Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VM i alpint 2019, Åre (4-17/2)

NYTT TEMA
Bacary

Innlegg: 20843
Bacary
11.02.19 17:42

Ble en parodi idag  . Hvorfor ikke prøve slalåm først for engangsskyld? 

Merkelig at så mange utforkjørere stiller når de aldri har sjans. Og hvorfor hirscher og flere tekniske løpere ikke kjører.

(Innlegget ble redigert 11.02.19 17:42)

InsVerderben

Innlegg: 5688
InsVerderben
11.02.19 17:53
Bacary: Og hvorfor hirscher og flere tekniske løpere ikke kjører.

Tja,

manglende status kanskje og ikke minst viten om at dette sjelden blir en rettferdig disiplin.....?

Hirscher har tidligere hevdet seg i toppen av SGS, dagens utfor hadde han taklet uten problemer, han ville ha knust alle i S og sammenlagt men prioriterer riktig og ligger an til seier i både GS og S.

Eksberten

Innlegg: 30994
Eksberten
11.02.19 18:34
Bacary: Ble en parodi idag . Hvorfor ikke prøve slalåm først for engangsskyld?

Det har blitt gjort noen ganger, senest den eneste som er arrangert i verdenscupen i år. Schwarz og Pinturault var 1 og 2 der, så ikke sikkert det hadde gjort voldsomt utslag, men det ville vært mer fair, spesielt siden det ble så løst i dag på grunn av mildvær utover dagen. Skrev om at det burde være slik du foreslår i hamplens tv-tråd for noen uker siden.

Hadde ikke mildværet kommet ville dette blitt en ganske fair konkurranse.

Bacary

Innlegg: 20843
Bacary
11.02.19 18:48
Eksberten: Det har blitt gjort noen ganger, senest den eneste som er arrangert i verdenscupen i år. Schwarz og Pinturault var 1 og 2 der, så ikke sikkert det hadde gjort voldsomt utslag, men det ville vært mer fair, spesielt siden det ble så løst i dag på grunn av mildvær utover dagen. Skrev om at det burde være slik du foreslår i hamplens tv-tråd for noen uker siden. Hadde ikke mildværet kommet ville dette blitt en ganske fair konkurranse.

Neppe store utslag, men morsommere for tv seere å vente til slutten med å se vinneren. Man skjønte at det var avgjort når utforgutta leverte så svakt. 

Flere av alpinisten har gitt arrangøren skarp kritikk i årets VM før håndteringen av utforløypa som kuttes i hvert renn. 

managermaster

Innlegg: 1477
managermaster
11.02.19 19:03

Kommet startliste for lagkonkurransen i morgen?

Eksberten

Innlegg: 30994
Eksberten
11.02.19 19:08
managermaster: Kommet startliste for lagkonkurransen i morgen?

Bruker vanligvis å være kommet på denne tiden, men lagledermøtet ble vel utsatt i takt med utsettelsen av kombien.
Norges lag: Haugen, Solevåg, Nordbotten - Lysdal, Stjernesund, Vickhoff Lie.

Biff_Byford

Innlegg: 8869
Biff_Byford
11.02.19 20:03

Ikke tvil om at rent arrangørmessig så sliter Åre. Det handler selvsagt om vær, og både i VM nå og i WC avslutningen i fjor har været i stor grad medvirket til mindre gode konkurranser. Men vær er en del av utendørsidrett. Men at arrangøren ikke har bedre plan i forhold til været er rart. Merkelig den vanning/saltingen også, og gjorde ikke svenskene noe av det samme i Falun VM (salting) ? 

Når det er sagt, vi mistet ikke noe medalje på dette i dag (ingen var våre var i nærhet og Paris som siste startende "gruset" jo Kilde). Sånn denne konkurransen (kombien) har utviklet seg med relativt lett utfor og slalom som skiller mye mer er det enkel matematikk at teknikerne vinner dette. Og selv om Hadelin hadde litt flaks som klarte å komme inn på 30 plass etter utforen så ser vi hver gang at den slalomspesialisten som klarer å få tidlig startnr i slalomen har god sjans på pallen. De to andre på pallen var jo de største favorittene. Og sjelden sett mindre jublende første og tredjeplass i et VM, nesten som en kunne lese ut av de at dette ikke var verdt så mye. Både Pinta og Schwarz jubler jo mer for pallplasser i WC. Sånn sett kanskje greit at konkurransen dør ut, bare synd erstatningen er enda kjipere med paralellslalom. At Hirscher og Shifferin ikke gidder kombien sier mye, for de hadde fort (men ikke lett) vunnet dette. 

Ellers synes jeg svenskene sliter med å skape stemning og engasjement blant sine egne. Handler selvsagt om at de ikke har pallkandidater  i annet en slalom, og outsidere i storslalom. Sånn sett bør det bli noe annet til helga, men gjør litt med stemningen at det nesten er koreansk stemning på arrangementene. Heldigvis kjente nordmenn/trøndere sin besøkelsetid på lørdag og lagde kjempeliv både på tribuenen og premiutdelingen. Kjenner noen som var det og var skikkelig bra trøkk + Kjetil/Aksel sin utsagn om dette. Men nå må svenskene støtte opp sine arrangører,

Ellers kult at så mange land deler på medaljene, og interessant at Østerrike ikke har gull enda. Blir Hirscher igjen som skal redde de ? Eller blir det for flat slalom ? Matt og Schwarz er begge gode i flate løyper. Men det er franskemennene, Myhrer og den lange sveitsern også. Så slalom er faktisk ganske åpent. Er ikke optimistisk mht Kristoffersen, men tar gjerne feil. Har faktisk mer trua på han i storslalomen, selv om den også er "flat" så kan den settes utfordrende på en annen måte en slalomen. 

InsVerderben

Innlegg: 5688
InsVerderben
11.02.19 20:12
lsklars: Kombinasjonen er jo noe av det dummeste som finnes. Kunne like greit avholdt to slalomkonkurranser.

Ja,

siden FIS ikke virker å makte å sette kriterier for hvordan konkurransen skal gjennomføres på mest mulig likt grunnlag og arrangøren gjør "tiltak" kort tid før start i dagens 2. del av løpet blir dette idiotisk!

FIS/arrangøren er de største idiotene her og dette har vært/kunne fortsatt blitt en flott konkurranse....!

Synd!

craaazy

Innlegg: 6280
craaazy
11.02.19 20:33

Jeg hadde sett på en TV-serie med Arnesen og Aamodt. De kunne gjort hva som helst, bare ha et kamera på dem 24/7.

tucan

Innlegg: 20633
tucan
11.02.19 20:44

Om de ikke klarer å gjøre kombien litt mer rettferdig kan de bare fjerne den.

janesaj

Innlegg: 39889
janesaj
11.02.19 21:46

Lagkonkurranse i morgen. Norge stiller (som påpekt lenger opp) med Kajsa Vickhoff Lie, Kristin Lysdahl, Thea Louise Stjernesund, Sebastian Foss Solevåg, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Jonathan Nordbotten. Kanskje litt overraskende at man velger Vickhoff Lie fremfor Holtmann, men de har sikkert litt mer peiling på det innad i landslaget enn det jeg har...

Hele startlisten her.

Åttedelsfinaleoppsett:

Østerrike - Argentina
Slovenia - Slovakia
Norge - Tsjekkia
Italia - Finland
Frankrike - Russland
Tyskland - Storbritannia
Sverige - Canada
Sveits - Belgia

(Innlegget ble redigert 11.02.19 21:53)

Puttemans

Innlegg: 15340
Puttemans
11.02.19 21:49
tucan: Om de ikke klarer å gjøre kombien litt mer rettferdig kan de bare fjerne den.

Bedre med "urettferdig" kombi enn hvilket som helst alternativ.

Men FIS følger selvsagt ISUs eksempel og gjør alt i sin makt for å kunne rettferdiggjøre å fjerne kombi til fordel for gjøkungen parallell, slik ISU faser ut 10 000 til fordel for gjøkungen fellesstart.

InsVerderben

Innlegg: 5688
InsVerderben
11.02.19 21:52
ObjektivtSett: Det lukter ikke - det stinker.

Ja, desverre...!

tucan

Innlegg: 20633
tucan
11.02.19 21:55

Sånn som det er nå er det helt meningsløst. Bare tidligere start for slalomspesialistene utligner forspranget til utforkjører. 

 

Slalomen må være lettere, og ikke kjør de 30 beste i omvendt start. 

 

Bedre å kjøre slalomen først.

Puttemans

Innlegg: 15340
Puttemans
11.02.19 21:57
tucan: Bedre å kjøre slalomen først.

Slalåmen først etter kombiranking hadde gjort mye.

InsVerderben

Innlegg: 5688
InsVerderben
11.02.19 22:00
Eksberten: Det er fordi Frankrike skal ta dobbeltseier

Ja, du var "spot on" og fikk jo nesten helt rett!

Saltingen/vanningen var en sørgelig og feilaktig avgørelse fra arrangøren sin side så kort tid før rennstart.....!

tucan

Innlegg: 20633
tucan
11.02.19 22:04

Konkurransen går vel pt. Ut på at det er for slalåmkjørere om å gjøre å bli topp 30. 

 

 

Puttemans

Innlegg: 15340
Puttemans
11.02.19 23:00
janesaj: Kanskje litt overraskende at man velger Vickhoff Lie fremfor Holtmann, men de har sikkert litt mer peiling på det innad i landslaget enn det jeg har...

De kjørte amerikansk uttak.

lok1

Innlegg: 6361
lok1
11.02.19 23:06
Marchionni: Fordi? Er jo ikke det som er problemet.

Fordi i dag stakk en franskmann for at en franskmann skulle vinne. 

Eksberten

Innlegg: 30994
Eksberten
11.02.19 23:38
lok1: Fordi i dag stakk en franskmann for at en franskmann skulle vinne.

Akkurat det med løypesetting så er det helt grei skuring. Det trekkes hvilken nasjons trener på hvem som skal stikke løypen, og da er det helt vanlig at de stikker på en måte som kan favorisere deres egne løpere, men det er slett ikke alltid det slår heldig ut.
Veldig greit at det er slik, for da jevner det seg ut over tid og man får varierte løyper.

JODDEMM

Innlegg: 11391
JODDEMM
12.02.19 01:29
InsVerderben: det skal konkurreres under like forhold (så langt det lar seg gjøre og uten manupilasjon), det skal kjøres og den raskeste sammenlagt etter 2 renn har fortjent gullet! Dette er ingen idrettsgalla der det utdeles "ærespriser" etter lang&tro tjeneste eller på bakgrunn av tidligere resultater......!

Jeg tror de fleste av oss har skjønt konseptet :)

Om det kanskje ikke er 100% riktig å bruke utsagnet at "det var fortjent"- så menes det jo i dette tilfellet mer at- skal vi si?: Det var på sin plass!

Og uansett hvor urettferdig denne konkurransen var. Og da mtp. slalåmspesialistenes fordel av å starte tidlig i slalåmomgangen. (Og ikke det at en fransk trener selvsagt tenkte på sine egne da han stakk løypa)

Når det ikke skulle gå Norges vei: så var det på sin plass at den beste utøveren gjennom de siste 6-7 åra endelig presterte å kjøre ned til et mesterskaps-Gull i øvelsen!

JODDEMM

Innlegg: 11391
JODDEMM
12.02.19 01:47
Biff_Byford: Ellers kult at så mange land deler på medaljene, og interessant at Østerrike ikke har gull enda.

Marco Schwarts bronsemedalje i dag gjorde at Østerrike ble første nasjon i dette VM som tok medalje nr.2 i samme valør.
Ellers er det mye 1-tall i medaljeoversikten både når det gjelder Gull, sølv, samt resten av bronsene selvsagt :)

Skal vel godt gjøres at samtlige Gullmedaljer går til forskjellige land. Hva er mulighetene for det?

*Norge, Sveits, Italia, Slovenia, Frankrike og USA med Gull til nå.

*Slovakia og Vlhova i slalåm-kvinner?
*Tyskland og Rebensburg i storslalåm?
*Canada i lagkonkurransen?
*Sverige og Myhrer i slalåm- menn?
*Østerrike og Hirscher i storslalåm?

Canada-Gull i lagkonkurransen vil være en gedigen bombe (overrasket vel i et tidligere mesterskap?)- så kanskje mer sannsynlig å sette inn Sverige her og "satse på" et overraskende Gull til Dave Ryding- Storbritannia i slalåm?


Når alt dette er sagt så har jeg ingen tro på at dette kommer til å skje! Tror at Østerrike (med mulighet for et par Hirscher-Gull) og at Sverige eller Tyskland føyer seg til de 6 ovennevnte Gull-landene, og av de 6 så har jo USA og Shiffrin også et par gode Gullsjanser!

Bagley-Towns

Innlegg: 1860
Bagley-Towns
12.02.19 06:03

Angående kombinasjonen; man hører samtlige fartskjørere si at de har trent 2-3 ganger på slalåm i løpet av sesongen, det er ikke så veldig rart at de da er langt bak. Så min konklusjon er at med 1-2 kombinasjonsrenn i verdenscupen, og i mesterskap, så er det for lite til at fartskjørerne skal gidde å trene slalåm jevnlig. Med mange flere renn i disiplinen, så tror jeg mange av de ville sett verdien av å satse på den. I tillegg bør det være ordentlige utfor med start fra toppen av løypa, og ikke sprintutfor som det ofte blir. 

Men nå er det sikkert bare tull å argumentere fram og tilbake angående en disiplin som sannsynligvis blir skrotet i løpet av uken....:(

Bacary

Innlegg: 20843
Bacary
12.02.19 07:44

Og hvor mye trener slålåmkjørere på utfor? Kombi er en av de fineste øvelsene. En skam om den blir skrotet.

Perbu

Innlegg: 4609
Perbu
12.02.19 11:08

Er ikke saken allerede avgjort? Dette står på hjemmsidene til VM i Åre: 

However, this event’s glory days have passed, and the FIS Alpine World Ski Championships 2019 will be the last championships to include it.

(Innlegget ble redigert 12.02.19 11:08)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24942
oddvar_kjempebra
12.02.19 11:18
Biff_Byford: Merkelig den vanning/saltingen også, og gjorde ikke svenskene noe av det samme i Falun VM (salting) ?

Kan ikke sammenlignes. Den gangen var salting helt nødvendig, det fører til kaldere snø og i det mildværet som var var det helt påkrevd. Men salting er omtsridt pga av miljøet, dermed var det for lite bruk av salting som skapte de verste forholdene i Falun.

I alpint er slitasjen på snøen en helt annen og dermed må salting foregå på andre måter og med langt større forsiktighet.

LOB

Innlegg: 678
LOB
12.02.19 13:09

I følge NRK var det en fransk FIS-"renndirektør" som besluttet om salting. Det var ikke arrangøren sin skyld. Åre burde hatt VM i mars pga været og at Åreskutan er værutsatt. Ikke mange ganger de har arrangert utfør fra toppen.

Biff_Byford

Innlegg: 8869
Biff_Byford
12.02.19 13:11
oddvar_kjempebra: Kan ikke sammenlignes. Den gangen var salting helt nødvendig, det fører til kaldere snø og i det mildværet som var var det helt påkrevd. Men salting er omtsridt pga av miljøet, dermed var det for lite bruk av salting som skapte de verste forholdene i Falun.
I alpint er slitasjen på snøen en helt annen og dermed må salting foregå på andre måter og med langt større forsiktighet.

Er ikke uenig, var mer en slags forsøk på "morsom" kommentar/sammenligning. Men husker bare at det var noe med salting til "feil" tid og at Thomas Wassberg fikk masse tyn. Kan selvsagt være at jeg husker feil og som du sier var mangelen på salting som var omdiskutert...nok om det.

Eksberten

Innlegg: 30994
Eksberten
12.02.19 13:24
Biff_Byford: Men husker bare at det var noe med salting til "feil" tid og at Thomas Wassberg fikk masse tyn. Kan selvsagt være at jeg husker feil og som du sier var mangelen på salting som var omdiskutert...nok om det.

Syntes jeg så at Wassberg var i bakken i går og preppet ;-)

Eksberten

Innlegg: 30994
Eksberten
12.02.19 13:32
LOB: Åre burde hatt VM i mars pga været og at Åreskutan er værutsatt. Ikke mange ganger de har arrangert utfør fra toppen.

Det legges jo vekt på at utforløypa må være lang nok for å få VM og da er det jo merkelig at dem ser helt bort fra i selve VM. Med andre ord er dette et skandale-VM som får Morioka til å blekne.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg