Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VM i alpint 2019, Åre (4-17/2)

NYTT TEMA
JODDEMM
JODDEMMInnlegg: 10966
16.02.19 01:37
Cabello: Glem nå ikke Sveits da.

evt. sammen med Sveits ja.

Som jo også har bla.a Wendy Holdener og Ramon Zenhausern som kan ta både Gull (i alle fall Holdener) og andre medaljer...

...så det er viktig at (særlig) Kristoffersen fortsatt er skjerpet! (Noe han virket å være :)

Cabello
CabelloInnlegg: 6512
16.02.19 01:48
JODDEMM: (Noe han virket å være :)

Fantastisk, faen så bra han kjørte. Hadde virkelig håp etter hans første omgang. Så nære i tid. Håper det slipper for han nå, og at han klyver til topps i WC rennene også. Formidabel teknisk skiløper, landet har ikke sett maken siden Sondre Norheim.

JODDEMM
JODDEMMInnlegg: 10966
16.02.19 02:16
Cabello: Fantastisk, faen så bra han kjørte. Hadde virkelig håp etter hans første omgang. Så nære i tid. Håper det slipper for han nå, og at han klyver til topps i WC rennene også.

Følte meg relativt trygg på medalje etter 1.omgang da disse "3 store" lå et lite hestehode foran resten. Så imidlertid for meg at Hirscher igjen ville kjøre inn like etter HK og ta ledelsen fra ham- og at "Pinten" ikke helt ville klare å følge opp og ende med bronse. "Slo nesten til" ;)

Har virkelig løsnet for våre 2 verdensmestere Jansrud og Kristoffersen. For en tidvis frustrerende sesong det har vært for begge to- særlig Jansrud og alle de dårlige fartsrennene- og så slår begge to til og vinner VM (!)

Har vært noen "fortjente" Gull i dette VMet til nå (fortjente i "hermetegn" til dere som reagerer på bruken av det ordet :)

*Kjetil Jansrud i Utfor (første VM-Gull etter flere tidligere VM der han var tilnærmet storfavoritt)

*Henrik Kristoffersen i storslalåm (Første VM-Gull og mesterskaps-Gull etter disse utallige 2.plassene)

*Dominik Paris i super-G (Første VM- og mesterskaps-Gull etter 5-6 år i verdenstoppen og 12 WC-seire i fart)

*Alexis Pinturault i kombinasjon (Første individuelle VM-Gull etter flere år som verdens beste i kombi)


På kvinnesiden var det også vel unnt at Petra Vlhova og Wendy Holdener fikk sine Gull. Løpere som ofte ender på 2.plass bak Shiffrin.

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21717
16.02.19 02:38
vidar: Burde de ikke starte i kronologisk rekkefølge i andreomgangen, siden de sist startende får så dårlige forhold? De beste fortjener de beste forholdene vil nå jeg si.

Jo personlig synes jeg også det og som andre har kommentert, så gjorde de også det tidligere, den som ledet startet også først i andre omgang. Som en annen nevnte, da vi alle her i Norge som hadde Fjernsyn (ikke alle hadde det i -72), sto opp grytidlig for å se Håkers andre omgang i Sapporo, startet han først etter at han ledet etter første omgang. Så fant de etterhvert ut endel år senere, at de fem beste etter første omgang skulle starte først i omvendt rekkefølge, slik at den som ledet fikk absolutt beste startposisjon som en regnet med var å starte som nummer fem, eller var det seks? (husker ikke helt). Ikke rart Stenmark hadde så mange WC seire, for selv om han var suveret best i de tekniske øvelsene (både slalom og storslalom), så ville han antagelig ikke klart å få så mange seire med dagens start-politikk. Uansett for oss med svenskeantenne, var det stort å skru på TV'n i helgene og høre Plex Petterson's "Go'morron, go'morron" og som alltid vant Stenmark og Sørli og Nuppen kjørte ut...

Såvidt jeg husker var argumentasjonen for å gå over til dagerns system, at de skulle ha mer spenning om seieren, ved at de som ledet etter første omgang fikk dårligste forhold i andre omgang.

JODDEMM
JODDEMMInnlegg: 10966
16.02.19 02:48
jakral: Når fartsøvelsene er over etter noen dager, går luften litt ut av ballongen i mesterskapet. Det blir som om man skulle avviklet stafetter og 30/50km første helgen i et VM for nordiske grener. Det hadde blitt feil rent dramaturgisk. Slalåm på tampen gir en liten opptur, men det er for mye dødtid i mellom.

Ganske så enig angående fartsrennene. Er disse rennene som virkelig er flotte og tidvis spektakulære å se på der alpinistene glir nedover fjellsidene i over 100 km/t.

De tekniske disiplinene: der liker jeg måten de avgjøres på: at man kjører fra nr.30 i og frem til lederen etter 1.omgang og sånn sett får en direkte avgjørelse på hvem som vinner + kommer på pallen vs. fartsrennene der man istedet mer gradvis innser at avgjørelsen har kommet- "men så kan der komme en overraskelse fra startnummer 55"

Men så er det fortere å kjøre ut! Selve "grunndisiplinen" storslalåm er grei nok. Er en del avstand mellom portene der du kan redde deg inn om du skulle få en liten skrens.

Men slalåm er jeg ikke like glad i! For all del: helt vilt morsomt når Henrik Kristoffersen kjører fletta av de aller fleste- men der skal så lite til før man får en port mellom beina og dett var dett. Mao. blir det utrolig spennende å se hva vår ferske verdensmester er god for på søndag. Men det knappe minuttet han kjører: da er nervene antagelig på høykant! "Pass på!- IKKE kjør ut!!!"


Kombinasjonen: om det er meningen at denne fortsatt skal bestå- så man gjøre noe! Sånn som det er i dag trekker gjerne slalåmspesialistene Gull-loddet hvis de er så heldige å havne på riktig side av topp 30. Har egentlig spesialiseringen kommet så langt at denne øvelsen er moden for skroting?

Paralell-renn: den mest langdryge alpinøvelsen! Morsomt så lenge Norge/ nordmenn er med, men generelt lite givende i lengden å se duell etter duell ned den samme korte løypa.
Og kan man få til en annen startprosedyre enn denne mannen som gauler "Blo" course ready?/ Red course ready? :)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21717
16.02.19 03:03
JODDEMM: Kombinasjonen: om det er meningen at denne fortsatt skal bestå- så må man gjøre noe! Sånn som det er i dag trekker gjerne slalåmspesialistene Gull-loddet hvis de er så heldige å havne på riktig side av topp 30. Har egentlig spesialiseringen kommet så langt at denne øvelsen er moden for skroting?

Enig, den øvelsen har uansett alltid favorisert de som er sterkest i slalom helt siden øvelsen ble innført og enda verre er det jo når de som leder etter utfor skal starte helt sist i slalomen og forholdene er som de var i åre nå, da blir dette for de beste fartskjørerne en parodi sportslig sett. Gjør de ikke noe med denne øvelsen snart, vil den dø ut av seg selv.

Cabello
CabelloInnlegg: 6512
16.02.19 03:04
Il-Pirata: Så fant de etterhvert ut endel år senere, at de fem beste etter første omgang skulle starte først i omvendt rekkefølge, slik at den som ledet fikk absolutt beste startposisjon som en regnet med var å starte som nummer fem, eller var det seks?

Det var det berømte og beryktede bipposystemet. Nummer fem startet først i andre omgang, nummer 1 etter første startet som nummer 5. Og med det var alt over hva spenning angikk når de fem beste hadde kjørt. Hvordan det var før det aner jeg ikke, men den store forandringen kom visstnok da de snudde startlisten fra de 15 beste. Tidligere var det bare de 15 beste som fikk verdenscup poeng. I dag som kjent, er det de 30 beste. Synes faktisk det er fair.

Toril Førland, bronse i kombi 1972. Tok sine første verdenscuppoeng i en alder av 15 år, da de 15 beste fikk poeng skal man tro wiki.

 

(Innlegget ble redigert 16.02.19 03:08)

Salihovic
SalihovicInnlegg: 7858
16.02.19 03:09

Kruttsterkt av Leffe som er like over sekundet med den enorme feilen i 1.omgangen, i tillegg har han 2.omgangs 3.beste tid, kun slått av Trevor Philp og Marco Schwarz. Hadde fighta om medalje uten den feilen

Cabello
CabelloInnlegg: 6512
16.02.19 03:39
Salihovic: i tillegg har han 2.omgangs 3.beste tid,

Hirscher 10 beste

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21717
16.02.19 04:19
Cabello: Hvordan det var før det aner jeg ikke, men den store forandringen kom visstnok da de snudde startlisten fra de 15 beste. Tidligere var det bare de 15 beste som fikk verdenscup poeng. I dag som kjent, er det de 30 beste. Synes faktisk det er fair.

Ja greit at de 30 beste får WC-poeng, men på dager med vanskelige værforhold, synes jeg straffen for å være best i første omgang er for stor til å kunne forsvares sportslig.Blir litt som i kombinasjonen, hvor straffen for å være best i utfor er alt for stor.

Jeg mener de burde gjøre som tidligere, snu de 15 første etter førsteomgang og så får sponsorer og TV seere finne seg i at fra startnummer 16 og utover, så dreier spenningen seg om plasser lenger ned. Men de dagene er nok over både i alpint og f.eks langrenn, at sportslige ting teller mer enn sponsorer og TV-seere. Det ser en f.eks. også på at løypene i langrenn legges flatt rundt stadion og også lengden på løpene, 50 km og også 30 km er nesten en saga blott, mens sprintrenn og 10/15 kilometer er hver helg.

Cabello
CabelloInnlegg: 6512
16.02.19 04:42
Il-Pirata: Ja greit at de 30 beste får WC-poeng, men på dager med vanskelige værforhold, synes jeg straffen for å være best i første omgang er for stor til å kunne forsvares sportslig.Blir litt som i kombinasjonen, hvor straffen for å være best i utfor er alt for stor.

Synes det funker bra i alpint med at de snur lista for de 30 beste. De som er best, er best selv om de starter til slutt. 

Hva langrenn angår og som du påpeker, er jeg hjertens enig. Ikke lenge siden årets høydepunkt var Davos med tremil og intervallstart. Nå er den kutta ned til 15km. Mellomeuropeerne skjønner visstnok ikke bæret av intervallstart viss det strekker seg over flere mil. Årets terminliste er et stort gjesp med kun 10 og 15 kilometere. Om 20 år skal du ikke se bort i fra at Kollen har flytta ned til Bislett og eneste motbakken vil være de siste 100 meterne av stadions berømte oppløp.

 

 

 

 

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1508
16.02.19 06:22

Så det er sagt, når jeg skriver dette så er det en blanding av ironi, alvor og at jeg overdriver litt her og der for å få fram budskapet....er ikke pissed på noen, dere er en fin gjeng å diskutere med :)

MEN, enkelte har skrevet så mye skit og elendighet vedrørende Henrik at det er en skam. Også en del som plutselig nå hyller han. Jeg skjønner ingen av dere. Henrik har for meg alltid vært unik. Skiteknisk, skikunstner, den vanvittige viljen og ønsket om å bli best. Siden Henrik var 19 har jeg aldri vært i tvil om at han en dag kommer til å passere alle landsmenn i denne herlige idretten, og kommer til å stå igjen som den største norske alpinisten gjennom tidene. Når man har sine favoritter er det selvsagt trynefaktoren og andre faktorer som avgjør det, man kan kanskje ikke en gang si hvorfor...og det er greit, men man bør nå uansett æres den som bør. Henrik kommmer snart til å smadre alle norske prestasjoner gjennom tidene i verdenscupen, og han er på gang i mesterskap med i en alder av 24 å ha 2 OL medaljer pluss gårsdagens triumf. Av en eller annen grunn så ser mange ikke storhet selv om det skjer rett fremfor dere. At Henrik er sær og har sine prinsipper, burde ikke være noen motsats til å likevel hylle prestasjonene. 

En annen ting, i hver eneste sesong så virker det som om mange hvert bidige år blir overrasket over at styrkeforholdet mellom løperne endrer seg når vi kommer til februar. Dette til tross for at det samme skjer hver eneste sesong. Den fordelen Hirscher har på blåis og balkete løyper i desember og januar, blir borte når sola og varmere forhold de aller fleste plasser fører til at underlaget endrer seg. Av en eller annen merkelig grunn, så blir noen overrasket over at det samme skjer hvert år. Det samme gjelder for norske fartskjørere, det har alltid vært sånn at de trives med underlaget i Nord-Amerika i november, sliter med underlag og lys i desember og januar, og så er forholdene mer til fordel for de fra februar og ut sesongen. Det er derfor merkelig at vi foran mesterskap hver gang skal ha en negativitet rundt norske alpinister, da vi likevel vet at det så og si alltid blir bra med underlag, lys og enklere løyper som samlet sett passer de norske utøverne. Det samme gjelder at folk alltid tror at fordi Hirscher totaldominerer i de periodene som forholdene klart favoriserer han, så glemmer de på en uforståelig måte at dette endrer seg utover sesongen. I mesterskap er det nesten alltid sånn at styrkeforholdene endrer seg. 

startelver
startelverInnlegg: 62267
16.02.19 06:52

Veldig bra av Kristoffersen men minner om at det skal kjøres slalåm også så han kan faktisk ta dobbeltgull. 

(Innlegget ble redigert 16.02.19 06:53)

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9200
16.02.19 08:50

Folk flest er vel sånn passe interessert i Henrik Kristoffersen. En utøver som til de grader fremstår som meg meg meg får aldri opinionen på sin side. Han er en av de unge utøverene som ikke skjønner verdien av å være på et lag. Gratulerer med VM-gullet selvsagt. Enormt stor prestasjon! 

tooommm
tooommmInnlegg: 23931
16.02.19 09:55
startelver: Veldig bra av Kristoffersen men minner om at det skal kjøres slalåm også så han kan faktisk ta dobbeltgull.

Det kan han helt klart. Spesielt nå da Hirscher sliter litt med sykdom. Blir en spennende konkurranse der flere kan vinne.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 13914
16.02.19 10:44

Først får Shiffrin ett stykke unna drømmeforhold og nå er hun attpåtil blitt småsjuk.

Setter dette på kontoen for dårlig karma etter at hun droppet kombien..

sexxes
sexxesInnlegg: 13371
16.02.19 11:02

Jepp, hadde hun stilt i kombinasjonen hadde hun vunnet alt :)

 

Hubertus nummer 100 av de 105 som fullførte 1. omgang av kvalen, 17,53 etter Carl Jonsson som leder. Er det forresten ikke litt pinlig for svenskene at de må ha utøvere som må kjøre kval?

LBJ91
LBJ91Innlegg: 13914
16.02.19 11:03

Ikke bra

Sarella
SarellaInnlegg: 17077
16.02.19 11:04

Shiffrin suger i begynnelsen, neppe et stort løp dette.

ParadiseDK
ParadiseDKInnlegg: 5177
16.02.19 11:06

Nei, får heie litt på svenskene i dag 

Vlhova - Hansdotter - Swenn Larsson

kenrojo
kenrojoInnlegg: 11521
16.02.19 11:12

Hansdotter taper «alt» helt nederst. Nå blir det vanskelig.

LBJ91
LBJ91Innlegg: 13914
16.02.19 11:14

Dårligste første omgangen Shiffrin har kjørt siden OL i fjor, men bare 0.15 bak tet er positivt.

 

At hun taper såpass mye til de andre på flatene bekrefter vel greit at denne sykdommen har satt henne tilbake, vanligvis kjører hun med en enorm energi der.
Er kun eminent hengkjøring siste biten som holder henne såpass bra inne i gullkampen

(Innlegget ble redigert 16.02.19 11:24)

kenrojo
kenrojoInnlegg: 11521
16.02.19 11:15

Tøff kamp nå om dronningtittelen av dette mesterskapet.

Holdener vs. Shifferin.

kenrojo
kenrojoInnlegg: 11521
16.02.19 11:19

Lysdahl skuffer...

Er nok Holtmann som er i best form av de norske.

(Innlegget ble redigert 16.02.19 11:20)

kenrojo
kenrojoInnlegg: 11521
16.02.19 11:34

Nei, så synd. Dette lå an til et meget bra løp av Mina, som for øyeblikket er Norges beste. 

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29676
16.02.19 11:47

En bitteliten nesten usynlig hekt på Stålnacke ;-)

LBJ91
LBJ91Innlegg: 13914
16.02.19 11:52
Eksberten: En bitteliten nesten usynlig hekt på Stålnacke ;-)

Ikke ofte man ser noen hekte 2 ganger

Coach
CoachInnlegg: 74955
16.02.19 13:15
Kong_ALS: Åre har arrangert VM i alpint 3 ganger, og vi har tatt storslalåmgullet alle gangene. I tillegg vant Stein Eriksen gull i slalåm og kombi i Åre i '54, Aksel tok utforgullet i Åre i '07 og Jansrud tok utforgullet i år. Det betyr at vi har vunnet 8 av 13 VM-gull som har blitt delt ut i Åre på herresiden.

Jämtland er norsk!  :-p

 

Kong_ALS
Kong_ALSInnlegg: 839
16.02.19 14:53

Shiffrin kjører for å bli første kvinne med 4 strake VM-gull i slalåm, fra før har hun og Christl Cranz 3, og for å bli første kvinne med 5 mesterskapsgull i slalåm, fra før har hun og Cranz 4.

Hun kan også tangere Cranz både når det gjelder rekorden for flest VM-gull i slalåm (4) og rekorden for flest mesterskapsgull i samme øvelse (5), som Cranz klarte i kombi (alle i VM). Alle disse rekordene er for ordens skyld rekorder også på tvers av kjønn, for de som teller på den måten.

Puttemans
PuttemansInnlegg: 15058
16.02.19 14:59

Synd.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg