Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
jaskopasko
jaskopaskoInnlegg: 1884
27.03.18 10:11

Hei, burde man ikke kaste seg på Hjemmeseier i Star - Sandefjord til 1,75?

Føler alt er galt i Sandefjord med en trener som spiller en taktikk han ikke har kjennskap til, pluss helt elendig resultater. Siste 1-3 tap i treningskamp mot Strømmen, Kanskje en opptur med han nye Watford backen på lån, men ellers virker ikke ting å stemme der i det hele tatt.

Mens i Start er det storsatsning på gang, positiv serieåpning, jeg tror de kan nå høyt på tabellen i år. Nå vet jeg ikke åssen det er med skadesituasjoner.

Men er ikke dette en bra kamp, før oddsen tørker ut helt? Har tenkt på denne i mange dager.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
27.03.18 11:07
jaskopasko: burde man ikke kaste seg på Hjemmeseier i Star - Sandefjord til 1,75?

Tror du er inne på noe om at oddsen kan bli å falle.

Det som gjør at jeg nok kommer til å holde meg unna er at det er 3 uker siden tellende kamp for begge lagene, så det blir litt som å starte sesongen på nytt. Men det er egentlig ingenting som tyder på at Sandefjord er blitt noe bedre de siste ukene, og logisk sett bør jo Start bli bedre jo mer samspilte de blir.

Et annet spørsmål er hvor stabile Start blir, det er mye ungt, så jeg er litt inne på Stabæk-sporet, at potensiale er høyt, men at verdien kanskje først og fremst vil være når de er underdog.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
27.03.18 11:50

En amputert runde ble en enda tynnere suppe når Tromsø - Strømsgodset også ble utsatt. Foruten kampen på Åråsen så ble ikke de andre kampene så alt for preget av dårlig vær eller baneforhold, så slik sett var den fremgang fra forrige uke. Og før neste runde sparkes i gang har vi kommet oss inn i april måned, og da bør ikke været lengre være en avgjørende faktor.

Hovedspillet gikk veien, og det var vel ikke så mye å si på det. Det som bør bekymre Rosenborg er at de ikke virker like stødig defensivt som i fjor, Rasmussen har ikke det nødvendige nivået inne og jeg tror RBK gjør lurt i å hente inn en stopper som går rett inn på laget. Jeg forstår jo at Ingebrigtsen har lyst å utvikle Rasmussen og gi han tid til å ta nivået, men RBK er ikke mer dominant i hjemlig liga enn at seriegullet kan ryke på en slik prioritering.

Brann er nok mest fornøyd med resultatet etter første serierunde, der de først og fremst har keeper og forsvarsfeil å takke for seieren. Etter en første omgang der Brann var effektive i en jevn match så tok nordlendingene over i 2.omgang og de hadde tidvis et voldsomt trøkk. Glimt var nok rett og slett litt for forsiktig fra start, men nå har de lært - det er ingen grunn til å gå ut med respekt uansett hvem de møter, kvalitetene i laget er absolutt i stand til å matche alle lagene i ligaen på en god dag.

Molde hadde full kontroll på Haugesund, tok en tidlig ledelse og derfra og inn skapte Haugesund bare en kvalifisert målsjanse. Veldig stabilt av Solskjærs menn og de ser ut til å ha truffet formen godt ut fra start. Så skal det sies at de har den enkleste innledningen, de møter tre sannsynlige bunnlag i de tre første matchene. Men fotball er mye psykologi, og begynner man å vinne kamper så er det selvforsterkende.

Vålerenga har også fått en flying start, de har vunnet to tette matcher og mye skyldes at de har truffet på den nye spissen sin og Johnson kan fort bli en het kandidat til å bli toppscorer og da er det gode sjanser at Vålerenga kan nærme seg medaljekampen. For Odd sin del så viser det hvor tynn stall de har, et par spillere borte og de blir klart svekket. Jeg er dog fortsatt bullish på laget, og det skal bli interessant å se de mot Rosenborg.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 2

Innsats: 20

Gevinst: 19,1

TBP: 95,5

Status Totalt:

Spill: 182

Innsats: 1820

Gevinst: 2182,5

TBP: 119,9

Eliteseriespill:

Spill: 4

Innsats: 25

Gevinst: 19,1

TBP: 76,4

(Innlegget ble redigert 27.03.18 11:51)

startelver
startelverInnlegg: 62608
02.04.18 06:58

Blir det noe tips i dag ? 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
02.04.18 11:07

Vi starter opp igjen Eliteserien, og for mange lag blir dette være som å starte sesongen på nytt etter en pause på 3 uker. Og for Ranheim så blir det også sesongpremiere. Jeg syns dette gjør det vanskeligere å vurdere den faktiske ståa i en god del lag, og jeg vil ha en forsiktig innstilling til runden. Heldigvis vil fotballen trille på jevnt nå fremover. Jeg burde nok også lagt ut tips tidligere i påska siden mye av verdi-oddsen er blitt borte, jeg lover å bli mer aggressiv på ballen nå fremover.

Vi kan vel kalle det et toppoppgjør i Sarpsborg igjen, østfoldingene har fått en god start etter at de vant bataljen mot Rosenborg under veldig vanskelige forhold mens Vålerenga har fått to knepne seiere bokført sin poengkonto. Jeg tror dette kan bli en riktig så underholdende kamp, og jeg tror 1x2-oddsen reflekterer sjansene bra. Men jeg liker over-spill her, Sarpsborg har i vinter både scoret og sluppet inn en god del mål og de er svekket defensivt fra i fjor og på keeper-plass er de svake selv om Kristiansen gjør sesongdebut her etter å ha vært skadet hele vinteren. Vålerenga begynner å få mer struktur på sakene, men jeg mistenker at det kommer til å bli endel brudd imot når hyper-aggressive særpinger går til verket og jeg er ikke solgt på de defensive egenskapene på midten til Oslo-laget. De får tilbake Carvalho fra hodeskade, usikkert om han går rett inn på laget - men det bør om han spiller styrke laget litt på stopperplass. Over 2,5 mål er spillet her og jeg syns også det er rundens beste spill.

Bodø/Glimt har vist form fra start, og egentlig har de nå prestert i et år så det er ingen god grunn til å tro at de plutselig blir dårligere nå. Her møter de etter min oppfatning et av de svakeste lagene i ligaen i Haugesund. Så er rogalendingene ikke enkle å bryte ned, men lavtliggende lag er noe Glimt har hatt god erfaring med å takle i Obos-ligaen. Begge lagene har styret troppene, Karamoko går rett inn på stopperplass for Haugesund mens Glimt sitt millionkjøp Zinckernagel er papirene ikke i orden på enda. Trond Olsen står over med skadet. Dessverre så har oddsen blitt barbert såpass mye at verdien i stor grad er blitt borte.

Også Start er spilt ned i løpet av påskedagene, heller ikke det overraskende - sørlendingene feide over Tromsø i serieåpninga, og Sandefjord er nok det laget de siste årene i Eliteserien som har sett verst ut på vinteren og serieåpningen var også helt katastrofal dårlig. Men dette er altså 3 uker siden, og på denne tiden av året så er det et hav av tid. Sandefjord har signert Andrew Eleftheriou som er en engelsk vingback som har innhopp i Premier League, i utgangspunktet bør det være en forsterkning, men noe skepsis til akademispillere har jeg. Eleftheriou blir ikke å spille dagens kamp siden papirarbeidet ikke er i orden enda. De har også hentet tilbake Ofkir til Eliteserien, den tidligere LSK-spilleren hadde ikke noe vellykket opphold i Belgia, men bør styrke laget til hvalfangerne. For Start kommer sannsynligvis Lowe å gå inn i forsvarsrekka, ellers blir laget det samme. Start har mye ungt, og definitivt mye kvalitet, men jeg tror nok det over tid er mer verdi å spille på Start som underdog enn som storfavoritt siden unge spillere ofte varierer mye i prestasjonene. Men utvilsomt at Start blir folkebankeren denne runden. Det er mulig at det er litt verdi på et over-spill enda, men oddsen har falt såpass mye at for mye av verdien er borte til at jeg tar en innsats her.

 

 

Det andre laget folk flest bare tror vinner er Molde, og det er kanskje heller ikke så rart etter en flying start på sesongen. Så skal det sies at det de har møtt til nå har vært svake greier, og vi har ingen skikkelig test på nivået på dette Molde-laget. Så er spørsmålet om Tromsø vil være i stand til å teste ut Solskjærs menn her, i serieåpningen var de helt bambi på is og de fikk ikke muligheten til å revansjere seg siden kampen på Alfheim snødde bort. Jeg tror uansett vi vil se et klart bedre TIL-lag her, for det første så går Valakari tilbake til tre stoppere som gir mer defensivt trygghet og så har TIL hentet inn to nye spillere som det er forventet går rett inn på laget. Daniel Berntsen er hentet fra Vålerenga og finske Robert Taylor fra AIK. Begge ser ut som klare forsterkninger. I Molde har det ikke vært noe stille påske etter at en av nøkkelspillerne ble tiltalt for voldtekt og Molde tok valget om å lukke øynene og late som ingenting. Hvordan dette påvirker spillergruppa er vanskelig å si, men jeg har vanskelig å tro at det er samstemt enighet rundt en så kontroversiell avgjørelse. Vi får se om han starter kampen her. Utover det så er det ingen skadetrøbbel i noen av lagene. Jeg går for en moderat innsats på TIL ahc+1.

Jeg liker stort sett alltid hjemmelag som er underdog på eget gress når de ikke møter et av topplagene, og etter at markedet har justert seg så blir faktisk Ranheim underdog i sesong-premieren. Ranheim har fått testet seg både mot Molde og Rosenborg i treningskamper den siste perioden, og de har ikke gjort seg bort. Så er spørsmålet hvordan det blir når alvoret er her, men laget har ingenting å tape denne sesongen og kan gå til hver eneste kamp med liv og lyst. Stabæk gjorde en god sesongpremiere mot Strømsgodset under vanskelige spilleforhold og de fikk kose seg med masse bakrom. Jeg tror det blir mindre av det her, og da får vi se om bærumslaget klarer å se like skremmende ut. Dessverre er Reginiussen ute for hjemmelaget, han er ute en måneds tid med en fotskade. Og han er utvilsomt en av de beste spillerne, og det gjør at jeg står over spill selv om skader sjelden i en enkel kamp er så avgjørende.

Jeg klør meg litt i hodet over Brann, særlig defensivt så vet jeg ikke helt hvordan jeg skal vurdere laget. De var så der i fjor høst, og slapp inn mye mål i starten av vinteren, men det ble bedre når vi nærmet oss sesongstart og de holdt nullen mot Bodø/Glimt. Men der ble de kraftig presset nesten hele 2.omgang og de var heldig som slapp unna et baklengs eller to. Nå møter de et Strømsgodset-lag som har haugevis med offensivt skyts og de fleste lag vil få problemer her. Samtidig så var det lite defensiv struktur på Strømsgodset mot Stabæk, og så er spørsmålet om bergenserne klarer å utnytte de store rommene som kommer når Godset kjører 7-8 spillere fremover like bra som Stabæk. Jeg liker et over-spill her mer enn hjemmeseier, og jeg tror strengt tatt ikke det kommer til å bli mange kamper på Marienlyst som ender under 2,5 mål denne sesongen. Ulland Andersen er ute med skade og Braaten er heller ikke med her.

Jeg syns oddsen i Kristiansund mot Lillestrøm er riktig, og det blir sikkert en tett og jevn krig.

Runden avsluttes med bunnoppgjøret i Skien mellom Odd og Rosenborg. Begge lagene har fått dårlig betalt til nå og det skal bli spennende å se hvordan de takler å være under et press så tidlig i sesongen. Odd har forsterket laget med to U21-landslagsspillere i Birk Risa og Vebjørn Hoff, sistnevnte vet vi hvert fall holder nivået mens Risa blir et spennende bekjentskap. Begge ser ut til å gå inn på laget fra start mot Rosenborg. For trønderne så er Adegbenro ute med skade, så det er en kraftig strek i regninga siden han har vært en av få som har sett bra ut i sesonginnledninga. Man har ikke blitt rik av å spille mot RBK de siste sesongene, og det spørs vel om denne sesongen blir et unntak. Oddsen på Rosenborg har dessverre gått opp, startet på litt over 1,90 og nå kan man få 2,06 for borteseier. Den oddsendringen gjør at jeg tror verdien på Fagermos menn nå er for liten, og jeg vil gjerne se de nye spillerne i aksjon.

Hovedspill:

Sarpsborg - Vålerenga, over 2,5 mål - 2,00 Pinnacle (10 units) *

Andre spill:

Molde - Tromsø, borteseier ahc+1 - 2,01 Sbobet (3 units)

Strømsgodset - Brann, over 2,5 mål - 1,92 Pinnacle (3 units)

(Innlegget ble redigert 02.04.18 11:07)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
02.04.18 15:52

Oddsen på Ranheim har flydd i været, når oddsen ble sluppet så var de knapp favoritt mot Stabæk - mens nå får man altså 2,38 på hjemmeseier med penger tilbake ved uavgjort. Syns dette er et autobet til denne oddsen. For å lese mer om runden klikk her.

Ekstra spill:

Ranheim - Stabæk, hjemmeseier (DNB) 2,38 Sbobet (3 units)

zetta
zettaInnlegg: 12903
02.04.18 17:12

Du pleier ikke ha så mye tro på Stabæk? Jeg for min del kan ikke skjønne at Ranheim skal ha noen sjans mot Stabæk

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
02.04.18 17:21
zetta: Du pleier ikke ha så mye tro på Stabæk?

Jeg har spilt mye på Stabæk om du blar bakover i tråden, jeg prøver å ikke bry meg så veldig mye om hva lagene heter siden det fort er en unødvendig distraksjon.  Men det er ikke så ofte lag fortjener å være favoritt på bortebane, i fjor endte 49% av kampene i Eliteserien med hjemmeseier.

Men mulig du har rett, Stabæk har høyt toppnivå og kan slå de fleste på en god dag. Så blir det en vurdering om hvor ofte de har en god dag.

 

startelver
startelverInnlegg: 62608
02.04.18 22:21
zetta: Jeg for min del kan ikke skjønne at Ranheim skal ha noen sjans mot Stabæk

Hehe , den var litt stygg men Stabæk ble jo knust . 

Jeg fulgte alle tipsene til Kronos men garderte med HU på Ranheim som var helt opp i 2.90 før kampstart . 

 

zetta
zettaInnlegg: 12903
03.04.18 15:03

Pinlig for meg, men enda mer pinlig for Stabæk

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
05.04.18 15:07

Nå føles det endelig ut som at sesongen er startet, det var fine spilleforhold overalt og en rekke underholdende kamper. Og denne runden har også gjort at man må stille spørsmålstegn både med lag man hadde forventet i toppen og i bunn av tabellen. Eliteserien er som artigst når den er uforutsigbar og det var den virkelig denne påskerunden.

Hovedspillet er jeg ikke mer enn middels fornøyd med, jeg trodde det skulle bli en mer åpen kamp, særlig etter at Sarpsborg tok ledelsen. Men Vålerenga var virkelig tannløse og det var knapt slik at de skapte sjanser i løpet av kampen og da er selvsagt alltid et over-spill i fare. Men heldigvis så var både Sarpsborg gode og effektive, men jeg skal ærlig innrømme at det kjentes som at kampen holdt på å dø ut på 2-0, men virkelig deilig når Mortensen satt inn det tredje målet. Sarpsborg ligner på seg selv, det er ikke flashy, men de jobber hardt, de gjør få feil (selv om Falch var nær med å gjøre det helt store) og er dermed veldig vanskelig å slå. I fjor tapte de bare 5 kamper i serien, og jeg ser ikke bort fra at man teller antall tap på en hånd også i år. Vålerenga ble noe avslørt, de fløy høyt etter å ha vunnet to jevne kamper, men her var de aldri i nærheten av noe som helst og jeg syns laget fremstår noe overvurdert.

Det som skjedde på Marienlyst syns jeg var vanskelig å forutse. Brann gikk i strupen på Strømsgodset, og hjemmelaget ble paralysert. Første omgang var det divisjonsforskjell på lagene, og selv om Godset hadde kampen største sjanse med stolpetreffet til Pedersen så var det ingenting som minnet om den offensive kruttpakken vi snakket om før sesongen. Så var det selvsagt en strek i regningen at Jradi ikke spilte, og det gjorde at samhandlingen var helt borte. Så fikk vi en ganske kjedelig 2.omgang inntil Acosta scoret et selvmål som har potensiale til å gå sin seiersgang på Youtube, da ble det mer trøkk og Brann sikret seg et fortjent poeng når de ble for tunge for Godset i boksen mot slutten av matchen. Over-spillet kjentes ganske dødt ut hele veien, og selv hjelp fra Acosta kunne ikke endre et tapt spill. Skullerud var lenge inne i en blindgate før han fant formasjon og mannskap som fungerte til fulle, nå fremstår han igjen rådvill både når det kommer til formasjon og det å evne å bruke spillerne der de er best. Det er grunn til å markere laget med en varseltrekant for øyeblikket.

I Molde så var det en jevn og ganske sjansefattig match, Molde scorer på sin første sjanse i matchen etter at Tromsø egentlig hadde fått kampen inn i sin gate med lavt tempo og mye balltrilling. Så går rullegardinen ned en periode for TIL og Molde dobler sin ledelse. Så skjer det egentlig ikke så mye mer i kampen, den nye kanten Taylor scorer et sirkusmål - men TIL er aldri nærheten av å få et press på laget fra jazzbyen. Og det er det som har imponert med Molde, de er utrolig stødige bakover, på tre kamper så kan man totalt sett telle sjanser imot på en hånd. Så skal det sies at de har hatt svak motstand, men det er uansett verd to-tre utropstegn.

Kveldskampen fra Skien ble ingen godbit, Fagermo valgte en ganske defensiv inngang til kampen og det var nok fornuftig med tanke på den tunge starten de hadde fått på sesong, og Rosenborg er helt ute av det offensivt. At målene kom etter tabber var slik sett beskrivende for nivået på oppgjøret. Situasjonen i Rosenborg skal jeg ta opp i et eget innlegg, for det er virkelig noe panisk over hva som skjer der om dagen. Odd er jeg fortsatt bullish på, jeg syns de er det laget som har fått dårligst betalt til nå og jeg tror de vil komme seg. Men med skadene de har nå og at de fortsatt har en tynn tropp så skal man nok være litt forsiktig i det korte bildet å satse for mye av kapitalen sin på Skienslaget.

Resten av kampene fikk jeg ikke sett annet enn høydepunktene fra, men det var ganske eksepsjonelle resultater. At Haugesund vant 3-0 i Bodø var egentlig ikke på kartet overhode, og jeg forstår det slik at seieren også var fortjent. Etter det så har det ulmet i Bodø, med sterk kritikk på hvordan trenerteamet er satt sammen og der det ser ut til å være en konflikt med Trond Olsen på toppen av det hele. Jeg tror Glimt må få noen gode resultater snart, for allerede anstrengt stemning og dårlige resultater er som sprengstoff å regne. Så er det også mulig at Haugesund er bedre enn jeg trodde før sesongen, nå var de heldig i Skien og halvveis sjanseløse mot Molde, så jeg vil se noen flere prestasjoner før jeg begynner å tro på laget. Nå møter de Sarpsborg og det kan fort være kjapt ned på jorda igjen.

Mindre overraskende var ikke resultatet i Kristiansand, det var nesten en vedtatt sannhet at Sandefjord var årets kasteball etter tung vinter der de mistet treneren, gjorde det sportslig dårlig og mange var kritisk til ansettelsen av Powell. Så slår de til med en slik storseier, så forstår jeg at de scoret på stort sett alt de hadde av sjanser og at Start dominerte de fullstendig i banespillet. I fjor var definitivt Sandefjord undervurdert i oddsmarkedet, jeg er ikke helt der at jeg er overbevist om at de er det i år, til det vil jeg se flere gode prestasjoner. Start har jeg ikke endret mening om, de vil sannsynligvis være ustabile med bra toppnivå, så jeg tenker de ofte vil være verdispill som underdogs. Og så var de jo aktive på overgangsvinduets siste dag, så om kanskje de ikke styrket laget så styrket de utvilsomt troppen og det betyr både noe når kampprogrammet blir tett og for å få gode treningshverdager.

Litt overrasket ble de fleste av Ranheims storseier mot Stabæk, og selv om jeg korrekt hadde plassert pengene på trønderne så trodde jeg nok at det skulle bli tettere og jevnere. Nivåforskjellen er dessverre ikke veldig stor mellom Obos-ligaen og Eliteserien så ingen burde egentlig være sjokkert over at også Ranheim tar nivået slik Kristiansund og Sandefjord gjorde i fjor eller Sogndal året før. Nå er jeg mer usikker på hvordan Ranheim vil klare seg på bortebane, men klarer de å vinne halvparten av hjemmekampene sine så er det ikke så mange poeng som skal til for å berge kontrakten.

KBK og LSK spilte en kamp som ikke tiltrakk seg de store overskriftene, og det så ut til å være så jevnt som spådd på forhold. LSK har nå fått en dårlig start på sesongen, så kan noe unnskyldes med dårlige forhold både i snøkampen i Bodø og parodien av en fotballkamp sist på Åråsen. Men uansett så virker det per nå ikke som laget har tatt det steget mange, meg inkludert, at laget skulle ta denne sesongen.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 3

Innsats: 30

Gevinst: 39,1

TBP: 130,3

Status Totalt:

Spill: 183

Innsats: 1830

Gevinst: 2202,5

TBP: 120,4

Eliteseriespill:

Spill: 8

Innsats: 44

Gevinst: 49,2

TBP: 111,9 

(Innlegget ble redigert 05.04.18 15:09)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
07.04.18 10:19

I en runde der fokuset for mange vil være på nøkkeloppgjøret på Lerkendal så er det endel andre spennende kamper. Runden ser ganske åpen ut på forhånd, den eneste storfavoritten blir Brann hjemme mot Kristiansund. Jeg tror det blir en god runde for bortelagene, og ser ikke helt bort fra at man går overskudd om man går for borteseier i alle kampene. Jeg nøyer meg med å gi tre bortelag tillit denne runden.

Lørdag smeller det mellom Vålerenga og Strømsgodset, to lag der både ledere, trenere og spillere har gått radig mellom klubbene. Så det er endel historikk, og det gir kanskje litt ekstra intensitet til oppgjøret. Både Jradi og Ulland Andersen var i trening utover uka og selv om det ikke er sikkert så anser jeg det som sannsynlig at begge starter her. Det gjør i tilfelle at Skullerud kan kjøre suksessoppskriften fra i vår. Med de to spillerne med så syns jeg at Strømsgodset er et bedre lag enn Vålerenga, og hovedstadslaget kan fort bli løpt over på midtbanen. Selv om ikke begge starter syns jeg oddsen som tilbys er veldig pen på Godset. Drammenserne har ikke spilt bortekamp til nå, så det blir en test, men jeg syns ikke Vålerenga har imponert videre selv om de startet sesongen med to seiere i jevne og tette oppgjør. Det blir et x2-spill.

Sarpsborg er seg selv lik, de er utrolig vanskelig å slå og de jobber ræva av seg uansett motstand. For meg er det ganske opplagt at de ikke bør være underdog mot Haugesund, uavgjort-faren er selvsagt stor - det var for mange uavgjort kamper som hindret østfoldingene fra å sette press på Rosenborg i fjor og det kan også bli deres bane i år. Men når man kan gardere seg mot uavgjort og få over 2 i odds så syns det er et autobet. Haugesund har overrasket i to bortekamper på rad, og de klarte å styrke laget med en ny stopper i Karamoko som de har høye forventninger til. Men jeg syns fortsatt laget ser tynt ut offensivt, og i første hjemmekamp mot Molde skapte de så og si ingenting. Begge lag har et par usikkerhetsmomenter når det kommer til skader, Zacariassen har ikke trent de siste dagene for Sarpsborg, men det er sannsynlig at han starter. Våge Nilsen, Tronstad og Leite er usikker for hjemmelaget. Borteseier med pengene tilbake for uavgjort blir løsningen min her.

Sandefjord er per nå en veldig liten underdog på hjemmebane mot Stabæk. Jeg er ikke sikker på at det er riktig, Stabæk virker veldig sårbar om dagen - de har minimalt med defensiv struktur og de virker noe lett i midtbaneleddet. Jeg hadde egentlig trodd at de skulle hente inn ny spiller før overgangsvinduet stengte, men så skjedde ikke og jeg er noe skeptisk til situasjonen der. Så skal det sies at de to bortekampene de har spilt så har de fått mål imot seg før et minutt var spilt og slikt påvirker selvsagt kampene. Sandefjord kontret Start i senk sist, men hvordan vil de opptre på hjemmebane? Det er vanskelig å vite siden dette er første hjemmekamp for året og med ny trener. For meg gjør det at spørsmålene er flere enn svarene og da kjennes det beste å stå over spill. Men vi får se om det kan bli noen oddsutvikling her, Stabæk ble spilt ned forrige helg og blir det en reprise her så tvinger et spill seg frem. Demidov er aktuell fra start her, men han sier han fortsatt er et stykke unna form, men hvor mye dårligere kan det gå egentlig for Stabæk-forsvaret? Sandefjord ser ut til å satse på Andrew Eleftheriou fra start, og kanskje også Ofkir. Ingen spill.

Storoppgjøret er selvsagt på Lerkendal, og det skal bli interessant å se hvordan et Rosenborg under press presterer. Man har fått følelsen at panikken har inntatt Nidaros, og verken Hovland eller Zeknini virker som fornuftige signeringer. Med de økonomiske musklene klubben har så er det smått utrolig at de har hentet inn en has been som stopper og et talent som ikke har spilt fotball på lenge på et korttidslån. For Molde har det gått på skinner til nå sportslig, men de har ikke blitt testet - motstanden har vært ganske begredelig. Så kanskje de tar en Vålerenga og blir avkledd når de først møter et godt lag? Jeg syns oddsen fremstår fornuftig her, og jeg kan ikke helt se for meg at det kommer til å dukke opp noe verdispill her.

De andre kampene på søndag syns jeg ikke er så alt for hete spillobjekt heller. Jeg har knapp verdi på Glimt, men jeg er noe skeptisk til hva som skjer utenomsportslig der. Odd syns jeg har fått dårlig betalt til nå, og på sikt er jeg fortsatt optimistisk på lagets vegne. Men med Semb, Nordkvelle og Børven ute så er det en tynn stall. Nordkvelle ute er en svekkelse. mens Risa og Bergan som kommer inn er neppe noen dårligere løsninger. Tromsø bør selvsagt slå Ranheim, men som klar favoritt uten å ha vist noe som helst i år så er det nok lurest å stå over. KBK er en gigantkiller, men samtidig imponerte Brann sist så det er en skrell jeg ikke mener det er verdi å jakte på.

Men mandag har jeg en klar formening om at det er verdi på Start. Jeg syns toppnivået på Start er bra, de har fått en bra bredde og de har en av ligaens beste trener. Lillestrøm har fått en tung start, nå har de slitt med dårlige spilleforhold i de to første kampene som unnskylder noe. Men uten å ha vist noe som helst så syns jeg det er urimelig at de skal gis over 50% sjanse til seier mot et av de lagene som satser hardest om dagen. Så håper jeg Åråsen-matta er bedre nå enn når Sarpsborg gjestet, og det tror jeg også er fordel bortelaget som er mer teknisk enn fysisk i stilen. X2 er min løsning også i denne kampen.

Hovedspill:

Vålerenga - Strømsgodset, uavgjort/borte - 1,87 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Haugesund - Sarpsborg, borteseier (dnb) - 2,09 Pinnacle (3 units)

Lillestrøm - Start, uavgjort/borte - 2,12 Sbobet (5 units)

* Hovedspillet spilles alltid som flatt 10 units

startelver
startelverInnlegg: 62608
07.04.18 18:03

Takker for den , følger på Sarpsborg og Godset . 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
11.04.18 11:26

Runde 4 er historie og hovedspillet sitter for tredje runde på rad, og har dermed fått en god start også i år.

Strømsgodset var tilbake på det nivået jeg hadde forventet meg før sesongen og det viser både hvor gode de er på sitt beste og hvor sårbar de er når de ikke kan stille opp med vant lagoppstilling og formasjon. Vålerenga sliter veldig om dagen, jeg mener at de har en midtbane som fungerer dårlig - det er for lite løpskraft og defensive kvaliteter sentralt i banen. Jeg har drevet disse tipsene siden 2012 og Vålerenga har blitt overvurdert hvert eneste år, det er ganske merkelig siden de har snittplassering på 8,33 - altså dønn midt på tabellen. Nå har de møtt to gode lag og blitt avkledd, så kan det hende at de passer bedre når de møter litt andre type lag, men det blir ingen enkel kamp i Kristiansand til helga heller.

Sarpsborg gjorde en svak kamp, offensivt skapte de helt ok mengder sjanser mens de var råtten defensive og det var overraskende mot et Haugesund-lag som tross alt ikke er blant de med mest offensiv trøkk. Så alt i alt så skal østfoldingene være glad for at det ble et poeng og jeg syns vi igjen må ta opp at Sarpsborg er et svakt naturgresslag. Jeg tror man skal være forsiktig med å gi de tillit på naturgress, i fjor tapte de 4 kamper på bortebane og 3 av de var på naturgress og eneste unntaket var kampen i Tromsø der de stilte med et b-preget lag. Haugesund har nå 5 hjemmekamper på rad uten seier, men dette var i det minste fremgang siden de hadde 4 tap på rappen foran dette oppgjøret. Men for øyeblikket trenger ingen lag være redde for å reise til Haugalandet.

Ranheim kom ned på bakken med et smell i Tromsø, og jeg var overrasket over hvor passive de ble, de lot TIL trille ball og etter at TIL flyttet Daniel Berntsen høyere opp i banen så styrte han det meste. Ranheim skapte knapp en eneste sjanse i løpet av kampen, og det er klart at å ligge i 4-3-3 krever en viss aggressivitet slik at de får nødvendige brudd og får brukt omstillingsspillet. Det skal bli interessant å se de i dag når trønderne møter Sandefjord, var det en dårlig dag på jobben eller kommer det til å bli blytungt på bortebane i år?

Odd fikk fortjent årets første seier, men det var ingen stor kamp av Skienslaget. Uansett må det være godt for de å komme i gang på hjemmebane igjen, det lignet på mange av hjemmekampene i fjor der Odd vant med knapp margin. Glimt går på sitt tredje strake tap og ser veldig svake ut om dagen. Taktikken var både trist og ganske håpløs, alle mann i forsvar og da blir det veldig vanskelig å score mål. Etter et fantastisk fjorår og en sterk vinter så har det virkelig stoppet opp, og med det programmet som de har kommende uker så kan det fort bli veldig kritisk i Bodø.

Brann var skuffende mot et sjeldent godt organisert Kristiansund. Jeg syns bergenserne har gjort to svake hjemmekamper - men de står med full pott og det er tross alt det viktigste. Jeg er fortsatt litt rådvill når det kommer til dette Brann-laget, er de et topplag eller ikke? KBK ser ut til å kunne matche de fleste de møter, og det ser absolutt ikke ut som fjoråret var et blaff. Det er nok på tide også å snakke om Michelsen som en av de store trener profilene i landet, som kan være klar for større utfordringer.

Jeg så ikke Sandefjord mot Stabæk, men Stabæk hadde noen gigantiske sjanser for seier. Hjemmelaget får jeg kikket mere på i kveld hvor de er klar favoritt mot Ranheim, men Powells menn har fått en grei start mot relativt kurant motstand. Jeg tror nok fortsatt Sandefjord er et bunnlag, men er villig til å la meg overtale om noe annet. Stabæk har bare spilt bortekamper, 2 poeng på 3 bortekamper er helt ok. Laget har mye talent, men mangler endel fysikk på midtbanen og det er uklart om Demidov klarer å tette hullet etter Skjønsberg.

Rundens storkamp ble en ren overkjøring fra start til slutt, Rosenborg var fryktelig gode. Det kan se ut som laget innledningsvis var i en seriemestersøvn, der de ikke var sultne nok - men med kniven på strupen så viste de hele fotball-Norge hva de er gode for. Jeg har tidligere skrevet om at RBK ikke skal være i form nå, at det viktige er at de skal treffe toppform til kvalifisering til Champions League/Europa League. Spørsmålet for Molde er om de har sett bedre ut enn de har vært pga det lette kampprogrammet innledningsvis, jeg tror vi kan få et svar på det mot LSK allerede til helga.

Runden ble avsluttet på Åråsen der hjemmelaget vant fullt fortjent. LSK var gode i 1.omgang, der de rett og slett med ren vilje og kraft tok knekken på det mer tekniske Start-laget. Så ble LSK feige i 2.omgang, men de var godt defensivt organisert og det var knapt slik at Start kom til noe som lignet målsjanser. LSK er vonde å møte, og selv om motstander vet hva som kommer så er det ikke enkelt å forsvare seg mot Erlandsens drillo-aktige fotball. Etter den fantastiske åpningskampen er gått sand i maskineriet på Sørlandet, jeg er ikke veldig bekymret - men det er mye nytt og det vil ta tid å sette laget, og det vil svinge i prestasjonene. Mest bekymringsfullt er det defensive, Lowe var helt elendig - han har fysikken, men fremsto tidvis taktisk tilbakestående. Dempsey må få satt forsvaret, det fungerte bra i vinter - men de siste to kampene har blitt store steg tilbake.

Jeg kommer tilbake med et lite innlegg om dagens to kamper senere i dag.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 4

Innsats: 40

Gevinst: 57,8

TBP: 144,5

Status Totalt:

Spill: 184

Innsats: 1840

Gevinst: 2221,2

TBP: 120,7

Eliteseriespill:

Spill: 11

Innsats: 62

Gevinst: 70,9

TBP: 114,4

(Innlegget ble redigert 11.04.18 11:26)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
11.04.18 13:59

To hengekamper fra den andre runden i Eliteserien spilles i kveld, med kampstart 18.30.

Strømsgodset har reist til Tromsø i jakten på å tette igjen luka til lagene i toppen av tabellen. Nå ser det ut som Godset igjen kan stille sitt beste lag, Jradi var på benken mot Vålerenga - men er nok klar til å bidra mer nå. Jeg rangerte Godset som nest best i ligaen før sesongen, og selv om de var skuffende i sesongens to første hjemmekamper så holder jeg fast på min vurdering. Tromsø vurderte jeg til å slite i bunnen, men siden da har de styrket laget med Daniel Berntsen og Robert Taylor som begge fremstår som gode signeringer. De fremstår nok i dag noe bedre enn de gjorde før sesongstart. Tromsø har heller ingen skadebekymringer, så får vi se om Gamsten klarer to ganger 90 minutter med få dagers mellomrom.

Oddsen på Godset har gått opp det siste døgnet, og de er nå klar underdog og jeg er uenig i det. De har hatt en dag mer hvile enn Tromsø siden de spilte lørdag i stedet for søndag, det er alltid en fordel. Det er nok mindre fordel så tidlig i sesongen enn når beinene begynner å bli tunge utover sesongen, men fortsatt er et døgn ekstra restitusjon et pluss. Tromsø har under Valakari gjort det bra på Alfheim, de er 6-1-2 på de 9 kampene han har ledet laget. Men det inkluderer Aalesund og Viking som rykket ned i fjor, og nyopprykkede Ranheim nå sist, så litt sminket er det. Tapene kom mot Rosenborg og Molde.

Jeg holder Godset som et klart bedre lag enn Tromsø, og så har selvsagt nordlendingene fordel av hjemmebane, men for meg er det mer at det utjevner forskjellen og når man får 1,84 på Godset ahc+0,25 (som betyr halv gevinst ved uavgjort) så finner jeg noe verdi.

Onsdagens andre kamp er noe som fort kan være et nøkkeloppgjør om hvem som rykker ned. Både Sandefjord og Ranheim er ansett som hete kandidater til å ta turen ned i Obos og da blir et innbyrdesoppgjør ekstra viktig. Sandefjord har 4 poeng etter 3 kamper og kan vel si seg fornøyd med innledningen. Spillemessig har det vært middelmådig, men jeg forventer at de er i bedring og å møte et Ranheim på naturgress i en midtuke-kamp er omtrent så behagelig oppgave som laget kan forvente seg denne sesongen. Ranheim feide over Stabæk, men det var hjemme i egen fjære. Nå har de på få dager flyttet seg fra nord for polarsirkelen til sørøstlandet. Det er alltid tøft med to bortekamper på kort tid, så jeg syns den biten er fordel Sandefjord som nå får sin andre hjemmekamp rad. Også spent på hvordan Ranheim takler en noe humpete gressmatte. Men der syns jeg markedet har plassert seg riktig, det er vanskelig å gi Sandefjord noe særlig over 50% sjanse til seier.

Oddsen på over 2,5 mål har gått opp, og jeg heller mot at det er noe verdi der nå. Ranheim er ikke et lag som parkerer bussen og jeg tror sikkert de vil bidra til kamp. Så er jeg usikker på Powell, han virker som en mer kynisk trener enn Bohinen, men uansett som klar favoritt bør de gå offensivt til verket her. Reginiussen og Sørlokk fortsatt ute for Ranheim, så samme tropp som mot Tromsø. Ofkir får sannsynligvis starte for Sandefjord, muligens også Engholm - Powell har ingen skadebekymringer. Et lite over-spill anbefales.

Spill:

Tromsø - Strømsgodset, borteseier ahc+0.25 - odds 1,86 Pinnacle (3 units)

Sandefjord - Ranheim, over 2,5 mål - 1,92 Sbobet (2 units)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
13.04.18 16:56

En runde uten de helt store favoritter, Molde blir rundens største og det kan se ut som markedet er blitt noe mer tvilende til hvor gode moldenserne egentlig er.

Runden starter lørdag i Kristiansand med to lag som etter en god sesongåpning nå har to tap på rad og verken sørlendingene eller hovedstadslaget har sett bra ut. For Start er jeg mest bekymret for forsvarsspillet, de slapp inn fire mot Sandefjord sist hjemmekamp og på Åråsen produserte også hjemmelaget mange sjanser i 1.omgang. Offensivt så er jeg mer trygg på laget, og at de er tilbake på kunstgress nå må ansees som positivt - de tjener nok på et raskt underlag. Vålerenga har skuffet stort de siste kampene, de har rett og slett blitt utspilt av Sarpsborg og Strømsgodset. Så er de to lagene sterkere enn Start, men faresignalene er tydelig. Oddsmarkedet har dette som en helt åpen kamp, jeg holder nok Start som en liten favoritt, men jeg vil nok helst få minst 2 i odds med pengene tilbake for uavgjort før jeg spiller. Ser ikke helt bort fra at det kan skje. Begge lag kan stille sine beste lag, og det er forventet at Skaanes får sin debut for Start her.

Ranheim har fått en sterk start på sesongen med seks poeng på tre kamper, og selv om det ble en skikkelig kavring i Tromsø så ser det ut som de har tatt nivået fint. Nå blir de igjen klar underdog på egen hjemmebane og jeg kan ikke si meg enig i det. De møter et Haugesund som også må si seg fornøyd med sesonginnledningen, ikke minst har de vunnet begge bortekampene sine. Men mot Odd var de heldige, og Glimt sliter på alle fronter om dagen. I Eliteserien vinnes nær halvparten av kampene av hjemmelaget og i en så jevn liga som den norske så skal det være et veldig godt lag til for at de fortjener å være favoritt på bortebane. Haugesund er ikke på det nivået. Jeg går for +0,25 varianten siden dette Haugesund-laget er ganske kyniske av natur, så uavgjort er en reell fare. Selvsagt ingen fordel med at Ranheim hadde kamp i midtuka, men vi er tidlig i sesongen og nå blir det fire dager mellom kampene. I tillegg så hvilte Ranheim både Storflo og Karlsen (kom inn som innbytter) i midtuka, samt at Reginiussen ser ut til å være tilbake her (om han kan starte er en annen sak). Ingen rapporter om at Haugesund savner noen nye spillere.

Også Tromsø hadde kamp i midtuka, og der utspilte de Godset og så ut som en rund million. Så er spørsmålet hvordan blir dette å se ut på bortebane der resultatene til nå har vært skralle, og i tillegg blir det den første kampen på naturgress og Nadderud i april bruker å være mer potetåker enn fotballbane. I tillegg mister Wangberg kampen med skade og han er bautaen i forsvaret. Men tross dette syns jeg fortsatt at oddsen på TIL er for god til å stå over. Stabæk har hatt tre bortekamper, av ymse kvalitet. De sliter definitivt defensivt, om det blir bedre med Demidov er for tidlig å si. Offensivt har de endel krutt, men det er litt veikt på midten og det er ikke like eksplosivt som i fjor. Jeg syns de er verd å syne inntil de viser at de faktisk ikke er et bunnlag. Som favoritt syns jeg de er naturlig å gå imot. Ingen ny skadeinfo om Stabæk, regner med at laget blir veldig likt gjengen som startet i Sandefjord. Tromsø +0,5 blir spillet.

Strømsgodset har foreløpig ikke vært lett å bli klok på, potensiale er høyt, men å få det ut i en av fire kamper er selvsagt alt for dårlig. De begynner å få kniven på strupen om de skal være helt der oppe og særlig på hjemmebane kan de ikke fortsette å rote bort poeng. Jeg tror jeg holder meg unna spill på hjemmeseier her, selv om jeg syns oddsen kanskje er hakket for høyt. Odd slet på bortebane i fjor og deres eneste bortekamp til nå var ikke imponerende i tapet mot Vålerenga. Siden da har de hentet inn noen spillere, men de sliter også med skader der Semb Berge, Nordkvelle og Børven fortsatt er ute. Jeg holder dog fast på at de fleste kampene på Marienlyst vil gå over 2,5 mål og jeg syns det er pent å få oppe på 1,90-tallet for det. Over 2,5 mål spilles.

Molde skal prøve å slå tilbake etter den ydmykende opplevelsen på Lerkendal, de var heller ikke videre god i seieren over Tromsø. Jeg forholder meg derfor litt avmålt til laget for øyeblikket, men jeg kan heller ikke gå imot dem siden LSK heller ikke har imponert på meg innledningsvis. Etter snø-kaoset i Bodø så har de gjort tre habile prestasjoner der første omgangen mot Start var høydepunktet. For meg reflekterer oddsen sjansene godt. Jeg har knapp verdi på under 2,5 mål her, men jeg skal nok ha en tidel opp før det blir aktuelt med spill.

Toppoppgjør igjen i Sarpsborg når østfoldingene tar imot Brann. Syns oddsen er riktig, tett og jevnt med Sarpsborg som sannsynlig vinner. Jeg holder meg også unna Sandefjord mot Kristiansund, Powell gjorde en pinlig trenerprestasjon i midtuka når han stort sett i 90 minutter sto igjen med 6 spillere i forsvar som storfavoritt mot Ranheim. Han kan si hva han vil om at han ønsket å angripe, men det stemmer ikke overens med hva som faktisk skjedde på banen. Sandefjord kan sikkert kontre inn endel mål denne sesongen, men de er milevis unna Bohinen-tiden hvor de konsekvent prøvde å spille fotball og utvikle laget - nå er de bare et trist trist lag. Kristiansund gjorde en god prestasjon mot Brann, men ble belønnet med å tape kampen på overtid. Vi får se om noen av lagene i hele tatt vil ta tak i kampen, eller så kan dette fort bli en tam uavgjort match.

Runden avsluttes i Bodø der Rosenborg skal følge opp den oppløftende innsatsen fra forrige helg. Jeg heller mot at det er mest sannsynlig, Glimt er ikke mye å holde i hånden for øyeblikket, men de kan i det minste gå inn i kampen uten noe å tape. Når oddsen ble sluppet så fikk man 1,95 på de regjerende mesterne, så ble de spilt kraftig ned før de nå er på 1,86. Mulig det er knapp verdi på Rosenborg, men jeg vil helst se de oppe på 1,90-tallet, det er litt tidlig å friskmelde trønderne foreløpig. Og det er tross alt ikke så lenge siden jeg var naivt positiv til Bodø/Glimt.

Hovedspill:

Ranheim - Haugesund, hjemmeseier ahc+0.25 - 1,83 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Stabæk - Tromsø, uavgjort/borte - 1,80 Sbobet (3 units)

Strømsgodset - Odd, over 2,5 mål - 1,94 Sbobet (4 units)

* Hovedspillet spilles alltid som flatt 10 units

(Innlegget ble redigert 13.04.18 16:56)

startelver
startelverInnlegg: 62608
16.04.18 16:07

Nydelige tips Kronos, her er det profitt å hente. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
18.04.18 14:33

Da er 1/6 av sesongen bak oss (eller vi har to hengekamper igjen) og ting begynner å sette seg. Jeg er godt tilfreds med innledningen på sesongen, og at hovedspillet har gått inn fire ganger på rappen er alltid artig.

Ranheim har vært et eventyr så langt, og jeg finner det fascinerende at bare fordi de jobber noen timer med andre ting enn fotball i uka så tas de ikke seriøst og undervurderes både av oddsmarkedet og av motstandere. Vi har jo sett de siste årene at nivåforskjellen mellom Obos og Eliteserien ikke er så voldsom stor, og Ranheim er i motsetning til f.eks Start en samspilt gjeng som har mye erfaring. Så kommer ikke denne formen å bestå gjennom hele sesongen, men de har gitt seg selv et fantastisk utgangspunkt for å overleve i Eliteserien. Og jeg ser ikke bort fra at de fortsatt vil bli undervurdert i rundene som kommer. Kampen mot FKH var sær, de går ut i hundre og tar helt fortjent ledelse for å så se at Haugesund spiller seg inn i kampen. På 2-2 trodde jeg nok ikke at bongen min hadde særlig stor verdi, men derfra og inn var Ranheim best igjen. Sterkt mentalt og alt i alt en helt fortjent seier.

Også Tromsø viste seg å være et fint verdispill, selv etter en katastrofal innledning med mål imot på første sjansen og en skade keeper, så kjempet TIL seg inn i kampen og fortjent utvilsomt poenget de fikk med seg. Etter at Valakari rotet rundt med formasjoner i innledningen har han nå falt ned på 3-5-2/3-4-3 og det virker som en suksessoppskrift også i år. Stabæk bør være bekymret, de står fortsatt uten seier og ser man på kampprogrammet de har hatt så bør varsellampa lyse ildrødt. Jeg syns rett og slett de ikke klarer å spille på lagets styrker offensivt og defensivt så er de bare dårlige. Og med det tette kampprogrammet som er om våren er det lite tid å justere seg inn på.

1.omgang på Marienlyst gikk i sirup, Odd lå lavt og Godset fikk aldri opp balltempo. Et par sjanser var det, men det var først etter 1-0 i 2.omgang at kampen åpnet seg opp. Godset er utrolig gode når de får mye rom og Marcus Pedersen er on fire for tiden og ligaens beste spiss. Godsets toppnivå er bra nok til å kjempe helt der oppe, men foreløpig er det ingenting som tyder på at de kan prestere jevnt kamp etter kamp - noe som er litt skuffende etter at de klarte nettopp dette i fjor høst. Odd slet tungt på bortebane i fjor, og det ser ut til å være slik også i år. Tror de har for mye kvalitet til å havne i bunnen, men akkurat virker de dømt til en plass midt på tabellen.

Lørdagens kamp mellom Start og Vålerenga ble en farse, og jeg tror ikke man kan trekke så mye veksler på den kampen. Men Start sliter med særlig midtforsvaret, og det kom litt overraskende på etter at de var gode defensivt i vinter. I tillegg med Opdal ute så må de stole på en ung keeper som de fleste mener ikke har nivået inne. Det ser ganske tungt ut på Sørlandet, og det ser ut som de ikke klarte å få den rette blandingen av spillere inn i dette overgangsvinduet og det er lenge til juli måned.

Brann er plutselig blitt et godt bortelag, og ser ut til å trives på kunstgress. Det er en stor forvandling fra de siste årene. Hjemmekampene mot Glimt og KBK har vært alt annet enn imponerende, men nå har de tatt 4 poeng borte mot Godset og Sarpsborg - og det burde egentlig vært 6 poeng. Det er knallsterkt, og de er langt mer aggressive og offensive enn de har vært tidligere. Klarer de å holde dette gående og løfte seg litt på hjemmebane så er de absolutt en utfordrer til gullet. Men jeg tror fortsatt de er for svak på spiss-plass, og over en lang sesong så er spiss og keeper to nøkkelposisjoner der man ikke har råd å ha svakheter. Sarpsborg gjorde en svak kamp mot Haugesund, jeg skrev da om de defensive problemene - og vi fikk se mer av det samme her. Det bør bekymre Bakke.

Rosenborg var tilbake på det nivået de har vært mesteparten denne sesongen mot Glimt, litt blaserte og slappe. De var heldige som vant en jevn kamp, og Glimt svidde av noen store sjanser i tillegg til den omdiskuterte dommeravgjørelsen på overtid. Jeg syns det var et steg i riktig retning for Bodø/Glimt, de har hatt en tung periode der måltørke har vært det største problemet. Nordlendingene har dog et tøft program med 3 bortekamper på de neste 4 rundene og lag som Sarpsborg, Strømsgodset og Molde, så alt for bullish er det ikke mulig å være.

Molde vant en heldig seier etter rapportene, og LSK hevder seg igjen snytt for straffe. Molde har hatt en god poengfangst og gode lag har jo gjerne marginene med seg - men jeg syns Molde er noe overvurdert, og jeg tror de er blitt det mye for at de har hatt et ganske lett program innledningsvis på sesongen. Så jeg tviler veldig på at man vil se mye verdiodds på Solskjærs gjeng den nærmeste tiden. Lillestrøm har dessverre kommet på feil side av jevne kamper innledningsvis, og det er frustrerende når det endelig begynte å bli litt forventinger til laget. Kjøpet av Lehne Olsen har styrket laget, og jeg syns fortsatt de fremstår et hakk bedre enn i fjor - men fremgangen er nok ikke så stor som jeg hadde forventet i forhåndstipset. Men nå har de et gunstig kampprogram de neste rundene, så nå er det viktig å plukke poeng for å ikke havne i bunnstriden nok et år - det er slitsomt i lengden og gjør noe med interessen.

Sandefjord og Kristiansund spilte uavgjort, men det var på en helt annen måte enn jeg hadde forventet, jeg så virkelig ikke for meg en 3-3 kamp. Nå la Sandefjord om til 4-4-2, og jeg tror nok det blir slik vi vil se de fremover. Powell kan kanskje med litt mer selvtillit kjøre på med den taktikken, men samtidig så spørs det om ikke stallen er for dårlig uansett. KBK er nok et litt mer underholdende lag en ryktene tilsier, og jeg tror de kan være gøy å se på også utover våren, og de gjør sjelden dårlige kamper og da skal det mye til for at de roter seg ned i bunnstriden.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 5

Innsats: 50

Gevinst: 76,1

TBP: 152,2

Status Totalt:

Spill: 185

Innsats: 1850

Gevinst: 2239,5

TBP: 121,1

Eliteseriespill:

Spill: 16

Innsats: 84

Gevinst: 106,2

TBP: 126,4

(Innlegget ble redigert 18.04.18 14:33)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
21.04.18 10:49

Runde seks i Eliteserien er preget av tunge favoritter, og det gjør at jeg ikke syns det er en av de mer interessante rundene oddsmessig. Men et par underdogs syns jeg tross alt kan være spennende.

Brann er berettiget storfavoritt mot Stabæk som måtte ut i ekstra omganger for å ta seg videre i cupen. Så syns jeg ikke Brann har vært videre god i de to hjemmekampene til nå i år og Nilsen varsler endringer på laget her, og Stabæk har potensiale i laget sitt. Men for mye taler til bergensernes fordel til at jeg vurderer underdog-spill.

For Bodø/Glimt har det blitt et tungt comeback i Eliteserien og for meg har det vært overraskende siden jeg trodde de skulle ta nivået uten videre problemer. Nå syns jeg de viste fremgang mot Rosenborg og de hadde fortjent å få et resultat med seg fra den kampen. Utfordringen er først og fremst at de har slitt med å score mål, mens defensivt virker laget ganske trygge. Og nå møter de et lag som ikke er like gode defensivt som det de har møtt de siste kampene. Kristiansund er stort sett alltid involvert i jevne kamper på hjemmebane, bare to ganger har de vunnet med mer enn et mål. Jeg tror dette blir et nytt jevnt oppgjør, og jeg syns KBK er for stor favoritt. Bjørkan er ute for bortelaget, og tror det er god sjanse for at Trond Olsen blir å spille her. Gjertsen har vært ute for KBK de siste kampene, men kan være tilbake her. Uavgjort/Borte blir spillet.

Når vi snakker om lag som stort sett er involvert i jevne kamper på hjemmebane så må Lillestrøm nevnes. Etter Erlandsen tok over så har LSK bare i 3 av 20 hjemmekamper vunnet med mer enn et mål. Mot Ranheim blir de store favoritter, og man kan få opp mot 1,90 på Ranheim med pengene tilbake om de taper med 1 mål. Ranheim valgte å skifte ut så og si hele laget i cupen og kommer til matchen med friske bein og masse selvtillit. Så lenge trønderne er i den formen de er så er det ingen videre grunn til å hoppe av Ranheim-toget. Begge lag kan stille sine beste lag.

Rosenborg blir årets største favoritt til nå når de tar mot Start, og bortelaget er i dårlig form, vil spille uten sin første keeper og Simon Larsen må sone karantene for sitt røde kort. Nå har Start hentet inn en ny keeper fra Tyskland, helt umulig å vite nivået på han - nå får Karlsen vise at kontaktnettet er så bra som han hevder. Rosenborg er nok vel stor favoritt når man kan få oppe på 1,70-tallet for Start +2 mål, altså trønderne må vinne med 3 mål for at spillet skal tape. Men jeg skal la spillet seile siden det blir for mange x'er i regnestykket for at jeg er komfortabel med å anbefale spill.

Tromsø bør slå Sandefjord, men jeg mistenker det kommer til å bli trangt mot et bortelag som ligger dypt og satser fullt ut på kontringer. Oddsen har uansett falt voldsomt, og markedet er på rett over 1,50 på hjemmeseier og det må være år og dag siden TIL har vært så stor favoritt på eget kunstgress. Haugesund - Strømsgodset er en helt åpen kamp, noe også oddsen reflekterer.

Helt åpen syns jeg også det er i hovedkampen mellom Vålerenga og Molde, og jeg forstår ikke helt hvorfor Vålerenga blir favoritt. Vålerenga har møtt to medaljekandidater i Strømsgodset og Sarpsborg, og de har vært sjanseløse i begge kampene. Det betyr selvsagt ikke at det samme vil skje her, Vålerenga kan ha en bedre dag og Molde kan ha en dårligere dag, men oddsen reflekterer ikke det vi har sett til nå i sesongen. Ingen ny skadeinfo, og begge kan stille sterkt. Jeg går for +0,25 varianten siden uavgjort neppe vil overraske noen.

Tett og jevnt blir det nok også på mandag i Skien, jeg syns oddsen reflekterer sjansene bra - Sarpsborg har spillemessig, særlig defensivt skuffet meg de siste kampene og spørs om de er inne i en liten blindgate. Odd er et ganske stabilt hjemmelag, men de sliter fortsatt med skader og det begrenser hvor mye tro jeg har på dem.

Hovedspill:

Kristiansund - Bodø/Glimt, uavgjort/borte - 1,76 Pinnacle (10 units)*

Andre spill:

Lillestrøm - Ranheim, borteseier (ahc+1) - 1,89 Sbobet (3 units)

Vålerenga - Molde, borteseier (ahc+0,25) - 1,83 Pinnacle (3 units)

*Hovedspillet er alltid på 10 units

(Innlegget ble redigert 21.04.18 10:49)

startelver
startelverInnlegg: 62608
21.04.18 14:28

Ikke enig i spillet med Bodø-glimt, ikke noe som tyder på at de er friskmeldt, tapt 4 kamper på rad i Eliteserien. 

Men følger deg på de to andre.

 

 

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
22.04.18 10:47

Oddsen på Strømsgodset har skutt i været, og jeg forstår veldig lite av det. Godset har utvilsomt et skyhøyt toppnivå som klart overgår dagens motstander Haugesund, de kommer i fra en bra prestasjon forrige runde mens Haugesund hadde en av sine svarteste dager på lenge i tapet for Ranheim. I tillegg så er FKH-keeper Bråtveit tvilsom til kampen, og det betyr at Sandvik kan bli å stå i mål - og han har slitt de gangene han har fått sjansen og aldri levd opp til det talentet han ble sett som.

Som jeg skrev i vurderingen av runden er dette en veldig åpen kamp, og nå får man altså 1,84 på Strømsgodset +0,25 - altså halv gevinst ved uavgjort og da er det bare å spille.

Ekstra spill:

Haugesund - Strømsgodset, borteseier (ahc+0,25) -  1,84 Sbobet (3 units)

 

(Innlegget ble redigert 22.04.18 10:47)

arkles
arklesInnlegg: 7884
22.04.18 20:16

Basert på tips prøvde jeg en single på Glimt og en på ranheim. Nære på Glimt men ranheim smalt jo inn til 6 i odds.  Takker!!

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
22.04.18 20:33
arkles: Basert på tips prøvde jeg en single på Glimt og en på ranheim. Nære på Glimt men ranheim smalt jo inn til 6 i odds.  Takker!!

Ikke langt unna jackpot det, Glimt var nærmest seieren. Surrealistisk med Ranheim.

startelver
startelverInnlegg: 62608
22.04.18 21:05

Bare å takke for gode tips, jeg var skeptisk til B/G men du fikk jo rett igjen . 

 

AlexandrsJelisejevs
AlexandrsJelisejevsInnlegg: 6876
22.04.18 21:26

Oddsmarkedet hadde veldig tro på Vålerenga i dag, i hvert fall... Får se om de klarer å lure inn en scoring mot slutten her.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
22.04.18 21:53
AlexandrsJelisejevs: Oddsmarkedet hadde veldig tro på Vålerenga i dag, i hvert fall...

Ja, voldsomt også. Jeg var nær med å øke innsatsen på Molde, men var redd det var noen som satt på noe info.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
25.04.18 08:20

Fem treff på rappen hører ikke med til vanligheten uansett hvor god man måtte være til å tippe, men det gjør det jo bare mer gøy og lysten på å forlenge rekken for hovedspillet er stor.

Det var helt fortjent at Bodø/Glimt fikk med seg poeng hjem fra Kristiansund, etter en jevn første omgang så var Glimt det førende laget i 2.omgang og de virket absolutt hakket hvassere enn et hjemmelag som var overraskende tamme. Jeg er fortsatt bullish på Glimt, de er solide defensive, og så har de mer å gå på offensivt der trener-teamet enda ikke har funnet den riktige sammensetningen. Men det tøffe kampprogrammet de kommende ukene er selvsagt skremmende og gjør at man må trå varsomt ved pengeinnsats. KBK regner jeg med stort sett vil være i jevne kamper hele sesongen, så spille mot de som klar favoritt og med de som liten underdog er nok ingen dum strategi.

Ranheim-eventyret fortsetter, og jeg er happy med å være på dette vinnertoget. Jeg valgte bort å se kampen, men etter høydepunkter og rapporter så var det helt greit at Ranheim vant etter et jevnt oppgjør. Altså omtrent som jeg hadde forventet, og så var jeg kanskje litt for pinglete med min +1-variant, men over tid så tror jeg på moderat tilnærming er lurt - spesielt om spiller for litt penger. To hjemmekamper på rappen for Ranheim nå, hvor de blir store underdog i begge to - og jeg tror definitivt ikke at de vil være poengløse etter de kampene. For LSK syns jeg det ligner veldig på fjoråret, de sliter som favoritt hjemme og de har nok ikke et godt nok eget spill til å bli en faktor på øvre del av tabellen - men jeg vil fortsatt mene at de skal være for gode til å rote seg ned i sumpen. Men det er jo problemet om man er i veldig mange jevne kamper så kan det når marginene går imot ende med få med poeng. Jeg så forresten på innsiden av Lillestrøm for første gang nå, og den peptalken til Arne Erlandsen var pute-tv. Jeg har i løpet av livet hørt på noen motivasjonstalere, og dette var ille. Jeg vet ikke om dette er normalt fra Erlandsen eller om det er tv-kamera som gjør at det blir så dårlig, men jeg tror Erlandsen gjør lurt i å droppe å kaste bort tiden før kamp på dette.

Jeg ble lurt inn på et spill på Strømsgodset, og det gikk jo ikke så bra. 1.omgang var de dårlige, når Godset sliter så er det midtbanen som faller sammen - og de blir lett å spille seg igjennom. Skullerud må prøve å finne en løsning på det, og så må det sies at Stengel ikke har levd opp til mine forventninger, det blir for stasjonært. Jeg tror fortsatt han kan bli en bra spiller om han blir satt inn i en midtbane der andre kan ta for seg mer av grovjobben og dekke store rom. Haugesund er varierende, Akintola er et angrep alene og når han har dagen så er laget langt mer farlig enn jeg har ansett tidligere i sesongen. De har gjort to gode hjemmekamper på rad, så jeg tror vi kan sette en strek over den dårlige hjemmeformen som de har vært plaget med over lengre tid.

En av de mer underholdende 0-0 matchene jeg har sett kom i Vålerengas nye storstue mot Molde. Begge lag skapte nok sjanser til å ta putte flere mål, og Molde ble som kjent snytt for årets klareste straffe. Selvsagt uheldig for mitt spill på Molde, men jeg var litt skeptisk før kampstart siden Vålerenga hadde blitt spilt såpass ned at jeg fryktet at jeg hadde misset noe info - så jeg tar den halve gevinsten uten for mye sutring. Kampen i seg selv gjorde meg ikke så mye klokere, jeg tror begge lagene fortsatt er overvurdert og jeg tror helt klart Brann er mer gullutfordrer til Rosenborg enn Molde er, og Vålerenga stinker midt på treet av, der gode og dårlige prestasjoner vil komme litt hulter til bulter.

Brann ser ut som et gull-lag på 10 av 11 posisjoner, men det er vanskelig å se for seg at noe lag vinner seriegull om de ikke har en spiss som kan putte rundt 15 mål - og det har ikke Brann. Men det kommer jo et sommervindu, og det er ingenting som tyder på at ikke Brann holder seg i toppen frem til da. Så kom formsvikten i fjor brått og uforståelig, men jeg ser ingen tegn på at noe slikt skal skje i nærmeste fremtid. Og programmet de har de kommende ukene kan virkelig sette i gang gullfeberen mellom de syv fjell. For Stabæk er det litt kriseaktig, det er ikke bare at de taper - men det er noe oppgitt over laget, de har rett og slett ikke tro på det de driver med. Laget trenger å slippe seg mer løs og holde mer på ball siden de har spillere med gode basisferdigheter. Laget mangler dog muskler, og det vil ikke endre seg over natten. Nå blir kampen mot Start i midtuka betydningsfull for begge lag.

Start muret etter rapportene bra igjen, så selv om det ble tap så bør det vel noteres som fremgang. Jeg syns uansett det er greit å skygge unna de inntil de viser klar forbedring, jeg anser Dempsey til å være en dyktig trener og med de ressursene klubben har så tror jeg det ordner seg til slutt. Og de kan til og med bli godt spillobjekt etterhvert. Men jeg smører meg med tålmodighet. Rosenborg har kommet inn i en seiersrekke nå, man kan ikke bruke store ord om det de driver med siden det er traust, men for Rosenborg handler innledningen av sesongen bare om å holde følge og så skal formutløsningen komme etterhvert. Jeg holder meg stort sett unna spill på Rosenborg, akkurat som jeg gjorde i fjor - det er vanskelig å se verdi på de til å vinne, men samtidig så er det vanskelig å gå mot et lag som har den evnen til å avgjøre kamper i sin favør.

Tromsø har fått en formutløsning ut av en annen verden, og kampen mot Sandefjord var fort avgjort. TIL var effektive i 1.omgang, mens de brente mye i 2.omgang - alt i alt så var vel resultatet ganske beskrivende for forskjellen mellom lagene. Så var motstanden skrall, et par av målene var det noe av det verre forsvarsspill jeg har sett i Eliteserien. Man får litt samme følelsen av Sandefjord nå som i 2015, det er rett og slett vanskelig å se at det skal ordne seg. Jeg vet de står med 5 poeng og det ikke i seg selv er kritisk etter 6 kamper, men det jeg har sett i kampene i år er ikke til å ta feil av og det heter Obos 2019.

Runden ble avsluttet med Odd sin imponerende hjemmeseier mot Sarpsborg, de var det klart beste laget i 90 minutter og Sarpsborg hadde egentlig ingenting å by på. Odd på hjemmebane begynner å se sterke ut, og kan fort være undervurdert. På bortebane ser ting annerledes ut. For Sarpsborg ser det veldig tungt ut om dagen, det er først og fremst defensivt de sliter, de tre siste kampene er helt ulikt hvordan de har fremstått de siste årene. Med tett kampprogram så er det ikke helt lett å snu på det, men Geir Bakke har en bred stall så det er kanskje på tide å ta større grep på startoppstillingen. Så snakket jeg før sesongen om at de var svekket på papiret, signeringene var av usikkert nivå og de har solgt gull. Om de ikke sitter igjen med gråstein, så syns jeg det særlig defensivt ser ganske så middelmådig ut. Jeg har svingt fra midt på treet i sesongtipset, til medaljelag etter de første rundene før jeg nå er tilbake til midt på treet. Laget er da sannsynligvis overvurdert i oddsmarkedet.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 6

Innsats: 60

Gevinst: 93,7

TBP: 156,2

Status Totalt:

Spill: 186

Innsats: 1860

Gevinst: 2257,1

TBP: 121,4

Eliteseriespill:

Spill: 20

Innsats: 103

Gevinst: 133,8

TBP: 129,9

(Innlegget ble redigert 25.04.18 08:20)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
25.04.18 15:48

Vi får servert litt midtuke-godis med to hengekamper, og der begge oppgjørene fremstår meget interessante.

At det er toppoppgjør i Trondheim er egentlig hverdagslig, at det er Ranheim som står for toppoppgjøret er mer overraskende. Men her møtes altså nummer 1 og nummer 3 på tabellen, og både Brann og Ranheim har også fremstått som topplag innledningsvis.

Så syns jeg det var litt ufint å sette opp Ranheim til midtuke-kamp akkurat denne uka, først så møter de dermed et Brann som har fått en dag ekstra hvile og dernest så møter de Vålerenga allerede på lørdag. Så det betyr 3 kamper på 6 dager, det er brutalt. Men det er nok ingen spillere i Norge som syns det er artigere å spille fotball for tiden enn kamerat-gjengen i Ranheim, så vi skal ikke overvurdere betydningen av kampprogrammet. Ranheim kan sannsynligvis stille sitt beste mannskap, Witry sto over kampen mot LSK med overtråkk, men forventet tilbake her og Storflor ble bare hvilt. For Brann er den store nyheten at Fredrik Haugen ikke spiller, og det er usikkerhetsmoment rundt hvordan Brann blir å fremstå uten hjernen i laget. Det er en klar svekkelse.

Jeg forventer at Brann vil presse høyt og få mange brudd høyt i banen, Ranheim spiller ambisiøst og det øker faren for Brann overganger. Oddsen på Ranheim har falt såpass etter nyheten om at Haugen er ute at jeg velger å stå over spill på hjemmelaget. Jeg syns dog det er verd å gå for over-spill, utenom helgas kamp har alle Ranheim sine kamper flydd over 2,5 mål og jeg mener at det ikke er en tilfeldighet. Og jeg ser bare ikke for meg at Ranheim vil være forsiktig her, og da tror jeg mest på en underholdende match selv om Lars Arne Nilsen er en kyniker.

På Nadderud er det motsatt, et skikkelig bunnoppgjør og her er det Stabæk som har fordelen av en ekstra dag hvile. Men Start har hatt mindre kampbelastning enn Ranheim i det siste, så jeg vektlegger det mindre enn i matchen i Trondheim. Den nye keeperen til Start fikk en fin start, og så ut til å ha nivået inne - og jeg tror Start er bedre på keeperplass enn Stabæk, der Sayouba virker å bli svakere for hver sesong. Begge lagene har slitt defensivt, nå ser det ut som vi får et nytt stopperpar hos Start i Larsen - Hammer Berger og jeg er mer positiv til det enn når de har spilt med Lowe som en løs kanon.

Stabæk fremstår iskald, jeg ser ikke noen rask løsning og som klar favoritt syns jeg det er naturlig å gå imot. Så er ikke det så mye positivt å si om Start, men jeg tror deres problemer er litt mer kortsiktig og jeg har sterk tro på Dempsey som trener. Jeg føler meg trygg på at Stabæk ikke har over 50% sjanse til å vinne her, og et lite spill på x2 blir det dermed.

Spill:

Ranheim - Brann, over 2,5 mål - 2,04 Pinnacle (3 units)

Stabæk - Start, uavgjort/borte - 2,07 Pinnacle (2 units) 

(Innlegget ble redigert 25.04.18 15:48)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
28.04.18 10:52

Vi står overfor en vrien runde der det ikke er noen helt opplagte vinnere, Molde ser ut til å bli rundens største favoritt mot Odd.

Runden begynner lørdag når Ranheim tar imot Vålerenga bare 3 dager etter tapet mot Brann. Ranheim var aldri veldig nært poeng mot Brann, men de gjorde en grei kamp og klarte å skape sjanser tross at Brann lå dypt og satset på kontringer etter de tok ledelsen. Nå blir Vålerenga større favoritt enn Brann ble, og det er urimelig tross den ekstra kampbelastningen på hjemmelaget. For meg er det et autobetl på denne oddsen, Vålerenga har ikke imponert videre på meg - de virker å være dømt til en plass midt på tabellen og da bør de ikke være klar favoritt borte mot noe lag. Jeg går for +0,25 varianten her.

Tromsø blir fortjent favoritt hjemme mot Kristiansund, men til den oddsen ser jeg heller ikke noe verdi på hjemmelaget. Men jeg liker definitivt over-spill her, Tromsø under Valakari er et angripende lag og det er ikke tilfeldig at de er mestscorende i Eliteserien for øyeblikket. TIL har spilt 10 hjemmekamper i serien under Valakari, 9 av de har endt over 2,5 mål. Laget er blitt bedre defensivt, men helt til å stole på er de ikke og fortsatt har de den unge reservekeeperen Karlstrøm i mål - han har ikke gjort seg bort, men unge keepere er ofte ujevne. KBK er også mer offensiv enn sitt rykte, etter at de gikk under i 4 av de 5 første bortekampene etter opprykket, så endte de 6 av de 10 siste over 2,5 og 2 av de 3 i år det samme. Så det er på ingen måte noe typisk underlag som gjester Alfheim. Gjertsen har mistet de siste kampene, og er ikke aktuell her heller. Baranov fikk testet seg på 2-laget er i det minste med i troppen her. Venstreback Aasback gikk ut med skade forrige kamp og er usikker her. Over 2,5 mål er spillet.

Når oddsen ble sluppet så var Start ganske klar favoritt mot Haugesund, men nå ansees det som en helt åpen kamp. Jeg gjentar meg selv, i en jevn serie som den norske så er hjemmebane veldig verdifullt og det er sjelden et lag ikke skal være favoritt på eget gress. Så er situasjonen uoversiktlig her, Start fikk sin nye keeper skadet mot Stabæk, og deres tredje keeper er langt unna nivået og tabbet seg ut igjen når han fikk sjansen. Nå kan det hende at Deumeland blir klar her og det blir helt avgjørende for om jeg spiller. Start fikk også Skaanes og Twum skadet, og de spiller ikke her - men det er ikke så betydningsfull siden de har ganske bra bredde på midtbanen. For Haugesund er Bråtveit og Leite tilbake, førstnevnte går definitivt rett inn på laget, mens FKH gjorde en så bra kamp sist at utespillerne kanskje får fornyet tillit. Jeg syns i utgangspunktet ikke det er så mye som skiller lagene i kvalitet, begge lagene gjorde en av de bedre prestasjonene for sesongen sist kamp. Jeg avventer spill inntil keeper-situasjon i Start er avklart.

Sandefjord gikk til det overraskende skrittet å sparke Powell allerede etter 6 serierunder tross at poengfangsten omtrent hadde vært som forventet. Det handler tydeligvis om at han allerede fra start kom i konfrontasjon med spillergruppa, blant annet at de mente han var for streng når det kom til kosthold. Så er spørsmålet hvor mye det hjelper å stokke kortstokken om kortene fortsatt stort sett er spar 4 og kløver 6, men innsats og tæl forventer jeg i det minste fra Sandefjord. Brann er rettmessig storfavoritt på bortebane, men til denne oddsen med tett kampprogram og trenerskifte hos motstander - og Haugen ser også ut til å miste denne matchen, i tillegg til at Ruben Kristiansen er ute en stund. Står over spill.

Det har vært tunge runder i det siste for Sarpsborg, og defensivt har det sett fryktelig ut. Da er det kanskje greit å møte et lag som nesten ikke scorer mål. Så syns jeg Glimt er i bedring, og jeg vil ikke bli veldig overrasket om de kan få med seg poeng mot et Sarpsborg ute av form. Men hjemmestatistikken til Sarpsborg står det tross alt respekt av og jeg ser ikke verdien av et underdog-spill her. Forventer at Glimt nå bruker både Trond Olsen og Zinckernagel fra start. Sistnevnte var Glimts beste når han kom inn. Sarpsborg ingen skadeproblemer, men kanskje Bakke ønsker å røre litt rundt i gryta?

Ingen sterk mening om Molde-kampen, Odd har over tid vært så dårlig på bortebane at jeg ikke ser noe verdi i de - mens Molde ikke har hatt noen positiv utvikling verken poeng eller spillemessig. Lett å stå over spill.

Kveldskampen er mellom Strømsgodset og Rosenborg, de lagene jeg rangerte som best i ligaen før sesongstart. Men begge lagene har skuffet, og selv om RBK har hatt en bra poengfangst i det siste så har prestasjonene minus Molde-kampen vært middelmådige. Om det er noe verdi her så tror jeg det ligger på hjemmelaget. RBK stilte svekket i Mesterfinalen, så alt for mye vekt kan man ikke legge på bare 3 dagers hvile, men det er aldri noe pluss. Trondsen kan være tilbake og da er begge lag fulltallige. Rosenborg er kyniske borte, alle årets kamper har gått under 2,5 mål - så det kjøler ned min vurdering av at de aller fleste kampene på Marienlyst vil bli målrike. Jeg tror Godset må angripe for å få et resultat, men det betyr ikke at Skullerud er enig. Jeg står over spill.

Runden avsluttes med et nytt bunnoppgjør på Nadderud. Stabæk jakter fortsatt sesongens første seier, og Lillestrøms form peker rakt ned i avgrunnen. Jeg syns 1x2-oddsen fremstår rimelig, ingen av lagene fortjener noe tillit og dermed lett å styre unna. Mulig litt knapp verdi på et underspill, men jeg holder også kruttet tørt der ? ikke minst for at begge lag har keeperproblematikk, så ingen bør bli overrasket om vi får se en tabbe eller fem. 

Hovedspill:

Tromsø - Kristiansund, over 2,5 mål - odds 1,84 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Ranheim - Vålerenga, hjemmeseier +0,25 - odds 2,02 Sbobet (3 units)

*hovedspillet er alltid på 10 units

(Innlegget ble redigert 28.04.18 10:53)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
29.04.18 16:33

Ekstra spill:

Da er det klart at Start vil stille med Deumeland i mål og han har fremstått som en kompetent keeper. Start har noen andre forfall, men det betyr ikke stort siden de har ganske bra bredde og jeg tror forsåvidt det bare er positivt at ikke Lowe spiller f.eks. 

De fortjener ikke å være underdog på hjemmebane. Jeg spiller med pengene tilbake ved uavgjort.

Spill:

Start - Haugesund, Hjemmeseier (DNB) - 2,02 Sbobet (3 units)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg