Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Langrennssesongen 2017/18

NYTT TEMA
Diego71
Diego71Innlegg: 805
10.01.18 10:40
Perbu: Stafett: Sundby og Klæbo. 2 ledige plasser. Ser ut til å stå mellom Krogh, Tønseth og Dyrhaug.

Tja. Vil si at Holund og Kruger per nå er mer aktuelle. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4085
10.01.18 10:54
Hatleking: Eg kan ikkje forstå at dette skal vere satt fast. Det er veldig tidleg å ta ut når ein veit korleis sesongen har vore. Nokre har prestert bra før jul, men det betyr ikkje nødvendigvis at ein er i toppform til OL. Nokre har vore med i TdS, og korleis dei verkar inn på formen mot meisterskapet er også uvisst. Medan andre - som AUJ - har hatt som mål heile sesongen å vere i toppform til OL og har då nedprioritert alt anna.

Jacobsens problem er todelt:  Hun har ikke overbevist skikkelig de gangene hun har gått, og de andre har vært gode hele veien. I motsetning til på enkelte herredistanser, hvor det fortsatt er flere åpninger fordi få har overbevist. 

For at Jacobsen skal gå seg inn på 10/15km laget må hun både overbevise i NM og i Planica. Det trenger ikke Weng og Østberg gjøre. Så Jacobsen er også avhengig av at en av de fire virkelig viser formsvikt.  Holder ikke at Jacobsen slår dem med noen sekunder her og der. 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 10507
10.01.18 11:07

Hvis jeg hadde vært Roar Hjelmeseth hadde jeg fått Bjørgen til å stå over 10 km. Da hadde laget på 10 km vært Weng, Østberg, Haga og Jacobsen. Bjørgen hadde gått teamsprinten med Falla i stedet (+ alle andre renn).

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 15560
10.01.18 11:22
george_hincapie: Hvis jeg hadde vært Roar Hjelmeseth hadde jeg fått Bjørgen til å stå over 10 km.

Du vil at vi skal gi bort gullet til Kalla?

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 10507
10.01.18 11:31
oddvar_kjempebra: Du vil at vi skal gi bort gullet til Kalla?

Sånn sesongen har vært tror jeg faktisk de 4 andre har bedre forutsetninger for å slå Kalla, da Bjørgen har slitt teknisk i fristil i år. Nå finnes det gode muligheter for at hun har fått jobbet litt med det i løpet av juleferien, så da knuser hun sikkert alle på fredag og dette forslaget om å vrake henne fra distansen på OL kommer til å se skikkelig dumt ut. :)

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 15560
10.01.18 12:09
george_hincapie: Sånn sesongen har vært tror jeg faktisk de 4 andre har bedre forutsetninger for å slå Kalla, da Bjørgen har slitt teknisk i fristil i år. Nå finnes det gode muligheter for at hun har fått jobbet litt med det i løpet av juleferien, så da knuser hun sikkert alle på fredag og dette forslaget om å vrake henne fra distansen på OL kommer til å se skikkelig dumt ut. :)

Enig at slik hun har gått teknisk hittil i år så har hun ikke sjans mot Kalla. Men problemet er at ingen av de andre norske har stor sjans mot Kalla selv med god teknikk. Potensialet for å slå Kalla er mye høyere hos Bjørgen enn hos de andre jentene.

Så det er kun hvis teknikken ikke sitter når vi nærmer oss OL-start at man bør argumentere med at hun skal stå over.

Men så er jo team-sprinten også i friteknikk da...

(Innlegget ble redigert 10.01.18 12:11)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 4768
10.01.18 12:36
george_hincapie: Sånn sesongen har vært tror jeg faktisk de 4 andre har bedre forutsetninger for å slå Kalla, da Bjørgen har slitt teknisk i fristil i år. Nå finnes det gode muligheter for at hun har fått jobbet litt med det i løpet av juleferien, så da knuser hun sikkert alle på fredag og dette forslaget om å vrake henne fra distansen på OL kommer til å se skikkelig dumt ut. :)

Det tenker jeg gjøre allerede med tanke på hvor god Bjørgen pleier å være etter nyttår og i mesterskap.

Har folk allerede glemt hvordan hun banket til i første fristilsløp etter nyttår i fjor (Ulrichehamn) - og deretter vant samtlige distanserenn resten av sesongen!

Østberg har også gode sjanser til å slå Kalla i form på 10 km fristil, men neppe Haag og Weng. Østberg har vunnet flere intervallstarter i fristil over 10 km, så dette er en distanse hun behersker godt - om hun er i form.

Perbu
PerbuInnlegg: 3751
10.01.18 15:22

At Aftenposten uttrykker seg så skråsikkert, tyder på at de vet noe. Ellers ville de vel ha skrevet noe a la "etter det Aftenposten har grunn til å tro". Og jeg har ikke sett noen dementier fra noen i langrennsledelsen (men har ikek sjekket det nøye i dag)

(Innlegget ble redigert 10.01.18 15:24)

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 15560
10.01.18 19:37

Langrennsledelsen har ikke for vane å gå ut å dementere spekulasjoner i avisene om uttak til mesterskap. Det som står i Aftenposten idag er spekulasjoner. Kvalifiserte sådan, men likevel spekulasjoner. 

Framsynt
FramsyntInnlegg: 4768
10.01.18 19:51
Perbu: 15 km fellesstart med skibytte: Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga. Sprint klassisk: Maiken Caspersen Falla, Flugstad Østberg, Weng. 1 ledig plass. Bjørgen aktuell hvis hun selv vil. Hvis ikke er Kathrine Harsem nærmest. 10 km enkeltstart fristil: Bjørgen, Weng, Flugstad Østberg, Haga. Stafett: Flugstad Østberg, Weng, Bjørgen. 1 ledig plass. Haga, Astrid Uhrenholdt Jcobsen og Caspersen falla kjemper om den siste plassen. Lagsprint fristil: Caspersen Falla. 1 ledig plass. Bjørgen hvis hun selv vil. Hvis ikke er Flugstad Østberg og Weng nærmest. 30 km klassisk fellesstart: Bjørgen, Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 1 ledig plass. Haga er en opplagt kandidat.

Først, nå er det jo vel en mnd til OL - men jeg må si jeg har større tiltro til Astrid Jakobsen enn til Haga på 15 km m/skibytte. Utifra tidligere erfaringer med å være i form når det gjelder.

Skjønner heller ikke at Haga skulle være en "opplagt kandidat" til å gå 30 km klassisk. Hun er først og fremst god i fristil.

Herrelaget i stafett, Tønseth kan da ikke være høyaktuell til denne. Pr i dag ville jeg satt opp Holund - Sundby - Krüger - Klæbo.

Klæbo må selvsagt gå 50 km transport m/spurtoppgjør. Noe annet er galskap.

(Innlegget ble redigert 10.01.18 19:52)

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 15560
10.01.18 19:54

Haga har vært veldig god også i klassisk i år, Jacobsen har foreløpig vist lite. Så pr nå er Haga inne på 15 km skibytte, Jacobsen er ute.

Men det er jo en mnd igjen.

(Innlegget ble redigert 10.01.18 19:55)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 4768
10.01.18 20:06
oddvar_kjempebra: Haga har vært veldig god også i klassisk i år, Jacobsen har foreløpig vist lite. Så pr nå er Haga inne på 15 km skibytte, Jacobsen er ute.

Jacobsen viste fin fremgang og slo Haga greit på 10 km klassisk i siste WC før jul.
Både i jaktstarten og distansetid;
http://medias1.fis-ski.com/pdf/2018/CC/2197/2018CC2197PRL.pdf

TdS ville hun som kjent stå over.

Jeg har iallefall større tro på Jacobsen enn Haga i klassisk ut i fra tidligere erfaringer.

karstein99
karstein99Innlegg: 30
11.01.18 01:11
Perbu: 15 km fellesstart med skibytte: Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga. Sprint klassisk: Maiken Caspersen Falla, Flugstad Østberg, Weng. 1 ledig plass. Bjørgen aktuell hvis hun selv vil. Hvis ikke er Kathrine Harsem nærmest. 10 km enkeltstart fristil: Bjørgen, Weng, Flugstad Østberg, Haga. Stafett: Flugstad Østberg, Weng, Bjørgen. 1 ledig plass. Haga, Astrid Uhrenholdt Jcobsen og Caspersen falla kjemper om den siste plassen. Lagsprint fristil: Caspersen Falla. 1 ledig plass. Bjørgen hvis hun selv vil. Hvis ikke er Flugstad Østberg og Weng nærmest. 30 km klassisk fellesstart: Bjørgen, Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 1 ledig plass. Haga er en opplagt kandidat.

Hvis man bare ser på enkeltrenn er dette et helt greit tips, men OL må ses som en helhet. OL er tøft. Jeg mener f.eks. er galskap å sende ut løpere på 5 distanser på rad (som Østberg er satt opp på her). Når det er så marginal forskjell på noen av løperne som her mener jeg vi både bør sørge for å stille med uthvilte utøvere når vi kan, og at en bør se an formen til løperne i OL før en tar ut noe som helst. 

- 15 SKIBYTTE: Det har bare gått ett skiathlon-løp i år. Weng, Haga, Bjørgen og Østberg var de fire beste norske - med Jacobsen og Harsem hakk i hæl. Resultatene i NM bør også vektlegges. Men pr. dags dato støtter jeg Aftenpostens forslag.

- KLASSISK SPRINT: Egentlig har vi også bare en klassisk sprint å vurdere ut fra (bortsett fra smørebommen i Kuusamo). Falla og Østberg bør være bankers. Dernest Weng, Murud, Harsem og kanskje Eide, Bjørgen og Jacobsen. Jeg foreslår Harsem og Murud for å spare de som går 10 fri. Forstår heller ikke helt hvorfor Bjørgen automatisk får friplass på begge sprintene. Hennes resultater i sprint i år er 18. og 41. plass.

- 10 FRI: Her er jeg uenig i oppsettet. Haga og Weng har levert toppresultater i alle 10 fri de har stilt i. Bak de er det fryktelig jevnt mellom Østberg, Bjørgen og Jacobsen. Østberg har levert veldig ustabilt på denne distansen, men har en seier fra Davos. Bjørgen har to 5.-plasser og en 9.-plass. Jacobsen har en 4. plass, en 5. plass (løpstid) og en 10. plass. Jeg ville (faktisk) gått for Jacobsen og Østberg foran Bjørgen da de to første har hatt bedre topplasseringer. Uansett må en potensiell olympisk mester vrakes. NM bør vektlegges, men tipper Bjørgen og Haga som ikke har gått noe i TdS vil dra fordel av det.

- STAFETT: Vi har 6 løpere som er omtrent jevngode. Det har ikke blitt gått noen 5km i årets WC. Det er dumt for løpere som Jacobsen (som ofte er veldig god på denne distansen, bl.a. beste etappetid av alle på VM-stafetten i fjor) og Falla (som holder 5, men ikke 10km), og jeg synes ikke en bare kan bruke 10k-resultater for å vurdere dette. Jeg tror vi har størst sjanse til gull på begge stafettene om Falla og Østberg spares til sprintstafett, og at vi kjører med Bjørgen, Weng, Jacobsen og Haga på 5k-stafetten.

- LAGSPRINT FRISTIL: Hvis de ikke har gått fire renn allerede bør Østberg og Falla være selvskrevne her. Alternativt: Weng, Murud, Harsem og Jacobsen.

- 30 FRI: Ingen langløp i WC gjør dette uttaket vanskelig. Jeg ville sagt Weng og Bjørgen var klare førstevalg her. Østberg er kanskje ikke best på de lange distansene, men god i klassisk. Haga og Jacobsen har vært bedre på lengre distanser, men er best i fristil. Ville gått for motor foran stilart og nominert Haga og Jacobsen her.

Korgutt
KorguttInnlegg: 10783
11.01.18 06:55

karstein. 30 km er klassisk. Ikke fristil.

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 15560
11.01.18 07:59
Framsynt: Jeg har iallefall større tro på Jacobsen enn Haga i klassisk ut i fra tidligere erfaringer.

Det har jeg også, men nå er det snakk om 15 km skibytte og Haga er veldig sterkt i skøyting. Når hun da samtidig har blitt betydelig bedre i klassisk så er hun et naturlig valg pr idag så lenge Jacobsen ikke har vist bedre form enn det hun har.

Men Jacobsen har jo ennå tid til å vise at hun kan prestere på det høye nivået hun har prestert på tidligere.

(Innlegget ble redigert 11.01.18 08:00)

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 15560
11.01.18 12:30
Diego71: Så litt på resultatlisten fra Norgescup-rennet for junior i helga. Helene Marie Fossesholm virker å være helt suveren i 17-årsklassen.

De sammenligner henne med Johaug, men det er vel en annen topp langrennsløper hun ligner mer på?

rexenes
rexenesInnlegg: 484
11.01.18 13:41
oddvar_kjempebra: De sammenligner henne med Johaug, men det er vel en annen topp langrennsløper hun ligner mer på?

Edvald?

Åja, langrennsløper er han vel ikke - men lell..

(Innlegget ble redigert 11.01.18 13:42)

bhros
bhrosInnlegg: 11153
11.01.18 19:27
Framsynt: Herrelaget i stafett, Tønseth kan da ikke være høyaktuell til denne. Pr i dag ville jeg satt opp Holund - Sundby - Krüger - Klæbo.

Vil nå si at Dyrhaug, Tønseth og Krogh kunne ha holdt følge med disse i tre etapper.  Klæbo på siste er udiskutabel.

kenrojo
kenrojoInnlegg: 9974
11.01.18 19:28

Taugbøl føler seg ikke i slag og gir fra seg WC-plassen i Dresden til helga. Northug kommer inn i den norske troppen.

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 15560
11.01.18 19:30

rexnes: Det var Kalla jeg synes hun lignet litt på.

bhros
bhrosInnlegg: 11153
11.01.18 19:33
Framsynt: Klæbo må selvsagt gå 50 km transport m/spurtoppgjør. Noe annet er galskap.

Du har ennå ikke kommet deg over at Harvey vant 5-mila i siste VM?
Respektløst å kalle dette 50 km transport, selv om DU ikke liker øvelsen.

Men både morfar og Klæbo selv sier at han gjerne går 5-mila. Og de vet nok hva de snakker om.  Ingen grunn til å tro noe annet.

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 2896
11.01.18 20:06
kenrojo: Taugbøl føler seg ikke i slag og gir fra seg WC-plassen i Dresden til helga. Northug kommer inn i den norske troppen.

Kan vel presisere at det er snakk om Even Northug, bare sånn for sikkerhets skyld.

Ellers blir det spennende å se hvordan han gjør det, han har vel 2 semifinaler i hhv. Drammen og Lillehammer i v-cup sprint fra før av, men begge de har vel vært i klassisk.

ParadiseDK
ParadiseDKInnlegg: 4911
11.01.18 20:24

Falla og Østberg kan gå sprintstafetten i OL. Bjørgen, Jacobsen, Haga og Weng går stafetten. Da får jo alle jentene en fair sjanse på en OL medalje med mindre vi smører oss bort som i OL på stafetten. Er jo bittert for uansett hvem det er å ikke få en medalje med hjem, men på denne måten har vel alle 6 en god sjanse på minimun en medalje... så får de sterkeste krige om plassene på de individuelle distansene.

Korgutt
KorguttInnlegg: 10783
11.01.18 20:30

Da blir det Jacobsen og Weng på klassisk. Og Haga og Bjørgen på fristil. Weng nekter å gå siste.

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4085
11.01.18 20:35
ParadiseDK: Falla og Østberg kan gå sprintstafetten i OL. Bjørgen, Jacobsen, Haga og Weng går stafetten. Da får jo alle jentene en fair sjanse på en OL medalje med mindre vi smører oss bort som i OL på stafetten.

Tror alle jentene heller vil gå stafetten enn sprintstafetten. På 5km klassisk er det heller ikke noe som tyder på at Weng er et sterkere kort enn Østberg, og Weng vil neppe gjøre seg bort på 1,3,5 strekken på sprintstafetten heller.  Sist, men ikke minst, er nok gullsjansene på stafetten mer enn 80%. På sprintstafetten neppe over 50% såfremt svenskene stiller med Kalla - Nilsson. 

Framsynt
FramsyntInnlegg: 4768
12.01.18 14:52
bhros: Du har ennå ikke kommet deg over at Harvey vant 5-mila i siste VM?Respektløst å kalle dette 50 km transport, selv om DU ikke liker øvelsen.
Men både morfar og Klæbo selv sier at han gjerne går 5-mila. Og de vet nok hva de snakker om. Ingen grunn til å tro noe annet.

Skal det være mulighet for gull, så må Klæbo gå.
Andre kandidater har vi ikke i herrklassen i noen renn.

Jeg mener hvert ord jeg har skrevet om favorittdistansen femmila - som forsvant.
Den pinlige forestillingen vi så i Lahti er akkurat slik FIS-mafiaen vil ha det. Et tog som går samlet i utallige runder rundt stadion - og en klyngespurt (helst med knall og fall) som avgjør alt. Fjernt fra den opprinnelige tanken om å kåre den mest uthooldende og beste langrennsløperen.
Jeg har asolutt ingen respekt for FIS' ødeleggelser av langrennssporten, som 50 km transport illustrerer med all tydelighet.

Mitt største mareritt før OL er at en type som Harvey henger i 49 km - med heavyrock i øreproppene for ikke å kjede seg i hjel - og deretter spurter inn til "seier".
Den flotte øvelsen skal ikke reduseres til dette.

toja12
toja12Innlegg: 1551
13.01.18 15:31
Framsynt: Mitt største mareritt før OL er at en type som Harvey henger i 49 km -

Det ser ut til at du ikke er noen Northug-fan???

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 15560
14.01.18 11:55

Får mer og mer tro på Sundbys opplegg denne sesongen. Nå skal han også isolere seg fra familien før OL så forhåpentligvis står han frisk og i toppform på startstreken den 11. februar.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 4768
14.01.18 14:53
toja12: Det ser ut til at du ikke er noen Northug-fan???

På den tiden hadde kapasitetsløperne seg selv å takke for sine egen feighet.

Siden 2013 har fellesstarter gått vesentlig raskere, slik at typiske hengeløpere er sjanseløse dersom forholdene legges til rette for kapasitetsløpere. 
Dessverre forsøker FIS å stikke kjepper i hjulene for dette ved å arrangere fellesstarter i altfor lette løyper - og unnlate å preparere slik vi så i Lahti. Derfor kunne en vits som Harvey vruise i rygg og gli i fra ned mot stadion på den totalt uegnede areanaen. 

Lahti burde aldri mer få arrangere noe renn. 
Om de skal det, så er det kun intervallstart som er rettferdig og sportslig forsvarlig.

HLund
HLundInnlegg: 5624
14.01.18 14:55
oddvar_kjempebra: Får mer og mer tro på Sundbys opplegg denne sesongen. Nå skal han også isolere seg fra familien før OL så forhåpentligvis står han frisk og i toppform på startstreken den 11. februar.

Minner mye om hva en viss svenske pleide å gjøre flere ganger ...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg