Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Den gigantiske Curling-tråden

NYTT TEMA
GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
16.11.18 10:08

Har vært lite Curling-debatt her inne de siste sesongene, så jeg tenker det er greit å lage en Curling-tråd som vi kan bruke over tid.

På lørdag klokka 08.00 starter EM i Estland og Eurosport sender en del fra mesterskapet, men ingen kamper med det norske laget er satt opp. Også WCF sin youtube-kanal sender kamper, men vet ikke hvordan det er med rettigheter å se fra Norge.

Jeg syns det er mildt sagt rart at ikke alle kampene streames i 2018, det koster ingenting og betyr mye for interessen. Curling må være en av de idrettene som absolutt gjør minst for å øke interessen.

Hjemmesiden til mesterskapet

De norske herrene stiller med team Walstad, som har tatt over rollen som Norges beste curlinglag. De må også ansees som medaljekandidater i dette mesterskapet. Sverige er selvsagt store favoritter, men bak der er det jevnt.

Det norske kvinnelaget er i B-gruppen og syns vi kan forvente oss opprykk i år, det var nært i fjor og nå får Skaslien&co levere slik at vi kommer oss ut av skyggedalen vi har vært i de siste årene.

Kjør debatt!

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
16.11.18 10:31
GoingKronos: Det norske kvinnelaget er i B-gruppen og syns vi kan forvente oss opprykk i år, det var nært i fjor og nå får Skaslien&co levere slik at vi kommer oss ut av skyggedalen vi har vært i de siste årene.

Estland, Ungarn og Tyrkia kan muligens utfordre oss. Likevel bør det være gode muligheiter for opprykk.

For herrene er det gode sjanser for medalje. Sverige og Sveits er dei tøffaste lagene. Andre lag å sjå opp for er Skottland, Italia, Nederland og Tyskland. Men alle desse lagene skal være svakere ein Norge sitt lag. 

Slik eg ser det er det 3 lag som skiller seg ganske klart ut.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
16.11.18 10:42
ms_8: For herrene er det gode sjanser for medalje. Sverige og Sveits er dei tøffaste lagene. Andre lag å sjå opp for er Skottland, Italia, Nederland og Tyskland. Men alle desse lagene skal være svakere ein Norge sitt lag.

Jeg holder nok Skottland som nummer 2 bak Sverige, Team Mourat hadde fantastisk VM og har som jeg har forstått det også gjort det bra på den nye world touren. 

Sveits og Norge bak, så kommer røkla som ikke er helt lett å skille fra hverandre og der nok de som får flyten kan utfordre.

 

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
16.11.18 10:46

Det er ellers verd å nevne at dette blir første EM med five rock rule. Det betyr at det ikke er mulig å slå ut garder på de første fem steinene som settes, noe som er positivt og bør føre til mer offensivt spill.

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
16.11.18 10:48
GoingKronos: Jeg holder nok Skottland som nummer 2 bak Sverige, Team Mourat hadde fantastisk VM og har som jeg har forstått det også gjort det bra på den nye world touren. Sveits og Norge bak, så kommer røkla som ikke er helt lett å skille fra hverandre og der nok de som får flyten kan utfordre.

Sveits tok bronse i OL 2018 og då var det eit anna lag frå Skottland som deltok. Men du har rett dette laget frå Skottland er gode og blir spennande å sjå om dei kan følgje VM 2018.

Slik går det når kun ser OL og ikkje kva som skjedde i VM

I fjor vart det Sverige, Skottland, Sveits og Norge. Riktignok stilte Skottland og Norge med eit anna lag, men ikkje utenkeleg at det skjer i år også.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
17.11.18 12:46

Det endte med tap 8-7 i første matchen for de norske herrene, det var skottene som ble for sterke. Ingen krise. 

Svenskene slo Sveits i en dramatisk kamp der söta bror lå under mesteparten av kampen.

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
17.11.18 22:27

Viktig seier mot Nederland. Sveits tapte mot Italia. Trur Italia blir det farligste laget av dei andre lagene. Norge må levere i neste kamp mot Italia. Eit lag som har spelt fantastisk mot gode lag. 

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
18.11.18 15:59
ms_8: Trur Italia blir det farligste laget av dei andre lagene. Norge må levere i neste kamp mot Italia. Eit lag som har spelt fantastisk mot gode lag.

Vart tap for Norge. Vi ledet 5-3 og tapte 5-7 etter dei to siste omgangane. Det her rotet vi vekk og då blir kampen mot Sveits ein nøkkelkamp er eg redd. Den gode nyheten er at Skottland tapte mot Russland og gir oss ein halv sjanse her. Italia har imponert stort til nå med sterke seiere mot Sveits, Norge og Nederland. 

Til gjengjeld skal dei seiast at Walstad dessverre har underprestert til nå. I denne kampen var det skipen som var den store forskjellen Retornaz hadde 80% Walstad 73% 

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
18.11.18 16:07

Det skal seiast til Walstad sitt forsvar at Italia sin skip i 9 omganger hadde to fantastiske slå steiner. Første steinen slo vekk 3 av 4 norske steiner i boet (utan å slå ut nokon av sine egne. Andre steinen slo ut sin egen og rett inn i den siste norske steinen som gjekk ut og det vart 3 poeng til Italia. 

10 omgang: Walstad var cm unna og slå den beste Italenske steinen, men den traff ikkje. Hans siste stein var å slå den ut ved hjelp av å slå sin egen gard ned. Dessverre var vinkelen på feil side og Walstad traff ganske langt unna punktet. Derfor endte det med 1 poeng til Italia 

(Innlegget ble redigert 18.11.18 16:11)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
18.11.18 16:18

Svak start, regner man med at det blir tap mot Sverige så er det ikke mange feiltrinn igjen.

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
18.11.18 16:29
GoingKronos: Svak start, regner man med at det blir tap mot Sverige så er det ikke mange feiltrinn igjen.

Jepp, men vi er litt uheldige også. Får tre tøffe kamper på rad. 

Polen og Tyskland er lag vi MÅ slå. Før Sverige venter. Då er vi fort 3-3 


Då kan vi være ute om vi taper mot enten Sveits, Russland eller Finland. Her er Sveits det klart tøffaste laget. Russland er ustabile, men viste mot Skottland at dei har eit høgt toppnivå. Finland må overprestere mykje om dei skal slå oss, men vi veit aldri 

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
19.11.18 10:52

Enkel seier mot Polen. Sveits og Russland tapte mot Skottland og Sverige

Tyskland og Italia vant over Nederland og Finland.

Det betyr at Skottland, Sverige og Italia styrka sine sjanser om topp 3. Alt tyder på at Sveits, Russland, Tyskland og Norge vil kjempe om den siste plassen.

Nøkkelkamp mot Tyskland kl 15

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
20.11.18 08:08

Norge slo Tyskland 7-4, og nå er det klart for oppgjør mot Sverige. En bonusmatch for de norske guttene.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
20.11.18 11:05

Norge tapte 5-4 etter å havnet under 3-0 etter to omganger. Så helt nær skrell var ikke de norske guttene. 

Det står i utgangspunktet mellom Norge, Tyskland og Sveits om den siste plassen i semifinale. Sverige er ubeseiret og går selvsagt videre, men Italia og Skottland står på 5-1. Italia er den store overraskelsen, de har igjen både Polen og Russland som har vært svake nå, så tror ikke det er noe håp å ta de igjen for Norge.

Norge har igjen Finland i kveld, Russland i morgen og så avslutter mot Sveits. Den kampen kan fort bli en ren finale om å ta seg videre. Sveits skal også møte Tyskland, så de har skjebnen i egne hender. Tyskland møter også Sverige så de har et tøft program igjen.

Finland og Russland som begge står med 2-4 har også teoretisk sjanse for ta seg videre, men det er nok mest i teorien.

(Innlegget ble redigert 20.11.18 11:12)

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
20.11.18 11:37

Ganske god kamp i dag målt mot motstanden. Ser ut til at Norge og Sveits får kjempe om den siste kampen. Russland øydela mest sannsynleg sine sjanser mot Finland og Tyskland skal heller ikkje ha store sjanser med tanke på at dei møter Sverige. Spelte frykteleg dårleg mot Italia

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
20.11.18 21:30

Norge, Tyskland og Sveits gjør alle jobben sin og vinner kveldens match, så da er det helt åpen før de to siste rundene.

Italia taper mot Skottland, og dermed er det italienske laget nå bare en seier foran den jagende curling-flokken. Sverige og Skottland har allerede tatt seg til semifinale.

De norske jentene gikk på sitt første tap i b-sluttspillet da de overraskende tapte mot England (er kanskje utflyttede skotter som spiller på laget?). De leder fortsatt, sammen med Tyrkia som også er på 6-1 etter 7 runder.

(Innlegget ble redigert 20.11.18 21:31)

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
20.11.18 22:21
GoingKronos: Norge, Tyskland og Sveits gjør alle jobben sin og vinner kveldens match, så da er det helt åpen før de to siste rundene.
Italia taper mot Skottland, og dermed er det italienske laget nå bare en seier foran den jagende curling-flokken. Sverige og Skottland har allerede tatt seg til semifinale.

Italia har det lettaste programmet igjen. Polen og Russland i sine siste kamper 

Tyskland har Sverige og Sveits (meget vanskeleg kamper) 

Sveits har Norge og Tyskland ( Spesielt Norge blir ein utfordring) 

Norge har Sveits og Russland ( Sveits blir ein utfordring. Russland skal være gode sjanser å slå) 

Skottland har Sverige og Finland ( bør ende med 1 seier og sannsynlegvis tap mot Sverige) 

Mitt tips: Sverige, Skottland, Italia og Sveits (dessverre) vidare 

Vinneren av Norge-Sveits trur eg går til semifinale på den siste plassen. 

Coach
CoachInnlegg: 74949
20.11.18 22:34
GoingKronos: Har vært lite Curling-debatt her inne de siste sesongene, så jeg tenker det er greit å lage en Curling-tråd som vi kan bruke over tid.

Nydelig tiltak (and who doesn't like it BIG?).

Slepte meg inn her for å opprette en ny sesongtråd, kledelig forsinket ift EM (verden utenfor VGD er brutal noen ganger), så takk for å ha spart meg for det stresset. Skulle jeg vært hovedleverandør av innhold underveis i det pågående mesterskapet hadde tråden dessuten blitt av det skrinne slaget, men her er det jo minst to andre som holder skuta flytende. :-)

 

Bidrar med noen supplerende linker:

Først en wikioversikt over sesongen så langt og videre

 

Så mer spesifikt for EM i Tallinn:

Wikiside (husk å trekke fra én time for norske klokkeslett)

Lagpresentasjoner (avbildninger fra høyre mot venstre er visst standarden)

Livescore

Sendeskjema (hvorvidt den viaplay-oppføringen for Norge faktisk har noe med virkeligheten å gjøre, har jeg ikke sett noe tegn til)

 

Hansaguden
HansagudenInnlegg: 6023
21.11.18 14:55

Har fulgt med litt på Eurosport, men det er irriterende at de nesten bare viser Sveriges kamper.

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
21.11.18 15:49

Vi vinner mot Russland og Sveits taper mot Tyskland. Slår Sveirge Tyskland. Så er vi vidare med seier mot Sveits. Taper vi då kan det bli 3 lag med lik stilling etter gruppespelet.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
22.11.18 08:47

Norge har fått en fin start i skjebnekampen mot Sveits, leder 3-1 etter 3 runder. Og siden Tyskland får skikkelig bank av våre svenske venner så ser det veldig lyst ut.

Kampen streames på world curling sin youtube-kanal.

 

(Innlegget ble redigert 22.11.18 08:47)

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
22.11.18 09:41

Stygg tabbe av Walstad i sjette omgang, så nå står vi på 5-5 og det ser ut til å gå mot en thriller-avslutning.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
22.11.18 10:01

Ny katastrofe stein fra Walstad og Sveits stjeler 2 poeng og dette er nok over.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 48095
22.11.18 10:45

Det ble 8-7 tap og dermed er Norge ferdig i EM. Noe skuffende må det sies å være. Men vi får være litt tålmodig med dette nye laget vårt.

På den positive siden så vant de norske jentene b-gruppa, og skal møte Lituaen i semifinale. 

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
22.11.18 10:47

Vel dessverre er dette fortjent. Norge rotet vekk dette mot Sveits og Italia. Då blir det enten Italia eller Tyskland som minimum tar bronsen. Det er nok ein ganske stor bombe at verken Sveits eller Norge får spele semifinale.

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
22.11.18 17:49

Italia som tok bronse for damene i fjor. Rykker ned i år. Helt tydeleg at Gaspari ute kostet Italia dyrt. Finland følgjer med, men kan i det minste trøste seg med at dei får spele omspell om vm plass. Latvia tok den siste vm plassen etter at dei slo Italia 11-7. 8 omgang avgjorde kampen når Latvia stal 4 poeng 

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
23.11.18 09:08

Norge ligger under mot Litauen 6-5 etter 5 omganger i kampen om opprykk. Eit tap her vil koste oss A gruppa neste år. Mot eit lag som aldri så vidt eg veit har spelt i A gruppen.

For å sei det slikt. Vi har aldri hatt større sjans for å rykke opp

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
23.11.18 09:40

Norge leder 10-7 etter 8 omganger

Viktig 3 poeng i 7 omgang og deretter 2 poeng i 8 omgang

(Innlegget ble redigert 23.11.18 09:43)

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
23.11.18 10:11

Norge vant 10-8 og vi speler A vm neste år. Estland blir det andre laget som rykker opp

ms_8
ms_8Innlegg: 7589
23.11.18 21:40

Norge vant finalen mot Estland. Etter at Estland gjekk for å slå Norges stein som var halvgardet framfor å legge inn ein stein i staden for. Estland bomma og Norge vinner B em og får spele VM kvalikk. Utruleg merkeleg val av Estland, men tydeleg at dette laget liker å slå 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg