Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Slakten i Soldier Hollow - Johan Muhlegg

NYTT TEMA
Bacary
BacaryInnlegg: 18067
30.01.10 19:21
tot-ka: Går Northug umenneskelig? Han går like fort som de andre og er utstyrt med en rykk ingen kan måle seg med. Når det gjelder italienere så er det vel klare indikasjoner på doping på 80 og 90-tallet. Men ingen av de som går nå har vært borti noe så jeg tror de er rene.

Umenneskelig rykk da. 

Håper for all del de er rene, og det må vi også bare tro. Italia er en snill nasjon i forhold til mange andre.

Hvis en nordmann hadde blitt tatt for doping hadde vi nok uansett sittet med den holdningen at vi aldri doper oss, og er reinere enn alle andre..

(Innlegget ble redigert 30.01.10 19:26)

Odin56
Odin56Innlegg: 3504
01.02.10 14:27
Bacary: Kan si mye om muhlegg , men en ting skal den doperen ha. Han gjorde fellesstarten til en severdig opplevelse for tv-seere

Kaller du det severdig når en person som er til de grader dopet som han var, ødelegger andre ærlige løpere som gjør et ærlig forsøk på å holde følge med ham?

Jeg tenker på Per Elofsson som gjorde et tappert forsøk under OL i Salt Lake, men som ble fullstendig sprengt og aldri mer ble den samme skiløperen etter dette.

Heldigvis gjorde ikke Bjørndalen den samme tabben, og lot ham stikke relativt tidlig.

Når en løper er så overlegen i en fellesstart så lukter det vondt langt vei. Jeg synes ikke det var severdig, men tragisk.

Litotes
LitotesInnlegg: 33060
01.02.10 14:40
Odin56: Jeg tenker på Per Elofsson som gjorde et tappert forsøk under OL i Salt Lake, men som ble fullstendig sprengt og aldri mer ble den samme skiløperen etter dette. Heldigvis gjorde ikke Bjørndalen den samme tabben, og lot ham stikke relativt tidlig. Når en løper er så overlegen i en fellesstart så lukter det vondt langt vei. Jeg synes ikke det var severdig, men tragisk.

Tenk om de hadde gått intervallstart i stedet! Da ville ikke Elofsson hengt på i det latterlige tempoet.

Problemet med fellesstart, som du påpeker, er at det ikke er severdig om noen går fra i front - og det er heller ikke severdig om ingen går fra i front. Ikke før spurten. Lite å glede seg over de første milene, med andre ord.

THE_ELECTRON
THE_ELECTRONInnlegg: 18692
01.02.10 15:21
Odin56: Jeg tenker på Per Elofsson som gjorde et tappert forsøk under OL i Salt Lake, men som ble fullstendig sprengt og aldri mer ble den samme skiløperen etter dette. Heldigvis gjorde ikke Bjørndalen den samme tabben, og lot ham stikke relativt tidlig.

Dette er strengt tatt ikke helt korrekt. Elofsson gikk bare noen hundre meter lengre sammen med Mühlegg, og det etter at han hadde ligget og "hvilt" seg en god stund bak Bjørndalen. Dessuten ble han verdensmester sesongen etter (i 2003).

Sjekket nettopp opptaket.

Bjørndalen slipper Elofsson etter 13:40 løpstid, like før passering 6,2 kilometer. Etter 14:30 løpstid forteller kommentatorene at det er en luke fra Mühlegg til Elofsson utenfor kamera. Etter 15 minutter løpstid er Elofsson allerede over 5 sekunder bak Mühlegg. Etter 16 minutter løpstid er Bjørndalen igjen forbi Elofsson.

(Innlegget ble redigert 01.02.10 15:30)

Bacary
BacaryInnlegg: 18067
01.02.10 15:27
Odin56: Kaller du det severdig når en person som er til de grader dopet som han var, ødelegger andre ærlige løpere som gjør et ærlig forsøk på å holde følge med ham? Jeg tenker på Per Elofsson som gjorde et tappert forsøk under OL i Salt Lake, men som ble fullstendig sprengt og aldri mer ble den samme skiløperen etter dette. Heldigvis gjorde ikke Bjørndalen den samme tabben, og lot ham stikke relativt tidlig. Når en løper er så overlegen i en fellesstart så lukter det vondt langt vei. Jeg synes ikke det var severdig, men tragisk.

SAtire sarkasme eller whatever en direkte kritikk av fellesstarten som skandaløst nok dekker store deler av langrennsprogrammet i OL også, blant annet den kjære femmila blir ødelagt av at løperne skal gå samla fra start til mål. Er det en fellesstart hvor vi slapp å være vitne til dette, så var dette nettopp slakten i soldier hollow, men det måtte altså en dopa løper til for å splitte feltet...

wa11in
wa11inInnlegg: 4492
01.02.10 18:21
Bacary: Umenneskelig rykk da. 

Forklar hvordan doping forbedrer rykket er du grei.. Bloddoping øker kapasiteten, Northugs medfødte rykk har ingenting med doping å gjøre.

Litotes
LitotesInnlegg: 33060
01.02.10 21:16
wa11in: Northugs medfødte rykk har ingenting med doping å gjøre.

Er det din påstand at en ikke kan forbedre spurtegenskaper ved hjelp av doping? På noen som helst måte? I så fall er det en meget sjeldent unntak, en kan jo forbedre det meste annet. Har vondt for å tro at dette kan være tilfellet.

hotkeg
hotkegInnlegg: 7000
02.02.10 10:35
Bacary: den kjære femmila blir ødelagt av at løperne skal gå samla fra start til mål. Er det en fellesstart hvor vi slapp å være vitne til dette, så var dette nettopp slakten i soldier hollow, men det måtte altså en dopa løper til for å splitte feltet...

Hva er det som er så fantastisk med et splittet felt?

Jo mer splittet feltet er, jo mer dalende er spenningskurven. Motsatt; jo mindre splittet, jo mer stigende er spenningskurven. Dette burde vel være enkel logikk?

Merk at dette eksempelet utelukker sammenlikning med intervallstart. Fordi intervallstart med dagens regler ikke er et mulig utfall av en 3 mil eller 5 mil (for herrer). Men det synes å være en tendens at de som foretrakk den tradisjonelle intervallstarten i størst grad setter pris på fellesstarten når feltet så tidlig som mulig, og mest mulig, splittes opp. Kan dette være en riktig observasjon?

Dopet eller ikke, "slakten i Soldier Hollow" fremstår for meg som tidenens antiklimaks.

Litotes
LitotesInnlegg: 33060
02.02.10 11:28
hotkeg: Jo mer splittet feltet er, jo mer dalende er spenningskurven. Motsatt; jo mindre splittet, jo mer stigende er spenningskurven. Dette burde vel være enkel logikk? Merk at dette eksempelet utelukker sammenlikning med intervallstart. Fordi intervallstart med dagens regler ikke er et mulig utfall av en 3 mil eller 5 mil (for herrer). Men det synes å være en tendens at de som foretrakk den tradisjonelle intervallstarten i størst grad setter pris på fellesstarten når feltet så tidlig som mulig, og mest mulig, splittes opp. Kan dette være en riktig observasjon?

Et samlet felt er det minst spennende - et gedigent gjesp. Det skjer overhodet ingenting av interesse før spurten. Hvilken plass folk har i feltet er revnende likegyldig. Først de siste par kilometrene er det noe poeng i å følge med på hvor i feltet folk befinner seg.

Om noen rykker fra i front og forblir foran er det heller ikke spesielt spennende, men alt er bedre enn et samlet felt. Spesielt siden en da når en ser på et samlet felt i alle fall kan tenke "Kanskje noen rykker fra denne gangen, det skjedde jo faktisk der og der". Hvis det hadde vært vanskeligere å henge kunne vi kanskje fått folk som rykket fra ordentlig men senere ble tatt igjen, noe som ville gitt en helt ny dimensjon til en fellesstart, men i langrenn virker det å være utopi for alle distanser kortere enn Vasaloppet (med forbehold for de andre langløpene som f.eks Marcialonga, som jeg aldri har kikket på). Og siden jeg alltid har rangert Vasaloppet langt bak alle intervallstarter så ville selv denne vesentlige forbedringen være langt unna å få fellesstarten opp på intervallstartens underholdningsverdi.

For meg er det like aktuelt å se hele OL-fellesstarten live som det er å følge med på VM i Cricket. Ikke fordi noe er vesentlig galt med Cricket, nok av folk som liker sånt, men det er ikke noe for meg. Langrenn intervallstart, derimot, var min absolutte favorittgren av all idrett.

Bacary
BacaryInnlegg: 18067
02.02.10 14:22
hotkeg: Hva er det som er så fantastisk med et splittet felt? Jo mer splittet feltet er, jo mer dalende er spenningskurven. Motsatt; jo mindre splittet, jo mer stigende er spenningskurven. Dette burde vel være enkel logikk? Merk at dette eksempelet utelukker sammenlikning med intervallstart. Fordi intervallstart med dagens regler ikke er et mulig utfall av en 3 mil eller 5 mil (for herrer). Men det synes å være en tendens at de som foretrakk den tradisjonelle intervallstarten i størst grad setter pris på fellesstarten når feltet så tidlig som mulig, og mest mulig, splittes opp. Kan dette være en riktig observasjon? Dopet eller ikke, "slakten i Soldier Hollow" fremstår for meg som tidenens antiklimaks.

Altså hvis fellesstarten skal være interessant før det gjenstår 1 km, må det skje ting underveris. Det er dørgende kjedelig å se på 20-30 mann gå samlet i 29 km, eller 49 km før vinneren er kåret.

I intervallstart, er det verdt å følge med fra starten av. En stor stor skandale at det fremdeles gåes fellesstart også i dette OL. 

Fellesstarten på tremila i soldier hollow ble et spennende og underholdende løp, i hvertfall om plassene 2-6...Muhlegg som var gjennomdopet orket å kjøre så hardt at feltet ble sprengt.

(Innlegget ble redigert 02.02.10 14:24)

wa11in
wa11inInnlegg: 4492
02.02.10 19:47
Litotes: Er det din påstand at en ikke kan forbedre spurtegenskaper ved hjelp av doping? På noen som helst måte? I så fall er det en meget sjeldent unntak, en kan jo forbedre det meste annet. Har vondt for å tro at dette kan være tilfellet.

"Er det din påstand at en ikke kan forbedre spurtegenskaper ved hjelp av doping?"

- Både ja og nei. Spurtegenskapene kan selvsagt forbedres, da man kan trene hardere med "bedre" blod, men det er først og fremst andre aspekter som forbedres ved bruk av doping.

Det vi snakket om var Northugs fantastiske rykk/spurt. Dersom disse egenskapene skal være et resultat av doping, må Northug ha dopet seg systematisk siden han var 16-17 år, noe jeg ser på som svært usannsynelig.

" I så fall er det en meget sjeldent unntak, en kan jo forbedre det meste annet"

- Kan man egentlig det? Toppfart har mye med teknikk å gjøre, så her blir doping mer en indirekte faktor.(Man kan trene hardere økter i høyhastighetsteknikker som f.eks. d.dans). Doping gjør fint lite annet enn å forbedre kapasiteten, noe som gjør det lite trolig at Northug er dopet.

Litotes
LitotesInnlegg: 33060
02.02.10 21:11
wa11in: - Både ja og nei. Spurtegenskapene kan selvsagt forbedres, da man kan trene hardere med "bedre" blod, men det er først og fremst andre aspekter som forbedres ved bruk av doping. Det vi snakket om var Northugs fantastiske rykk/spurt. Dersom disse egenskapene skal være et resultat av doping, må Northug ha dopet seg systematisk siden han var 16-17 år, noe jeg ser på som svært usannsynelig.

Jeg presiserer at jeg ikke prøver å mistenkeliggjøre Northug, men at det ikke skal være mulig å jukse anser jeg for lite sannsynlig. Spørsmålet er om det ene jukset slår det andre i hjel - altså at bedre rykk vil gi dårligere utholdenhet. Vet for lite om dop til å si noe sikkert, men at dop kan hjelpe på toppfarten kan det være liten tvil om. Bare spør Ben Johnson, Marion Jones osv. osv.

mashadar2
mashadar2Innlegg: 14830
02.02.10 21:45
Bacary: Altså hvis fellesstarten skal være interessant før det gjenstår 1 km, må det skje ting underveris. Det er dørgende kjedelig å se på 20-30 mann gå samlet i 29 km, eller 49 km før vinneren er kåret. I intervallstart, er det verdt å følge med fra starten av. En stor stor skandale at det fremdeles gåes fellesstart også i dette OL.  Fellesstarten på tremila i soldier hollow ble et spennende og underholdende løp, i hvertfall om plassene 2-6...Muhlegg som var gjennomdopet orket å kjøre så hardt at feltet ble sprengt.

Først og fremst er det på herresiden at feltet stort sett er samlet helt til den siste kilometeren. Opplever at fellestarter for kvinner er morsommere og mer spennende siden det ofte går tidlige rykk som sprenger feltet. Men dette er vel kanskje fordi nivåforskjellene er større på kvinnesida enn på herresida.

Ellers er jeg helt enig i at det er blitt for mye fellesstarter i OL og VM, smått skandaløst at det kun gås én intervallstart. Reagerer også litt på at stort sett den eneste distansen som gås i intervallstart i v-cupen er 15 km (10 km for kvinner). 3- og 5-mil gås jo nå kun i fellesstart, noe som er veldig synd. Så lenge det er slik vil vi aldri igjen få oppleve thrillere som 5-mila i Nagano-OL f.eks.

Ellers er det jo Kollen-5-mila da, som har bevart en siste rest av den gode gamle langrennssporten, også mtp at det gås sløyfer som er lengre enn 5 km. Men nå skal de vel begynne med fellesstart der også...

(Innlegget ble redigert 02.02.10 21:48)

mashadar2
mashadar2Innlegg: 14830
02.02.10 21:58

For å pense tilbake på det opprinnelige temaet for denne tråden så skal Mühlegg i det minste ha at han bidro indirekte til at dette ble en av de bedre og mer spennende (om de øvrige pallplassene) fellesstartene jeg har sett. Rykket hans gjorde at farten i feltet ble høy, og det ble splittet opp i mindre grupperinger, og sølv- og bronsekampen var intens og spennende gjennom hele løpet.

Men den endelige seierspallen med Mühlegg, Hoffmann og Botvinov stinket, det er jo klart...

(Innlegget ble redigert 02.02.10 22:00)

fifa09
fifa09Innlegg: 886
02.02.10 22:52
THE_ELECTRON: Er det kanskje slik at bare utøvere med en bestemt type teknikk er dopet?

Ukjent for ordet arbeidsøkonomi?

Andyalsgaard
AndyalsgaardInnlegg: 32
02.02.10 22:54

Personlig tror jeg per elofsson ikke ødelag seg etter dop johann sitt rykk på 30km. Han vant jo vm året etter. Men derimot tror jeg han overtrente seg med å skulle være best og slå andre utøvere som ikke var rene. Men det er en vurdering han gjorde da jeg ikke har sett noen norske utøvere gå på den smellen han gjorde.

Jeg likte elofsson veldig bra og håpte han skulle gjøre comeback men slik ble det ikke.

Tilbake til noe annet. Jeg personlig syntes bauer minner meg litt om muhlegg når jeg ser tilbake på dette. dog mye bedre teknikk men uansett det bauer har vist meg når han først gjør noe så er det helt vanvittig. Han er stålmanden og håper for guds skyld han blir tatt, hvis han er dopet! (noe jeg har trodd han er siden første sesongen han vant tour de ski)

 

Nå får vel jeg som alle andre masse pepper får det siste her men det er min mening:)

wa11in
wa11inInnlegg: 4492
02.02.10 23:14
Litotes: Vet for lite om dop til å si noe sikkert, men at dop kan hjelpe på toppfarten kan det være liten tvil om. Bare spør Ben Johnson, Marion Jones osv. osv.

Både Jones og Johnson brukte steroider, noe som er litt annerledes enn bloddoping alá EPO. Jones brukte EPO mot slutten av sin karriere, men det var steroidene som sikret henne gullmedaljene rundt årtusenskiftet. Jones brukte THG, mens mange andre eksplosivitetsutøvere har blitt tatt for bl.a. nandrolon. Dersom Northug hadde brukt noe tilsvarende ville han neppe kunne konkurrert så mye som de gjør, og ei heller hevdet seg over lengre distanser, da muskelmassen ville ha tatt opp for mye vekt.

hotkeg
hotkegInnlegg: 7000
02.02.10 23:35
mashadar2: Ellers er jeg helt enig i at det er blitt for mye fellesstarter i OL og VM, smått skandaløst at det kun gås én intervallstart.

For ordens skyld så er det bare 2 fellesstarter i OL: 30 og 50 km. Det er 1 mer enn intervallstarter.

Så når man sier at det er "alt for mange/mye" fellesstarter i OL refererer man det til antallet 2. Altså en svært lite presis formulering. Hva vil ikke være "alt for mange/mye"? 1 kanskje?

Xenofex
XenofexInnlegg: 2767
03.02.10 00:54
hotkeg: For ordens skyld så er det bare 2 fellesstarter i OL: 30 og 50 km. Det er 1 mer enn intervallstarter.

Selv om langrenn strengt talt burde vært over en viss lengde, og at således sprint og lagsprint kanskje ikke burde falle inn under dette begrepet, så er dagens situasjon slik at FIS og IOC dessverre anser disse øvelsene som en del av langrennssporten. Hvis vi også tar med stafetten er vi oppe i fem fellesstarter og bare én intervallstart.

Fra gammelt av (OL-88 og tidligere) bestod langrennsprogrammet av fire øvelser: 15km, 30km, og 50km som alle gikk i intervallstart, samt stafetten som gikk på samme vis som nå.

Det er en mer dramatisk endring av en idrett enn noen annen idrett jeg kan komme på, og spesielt tapet av kongedistansen, den opprinnelige langrennsøvelsen, femmila, er hardt å svelge for de fleste. Spesielt når resultatet av endringene er et fattigmanns sykkelritt.

(Innlegget ble redigert 03.02.10 00:59)

Kal-x
Kal-xInnlegg: 151
03.02.10 01:41
wa11in: Northugs medfødte rykk har ingenting med doping å gjøre.

Helt enig. Men de som egner seg til både rykk, press, og støt - og i tillegg markløft - er nesten alltid dopa.

Litotes
LitotesInnlegg: 33060
03.02.10 09:46
hotkeg: For ordens skyld så er det bare 2 fellesstarter i OL: 30 og 50 km. Det er 1 mer enn intervallstarter.

Det er seks langrennsøvelser i OL. En av disse seks er intervallstart. I 1988 var det fire langrennsøvelser. Tre av disse fire var intervallstart. Intervallstart har gått fra 75% til 16,67%. Der ligger tragedien.

Problemet er altså at det er altfor lite intervallstart. Om en kunne maktet tre intervallstarter på 15, 30 og 50 km og i tillegg to fellesstarter ville det forsåvidt vært akseptabelt, men om programmet da blir for tøft er det fellesstartene det bør kuttes ned på.

hotkeg
hotkegInnlegg: 7000
03.02.10 10:28

Litotes og Xenofex: Det jeg mener, er at under dagens rammer for langrenn, så er forholdet intervall-/ fellestart 1:2, ikke mer ujevnt enn at det er feil å si "alt for lite" intervallstart. I tillegg gås det fortsatt flere intervallstarter enn fellestarter i løpet av en sesong (mesterskap inkludert).

Det dere antaklig mener er at 1 intervallstart er for lite, sammenliknet med 80 og 90 tallet da man gikk 3. Men underveis glemmer dere at sporten har forandret seg siden den gang. Øvelsene er ikke de samme lenger. Så egentlig er det ikke antallet intervall- eller fellesstarter dere misliker, men hele endringen av sporten.

Til slutt er jeg meget skeptisk til å kalle sprint og stafett for fellesstart. Det er helt fundamentale ulikheter i hvordan disse øvelsene gjennomføres. Så hvis man synes at 1 intervallstart på 6 øvelser er for lite, så er det ikke bare på bekostning av fellesstart, men alle endringer i sporten totalt sett.

Men så er det jo slik at uansett hva man velger kaller det ene og det andre for, så ender noen opp med å savne gamle dager. Det kan ikke forandres på ved triksing med ord.

Likevel klare jeg ikke å forhindre å bli irritert når nostalgikere skal ha det til at fellesstarten har overtatt for intervallstarten. Som Xenofex helt feil sier; "...er vi oppe i fem fellesstarter og bare én intervallstart."

Mesterskapsprogrammet i langrenn ser slik ut fordelt på øvelsenes konkurranseform:
2 stafetter
1 sprint
1 intervallstart
2 fellsstarter

Jeremiah
JeremiahInnlegg: 1229
03.02.10 10:50

Kanskje det kunne vært en mulighet å dele VM i 2 deler for å få plass til flere øvelser? Omtrent som på skøyter, bare ikke med denne overfloden av kombinasjoner EM/VM/OL/allround/enkeltdistanser/sprint...

Etter å ha sett opptak fra gamle mesterskap må jeg bare si at jeg virkelig savner intervallstart som er lengre enn 15 km. Uansett hvordan man vrir på saken så er det et hull i programmet.

hotkeg
hotkegInnlegg: 7000
03.02.10 10:56
Jeremiah: Uansett hvordan man vrir på saken så er det et hull i programmet.

Det kan tenkes at det er et hull, eller flere. Endringer/tilføringer er alltid spennende å diskutere, men hvisse endringer er bestandig nødt til å være på bekostning av noe annet. Så du kan like gjerne snu på flisa og si at det gamle programmet savnet fellesstarten.

Litotes
LitotesInnlegg: 33060
03.02.10 11:27
hotkeg: Litotes og Xenofex: Det jeg mener, er at under dagens rammer for langrenn, så er forholdet intervall-/ fellestart 1:2, ikke mer ujevnt enn at det er feil å si "alt for lite" intervallstart. I tillegg gås det fortsatt flere intervallstarter enn fellestarter i løpet av en sesong (mesterskap inkludert). Det dere antaklig mener er at 1 intervallstart er for lite, sammenliknet med 80 og 90 tallet da man gikk 3. Men underveis glemmer dere at sporten har forandret seg siden den gang. Øvelsene er ikke de samme lenger. Så egentlig er det ikke antallet intervall- eller fellesstarter dere misliker, men hele endringen av sporten.

Fellesstart langrenn er en lite interessant idrett. Derfor fokuserer jeg på det som har skjedd med idretten jeg elsker, langrenn intervallstart.

I løpet av en sesong gås det nå kanskje 150 km med intervallstart. På 90-tallet var det langt over det dobbelte.

De tre intervallstartene i mesterskap har blitt til én. Vi er like begeistret for det som sykkelfansen ville vært om TdF, Giroen og Vueltaen også ble til én - og da er det bare Vueltaen som blir igjen. De to mest interessante er vekk. Erstatningen er ingen egentlig erstatning. Det hjelper ikke en fotballfan at de sender mer futsal. Det hjelper ikke en fan av skihopp at de sender mer kombinert. Det hjelper ikke en fan av langrenn intervallstart at de sender mer sprint og fellesstart - selv om noen hvert sted sikkert liker begge deler.

hotkeg
hotkegInnlegg: 7000
03.02.10 11:42
Litotes: Erstatningen er ingen egentlig erstatning. Det hjelper ikke en fotballfan at de sender mer futsal. Det hjelper ikke en fan av skihopp at de sender mer kombinert. Det hjelper ikke en fan av langrenn intervallstart at de sender mer sprint og fellesstart - selv om noen hvert sted sikkert liker begge deler.

Jeg skjønner. Så i dine øyne er det som kalles langrenn i dag noe annet enn det som du kalte langrenn før. Jeg kondolerer.

(Innlegget ble redigert 03.02.10 11:42)

Bacary
BacaryInnlegg: 18067
03.02.10 11:43

Er det i det hele tatt et eneste langrenn i årets OL som gåes i intervallstart? Kan ikke finne noen i programmet på OL-forumet..Kan det være 10 og 15 km?

Er jo uansett på hode og ræva at det er akkurat de som gås i intervallstart. SKulle noe vært fellesstart så kunne de like gjerne tatt de kortere distansene...

(Innlegget ble redigert 03.02.10 11:47)

Xenofex
XenofexInnlegg: 2767
03.02.10 11:45
hotkeg: Likevel klare jeg ikke å forhindre å bli irritert når nostalgikere skal ha det til at fellesstarten har overtatt for intervallstarten. Som Xenofex helt feil sier; "...er vi oppe i fem fellesstarter og bare én intervallstart."

Stafetter og sprinter går ut på at løperne eller lagene starter side ved side, og at første mann i mål vinner. Hvorvidt det går under begrepet fellesstart kan jo hver enkelt få bestemme i eget hode. Det kan likevel ikke betviles at de i alle fall ikke er intervallstart.

Tre intervallstarter har blitt til én, de to beste er blitt borte, og bare den "minst interessante" er tilbake. Synes man er berettiget til å være forbannet når noen har forandret en idrett så grunnleggende, uten å bli karakterisert som en håpløs nostalgiker av den grunn.

(Innlegget ble redigert 03.02.10 11:48)

Xenofex
XenofexInnlegg: 2767
03.02.10 11:57
Bacary: Er det i det hele tatt et eneste langrenn i årets OL som gåes i intervallstart? Kan ikke finne noen i programmet på OL-forumet..Kan det være 10 og 15 km?

10 km damer og 15 km menn er de eneste distansene som gås i intervallstart, ja. Om en ser bort fra sprintprologen, selvsagt...

hotkeg
hotkegInnlegg: 7000
03.02.10 12:05
Xenofex: Synes man er berettiget til å være forbannet når noen har forandret en idrett så grunnleggende, uten å bli karakterisert som en håpløs nostalgiker av den grunn.

Jeg håper ikke du mener jeg ikke gir deg denne rettigheten som du ber om. Og jeg håper ikke at du synes jeg karakteriserer deg som håpløs nostalgiker.

Nostalgiker er du per definisjon. Du har positive assosiasjoner til en fortid der ting var annerledes. Håpløs-delen har du funnet på selv.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg