 1,92)

Aalesund - Odd (2,55 - 3,37 - 3,10) (2,00 - 1,91)

Tre kamper uten mål verken den ene eller andre retning er fasit for Odd, og jeg tviler ikke på at Fagermo vil være kynisk her også. Aafk har skapt massevis av sjanser i det siste, men de evner jo ikke å score mål og det er til hinder for at jeg skal tro helhjertet på dem her, selv om jeg syns de har imponert mer spillemessig enn Odd. Syns slik sett at oddsen fremstår riktig her. Under-spill kan selvsagt friste mange som ser på resultatrekken i det siste, men Aafk er et positivt innstilt lag, og det er jo begrenset hvor lenge det kan gå før Odd blir involvert i en målrik kamp - om så bare ut av tilfeldigheter.

Sarpsborg - Brann (2,23 - 3,50 - 3,58) (2,00 - 1,93)

Rundens toppoppgjør mellom to lag som for alvor kan begynne å tro at dette er året det ender med gull. Sarpsborg har vært veldig gode hjemme i år, og Brann imponerer på ingen måte når de må spille på kunstgress. Jeg blir overrasket om ikke dette blir en kamp der Sarpsborg angriper og styrer kampen, og Brann må stole på sin gode defensive organisasjon. Den har dog ikke vært like imponerende i år som i fjor. Sarpsborg kan få tilbake Lindberg til denne kampen, han var savnet sist - mens Trondsen måtte gå ut med skade og er tvilsomt om han starter. Jeg er enig med markedet her, men jeg syns det blir en spennende test på om Sarpsborg takler den metale biten, jeg tror fort den manglende rutinen kan være det som hindrer at de går helt til topps denne sesongen. Mot Rosenborg var de utvilsomt overivrige og blir de det her så tror jeg helt sikkert Brann kan evne å straffe de.

Stabæk - Kristiansund (1,62 - 4,22 - 6,37) (1,86 - 2,09)

Før sesongen var dette forventet som et bunnoppgjør, men Stabæk startet sesongen på en imponerende måte og enkelte begynte å snakke om et nytt 2015. Slik blir det ikke, Stabæk har de siste 8 rundene en poengfangst så er på nivå med bunnlagene Viking og Tromsø, og motstander Kristiansund har tatt 4 poeng mer over samme periode. Det er utvilsomt talent i Stabæk-laget som bortelaget ikke kan matche, men de er dårlig organisert og defensivt har de fremstått fryktelige i det siste. Som stor favoritt kjennes de ytterst sårbare. Så sitter det alltid langt inne å spille på Kristiansund på bortebane, de har en tendens til å alltid trekke det korteste strået selv om de spiller jevnt med motstander. Men her må jeg bare gi de tillit, men jeg velger meg ahc+1-varianten, siden de ofte er involvert i målfattige kamper som avgjøres av et mål, så for meg er det en forsikring som er verd å ta. Jeppe Moe ute for vertene styrker spillet, mens Bamba er ute med karantene for bortelaget - han har uansett vært en stor skuffelse til nå i år.

Spill:

Borteseier (ahc+1) - 1,82 Pinnacle x 1 units (min odds 1,74)

Rosenborg - Sogndal (1,27 - 6,50 - 14,10) (1,60 - 2,48)

Rosenborg står med en seier på siste seks kampene, og likevel så prises de som gigantisk favoritt. Et lag som har gitt fra seg poeng mot Lillestrøm og tapt mot Tromsø, Sogndal står ikke noe tilbake for disse lagene. Så er det selvsagt negativt for Sogndal at Ramsland går glipp av kampen med karantene, det er ikke akkurat slik at det er flust av angripere. Men de har Bendik Bye som har vært god når han har fått sjanse. RBK har god bredde defensivt, og det trengs siden de mangler Meling, Rasmussen og Gersbach til kampen her. Selvsagt mulig det snur for RBK, eller at de har marginer med seg og dermed får en storseier, men sjansen er betydelig for at det blir en ny frustrerende kveld på Lerkendal hvor de må være sjeleglad om de får med seg alle 3 poengene. Jeg velger meg +2-varianten, som gjør at spillet først er tapt om RBK viner med 3 mål.

Spill:

Borteseier (Ahc +2) - 1,73 Pinnacle x 2 units (min odds 1,64)

Tromsø - Sandefjord (2,02 - 3,50 - 4,19) (1,92 - 2,05)

Det har vært en uke med krisestemning i Tromsø der Flovik har opplevd at verken sportslig ledelse eller styret har vært villig til vise full støtte til han som hovedtrener. Det må være en fryktelig situasjon å være i, og når man i tillegg skal prestere i en skjebnekamp så blir det enda vanskeligere. Lehne Olsen og Gamst Pedersen er forventet å være tilbake, det førstnevnte styrker laget betydelig. Yttergård Jenssen er tvilsomt med brukket nese, men de prøver å finne en maske som gjør at han er i stand til å spille tross skaden. Sandefjord har tre tap på rad på bortebane, men tapet på Sogndal var virkelig uheldig siden de fikk en feilaktig utvisning og straffe mot seg, og at Sogndal til slutt scoret vinnermålet på overtid av overtiden. Jeg liker dette Sandefjord-laget, de spiller med masse energi samtidig som de er gode å holde balansen i laget. Så sliter de med å score mål, men mot TIL trenger man strengt tatt ikke være så alt for dyktig for å sette ballen i nettet. For meg er det autobet på Sandefjord, og selv om det aldri er lett å vite hva man får av Tromsø og at de selvsagt håper at de samler seg i krisen, så må verdien være på Bohinens menn.

Spill:

Uavgjort/Borte - 1,92 Pinnacle x 2 units (min odds 1,75)

Viking - Haugesund (2,44 - 3,50 - 3,15) (2,04 - 1,93)

Rogalandsderby med to lag som har helt forskjellig utgangspunkt. Viking står til halsen i Obos-myra, og det er vanskelig å se hvordan de skal overleve. Haugesund kommer fra en fortjent seier mot Rosenborg og plutselig er de i en situasjon der de kan gjenskape den sterke prestasjon fra i fjor. Så er jeg ikke solgt på Haugesund, de var gode mot Rosenborg, men før det så har det vært mange svake prestasjoner og de er et av lagene som har hatt mest marginer med seg så langt i år. Jeg lar nok kampen passere uten spill, om det er noe verdi så er det nok på bortelaget, men med Kiss ute så mangler de utvilsomt en nøkkelspiller og Viking kommer til å være det mest sultne laget her.

Strømsgodset - Molde (2,20 - 3,70 - 3,64) (1,75 - 2,21)

Runden avsluttes i Drammen hvor Godset skal prøve å få i gang en vinnerrekke på gamle gress. Laget fungerer litt bedre nå enn tidligere i sesongen, Skullerud har endret formasjon og det passer utvilsomt laget bedre. Men de er fortsatt ekstremt langt unna å være det laget vi kjenner fra noen år tilbake og jeg tror ikke at det fins noen quick fix for å løse problemene. Her blir de overraskende stor favoritt mot et Molde-lag som nå kan stille sitt sterkeste lag og som trives best når de slipper å føre kampene. Så jeg liker utgangspunktet her, både hvordan jeg ser for meg kampforløpet og den mentale biten der presset ligger på hjemmelaget som har nedrykksspøkelse pustende i nakken. Igjen syns jeg det er et autobet mot Godset som klar favoritt.

Spill:

Uavgjort/Borte - 1,78 Sbobet x 2 units (min odds 1,67)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
25.06.17 10:18

Hovedspill:

Tromsø - Sandefjord, uavgjort/borte - 2,02 Sbobet

Det er ikke så ofte det er skjebnekamper i juni måned i norsk fotball, men for Tromsø-trener Bård Flovik så virker det utvilsomt å være slik. Etter en uke med kaos og bråk, der verken sportslig ledelse, styret eller spillergruppa har kommet han i forsvar, så er det bare 3 poeng som kan berge jobben hans - og det er ikke sikkert at det heller er nok. Det er aldri lett å vite hvordan dette slår ut, av og til klarer man samle seg og gi det lille ekstra når presset er stort, mens andre ganger blir man bare utladet. Oddsmarkedet er stort sett veldig glad i lag som må vinne, de kaller det motivasjon. Jeg har aldri vært på den linjen, i det minste ikke når det gjelder bunnlag. For det første hjelper ikke all motivasjon i verden om man rett og slett ikke er bedre, og for det andre kommer press når man har satt i en situasjon der man må vinne.

Så er hovedgrunnen til spillet ikke å gå mot TIL, det er i like stor grad å spille på Sandefjord. Jeg syns de er et godt fotballag som tross at de har overgått forventningene har hatt mye marginer imot. De har en tydelig filosofi på hvordan de vil spille, den er krevende, men når den fungerer så er det a pain in the ass for motstanderen. Grunnen til at vi får en så høy odds på Sandefjord er at de står med tre tap borte, men det gir ikke på noen måte et korrekt bilde av Sandefjords prestasjoner på bortebane i år. Tapene mot Brann og Aafk kom i to bortekamper på rappen på slutten av et knallhardt kampprogram i mai måned. En tynn tropp og endel skader gjorde at de ikke evnet å spille sin krevende spillestil og raknet i limingen. Mot Sogndal var de bare ekstremt uheldige, de var det beste laget inntil de rett før pause fikk rødt kort og straffe imot. En feil avgjørelse og Sandefjord fikk noe så sjeldent som medhold fra NFF slik at Christer Reppesgård Hansen slapp å sone karantene. De gikk så til å tape på overtid av overtiden i 2.omgang. Det var omtrent så mye marginer imot det er mulig å få i fotballen.

Laget er skadefritt (med unntak av Kind Bendiksen som ikke har spilt fotball i 2017), og at vi nå er inne i endel av sesongen der de bare spiller en kamp i uka er klart positivt. Alt i alt syns jeg det er et flott verdispill å tro at Sandefjord får med seg et resultat hjem igjen til hvalfangerbyen.

(Innlegget ble redigert 25.06.17 10:18)

startelver
startelverInnlegg: 62400
25.06.17 15:58

Følger selvsagt på alle spill. 

 

 

startelver
startelverInnlegg: 62400
27.06.17 06:57

Du fortsetter å imponere, ble en fin profitt denne helgen. 

 

zetta
zettaInnlegg: 12873
28.06.17 01:48

interessant å lese vurderingene her!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
30.06.17 12:31

Det ble resultatmessig nok en god runde, så er jeg vel ikke mer enn sånn middels fornøyd med egne analyser.

Hovedspillet satt, og med gevinst i 9 runder, to med pengene tilbake og bare tre tapte spill så er man i god posisjon til å gå overskudd sjette året på rad for hovedspillet. Så var definitivt marginene på min side, Tromsø var det beste laget - men som ofte med lag som sliter i motgang så finner de måter å rote bort poengene på. Det endte med at Flovik fikk sparken, og det gjør at det ikke blir noe lettere å vurdere TIL i kampene som kommer, så jeg vil nok være forsiktig. Sandefjord overrasket meg med at de ikke tok grep når de fikk problemer med et Tromsø-lag som konsekvent slo langt og i bakrom. Jeg liker generelt at Sandefjord står så høyt og spiller så aggressivt, men det er ikke alltid det fungerer på kunstgress der tempo ofte blir litt hurtigere, og når motstander ikke prøver å spille ball så blir det ofte fånyttes.

Hatoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm ble ingen suksess for mitt under-spill, først ble det klart at Kippe måtte stå over matchen, det kom som en overraskelse på meg - så der hadde jeg ikke gjort en god nok jobb med å få god info. Kampen begynte uansett omtrent som jeg forventet - en stillingskrig, og så blir det 3 mål på 12 minutter - og 100% sjanseuttelling. Det er sjeldent man ser, men det er lov å være effektive. Vålerenga vant fortjent, og Finne og Moa scoret selvsagt etter at jeg kritiserte de. Så er jeg ikke overbevisst om at dette var vendepunktet.

Stabæks kollaps ser ikke ut til å ha noen ende, det bør virkelig bekymre alle med hjerte i klubben. Målene renner bare inn, det er en midtbane som ikke orker å gjøre sin defensive plikt og en trener som ikke evner å ta grep. Nå er det 4 poeng ned til nedrykk, og det kan spises opp i et jafs. Jeg vil ikke satse på at det plutselig blir bedre. For Kristiansund er dette poeng som utrolig verdifulle, og det må gi masse selvtillit at de også kan score mål og vinne på bortebane, så vil naturligvis de aller fleste kampene være mot lag som er betydelig tøffere enn dette grufulle Stabæk-laget.

Ingen tvil om at Rosenborg vant fortjent, men klart 3 mål på 7 minutter kjentes veldig tøft å få i trynet. Nå var jeg ikke overrasket over at Sogndal sleit med å forsvare seg, de har ikke vært like trygge bakover i år som i fjor, men de skapte ingenting selv og det er skuffende selv på Lerkendal. Jeg er ikke helt fornøyd med egne vurderinger, men oddsen ble for fristende. Jeg endrer ikke oppfatning av Rosenborg tross seieren, selv når det lugger er de gode nok hjemme til at de bør vinne de aller fleste kampene. Men nå skal trønderne begynne å kjempe en krig på to fronter der også e-cup blir viktig og selv om de har en bred stall så har vi sett at den har sine begrensninger, særlig under dagens hovedtrener.

Det ble et vinnende spill også mellom Strømsgodset og Molde, og alt i alt var vel uavgjort et fortjent resultat. Så er jeg ikke alt for fornøyd med analysen, rett og slett for at Strømsgodset la seg mer bakpå og overraskende for meg lot Molde styre mye. Men Molde behersket det bra, og de virker langt mer defensiv stødig enn de var tidligere i sesongen, både med Sarr på midtbanen og tre stoppere. Så har de fortsatt endel x-faktor i det offensive som gjør at de er farlige selv om de ikke sender alt for mange spillere i angrep. Jeg er på vei til å bli mer bullish på Molde sine vegner, men jeg er fortsatt ikke solgt på de i kamper der motstander ligger dypt og gir lite rom. For Strømsgodset så hangler de videre, de er ikke katastrofalt dårlige, men om de skal unngå bunnstrid så må de begynne å vinne på hjemmebane igjen - for på bortebane har jeg ingen tro på at de vil plukke mange pinner.

Rundens storoppgjør var i Østfold der Sarpsborg trillet ball i hatt med Brann i 1.omgang, men en voldsom ineffektivitet hindret at de ledet med mer enn et mål. 2.omgang blir jevnere selv om fortsatt Sarpsborg hadde initiativet, og det er ganske så typisk at Brann utligner på en av deres få sjanser i løpet av kampen og naturligvis på dødball. Jeg har nevnt at jeg tror den manglende rutinen blir det som hindrer seriegull til Sarpsborg, de har rotet bort poeng både mot RBK og Brann på hjemmebane, og høstsesongen så har de begge lagene borte på naturgress. Det mest positive man kan si om Brann på kunstgress er at de bare har fire kamper igjen denne sesongen.

Aalesunds storseier over Odd var overraskende, men så skal det sies at det ble en ganske sær match der Odd begynte best før det ble selvmål, straffe og rødt kort i løpet av et kvarter. Så jeg tror ikke jeg vil legge alt for mye i kampen, utenom at det tydeligvis er scoringsgaranti for spisser jeg kritiserer. Her slo Veldwijk til med hattrick. Odd kom tilbake på vinnersporet mot amatørmotstand i E-cupen i midtuka, men formen virker fortsatt svak foran nøkkelkampen mot Sarpsborg til helga.

Rogalandsderbyet endte med poengdeling, og til slutt var det vel greit etter at Viking styrte 1.omgang og tidvis var gode, mens de ble feige i 2.omgang og lot FKH ta mer og mer over. Det var ikke noe i kampen som endret min oppfattelse av lagene, men med storseier i midtuka i e-cupen pluss den sterke hjemmeseieren over Rosenborg så virker i det minste hjemmeformen å være i klar fremgang for Hornelands menn.

Tallenes tale:

Hovedspill:

Status 2017:

Spill: 14

Innsats: 140

Gevinst: 198,3

TBP: 141,7

Status Totalt:

Spill: 164

Innsats: 1640

Gevinst: 1988,4

TBP: 121,2

Elitetips:

Spill: 66

Innsats: 105

Gevinst: 113,4

TBP: 108

(Innlegget ble redigert 30.06.17 12:31)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
01.07.17 13:01

Siste kampen i den første halvdelen av sesongen går i helga, og den er ganske kald oddsmessig. Jeg har foreløpig ingen spill jeg vil anbefale. Jeg tror det kommer til å åpne seg et par muligheter, så det er bare å følge med her eller på min twitter-konto. Mine tanker om rundens kamper:

Lillestrøm - Strømsgodset (2,02 - 3,82 - 3,93) (1,77 - 2,22)

Kanarifuglene blir klare favoritter på eget gress, og det er ikke så mye å si på det siden Godset er et trist skue på bortebane og her mangler sin beste offensive kraft i Jradi som er ute med karantene. Marcus Pedersen er også ute, men det tror jeg mest er en styrke siden han har vært fryktelig dårlig. Nå regner jeg med at LSK må styre kampen, og det passer de dårlig, særlig siden det blir lite rom til bakromsspilleren Knudzon. I utgangspunktet likte jeg under-spill her, Godset med 5 av 7 kamper under og LSK er 4 av 8. Så ser det ut som både Kippe og Kind Mikalsen er ute for LSK, og da ble det med en gang mindre fristende. Jeg holder meg unna spill.

Sogndal - Aalesund (2,75 - 3,58 - 2,73) (1,82 - 2,13)

Kveldskamp i saftbygda, håper de kan skape god atmosfære rundt kampen. Jeg syns som oddsen at dette er veldig åpent. Aafk er det bedre laget, noe også resultatene til nå i år viser, men Sogndal på hjemmebane er ikke lett å overvinne - de har tapt to ganger og det ene var av det veldig uheldige slaget mot Brann. Så er formen til hjemmelaget et spørsmålstegn og det er ikke sikkert Wæhler blir klar til kampen. Det siste vil utvilsomt svekke de. Ingen spill.

Haugesund - Tromsø (1,97 - 3,70 - 4,15) (1,84 - 2,14)

Trener-skifte i TIL, Truls Jenssen tar over midlertidig og han er en god pedagog og bør vite hvilke knapper som det er lurt å trykke på. Alltid veldig vanskelig å vurdere kamper der man har fått et skifte av trener. I tillegg blir dette tilbake til hverdagen for Haugesund etter storkampene mot Rosenborg og Viking, så vi får se hvordan det slår ut. De herjet med de glade amatører fra Nord-Irland i e-cupen i midtuka, uten at jeg tror man skal legge så mye vekt på det. Enkel kamp å styre unna.

Molde - Viking (1,56 - 4,42 - 6,50) (1,73 - 2,29)

Molde virker langt tryggere defensivt med tre stoppere, offensivt mangler det fortsatt mye og vi så mot Tromsø at de brukte 55 minutter på å skape sin første sjanse i kampen. Dette er selvsagt en kamp Molde skal vinne, men jeg er ikke solgt på de som store favoritter mot et lag som sikkert vil ligge dypt. Viking har lite offensivt å bidra med utenom hva Adegbenro vil finne på på egen hånd. Jeg har noe verdi på et under-spill her utfra forventet kampbilde og jeg syns vi ser et litt annerledes Molde-lag nå, men avventer til nærmere kampstart før jeg eventuelt setter et spill.

Odd - Sarpsborg (2,58 - 3,45 - 2,96) (2,10 - 1,90)

Odd har nå fem kamper på rad uten seier i serien, da er det ikke en videre takknemlig oppgave å møte et gulljagende Sarpsborg. Sarpsborg har vært ganske middelmådig i de siste bortekampene, men det har vært på naturgress så vektlegger ikke det for mye. Syns oddsen virker fornuftig, jeg er litt usikker på Fagermos taktikk her, uavgjort er strengt tatt ikke godt nok og det er viktig at de viser hjemmepublikum at laget kan underholde og score mål. Men samtidig så er nok respekten Sarpsborg stor. Vi får se, jeg holder meg unna spill.

Sandefjord - Stabæk (2,38 - 3,73 - 3,26) (1,86 - 2,08)

Det stinker død og fordervelse over Stabæk om dagen, og at de plutselig skal begynne å prestere kjennes langsøkt. Jeg vet ikke hva som er galt i klubben, men å røre de slik ståa er nå virker utenkelig. Oddsen på Sandefjord har droppet som en stein, og det er fullt forståelig. Hjemme har også Sandefjord vært gode, der gode lag som Sarpsborg og Odd blitt tidvis overkjørt. Jeg har fortsatt verdi på Bohinen boys, men jeg avventer også her spill i håp om en rekyl for å få litt bedre betalt nærmere kampstart.

Brann - Vålerenga (1,75 - 4,04 - 5,45) (1,86 - 2,11)

Duell mellom de to største byene i landet, og det er ingen tvil om at det er i Bergen det beste av fotballagene holder til. På hjemmebane har de herjet med de fleste, og spiller med all verdens selvtillit. Selvtilliten må være på vei opp også for Vålerenga og jeg har klar respekt for toppnivået som laget innehar. Oddsen på Brann har droppet kraftig, igjen er jeg i et vente og se-modus før jeg eventuelt setter spill på Brann.

Kristiansund - Rosenborg (6,00 - 4,34 - 1,62) (1,92 - 2,02)

Det blir fest på mandag når Rosenborg kommer på besøk til klippfiskhovedstaden. KBK holder et veldig jevnt nivå på hjemmebane, alle deres kamper til nå i år har vært jevne matcher og så er spørsmålet om dette blir en ny slik kamp. Jeg heller helt klart mot det. For Rosenborg er det endel spørsmålstegn - Mike Jensen, Anders Konradsen og Pål Andre Helland er alle usikker her. Så det kan bli et ganske svekket offensivt lag om flere av de må stå over. Jeg heller helt klart mot et handikapspill på Kristiansund, men jeg gjentar meg selv - jeg avventer spill siden jeg er optimistisk på å få bedre odds nærmere kampstart og da har man kanskje mer info om skadesituasjon.

(Innlegget ble redigert 01.07.17 13:02)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
02.07.17 11:49

Hovedspill:

Brann - Vålerenga, hjemmeseier - 1,78 Sbobet

Som jeg håpet på kom en oddsøkning og til nær 1,80 har jeg ingen problemer med å anbefale Brann seier over Vålerenga. Brann har vært fryktelig gode hjemme i år, og selv om Vålerenga har vist en bedring i det siste så er dette en ytterst tøff oppgave.

Brann har over tid vært undervurdert av oddsmarkedet, i fjor kunne man si at det var forståelig siden det kom brått på, men nå er de altså 16-5-1 på hjemmebane siden opprykket og de har heller blitt bedre enn dårligere på hjemmebane i løpet av denne sesongen.

Vålerenga sin form rad er bra, men 3 av de 4 siste kampene har vært på hjemmebane, og kampen i Tromsø var bare utrolig spesiell. Jeg sa før sesongen at jeg trodde Vålerenga ville variere mye i prestasjonene og jeg justerer ikke opp forventningene pga et par gode kamper.

Begge lagene kan stille sine beste menn, Juklerød og Keita er ikke med, men det tar først og fremst ut av bredden i troppen og bør ikke vektlegges for mye.

(Innlegget ble redigert 02.07.17 11:49)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
02.07.17 12:00

Nå er jeg klar til rundens første to spill:

Sandefjord - Stabæk, hjemmeseier (AHC -0,25) - 2,07 Pinnacle/Sbobet x 2 units (min odds 1,88)

Oddsen har gått noe opp og som jeg skrev i analysen av kampen så er det veldig lite som tyder på at den fæle trenden til Stabæk skal snu og Sandefjord har vært veldig gode på hjemmebane. Og de har vært stabile, de har utenom 2.omgangen med 10 mann mot Rosenborg holdt godt nivå i samtlige omganger. Jeg velger en mellomløsning, at jeg får halvparten av innsatsen tilbake om det skulle bli uavgjort.

Brann - Vålerenga, hjemmeseier - 1,78 Sbobet x 2 units (min odds 1,65)

Begrunnelse se hovedspill.

(Innlegget ble redigert 02.07.17 12:00)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49585
02.07.17 16:00

Molde - Viking, hjemmeseier - 1,71 Pinnacle x 2 units (min odds 1,59)

Oddsen på Molde har gått opp og opp i løpet av dagen, jeg forstår lite av det. Ikke oppdatert på noen skader utover at Gregersen og Hestad er ute med karantene, uten at det svekker laget noe voldsomt.

 

(Innlegget ble redigert 02.07.17 16:00)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg