Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VM i alpint 2019, Åre (4-17/2)

NYTT TEMA
jakral
jakralInnlegg: 21331
17.02.19 19:26

Et flott gjennomført mesterskap av Norge. Jeg synes alpingjengen virker som det mest joviale landslaget av alle i vintersportene. Attacking vikings er et bra kallenavn. Alt handler om å "gi gass", som virker å være favorittuttrykket i miljøet. Det utstråles mye positivitet og idrettsglede, også de utøverne som ikke kjemper i toppen. De svarer godt for seg i mixed-zone uansett hvordan det går. Fint at damene er på gang også nå. Mowinckel er en utøver jeg gjerne ser på toppen av en premiepall i fremtiden.

clavin
clavinInnlegg: 32752
17.02.19 19:32

Det bør være rom for individualisme. Hvis Kristoffersen mener at eget opplegg er bedre for ham enn å innordne seg laget må dette respekteres.

Når dette er sagt begynner omfanget av konflikter fra den kanten å bli veldig omfattende. Her krangles det om alt, fra sportslig opplegg og penger. Det er mulig at han har noe av "retten" på sin side, men dette bidrar til at mange sikkert har ham i vrangstrupen. Personlig håper jeg at han vinner de løpene han stiller opp i, men jeg skal innrømme at hans seire ikke betyr like mye som når andre norske vinner. 

LBJ91
LBJ91Innlegg: 13912
17.02.19 19:50
tooommm: Helt enig. Henrik og hans far ser ut til å ha veldig god peiling på hva de driver med, så la de holde på som de vil for faen!!

Er jo bare å la han sette sammen sitt eget team, er jo opplagt noe som fungerer veldig bra i alpint.

Shiffrin har for eksempel sitt eget team og Hirscher har vel det samme

McLovin
McLovinInnlegg: 13181
17.02.19 19:52

Haha den ble visst dobbelt opp! :-)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21681
17.02.19 19:52
Mister_Bister: Helt klart. Det er derfor vi har vært en tredjerangs alpinnasjon siden Håker la opp. Når var vi sist på pallen egentlig? Kan knapt huske forrige gang en nordmann lurte seg inn blant topp 10 ...

Vel nå siktet jeg ikke til utøverne når jeg sa middelmådigheter, men det lå kanskje litt for høyt for en .......

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
17.02.19 19:55
LBJ91: Er jo bare å la han sette sammen sitt eget team, er jo opplagt noe som fungerer veldig bra i alpint.

Samtidig få skjermet resten i fra han kan også være smart. Kan neppe være sunt for det miljøet å ha en sånn negativ surpomp rundt seg. 

Man snakker om det miljøet som Axel og gutta har ført videre fra de føre seg. Henrik er trolig ikke en personlighet som er med å drar lasset der.

(Innlegget ble redigert 17.02.19 19:56)

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21681
17.02.19 20:22

Alle som synes idealtid og alle skal med er veien å gå får velge lagidretter, som fotball og håndball og så kan enerne velge individuelle idretter. Slik som f.eks Stavås Skistad som valgte bort håndballen pga. Norges idiotiske "alle skal med" politikk. Derfor har også individuelle idretter norske utøvere som er verdensstjerner.

Skistad vil bli det snart, Ingebrigtsen brødrene er det allerede, det samme er Kristoffersen. Så kan fotballen og "alle skal med helst på idealtid", holde på med sitt og knive med Færøyene og Kypros på FIFA rankingen. Dessuten kan alle middelmådige tilskuere se på fotball og snakke om å dra lasset sammen, så kan vi elitetilskuere se på vinnerne og individualistene i de individuelle idretter. 

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22616
17.02.19 20:26
clavin: Det bør være rom for individualisme. Hvis Kristoffersen mener at eget opplegg er bedre for ham enn å innordne seg laget må dette respekteres. Når dette er sagt begynner omfanget av konflikter fra den kanten å bli veldig omfattende. Her krangles det om alt, fra sportslig opplegg og penger. Det er mulig at han har noe av "retten" på sin side, men dette bidrar til at mange sikkert har ham i vrangstrupen. Personlig håper jeg at han vinner de løpene han stiller opp i, men jeg skal innrømme at hans seire ikke betyr like mye som når andre norske vinner.

Virker på meg som om skiforbundet er ekstremt rigide og svært lite løsningsorienterte og har egentlig vært det lenge. Her skal alle følge landslaget i et og alt året igjennom. Null rom for utøvere som ønsker litt alternative løsninger.

Dette var jo en av de viktigste årsakene til at Petter brøt ut av landslaget, muligheten til å kunne lage eget treningsopplegg. Og den samme rigide oppførslen fra forbundet førte jo og til at Magnus Moan ikke ble med til OL ifjor. Da de KREVDE at Moan fulgte nøyaktig samme oppladning som de andre.

Skiforbundet burde lære av skiskytterforbundet hvor det har vært mye større rom for individuelle tilpassninger for utøvere som ønsker seg det.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
17.02.19 20:53

Heller "middelmådig tilskuer" enn et renodlet rasshøl :-)

 

 

 

 

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 21681
17.02.19 21:30
TrueTopRed: Heller "middelmådig tilskuer"

Som de fleste som elsker "alle skal med på idealtid modellen" og det er helt greit når det gjelder trim og sosiale kosestunder. Toppidrett derimot må dyrke enere, det ligger faktisk i navnet "toppidrett". ;-)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
17.02.19 21:46
Il-Pirata: Som de fleste som elsker "alle skal med på idealtid modellen" og det er helt greit når det gjelder trim og sosiale kosestunder. Toppidrett derimot må dyrke enere, det ligger faktisk i navnet "toppidrett". ;-)

Dette "alle skal med", og hva som er fasit vet vi kanskje ikke, men det eksisterende systemet har fungert for alle andre enn Henrik da, og til tider veldig godt også. 

Men det burde kunne være mulighet å komme med en eller annen ordning for Henrik, ..da det virker som beste løsning for alle parter. Han mener seg bli bedre selv og forsurer dessuten miljøet blandt de andre. 

 

(Innlegget ble redigert 17.02.19 21:52)

Biff_Byford
Biff_ByfordInnlegg: 8667
17.02.19 22:11
Il-Pirata: Som de fleste som elsker "alle skal med på idealtid modellen" og det er helt greit når det gjelder trim og sosiale kosestunder. Toppidrett derimot må dyrke enere, det ligger faktisk i navnet "toppidrett". ;-)

Sorry, men du ser for svart/hvit på dette. "alle skal med" er det ingen andre en du som har nevnt. Tvert i mot er det så vanskelig å komme med på landslaget (i alpint) at de fleste blir ikke med. De som blir med er alle "spent on" for å bli verdens beste. Om de "bare" er nr 20 på rankingen betyr ikke at viljen ikke er der og de er med pga kosen. Det betyr rett og slett at det er 19 stk i verden som er bedre. De aller fleste tjener på å være en del av et sterkt lag, og dette har vært suksesskriterier siden 80/90 tallet. Har selv vært i varmestua på slutten av 90 tallet med Stiansen, Furuseth, Jagge, Burre etc og så hvor sterk relasjon de hadde. Så ser ikke helt hva du har med å rakke ned det som har vært bra for å fremme dine argument.

For det som jeg støtter deg i er at Henrik bør få muligheten til et opplegg på egen hånd. Han er snart 25 år, i midten av sin toppidrettsliv og er ekstremt motivert til å gjøre det på sin måte. Tror det er best for både landslag og han egen utvikling å ha et solo/ego opplegg. Tror også han vil mestre det bedre over tid en Northug. 

(Innlegget ble redigert 17.02.19 22:12)

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
17.02.19 22:14

Hvorfor må Kristoffersen banne hele tiden? Hvem er det han tøffer seg for? Voks opp mann! 

Koskinen
KoskinenInnlegg: 3828
17.02.19 22:44

Kristoffersen vil aldri bli en legende. Usympatisk og sytete. Er så langt fra sympatiske ALS og KJ som det går ann å bli. 

Neofob
NeofobInnlegg: 1252
17.02.19 22:48
TrueTopRed: Dette "alle skal med", og hva som er fasit vet vi kanskje ikke, men det eksisterende systemet har fungert for alle andre enn Henrik da, og til tider veldig godt også. Men det burde kunne være mulighet å komme med en eller annen ordning for Henrik, ..da det virker som beste løsning for alle parter. Han mener seg bli bedre selv og forsurer dessuten miljøet blandt de andre.

Det at det fungerer for alle andre er jo i bestefall en naiv antagelse, det er rimelig å anta at opptil flere kunne hatt glede av mer frihet på landslaget oppgjennom og kanskje kan det være årsaken til at noen aldri lyktes helt, selv om det er umulig å si og bare blir spekulasjoner uansett.

For å spekulere videre anser jeg det som relativt usannsynlig at dette er noe Kristoffersen gjør for å være kjip, men heller fordi han føler seg trygg på hva som vil funke for han og ikke, og når målet er best mulig synes jeg det er noe man burde kunne akseptere og respektere.

Når det er sagt virker det også som om alle parter i dette nok kunne håndtert ting bedre.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
17.02.19 23:23
Neofob: Det at det fungerer for alle andre er jo i bestefall en naiv antagelse, det er rimelig å anta at opptil flere kunne hatt glede av mer frihet på landslaget oppgjennom og kanskje kan det være årsaken til at noen aldri lyktes helt, selv om det er umulig å si og bare blir spekulasjoner uansett. For å spekulere videre anser jeg det som relativt usannsynlig at dette er noe Kristoffersen gjør for å være kjip, men heller fordi han føler seg trygg på hva som vil funke for han og ikke, og når målet er best mulig synes jeg det er noe man burde kunne akseptere og respektere.

Det vil alltid være pluss/minus med alt, også dette. 

At noen ville hatt glede av frihet tviler jeg ikke på, men ville en sånn ordning gjort de bedre overall?

Da det finnes lite eller ingen kritikk mot dette (ser bort fra henrik), så tolker jeg det som at utøverne definitivt mener seg tjene på ordningen.

Jeg tror heller ikke Henrik gjør noe for å være kjip, så det er sagt. Han er vel bare seg selv på godt og ont som alle andre, men han fremstår jo ikke som en gledespreder akkurat...mye suttring. 

Nærliggende å tro at flere enn folk på utsiden lar seg irriterer av fyren.

(Innlegget ble redigert 17.02.19 23:26)

Neofob
NeofobInnlegg: 1252
17.02.19 23:46
TrueTopRed: Da det finnes lite eller ingen kritikk mot dette (ser bort fra henrik), så tolker jeg det som at utøverne definitivt mener seg tjene på ordningen.

Gitt at det Kristoffersen er misfornøyd med er ting som er legitime å ta opp og noe flere har kjent på men ikke snakket høyt om er det jo lett å se for seg at det vanskelig å ta den kampen mot et stort sterkt forbund og et lag som tilsynelatende er samlet. Da er det ikke så lett å være den som forsøker å utfordre systemet, og hvis vi godtar dette som premiss er det jo veldig, veldig bra at en stjerne og en sterk personlighet som Kristoffersen tar den kampen som kanskje ikke var like gjennomførbar for andre å ta.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9315
18.02.19 01:27
Neofob: Gitt at det Kristoffersen er misfornøyd med er ting som er legitime

Har jeg problemer med å tro. Sikkert den gamle reklame greia som ligger å gnager enda :)

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9109
18.02.19 07:53
Koskinen: Kristoffersen vil aldri bli en legende. Usympatisk og sytete

Hear hear

Zanick
ZanickInnlegg: 11607
18.02.19 08:45

Var jo litt småartig etter utforen da ALS og Jansrud snakket i vei om godt samhold osv, om enn ubevist var det lett å merke hintene om motsettelsen i Kristoffersen :)

Syns det bør være rom for begge deler. Kristoffersen bør selvfølgelig få lov til å kjøre eget sololøp om han ønsker det. Tviler på at østerrikerne er like vanskelige med Hirscher som skiforbundet er med Kristoffersen.

Biff_Byford
Biff_ByfordInnlegg: 8667
18.02.19 09:12
Zanick: Syns det bør være rom for begge deler. Kristoffersen bør selvfølgelig få lov til å kjøre eget sololøp om han ønsker det. Tviler på at østerrikerne er like vanskelige med Hirscher som skiforbundet er med Kristoffersen.

Helt enig. Tror en må akseptere at Henrik er annerledes mht tankesett og fokus/prioriteringer. Noen som vet hvordan de Østerriske fartsgutta gjør det mht samlet eller i grupper ? Eberharter og Herminator var vel ikke akkurat i samme leir mener jeg å huske, og der var det vel konflikter som preget lagånden. Men det virker som de er mer lag nå, når jeg ser de gratulerer hverandre etter renn og henger sammen i målområdet. Slalomgutta deres har helt klart ikke sammen "feeling". Slo meg i går at jubelen i går blant pallgutta var ekstremt dempet med tanke på at a) de tok helle pallen og b) reddet østerrike sin ære (nesten i allefall). Ser for meg at Sveitserne hadde tatt av mer for å si det slik. Har sett alle tre på pallen juble mye mer for pallplasser i WC en dette. Skal sies at spesielt Matt virker å være en lugn en type, og "vokst" opp på Krazy Kengeruh så skal vel det litt innabords før han tar av. Men mulig det var lettelsen som slo inn, strengt tatt var ikke Henrik i party modus etter seieren på fredag heller. Og Pinta smilte bare si vidt etter seieren i kombien. Takk gud for Jansrud og Svindal som kjørte full fest og jubel. Og Vonn som selvsagt får mer (media) ut av en bronse og et fall en det Schiffrin får ut av 2 gull og en bronse.

Når det gjelder lag så virker det som Italiernene har en god lagfølelse. Pill, Innerhofer og Paris virker i alle fall som samkjørte og alltid godt humør både innad og sammen med resten av fartsgutta. Hvem er sureste fartsgutten egentlig ? Gode gamle Reichelt ? Virker jo veldig sympatisk i intervju og tror han er godt likt blant resten.

Når det gjelder den norske lagånden så tror jeg det også henger sammen med at Kjus og Aamodt slo begge igjennom samtidig, kunne ha høy tempratur de imellom men også stor respekt og avhengighetsforhold til hverandre. Eneste konflikten jeg husker fra 90 taller var Jagge og Finn Aamodt, som ikke akkurat heller var konfliktssky. Skjønte han hadde vært med Team Kristoffersen på trening før VM, og ser noen likheter med Finn Aamodt og Kristoffersen.

Mister_Bister
Mister_BisterInnlegg: 2230
18.02.19 09:55
Il-Pirata: Vel nå siktet jeg ikke til utøverne når jeg sa middelmådigheter, men det lå kanskje litt for høyt for en .......

Det slo deg ikke at det er noe som skurrer når en nasjon av intervalltidselskende middelmådigheter i lang tid har produsert enere i individuelle idretter. Nå har riktignok suksessen ofte vært besudlet med tapermentalitet som lagfølelse, men dog ...

(Innlegget ble redigert 18.02.19 09:55)

Referee799
Referee799Innlegg: 7414
18.02.19 11:35
TrueTopRed: Har jeg problemer med å tro. Sikkert den gamle reklame greia som ligger å gnager enda :)

Tror jeg også. Han stilte til intervju med Red Bull-hettejakke under det offisielle NSF-antrekket, med hetta trukket opp på capsen slik at logoen syntes. Mulig det er avklart, men hvis ikke så er det jo kun ment som en provokasjon mot ledelsen. Han var jo "sympatisk nok" til å takke alle andre enn lagkameratene på landslaget når han holdt sin "takketale" etter storslalåm. Så han vil jo tydeligvis ikke fremsto som sympatisk og forsonende heller!

Referee799
Referee799Innlegg: 7414
18.02.19 11:37
Zanick: Var jo litt småartig etter utforen da ALS og Jansrud snakket i vei om godt samhold osv, om enn ubevist var det lett å merke hintene om motsettelsen i Kristoffersen :)
Syns det bør være rom for begge deler. Kristoffersen bør selvfølgelig få lov til å kjøre eget sololøp om han ønsker det. Tviler på at østerrikerne er like vanskelige med Hirscher som skiforbundet er med Kristoffersen.

ALS og Jansrud har sympatisk oppførsel og eier da folkeskikk, i motsetning til visse andre. Tipper Hirscher gir litt tilbake og ikke bare forlanger...

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41560
18.02.19 11:48
Referee799: ALS og Jansrud har sympatisk oppførsel og eier da folkeskikk, i motsetning til visse andre. Tipper Hirscher gir litt tilbake og ikke bare forlanger...

Ikke bare disse men alt fra Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie via Thomas Alsgaard og Bente Skari til, Ole Einar Bjørndalen, Marit Bjørgen og Therese Johaug. Det er greit nok å være litt individualist, men Kristoffersen fremstår nå for tiden som litt vel kontroversiell.

Zanick
ZanickInnlegg: 11607
18.02.19 12:03

Bjørndalen kjørte da sitt eget opplegg i mange år. Var omtrent aldri på samling med resten av landslaget.

Arggg
ArgggInnlegg: 2179
18.02.19 12:06
Il-Pirata: Slik som f.eks Stavås Skistad som valgte bort håndballen pga. Norges idiotiske "alle skal med" politikk.

Den "idiotiske" tilnærmingen har i hvert fall vært en enorm suksess i håndball da. Vi er jo blant verdens beste både på herre- og kvinnesiden.

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22616
18.02.19 12:53
Zanick: Bjørndalen kjørte da sitt eget opplegg i mange år. Var omtrent aldri på samling med resten av landslaget.

Fordi skiskytterforbundet har vært mye flinkere på å legge til rette for utøvere som ønsket å gå mer sine egne veier. Er jo og flere utøvere som i perioder har fått trene for seg selv, uten å følge landslaget.

Zanick
ZanickInnlegg: 11607
18.02.19 13:02

Ja, skiforbundet virker alt for besatt av samhold. Ideelt sett det beste, men om enkeltutøvere får mer ut av sitt eget opplegg, må det jo bli tilrettelagt for det. Kan jo skjønne at Kristoffesen ikke får all verden ut av å trene med Solevåg, Nordbotten og Windingstad.

Noe annet med Jansrud som har hatt Svindal og Kilde, liksom.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41560
18.02.19 13:03
Zanick: Bjørndalen kjørte da sitt eget opplegg i mange år. Var omtrent aldri på samling med resten av landslaget.

Det kan være, men kan iallfall ikke huske at han kom opp i samme kontroverser som Kristoffersen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg