Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Curlingsesongen 2017/2018

NYTT TEMA
Coach
CoachInnlegg: 74162
22.11.17 16:26

Jeg blir tilsynelatende mer og mer travel for hvert år, og tilsvarende mindre og mindre forberedt hver gang curlingen braker i gang igjen. Blir faktisk samme dato for trådposting som i fjor da, men én ukedag senere. Hvilket innebærer at vi allerede er inne i femte spilledag av EM i St. Gallen, nordøst i Sveits.

Eurosport sender, om enn kun én kamp om dagen (med unntak av i morgen da de skal vise to). Hognestad har med seg vekselsvis Pål Trulsen og dennes med-OL-vinnende treer og svigerbror Lars Vågberg. Er vel på sin plass at sistnevnte akkurat nå (på Eurosport Norge) kommenterer sitt adopterte hjemland mot sitt opprinnelige, en kamp som rakk å bli interessant igjen (og så litt mindre interessant igjen) før dette åpningsinnlegget er ferdigskrevet.

Svenskene så ut til å ha punktert kampen med fire poeng allerede i første omgang, men Ulsrud & Co kjempet seg tilbake med to poeng i fjerde og stjeling i femte for 4-5 til pause. Deretter tok laget med sistestein to poeng i de tre påfølgende omgangene (og man får vel innrømme at Edins var nære ved å plukke enda flere i både sjette og åttende), før Ulsrud fikk nøye seg med ett i niende. Oppgaven i tiende dermed å stjele to poeng for å tvinge fram ekstraomgang. Ikke akkurat rette laget å spille mot når kun eget lag er interessert i mange steiner i spill...

Det fikk bli introen, EM-linker neste.

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
22.11.17 17:10
Coach: Det fikk bli introen, EM-linker neste.

Og jo, det er jo en ekstra innholdsrik sesong vi står ovenfor, med OL i Pyeongchang (hvor også mixed doubles står på programmet for første gang). Det får nok sin egen tråd, resten av sesongen får vi samle i denne slik vi gjort de par seneste årene.

 

Men først, altså...

 

Linker for EM i St. Gallen:

Hjemmeside

Livescore

Wikiside (felles for begge kjønn i år, tydeligvis)

Sendeskjema for TV og nett (har ennå ikke testet om vi er geoblocked fra samtlige YouTube-overførte kamper, eller kun de Eurosport faktisk viser).

YouTube-kanalen (funker jo anywayz med noe VPN-triksing).

 

(Innlegget ble redigert 22.11.17 17:16)

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 30722
22.11.17 17:18

(Innlegget ble redigert 22.11.17 17:21)

Coach
CoachInnlegg: 74162
22.11.17 18:29
Coach: Svenskene så ut til å ha punktert kampen med fire poeng allerede i første omgang, men Ulsrud & Co kjempet seg tilbake med to poeng i fjerde og stjeling i femte for 4-5 til pause. Deretter tok laget med sistestein to poeng i de tre påfølgende omgangene (og man får vel innrømme at Edins var nære ved å plukke enda flere i både sjette og åttende), før Ulsrud fikk nøye seg med ett i niende. Oppgaven i tiende dermed å stjele to poeng for å tvinge fram ekstraomgang. Ikke akkurat rette laget å spille mot når kun eget lag er interessert i mange steiner i spill...

For å wrappe opp denne, så hadde naturligvis ikke Svenska Rengöringsbyrån store problemer med å holde boet fritt for norske stener. Fin publikumskompensasjon for den antiklimaktiske, ikke-fullførte tiendeomgangen, riktignok, da Christoffer Svae i forbrødringens ånd kostet en ekstrastein fra Edin nesten inn på knappen* etter at handshaket var gitt (*muligens nærmere Sigfridssons Plass).

Og enda mer underholdning hadde sendingen på lur, med avslutningen mellom Italia og Nederland, der vi rakk å se sistnevntes skip Jaap van Dorp først mislykkes med å hindre utlignings-stjeling mot en tricky setup fra Retornaz i tiende, og så lykkes med en flott dobbel for seier likevel i ekstraomgangen.

Disse resultatene, sammen med Sveits' seier over Skottland og Tysklands over Russland, innebærer at den hittil ubeseirede vertsnasjonen spiller ren seriefinale mot Sverige i morgen tidlig, mens Norge, Tyskland og Skottland ligger likt i kampen om de to siste semifinaleplassene med nyopprykkede Nederland (faktisk eneste lag som har slått svenskene så langt) jagende rett bak. Norge møter Tyskland og Skottland møter Nederland, så siste grunnspillsrunde blir høyinteressant.

Nytt av året er det f. ø. at tiebreak-kamper er fullstendig kutta ut; man går nå rett på innbyrdes oppgjør og deretter draw shot challenge selv når det er direkte snakk om avansement eller nedrykk. Hvilket igjen innebærer at spenningen er utløst i bånn, hvor også Østerrike går ned tross at de i ettermiddag vant "de seiersløses oppgjør" mot Slovakia, ettersom Italia på én seier mer allerede har slått dem innbyrdes.

Norge har slått Nederland, men tapt for Skottland, så om Nederland slår Skottland i morgen og Norge taper for Tyskland slik at Norge, Skottland og Nederland havner på delt fjerdeplass i antall seire, har disse tre lagene slått hverandre innbyrdes. Norge ligger på andreplass på DSC-tabellen (riktignok ikke oppdatert etter nest siste runde), men ubeleilig nok er det nettopp Skottland som er foran, så med mindre det endrer seg kreves det rett og slett seier over Tyskland for avansement. Da blir det i så fall opp til Skottland om vi får tredje- eller fjerdeplass (og om de selv i det hele tatt går videre; Tyskland har både skottene og nederlenderne på innbyrdes).

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 09:26

Vi er i gang med guttas siste grunnspilspass, naturlig nok med toppduellen Sverige-Sveits som profilert match på Eurosport 1. Den observante seer bør kjenne igjen lagoppstillingene til både Edin og De Cruz fra tidligere mesterskap, og den observante lytter legger merke til at... Hognestad m/ OL-vinner har blitt erstattet av et par engelskspråklige kommentatorer! Hva er nå dette for humbug*?! (*nærmer seg jul, ja...)

Sveits åpnet f. ø. med å stjele ett poeng i første omgang mot svenskene, mens Norge tok to med sistestein i skjebnekampen mot Tyskland (Alexander Baumann).

 

(Innlegget ble redigert 23.11.17 09:27)

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 09:41

Svenskene utligner til 1-1... og der ble plutselig kommentatorene svenske også, gitt. Rikt lydbilde en torsdag formiddag, om ikke annet.

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 10:01

Hmm... både svensk og tysk stjeling i tredjeomgangene, hhv 2-1 og 2-2 nå. Mens Skottland gikk opp til 3-1 over Nederland med to poeng i fjerde.

Edit: Nok en svensk stjeling, 3-1 der også.

Og fortsatt svenske kommentatorer...

 

(Innlegget ble redigert 23.11.17 10:03)

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 10:31

Oi da... fem stjålne (!!) svenske poeng i femte omgang og 8-1. Om man søker å unngå svenskene i semien får man jaggu satse for fullt på tredjeplassen.

For Norges del er det imidlertid som kjent seier som er tingen for avansement i det hele tatt, og gutta leder 4-3 med sistestein mot Tyskland.

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 13:53
Coach: Oi da... fem stjålne (!!) svenske poeng i femte omgang og 8-1.

Ikke akkurat noen høyoddser at det ble ett sveitsisk reduseringspoeng i sjette og så takk for den kampen. Og fokus over til Tyskland-Norge, der ting forløp nokså udramatisk med hhv ett norsk og ett tysk poeng i sjette og åttende, og hhv tysk og norsk blanking i sjuende og niende, før Ulsrud ble presset til å avslutte med en lekker vinkel-take i tiende for seier 6-4.

Da hadde allerede Skottland lagt beslag på tredjeplassen med 5-2-seier i "curlingopprinnelsesdebattduellen" mot Nederland, slik at de får møte Sveits i semi mens våre gutter får ta utfordringen med et nytt møte mot Edins.

På tampen fikk vi også se Slovakia notere seg for sin første seier (noensinne i A-gruppa, vel?), la sågar på til 9-5 med sisteomgangsstjeling mot Italia. Uten at det forandret noe som helst på rekkefølgen på tabellen, som dermed ble seende slik ut etter ferdigspilt grunnserie:

  1. Sverige         8-1
  2. Sveits           8-1
  3. Skottland      6-3
  4. Norge           6-3

  5. Tyskland       5-4
  6. Russland      4-5
  7. Nederland    4-5
  8. Italia             2-7

  9. Østerrike      1-8
10. Slovakia       1-8

Semifinaler spilles parallelt fra kl. 19:00 i kveld, og selv om det står E2 i Eurosports internasjonale sendeplan er det E1 som tar seg av dette her på berget ettersom EN er opptatt med Europa League (fint at man i det minste har blitt såpass fleksible).

PS: Kommentatorene forble svenske sendinga ut. Da de takket for seg fikk jeg med meg at den ene var Sebastian Kraupp, og han kjenner vi jo til (Edins tidligere treer). Det andre navnet oppfatta jeg ikke.

 

(Innlegget ble redigert 23.11.17 14:17)

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 13:58
Art-Vandelay: Alt var bedre før.. Selv om hun her er brillefin..

Alt var visstnok bedre under Krigen også... men selv om det ikke er bekreftet at Andrea var med på den, så er hun jo i konstant (om enn for tiden kald) krig med sitt eget forbund, så hun blir nok ikke å se i mesterskap i overskuelig framtid heller. Som om ikke det var nok skal det være vedtatt å sanere den nedslitte curlinghallen hennes i Garmisch-Partenkirchen da ingen gidder å betale for å renovere den, så da forsvinner et av den strevende curlingnasjonens fremste rekrutterings- og utviklingssentre. Stusselige greier.

Og lillesøster Jentsch kler sine briller, ja, om de ikke er like store og lilla som storesøsters. Ellers får det tyske damelaget sies å ha blitt visuelt oppgradert gjennom inntredenen til den formodentlig tyrkisk-ættede reserven Emira Abbes, som ift lagvenninnene også kommer med litt mer *å ta i* (men kun via TV-skjermen, husk det, gutter (hæsjtægg!)).

Ser ut til å ha medført en sportslig oppgradering også - før hun kom inn på treerplass sto tyskerne med fire strake tap, men etter et femte (mot sterke Skottland) har de nå innkassert tre strake seire. Den første av disse i tirsdagens TV-sendte oppgjør mot Danmark (en ny komposisjon hvor søstrene Dupont har fått med seg et par 18-åringer, etter at fusjonslaget med Lene Nielsen gikk i oppløsning da sistnevnte la opp grunnet hofteproblemer etter sisteplassen i vårens VM) som sto med én seier fra før av (mot fjorårsoverraskelsen Tsjekkia, som Tyskland hadde tapt for).

Det ble en selsom affære i overkant representativ for bunnkamp-statusen, en konkurranse i grove feil og medfølgende høytscorende omganger (ingen under to poeng, men heller ingen stjålne) hvor danskene viste seg som mest sleivete (selv om de faktisk inntil dette kun hadde tapt for "de fire store" (som jeg kommer tilbake til i et senere innlegg)). Tre tyske poeng i første og tredje omgang ble kun besvart med to danske i andre og fjerde, før et tysk femmerbo (!) i femte ga 11-4-ledelse og tilsynelatende opplagt kampslutt etter den obligatoriske sjette omgangen.

Der tok imidlertid danskene tre poeng etter en tysk kjempetabbe slik at det ble spill også i sjuende - hvor generøsiteten igjen ble tilbakebetalt med renter i form av fire tyske, et ikke så altfor forsinket handshake likevel, og noen for tyskerne å dele sisteplassen på tabellen med. 15-7 på sju omganger, det er virkelig imponerende å få til. Kampens høydepunkt var nok likevel da Thoralf ut av det blå spurte Pål om hva bitcoin er. Slike øyeblikk som faktisk får en til å frydes over tanken på at Eurosport/TVNorge også er begunstiget med OL-rettighetene denne vinteren.  :-)

Vi er f. ø. ikke ferdig med tyrkerspotting ("spotting" på engelsk, Erdogan, ikke noe å bli fornærmet over) riktig ennå. Landet har nemlig, for første gang, også med et helt eget lag i A-gruppa. Og skip Dilşat Yıldız, vel, hun har også blitt lagt merke til. En viss fylde hos henne også, kan man si, men ikke like jevnt fordelt som hos Fräulein Abbes... mer spisset, om en får kalle det det. Begge kan beskues i lagbildegalleriet, og det framgår vel greit der hva jeg sikter til. ;-)

Og også her følger visst sportslige kvaliteter med, for Team Turkish Delight startet like greit sitt debutmesterskap med å slå regjerende mester* Russland med en stjeling til 7-6 i tiende omgang (*riktignok Team Moisejeva som vant i fjor, men Team Sidorova som er tilbake i år vant året før der igjen, og tok dessuten VM-sølv i vår). De slo dessuten opprykkskollega Ungarn hele 12-5 i sin fjerde kamp, gjennom et firerbo i tredje omgang og en heidundrande avslutning med femmerbo i sjuende. Ingen kasteball, tyrkerne (men det har ingen andre i dameturneringen vært heller, annet enn på enkeltkampbasis - hvilket jeg kommer nærmere tilbake til når vi nå skal vende blikket mot disses avsluttende grunnspillspass med start kl. 14).

Så får vi se om tubekanalen er med på leken i vår region.

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 19:50
Coach: Svenskene så ut til å ha punktert kampen med fire poeng allerede i første omgang

Denne gangen brukte de tre omganger på å komme opp i samme score. Først en blank og så 2x2 hhv med og uten sistestein. Forskjellen fra grunnspillsmøtet altså at våre representanter har sju omganger i stedet for ni på å hente inn denne ledelsen...  :-/

Skottland fikk en pangstart i den andre semien med tre stjålne poeng i andre omgang, men vertsnasjonen reduserte i det minste med to i tredje.

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 20:27

Én skotsk helbom, så var i det minste den ene semifinalen åpen igjen. Tre sveitsiske poeng i femte omgang og 5-5 til pause.

Ett svensk poeng med sistestein i femte var vel i grunn etter forholdene ideelt for Ulsrud & Co, som da fikk starte andre halvdel med sistestein på 1-5.

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 20:42

Sukk...  enda et svensk stjålet poeng i sjette omgang, 1-6...

Og to skotske (med sistestein) i en begivenhetsrik sjetteomgang et par baner bortenfor, 7-5 til dem over vertskapet.

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 21:00

Ingen andre som orker å se på dette, nei?  ;-)

Edit: Det fokuseres jo på Sveits-Skottland, så man slipper å se mesteparten av den norske miseren, da.

Vel, Ulsrud reduserte til 3-6 med to poeng i sjuende omgang. Fire stjelinger på rad nå, takk. Nei, forresten, der ble det ett svensk i åttende. Minst tre i niende, da.

Sveitserne holdt på å straffe en ny skotsk feil enda hardere i deres sjuendeomgang, men ble ørlite for upresise på nest siste slik at Kyle Smith fikk begrenset baklengsantallet til to og igjen har sistestein på uavgjort i åttende.

 

(Innlegget ble redigert 23.11.17 21:02)

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 21:19
Coach: Minst tre i niende, da.

Nei, det ble enda et svensk ett i stedet, 3-8 og takk for kampen.

Den andre semien veier opp hva spenning angår; i en steinrik (tm) åttendeomgang forsøkte den skotske skip Smith seg på et storbo gjennom et stort smell, men en av de to sveitsiske poenggivende steinene stoppet opp som fortsatt poenggivende, og for første gang i kampen er vertsnasjonen i ledelsen. 8-7 etter åtte, skotsk sistestein.

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42197
23.11.17 21:55

Det her svenske komplekset til team Ulsrud ser aldri ut til å gi seg.

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 22:16
Coach: Nei, det ble enda et svensk ett i stedet, 3-8 og takk for kampen.

Med gule steiner, som i grunnspillet. Inte bra. Da hjelper det ikke med en svensk OL-vinner for Norge ved sidemikrofonen engang.

De gule steinene ble visst ikke lykkesteiner for sveitserne heller. Etter en blank niende omgang ble det mange steiner i spill igjen i en meget velspilt og usedvanlig underholdende tiende, hvilket burde være en fordel for Skottland som var ute etter å ta to med sistestein, men de ble presset hardt av vertskapet.

Firer-wonderboy Benoit Schwarz lot imidlertid til å bli stresset, fikk det ikke til på sine steiner, og Smith fikk lagt inn topoengeren for seier 9-8. Morsom kamp, men med kjedelig utfall her også (som så ofte) - Sverige-Skottland i en finale i Sveits, hvor Norges gjenværende potensielle gevinst er å forlenge medaljerekka si i EM til elleve strake ved å snyte vertsnasjonen for en skarve bronse. Nei, skulle vært motsatte konstellasjoner i bronsefinale og finale, gitt.

Vi får eventuelt la oss inspirere av Thoralf og trøstespise litt raclette. ;-)

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
23.11.17 23:25
Coach: "de fire store"

Thoralf brukte også dette uttrykket om lagene Danmark tapte for i fire av sine fem første kamper, og de skilte seg da vitterlig ut som klare avansementsfavoritter på forhånd:

Sveits har hatt enorm uttelling på damesiden de senere år med fire VM-titler fordelt på tre forskjellige lag (dog kun én EM-tittel i samme periode), og nå er det omsider laget som egentlig har framstått som det sterkeste, skippet av Silvana Tirinzoni, sin tur til å representere - og det på hjemmebane (no pressure).

Russland har tatt medalje (dog ingen gull) i fire strake VM, og gull i de to seneste EM - samtlige bortsett fra fjorårets EM-gull ved Team Sidorova, som er tilbake igjen på den europeiske arena i år. Team Hasselborg har kjapt etablert seg som det nye svenske flaggskipet og burde strengt tatt vunnet EM i fjor, mens noen ytterligere presentasjon vel burde være overflødig for Team Muirhead (selv om de ikke har gått helt til topps i et internasjonalt mesterskap siden VM 2013).

Men russerne havna bakpå fra start med det nevnte åpningstapet for Tyrkia, og vant først i femte forsøk da Danmark fikk unngjelde 12-2 (seks omganger, og samme antall poeng i den femte av dem). Skiftet fram og tilbake mellom Kovaleva (to første og to siste) og Ezekh (de fem imellom) på enerplassen uten at flyt over flere kamper ble oppnådd. Russland ble tidlig hektet av, i stedet var det laget som slo dem i tredje kamp (med et treerbo i tiende fra to poengs underlege) som steg fram som det fjerde hjulet på vogna - nemlig Italia, med den tilbakevennende skip Diana Gaspari som ledet nasjonen til dens hittil eneste medalje med det svært overraskende EM-sølvet i 2006, bak nettopp Russland (også deres første medalje, som Ezekh og Fomina var med på). F. ø. også i Sveits, nærmere bestemt Basel.

Så det ble en firerbande som stakk av likevel, mens de seks øvrige lagene faktisk sto likt med 2-5 etter sju spilte matchpass. Russland og Tyskland kom seg opp på 3-5 i det åttende med hhv 8-3 (ni omganger) over Ungarn og 7-6 over Tyrkia (knepen seier til den mest vektbalanserte Delight'en over den framtyngre der, altså), og med 5-3-seier i disses avsluttende innbyrdesmøte fikk i det minste våre russiske venninner pyntet seg opp til en femteplass i sluttregnskapet.

Nå rakk jeg ikke å poste dette underveis i siste grunnspillspass (Tuben funka uten VPN, forresten), men situasjonen i bunnen før det var altså at både Tsjekkia, Ungarn, Danmark og Tyrkia sto med 2-6 og de to sistnevnte skulle møte hverandre. Streamen fokuserte på Sveits-Tsjekkia, som sto og vippet hele veien, og hvor tsjekkerne (alene om noe å spille for) faktisk stakk av med seieren (og dermed fornyet A-gruppe-kontrakt) med to poeng i tiende til 6-5.

Deretter ble vi servert en høydramatisk innspurt av noe som tydeligvis hadde vært en høydramaturgisk bunnkamp: Tyrkia ledet 2-0 etter første, 4-1 etter tredje og 7-2 etter femte, men så tok kun Danmark poeng i andre halvdel, med tre i sjette og stjeling både i sjuende og tiende. I ekstraomgangen fikk (****)fagre Dilşat mye plass å trekke inn vinnersteinen på da litt-nedadgående-fagre (?) Madeleine trakk sin sistestein vel langt (men ganske gjemt) bak i boet. Hun satte imidlertid også sin egen vel hardt, uten at kosterne fikk med seg det, den curlet inn på shoten, men spant av og ble liggende noen centimeter utenfor.

Stor jubel i danskeleiren for fornyet kontrakt, og ditto skuffelse hos tyrkerne som var så nære i sin første opptreden på dette nivået, men likevel får ta turen rett ned i B-gruppa igjen (og vi får satse på å få se mer av dem senere). Rett ned igjen gikk det også med Ungarn etter 3-9 for Skottland, som på sin side kom opp på likt antall seire som Sveits, men forble bak på innbyrdes oppgjør (så Sveits har sistesteinsfordelen når disse skal møtes i semi i morgen).

Hele semifinaleoppsettet på damesiden var faktisk klart på forhånd, og den resterende-å-nevne kampen mellom Sverige og Italia var dermed en ren generalprøve for disse, som Sverige oppskriftsmessig tok 9-2 for en ubeseiret rekke gjennom grunnspillet. Begge de to sistnevnte kampene f. ø. wrappet opp med firerbo, i hhv åttende og sjuende omgang.

Slik ble dametabellen seendes ut:

  1. Sverige          9-0
  2. Sveits            7-2
  3. Skottland       7-2
  4. Italia               5-4

  5. Russland       4-5
  6. Tyskland        3-6
  7. Tsjekkia          3-6
  8. Danmark        3-6

  9. Tyrkia             2-7
10. Ungarn           2-7

Som man ser identisk topp 3 som på herresiden, med Italia som erstatning for Norge på fjerdeplassen. De norske damene har som kjent holdt til i B-gruppe-hallen, hvor de vant grunnspillet og spilte semifinale mot fjerdeplasserte Finland parallelt med herrenes A-semier. Den startet begredelig, og våre jenter lå under 1-5 til pause tross å ha startet med sistestein. Så kom de imidlertid sigende i et "dansk" comeback og utlignet etterhvert til 6-6 med en toerstjeling i tiende. I ekstraomgangen fullførte de derimot ikke slik danskene gjorde mot Tyrkia, finnene tok poenget de hadde bruk for, og Norge blir værende i B-gruppa til neste år også.

Et oppløftende aspekt er dog det stadig økende innsiget av gullkantede etternavn i laget. I årets to første EM-kamper vikarierte Maia Ramsfjell som skip for Kristin Skaslien, Pia Trulsen er inne som treer, Kristine Davanger spilte ener de foregående sesongene i A-gruppa, så da er det vel kommentator-Vågberg og søster-Trulsen som har igjen å levere før vi får full reboot Ghostbusters-style (Skaga og Cunningham er forresten ikke ueffent klingende navn de heller, så her høres det fugl!).

 

(Innlegget ble redigert 23.11.17 23:36)

Coach
CoachInnlegg: 74162
24.11.17 13:58

Kl. 19 i kveld vises mennenes bronsefinale mellom Norge og Sveits i det som ser ut til å være en særnorsk sending på Eurosport Norge.

Men før det er det semifinaler for kvinner nå kl. 14, på YouTube. Ser ut til at Sverige-Italia prioriteres framfor Sveits-Skottland, hvilket får kalles noe underlig...

 

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 30722
24.11.17 21:08

Nergaard helt ute i kveld..

61% på Nergaard..

(Innlegget ble redigert 24.11.17 21:10)

Coach
CoachInnlegg: 74162
25.11.17 10:19

Da ble det altså Sverige-Skottland i finalene for begge kjønn.

Damefinalen startet nå kl. 10:00 på Eurosport Norge, mens herrefinalen er satt opp fra kl. 15:00 på samme kanal. Sistnevnte ser f. ø., i likhet med bronsefinalen, ut til å være en særnorsk sending for Eurosports del, så får svenskene vente til reprisen på mandag (!) - ædda bædda! (vi tar det vi får)

 

(Innlegget ble redigert 25.11.17 10:23)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42197
25.11.17 10:41
Coach: Da ble det altså Sverige-Skottland i finalene for begge kjønn.

Lukter svensk storeslem her, selv om jeg ikke kan skryte på meg å ha sett mye curling denne uka.

I år handler alt om OL.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42197
25.11.17 12:08

Ok, det må bare sies...kvaliteten på det damene presterer i finalen her er begredelig. Måtte faktisk sjekke at det her ikke var et opptak fra et julebord med prøvespilling av curling som tvungen aktivitet før man begynner å drikke med begge hendene.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42197
25.11.17 12:40

Denne matchen kommer nok til å ligge langt fremme på netthinnen til Hasselborg når vi kommer til viktige kamper under OL. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42197
03.03.18 17:39

Det er junior vm for både piker og glunter nå, og det streames på youtube. Akkurat nå er det de norske gutta mot hjemmenasjonen Skottland. De ligger under 7-5, men de har siste stein i niende omgang, så enda håp.

Våre norske jenter vant sin første kamp, også mot Skottland. Jeg er ikke helt inne på nivået, men det virker som en sterk prestasjon.

Norge stiller morsomt nok med Team Ramsfjell for begge kjønn, og begge skippene er altså barn av en av tidenes beste spillere Eigil Ramsfjell. 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42197
08.03.18 18:00

De norske jentene har tatt seg til semifinale etter at de dramatisk slo Sveits etter å ha stjelt i tiende omgang. Norge endte på 5-4 og i dette laget holdt det til 4.plass og dermed får de æren av å møte svenskene i en kamp der de vil være klare underdogs. Sverige har gått igjennom turneringen med kun seiere og slo Norge 8-5 i grunnspillet.

De norske gutta skal spille klokka 20 i kveld. Der er de et av tre lag som kan ta seg videre bak Skottland, Canada og USA. Vi møter USA, så det blir tøft - men selvsagt ikke umulig.

Coach
CoachInnlegg: 74162
24.03.18 20:48
GoingKronos: Denne matchen kommer nok til å ligge langt fremme på netthinnen til Hasselborg når vi kommer til viktige kamper under OL.

Som det viste seg, slapp jo Frøken Hasselborg å sette de store matchvinnersteinene under press på vei mot OL-gull, da verken skotter eller koreanere evnet å følge svenskene til dramatiske innspurter i sluttspillet. Et fint remedie mot egen nerveproblematikk er jo at motstanderens er enda mer frynsete...

De svenske tjejene hviler f. ø. ikke på sine olympiske laurbær; de spiller as I write VM-semifinale mot Russland i North Bay, Ontario. Tross at dette mesterskapet foregår i Canada har tydeligvis Eurosport fått tak i noen senderettigheter, men viste kun to kamper fra grunnspillet, Sveits-Kina (5-6) fra åpningspasset sist lørdag og Sverige-USA (6-4) fra det sjette på mandag, før semifinalen Sverige-Russland nå (Eurosport Norge, samtlige kamper).

Selv har jeg ikke hatt tid til å følge opp dette utover delvis opptaks-kikking på de få TV-sendte kampene, men jeg skal forsøke å komme med en kortfattet oppsummering av turneringen så langt.

 

Coach
CoachInnlegg: 74162
26.03.18 12:12

Er litt redusert for tiden, og har dessverre ikke orket å oppdatere mer foreløpig, men Eurosport er ikke så kjappe på avtrekkeren de heller, så det matcher jo forsåvidt.

E1 viser nå tilsammen tre timer med redigerte opptak av først bronsefinalen og så finalen, og det bør vel ha vært enkelt å unngå spoilere om disse her til lands.

Kommer tilbake med en liten oppsummering etterkvart.

 

(Innlegget ble redigert 26.03.18 12:13)

ms_8
ms_8Innlegg: 6502
26.03.18 12:49

Gleder meg til Herre curling neste Laurdag. Norge spiller første kamp mot Italia natt til søndag kl 01.30. I år stiller Team Walstad for Norge.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42197
26.03.18 12:52
ms_8: I år stiller Team Walstad for Norge.

De vant forresten NM helga før Team Ulsrud, så jeg syns det virker ganske klart at de er Norges beste lag. Veldig spennende VM, litt vanskelig å vite hvor høyt man skal legge lista.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg