Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

WC langrenn, Dresden (12-13/1)

NYTT TEMA
janesaj
janesajInnlegg: 37835
10.01.19 20:25

Langrennsverdenscupens første destinasjon etter Tour de Ski er i år som i fjor tyske Dresden, hvor det (som vanlig etter Tour de Ski) skal arrangeres en ren sprinthelg med individuell sprint på lørdag og lagsprint på søndag.

Dresden er en by som ligger helt øst i Tyskland, og som er hovedstaden i den tyske delstaten Sachsen. Byen  har over en halv million innbyggere, og er best kjent for å ha blitt utsatt for en massiv bombing under andre verdenskrig som gjorde at byen måtte gjenoppbygges. Det som skal skje kommende helg er altså noe helt annet og langt hyggeligere.

Dresden arrangerte sprinthelg rett etter Tour de Ski også forrige sesong. Den gangen var det svensk dominans i dameklassen på den individuelle sprinten da Hanna Falk tok seieren foran Maja Dahlqvist, med amerikanske Sophie Caldwell på tredje. Våre naboer hadde også ytterligere to kvinner med i finalen, hvorav Stina Nilsson hadde et uhell og endte sist. I herreklassen var det Federico Pellegrino som stakk av med seieren foran Johannes Høsflot Klæbo og Lucas Chanavat - altså ikke helt ulikt fra hva som skjedde i øvrige skøytesprinter i fjor. På lagsprinten for kvinner fortsatte Sverige sin totaldominans og tok dobbeltseier ved andrelaget (Ingemarsdotter og Dahlqvist) foran førstelaget (Falk og Nilsson). USA (Sargent og Caldwell) ble nummer tre. De to norske lagene forsvant ut allerede i semifinalene. På herresiden ble det igjen italiensk seier ved Noeckler og Pellegrino. Sverige (Jönsson og Peterson) ble nummer to, mens Russland (Krasnov og Retivykh) tok den siste pallplassen. Beste norske lag (Stadaas og Klæbo) endte på femteplass. Det andre norske laget (Aune og E. Northug) røk ut i semi.

Startlistene er som vanlig noe svekkede i sprinthelgen som etterfølger Tour de Ski, siden de aller fleste av løperne som fullførte touren ikke er på plass, men de fleste av spesialsprinterne er iallfall på startstrek.


Program:

Lørdag 12. januar:
10:50: Sprintprologer fristil, kvinner og menn
13:20: Sprintfinaler fristil, kvinner og menn

Søndag 13. januar:
10:45: Lagsprint fristil (semifinaler), kvinner og menn
12:45: Lagsprint fristil (finaler), kvinner og menn


Norges tropp:

Kvinner:
Mari Eide, Øystre Slidre IL
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Kathrine Rolsted Harsem, IL Varden Meråker
Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL
Amalie Håkonsen Ous, Nes Ski/Team Veidekke Oslofjord
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL/Team Veidekke Midt-Norge

Menn:
Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Pål Golberg, Gol IL
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF
Kasper Stadaas, IL Heming
Gjøran Tefre, Førde IL/Team Veidekke Vest
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF/Team Veidekke Nord-Norge

På herresiden skulle Sondre Turvoll Fossli og Håvard Solås Taugbøl begge gått, men de har blitt syke og erstattet med Stadaas og Tefre.

På damesiden er det nok vår mangeårige sprintener Maiken Caspersen Falla vi må sette vår lit til. Imidlertid har formen til Falla skrantet voldsomt i hele år, og den vanligvis så stabile palløperen har fremdeles ikke vært på pallen i WC i år. Best var fjerdeplassen i Ruka, mens hun i skøytesprint for første gang denne sesongen gikk til finale på sprinten i Val Müstair under Tour de Ski (og da var flere av svenskene borte). Falla går selvsagt alltid for pallplasser, men hun skulle kanskje ønsket at løypa var lenger og tøffere.

Bortsett fra Falla kan det alltids være spennende å se hvilken form Kathrine Harsem er i. Harsem har gått sparsomt med renn denne sesongen etter kollapsen i sommer. Hun har tatt poeng på begge sprintene hun har gått, men har langt ifra vært i den formen vi har vært vant til å se henne. Vi skal nok ikke legge forventningene altfor høyt, men det blir spennende å se om formen hennes er bedre enn den var før jul.

Mari Eide kom av naturlige årsaker sent igang med årets sesong, men har iallfall etterhvert fått noen renn i kroppen, og tok poeng i begge sprintrennene under Tour de Ski, noe som var et skritt i riktig retning for henne. Om formen er enda litt bedre her er det kanskje ikke umulig at hun kan kjempe om en semifinaleplass.

Anne Kjersti Kalvå hadde en fin helg under skandinavisk cup i Vuokatti og kom på pallen i alle tre rennene der. På sprinten ble hun nummer tre og slo da et par absolutt habile løpere. Det er ingen tvil om at kusina til Marit Bjørgen er i form, og hun kan nok gjøre greit fra seg også i dette selskapet. Er hun i nærheten av å kjempe om en semifinale vil det være en brukbar prestasjon.

Amalie Håkonsen Ous har også fått plass på det norske laget her. Klubbvenninnen til Udnes Weng-tvillingene (i Nes Ski) har kanskje ikke riktig hatt den utviklingen hun hadde håpet på, men er på sitt beste en bra sprinter, ikke minst på nasjonalt nivå. Hun har vært på pallen i norgescup denne sesongen år og var i finale under skandinavisk cup foregående helg. Hun skal nok være greit fornøyd om hun tar seg videre fra prologen og gjør en bra figur i kvartfinalen.

Siste kvinne i troppen er Ane Appelkvist Stenseth, som gjør sitt første WC-renn for året. Stenseth er i likhet med Ous en god sprinter på nasjonalt nivå, og gikk til finale både under åpningen på Beito og i NM forrige sesong. I år har hun vært i finale i skandinavisk cup ved to anledninger. Hun har fremdeles til gode å ta WC-poeng - kanskje kan dette være rennet hvor hun bryter den barrieren.

På herresiden har vi langt flere gode kandidater. Aller mest av de som er med her har nok Sindre Bjørnestad Skar imponert så langt i årets sesong. Skar gikk til finalen på begge sprintene under Tour de Ski, og var også i finale på Lillehammer. Han gikk ikke i Dresden i fjor, så et litt ubeskrevet blad er han i denne paddeflate løypa. Men forhåpentligvis kan han kjempe om en pallplassering.

Eirik Brandsdal har også hatt en finfin sesong. Brandsdal er riktig nok best i klassisk og det er der han har sin eneste pallplass fra Ruka, men han var også i finale i Davos i skøyting. I Tour de Ski greide han ikke å ta seg til finale på noen av de to sprintene som var der, men vi får håpe at formen likevel har holdt seg noenlunde god og at han kan kjempe om finaleplasser igjen her.

En veldig spennende mann å følge blir Erik Valnes, fjorårets U23-verdensmester som var på pallen i Östersund under skandinavisk cup, og som vant på samme nivå i Vuokatti foregående helg. I tillegg slo han mange sterke russere i Olos under et oppkjøringsrenn der. Valnes virker å ha tatt et steg fra forrige sesong og det blir meget interessant å se hva han kan gjøre her. Det hadde vært artig om han kunne kjempet om finaleplass.

Gjøran Tefre får muligheten her etter sykdom i troppen. Tefre har et meget stort potensial, som han viste på Beitostølen da han var sterk i heatene frem til finalen, men sluknet litt i selve finalen og ble nummer fire. Han var heller ikke altfor langt ifra semi på Lillehammer. Han ble fire i Vuokatti, så formen er brukbar og det blir interessant å se hva mannen fra Førde får til.

En annen som får muligheten grunnet sykdom i troppen er Kasper Stadaas, som jo hadde en så fin fjorårssesong. Han har fortsatt å gjøre det brukbart også i år, og var nær semifinale i Ruka i begynnelsen av sesongen. Han kom også til finalen i Vuokatti foregående helg. Han kom til semi i Dresden i fjor, så løypa passer nok raske Stadaas (som ellers er hakket bedre i klassisk) rimelig bra.

Et gledelig WC-comeback får vi her av en gammel kjenning i Pål Golberg. Golberg slet som mange kanskje vet med kyssesyken i sommer, og han har naturlig nok ikke kommet opp i sin beste form hittil denne sesongen. Han ble bare nummer 21 under skandinavisk cup i Vuokatti, men vant et lokalt renn i romjula og viste tross alt bedring av form der, og får dermed sitt etterlengtede comeback på øverste nivå i Dresden. Får han med seg noen poeng er vel turen alt i alt vellykket for Golbergs del, alt tatt i betraktning.


Utlendinger:

Det er en kort løype og minimalt med høydemeter å bruke kapasiteten sin på, men vi må vel likevel sette favorittstempelet hos den siste tids suverene dameener på sprint, Stina Nilsson. Hun var fullstendig overlegen alle andre i Tour de Ski, og før det tok hun også en grei seier i Davos. Men det blir nok en tett og jevn sprint, så selv om Nilsson er forhåndsfavoritt, er det mye som kan skje. Hennes nærmeste utfordrer kan fort bli lagvenninne og fjorårsvinner Hanna Falk, en av de desidert raskeste kvinnene i sirkuset på flater. Hun hadde nok håpet på bedre resultater denne sesongen enn det hun har (hun har fremdeles ikke vært på pallen), men det sa vi i fjor før denne sprinten også. Hovedproblemet til Falk er at hun har blitt for fort sliten under sprintene og kjørt seg tom før finalen. Det er selvsagt lettere å unngå i denne løypa, så det blir spennende å se Falk her.

Svenskene har flere favoritter med. Maja Dahlqvist har imponert stort denne sesongen, og var på pallen i Ruka, og det er helt tydelig at hun i likhet med flere andre svensker har fått et stort oppsving denne sesongen. Og her er det bare å minne om at hun ble nummer to i Dresden allerede i fjor, da hun ellers ofte slet med å komme videre fra prologene, så det er ingen tvil om at hun er en å se veldig opp for her. Også spennende er definitivt Jonna Sundling, som i flere år var supertalentet Sverige ventet på at skulle bli den nye sprintdronningen. Hun slo til med seier på Lillehammer, men falt ned på et lavere nivå igjen i Davos da hun røk i kvartfinalen. Kanskje ønsker hun seg noe tøffere løyper, men vi skal ikke se bort fra at hun kan blande seg høyt oppe. I tillegg har Sverige med seg den sterke veteranen Ida Ingemarsdotter, som var på pallen i Val Müstair under Tour de Ski og dessuten også i Ruka i starten av sesongen, og som helt klart kan blande seg med i tetstriden på en god dag. Også Evelina Settlin har vært i finale tidligere i år (Lillehammer). Det er helt utrolig hvilken bredde Sverige har i damesprint om dagen.

Ellers er det nok Sophie Caldwell som kanskje er den aller sterkeste konkurrenten til svenskene her. Caldwell ble nummer to både i Davos og Val Müstair, og har utviklet seg til å bli en noenlunde stabil palløper i skøytesprint. Hun klarte også en pallplass under fjorårets sprint i Dresden, så her er en meget farlig løper å følge med på. Kanskje skal vi heller ikke se bort fra at Sadie Bjornsen blir å finne på startstrek her etter at hun hoppet av Tour de Ski før avslutningshelgen (hun var langt fra toppformen i Tour de Ski). Bjornsen har vært på pallen for første gang i skøytesprint denne sesongen - det skjedde på Lillehammer i andre rennhelg. Hun var også i finale i Toblach.

Vi har nok dermed nevnt de aller største favorittene, men det finnes fremdeles et par outsidere. Blant dem finner vi Laurien van der Graaff, som alltid er en å regne med når vi snakker om flate sprinter. Sveitseren har ikke fått det til denne sesongen, men viste litt formbedring i Tour de Ski da hun gikk til en semifinale i Toblach. Hun ble nummer fire i Dresden i fjor. Hennes lagvenninne Nadine Fähndrich var i semifinale i Davos og gjorde en fin figur der. Vi har ventet litt på det definitive gjennombruddet for Fähndrich, men det har latt vente litt på seg. Hun er kapabel til å gjøre det bra. Russernes største håp er nok Natalia Matveeva, som var i semifinale på Lillehammer tilbake i november. Det gikk ikke like bra i Davos, men hun viste grei form da hun vant to sprinter i den østeuropeiske cupen rundt juletider. Slovenia har et par raske damer i Katja Visnar og Vesna Fabjan (er vel tvilsomt om Cebasek og Lampic stiller her etter å ha fullført Tour de Ski). Visnar er den som har overbevist mest med blant annet en finale i Davos på merittlista for denne sesongen. Fabjan har bra resultater å vise til fra tidligere sesonger, men har ikke fått det til i år. Men dette er en annerledes sprint enn de fleste andre, så kanskje kan det snu her. En annen å legge merke til kan være tyske Sandra Ringwald, som ikke har fått det til denne sesongen, men som går på hjemmebane og kan fort bli inspirert av det.

På herresiden er det jo ingen Klæbo til start, og da blir det fort Federico Pellegrino som blir den største favoritten. Italieneren har som vanlig vært enormt hvass i skøytesprint i år, og står med én seier (Lillehammer) og to andreplasser (Davos og Val Müstair). Han vant i Dresden i fjor, og det gir ikke den høyeste oddsen på at det samme kan komme til å skje i år. Hans tøffeste konkurrent blir nok fort franske Lucas Chanavat. Chanavat ble tre i Toblach og fire i Davos, og selv om han muligens var hakket bedre i fjor, har han sett kvikk ut også i år. Han ble nummer tre i Dresden i fjor og er lynrask. Han kan utvilsomt utfordre Pellegrino om han har dagen.

Russernes beste kort på papiret er Gleb Retivykh, som åpnet sesongen bra og var i to finaler og en semifinale på sine tre første sprinter. I Tour de Ski gikk det ikke like bra da han røk i kvarten på begge sprintene. Men han kan kjempe om en plass opp mot pallen om det stemmer. Finland stiller nok med Ristomatti Hakola som sin beste løper. Hakola var stabiliteten selv forrige sesong og var ofte i finaler da, og selv om denne sesongen begynte bra med enda to finaler, har han slitt kraftig de tre siste sprintene og er nok usikker på formen. Men er den bedre nå er også han en pallkandidat.

Franskmennene har flere sterke herresprintere. Blant dem er Richard Jouve, som gikk to meget habile sprinter under Tour de Ski, da han ble to i Toblach og fire i Val Müstair. Men det har som vanlig vært noe ustabilt over Jouve, og han var langt ifra å ta seg videre fra prologene i Davos og på Lillehammer. Likevel er han en pallkandidat på en bra dag. Han ble fire i Dresden i fjor. Ellers er Baptiste Gros en som kan få til noe. Gros ble tre i Davos, men i likhet med Jouve sliter han med å være stabilt i toppen, og han røk ut i kvarten i begge Tour de Ski-sprintene. Så spørs det hvilken versjon av ham vi får se her. En siste franskmann det kan være verdt å nevne er Renaud Jay, men når det gjelder ham skal vi huske på at det eneste stedet han har fått det til de siste to sesongene, er i Davos (noe som forsåvidt også gjelder Gros, men Jay i særlig grad).

Svenskene stiller med en (i motsetning til dameklassen) relativt grå tropp, med Teodor Peterson som sin soleklart mest meritterte løper. Men også han har hatt relativt svake resultater å vise til hittil i sesongen (har fremdeles ikke vært i semi), så han må helt klart finne et nytt gir om han skal hevde seg helt i toppen her. Bortsett fra ham er det sannelig ikke lett å se hvilke svensker som kan hevde seg om det klaffer, men så er jo dette en spesiell sprint også, så man vet aldri. Ellers skal man følge med på Simeon Hamilton, en sterk skøytesprinter på sitt beste, men han kommer sjelden opp på sitt beste nivå. En semifinale her og der har vært status for Hamilton de par seneste årene. Russiske Andrey Krasnov var i semifinale i Dresden i fjor og er tatt ut i år igjen, så han kan jo også være litt interessant. Russerne har også med Ivan Yakimushkin, som er hakket bedre på distanse, men som vant en sprint i den østeuropeiske cupen forleden. Men kanskje er denne sprinten for kort og flat for ham? Det blir interessant å se.

Så har man jo noen som av og til viser seg frem, som Dominik Baldauf, Jovian Hediger, Roman Furger, Roman Schaad og Maciej Starega, men de er nok ikke blant forhåndsfavorittene her.

På lagsprinten for kvinner vil det nok fort være to lag fra Sverige på pallen. Hvem som går for hvilket lag vil vel lørdagen avgjøre mye av, men vil vel tro at Nilsson får med seg en av Sundling, Ingemarsdotter og Falk, som alle er brukbare på distanse og bør kunne holde tre etapper greit (selv om utholdenhet kanskje ikke har riktig like mye å si som i lagsprint i en "vanlig" WC-løype). Men Settlin og Dahlqvist har nok heller ikke gitt opp å kapre en plass, så her er det et rotterace om å i det hele tatt få gå lagsprinten. Hvis Sadie Bjornsen er med, er også USA en meget farlig utfordrer, med en Caldwell i kjempeform. Men de kan vel greie seg brukbart med Ida Sargent også.

Norge bør kunne være sterkere enn de var i fjor med Falla på plass. Hvem hun får med seg er uvisst, det står kanskje mellom Eide, Harsem og Kalvå på papiret. Så får vi se om de to andre greier å gå bra nok til å klemme seg inn på et av de to lagene man vel vil stille med. Sveits har et brukbart lag med van der Graaff og Fähndrich, som begge tidligere har gjort OK resultater på lengre løp. Slovenia vil vel stille med spesialsprinterne Visnar og Fabjan, som kanskje kan blande seg. For Russland blir det nok Matveeva og kanskje Aleshina eller Shapovalova. På fjorårets lagsprint gjorde Tyskland det bra med to lag som begge kom inn topp seks. Kanskje vil Hennig (hvis hun stiller) og Ringwald gå på førstelaget.

På herrenes lagsprint vil Norge utvilsomt kunne stille med to gode lag, med både Skar og Brandsdal som har dokumentert god form i WC, og med Valnes, Tefre og Stadaas som nok gjerne slår seg inn via en god individuell sprint (det håper vel Golberg også på, men han har vel neppe toppformen inne). Men de kommer til å bli tøft utfordret av Italia, som vant i fjor med Noeckler og Pellegrino (blir nok disse to som går i år igjen). Og hva kan Frankrike stelle i stand? Chanavat og Jouve har jo begge vært i meget god form i det siste, og Gros er også kapabel. Bakdelen for dem er at ingen av dem er overdrevent utholdende. Men de kan bli farlige.

Sverige ble nummer to i fjor, men vil vel slite med å greie det samme i år, med de traurige resultatene de har hatt hittil i år. Jönsson er dessuten borte fra det laget, og det blir vel kanskje Nordström, Bergström eller Häggström som går sammen med Peterson (skjønt, det er vanskelig å spå). Det skal muligens bli hakket for svakt. Russland var på pallen i fjor med Krasnov og Retivykh. I år kan nok kanskje Yakimushkin ta seg inn på det førstelaget, men vi får se hvordan det går individuelt først. Sveits har også et par brukbare navn å stille med (to av Hediger, Schaad og Furger kan vel fort gå på det sterkeste laget).


Resultater, 2018:

Sprint, kvinner:
1. Hanna Falk (SWE)
2. Maja Dahlqvist (SWE)
3. Sophie Caldwell (USA)
4. Laurien van der Graaff (SUI)
5. Anna Dyvik (SWE)
6. Stina Nilsson (SWE)

Lagsprint, kvinner:
1. Sverige 2 (Ida Ingemarsdotter - Maja Dahlqvist)
2. Sverige 1 (Hanna Falk - Stina Nilsson)
3. USA 1 (Ida Sargent - Sophie Caldwell)
4. Tyskland 1 (Hanna Kolb - Sandra Ringwald)
5. Slovenia 1 (Alenka Cebasek - Vesna Fabjan)
6. Tyskland 2 (Katharina Hennig - Elisabeth Schicho)

Sprint, menn:
1. Federico Pellegrino (ITA)
2. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
3. Lucas Chanavat (FRA)
4. Richard Jouve (FRA)
5. Emil Jönsson (SWE)
6. Even Northug (NOR)

Lagsprint, menn:
1. Italia 1 (Dietmar Noeckler - Federico Pellegrino)
2. Sverige 1 (Emil Jönsson - Teodor Peterson)
3. Russland 1 (Andrey Krasnov - Gleb Retivykh)
4. Sveits 1 (Jovian Hediger - Roman Schaad)
5. Norge 1 (Kasper Stadaas - Johannes Høsflot Klæbo)
6. Sverige 2 (Johan Häggström - Karl-Johan Westberg)


Verdenscupene sammenlagt:

Totalt, kvinner:
1. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) 1152
2. Krista Pärmäkoski (FIN) 883
3. Natalia Nepryaeva (RUS) 881
4. Yulia Belorukova (RUS) 680
5. Jessica Diggins (USA) 601
6. Therese Johaug (NOR) 600

Sprint, kvinner:
1. Stina Nilsson (SWE) 286
2. Yulia Belorukova (RUS) 189
3. Sophie Caldwell (USA) 169
4. Ida Ingemarsdotter (SWE) 169
5. Maja Dahlqvist (SWE) 140
6. Sadie Bjornsen (USA) 139

Totalt, menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 934
2. Alexander Bolshunov (RUS) 750
3. Sjur Røthe (NOR) 674
4. Simen Hegstad Krüger (NOR) 577
5. Sergey Ustiugov (RUS) 554
6. Didrik Tønseth (NOR) 537

Sprint, menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 304
2. Federico Pellegrino (ITA) 237
3. Eirik Brandsdal (NOR) 183
4. Alexander Bolshunov (RUS) 178
5. Emil Iversen (NOR) 170
6. Lucas Chanavat (FRA) 157


NRKs sendeskjema:

Lørdag 12. januar:
13:20-15:00: V-cup langrenn: Sprint fri teknikk, finaler (NRK 1)

Søndag 13. januar:
12:45-13:10: V-cup langrenn: Lagsprint fri teknikk, finaler (NRK 2)
13:10-13:45: V-cup langrenn: Lagsprint fri teknikk, finaler (NRK 1)


Startlister:
Kan etterhvert finnes her.

Løypeprofil:
Kan finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Værmelding (fra yr.no):
Lørdag: 3 grader, overskyet
Søndag: 3-5 grader, overskyet/regn


God fornøyelse!

(Innlegget ble redigert 10.01.19 20:26)

Sarella
SarellaInnlegg: 15097
10.01.19 20:41
janesaj: men det finnes fremdeles et par outsidere.

Se opp for Julia Kern! :)

Stracqualursi
StracqualursiInnlegg: 3203
11.01.19 06:33

Du overgår deg selv :)

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5103
11.01.19 20:51

Registrerer NULL utøvere fra forhenværende langrennsstormakt Finland! Skuffende.

Kan svenskene ta en skikkelig storeslem på kvinnesiden? Jeg tror det. Seks stykker topp ti?

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1870
11.01.19 22:09
daskedusken: Kan svenskene ta en skikkelig storeslem på kvinnesiden? Jeg tror det. Seks stykker topp ti?

Ikke umulig, tror de kunne stilt med et par til som kunne nådd en semifinale også.

jompsss
jompsssInnlegg: 217
11.01.19 22:12
Pumarsenalexis: Ikke umulig, tror de kunne stilt med et par til som kunne nådd en semifinale også.

Frågar du mig är Linn Sömskar, Moa Lundgren och Johanna Hagström alla bättre än Settlin på en sådan här platt bana. Sömskar åkte hem sjuk från touren, Lundgren och Hagström får inte åka just före U23-VM.

(Innlegget ble redigert 11.01.19 22:13)

KONG_FU
KONG_FUInnlegg: 4499
11.01.19 22:36

I morgen skal de derimot gå to runder mot den ene fra i fjor. I tillegg ser jeg av diverse instavideoer at det ligger an til grøtføre ala Falun femmila, som vil gjøre dette rennet til noe litt annet enn 2-minutterssprinten på knallhardt føre i fjor. 

Sarella
SarellaInnlegg: 15097
12.01.19 11:03

Ser ut som om Falken er i slag i dag, vinner prologen ganske greit. Harsem 13 sek etter Falk i denne lette løypa, huff...

(Innlegget ble redigert 12.01.19 11:04)

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1870
12.01.19 11:52
jompsss: Frågar du mig är Linn Sömskar, Moa Lundgren och Johanna Hagström alla bättre än Settlin på en sådan här platt bana. Sömskar åkte hem sjuk från touren, Lundgren och Hagström får inte åka just före U23-VM.

Nå gikk vel Settlin en bra prolog, men mulig det, og Dyvik gikk vel bra i fjor. På herresiden har "dere" derimot store utfordringer, eneste svenske hittil ligger på 24. av 24...

Sarella
SarellaInnlegg: 15097
12.01.19 11:58
Pumarsenalexis: eneste svenske hittil ligger på 24. av 24...

Mulig Häggers klarer seg, 20.plass nå, ellers ser det ræva ut ja...

jompsss
jompsssInnlegg: 217
12.01.19 11:58
Pumarsenalexis: Nå gikk vel Settlin en bra prolog, men mulig det, og Dyvik gikk vel bra i fjor. På herresiden har "dere" derimot store utfordringer, eneste svenske hittil ligger på 24. av 24...

Jag får nog ta tillbaka det lite med så här lång åktid. Sömskar hade inte pallat det här och Settlin kan mycket väl slå både Lundgren och Hagström i uthållighets-sprint.

Svenska herrarna är körda, även om dom tre bästa saknas. Teodor Peterson verkar övertränad i år.

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1870
12.01.19 12:27
Sarella: Mulig Häggers klarer seg, 20.plass nå, ellers ser det ræva ut ja...

Ble ikke så ille til slutt, ca. samme som de norske damene.

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 19481
12.01.19 12:33

Ikke lovende fra Maiken. Så langt bak i en så lett løype.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 9260
12.01.19 12:37
oddvar_kjempebra: kke lovende fra Maiken. Så langt bak i en så lett løype.

Det er jo lett løype som er problemet hennes. Hun er for liten og lett for høy fart.

Falla er kun god dersom det er noen tøffe bakker der hun kan skape ei luke stor nok til ikke å bli innhentet på oppløpet.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 13176
12.01.19 12:38
Framsynt: Det er jo lett løype som er problemet hennes. Hun er for liten og lett for høy fart. Falla er kun god dersom det er noen tøffe bakker der hun kan skape ei luke stor nok til ikke å bli innhentet på oppløpet.

På sitt beste er ho steingod i alle løyper.  Ho har ikkje vore på sitt beste denne sesongen så langt.

Hatleking
HatlekingInnlegg: 13176
12.01.19 13:27

Sverige sin kvinneuttak til VM-sprinten må vere det største luksusuttaket på kvinnesida i meisterskapet.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 9260
12.01.19 13:30
Hatleking: Sverige sin kvinneuttak til VM-sprinten må vere det største luksusuttaket på kvinnesida i meisterskapet.

De har en arme med gode sprintere, så det blir ikke enkelt.

Lurer på om talentene ser for seg en videre utvikling på distanse?

Sarella
SarellaInnlegg: 15097
12.01.19 13:31

Syns ikke akkurat at prologvinner Falk imponerte her...

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 19481
12.01.19 13:47

100 svensker og en norsk dame i semifinalen.

Sarella
SarellaInnlegg: 15097
12.01.19 13:49

Satan som jeg håper på Ringwald!

flourhouse
flourhouseInnlegg: 36123
12.01.19 13:50

Lurer på hvem som ATTAKKERER nå

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5103
12.01.19 13:56
flourhouse: Lurer på hvem som ATTAKKERER nå

Bjørn har sett for mye svensk fjernsyn.

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5103
12.01.19 13:59

Hehe solid spurt av de to russerne.

OK den avanseringen av Pellegrino? Hoppet vel over skiene på franskmannen?

Sarella
SarellaInnlegg: 15097
12.01.19 14:00

Pelle er faen meg rask :)

Brorsvensk
BrorsvenskInnlegg: 651
12.01.19 14:01

Pellegrinos passering av Gros såg inte helt ok ut. 

Zanick
ZanickInnlegg: 8135
12.01.19 14:04
Sarella: Pelle er faen meg rask :)

Helt utrolig i denne løypa, så unødvendig å blande seg inn i bråk.

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1870
12.01.19 14:09

Er det unormalt liten forskjell mellom damene og herrene i dag? 3:27 mot 3:39 som raskeste kvartfinale-tid, altså "bare" tolv sekunder på nesten fire minutter.

Sarella
SarellaInnlegg: 15097
12.01.19 14:10

Valnes imponerer!

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 9071
12.01.19 14:12

Pelle disket.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 13013
12.01.19 14:12

Kritisk for Pelles håp om sprint-kula den deplasseringen

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg