Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tippeligaspill

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
03.11.18 12:06

Interessant runde foran oss, jeg er på reise så får dessverre ikke sett så mye av kampene som jeg skulle ønske. Men fyldig analyse har jeg hatt tid til og fire anbefalte spill.

Lørdagens kamp på Nadderud er en virkelig skjebnekamp for hjemmelaget, mens bortelaget er i sin kanskje beste form for året. Jeg syns det er naturlig at Stabæk blir klar favoritt, de har mest å spille for, prestasjonene har vært klart bedre enn poengfangsten og kampen går på naturgress mot et kunstgresslag. Men jeg klarer ikke stole på bærumslaget, og jeg tror Kristiansund har blod på tann og kan faktisk slå sin fantastiske debut-sesong der de ble nummer 7. Kastrati igjen i karantene som er minus for gjestene. Ingen spill.

Sandefjord gjorde nok en godkjent kamp, men det endte likevel uten poeng. De er ikke noe typisk bunnlag, men her tror jeg Start med et solid momentum har gode sjanser. Jeg syns også det svekker Sandefjord at Vales er ute her, han betyr ikke bare mye defensivt, men er også mye involvert i oppbygningen av spillet. Start har tapt to jevne kamper mot topplagene Rosenborg og Molde, og Rekdal valgte å hvile litt spillere i midtuka. Nå syns jeg kampbelastningen er såpass liten for det jevne Eliteserielag at tre kamper på en uke i ny og ne ikke bør vektlegges noe større, men et lite minus er det. Lowe tilbake fra karantene vil hjelpe defensivt for Start, han er kanskje den enkeltspilleren som har tjent best på å få inn en så faglig sterk trener som Rekdal. For Lowe har en fysikk som kan dominere på dette nivået, det handler bare om å bruke det riktig. Oddsen har falt litt, men jeg syns fortsatt det er noe verdi i Start -0,25.

Vi snakker litt topp mot bunn i Tromsø når vi ser på både tabellen og prestasjonene i høst. Gjestene har også mer å spille for, mens nordlendingene er uten den skapende trioen Nilsen, Åsen og Espejord. Så det er klart svekkelse, nå ser også Håland sin karriere i Molde å være historie etter et kraftig overtråkk mot Start. Så der mister de sin klart beste spiss. Jeg syns uansett oddsen er alt for lav på Molde, de er veldig ordinære på bortebane og TIL har denne sesongen vært best mot beste. Så det blir et autobet på TIL.

Brann tapte toppoppgjøret mot Rosenborg sist etter en grusom innledning på kampen, og de har vært veldig ustabile i løpet av en kamp. Det betyr på at problemet nok mer er i hodet på spillerne enn rent kvalitetsmessig. I tillegg skal man ikke underslå at det å ikke ha en skikkelig keeper er dypt problematisk. Brann skal selvsagt ha skryt for å satse ungt og lokalt, men jeg tror ikke det er bra for verken klubb eller spiller å sette innpå en keeper som ikke er klar for nivået. Strømsgodset har hatt sin beste uke i løpet av sesongen, feide over Vålerenga i serien og gjorde det samme med Lillestrøm i cupen. Dog var det på hjemmebane, og der vet vi godt om toppnivået til drammenserne. Men nå skal de ut på langtur og de skal spille på naturgress mot et Brann-lag som endelig kan slippe ned skuldrene litt etter å ha vært tynget ned av gullprat i over 20 runder. Jeg syns oddsen på Brann her er fin.

Etter mye optimisme så har kanarifuglene landet hardt på bakken den siste uka, men det har vært etter to kamper på bortebane og kunstgress. Nå skal de hjem, der de har sett klart bedre ut i høst og møter et lag som sliter voldsomt med å score mål. Dette er på mange måter en må vinne-kamp for Lillestrøm, og er det en klubb som bruker å løfte seg under slike omstendigheter så er det nettopp romerikingene. Bedre form, hjemmebane og at de i min bok er et bedre lag gjør at jeg syns LSK er rundens beste spill. Glimt savner Zinckelnager, som er et klart minus offensivt. Kippe blir sannsynligvis klar, og da kan LSK stille sitt beste lag.

Rosenborg og Haugesund blir klare favoritter og det er lite å si på det, mens Vålerenga mot Sarpsborg er et oppgjør mellom to lag som ikke har stort å spille for og som varierer i prestasjonene, lett å styre unna.

Hovedspill:

Lillestrøm - Bodø/Glimt, hjemmeseier - 2,23 Pinnacle (10 units)*

Andre spill:

Sandefjord - Start, borteseier ahc-0,25 - 2,16 Sbobet (3 units)

Tromsø - Molde, hjemme/uavgjort - 2,08 Sbobet (3 units)

Brann - Strømsgodst, hjemmeseier - 1,82 Pinnacle (4 units)

* Hovedspillet settes alltid til 10 units

lsklars
lsklarsInnlegg: 94709
04.11.18 13:29
GoingKronos: Kippe blir sannsynligvis klar, og da kan LSK stille sitt beste lag.

I følge RB starter Amundsen og Sandberg, så dessverre blir nok ikke Kippe klar, noe som er en soleklar svekkelse for LSK.

startelver
startelverInnlegg: 62574
05.11.18 09:36

Uffda jeg har en solid innsats på LSK DNB, men lukter U her. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
11.11.18 09:07

Det snudde ikke resultatmessig denne runden heller, men nå var det i det minste mest snakk om uflaks og ikke dårlige vurderinger.

Lillestrøm hadde mer enn nok sjanser til å vinne kampen, og hadde ikke dommeren vært udugelig så hadde Glimt måtte spilt hele 2.omgang med 10 spillere. Et par slike smeller får man i løpet av sesongen, det er dessverre part of the game.

Det eneste andre kampen jeg har fått sett siden jeg har vært på reise var Brann sin behagelige seier over Strømsgodset som var tilbake på det nivået de har vært på store deler av sesongen på bortebane. Et tidlig mål hjelper alltid, men litt divisjonsforskjell var det mellom lagene som begge var tippet som medaljekandidater før sesongen.

I følge høydepunktene og omtale i etterkant var det en jevn kamp mellom Tromsø og Molde, og da er det ikke overaskende at det er laget som er i form som vinner, men jeg angrer ikke på det spillet og igjen var det litt uflaks siden TIL hadde et par store sjanser innledningsvis som de ikke scoret på og så måtte Antonsen ut med skade og det svekket opplagt laget.

Skrekkspillet denne runden var selvsagt Start, som gjør sin desidert dårligste kamp under Rekdal og det var ikke lett å forstå hvor den prestasjon kom fra. De kunne skyldt på tett kampprogram om det ikke var for at de stilte med nesten et rent b-lag mot Rosenborg. Så jeg tror det først og fremst var en mental kollaps, at de var så oppsatt på å prestere at energien var oppbrukt allerede før de kom på banen. Nå må plutselig Rekdal trylle litt i de siste to rundene.

En annen som må trylle er Henning Berg, tapet mot Kristiansund og poengtapet mot Glimt sist sender nok laget ned om ikke noe mirakuløst hender her. Det er mye ungt og talentfull i Stabæk, men det er ikke det man ønsker å gå i nedrykksstriden med. Da gjelder det å ha hår på brystet.

Tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 28

Innsats: 280

Gevinst: 300,3

TBP: 107,3

Status Totalt:

Spill: 208

Innsats: 2080

Gevinst: 2463,8

TBP: 118,5

Eliteseriespill:

Spill: 100

Innsats: 530

Gevinst: 546,9

TBP: 103,2

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
11.11.18 10:28

Nest siste runde er her, og alle kampene går samtidig. Det betyr at ting påvirkes ikke bare av det som skjer utpå banen, men også hva som skjer på andre stadioner. I tillegg så er det to betydningsløse kamper, samt at det er endel kamper der lag med motivasjon møter lag som bare har æren å spille for.

Et overraskende bunnoppgjør på Marienlyst blir rundens hovedspill, der Strømsgodset tar imot Lillestrøm. Jeg liker underspill her, det er mye som er på spill og ser man på tabellen så er det veldig viktig for begge lagene å unngå tap. Siden rivalene i bunnstriden, Start og Stabæk, begge er klare underdogs så vil det være fornuftig å ta lite risiko selv og se an hvordan ting utvikler seg. Strømsgodset har fokusert mye i høst på å bli bedre defensive, mens Lillestrøm har gått andre vei etter sitt trenerbytte. Amundsen ute for LSK, ellers kan lagene stille sine beste lag. Jeg går for under 3 mål varianten.

Jeg er også litt på samme tankegang i Bodø, Glimt vet at et poeng vil gjøre at de i det minste ikke rykker rett ned og de har også klart bedre målforskjell enn Lillestrøm slik at om kanarifuglene taper så er et poeng gull verd. Og så er sannheten at vi igjen har med to lag som har slitt stort med å score mål i det siste. Glimt scorer nesten ikke mål, mens hovedstadslaget er oppe i tre kamper uten scoring nå. Så har selvsagt ikke Vålerenga noe å spille for, og det er vanskelig å se hvordan det slår ut. Men til oddsen som tilbys syns jeg det er verd å sjanse på under spill her også.

Så har vi Start som har gitt meg hjertesorg de siste rundene, men jeg gir de fortsatt tillit her. Rosenborg er i praksis seriemester med uavgjort her, og trønderne har stort sett ikke gjort mer enn de må denne sesongen. De er ute av form, og Start har vist bra takter på hjemmebane og jeg syns de var litt uheldig sist når de tapte mot Molde. Jeg var litt fristet av å gå på en ren U her, men det får bli hjemme/uavgjort. Begge lag kan stille sine beste menn ettersom Reginiussen er forventet å være tilbake her.

I resten av kampene så velger jeg å stå over spill, mulig at Brann er litt for store favoritter, bortebane og kunstgress trekker ned sjansene og KBK er i sin beste form for sesongen. Men de har ikke noe å spille for og det gjør meg usikker nok til at jeg står over spill.

Hovedspill:

Strømsgodset - Lillestrøm, under 3 mål - 1,88 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Bodø/Glimt - Vålerenga, under 2,75 mål - 2,00 Sbobet (4 units)

Start - Roseborg, hjemme/uavgjort - 2,08 Sbobet (4 units)

*Hovedspillet settes alltid til 10 units

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
24.11.18 09:45

For en bedritten sesongavslutning det har blitt, den har både vært frustrerende og unødvendig lang.

Strømsgodset scoret på kampens første sjanse, Lillestrøm scorte på kampens andre sjanse og da det så ut til å ende med pengene tilbake så bestemte Godets keeper å gjøre en av årets største keepertabber med å score selvmål etter corner. Da er det virkelig håpløst, og lite trøst i at spillet hadde fortjent en bedre skjebne.

Start begynte også bra mot Rosenborg og var best innledningsvis, så scorer Rosenborg og har god kontroll på kampen inntil Start får et lite press på slutten og kunne utlignet. Eneste oppturen var i Bodø der det igjen ble målfattig mellom to lag som virkelig ikke har underholdt sine supportere denne høsten.

Litt salt i såret at Kristiansund vant, jeg var nær et spill mot bergenserne som alt i alt har hatt en skuffende høst. Kort oppsummert så kunne ingen beskylde meg for å være i godt humør søndag for to uker siden.

Jeg går bare rett på tallenes tale:

Hovedspill

Status 2018:

Spill: 29

Innsats: 290

Gevinst: 300,3

TBP: 103,6

Status Totalt:

Spill: 209

Innsats: 2090

Gevinst: 2463,8

TBP: 117,9

Eliteseriespill:

Spill: 103

Innsats: 548

Gevinst: 554,9

TBP: 101,3

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
24.11.18 10:52

The end is here!

Siste runde er stort sett alltid vanskelig å sannsynlighetsberegne, og pga de gjennomført udugelige hos NFF så er det blitt enda vanskeligere i år. Vi har altså hatt en to ukers pause før siste serierunde, en runde der 9 lag ikke har noe betydningsfullt å spille for. Så hvordan har disse lagene trent, i hvor stor grad har disse lagene tatt ferie mentalt? Oddsmarkedet tror at det er veldig sannsynlig at motivasjon blir viktigst i dag, og det er vanskelig å være uenig. Det er ikke bare ille for oss gamblere at oppsettet blir slik, det er jo enda verre for klubbene som kjemper for å overleve og der noen kan møte lag som var ferdig med sesongen for to uker siden, mens andre møter fullt ut tente motstandere. Men klubbene har medansvarlig for at vi har det klovnestyret vi har på Ullevaal, så det kan vel kalles ris til egen bak.

Rosenborg er seriemester, og skal feire nok et gull på Lerkendal, det er også starten på den lange festen som skal ende med cupfinale neste helg. Så i motsetning til andre lag som ikke har noe å spille for så er det faktisk viktig for trønderne å holde formen og det bør jo være kamp om plassene for hvem som skal springe ut på Ullevaal neste søndag. Her møter de Bodø/Glimt som har slitt veldig i høst, de scorer for lite mål og i tillegg er deres kanskje beste spiller denne sesongen, Zinckernagel, ute her. Jeg syns det er en veldig gavmild odds på at RBK feirer gullet på hjemmebane med seier over Glimt som sannsynligvis har berget kontrakten (de skal ha ganske mye uflaks med andre resultater for at de skal havne på kvalikk). Det blir rundens hovedspill. Utenom at Østbø skal stå i mål så kommer RBK til å stille toppet mannskap her.

Det skikkelige bunnoppgjøret er på Nadderud, det fins veier til at Stabæk overlever med uavgjort, men de er nok mer hypotetiske, og de har nok en klar innstilling at de skal gå ut på banen for å vinne. Og det er den absolutt letteste inngangen, det er litt mer vrient å vite at uavgjort er nok slik situasjonen er for Strømsgodset. Grunnen til at jeg liker Stabæk her er at Strømsgodset har vært fryktelig på bortebane hele år, og at kampen går på naturgress gjør ikke det noe bedre for drammenserne. Jeg velger å gå for en ren hjemmeseier siden alt annet sannsynligvis er verdiløst for bærumslaget. Sandberg i Stabæk-målet er usikker, men signalene har vært positive så jeg går utfra at han spiller.

Lillestrøm blir store favoritter mot høstens lag Kristiansund, det er mulig de er for store favoritter, og det er jo mulig at uavgjort også holder for kanarifuglene avhengig av hva som skjer ellers rundt om i kongeriket. Men det er helt umulig å vite hva slags innstilling KBK tar til denne østlandsturen, jeg tror mest på en god innsats, men jeg er ikke villig til å sette penger på det. Jeg står over, det gjør jeg også i den siste kampen med betydning for bunnstriden, Start blir en liten underdog mot Haugesund og rent objektivt sett så burde nok FKH vært en klarere favoritt her, men forstår at det har vært endel bråk i klubben etter kampen mot Molde og slikt er aldri gunstig. Det er fullt mulig at motivasjon slår klasse her, og Rekdal er en lur rev. Jeg står over spill.

Sølv og bronsekampene syns jeg oddsmessig er ganske uinteressante, det betyr nok ikke så alt for mye hvilken valør lagene vinner og det ligger uansett i kortene at begge lagene klarer å gjøre jobben sin. Av kampene som ikke betyr noe så liker jeg Tromsø, Sarpsborg har andre ting å tenke på - de kan fortsatt ta seg videre i E-cupen og her blir det viktigste å få en gjennomkjøring uten å pådra seg skader eller andre problemer. Og TIL er et skadet dyr, de har hatt en pinlig høstsesong og det er mange som bør ha interesse av å legge inn en god innsats med tanke på fremtiden i klubben. Jeg prøver et lite spill på Tromsø-seier.

Hovedspill:

Rosenborg - Bodø/Glimt, hjemmeseier - 1,81 Pinnacle (10 units)*

Andre spill:

Stabæk - Strømsgodset, hjemmeseier - 2,40 Norsk Tipping (4 units)

Tromsø - Sarpsborg, hjemmeseier - 2,20 Sbobet (3 units)

*hovedspillet settes alltid til 10 units

startelver
startelverInnlegg: 62574
29.03.19 15:52

Da håper vi Kronos dukker opp med nye tips for sesongen 2019. 


 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
29.03.19 15:59
startelver: Da håper vi Kronos dukker opp med nye tips for sesongen 2019.

Det gjør det, i kveld eller morgen tidlig. 

Jeg skriver om lagene på engelsk her, så kommer tabelltips der i løpet av kvelden.

Så kommer en liten oppdatering her med oppdatert regnskap og litt tanker om fjoråret, og så det faste hovedspillet til hver runde.

(Innlegget ble redigert 29.03.19 16:00)

startelver
startelverInnlegg: 62574
29.03.19 16:53

Flott! Tommel gitt. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.03.19 09:24

Fjorårets avslutning ble en smule pinlig, fem tapte hovedspill på rad. Likevel så klarte jeg å karre meg så vidt i pluss sesongen sett under et. Men en veldig god sesong ble slik sett ganske bortkastet.

Det viser også hvor viktig det er å prøve å spille der man får best mulig odds, og for de som shoppet rundt og fulgte tipsene så burde det endt med litt pluss i kassa i det minste. Som kjent er mitt standpunkt at jeg bare legger ut odds hos bookies som har muligheten for å spille større beløp og som ikke kutter vinnende spillere. Men jeg registrer jo at det er en del aktører som gir bedre betalt og man skal selvsagt utnytte seg av det så lenge det er mulig.

ROI for hovedspillet siden starten i 2012:

2012 – 150,6

2013 – 102,2

2014 – 123,5

2015 – 112,5

2016 – 114,6

2017 – 124,4

2018 - 100,01

For Eliteseriespillene sett under et så ble ROI 98,2 etter et overtidsmål til Strømsgodset ikke bare sendte Stabæk ned på kvalikk, men også min ROI under 100. Jeg har virkelig slitt med å få det til i sesongavslutningene. Etter en sesong der jeg lå i pluss hele veien så er det selvsagt skuffende, men jeg kommer til å kjøre samme opplegg i år med overvekt på hovedspillet. Det ser ut til å være en innsatsfordeling som er ganske fornuftig.

Litt statistikk, det var Over/under-spill der jeg gjorde det klart best og tjente penger med en ROI på 145% på 27 spill, og verst gikk det på 1x2-spillene med kun 45% ROI på kun 15 spill. Selvsagt mye tilfeldigheter på et så lite utvalg, men ingen tvil om hvor jeg må skjerpe meg. Hovedvekten av spillene er AHC, 53 spill med en ROI på 93.

Snitt oddsen på Eliteserien-spillene var 1,98.

Så til lagene, jeg spilt flest ganger med Start involvert, 21 spill med en ROI på 117%.  Jeg spilte færrest gang på Odd, 6 spill med en ROI på 120,2%. Jeg hadde høyest ROI med Sarpsborg 134,1 og Kristiansund 132,2. Verst gikk det utrolig nok med Tromsø som jeg er helt i tåka rundt under Valakari, med en ROI på skammelig 30,7%. Heller ikke Brann med 54,9% var noen høydare.

ROI per lag etter plassering på tabellen:

Rosenborg 107,3% (9)

Molde 87,4% (9)

Brann 54,9% (9)

Haugesund 95,8% (18)

Kristiansund 132,2 (13)

Vålerenga 98,4 (15)

Ranheim 125,4 (16)

Sarpsborg - 134,3 (7)

Odd 120,2 (6)

Tromsø 30,7 (15)

Bodø/Glimt 105 (20)

Lillestrøm 60,5 (12)

Strømsgodset - 109,1 (18)

Stabæk - 78,9 (11)

Start - 117% (21)

Sandefjord - 84,2% (13)

Det var oppsummering av 2018, nå blikket festet mot 2019.

(Innlegget ble redigert 30.03.19 09:25)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.03.19 09:27

Første runde av en ny sesong er aldri lett, man kan ikke si for mye ut av å se på treningskamper, og de fleste lag har nye spillere som det er vanskelig å vite nivået på, og hvordan de vil passe inn i laget.

Når det er sagt har jeg noen spill jeg liker denne runden.

Jeg syns Strømsgodset virker litt undervurdert, de var elendige i fjor, og supportere og såkalte eksperter er veldig kritiske til laget. Jeg syns uansett at de har et godt lag, og jeg tent på at den nye midtbanen til Strømsgodset kan løse mye av problemene laget hadde i fjor. Spesielt på hjemmebane føler jeg meg ganske trygg på at de vil prestere, og nå møter de et Haugesund-lag uten Karamoka som ble langtidsskadet i generalprøven forrige helg. Veldig uheldig for FKH, og han er egentlig umulig å erstatte for klubben. For meg gjør bare det at et svakt lag blir enda svakere, og det var tross alt forsvaret som gjorde at Haugesund var en suksesshistorie i fjor.

Så hovedspillet i første runde vil være Strømsgodset til å vinne over Haugesund.

Jeg kommer også til å sette et par units på at matchen går over 2,5 mål. Strømsgodsets forsvar er deres svakeste punkt og det bør åpne opp for at det blir en underholdende kamp.

Forrige sesong så gikk nesten 55% av kampene over 2,5 mål, og det er for meg ingen grunn til å tro at årets sesong vil være så veldig annerledes. Så startpunktet bør være odds 1,85 og så får man begynne å vurdere lagene og sannsynlig kampforløp. Jeg forstår at første runde er litt vrien, lag ønsker ikke å få en dårlig start, og kan spille litt med håndbrekket i innledningen av matchen, men likevel – for meg er Strømsgodset et av de mest naturlige over-lagene som vi har i Eliteserien.

Jeg er ikke sikker på hvor mye underdog Kristiansund bør være når de møter Viking i Stavanger, KBK var gode på bortebane i fjor, de tok med seg et resultat hjem i 8 av 15 matcher. Viking er på papiret, og sannsynligvis i virkeligheten også, en av de letteste bortekamper KBK har i år. Jeg tar KBK med ahc +0,25. Da får jeg noe igjen om kampen ender uavgjort, ikke akkurat et usannsynlig resultat i en sesongåpning.

Det siste spillet for meg denne runden vil være over 2,5 mål mellom Vålerenga og Mjøndalen. VIF tror jeg blir underholdende å se på i år, de har en gjeng kreative offensive spillere samtidig som de ikke virker videre stødig forsvarsmessig. Mjøndalen var et robust defensivt lag i Obos, men jeg er ikke solgt på at de samme spillerne tar nivået i Eliteserien, og i tillegg har de jo det mye omtalte keeper-problemet. På motsatt ende av banen har de noen kjappe spillere som kan kontre når Vålerenga gir de muligheten, og så er det et sterkt lag på dødballer. Jeg har en klar verdi på over-spill her.

Hovedspill:

Strømsgodset – Haugesund, hjemmeseier – 2,04 Sbobet (10 units)*

Andre spill:

Vålerenga – Mjøndalen, over 2,5 mål – 2,02 Sbobet (4 units)

Strømsgoset – Haugesund, over 2,5 mål – 2,09 Sbobet (3 units)

Viking – Kristiansund, borteseier ahc+0,25 – 1,96 Pinnacle (3 units)

 

* Hovedspillet settes alltid til 10 units

(Innlegget ble redigert 30.03.19 09:27)

lsklars
lsklarsInnlegg: 94709
30.03.19 10:05

Spennende! Har selv AH-1 på VIF og O2,5 i Stabæk som rundens spill. 

startelver
startelverInnlegg: 62574
30.03.19 11:24

Flott! Godset er spilt i alle varianter. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.03.19 19:54

Hvordan Vålerenga - Mjøndalen kunne gå under 2,5 mål kommer jeg aldri til å forstå.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
30.03.19 19:54

Hvordan Vålerenga - Mjøndalen kunne gå under 2,5 mål kommer jeg aldri til å forstå.

lsklars
lsklarsInnlegg: 94709
30.03.19 19:58
lsklars: Har selv AH-1 på VIF

Deilig. 

zetta
zettaInnlegg: 12903
02.04.19 00:43
GoingKronos: . Jeg syns uansett at de har et godt lag, og jeg tent på at den nye midtbanen til Strømsgodset kan løse mye av problemene laget hadde i fjor.

Det kan være noe i dette, altså

zetta
zettaInnlegg: 12903
02.04.19 00:54
GoingKronos: i tillegg har de jo det mye omtalte keeper-problemet.

Paradoksalt nok var keeperen til MIF enorm. Når dette MIF-laget får tilvendt seg litt kan det bli brukbart.


 Odd kan se bra ut i år. Viking virker bedre enn ventet.


 KBK har litt forventninger på seg nå, kanskje ikke så lett å takle


 Bodø/Glimt er et utropstegn så langt. Det virker som om de har en del fart og løpskraft i laget, i tillegg til noen ferdigheter

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
02.04.19 08:18
zetta: Viking virker bedre enn ventet.

Ja, Viking overrasket meg mest, de var ikke veldig imponerende i opprykket og har ikke styrket stallen. Men de var gode i generalprøven mot FKH og gode igjen nå helga. 


De blir nok ustabile, men det er mulig at jeg har undervurdert dem. 

startelver
startelverInnlegg: 62574
02.04.19 14:53

Godset satt som et skudd. 

Blir spennende å følge Viking med disse Balkan-spillerne sine. Så et intervju med de og de virker veldig tent på å gjøre en solid jobb for Viking.   

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
04.04.19 16:46

Første runde er historie, 29 runder igjen å spille.

Hovedspillet fikk en god start med Strømsgodsets 3-2 seier over Haugesund. Det var en fortjent seier, i første omgang var Godset det klart beste laget, men FKH gjorde det samme som de gjorde hele fjoråret – scoret på sine to første sjanser. I 2.omgang så endret kampen noe karakter, Strømsgodset ble litt for offensive og Haugesund begynte å få mer rom å spille i. Jeg ser ingen grunn til å revurdere noe av mine tanker fra før sesongen, men det vil være interessant å se om oddsmarkedet vil begynne å være enig med meg i at Strømsgodset er et klart over-lag denne sesongen.

Det var en frustrerende start på sesongen, det var utrolig at Vålerenga – Mjøndalen ikke gikk over 2,5 mål. Det var så mange sjanser, statistikken viste 29 avslutninger, med 17 av de på mål. VG telte 22 sjanser i kampen. Forhåpentligvis vil vi ikke se så mange bad beats som dette i løpet av sesongen. Vålerenga var imponerende, akkurat som de var i enkeltkamper i fjor. Det store spørsmålet er om de prestere uke etter uke. Og vi så at et litt skuffende svakt Mjøndalen lag skapte en del sjanser, så jeg tenker fortsatt at Vålerenga vil ha defensive problemer i år.

 

Kristiansund var ikke i nærheten av å få med seg et resultat, de var nest best gjennom hele kampen. Forhåpentligvis for KBK så var det jo bare en dårlig dag på jobben eller at de enda er tung i beina etter en hard treningsvinter. Eller så kanskje bare Viking er et godt lag, men jeg føler fortsatt at man må se mer av de før man kan konkludere.

Den store overskriften fra første runde var at de tre lagene som var forventet å kjempe om tittelen bare klarte å samle sammen et poeng totalt mellom seg. Molde var heldig som fikk med seg et 1-1 resultat mot Sarpsborg etter å ha vært underlegen store deler av matchen og fikk et feilaktig frispark som de så scoret på. Brann fikk en flying start da de scoret etter bare 1 minutt spill, men de evnet ikke å holde på ledelsen slik de sannsynligvis ville gjort i 2017 og starten på 2018. Det er rett og slett ikke bra nok å slippe inn tre mål, og man må stille spørsmål med hvor god Brann egentlig er defensivt. Etter at de bare slapp inn 8 mål i de første 15 kampene i fjor så økte det til 22 baklengs på de 15 siste matchene av sesongen, og nå startet de altså året med å slippe inn tre mål. Noe må endre seg om Brann skal ha forhåpninger om en suksessfull sesong.

Rosenborg var elendige, Horneland misset totalt på taktikken og for meg var det et tegn på manglende selvtillit på hvordan han ønsker å spille når han gjør så radikale endringer rett før sesongåpningen. Og Lundemo som ble henvist til benken for Bendtner må stille spørsmål om sin fremtid når Horneland går så langt for å unngå å bruke han. Og Rosenborg har et midtbane-problem, både i kvalitet og kvantitet. Om de ikke kan prestere med to spillere ute så vil de ha behov for masse flaks for å vinne tittelen.

Vi fikk se to skikkelige drittkamper denne helga også. Ranheim, Tromsø, Stabæk og Lillestrøm kan alle med god grunn klage på dårlige spilleforhold for det grusomme spillet, snø i Trondheim og alltid latterlige underlaget på Nadderud. Det endte med en alvorlig skade på Stabæks Matthew Rusike. Det er en skam for norsk fotball at slike baneforhold skjer hvert jævla år.

Tallenes tale:  

Hovedspill

Status 2019:

Spill: 1

Innsats: 10

Gevinst: 20,4

TBP: 204

Status Totalt:

Spill: 211

Innsats: 2110

Gevinst: 2484,2

TBP: 117,7

Eliteseriespill:

Spill: 4

Innsats: 20

Gevinst: 26,7

TBP: 133,5

(Innlegget ble redigert 04.04.19 16:48)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
06.04.19 10:59

Klart for andre runde i Eliteserien, og jeg er nok mer oppspilt for sporten enn bettingen, runden kjennes rett og slett ganske kald ut på spillefronten. Denne runden er ofte en runde med overreaksjon etter sesongåpningen, og både Bodø/Glimt og Vålerenga har falt i odds i løpet av uka, og jeg er ikke veldig langt unna å ta underdogs på hjemmebane i disse kampene. Men slik det er nå, så er jeg ikke villig til å involvere meg. De tre lagene som er forventet å kjempe om tittelen i år spiller alle hjemme i helga, men åpningsrunden ga meg mer spørsmål enn svar gjeldene de tre lagene. Og både Brann og Rosenborg møter lag som fikk en sterk start på sesongen. Jeg holder kruttet tørt her.

Hovedspillet denne runden kommer likevel fra Bergen, både Brann og Strømsgodset var involvert i kamper med mange mål i sesongåpningen. Og mine penger er på at det gjentar seg på søndag kveld. Strømsgodset er sterke offensiv, og det virker som at Ingebretsen vil spille med både Mos og Pedersen som tospann på topp denne sesongen. Godset lyktes ikke med å hente inn en parter til Glesnes i midtforsvaret, og med vingbacker som er mye flinkere til å skape sjanser enn til å forsvare seg mot det så er det god grunn til å forvente en underholdende match. For Brann regner jeg med at nysigneringen Berisha er med fra start, og det vil være stort pluss. Nå begynner Brann å få så mange angrepsvåpen at det er vanskelig å beskytte seg mot alt samtidig. Og som jeg skrev i oppsummeringen av forrige runde, Brann slapp inn 22 mål de siste 15 kampene, og begynte året med å slippe inn tre mål mot Odd – så det kan godt være at Brann sitt forsvar rett og slett er overvurdert. For meg er rundens beste spill over 2,5 mål mellom Brann og Strømsgodset.

Jeg vil også gå for mange mål mellom Molde og Stabæk. Siste 6 kampene mellom disse lagene har hatt 3 eller flere mål i seg, og Molde er kanskje bedre enn noen gang. Henning Berg tok over Stabæk med 15 kamper igjen av sesongen, Stabæk hadde før det sluppet inn 26 mål på de første 15 kampene og Berg klarte bare å redusere det til 24 mål. Med andre ord, det er veldig vanskelig å få Stabæk til å være solide defensive og jeg så egentlig ingenting i sesongåpningen mot Lillestrøm som endret min vurdering av dette. Når laget så skal reise til Molde å møte kanskje det beste offensive laget i ligaen er sjansen stor for at det blir en tøff opplevelse. Men Stabæk har Boli, fjorårets toppscorer, og allerede en kandidat til å ha scoret årets mål. Så Stabæk er fullt ut i stand til å score mål, og faktisk har de scoret i 13 av 16 kamper under Henning Bergs ledelse. Jeg satser på over 2,75 mål her.

Og det er egentlig alt jeg har å tilby, det kan komme et spill til i morgen om oddsen endrer seg, men ellers så blir dette en stille runde. Sesongen er lang, og det vil komme mer underholdende uker enn denne. Vi har to midtukekamper i neste uke, og jeg kommer til å skrive litt kort om de i starten av neste uke.

Hovedspill:

Brann – Strømsgodset, over 2,5 mål – 1,87 Sbobet (10 units)

Andre spill:

Molde – Stabæk, over 2,75 mål – 1,94 Sbobet (4 units)

(Innlegget ble redigert 06.04.19 10:59)

lsklars
lsklarsInnlegg: 94709
06.04.19 13:12
GoingKronos: Brann – Strømsgodset, over 2,5 mål – 1,87 Sbobet (10 units)

Vanskelig å vær uenig i dette. Blir nok å følge.

startelver
startelverInnlegg: 62574
06.04.19 17:46

Vi følger selvsagt. 

BakeUp
BakeUpInnlegg: 704
06.04.19 19:28

Liker Kristiansund mot VIF denne runden. Bunnsolid hjemmelag (som er litt avskrevet) mot et vanligvis temmelig svakt bortelag som er blitt hypet opp som medaljekandidat.

KFK har kun tapt fem av sine 30 hjemmekamper siden opprykket. Riktignok kom det ene mot nettopp VIF (0-1) i fjor, men det var den kampen hvor Kristiansund fikk et straffemål annullert fordi straffeskytteren sklei og var borti ballen med begge beina (om noen husker den situasjonen).


Tester noen slanter på Kristiansund DNB til over 2 i odds.

startelver
startelverInnlegg: 62574
06.04.19 19:32

Sikkert ikke dumt det, VIF virker sterkere enn i fjor men er med på den. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
07.04.19 17:18

3 units settes på KBK, med pengene tilbake ved uavgjort.


Kristiansund - Vålerenga, hjemmeseier (DNB), 2,29 Pinnacle (3 units)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 49607
10.04.19 11:40

To kamper i dag, som er flyttet fra runde 15 slik at Brann og Molde skal få forberede seg bedre til e-cupen.


Brann har fått en elendig start på sesongen, og med bare et poeng fra de to første kampene så har de presset på seg for å få seg en seier når Kristiansund gjester Bergen. Brann er blitt veldig possession-orientert i spillestil, og jeg syns det meste går ganske sakte for tiden. Og så er jeg fortsatt ikke overbevist når det kommer til Branns forsvarsspill, så jeg syns de som klar favoritt er kald.


Kristiansund var direkte svake mot Viking i sesongåpninga, men mot Vålerenga var de tilbake på den måten vi kjenner laget. Kampen ble enklere siden Vålerenga fikk seg et rødt kort, men KBK var også det beste laget før utvisningen også. For mege r det lett å styre unna spill her. KBKs nøkkelspiller Torgil Gjertsen måtte ut emd skade sist kamp og det er usikkert om han blir klar til kveldens kamp.


Molde hadde få problemer mot Stabæk, og er nok ligaens beste lag for tiden. Men som storfavoritt så ser jeg ikke verdien, Vålerenga har masse talentfulle spillere i sitt angrep og selv om de er ujevne så skal man ikke undervurdere toppnivået til Oslo-laget. Jeg tror på en underholdende kamp, og jeg har bestemt meg for å gå for begge lag til å score alternativet. Jeg liker det bedre enn over 2,75 mål siden jeg har tro på Vålerengas angrepsvåpen og en svak kamp mot Kristiansund endrer ikke min vurdering av dette.


Andre spill:


Molde – Vålerenga, BTTS 1,82 Pinnacle (3 units)

startelver
startelverInnlegg: 62574
10.04.19 18:10

Følger

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg