Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Johaug testet positivt

NYTT TEMA
knut_m
knut_mInnlegg: 1569
21.04.17 16:10
Gorback: Hvorfor sitter Johaug og faker gråt om hun sier sannheten? Selvsagt så beviser ikke dette alene noe som helst, men det er ett av en lang smørbrødliste med indisier som taler imot henne, kroppspråk er bare en av spikrene i kista.

Problemet med denne smørbrødlisten din er at den er full av påståtte indisier som i virkeligheten ikke peker i noen bestemt retning i det hele tatt når det gjelder sakens omstendigheter. Det er forskjell på en lang liste med indisier som peker i en bestemt retning og en lang rekke med svada som ikke peker i noen retning i det hele tatt.

Du tror at hun ikke var lei seg fordi du ikke så noen tårer da hun gråt og dette forklarer du med at hun hadde dopet seg med vilje. Men faktum er at uansett hvordan hun hadde fått i seg clostebol, så stod hun overfor en stor personlig katastrofe etter å ha avlagt positiv dopingprøve, så det er ingen logikk i at fraværet av tårer taler for at hun hadde dopet seg med vilje. Det kan like gjerne være slik at fraværet av tårer skyldtes vissheten om at hun aldri hadde gått inn for å gjøre noe galt og håpet om at hun derfor skulle slippe unna. For å anvende din egen argumentasjon, føyer dette seg da inn i en lang smørbrødliste med indisier som taler for Johaug.

knut_m
knut_mInnlegg: 1569
21.04.17 16:16
staaalisen: Om det er noe som er fullstendig feil, så er det dine utlegninger her. Johaug-saken er jus, ikke politikk. Det betyr at det skal finnes en juridisk, og ikke en politisk løsning. Til det må eksisterende lovverk legges til grunn, og ikke utenforstående forhold.

Det virker ikke som om du har det ringeste begrep om hva det er snakk om her. Det eksisterende lovverk er nettopp det jeg legger til grunn. WADA-koden er tydelig på at beviskravet for utøveren er sannsynlighetsovervekt. Sannsynlighetsovervekt er et entydig begrep som har samme mening i jus som i politikk og i matematikk generelt. Sannsynlighetsovervekt er det samme som sannsynlighet større enn 0.5 og er helt sammenlignbart med det å få flertall i et demokrati. At du ikke forstår dette sier bare noe om deg selv og din begrensede forståelse av temaet.

knut_m
knut_mInnlegg: 1569
21.04.17 16:22
staaalisen: Norsk rett la som kjent til grunn at Johaugs tilpassede forklaring var det eneste mulige faktum.

Dette er en løs påstand fra din side som du ikke har begrunnet. Hvordan vet du at domsutvalget i norges idrettsforbund la til grunn noe mer enn at Johaugs tilpassede forklaring var tilfredsstillende sannsynliggjort? Kan du komme med noen referanser/sitater som viser dette? Jeg vet naturligvis at du ikke kan det, så her har du ikke oppnådd noe mer enn å undergrave din egen troverdighet.

Min forståelse er at man godtok forklaringen fordi den møtte beviskravet om sannsynlighetsovervekt uten at på noen måte ble utelukket at det kunne være andre mulige faktum.

knut_m
knut_mInnlegg: 1569
21.04.17 16:24
Gorback: Alt tyder på at hun endrer forklaring fra hva som kom frem på første pressekonferansen.

Hva er det som er endret. Jeg siterte det jeg trodde du siktet til og der er det ingen eksplisitte endringer. Hvilke endringer er det du snakker om?

Gorback
GorbackInnlegg: 2205
21.04.17 16:46
knut_m: Hva er det som er endret. Jeg siterte det jeg trodde du siktet til og der er det ingen eksplisitte endringer. Hvilke endringer er det du snakker om?

Store aapne saar paa leppa i Seiser => IKKE aapne saar i Seiser + endring av focus til andre ting som diare etc. Bare fortsett med dine ad-hoc bortforklaringer det biter ikke paa meg; totalbildet alle indisiene tatt i betraktning tilsier at dette dreier seg om forsettlig DOPING og ikke uheldige omstendigheter, men alle kan faa tro hva de vil for min del...

Gorback
GorbackInnlegg: 2205
21.04.17 16:55
Felice_Gimondi: Samme mistanke er for øvrig også gjeldende for sakene til Valen, Wigernæs og Hattestad selv om de alle har sluppet straff av ulike årsaker. Spesielt koffeinsakene til Valen og Wigernæs er et makkverk av påfunn for å dekke til koffeinbruk. Han ene franske treneren nede i området hvor Valen kommer fra har jeg fra sikre kilder pusha koffeintabletter på hele hurven han har trent på toppnivå i tider hvor det har vært både lovlig og ulovlig. Uetisk i alle tilfeller og ikke bra for kroppen i lengden å svi av koffein på harde sykkelritt.

Nordmenn er verdensmestre i aa faa egne dopingtatte utoevere "off-the-hook" og Hattestad slapp unna paa en prosedyrefeil grunnet at laboratoriet i Nederland aapnet B-proeven uten hennes tilstedevaerelse, kun med hennes advokat tilstede. Hattestad skyldte paa spising av kylling men det har vaert regnet at hun maatte ha spist minst 200 kilo nandrolonforurenset  kylling umiddelbart foer testen for aa ha disse verdiene i urinen.

 

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
21.04.17 19:06
Framsynt: Hva har din stemmerett med saken å gjøre?

Tja, jeg kan skjønne med din brune tankegang at du ikke skjønner hva man gjør i valg, men der gir man sin stemme og slutter opp om demokrati, du vet, sånne fundamentale prinsipper utbredt i Norge og i vesten, slike du påstår enkelte er imot.

Da burde du vært såpass kjapp i skolten at du forstod sammenhengen mellom å stemme to steder og det å slutte opp om et vestlig etablert system og slutte opp om en måte å styre på siden du så skakkjørt hevder man er i mot disse samfunnene.

Ikke spesielt smart er du fabulator..

Jeg har for øvrig stemt i flere farger.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 19:09)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5138
21.04.17 19:58
Felice_Gimondi: Da burde du vært såpass kjapp i skolten at du forstod sammenhengen mellom å stemme to steder og det å slutte opp om et vestlig etablert system og slutte opp om en måte å styre på siden du så skakkjørt hevder man er i mot disse samfunnene. Ikke spesielt smart er du fabulator.. Jeg har for øvrig stemt i flere farger.

Du ser ut til å være en meget forvirret person som er mest opptatt av å titulere meg det ene og det andre.

Det er ingen sammenheng mellom å være antivestlig og antinorsk - med oppslutning i valg (smartingen). Dere stemmer som bare det på SV og AP osv.
- du vet dem som kun taler negativt om Vesten og er veldig entusiastiske til "visse" mennesker fra andre verdensdeler som har gjort Europa til arnested for terror.

Akkurat de samme folkene er "tilfeldigvis" negativ til alt som er typisk norsk. Langrenn og Johaug representerer således noe av det verste de vet om.

Som deg er han rett over deg også et godt eksempel på denne sammenhengen.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 19:59)

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
21.04.17 20:16
Framsynt: Det er ingen sammenheng mellom å være antivestlig og antinorsk - med oppslutning i valg (smartingen). Dere stemmer som bare det på SV og AP osv. - du vet dem som kun taler negativt om Vesten og er veldig entusiastiske til "visse" mennesker fra andre verdensdeler som har gjort Europa til arnested for terror.
Akkurat de samme folkene er "tilfeldigvis" negativ til alt som er typisk norsk. Langrenn og Johaug representerer således noe av det verste de vet om.

Her prater du pisspreik fra ende til annen.

Ikke støtter du opp om de samme vestlige og norske samfunn ved å hevde at andre politiske motstandere ikke er legitime og er negative til "vesten". Å ikke anerkjenne politiske partier og motstandere på den måten du gjør har ingen forankring i de samme systemene du hevder du kjemper for. Tåler du ikke politiske meningsmotstandere så er det ikke de du peker på som er med på å bygge ned, men deg selv. 

Det er bare pisspreik å snakke om politiske motstandere på denne måten.

Udemokratisk viss vass er det du holder på med.

Det første vi i vesten gjør for øvrig når vi skal "rydde opp" rundt forbi er å avholde valg i de skakkjørte landene som man roter rundt i. Så da kan du jo lure på om deltakelse i valg har noe med å slutte seg til et slikt system eller ikke. Demokrati basics har du filla peiling på. 

Politikk kan du for øvrig diskutere annet sted og her burde forumpolitiet arrestert deg allerede da de første kommentarene dine kom.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 20:23)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5138
21.04.17 23:23
Felice_Gimondi: Her prater du pisspreik fra ende til annen. Ikke støtter du opp om de samme vestlige og norske samfunn ved å hevde at andre politiske motstandere ikke er legitime og er negative til "vesten". Å ikke anerkjenne politiske partier og motstandere på den måten du gjør har ingen forankring i de samme systemene du hevder du kjemper for. Tåler du ikke politiske meningsmotstandere så er det ikke de du peker på som er med på å bygge ned, men deg selv.  Det er bare pisspreik å snakke om politiske motstandere på denne måten. Udemokratisk viss vass er det du holder på med. Det første vi i vesten gjør for øvrig når vi skal "rydde opp" rundt forbi er å avholde valg i de skakkjørte landene som man roter rundt i. Så da kan du jo lure på om deltakelse i valg har noe med å slutte seg til et slikt system eller ikke. Demokrati basics har du filla peiling på.  Politikk kan du for øvrig diskutere annet sted og her burde forumpolitiet arrestert deg allerede da de første kommentarene dine kom.

Ordbruken og retotikken er slagordpreget og lettgjenkjennelig fra venstreradikale miljø. "Pisspreik" er fremdeles populært og negativitet til Vestens "innblanding" sier det meste. Men - mat skal dem fremdeles ha, eller hva?

Politikk bør diskuteres i dertil egnede forum, enig, men jeg kan ikke la være å more meg litt over de sedvanlige sammenhengene.

staaalisen
staaalisenInnlegg: 4289
21.04.17 23:46
bhros: Jeg skal dog la det bli med dette.

Jeg også. Men først må jeg rydde opp i åpenbare misforståelser. Jeg valgte en dansebandtekst for å vise hva gråt uten tårer kan bety.

Svaret på Johaug-saken finnes ikke der, men det er også snakk om troverdighet og tillit. Og der sviktet det for Johaug.

Nå var det ikke en hvilken som helst dansebandtekst jeg viste til.  Gråt inga tårar er kåret til Tidenes dansbandmelodi i Sverige(=Norden), og den har også vunnet tittelen Det 20. århundrets beste dansbandmelodi. Tekst og melodi er skrevet av en mann från Norrland, og verket har gjort han til mangemillionær. Det er fullt ut fortjent.

bhros
bhrosInnlegg: 11237
22.04.17 01:01
staaalisen: Nå var det ikke en hvilken som helst dansebandtekst jeg viste til.

Jeg kommenterte din påstand mht danseband. Ikke tekster.

bhros
bhrosInnlegg: 11237
22.04.17 01:02
knut_m: Det kan like gjerne være slik at fraværet av tårer skyldtes vissheten om at hun aldri hadde gått inn for å gjøre noe galt og håpet om at hun derfor skulle slippe unna. For å anvende din egen argumentasjon, føyer dette seg da inn i en lang smørbrødliste med indisier som taler for Johaug.

Omtrent det samme som jeg prøvde å gi uttrykk for noe tidligere her. 

staaalisen
staaalisenInnlegg: 4289
22.04.17 02:42
bhros: Jeg kommenterte din påstand mht danseband. Ikke tekster.

Dansband er både tekst og musikk. Og Thorleifs er blant de største - trolig de aller største.

Men vi blir alle eldre. Dette er en link til  bandets siste konsert i Norge - de valgte seg Trondheim til å avslutte hos oss. Riktig en vakker og nostalgisk konsert var det. Alle de solide sangene ble sunget.

Du bryr deg sikkert ikke om slikt, men dette er norsk og nordisk kultur. Musikk. (en del av vestlig kultur faktisk - jeg må presisere det siden din meningsfelle her beskylder oss som kjemper mot doping for svik og antivestlige holdninger)!!
!!!!!

(Innlegget ble redigert 22.04.17 02:51)

Felice_Gimondi
Felice_GimondiInnlegg: 6653
22.04.17 10:15
Framsynt: Ordbruken og retotikken er slagordpreget og lettgjenkjennelig fra venstreradikale miljø. "Pisspreik" er fremdeles populært og negativitet til Vestens "innblanding" sier det meste. Men - mat skal dem fremdeles ha, eller hva?

Tja, heller den enn den brune retorikken din.

Jeg stemmer for øvrig flere farger enn rødt så teoriene dine har like fint hold som hitler sine. De feilkonklusjonene dine er gjort så mange ganger før av flere generasjoner før deg, de var like feil da som nå.

(Innlegget ble redigert 22.04.17 10:17)

knut_m
knut_mInnlegg: 1569
22.04.17 13:28
Gorback: Store aapne saar paa leppa i Seiser => IKKE aapne saar i Seiser + endring av focus til andre ting som diare etc. Bare fortsett med dine ad-hoc bortforklaringer det biter ikke paa meg; totalbildet alle indisiene tatt i betraktning tilsier at dette dreier seg om forsettlig DOPING og ikke uheldige omstendigheter, men alle kan faa tro hva de vil for min del...

Her vil det gjøre seg med noen sitater/referanser som viser at det du kommer med ikke bare er rent oppspinn. Kan du sitere Johaug på at hun hadde store åpne sår på leppa i Seiser? Hvis hun har sagt det, må da du kunne sitere henne på det. Hvorfor gjør du da ikke det? Dette føyer seg bare inn i en lang liste av indisier som peker i retning av at du ikke har noe å fare med.

knut_m
knut_mInnlegg: 1569
22.04.17 13:39
Gorback: Nordmenn er verdensmestre i aa faa egne dopingtatte utoevere "off-the-hook" og Hattestad slapp unna paa en prosedyrefeil grunnet at laboratoriet i Nederland aapnet B-proeven uten hennes tilstedevaerelse, kun med hennes advokat tilstede. Hattestad skyldte paa spising av kylling men det har vaert regnet at hun maatte ha spist minst 200 kilo nandrolonforurenset  kylling umiddelbart foer testen for aa ha disse verdiene i urinen.

Du mener kanskje at dette også er et indisium som taler imot Johaug, eller hvorfor nevner du egentlig dette? At Trine Hattestad mest sannsynlig dopet seg med vilje er noe de fleste forstår om de ser på saken, men jeg kan ikke se at dette har noe som helst med Johaug å gjøre. At noen idioter i et laboratorium ikke greier å følge noen enkle prosedyrer slik at en juksemaker ender med å gå fri er selvsagt ikke bra, men det har ikke skjedd i Johaug-saken, har det vel? Enda et indisium på at du ikke har noe å fare med, altså. Totalbildet som tegnes av deg her begynner å bli ganske stygt. Du har jo ikke noe konkret og relevant å komme med.

Khan
KhanInnlegg: 241
22.04.17 15:31

hmm

Gorback
GorbackInnlegg: 2205
22.04.17 18:34
knut_m: Her vil det gjøre seg med noen sitater/referanser som viser at det du kommer med ikke bare er rent oppspinn. Kan du sitere Johaug på at hun hadde store åpne sår på leppa i Seiser? Hvis hun har sagt det, må da du kunne sitere henne på det. Hvorfor gjør du da ikke det?

Heh, du befinner deg i en bortforklaringsboble som jo er ganske typisk i saker der nordmenn er involvert, hvor man vrenger og vrir paa alle de halmstraaene man kan finne for aa proeve aa vise at en eller annen nordmann allikevel ikke er skyldig selv om bevisene mot dem er ganske overveldene; Moland/French i Kongo, narkotatt bestemor i Ecuador, alle bevisene vris og vrenges for aa vise at disse allikevel ikke har gjort noe galt og i bunn og grunn er korsfestede og uskyldige offerlam!

Dette er hva Johaug sa paa den foerste pressekonferansen;

"Det hele startet i Seiser Alm. Det var varmt og jeg fikk solstikk tredje dagen, noe som førte til at jeg også forbrant undersiden på leppen min. Jeg fikk store åpne sår. Det var veldig vondt, og det var stor smerte."  

Hvor sier Johaug at hun snakker om Livigno her? - det gaar ganske klart frem fra sammenhengen at dette er noe som skjer i Seiser Alm. Naa bortforklarer du dette til at hun egentlig snakket om Livigno i den delen jeg har understreket og det er vel typisk for bortforklaringsmakeriet fra Johaugleiren.

(Innlegget ble redigert 22.04.17 18:37)

Gorback
GorbackInnlegg: 2205
22.04.17 18:44
knut_m: Du mener kanskje at dette også er et indisium som taler imot Johaug, eller hvorfor nevner du egentlig dette?

Hvorfor svarer du paa dette naar det var en kommentar til en annen debattant og ikke relatert til indisiediskusjonen som jeg har med deg?

- Totalbildet av deg har jeg hatt lenge, saa la oss gjoere en avtale; i fremtiden skal jeg avstaa fra aa kommentere dine innlegg om du gjoer det samme saa har vi en deal om gjensidig IGNORE.

HLund
HLundInnlegg: 5928
22.04.17 18:58
Gorback: Moland/French i Kongo,

Av alle saker du kunne bruke som eksempel er kanskje det noe av det verste/dårligste eksempelet du kunne kommet med...

Gorback
GorbackInnlegg: 2205
22.04.17 19:03
HLund: Av alle saker du kunne bruke som eksempel er kanskje det noe av det verste/dårligste eksempelet du kunne kommet med...

-Selvsagt drepte de vel ikke den sjåføren på gutteturen sin neeeeida...

HLund
HLundInnlegg: 5928
22.04.17 19:52
Gorback: Selvsagt drepte de vel ikke den sjåføren på gutteturen sin neeeeida...

Jeg har ingen aning eller har ingen formening om de var skyldige eller ei, men leser man rettsloggene (for begge sakene), så er det ganske åpenbart at de ikke hadde mye sjanse til å bli frifunnet om de var uskyldige for å si det sånn..Nærmere definisjonen på skinnprosess er det neppe mulig å komme. Nok en gang et svakt fundert poeng fra din side.

bhros
bhrosInnlegg: 11237
22.04.17 20:26
HLund: Jeg har ingen aning eller har ingen formening om de var skyldige eller ei,

Det er bare å spørre Gorback, han VET.  Her også.

Også om hvorvidt den ene slo ihjel den andre i fengselet.

(Innlegget ble redigert 22.04.17 20:29)

bhros
bhrosInnlegg: 11237
22.04.17 21:14
staaalisen: Dansband er både tekst og musikk. Og Thorleifs er blant de største - trolig de aller største.

He, he, du vrir deg unna som vanlig.Men hvem som er størst, vil være en smaksak. Ifølge deg de aller største, ikke bare blant de største.Vet ikke om det noen gang har vært en avstemming om dette?

Nok om det. Interessant at du mener å kjenne min musikksmak.

Det er fullstendig uinteressant i denne tråden (her også!), men den har jo uansett glidd fullstendig ut mht å holde seg til saken. Så jeg kan jo opplyse deg:
Hører gjerne på danseband, men KJØPER ikke mye slik musikk. Foretrekker god gammeldags country, f.eks. Johnny Cash, Jim Reeves, Emmylou Harris, Dolly Parton.  Ganske beslektet med danseband, forresten.

Liker også norsk folkemusikk. F.eks. "Hekla Stålstrenga", som har røtter fra mine hjemtrakter.

Så da vet du det. Du pleier riktignok å si at jeg mener noe annet enn det jeg skriver.....    :-)

Gorback
GorbackInnlegg: 2205
22.04.17 23:22

Tørre tårer er ganske universelt kroppsspråk for faking og finnes over hele verden. Istedet for å tørr-hulke og gni øynene frenetisk ville Johaug kanskje ha kommet bedre fra det om hun bare hadde signalisert gråt med fingrene som budeiene i videoen nedenfor!

- Legg merke til fingerspråket når de synger"Lloraré"(gråter)

 

knut_m
knut_mInnlegg: 1569
23.04.17 14:02
Gorback: Dette er hva Johaug sa paa den foerste pressekonferansen; "Det hele startet i Seiser Alm. Det var varmt og jeg fikk solstikk tredje dagen, noe som førte til at jeg også forbrant undersiden på leppen min. Jeg fikk store åpne sår. Det var veldig vondt, og det var stor smerte."   Hvor sier Johaug at hun snakker om Livigno her? - det gaar ganske klart frem fra sammenhengen at dette er noe som skjer i Seiser Alm. Naa bortforklarer du dette til at hun egentlig snakket om Livigno i den delen jeg har understreket og det er vel typisk for bortforklaringsmakeriet fra Johaugleiren.

Det sitatet du kommer med her er det samme som jeg presenterte tidligere. Johaug sier altså at det hele startet i Seiser Alm, hvilket for det første er konsistent med alt det andre hun har sagt og for det andre er bekreftet på andre måter. Mener du at dette er feil? Startet det ikke i Seiser Alm?

Du har ikke sitert Johaug på at hun sier at sårene dukket opp mens hun var i Seiser Alm, du har bare sitert henne på at hun var i Seiser Alm da det hele startet.

Det var i Seiser Alm hun ble solbrent på leppen, altså er det ingen tvil om at det var der det hele startet. Men det betyr ikke at det var der hun var da de åpne sårene gjorde seg gjeldende. Det tok flere dager før disse sårene var på sitt verste.

Jeg bortforklarer ikke noe som helst, jeg spurte bare om du kunne sitere Johaug på at hun sa hun fikk sårene i Seiser, noe du tydeligvis ikke kan. Det du kommer med av stråmannsargumentasjon tyder på at du ikke makter å komme med relevante argumenter. Jeg har ingen problemer med å innse at det finnes en god del råtne egg fra Norge (som alle andre land) og jeg har nylig gjort det klart overfor deg at jeg tror Trine Hattestad dopet seg med vilje, men at det ikke har noe med Johaug å gjøre. Når du nå kommer drassende med Moland og French, regner jeg med at det ikke er fordi du kan vise oss en selfie som Johaug tok mens hun smilte og pekte og på dopingadvarselen på Trofodermin-esken, så du later til å være ute på viddene her også. Jeg har aldri vridd eller vrengt på noen beviser, jeg forholder meg tvert imot nøkternt til alt av relevant informasjon som kommer frem. Og det som har kommet frem er at Johaug først sa at det hele startet i Seiser Alm og at hun senere presiserte at hun ikke fikk blødende sår før det hadde gått noen dager og i mellomtiden hadde de reist til Livigno. Det er ikke noe rart med dette, utenom din og enkelte andres vrangforestillinger om hva hun faktisk sa og ikke sa.

143808
143808Innlegg: 22
23.04.17 14:13
knut_m: Det var i Seiser Alm hun ble solbrent på leppen, altså er det ingen tvil om at det var der det hele startet. Men det betyr ikke at det var der hun var da de åpne sårene gjorde seg gjeldende.

Det var så vondt i Seiser Alm at hun diskuterte med legen på telefon om hun skulle reise tilbake til Norge. Kilde: Dette fortalte TJ på første pressekonferanse etter at hun ble tatt i doping.

staaalisen
staaalisenInnlegg: 4289
23.04.17 14:44
bhros: He, he, du vrir deg unna som vanlig.Men hvem som er størst, vil være en smaksak. Ifølge deg de aller største, ikke bare blant de største.Vet ikke om det noen gang har vært en avstemming om dette?
Nok om det. Interessant at du mener å kjenne min musikksmak.
Det er fullstendig uinteressant i denne tråden (her også!), men den har jo uansett glidd fullstendig ut mht å holde seg til saken. Så jeg kan jo opplyse deg:Hører gjerne på danseband, men KJØPER ikke mye slik musikk. Foretrekker god gammeldags country, f.eks. Johnny Cash, Jim Reeves, Emmylou Harris, Dolly Parton. Ganske beslektet med danseband, forresten.
Liker også norsk folkemusikk. F.eks. "Hekla Stålstrenga", som har røtter fra mine hjemtrakter.

Jeg har ombestemt meg. Mens vi venter på dommen, kan vi like godt diskutere musikk. Selv om mitt forsøk på å bruke en enkel dansebandtekst til å bringe kunnskap og innsikt til din forståelse av Johaug-saken, synes å ha falt i fisk.

Jeg kjøper heller ikke musikk mer. Bruker bare strømmetjenester som Spotify og Tidal. For deg som liker klassisk countrymusikk, vil det åpenbare seg en helt ny verden dersom du tar i bruk Spotify, for eksempel. Det er enkelt, last ned appen, sett et søk, og trykk play på den melodien du ønsker å høre.

Jeg hører en del på musikken til The Carter Family, de som startet det hele tilbake på 1920-tallet. Og som drev på helt frem mot år 2000, dvs. fra Grøttumsbråtens tid til Dæhlies. På youtube finnes også en god del av musikken deres, her fra en opptreden i København i 1971. Er det tårer som mother Maybelle tørker vekk på slutten av sangen? Måtte bare nevne det - for å holde en viss tilknytning til det egentlige temaet her, som er norsk langrenn.

Maybelles tre døtre var med på å videreutvikle den musikkstilen som deres mor og nære familie hadde skapt. Hennes yngste datter, Anita, hadde en krystallklar, og vidunderlig vakker stemme. Han sang mange duetter med de største mannlige countryartistene. De fleste av dem sang mye bedre sammen med Anita Carter. Her er et album der hun ga ut sammen med Hank Snow i 1962.

Takk for tipset om Hekla Stålstrenga.

 

(Innlegget ble redigert 23.04.17 14:44)

Gorback
GorbackInnlegg: 2205
23.04.17 17:52
knut_m: Jeg bortforklarer ikke noe som helst

Som vanlig er det nettopp det du gjoer.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg