Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hykleri når Johaug er tilbake?

NYTT TEMA
Framsynt
FramsyntInnlegg: 6618
24.03.18 14:56

I over ett og et halvt år har rikspressen gasset seg i Johaug saken. På en nedrig og skadefro måte - for klikk.
De har kaptes om å sparke på henne når hun lå nede. Og aller verst synes jeg TV2-Lersveen og VG-Welhaven har vært. Lersveen anklaget sågar Johuag for å lyve om sitt sykdomsforløp (som ble tilbakevist av en SMS) og engasjerte seg selv som privatetterforsker med mål om å gjøre det verre for Johaug.
VG har utallige artikler om Johaug under overskriften "Johaug tatt i doping".
https://www.vg.no/sport/langrenn/johaug-tatt-i-doping/

Tatt i doping - innebærer at VG, TV2, NrK, Aftenposten, Adresseavisen osv ser på Johaug på Therese Johug som en juksemaker som har brukt steroider planmessig for å øke sine prestasjoner - akkurat som svensker, finner og polakker gjør - fordi hun er så god. Alle disse ser på Johaug på samme måte som Johan Mühlegg, Johanns Düerr og lagdopede finner. 
Og hadde jeg gjort det samme - så hadde jeg aldri ønsket Therese Johaug velkommen tilbake etter en uforholdsmessig lang designdom. 

Men - jeg forholder meg til hennes sakstilfelle, bevisene og ordlyden i dommens innhold. Nemlig at hun aldri har dopet seg.

Uansett - tror dere TV2-Lersveen, VG-Welhaven, NrK, Aftenposten, Tomas Pettersson ( de tre verste og mest anti-norske) og resten av dem som har løyet og svertet Johaug vil forsøke å late som ingenting når hun er tilbake - og attpåtil vil prøve å sole seg i glansen av hennes prestasjoner?
Ja, da er hykleriet fullkomment!

Jeg kommer til å si i fra til alle som forsøker seg med hykleri, også på VGD. 
Vi vet alle hvem de er, og jeg oppfordrer alle hederlige som stod last og brast om å gjøre det samme med alle som forsøkte å gjøre seg store på hennes bekostning.
Jeg glemmer aldri!

(Innlegget ble redigert 24.03.18 15:06)

bhros
bhrosInnlegg: 11271
24.03.18 15:07
Framsynt: Lersveen

Enig når det gjelder Lersveen, Thomas Pettersson og noen andre svenske.

Ellers syns jeg ikke det har vært så mye å hisse seg opp over, selv om jeg er Johaugfan og syntes hun ble hardt straffet.

Kunne ikke falle meg inn å kritisere media for å omtale Johaug i positive vendinger til vinteren, om hun skulle gjøre seg fortjent til det.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 6618
24.03.18 15:11
bhros: Kunne ikke falle meg inn å kritisere media for å omtale Johaug i positive vendinger til vinteren, om hun skulle gjøre seg fortjent til det.

Så hykleri er greit nok for dem som forsøkte å gjøre seg store på hennes bekostning?

bhros
bhrosInnlegg: 11271
24.03.18 15:16

Syns du de skal la være å skrive om henne?
Og rose når det er på sin plass?

Framsynt
FramsyntInnlegg: 6618
24.03.18 15:18
bhros: Syns du de skal la være å skrive om henne?
Og rose når det er på sin plass?

Jeg forventer egentlig ingenting av dem som beskyldte henne for å dope seg. Kun resultatservice.

Og iallefall ingen ros.

(Innlegget ble redigert 24.03.18 15:19)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 28969
24.03.18 15:22

Welhaven har argumentert saklig for sitt syn, så han mener jeg er unnskyldt, men Lersveen og Petterson har gjort seg totalt usmakelige for meg.

Petterson kan jo knapt trykke inn en tast på tastaturet sitt før han går på en smell, var det ikke Bjørgen som abdiserte på OLs første øvelse?

Lersveen har så inderlig lyst å være han mediesluggeren som blir husker som mannen som snakket rett fra levra og som satte skapet på plass. For meg så virker det mer som han snakker rett fra gallen og han har sannsynligvis et kaotisk møblert hjem. 

(Innlegget ble redigert 24.03.18 15:22)

Gorback
GorbackInnlegg: 2651
24.03.18 15:23
Framsynt: Jeg kommer til å si i fra til alle som forsøker seg med hykleri, også på VGD. 
Vi vet alle hvem de er, og jeg oppfordrer alle hederlige som stod last og brast om å gjøre det samme med alle som forsøkte å gjøre seg store på hennes bekostning.
Jeg glemmer aldri!

Et åpningsinlegg som stinker av sidrumpa nasjonalistisk hykleri i den grad at jeg faktisk måtte holde meg for nesa da jeg leste! Johaug fikk som fortjent - vent - hun burde fått iallefall et halvår mer enn hun faktisk fikk, så hun slapp tross alt billig fra sine anabole eskapader selv om hun ikke rakk OL...:-)

(Innlegget ble redigert 24.03.18 15:24)

goggen48
goggen48Innlegg: 334
24.03.18 15:40

Det er synd slike som Johaug får flere muligheter , hun skulle vært utestengt for bestandig.

Samme med andre som må ty til kjemiske hjelpemiddler for å vinne.

 

kommer ikke til å heie eller sole meg i glansen.

 

Sjefssløggern
SjefssløggernInnlegg: 2413
24.03.18 15:40
Framsynt: Tatt i doping - innebærer at VG, TV2, NrK, Aftenposten, Adresseavisen osv ser på Johaug på Therese Johug som en juksemaker som har brukt steroider planmessig for å øke sine prestasjoner - akkurat som svensker, finner og polakker gjør - fordi hun er så god.

Har du noen eksempler på at disse mediene har påstått bevist juks fra Johaug sin side?

Jeg mener heller at norsk media har omtalt saken forholdsmessig positivt i Johaugs favør, hvis vi sammenligner med internasjonale utøvere med lignende dommer. Jeg tror vi i Norge har lært at man ikke trenger å bedrive bevist juks for å bli tatt i doping.

Johaug har ikke handlet bevist, men uaktsomt, det er i grunnen et udiskutabelt faktum. 

rogerns
rogernsInnlegg: 837
24.03.18 15:49

De er tålmodige Wada og de som prøver å kjempe mot doping, doping har knapt noen følger for utøverne bortsett fra at de må stå over ett mesterskap. Se på russerne , systematisk doing i alle ledd, velsignet av presidenten. 

Noen av russerne som fikk delta under OL hevdet sågar at de ikke visste hva resten av nasjonen gjorde.

det finnes nok noen som ikke doper seg ennå, men kampen mot doping er håpløs, så la folk bare ødelegge seg, og idretten. 

KommersK
KommersKInnlegg: 4605
24.03.18 15:49
Sjefssløggern: bevist juks

Stor forskjell på bevist juks og bevisst, som du nok prøver å si.

(Innlegget ble redigert 24.03.18 15:49)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 18312
24.03.18 15:59
Framsynt: Uansett - tror dere TV2-Lersveen, VG-Welhaven, NrK, Aftenposten, Tomas Pettersson ( de tre verste og mest anti-norske) og resten av dem som har løyet og svertet Johaug vil forsøke å late som ingenting når hun er tilbake - og attpåtil vil prøve å sole seg i glansen av hennes prestasjoner?
Ja, da er hykleriet fullkomment!

Ingen grunn til å forvente at MSM er noe mer oppegående når det gjelder sport enn de er når det gjelder politikk. Heldigvis finnes det i dag alternativer for å holde seg oppdatert, enten det gjelder politikk eller sport.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 6618
24.03.18 16:35
Sjefssløggern: Har du noen eksempler på at disse mediene har påstått bevist juks fra Johaug sin side?

"Tatt i doping"

Sarella
SarellaInnlegg: 11916
24.03.18 16:37
Framsynt: Uansett - tror dere TV2-Lersveen, VG-Welhaven, NrK, Aftenposten, Tomas Pettersson ( de tre verste og mest anti-norske) og resten av dem som har løyet og svertet Johaug vil forsøke å late som ingenting når hun er tilbake - og attpåtil vil prøve å sole seg i glansen av hennes prestasjoner?

Godt innlegg, skal bli meget interessant å se hvilke hyklere som forsøker å sole seg i glansen :)

FIS og CAS frarøvet oss alle de legendariske duellene mellom Bjørgen og Johaug som vi kunne fått i de to ses som har vært, håper Bjørgen tar en sesong til slik at vi kan få oppleve disse to langrensgudinnene sammen en siste gang.

Noen refleksjoner omkring Johaugs siste sesong (sesongen 2015/2016) før FIS/CAS ødela alt for henne, med stats:

"I vanlige distanserenn denne sesongen har Therese Johaug slått konkurrentene med over ett minutt i snitt. – Det er helt overveldende. Jeg kan ikke huske at noe lignende har skjedd hverken på dame- eller herresiden tidligere, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland når vi viser ham tallene bak Therese Johaugs vanvittige sesong. For det er først når man ser på statistikken at man skjønner hvor imponerende Johaugs sesong har vært så langt. 27-åringen har vunnet 14 av 16 distanserenn denne sesongen. I gjennomsnitt vinner hun distanserenn med over et halvt minutt!

I tillegg har hun hatt beste etappetid på begge stafettene som Norge har vært overlegne på. Tar man bort enkeltetappene fra minitouren i Kuusamo og Tour de Ski, blir tallene enda mer spektakulære. Etappene regnes som verdenscuprenn, men det er litt annerledes å gå renn i en tour, hvor det er mange renn på kort tid, og hvor det handler mer om sammenlagtseier enn om enkeltdistanser.

Utenom de to Tourene har det vært arrangert åtte distanserenn. Therese Johaug har vunnet alle åtte - og det med en avstand ned til konkurrentene på over ett minutt i snitt!"

Distanserenn i verdenscup, totalt: 14 av 16
Distanserenn i verdenscup, utenom tourer: 8 av 8
Distanserenn i tourer: 5 av 8
Stafetter: 2 av 2. Beste etappetid på tredje etappe begge gangene.

Gjennomsnittlig differanse i distanserenn utenom tourer: 64 sekunder

Gjennomsnittlig differanse i distanserenn inkludert tourer: 36,7 sekunder

Konklusjonen er altså at Therese Johaug har vært fullstendig overlegen, hun vant forøvrig også begge tourene sammenlagt.

Johaugs seire med over minuttet:

15 kilometer skibytte i Lillehammer: 1.29,3
15 kilometer fristil i Davos: 1.10,3
Tour de ski sammenlagt: 2.20,9
30 kilometer klassisk i Oslo: 3.46,5
15 kilometer skibytte i Lahti: 1.05,5

Blir noe å toppe neste ses når hun er tilbake. Jeg skal personlig sitte med dress, slips og et glass god champagne foran TV`n når hun gjør comeback på Beitostølen i november, da kan vi endelig legge disse to egentlige "tullesesongene" (hvor verdens beste ikke har fått delta) bak oss og se fram imot rettferdigehet hvor den beste er med. 

kytec
kytecInnlegg: 35347
24.03.18 16:40
Framsynt: De har kaptes om å sparke på henne når hun lå nede.

Låg nede og nede fru Blom. Ho har nok klart seg ganske så greit. 

TV2 har lagt program med henne som en sportsprofil, sponsorene har stått ved henne pga deg og millionene har rullet inn på god gammel måte. 

kytec
kytecInnlegg: 35347
24.03.18 16:42
Framsynt: alle som forsøkte å gjøre seg store på hennes bekostning.

Eg kan komme til å bli stor på hennes bekostning, men til mitt forsvar har eg alltid syntes hun er en flott dame. 

I motsetning til Kent. 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 18312
24.03.18 16:43
Sarella: Jeg skal personlig sitte med dress, slips og et glass god champagne foran TV`n når hun gjør comeback på Beitostølen i november, da kan vi endelig legge disse to egentlige "tullesesongene" (hvor verdens beste ikke har fått delta) bak oss og se fram imot rettferdigehet hvor den beste er med.

Nettopp, det kommer en tommel etterhvert.

Svensker, Finner og enkelte idioter av noen nordmenn har via FIS forsøkt å øke interessen for damelangrenn og få med fler nasjoner i toppen, ikke ved å høyne andre utøveres nivå, men ved å bli kvitt den beste. Kowa og Marit har pga alder fallt noe tilbake og dermed er de nå på nivået til resten av bølingen, mens Therese var fortsatt såpass ung at hun måtte de få utestengt i to sesonger for å få til målet sitt.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 6618
24.03.18 16:44
kytec: Eg kan komme til å bli stor på hennes bekostning, men til mitt forsvar har eg alltid syntes hun er en flott dame.

Jeg skal minne deg på om hva du har vært med på - om du forsøker deg med hykleri.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 6618
24.03.18 16:46
Sarella: Blir noe å toppe neste ses når hun er tilbake. Jeg skal personlig sitte med dress, slips og et glass god champagne foran TV`n når hun gjør comeback på Beitostølen i november, da kan vi endelig legge disse to egentlige "tullesesongene" (hvor verdens beste ikke har fått delta) bak oss og se fram imot rettferdigehet hvor den beste er med.

Jeg skal iallefall markere det på en måte :)
Og det vil nok komme en tåre.

Godt innlegg du skrev!

kytec
kytecInnlegg: 35347
24.03.18 16:47
Sjefssløggern: Johaug har ikke handlet bevist, men uaktsomt, det er i grunnen et udiskutabelt faktum.

For Johaugs hvite riddere, som ts i høyeste grad er, så er hun uskyldsren som nysnø.  

GetIn
GetInInnlegg: 1011
24.03.18 16:47
Framsynt: Jeg kommer til å si i fra til alle som forsøker seg med hykleri

Driver ikke du på en måte med dette nå om du skal forholde deg til dommen som du nevner. Får hun ble tatt med et stoff i kroppen som står på dop lista.

(Innlegget ble redigert 24.03.18 16:48)

kytec
kytecInnlegg: 35347
24.03.18 16:50
Framsynt: Jeg skal minne deg på

Jeg må tillate meg å minne deg på at det ikkje er min feil om eg blir stor. Det er ikkje viljestyrt. 

tooommm
tooommmInnlegg: 23552
24.03.18 16:50

Ser for meg Lersveen første gang han intervjuer Johaug spørre; hva forventer du av denne sesongen nå som du ikke er dopet lenger?

Selv kommer jeg til å heie på Johaug i hvert eneste renn hun går, og håper hun vinner alt som er!

GetIn
GetInInnlegg: 1011
24.03.18 16:51
kytec: For Johaugs hvite riddere

Skulle likt å se åssen disse hadde forholdt seg om det hadde vært en russer eller finne som dette hadde skjedd med ....

kytec
kytecInnlegg: 35347
24.03.18 16:56
GetIn: Skulle likt å se åssen disse hadde forholdt seg om det hadde vært en russer eller finne som dette hadde skjedd med ....

Eg skal love deg det spørsmålet er stilt hundrevis av ganger på Johaug-tråden uten at det er kommet noen fornuftige svar fra ridderne. 

Det som er klart er at de aldri har forsvart en utlending som er kommet i uløkka. 

Så Johaug er faktisk verdenshistoriens eneste uskyldig dømte. 

Sarella
SarellaInnlegg: 11916
24.03.18 16:57
Il-Pirata: Svensker, Finner og enkelte idioter av noen nordmenn har via FIS forsøkt å øke interessen for damelangrenn og få med fler nasjoner i toppen, ikke ved å høyne andre utøveres nivå, men ved å bli kvitt den beste

Kan vanskelig uttrykke hvor mye jeg hater det drittsekkregimet som regjerer innenfor FIS/CAS, vil antakeligvis bli kastet ut om jeg forsøkte ;)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 18312
24.03.18 17:00
kytec: For Johaugs hvite riddere, som ts i høyeste grad er, så er hun uskyldsren som nysnø.

Selvsagt er hun det, om en har bare bittelitt omløp og tenkeevne, så skjønner en nemlig at om en først skal dope seg så bruker en i tilfelle noe som fungerer bedre i en utholdenhetsidrett og en oppgir samtidig ikke på forhånd at en har benyttet preparatet, ja om en ikke er fullstendig idiot da. Det eneste hun er skyldig i, er å stole på legen sin. 

HLund
HLundInnlegg: 8726
24.03.18 17:01
kytec: Det som er klart er at de aldri har forsvart en utlending som er kommet i uløkka.

Nuvel. Kowalczyk kom opp i en lignende situasjon. Flere (deriblant meg) som har forsvart henne. Til tross for hennes ufyselige personlighet. Så der bommer du nok rett og slett.

GetIn
GetInInnlegg: 1011
24.03.18 17:02
Il-Pirata: Det eneste hun er skyldig i, er å stole på legen sin.

Du har ikke lest dommen ser jeg ;)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 18312
24.03.18 17:04
Sarella: Kan vanskelig uttrykke hvor mye jeg hater det drittsekkregimet som regjerer innenfor FIS/CAS, vil antakeligvis bli kastet ut om jeg forsøkte ;)

Jepp og nå prøver jo enkelte av de de idiotene å ødelegge langrenn enda mer, ved å ta bort klassisk sprint og innføre innlagte idiotøvelser i løypene.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester