Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

WC langrenn, Toblach (16-17/12)

NYTT TEMA
janesaj
janesajInnlegg: 36038
12.12.17 16:00

Siste ordinære WC-helg i kalenderåret 2017 er på trappene, og vi skal til italienske Toblach, der det skal arrangeres 10 og 15 km fristil i intervallstart på lørdag, mens man søndag skal ut på en 10 og 15 km klassisk jaktstart med utgangspunkt i intervallstarten.

Tettstedet Toblach har et innbyggertall på litt over 3000 mennesker, og ligger i Syd-Tirol, nordøst i Italia. Løypene ligger på litt over 1200 meter over havet (høyeste punkt 1270 moh), hvilket vil si at vi befinner oss på det eksåpertene kaller mellomhøyde. På italiensk heter for øvrig stedet Dobbiaco.

Toblach har siden 2010 vært et fast innslag i Tour de Ski (de var en stund særlig kjent for den lange jaktstarten i skøyting, som ble lagt bort etter 2015-sesongen), men denne sesongen skal touren for én gangs skyld ikke innom det italienske tettstedet. De er likevel ikke nybegynnere på ordinære WC-helger: I januar tidligere i år (forrige sesong) ble det arrangert en ren sprinthelg her, og det var også arrangert WC-renn utenom Tour de Ski her i 2013/14-sesongen. Toblach hadde i tillegg en periode verdenscup hvert femte år: i 1988, 1993, 1998 og 2003, så vi snakker om en meget rutinert arrangør i WC-sammenheng.


Norges tropp:

Kvinner:
Marit Bjørgen, Rognes IL
Ragnhild Haga, Åsen IL
Kathrine Harsem, IL Varden Meråker
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Thea Krokan Murud, Søre Ål IL
Heidi Weng, IL Bul
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb

Menn:
Niklas Dyrhaug, Tydal IL
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Sjur Røthe, Voss IL
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL

Marit Bjørgen har åpnet sesongen litt tungt, og i helgen gjorde hun sitt klart dårligste distanserenn så langt i sesongen da hun bare ble nummer ni på 10 skøyting i Davos - hennes dårligste plassering på øvelsen siden februar 2004(!). Men det er kun én ting som teller for Bjørgen i sesongen 17/18, og det er OL, og sånn sett er det ikke så overraskende at formen er litt skrantende akkurat nå. Hun vil nok vise stigende form etter jul. Hva vi kan forvente her er usikkert, men hun sikter nok mye høyere enn Davos-plasseringen både på intervall- og jaktstarten, og at hun dermed er med i pallkampen.

Ingvild Flugstad Østberg slet mye av fjorårssesongen, men i Davos løsnet det endelig for fullt, og hun viste nok en gang at hun trives godt i høyden da hun vant intervallstarten i den sveitsiske skimetropolen for andre år på rad, og i tillegg kom til sprintfinale for andre gang på én uke etter at hun ikke hadde klart det på ett år inntil det. Det blir spennende å se hva hun kan få til på disse to dagene - er hun i samme form som i Davos er hun en seierskandidat begge dager.

Heidi Weng er en man kanskje kan si har åpnet sesongen der hun skal være - hun har vært i brukbar form, men samtidig ikke i for god form i forhold til det som skal skje senere i sesongen. Hun var nok en gang med helt i toppen av et distanserenn på 10 km i Davos, og har vist fin stabilitet ved å ha vært topp fire på alle distanserennene hittil i sesongen. Hun er nok en gang en opplagt pallkandidat begge dager her.

Ragnhild Haga tok sin tredje strake pallplassering da hun ble nummer to i Davos, og det er også karrierebeste for Haga som tidligere "kun" har tredjeplasser å slå i bordet med individuelt. Hun er i sitt livs form og har allerede tatt et godt steg inn i OL-troppen. Hun har nok sin beste mulighet på lørdag, da hun er en opplagt pallkandidat med formen hun har vist i det siste, men satser nok også på å være topp seks etter jaktstarten i og med at hun også har vært bra i klassisk denne sesongen (ble seks på 10 klassisk i Ruka).

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har kommet helt greit igang med sesongen med to topp tolv-plasseringer på distanse (tolv på Lillehammer og ti i Davos). Hun er ikke helt i toppform, men formen virker å være stigende, og nye topp ti-plasseringer bør dermed være mulig her. Hun må også snart vise noe ekstraordinært på 10 skøyting om hun skal få gå distansen i OL - per nå er hun nok et klart femtevalg, og etter helgens renn er det ikke flere WC-renn på distansen før OL.

Kathrine Harsem gikk ikke i Davos, der det ikke var et øvelsesprogram som passet henne spesielt godt, og dermed stod hun over og brukte tiden på trening i stedet. Her er hun tilbake, og formen hennes har vært grei hittil i sesongen. På de par siste distanserennene har hun plassert seg rett bak topp ti, og hun har vist at hun har forbedret seg i skøyting. Kanskje sikter hun seg inn mot en plassering rundt topp 15 lørdag, hvorpå hun kan gå seg inn i topp ti på søndag om kroppen spiller på lag.

Thea Krokan Murud har til seg å være hatt en meget god sesongstart, særlig på sprint, men i Davos greide hun å ta seg inn i topp 20 i skøyting, som skal være hennes svakeste stilart på papiret, og har blitt belønnet med en plass på laget også i Toblach. Hun er altså i sitt livs form, og kan hun greie noe lignende på 10 skøyting her som i Davos kan det tenkes at hun kan gå seg opp i topp 15 på jaktstarten, som går i hennes normalt beste stilart klassisk.

Johannes Høsflot Klæbo skulle opprinnelig stå over denne helgen, men har nå ombestemt seg og stiller her for så å stå over hele Tour de Ski. Klæbo har rett og slett (i en alder av 21 år) vært verdens suverent beste skiløper denne sesongen, på sprint såvel som distanse (har nå åtte strake i WC i de rennene han har stilt opp i om vi tar med forrige sesong). Det eneste spørsmålstegnet ved den unge trønderen per dags dato er intervallstarter i skøyting, der han har til gode å prestere internasjonalt. Så skal det også sies at han ikke har gått noen intervallstartrenn i skøyting i WC siden Lillehammer i fjor, da han ble nummer 13 på 10 skøyting, da han fremdeles var sylfersk i WC. Så det blir spennende å se ham her. Er han i posisjon før jaktstarten vet vi iallfall alle hva han kan finne på der.

Martin Johnsrud Sundby var syk i forkant av Davos, og derfor skal vi ikke legge så mye i resultatet hans der. Han har ikke sett ut som han er i sin beste form hittil denne sesongen, men likevel har han dratt inn to pallplasser, så trolig er han i rute til det som komme skal. Som vanlig når han stiller til start i et skirenn er han å regne som en av favorittene begge dager - så får vi se hvor langt sykdommen har satt ham tilbake.

Simen Hegstad Krüger har hatt en finfin sesongstart, og i Davos var han klart beste norske da han ble nummer fire og var den eneste som var i nærheten av pallen. Krüger er en bunnsolid skøyter og vil nok blande seg i toppen også her om formen har holdt seg. Han tok blant annet sin aller første (og hittil eneste) pallplass nettopp i Toblach forrige sesong. Søndagens jaktstart passer ham ikke fullt så godt, men med et godt utgangspunkt og rygger å henge på kan det nok bli en respektabel plassering også der.

Hans Christer Holund gikk som vi husker en meget imponerende duathlon på Lillehammer der han sikret seg pallplass, men var ikke fullt så bra i Davos som vi kanskje hadde håpet, selv om plasseringen ikke ble så ueffen (åtte). Holund er nokså jevngod i begge stilarter og bør kunne hevde seg høyt oppe begge dager. Topp seks bør være et mål.

En som har vært fullstendig ute av det denne sesongen er Finn Hågen Krogh. Etter at han så litt halvslapp ut i Ruka trodde vi nok at han kom til å komme i gradvis bedre form, men så har ikke skjedd, selv om han var friskere i Davos enn på Lillehammer (falt fra et tilsynelatende godt resultat i sprintprologen og greide i det minste å ta poeng på 15 km). Vi kan håpe på ytterligere en formbedring her, men noe toppresultat er nok dessverre ikke å forvente foreløpig.

Sjur Røthe har hatt en vanskelig inngang på sesongen med mye ryggproblemer, men har nå i det minste fått en diagnose, noe som må være en stor lettelse for vossingen. Han merket ifølge seg selv ikke noe til skaden i Davos, men resultatet var ikke all verden (22. plass). Formen må bli markant bedre om han skal blande seg inn i OL-diskusjonen, og han håper nok på fremgang her. Vanskelig å spå hva han kan klare, men at kroppen fungerer bedre enn i Davos håper han nok uansett på.

Niklas Dyrhaug har i likhet med Røthe slitt med ryggen inn mot sesongen, og han startet sesongen med å bryte på Lillehammer etter at han falt og brakk staven. Men han vant et lokalt renn i helgen, der han ikke kjente noe til ryggsmertene, og da blir det spennende å se hvor han står i forhold til verdenseliten. Intervallstart i skøyting er normalt ikke Dyrhaugs styrke, men på den klassiske jaktstarten kan vi nok forvente å se at han går seg langt oppover. Om han er topp ti etter jaktstarten sier nok Dyrhaug seg fornøyd med helgen.


Utlendinger:

I dameklassen hadde Charlotte Kalla etter en imponerende sesongåpning en ganske svart dag i Davos, der hun endte som nummer åtte, plassen foran Bjørgen, på 10 skøyting. Før det vant hun imidlertid to imponerende seire i Ruka og på Lillehammer, så det skal i utgangspunktet ikke være noe i veien med formen. Hun håper nok på at Davos-resultatet bare var et tilfelle av "høydesjokk" og at hun nå skal være med i kampen om seieren igjen. Krista Pärmäkoski viste i Davos at hun trives med høyde da hun tok sin første pallplass for sesongen på distanserennet der. I tillegg til at hun er god i høyde har også formen vært stigende, og hun sikter igjen på å være med i pallkampen begge dager i Toblach. I form har hun gjerne vært best i klassisk, så om hun har et godt utgangspunkt skal vi virkelig se opp for henne på jaktstarten.

Teresa Stadlober kunne av og til finne på å gjøre gode løp helt i verdenstoppen tidligere også, men denne sesongen har hun (iallfall hittil) stabilisert seg der. Også i Davos hevdet hun seg høyt oppe og var lenge med i pallkampen før hun tapte noe terreng på slutten - men femteplass er hun nok likevel fornøyd med. Med samme form her kan det fort bli rundt samme plassering begge dager - kanskje kan det bli pallen om hun har en superdag. Jessica Diggins skuffet litt på distanserennet i Davos i en løype som i utgangspunktet skal passe henne bra. Høyde hadde hun heller ikke noe problem med forrige sesong. Forhåpentligvis for henne var det en dårlig dag, og i fjor vant hun 5 skøyting i Toblach, så det er ingen tvil om at hun trives her. Kan være med i pallkampen på lørdag. Søndag skal det kanskje bli noe tøffere, men hun er en god klassiskløper også om hun har dagen, så det kan være hun holder bra stand også der med et godt utgangspunkt.

Finnene var nok glade for å se at Kerttu Niskanen i helgen var tilbake i topp ti, og det i skøyting. Det kan tyde på stigende form - i fjor var hun nemlig kun topp ti i skøyting under Tour de Ski. Får hun et bra utgangspunkt kan hun i likhet med landsvenninne Pärmäkoski være en meget farlig løper på jaktstarten. Sveitsiske Nathalie von Siebenthal var med helt i toppen på hjemmebane i Davos, og åpnet sterkt der før hun falt ut av pallen til slutt, men hun endte på femteplass, som er karrierebeste i WC (hun har dog en fjerdeplass fra VM i Lahti). Er hun samme form her kan det fort bli en topplassering på lørdagen. Klassiskformen hennes er noe mer uviss, der kan hun fort falle noe bakover.

Den unge og lovende russeren Natalia Nepryaeva har åpnet sesongen knallsterkt og har vært topp ti på alle distanserennene hun har gått. I Davos gikk hun kun sprinten, men om hun er tilbake igjen her kan hun fort kjempe om nye topp ti-plasseringer. Den jevngamle landsvenninnen Anastasia Sedova har også vært rundt topp ti i sesongen så langt, og i Davos gjentok det seg da hun ble nummer elleve på 10 skøyting. Hun har vært relativt stabil i år, så det er grunn til å tro at hun igjen kommer til å blande seg inn i kampen om topp ti begge dager. Sadie Bjornsen har tatt et solid steg i sprint, og hun har også vært god på distanse og var blant annet så vidt topp ti både på minitouren i Ruka og på duathlonen på Lillehammer. Hun er omtrent jevngod i de to stilartene, og på gode dager kan hun nok kjempe om topp ti både lørdag og søndag.

Laura Mononen har fremdeles til gode å være topp ti denne sesongen, selv om hun var nære under åpningshelgen i Ruka. Men topp 20 har hun vært i alle renn, og med en formøkning er det ikke utenkelig at hun kan komme i nærheten av topp ti, selv om topp 15 kanskje er mer sannsynlig begge dager. Kikkan Randall har gått en del bra distanserenn hittil denne sesongen. Hun er klart best i skøyting og har best sjanser til å klare en god prestasjon på lørdag, hvor en topp 15-plassering nok er målet. Hun går seg trolig litt nedover på søndag. Et gledelig comeback på søndag stod tsjekkiske Petra Novakova for. Etter at hun var ordentlig på gang for et par sesonger siden tok hun ikke ett eneste WC-poeng i hele forrige sesong, men i Davos klarte tsjekkeren å gå seg inn til en finfin 13. plass, den beste plasseringen i et WC-renn på to år. Det kan bli spennende å se om fremgangen fortsetter i Toblach.

Av de andre svenskene bortsett fra Kalla stiller ikke Stina Nilsson eller Anna Haag her, og da er det fort 20 år gamle Ebba Andersson som er den mest spennende. Hun gjorde omsider WC-comeback i Davos etter å ha ikke gått siden debuten i februar 2015 (deltok jo dog i VM sist vinter), og det endte med noen få WC-poeng. Hun er likevel en ekstremt interessant løper med tanke på fremtiden, og vi skal ikke utelukke at det blir en høyere plassering enn i Davos allerede her. Ida Ingemarsdotter gikk brukbart på distanse under åpningshelgen i Ruka, og tok også noen poeng på 10 skøyting i Davos. Det bør hun også være i stand til å klare på 10 skøyting her, og trolig vil hun kunne gå seg litt oppover på jaktstarten. Rundt topp 15-20 vil være gode resultater for henne.

Andre løpere som kan gjøre det bra inkluderer Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen, Anne Kyllönen, Yulia Tchekaleva (hvis hun stiller), Yulia Belorukova, Justyna Kowalczyk, Emma Wikén, Hanna Falk, Masako Ishida, Stefanie Böhler, Katharina Hennig, Nicole Fessel, Sandra Ringwald, Victoria Carl, Aurore Jean, Anouk Faivre Picon og Rosie Brennan.

Sergey Ustiugov har begynt å vise glimt av det han presterte i fjorårssesongen, og andreplassen i Davos var soleklart årsbeste av den russiske bamsen. Han var heller ikke langt unna seieren, og det er helt klart et skremmeskudd før helgens to konkurranser, der det skal bli spennende å se om Ustiugov klarer å utvikle formen videre. Landsmann Alexander Bolshunov har vært et av årets store positive overraskelser, og kom seg i Davos opp på pallen for andre gang på distanserenn denne sesongen. Formen ser med andre ord ut til å vedvare, og han har vist seg nær sagt like god i begge stilarter. Den unge russeren er utvilsomt en stor pallkandidat.

Maurice Manificat er god oppe i høyden, noe han nok en gang viste i Davos da han ikke overraskende vant 15 skøyting i helgen. Han har også vært på pallen de to siste gangene han har gått i Toblach (10 skøyting i Tour de Ski de to siste årene), så han trives her også og må forventes å være med i tetkampen også denne helgen, ikke minst på lørdag. Dario Cologna var litt rusten i Ruka og stod over på Lillehammer for å forberede seg til 15 km i Davos, og det betalte seg da også - han endte på femteplass, klart årsbeste. Er han også i form her kan vi vente at han blander seg opp i teten begge dager.

Alex Harvey har aldri trivdes spesielt godt i Davos, men ble likevel topp ti på 15 skøyting der, hans beste Davos-plassering noen gang på distanse. Det vitner om god form. Nå har han aldri vært helt i toppen i Toblach heller, men holder formen seg, bør dette konkurranseprogrammet være bra for canadieren. Alexey Chervotkin har stabilisert seg i topp ti denne sesongen, og fortsatte med det i Davos, der han ble nummer ni. Kanskje hadde han håpet på noe ørlite bedre etter den fine sesongstarten han har hatt, men formen har uansett vært bra, og alt bør ligge til rette for topp ti også her, kanskje også begge dager - han har prestert godt også i klassisk selv om han vanligvis er bedre i skøyting. Alexey Poltoranin glimret ikke uventet med sitt fravær i Davos, der det kun var fristil på programmet. Når det igjen er duket for klassisk så dukker han nok opp igjen, selv om han må gjennom litt skøyting først. Men på gode dager har vi sett at han skøyte godt nok til å henge brukbart med, og da kan han kanskje skaffe seg et greit utgangspunkt til å gå seg oppover søndag.

Svenskene fikk en opptur i Davos da det endelig løsnet for Marcus Hellner, som til slutt ble nummer seks etter et solid løp, der særlig avslutningen var bra. Svenskene har slitt litt på distanse denne sesongen og kan trenge en Hellner i form. Hellner bruker også å komme i toppform når det er OL-sesong - kanskje skjer det i år igjen. Nye plasseringer rundt topp seks ville vært en god bekreftelse for hans del. Calle Halfvarsson stod over i Davos grunnet sykdom, men er tilbake igjen her, og sikter nok på bedre distanseresultater enn han hadde i Ruka og på Lillehammer. Riktig nok var ikke Ruka-innsatsen katastrofal (endte topp ti sammenlagt), men på Lillehammer ble det fryktelig tungt. Skal han henge med i toppen her må det en stor formbedring til. Det blir spennende å se hva svensken har å by på denne gangen.

Finnene stilte uten sine beste i Davos, men her er de tilbake igjen. Iivo Niskanen var god både i Ruka og på Lillehammer, og klarte pallplass på 15 klassisk i førstnevnte helg, samt sjetteplass sammenlagt i minitouren. På Lillehammer gikk han en finfin duathlon, der han ble nummer sju. Han har nok blitt litt bedre i skøyting denne sesongen, og kanskje kan han greie et godt nok utgangspunkt til at han blir livsfarlig på jaktstarten - kapasiteten hans i klassisk vet alle om. Matti Heikkinen har hatt en mer anonym sesongstart. Han ble nummer 14 i minitouren sammenlagt, og på Lillehammer fullførte han ikke. Formen er altså et spørsmålstegn for den kapasitetssterke finnen. I Toblach i fjor var han bare tideler unna pallen, så om formen er bedre ligger alt til rette for at han skal kunne hevde seg bra begge dager.

Denis Spitsov viste i Davos at han definitivt er en av mange unge russere på vei opp. Han var strålende som junior, med mange individuelle medaljer i junior-VM å vise til, og det er artig at han også viser seg frem som senior. Enn så lenge er han nok hakket bedre i skøyting enn i klassisk, så han har nok best forhåpninger på lørdagen. Andrey Larkov er en annen russer å holde et øye med, kanskje særlig på søndagens jaktstart. Han er en meget god klassiker på sitt beste. Imidlertid har han fremdeles til gode å vise form denne sesongen. Det samme gjelder i stor grad Alexander Bessmertnykh, som ikke engang var med til Davos. Men med klassisk på programmet igjen på søndag er det nok bedre sjanser til å få se ham her, tross at formen hans har vært dårlig hittil i årets sesong.

Andre løpere å se opp for kan være Andrew Musgrave, Jonas Baumann, Jean Marc Gaillard, Clement Parisse, Stanislav Volzhentsev, Keishin Yoshida, Daniel Rickardsson, Jens Burman, Max Hauke, Karel Tammjarv, Lucas Bögl, Jonas Dobler, Francesco De Fabiani, Federico Pellegrino, Lari Lehtonen, Sergei Dolidovich, Toni Livers, Curdin Perl og Candide Pralong.


Program:

Lørdag 16. desember:
11:00: 10 km fristil intervallstart, kvinner
13:30: 15 km fristil intervallstart, menn

Søndag 17. desember:
11:30: 10 km klassisk jaktstart, kvinner
13:30: 15 km klassisk jaktstart, menn


Resultater 2017 (Tour de Ski):

5 km fristil, kvinner:
1. Jessica Diggins (USA)
2. Krista Pärmäkoski (FIN)
3. Sadie Bjornsen (USA)
4. Charlotte Kalla (SWE)
5. Heidi Weng (NOR)
6. Kerttu Niskanen (FIN)

10 km fristil, menn:
1. Sergey Ustiugov (RUS)
2. Maurice Manificat (FRA)
3. Simen Hegstad Krüger (NOR)
4. Matti Heikkinen (FIN)
5. Marcus Hellner (SWE)
6. Didrik Tønseth (NOR)


Verdenscupene sammenlagt:

Totalt, kvinner:
1. Charlotte Kalla (SWE) 470
2. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 392
3. Heidi Weng (NOR) 386
4. Ragnhild Haga (NOR) 355
5. Marit Bjørgen (NOR) 348
6. Stina Nilsson (SWE) 330

Distanse, kvinner:
1. Charlotte Kalla (SWE) 248
2. Heidi Weng (NOR) 243
3. Ragnhild Haga (NOR) 235
4. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 207
5. Teresa Stadlober (AUT) 176
6. Marit Bjørgen (NOR) 175

Sprint, kvinner:
1. Stina Nilsson (SWE) 195
3. Maiken Caspersen Falla (NOR) 180
3. Krista Pärmäkoski (FIN) 143
4. Sadie Bjornsen (USA) 126
5. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 95
6. Sophie Caldwell (USA) 91

U23, kvinner:
1. Natalia Nepryaeva (RUS) 199
2. Yulia Belorukova (RUS) 124
3. Anastasia Sedova (RUS) 108

Totalt, menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 626
2. Alexander Bolshunov (RUS) 402
3. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 339
4. Maurice Manificat (FRA) 308
5. Alex Harvey (CAN) 264
6. Sergey Ustiugov (RUS) 257

Distanse, menn:
1. Maurice Manificat (FRA) 237
2. Hans Christer Holund (NOR) 193
3. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 176
4. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 167
5. Simen Hegstad Krüger (NOR) 164
6. Alex Harvey (CAN) 143

Sprint, menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 250
2. Alexander Bolshunov (RUS) 150
3. Federico Pellegrino (ITA) 129
4. Ristomatti Hakola (FIN) 108
5. Sergey Ustiugov (RUS) 106
6. Calle Halfvarsson (SWE) 93

U23, menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 626
2. Alexander Bolshunov (RUS) 402
3. Alexey Chervotkin (RUS) 225


NRKs sendeskjema:

Lørdag 9. desember:
10:55-12:00: V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner (NRK 1)
13:30-14:45: V-cup langrenn: 15 km fri teknikk (NRK 1)

Søndag 10. desember:
11:25-12:00: V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner (NRK 1)
13:30-14:15: V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn (NRK 1)


Startlister:
Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Løypeprofiler:
Kan finnes her (med litt scrolling).

Værmelding (fra yr.no):
Lørdag: -2 grader, overskyet/snø
Søndag: -6 grader, overskyet (maks -8)


God fornøyelse!

DrDrax
DrDraxInnlegg: 689
12.12.17 18:48
janesaj: Jessica Diggins skuffet litt på distanserennet i Davos i en løype som i utgangspunktet skal passe henne bra.

Hun vingler frem og tilbake i sporet. På avstand ser hun ut som Kowa.

Diego71
Diego71Innlegg: 921
12.12.17 21:46

Herlig åpningsinnlegg. Kjempebra, janesaj. 

ParadiseDK
ParadiseDKInnlegg: 4952
12.12.17 22:02

Diggins var litt syk før rennene i Davos, så kan være en forklaring på en litt svak 10 kilometer skate tross en grei sprint dagen før.

Åpningsinnlegg 10/10 som vanlig (:

Datainspektionen
DatainspektionenInnlegg: 328
13.12.17 02:17

Tack för tråden, som vanligt stora A. Vi är lyckligt lottade, åtminstone vi svenskar som slipper norska TV2, vad jag har erfarit :P. 

Swingfreak
SwingfreakInnlegg: 348
13.12.17 06:26

Mistenker at Haga er i for tidlig form. Sikrer med det OL-start på intervall-start skøyting, kanskje også duatlon, men vil reelt sett ikke være i nærheten av medalje. Som del av landslaget bør jo ledelsen ha rimelig kontroll på dette, men jeg er litt tvilende til at hun faktisk har tatt steget opp på økt grunnkapasitet (uten reell formtopp). Håper jeg tar feil. Noen som følger henne tettere/har info som kan belyse dette?

Swingfreak
SwingfreakInnlegg: 348
13.12.17 06:26

Dobbel-post

(Innlegget ble redigert 13.12.17 06:28)

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 16000
13.12.17 09:59
Swingfreak: Dobbel-post

Jann og Arne Post?

Swingfreak
SwingfreakInnlegg: 348
13.12.17 10:15

Glemte å takke j-man for flott trådstart - som vanlig!

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 2524
13.12.17 11:45

Jeg bøyer meg i hatten, igjen en fantastisk start-tråd :)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 5427
13.12.17 20:38

Litt vanskelig å tippe noe før denne helgen - om det er slik at våre antatt beste Bjørgen og Sundby har lagt opp sesongen på en litt annerledes måte enn vanlig, dvs at de ikke har sluppet opp noe på mengdetreningen men har blikket kun rettet mot OL.
Dvs Sundby har vært noe indisponert p.g.a. sykdom, men han har ikke vist noe av sitt vanlige nivå i sesongstarten, så vi får tro det stemmer at han er nedtrenet.

Klæbo får uansett et favorittstempel på seg før helgen - iallefall i totalen. Mens dameklassen er vanskelig å tippe. Vil tro Bjørgen kommer til å heve seg noe, men går vel ikke helt til topps. Kanskje Weng er vårt beste kort denne helgen?
Kalla er min favoritt i begge rennene, til tross for Davos.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 11691
13.12.17 20:49

Intervallstart i skøyting er vel i utgangspunktet Klæbos svakeste øvelse, men den løypen i Toblach skal passe han ganske så bra. 

Tror fort han kan kjempe om pallen på lørdag, ihvertfall topp 5

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4118
14.12.17 11:39

Overraskende nok velger Calle Halfvarsson ikke å stille i Toblach.  Han og Jens Burman er visstnok friske, men ikke klare til konkurranse ennå.  Calle C er langrennssportens store deja vu. 

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22990
14.12.17 12:43
SnorreSolano: Overraskende nok velger Calle Halfvarsson ikke å stille i Toblach. Han og Jens Burman er visstnok friske, men ikke klare til konkurranse ennå. Calle C er langrennssportens store deja vu.

Mange som har brent seg på å starte for tidlig opp med hardtrening og konkurranse etter sykdom. Antar disse skal gå tour de ski.
Calle C ??

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4118
14.12.17 12:55
Eksberten: Calle C ??

Calle Clown.... 

Såklart mange som har brent seg, men i tilfellet Halfvarsson så er det et klart mønster vi har blitt veldig vant til å se:  Sterke rapporter fra sommertrening, høstoppkjøring og den svenske åpningshelgen, fulgt av stor-i-kjeften uttalelser ala "dom norska skidåkarna imponerade inte mycket i helgen".  Og så begynner sesongen, og vi ser ikke så mye mer til Calle. 

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22990
14.12.17 13:03
SnorreSolano: Calle Clown....

Barne-tv figuren Charlie Chalk het Kalle Klovn på Norsk. Vet ikke hva han het på svensk, men finsk het han Pelle Kalle :)

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 16000
14.12.17 13:07
SnorreSolano: Og så begynner sesongen, og vi ser ikke så mye mer til Calle.

Det stemmer vel ikke? Han har jo ofte gode resultater i første del av sesongen. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4118
14.12.17 13:42
oddvar_kjempebra: Det stemmer vel ikke? Han har jo ofte gode resultater i første del av sesongen.

Ja, han gjør det gjerne brukbart de første 1-2 helgene.  Hvilket forsåvidt stemte i år også.  Fulgt av den sedvanlige sykdommen. Så vi ser ham såvidt....  Men ikke så mye. 

DrDrax
DrDraxInnlegg: 689
14.12.17 13:47

Halfvarsson har vel slitt en del med sykdom siste par år, men 2012/13, 2013/14 og 2014/15 gikk han jo nesten alt i WC.

craaazy
craaazyInnlegg: 5500
14.12.17 14:44

Han er ikke sjuk.

Han er bare svensk.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 22990
14.12.17 16:16
DrDrax: Halfvarsson har vel slitt en del med sykdom siste par år, men 2012/13, 2013/14 og 2014/15 gikk han jo nesten alt i WC.

Ja man er ikke syk hele året når man blir nr 3 og 5 i verdenscupen sammenlagt.

jompsss
jompsssInnlegg: 78
14.12.17 21:44

Calle H är ihop med bakteriehärden Jennie Öberg. Utgångspunkten är ständigt att hon går sjuk, så det kan inte vara lätt att ha det förhållandet. Hon är nog en stor anledning till alla sjukdagar, och vice versa.

Nu var det ju däremot magsjuka som däckade Calle.

Jag bryr mig inte vad Calle gör i världscupen denna säsongen ärligt talat. Det är bara OL som gäller nu. Sprint och stafetter främst.

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 16000
15.12.17 09:34
jompsss: Jag bryr mig inte vad Calle gör i världscupen denna säsongen ärligt talat. Det är bara OL som gäller nu. Sprint och stafetter främst.

Bra da at Calle er slik en fremragende mesterskapsløper.

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 4645
15.12.17 10:08
janesaj: Andre løpere å se opp for kan være Andrew Musgrave, Jonas Baumann, Jean Marc Gaillard, Clement Parisse, Stanislav Volzhentsev, Keishin Yoshida, Daniel Rickardsson, Jens Burman, Max Hauke, Karel Tammjarv, Lucas Bögl, Jonas Dobler, Francesco De Fabiani, Federico Pellegrino, Lari Lehtonen, Sergei Dolidovich, Toni Livers, Curdin Perl og Candide Pralong.

MÅ vi se opp for alle disse? Her var det mye ræl.

For øvrig var trådstarten utmerket, og til god hjelp i tippingen :)

HLund
HLundInnlegg: 6473
15.12.17 10:12
daskedusken: MÅ vi se opp for alle disse? Her var det mye ræl. For øvrig var trådstarten utmerket, og til god hjelp i tippingen :)

Skal ikke kimse av Musgrave.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 1462
15.12.17 10:36
janesaj: Andre løpere å se opp for kan være Andrew Musgrave, Jonas Baumann, Jean Marc Gaillard, Clement Parisse, Stanislav Volzhentsev, Keishin Yoshida, Daniel Rickardsson, Jens Burman, Max Hauke, Karel Tammjarv, Lucas Bögl, Jonas Dobler, Francesco De Fabiani, Federico Pellegrino, Lari Lehtonen, Sergei Dolidovich, Toni Livers, Curdin Perl og Candide Pralong.

Jeg kan herved gi en garanti for at ingen av disse blir å finne øverst på pallen i helga:-)

 

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 4645
15.12.17 11:46

Neida, flere topp10-kandidater på listen. Men løpere som Dobler, Perl og Dolidovich skal være sjeleglad om de karrer seg inn topp30...

janesaj
janesajInnlegg: 36038
15.12.17 11:54
daskedusken: MÅ vi se opp for alle disse? Her var det mye ræl.

Kan aldri være for sikker, vet du ;-) Pleier å ta med løpere jeg tror kan ende topp 15-20 på en god dag på den siste linja. Kan godt endre på det, tar imot konstruktiv kritikk på innleggene mine. Så lenge den holder seg konstruktiv, vel å merke... :-)

vangen06
vangen06Innlegg: 9022
15.12.17 13:21
HLund: Skal ikke kimse av Musgrave.

Nei, sant det. Han har det med å dukke opp brått & uventet - gjerne på slutten av løpene, og ende høyt på listen. Vi var vel ikke så få som satte kaffen i halsen da han ble Norgesmester (dvs. kom først i mål, tittelen gikk jo til "beste nordmann" på listen) under NM i sprint for noen år siden...  

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 4645
15.12.17 14:55

Skal være forsiktig med å kritisere disse fabelaktige trådene, men er det nå én ting som kan bli enda bedre er det kanskje oppramsingen av boblere ja. Selv om de kan nok kan bli nyttige i Fantasy-sammenheng utover vinteren, når pengene ikke strekker til :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg