Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Curling-VM for kvinner 2009

NYTT TEMA
Coach
CoachInnlegg: 74152
22.03.09 17:00

I år går damenes VM av stabelen i Gangneung i Sør-Korea, og for første gang på flere år har vi norsk deltagelse, ved Marianne Rørvik & Co, som tidligere i vinter både rykket opp i EMs A-gruppe og kvalifiserte Norge for VM.  Her er linker til mesterskapets hjemmesider, hvor man under "results" også har en link til livescore, og til resultat/kampprogram-siden for mesterskapet hos det internasjonale curlingforbundet.

Mesterskapet startet i går (for så vidt natt til i går, det er jo en del timers tidsforskjell vi snakker om her), og det norske laget har hittil tapt alle sine tre kamper, mens de regjerende mestrene, Team Jennifer Jones fra Manitoba (som altså kom seg gjennom det nasjonale canadiske nåløyet denne gangen også) har åpnet overbevisende.

Eurosport sender både direkte og i opptak fra mesterskapet, her er TV-oversikten fra den svenske siden deres, som går ut fra CET (tidssonen vi befinner oss i i Norge).

Og som vanlig benytter jeg anledningen til å minne om hvilken fabelaktig publikumssport curling faktisk er...  ;-)

 

(Innlegget ble redigert 22.03.09 17:01)

Cirrostratus
CirrostratusInnlegg: 4603
22.03.09 17:37

Hvordan i all verden greide de å tape 10-2 for Danmark (på åtte omganger)?

Freitas
FreitasInnlegg: 17449
22.03.09 18:11

Jeg har ikke sett noen av matchene hittil, men det ser ut fra resultatene ut som om manglende rutine og nerver spiller inn. I de to neste lå de under med et poeng før siste omgang, men med siste stein. I begge klarte motstanderen å stjele et poeng. Da tror jeg det sitter mellom øra.

Coach
CoachInnlegg: 74152
23.03.09 15:20

Norge fortsatt (som eneste lag) uten seier etter fem kamper, på tross av å ha ledet mesteparten av kampen mot Skottland (og tapt etter ekstraomgang) og hederlig innsats mot ubeseirede Canada (5-8).  Team Rørvik har imidlertid både Italia og Sør-Korea igjen på programmet, og her bør vel den den største sannsynligheten for en seier eller to ligge. 

Apropos dise to lagene, så har faktisk vertsnasjonen Sør-Kora slått Italia, og dermed allerede ungått å havne med null seire i sitt eget mesterskap, som en del vel hadde en mistanke om at kunne bli utfallet.  Italia har på sin side slått USA, som har skuffet stort hittil, men tok sin første seier i den nylig avsluttede kampen mot Tyskland, som Eurosport sendte direkte (Melanie Robillard er forresten like fin som før, og Stella Heiss har rukket å bli 16 siden sist...).  ;-)

Etter denne kampen rakk vi å få se tiende omgang av Kina-Sveits, hvor Mirjam Otts lag hadde sistestein på stillingen 7-7 etter ni omganger.  Omgangen forløp rimelig greit for sveitsernes del, men en grov feilberegning av isens hastighet førte til at Otts siste stein ble kostet for kort, og Kina stjal ett poeng og seieren i noe som kan vise seg å bli en nøkkelkamp i forhold til avansement.

Danmark slo for øvrig Sverige etter ekstraomgang søndag kveld (koreansk tid), i oppgjøret mellom de hittil ubeseirede nordiske landene, og leder dermed tabellen sammen med Canada på 5-0.  Laget til Jennifer Jones har faktisk for vane å starte litt treigt, noe som var tilfelle både i fjorårets VM og årets canadiske mesterskap/VM-uttak (i sistnevnte turnering skulle det faktisk tie-break-kamp til for å få dem videre til play-offen), så får vi se om den litt utypisk sterke starten denne gangen tyder på grei skuring til ny tittel, eller om formutviklingen blir motsatt av tidligere.

I morgen står Tyskland-Sverige på Eurosports program kl. 08:30-10:00, og kanonoppgjøret Sverige-Canada kl. 12:00-15:00.  Norges kamp mot Sør-Korea spilles parallelt med førstnevnte, så har man anledning til å titte på curling på morgenen, blir man nok oppdatert med bilder derfra også.

 

(Innlegget ble redigert 23.03.09 15:21)

peacock
peacockInnlegg: 6594
23.03.09 16:19

Det er bare en løsning; bring back Dordi!

peacock.

Coach
CoachInnlegg: 74152
23.03.09 16:26
peacock: Det er bare en løsning; bring back Dordi!

Var nå hennes lag som spilte Norge ned i B-gruppa i EM, da, og ikke klarte å spille seg opp igjen, noe derimot Rørviks lag klarte i år, og det er altså disse yngre jentene som har sørget for at Norge i det hele tatt er tilbake i VM. 

Så det spørs nok om Dordis storhetstid forlengst er forbi.  Derimot har jeg en mistanke om at Linn Githmark hadde vært et pluss for et norsk landslag, enten med sitt eget lag eller som forsterkning for et annet.

Coach
CoachInnlegg: 74152
25.03.09 03:12

En dag for overraskelser i Gangneung.

De svenske mesterskapsgrossistene til Anette Norberg gikk på et bortimot absurd 1-10-tap for Tyskland i morges (norsk tid, sendt på Eurosport), i en kamp som var ferdig etter 7 omganger. 

På det tyske laget var gammel tante nummer to, Monica Wagner, av en eller annen grunn ute av laget, reserve Tina Tchatschke ble ikke satt inn, og Stella Heiss og Melanie Robillard spilte dermed tre steiner hver pr omgang for laget til Andrea Schöpp.  Og det kan jo saktens se ut til at denne noe ukonvensjonelle forandringen ga utslag i positiv retning...

I dagens andre Eurosport-sendte kamp (fra kl. 12 norsk tid) slo imidlertid svenskene voldsomt tilbake, og ble det første laget til å slå hittil suverene Canada i dette mesterskapet.  To stjålne poeng i åttende omgang vippet kampen i favør av Team Norberg, som høyst sannsynlig spilte sin svakeste og sterkeste kamp i VM til nå med få timers mellomrom. 

Og ser vi kanskje nå en mulig motsatt formutvikling i løpet av mesterskapet i forhold til hva Jennifer Jones' lag pleier å ha?  Vel, for øyeblikket ligger du under 2-3 mot Sør-Korea etter tre omganger i draw 12, så vi får se...

Fullt så overraskende var det nok ikke at Norge tapte mot Sør-Korea, men dette var nok en av de største anledningene til å skaffe seg en seier for Team Rørvik, noe de altså ennå ikke har etter sju kamper.  De har riktignok igjen både Russland og Italia, men det begynner å lukte litt smultring på tabellen, dette her...

Stillingen etter at samtlige lag har spilt sju kamper:

6-1: Canada, Kina, Danmark
5-2: Sverige
4-3: Skottland, Sveits
3-4: Tyskland, USA
2-5: Sør-Korea, Russland
1-6: Italia
0-7: Norge

Vel, i VM rykker man i det minste ikke ned... 

Eurosports program i morgen er Kina-Tyskland kl. 08:30-10:00, og Tyskland-Skottland kl. 12:30-16:00. 

Som vanlig når Eurosport sender mesterskap er Tyskland i overkant mye prioritert, og på sistnevnte kamptidspunkt hadde nok Sveits-Sverige (reprise på EM-finalen fra tidligere i vinter) vært et sportslig sett mer naturlig valg. 

Men så lenge tyskerne har damer av dette kaliberet på laget, skal man vel ikke klage...  ;-)

Sam_Vimes
Sam_VimesInnlegg: 6297
25.03.09 10:15
Coach:   På det tyske laget var gammel tante nummer to, Monica Wagner, av en eller annen grunn ute av laget, reserve Tina Tchatschke ble ikke satt inn, og Stella Heiss og Melanie Robillard spilte dermed tre steiner hver pr omgang for laget til Andrea Schöpp.  Og det kan jo saktens se ut til at denne noe ukonvensjonelle forandringen ga utslag i positiv retning...

Er dette lov?!

Coach
CoachInnlegg: 74152
25.03.09 13:31
Sam_Vimes: Er dette lov?!

Ja, faktisk.  I fjorårets kvinne-VM oppstod det for eksempel en krangel mellom det skotske forbundet og to av spillerne.  Disse to nektet å spille mer, og dro hjem, mens de to andre "faste" spillerne og reserven fullførte turneringen som tre-kvinnes-lag. 

Da er regelen at de to første spillerne spiller tre steiner hver pr omgang, mens skipen (eller rettere sagt: den som spiller sist) spiller to steiner pr omgang.  Noe merkelig regel, men poenget er vel å unngå at forfall fører til at et lag ikke klarer å stille. 

Monica Wagner var visst for øvrig syk i forbindelse med nevnte kamp, har jeg hørt i ettertid, og var tilbake i dagens tap mot Kina.  Imidlertid hadde visst Melanie Robillard (damen av "kaliberet" jeg henviste til i mitt forrige innlegg her) overbevist såpass som viseskip at hun og Wagner har byttet plass, og Robillard spiller nest sist.  Wagner har dog fortsatt i rollen som viseskip, noe som kan komme av at de gamle tantene vel er mindre interesserte i å koste så mye som ungjentene...  ;-)

 

(Innlegget ble redigert 25.03.09 13:33)

ms_8
ms_8Innlegg: 6484
25.03.09 14:59

norge vant over italia og dermed deler vi sisteplassen med italia med 1 seier ser det ut til

Coach
CoachInnlegg: 74152
25.03.09 22:24
ms_8: norge vant over italia og dermed deler vi sisteplassen med italia med 1 seier ser det ut til

Jepp, og hvis disse blir stående likt på antall seire, går Norge foran pga seier i innbyrdes oppgjør.  Så da er det faktisk en ganske stor sannsynlighet for at de ikke havner helt sist likevel.  Uten at dette har noen relevans for annet enn prestisjen, da det som sagt ikke er noe nedrykk fra VM, slik det er i EM.

Ellers kan nevnes at Canadas mulige dalende formkurve ser ut til å kunne være reell.  Natt til i dag (norsk tid) lå de som sagt under 2-3 mot vertsnasjonen Sør-Korea etter tre omganger, og det stoppet ikke der.  Etter fem omganger lå de under 2-5, og var fortsatt under, 5-6, etter niende.  De rasket med seg to poeng i tiende omgang, hvor de selv hadde sistestein, og tok dermed allikevel seieren, men det var på nippet mot et av turneringens svakeste lag.  I neste kamp, i dag morges, fulgte de opp med å tape 5-7 for Danmark, etter at laget med 2xDupont og 2xJensen stjal to poeng i tiende omgang.

Samtidig med sistnevnte kamp sendte Eurosport Kina-Tyskland.  Sølvmedaljørene fra fjorårets VM, med skip Wang Bingyu i spissen, har etter tapet i åpningskampen vunnet alle kampene sine, og Tyskland hadde ikke mye motstand å by på her.  8-2 var stillingen etter åtte omganger, da tyskerne takket for kampen.  Tyskland vant derimot det meget tette oppgjøret mot Eve Muirheads skotske lag (hvor faktisk skipen er lagets yngste spiller, og for øvrig juniorverdensmester fra både 2007 og 2008).  Tyskerne stjal ett poeng både i tiende omgang og den påfølgende ekstraomgangen, og vant 7-6.  Dermed er vel også skottene i praksis ute av kampen om sluttspillplass.

Danmark, som altså slo Canada, fulgte opp med å tape 4-7 for Sør-Korea (ni omganger), så her svinger det virkelig hva prestasjoner angår.  Med det tok vertslandet sin tredje seier i turneringen, og har plassert seg i grei avstand til Norge og Italia på bunnen.  Et lag som har framstått konstant ustabilt hittil er Team Norberg fra Sverige.  De har som kjent både slått Canada og tapt 1-10 for Tyskland, og i løpet av siste døgn har de både rukket å tape 5-10 for USA (ni omganger) og å slå Sveits, som de tapte for i EM-finalen på hjemmebane tidligere i vinter, 8-6.

Etter at samtlige lag har spilt ni kamper, er stillingen denne:

8-1 Kina
7-2 Danmark, Canada
6-3 Sverige
5-4 Sveits
4-5 Tyskland, Russland, Skottland, USA
3-6 Sør-Korea
1-8 Norge, Italia

I morgen trår Eurosport igjen til med de tyske jentene, som møter Sør-Korea på morgenkvisten (08:30-10:00).  Norge-Sverige hadde kanskje vært en smule mer interessant for oss nordboere, og Danmark-Skottland er vel strengt tatt på papiret det kvalitativt sterkeste oppgjøret som spilles på det tidspunktet.  Men Eurosport har tydeligvis de store mengdene av potensielle tyske TV-seere i bakhodet... 

De har også sending på ettermiddagen, fra 15:30 til 16:45, og her ser de ut til å ha tatt til vettet, og viser Canada-Sveits, en kamp hvor canadierne kjemper om å bli blant de to første, mens Sveits også fortsatt kanskje spiller om en plass blant de fire øverste, og dermed avansement.  Etter disse kampene er seriespillet over, så får vi se om det skal tie-break-kamper til for å klargjøre de fire lagene som går til sluttspill...

 

(Innlegget ble redigert 25.03.09 22:29)

Coach
CoachInnlegg: 74152
27.03.09 10:18

Da er seriespillet ferdig, med følgende utfall:

1. Kina  10-1
2. Danmark  9-2
3. Canada  9-2
4. Sverige  7-4

5. Sveits  6-5
6. Tyskland  6-5
7. Russland  5-6
8. Skottland  5-6
9. USA  4-7
10. Sør-Korea  3-8
11. Norge  1-10
12. Italia  1-10

Innbyrdes oppgjør telles ved likt antall seire, og dermed ble altså Norge nest-jumbo, foran Italia.

Første del av page playoff-spillet blir som følger:

1/2:  Kina - Danmark
3/4:  Canada - Sverige

Har litt liten tid nå, men Eurosports sendinger fra sluttspillet finner dere i oversikten deres, som jeg har linket til i startinnlegget.

Coach
CoachInnlegg: 74152
28.03.09 12:59

Sin vane tro fant ikke Eurosport det tilstrekkelig interessant å sende 1/2- og 3/4-kampen, noe merkelig, ettersom dette pr definisjon er toppkamper, og også ofte velspilte, da de to første fra seriespillet ikke risikerer å ryke rett ut, mens nummer tre og fire stort sett er i fint humør fordi de i det hele tatt har gått videre, og dermed ofte føler seg i angrepsposisjon før 3/4-kampen.  Med andre ord er ofte skuldrene litt lavere enn i semifinale/finale, og spillet desto mer underholdende.

Men her skal dere få en kort oppsummering:

De suverene kinesiske serievinnerne fortsatte sin seiersrekke i 1/2-kampen mot Danmark.  Etter en jevn start med lite poeng (4-4 etter seks omganger) slo laget til Wang Bingyu til med tre poeng i sjuende, og kontrollerte deretter inn til 6-3-seier.

I 3/4-kampen ble det tett helt til døra mellom de regjerende canadiske verdensmestrene til Jennifer Jones og de regjerende olympiske mestrene og doble verdensmestrene til Anette Norberg fra Sverige. 

Også her veldig tynt med poeng til å begynne med, og Canada, som hadde tatt ett poeng med sistestein i andre omgang, gikk opp til 2-0 med en stjeling i femte.  Deretter byttet lagene på å ta ett poeng i tre strake omganger, slik at Canada hadde 3-2-ledelse og fordel av sistestein etter åtte omganger.  I niende omgang stjal imidlertid svenskene to poeng, og etter ett canadisk poeng i tiende var det klart for ekstraomgang.Her utnyttet svenskene fordelen av sistestein, tok ett poeng, og vant kampen 5-4.

Dermed er faktisk Canada, som begynte mesterskapet så friskt med å utklasse Kina i en reprise på fjorårets finale, og sto med 6-0 litt over midtveis i seriespillet, ute av mesterskapet (dvs, de skal spille bronsefinale, men er ute av kampen om gullet).  Noe overraskende, ettersom svenskene har spilt svært ujevnt hittil, men de var faktisk de første som slo canadierne i seriespillet, og har som kjent et meget høyt maksnivå.

Teorien min om motsatt utvikling for Team Jones i forhold til hva vi er vant til slo altså til.  Disse Manitoba-jentene har hatt for vane å åpne litt treigt, men komme voldsomt etter hvert, og har vunnet både det canadiske mesterskapet og VM etter kun så vidt å ha kommet seg videre fra seriespillet.  Denne gangen ble det omvendt, og en svært lovende start kulminerte i at de ikke engang nådde finalen (svært skuffende etter canadisk målestokk).

Dermed er det altså helnordisk semifinale, hvor Danmark og Sverige kjemper om å få møte Kina i finalen.  Kampen er i gang, og danskene tok et poeng med sistestein i første omgang.  Deretter tok svenskene to i andre (hadde tatt tre om det ikke var for en svak sistestein av Norberg), og stjal så ytterligere to i tredje omgang.  Danskene reduserte så med to poeng i fjerde, slik at stillingen var 4-3 til Sverige når Eurosport gikk ut av sendingen for å følge guttas jaktstart i Khanty-Mansijsk (hvor Bjørndalen og Hegle Svendsen ser ut til å gjøre opp om seieren).

Straks skiskytingen er ferdig, går Eurosport tilbake til Gangneung, og følger innspurten i semifinalen.  Anbefales!  :-)

Edit:  Og da har Hegle Svendsen slått Bjørndalen i spurt på oppløpet i Sibir, og vi er tilbake i Sør-Korea, der stillingen nå er 6-4 til Sverige etter sju omganger.

 

(Innlegget ble redigert 28.03.09 13:10)

Coach
CoachInnlegg: 74152
28.03.09 15:01

Da er semifinalen ferdigspilt, og Team Norberg har altså gjort det som Team Jones har pleid å gjøre (men ikke gjorde denne gangen), nemlig komme sterkt på slutten av et mesterskap hvor de lenge spilte ruskete.

Danskene tok to poeng i åttende omgang, og utlignet til 6-6.  I en meget velspilt niende omgang klarte svenskene til slutt å blanke, slik at de beholdt sistestein i tiende. 

Der hadde Madeleine Dupont med sin sistestein en stor mulighet til å skape noe trøbbel for svenskene, ved å fryse litt skjevt på en svensk, foreløpig poenggivende stein (som selv lå fryst på en dansk stein litt til side for midten av boet), men steinen curlet for mye, den svenske steinen forble nærmest midten, og da strakk de danske piger ut lankene, uten at Anette Norbergs sistestein i det hele tatt ble spilt.

Sverige har dermed gått fra fjerdeplass i seriespillet til finaleplass, hvor de altså møter Kina, som er ubeseiret siden tapet for Canada i åpningskampen sin.

Danmark (som etter min oppfatning allerede burde vært klare som bronsevinnere) skal spille mot Canada i bronsefinalen, som etter min utregning starter kl. 3 i natt, norsk tid (ikke på Eurosports program).

Finalen mellom Kina og Sverige går i morgen tidlig, og ettersom sommertid (som ikke benyttes i Sør-Korea) da er i effekt her, blir vel starttidspunktet kl. 08:00 norsk tid.

Eurosport har satt opp direktesending fra finalen fra kl. 08:30 til 11:00, og da bør TV-glaning være obligatorisk for alle med sans for denne fascinerende sporten.  :-)

(Innlegget ble redigert 28.03.09 15:25)

Coach
CoachInnlegg: 74152
30.03.09 18:44

Da er mesterskapet avsluttet (for over ett og et kvart døgn siden), og det er på tide med en oppsummering.  Først finalen:

Wang Bingyus kinesiske mannskap (eller heter det kvinnskap?) fortsatte med stor grad av solid spill, som de har gjort hele mesterskapet.  De tok to poeng i fjerde omgang, og gikk opp i 3-1-ledelse.  Kun ett svensk poeng i femte, og to nye kinesiske i sjette, førte til 5-2-ledelse.  Imidlertid slo Anette Norbergs damer tilbake med to poeng i sjuende, og dermed 5-4 og fortsatt kamp.

Kina svarte umiddelbart med to poeng selv i åttende, og festet et solid grep om kampen med 7-4 og to omganger igjen.  Kommentatorparet Hognestad og Bakke ble imidlertid meget betenkte på kinesernes vegne da de valgte å legge både sin første og andre stein inn i boet i niende omgang, hvor svenskene hadde sistestein, og kineserne ut fra stillingen egentlig burde foretrekke færrest mulig stener i spill.  Det ble fort bekreftet at denne betenkeligheten var velfundert, og svenskene hadde faktisk en viss mulighet til å ta fire poeng mot slutten av omgangen, men det ble med to, og stadig kinesisk ledelse (7-6) før tiende omgang.

Svenskene skapte noen problemer for motstanderen underveis i tiende omgang, men Wang Bingyu hadde allikevel fin mulighet til både å dra inn på firefoten, og å gjøre en relativt grei dobbel take-out, for å ta seieren.  Hun valgte det sistnevnte, lyktes, ble sågar liggende med sistesteinen, og dermed 8-6 og Kinas første VM-tittel i curling noensinne, et år etter at de tapte sin aller første finale mot Canada.

Det kinesiske laget holder til daglig til i Harbin i nordøst-Kina, og har med unntak av vertsnasjonens spillere desidert kortest vei hjem fra Sør-Korea, men det spørs vel om man har tatt seg tid til så mye utagerende feiring av den grunn, skal man tro sine fordommer om überseriøse kinesiske idrettsfolk.  Humøret var det imidlertid ingen ting å si på verken hos spillerne eller deres canadiske trener Daniel Rafael, som nok har skumle planer foran neste års OL i hans eget hjemland.

Gratulerer til Wang Bingyu, Liu Yin, Yue Qingshuang, Zhou Yan og Liu Jinli, som helt fram til til finalen også så ut som det sterkeste laget i fjorårets VM, og denne gangen holdt helt inn.  Høyst fortjent VM-tittel!  :-)

Kommer tilbake med noen mer eller mindre skrå blikk på mesterskapet...

 

(Innlegget ble redigert 30.03.09 18:47)

Coach
CoachInnlegg: 74152
07.12.09 19:31
Coach: Kommer tilbake med noen mer eller mindre skrå blikk på mesterskapet...

På tampen av tråden om herre-VM i Moncton skrev jeg sågar følgende:

"Andre del av oppsummeringen av årets kvinne-VM mangler fortsatt, den kommer jeg snart med, og så blir det vel lite curling å skrive om her før det nevnte EM i Skottland (riktignok noen mixed-mesterskap på programmet, men der er dekningen heller laber i Norge).  I mellomtiden får vi nøye oss med å koste støv på barmark..."

"Snart" er som kjent et relativt begrep, og nå har allerede det omtalte EM i Skottland opprunnet.  Så da får jeg vel holde mitt ord, og fullføre denne tråden, som dessverre havnet i bakleksa over sommeren.

"Noen mer eller mindre skrå blikk" ble annonsert, men nå har det gått såpass lang tid at jeg ikke umiddelbart kommer på hvor mange slike det var snakk om, eller innholdet i de fleste av dem.  Så dere får nøye dere med den obligatoriske kåringen, altså "VMs allstar-lag basert på overfladiske kriterier"...  ;-)

Denne gang har jeg utvidet benken fra én reserve til et helt andrelag, grunnet puslespillmessige vrienheter:

Førstelag

Ener:  Stella Heiss (t. h.), Tyskland - denne gang til og med lovlig i Norge!  :-p

Toer:  Melanie Robillard (t. v.), Tyskland - udiskutabelt.  ;-)

Treer:  Carmen Schäfer, Sveits - ikke erketypisk skjønnhet, men med en meget besnærende utstråling ("sassy" er det vel det heter på engelsk), forsterket av metall i tunga.

Skip:  Ljudmila Privivkova, Russland - har hatt denne plassen siden disse kåringene startet, og forsvarer den fortsatt.  Her sammen med tidligere lagvenninne Julija Svetova.

Andrelag

Ener:  Marianne Rørvik, Norge - skip for sitt eget lag i dette mesterskapet, men ikke lenge siden hun spilte ener, så det får gå.  Dessverre tynt med bilder som gjør henne rettferd...

Toer:  Nicole Joraanstad, USA - fresk jente med flott norskklingende navn!  :-)

Treer:  Eva Lund, Sverige - troppens MILF, uten at jeg har inspisert hennes sivile status...  ;-)  Til venstre på bildet, sammen med Anna Svärd, som ikke var med denne gang (så vidt jeg erindrer pga graviditet, så kanskje det er hun som burde vært troppens MILF?)  :-p

Skip:  Eve Muirhead, Skottland - visstnok det største skotske curlingtalentet på årtier, og VM-skip allerede som 18-åring.  Ser slett ikke verst ut heller!  (har i grunnen et litt "alveaktig" preg)  :-)

Hjemmeværende reserve:  Linn Githmark, Norge - omsider var Norge kvalifisert, men heller ikke det gjorde at vi fikk se Githmark i VM.  Dermed blir hun hjemmeværende reserve for n'te gang.  Under det nå pågående EM, derimot...  ;-)

 

Sånn, da skulle vi være klare for å ta fatt på årets EM!  Ser ikke ut til at noen har lagd en tråd om det ennå, så da begynner jeg på det straks.  Eventuelle interessenter kan jo rekapitulere litt i denne tråden så lenge...  :-)

 

(Innlegget ble redigert 07.12.09 19:40)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg