Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Langrennssesongen 2017/18

NYTT TEMA
Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
21.04.17 13:07

Da prøver jeg (i år igjen) å starte en sesongslangrennstråd.

Håper den får være i fred for astma/doping/kverulering..dette kan diskuteres i tråder som handler om det. Her skal det kun diskuteres langrenn.

Disse står i fare for å miste landslagsplassen

Flere lever farlig når Norges Skiforbund presenterer neste sesongs langrennslandslag kommende onsdag.

25. april blir navnene på neste sesongs rekrutt- og juniorlandslag sluppet, og dagen etter er det sprint- og allroundlandslagene som skal presenteres.

Der er det etter det NTB kjenner til ikke gitt at navnet til Hattestad er med.

35-åringen med både OL- og VM-gull har ikke prestert noe særlig siden 2014/2015-sesongen.

En annen løper som lever farlig med tanke på landslagsplass er Anders Gløersen.

Den endelige kabalen er ikke lagt, og de ansvarlige med landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrenerne Tor Arne Hetland, Arild Monsen og Roar Hjelmeset i spissen vil nok trenge helgen før de kommer fram til noen endelig avgjørelse om hva som skjer med de to nevnte veteranene.

Enkelte på neste års lag har fått beskjed om at de er med, men det gjelder ikke alle.

Flere

Færre kvoteplasser gjorde at landslagene ble kuttet foran sist sesong.

Da var totalt 22 seniorer på lag. Det antallet kan nok bli økt med et par utøvere foran kommende sesong.

Til tross for at kvotene ble kuttet var det svært mange utøvere som presterte på øverste nivå i løpet av sesongen som ble avsluttet i mars.

 

Det gjelder ikke minst flere unge løpere, først og fremst representert gjennom kometen Johannes Høsflot Klæbo.

Sistnevnte har signalisert at han helst vil på allroundlaget, og så gjenstår det å se om han får viljen sin.

Etter det NTB kjenner til ligger årets lagstruktur fast, og dermed ligger det ikke an til store endringer på det organisatoriske plan, men det at så mange løpere har gjort det bra gjør at det er vanskeligere å ta ut lag foran kommende sesong enn det var i fjor.

De som har lest resultatlistene vet at det er tilfellet. Det er flere gode såkalte rekruttløpere som banker på hos begge kjønn.

Ny sjanse

På kvinnesiden er Therese Johaug utestengt etter brudd på dopingbestemmelsene. Hun vil ikke være tilbake på laget før hun har sonet ferdig. Det betyr at Johaug må erstattes.

Kathrine Harsem er naturlig nok med igjen etter det hun presterte gjennom hele 2016/2017-sesongen, og dessuten får nok Kari Øyre Slind en ny sjanse.

Oppdalingen hadde en varierende første sesong på landslaget, men var god både i starten og på slutten, og talentet er det liten tvil om. Derfor blir nok Slind å finne på landslaget i minst en sesong til.


Framsynt
FramsyntInnlegg: 5408
21.04.17 17:49
Stracqualursi: På kvinnesiden er Therese Johaug utestengt etter brudd på dopingbestemmelsene. Hun vil ikke være tilbake på laget før hun har sonet ferdig. Det betyr at Johaug må erstattes.

Litt vanskelig å tolke hva som legges i "erstattes".

Enn så lenge har Therese Johaug en dom på 13 mnd, hvilket vil si at hun etter det vi vet i dag er tilbake i november - før sesongstart på Beitostølen. Det er det landslagsledelsen har å gå ut i fra.

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
21.04.17 18:08

Skulle tro at ledelsen holder flere alternativer åpne og hvis dommen blir stående som nå så er det en plan for det også. Enklere å planere med at Johaug er borte og ev kommer tilbake enn motsatsen (enig i at det er litt klønete formulert).

Bedre føre var osv osv.

Men nok om det.

edit: Dette hører vel strengt tatt hjemme i den egne tråden om denne saken. Trist om kveruleringen i den tråden sprer seg hit (selv om jeg skjønner hva du vil komme frem til).

(Innlegget ble redigert 21.04.17 18:13)

Datainspektionen
DatainspektionenInnlegg: 328
21.04.17 22:55

Charlotte Kalla har beslutat sig för att upprepa samma säsongsupplägg som 2016-2017. D.vs. göra en "Northug". Som alla känner till inledde hon fjolårets säsong med hjärtproblem men kom ändå ut ur den med heder i behåll (och flera VM-medaljer). Kalla vet kanske bäst vad hon behöver för att prestera, men jag är nyfiken på vad Ole Morten Iversen hade kunnat tillföra?

Cabello
CabelloInnlegg: 4994
21.04.17 23:03
Datainspektionen: Kalla vet kanske bäst vad hon behöver för att prestera, men jag är nyfiken på vad Ole Morten Iversen hade kunnat tillföra?

Stå på bena!

Datainspektionen
DatainspektionenInnlegg: 328
21.04.17 23:46
Cabello: Stå på bena!

Och Ole Morten är precis rätt person för den sortens träning! Med tanke på herr & fru snöplog (Emil &Stina) :)

Skämt åsido är det väl den här säsongen som Ole Mortens förmågor blir utvärderade på allvar. Att Stina Nilsson skulle bli bättre i fjol var väl förväntat av de flesta, men att Anna Haag med repet om halsen skulle vakna till liv, var inte förväntat. Hanna Falk har blivit bättre, men hon har å andra sidan en egen sprinttränare, så Iversen kan inte ta credit 100% för det.

Det jag tycker är mest spännande inför den svenska damsäsongen är Ebba Anderssons utveckling. Jag har varit kritisk till att Sverige varit så restriktiva att låta juniorer köra världscuplopp jämfört med Norge. Kanske får vi ett svar på frågan i år, om Andersson går världscupen på riktigt? 

(Innlegget ble redigert 21.04.17 23:49)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5408
22.04.17 00:06
Stracqualursi: Det gjelder ikke minst flere unge løpere, først og fremst representert gjennom kometen Johannes Høsflot Klæbo. Sistnevnte har signalisert at han helst vil på allroundlaget, og så gjenstår det å se om han får viljen sin.

Selvsagt skal han få plass der om han vil. 
Og det får han med mindre Løfshus føler han vil true sine trofaste støttespillere i Røthe og Tønseth.

På damelaget synes jeg iallefall Harsem fortjener plass. Hun gjorde flere gode løp i fjor. 

bhros
bhrosInnlegg: 11259
22.04.17 00:57

Den ene av Udnes Weng-tvillingene skulle vel også ligge brukbart an. Men de vil kanskje ikke skille lag?

Marthe Kristoffersen viste bra takter i en periode, men dabbet noe av på slutten. Opprykk skal muligens holde hardt?

Kan ikke skjønne hvorfor noen mener at Tønseth ikke fortjener plassen. Han er stabil i nærheten av toppen, og vi kan ikke bare ha gullkandidater på herrelaget. Da ble det ikke mange løpere der!

Tønseth, Dyrhaug og Krogh stilte for øvrig i gjesteklassen i Bardu IL's klubbmesterskap nylig. (Laget som var medarrangør av Reistadløpet). Uhyre populært hos ungene der, og gullguttene tok seg god tid med autografer og div. uhøytidelige konkurranser. 

De tre har oppholdt seg hos smører Arne Markus Svendsen for testing av ski før neste sesong.

(P.S.: Krogh vant!)

(Innlegget ble redigert 22.04.17 00:58)

bhros
bhrosInnlegg: 11259
22.04.17 19:58

Godt å se Ingvild Flugstad Østberg tilbake i god form og godt humør, og med topp motivasjon for neste sesong. Ny løyperekord i Skarverennet lar seg høre!

At Sundby skulle vinne herreklassen, var ingen særlig overraskelse. Interessant at han allerede nå har lagt plan om å gå all in for 15 km i OL, og trene spesielt for dette.

hamplenedomplenedis
hamplenedomplenedisInnlegg: 8214
22.04.17 20:15
bhros: Godt å se Ingvild Flugstad Østberg tilbake i god form og godt humør, og med topp motivasjon for neste sesong. Ny løyperekord i Skarverennet lar seg høre! At Sundby skulle vinne herreklassen, var ingen særlig overraskelse. Interessant at han allerede nå har lagt plan om å gå all in for 15 km i OL, og trene spesielt for dette.

Morsomt med seier og løyperekord til Ingvild i dag og bra at humøret er bedre. Ble litt overrasket over uttalelsene hennes etter VM, for litt motgang må man tåle som idrettsutøver og Ingvild har stort sett hatt fremgang hele veien og må som alle andre tåle at det er noen dumper på veien. Hun har alltid vært en favoritt for meg, både fordi hun er fra samme fylke som meg og fordi hun virker veldig sympatisk og reflektert. Derfor overrasket uttalelsene etter VM meg.

Håper nå hun kommer styrket gjennom dette, og treffer bedre med formen til OL enn hun gjorde til VM i Lahti. Denne sesongen bør evalueres grundig, kanskje bør hun konkurrere noe mindre og legge inn en lengre treningsperiode i januar gjerne gjennom høydetrening. 

Martin gjør meget klokt i å satse mest på 15 km i OL, det er hans klart beste gullsjanse!

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5408
22.04.17 22:22
bhros: Godt å se Ingvild Flugstad Østberg tilbake i god form og godt humør, og med topp motivasjon for neste sesong. Ny løyperekord i Skarverennet lar seg høre!

Jeg unner Østberg en opptur, etter litt nedtur siden januar.

Men hun bør ikke legge for stor vekt på dette, Bjørgen gikk alle renn i NM og var sikkert i solid "vårform" under dagens renn.

Både Ingvild og Heidi må lære av Marit og Therese hvordan de skal periodisere formen gjennom sesongen. De må for alt i verden unngå å være dronninger til nyttår for så å være på nedadgående når OL starter.

 

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
22.04.17 22:41

Ingvild skal jo gå alt, i full fart fra start, hele tiden. Ikke rart at det går som det går....

bhros
bhrosInnlegg: 11259
22.04.17 23:46
Stracqualursi: Ingvild skal jo gå alt,

Tror du ikke hun har lært litt av denne sesongen?

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
22.04.17 23:49
bhros: Tror du ikke hun har lært litt av denne sesongen?

Hun lærte ikke forrige sesong, om jeg ikke husker feil...

bhros
bhrosInnlegg: 11259
23.04.17 00:51

Aldri for sent å lære!  :-)

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
23.04.17 13:24

Hold deg til tema, takk.

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
23.04.17 15:44
staaalisen: Hvor gikk jeg utenfor tema? Er opplysninger om norske lag som legges ned også blitt unevnelig, for ikke å si ulovlig?

Les trådbeskrivelsen, takk.
Dine kveruleringer kan du ta i andre tråder.

bhros
bhrosInnlegg: 11259
25.04.17 00:42

Det ryktes at Løfshus & Co vil plassere Klæbo på sprintlandslaget. Stikk i strid med Klæbos eget ønske.
Arrogant!

Mener det ble sagt tidligere i vinter at Løfshus skulle vurderes etter sesongen. Noen som vet noe mer om dette? 
Det forekommer meg at det kanskje ville være en fordel å få en annen inn i hans stilling.....

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
25.04.17 06:31
bhros: ryktes

Kilde på det?

staaalisen
staaalisenInnlegg: 4300
25.04.17 08:42

Sett et søk: KLÆBO sprint, så ser du. Googling kalles det, og det løser de fleste problemer.

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 16000
25.04.17 08:46
bhros: Den ene av Udnes Weng-tvillingene skulle vel også ligge brukbart an. Men de vil kanskje ikke skille lag?

Det er ikke opp til dem. Blir man tatt ut på landslaget må man si ja. Sier man nei (som Northug gjorde) blir man ikke tatt ut til WC-løp. Det var ihvertfall det Northug fikk høre (og som er grunnen til at han han tilhører landslaget under sesongen).

DrDrax
DrDraxInnlegg: 689
25.04.17 10:29

Hva er egentlig grunnen til at de velger å ha sprint-lag og allround-lag på herresiden men bare ett lag på kvinnesiden?

bhros
bhrosInnlegg: 11259
25.04.17 11:47
Stracqualursi: Kilde på det?

Står på nettsiden til VG. 

bhros
bhrosInnlegg: 11259
25.04.17 11:51
DrDrax: Hva er egentlig grunnen til at de velger å ha sprint-lag og allround-lag på herresiden men bare ett lag på kvinnesiden?

Skyldes vel at bredden hos kvinnene er så liten at det ville bli svært få løpere på lagene.
Og i større grad enn hos herrene så er det de samme løperne som hevder seg både på sprint og distanse. (Weng, Østberg, Bjørgen, Harsem, og nå også Falla.)
Må ta med Astrid U. J. også her. Og Udnes Weng.

(Innlegget ble redigert 25.04.17 11:55)

DrDrax
DrDraxInnlegg: 689
25.04.17 15:44
bhros: det de samme løperne som hevder seg både på sprint og distanse. (Weng, Østberg, Bjørgen, Harsem, og nå også Falla.)

Ja det er riktig, men det gjelder vel også delvis herresiden med Krogh, Klæbo (og Northug, Golberg og tidligere Gløersen).

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
25.04.17 16:23

Løpere tatt ut til Norges landslag for 2017/2018:

Kvinner Rekrutt
Lotta Udnes Weng, Nes Ski
Mari Eide, Øystre Slidre IL
Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten Skilag
Silje Øyre Slind, Oppdal IL
Tiril Udnes Weng, Nes Ski

Menn Rekrutt
Daniel Stock, Vadsø IL
Magnus Stensås, Tydal IL
Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer SK
Mathias Rundgreen, Byåsen SK
Mattis Stenshagen, Follebu SK

Trener
Anders Byström

staaalisen
staaalisenInnlegg: 4300
25.04.17 16:38
Stracqualursi: Dine kveruleringer kan du ta i andre tråder.

Hvorfor har du ikke nevnt at Martin Sundby bare satser 100% mot en distanse i OL i Pyeongchang - 15 km intervallstart?

Sarella
SarellaInnlegg: 11297
25.04.17 16:49
Stracqualursi: Menn Rekrutt
Daniel Stock, Vadsø IL
Magnus Stensås, Tydal IL
Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer SK
Mathias Rundgreen, Byåsen SK
Mattis Stenshagen, Follebu SK

Betyr at Krüger og Taugbøl er på elitelaget. Krüger er greit, men litt overrasket over Taugbøl.

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
25.04.17 17:00

På kvinnesiden forsvinner både Martine Ek Hagen, Silje Theodorsen og Barbro Kvåle ut fra rekruttlaget. Tror vel ingen av de er aktuelle for elitelaget...

(Innlegget ble redigert 25.04.17 17:03)

Sarella
SarellaInnlegg: 11297
25.04.17 17:09

Usikker på Hagen, vært mye syk osv, men flott at Marte Mæhlum Johansen får plass på rekrutten, hun tror jeg kan bite fra seg.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg