Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

ALPINT 2019/20

NYTT TEMA
Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
29.04.19 14:39

 

Den kommende sesongen handler om verdenscupen, da det er en mesterskapsfri sesong, og noen endringer er det blitt. Kombinasjonen, Parallell slalåm/storslalåm og City Events ser ut til å få en egen cup. Altså; man får poeng i sammenlagtcupen for de rennene som tidligere, men ikke i slalåm og storslalåmcupen som tidligere. Dette synes jeg er positivt! Tanken på at slalåm eller storslalåmkula skulle avgjøres på grunnlag av parallellrenn i disiplinene er forferdelig. Så vil den nye kula så klart være litt merkelig, da parallell, CE og kombinasjonen ikke har så mye til felles, men det positive er for min del at det ikke avgjør slalåm eller storslalåmcupen.

 

I skrivende stund er ikke landslagene for 2019/20 presentert, antar dette har mye å gjøre med de mange omtalte trenerskiftene, hvor Christian Mitter forlater jobben som landslagssjef, mens Steve Skavik tar over. Tenker uansett at det er bygd opp så mye kompetanse i alpint Norge over de siste tiårene, at det skal gå helt fint at man har byttet ut mye av støtteapparatet, men klart Mitter er en stor kapasitet på området.

 

Mange andre spørsmål har vi heller ikke svar på enda, mest fremtredende i så måte er vel kanskje om Marcel Hirscher fortsetter eller legger opp, og om hvilken løsning skiforbundet finner med tanke på Henrik Kristoffersen. Det vi vet er derimot at dette er år 1 etter Aksel Lund-Svindal. Vi har Henrik og Jansrud som har fantastiske resultater, og vi har en haug med unge lovende alpinister som er best i verden i sine årsklasser, likevel er lederen med stor L borte. Sportslig sett er det vanskelig, men mulig, å erstatte Aksel. Langt vanskeligere lederen, gallionsfiguren og den som er alpint-sporten for mange nordmenn de siste årene. Henrik er mye og mangt, og sportslig sett den som er lederstjernen, men han er ikke stjerne på den måte som Aksel. Aksel var en perfekt representant for idretten, samt at han med sin folkelige måte er/var perfekt å ha for enhver talkshow-vert. Akkurat den delen blir umulig å erstatte. Med mange usikkerhetsmomenter på hvem av de internasjonale stjernene som fortsetter og hvem som slutter, så får tipsene til neste års verdenscup derfor vente.

 

Henrik er annerledes, noen liker det, andre synes det er vanskelig å akseptere det. For egen del synes jeg han er en fantastisk idrettsutøver, med en innstilling og pågangsmot som er helt unik. Det er ført han til at han snart er Norges beste verdenscupalpinist gjennom tidene allerede fra tidlig i 20-årene og det vil overraske meg mye om han ikke blir den største på alle måter i norsk alpint-historie den dagen han gir seg. For meg er det klart viktigste at man foredler det, så er det for min del mindre interessant om det skjer som fullverdig landslagsdeltakelse, eller med eget opplegg på sidelinjen av det skiforbundet holder på med. Kjetil Jansrud har med sine 5 OL-medaljer og 2 VM-medaljer allerede etablert seg på nesten samme nivå som Aksel var på, men det vil nok bli annerledes med Aksel borte, uansett håper jeg på at han sammen med Kilde kan videreføre mye av det fartsgutta har holdt på med de siste årene. Mest spennende er det likevel med alle de unge lovende vi har, noen skal fortsette som junior, andre skal etablere seg via europacupen, og noen skal ta steget i verdenscupen. Mange kan nevnes, men det er vel naturlig å ha størst fokus på Lucas Braathen, selv om han bare er 19 hele neste sesong.

 

 

 

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
29.04.19 14:40

 

 

Program/verdenscupkalender 2019/20:

 

 

 

27.oktober – Storslalåm Sølden

17.november – Slalåm Levi

30.november – Utfor Lake Louise

 

1.desember – Super-G Lake Luise

6.desember – Super-G Beaver Creek

7.desember – Utfor Beaver Creek

8.desember – Storslalåm Beaver Creek

14.desember – Storslalåm Val-d’isere

15.desember – Slalåm Val-d’isere

20.desember – Super-G Val Gardena

21.desember – Utfor Val Gardena

22.desember – Storslalåm Alta Badia

23.desember – Parallellstorslalåm Alta Badia

28.desember – Utfor Bormio

29.desember – Super-G Bormio

 

1.januar – Åpent – City events Oslo?

6.januar – Slalåm Zagreb

8.januar – Slalåm Madonna di Campiglio

11.januar – Storslalåm Adelboden

12.januar – Slalåm Adelboden

17.januar – Kombinasjonen Wengen

18.januar – Utfor Wengen

19.januar – Slalåm Wengen

24.januar – Super-G Kitzbühel

25.januar – Utfor Kitzbühel

26.januar – Slalåm Kitzbühel

28.januar – Slalåm Schladming

 

1.februar – Utfor Garmisch

2.februar - Storslalåm Garmisch

8.februar – Utfor Chamonix

9.februar – Kombinasjonen Chamonix

15.februar – Utfor Yanqing

16.februar – Super-G Yanqing

22.februar – Storslalåm Yuzawa Naeba

23.februar – Slalåm Yuzawa Naeba

29.februar – Super-G Hinterstoder

 

1.mars – Storslalåm Hinterstoder

7.mars – Utfor Kvitfjell

8.mars – Super-G Kvitfjell

10.mars - City Events Stockholm

15.mars - Storslalåm Kranjska Gora

16.mars – Slalåm Kranjska Gora

18.mars – Utfor Cortina d’Ampezzo

19.mars – Super-G Cortina d’Ampezzo

21.mars – Storslalåm Cortina d’Ampezzo

22.mars – Slalåm Cortina d’Ampezzo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

46 renn

11 slalåm

11 utfor

10 storslalåm

9 Super-G

2 kombinasjonen

2 CE/parallellslalåm

1 parallellstorslalåm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 29.04.19 14:49)

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
29.04.19 14:51

 

 

Min liste for hva som er best sportslig sett og hva som er størst i alpint:

 

 

1.Verdenscupen sammenlagt

Vinneren av totalcupen er for meg klart det gjeveste man kan oppnå som alpinist. Den beste ski-kjøreren er den som tar sammenlagtcupen. Sportslig sett er det langt foran alt annet i mine øyne.

 

2. Utforcupen

Utfor er og blir den mest spektakulære grenen. Farta, dramatiske fall, sågar dødsfall, hvor farlig det er – utfor er og blir den grenen som fanger de flestes interesse. Å være beste i den grenen gjennom en hel sesong, da beviser du at takler alle løyper og alle forhold. Utfor-kula henger veldig høyt etter min mening!

 

 

3.OL-utforen

Utfor i OL, er sammen med ishockey og kunstløp Vinterolympiadens blå bånd øvelse. Personlig synes jeg dessverre mange av utfor-rennene i OL-historien er i for enkle løyper, men det er hevet over enhver tvil at det likevel er det største enkeltrennet i alpinsirkuset.

 

 

4. Slalåmcupen

Slalåm er den grenen som for meg har klart flest på høyt nivå. Det er egentlig ikke så rart, da man trenger mindre ressurser på å lage en treningsløype for slalåm, enn fart.

 

 

5.Slalåm i OL

Som generelt sett i OL, så er det også i slalåm vinnere i OL som stort sett ikke har vunnet særlig mye annet. Så om jeg sportslig sett ikke setter denne høyt, så gjør OL denne til noe av det gjeveste.

 

 6. Storslalåm i OL

Teknisk sett er storslalåm alpinsportens modergren. Å vinne den teknisk sett mest grunnleggende grenen i OL gir automatisk en høy status.

 

 7. Utfor i Kitzbühel

Å vinne i die streif er det mest ikoniske man kan gjøre innenfor alpint-sporten. Historien, stygge fall og spektakulær løype gjør at du er en legende om du vinner denne. Lørdagen i Kitz, fra toppen og gjerne værforhold som har gitt mye is og så som så med lys, det er det som skaper legendestatus om du fikser det.

 

 8. Kombinasjonen i OL

Sikkert mange som er uenig i denne, men dette er altså historisk sett metoden for å finne den beste alpinisten, og man hadde også kun denne grenen i starten.

 

 9. VM-utforen

Igjen, det er mange VM-løyper som ikke stiller kjørerne på de prøver de burde ha fått, men gull i utfor i mesterskap har noe ekstra med seg samme hvor forbannet jeg kan bli av at det er for enkelt, eller for lite utfordrende.

 

 10. Storslalåmcupen

Denne kunne lett ha kommet enda høyere for min del, men dessverre har denne cupen ofte manglet den rette dramaturgien, i og med at det ofte har vært slik at det kjøres mange renn i disiplinen fram til og med Adelboden, slik at resten av sesongen i cupen stort sett har vært avgjort før man har et par renn igjen på slutten.

 

 11. Super G i OL

Den disiplinen med minst historie, men OL er OL…

 

 

12. Slalåm i VM

 

13. Storslalåm i VM

 

14.Romjulsutforen (Bormio/Santa Caterina)

Tidspunktet den er på gjør at kombinasjonen av lite lys, flatt lys og is gjør at denne ofte er den vanskeligste utforen i sesongen.

 

15. Kombinasjonen i VM

 

16. Super-G i VM

 

17. Slalåm I Schladming

 

18.Super-G cupen

 

19. Utforen I Wengen

 

20. Storslalåm Adelboden

 Hårfint mer gjev enn den samme grenen i Alta Badia

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 29.04.19 14:58)

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
30.04.19 08:56
Bagley-Towns: Kombinasjonen, Parallell slalåm/storslalåm og City Events ser ut til å få en egen cup.

Glem denne, ingen ting som tyder på at det blir slik....det blir nok slik det har vært...

janesaj
janesajInnlegg: 39042
03.05.19 15:38

Da er landslagene for neste sesong tatt ut. Det er 30 utøvere som får plass på de forskjellige lagene, en nedgang på åtte fra forrige sesong (grunnet økonomi). Henrik Kristoffersen er med, for de som måtte lure.

Nytt av året er at de har delt inn i A-, B- og C-status for begge kjønn, og det er ikke mer komplisert enn at det er rangering i disipliner som avgjør hvem som er hvor. De med A-status er topp 15 i én eller flere disipliner, B-status er topp 30 (pluss noen trenervurderinger) og C-status er utøvere det satses på for fremtiden. Det nye systemet er iallfall et tydelig tegn på at det legges opp til mer spisset satsing på landslaget.

I forhold til forrige sesong er Kristine Gjelsten Haugen (lagt opp) borte på kvinnesiden, mens Aksel Lund Svindal (også lagt opp) jo selvfølgelig mangler på herresiden av de på WC-laget, samt Stian Saugestad som faktisk er vraket etter å ha vært på WC-laget i år og blitt norgesmester i super-G på slutten av sesongen. Ellers er ikke Marcus Monsen, Henrik Røa, Peder Dahlum Eide, Tomas Markegård, Joachim Jagge Lindstøl og Aleksander Sannes Thorsen med på lag kommende sesong, og det blir spennende å se hvor mange av dem som da har mulighet til å fortsette satsingen.

Inne på laget er ikke uventet supertalentene Lucas Braathen og Atle Lie McGrath, som det er all mulig grunn til å forvente meget gode ting fra kommende sesong. I tillegg er det jo også en del unge som kommer opp bak dem for tiden som man skal se opp for, så dette blir spennende å følge.


Alpinlandslagene sesongen 2019-2020:


A-status, kvinner

Ragnhild Mowinckel, Sportsklubben Rival
Nina Løseth, Spjelkavik IL
Kristin Anna Lysdahl, Bærums Skiklub
Thea Stjernesund, Hakadal IL

B-status, kvinner

Mina Fürst Holtmann, Bærums Skiklub
Kajsa Vickhoff Lie, Bærums Skiklub
Maren Skjøld, Gjøvik Skiklubb
Maria Tviberg, Geilo IL
Kristina Riis-Johannessen, Ready
Kaja Norbye, IL Heming

C-status, kvinner

Marte Monsen, Aron Sportsklub
Marte Berg Edseth, IL Heming
Hannah Sæthereng, Harestua IL
Kristiane Bekkestad, Ål IL

Uttaket er gjort av Tim Gfeller, Erik Skaslien og Claus Johan Ryste. Alpinkomiteen har godkjent uttaket.


A-status, menn

Leif Kristian Nestvold Haugen, Lommedalens IL
Kjetil Jansrud, Peer Gynt Alpin
Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb
Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL
Rasmus Windingstad, Bærums Skiklub
Adrian Smiseth Sejersted, Stabæk IF

B-status, menn

Sebastian Johann Foss Solevåg, Spjelkavik IL
Jonathan Nordbotten, Ingierkollen/Rustad Slalåmklubb
Bjørnar Neteland, Fana IL
Timon Haugan, Oppdal alpin
Lucas Braathen, Bærums Skiklub

C-status, menn

Bjørn Brudevoll, Hemsedal IL
Fabian Wilkens Solheim, IL Heming
Atle Lie McGrath, Bærums Skiklub

Uttaket er gjort av Steve Skavik, Johnny Davidson, og Claus Johan Ryste. Alpinkomiteen har godkjent uttaket.

(Innlegget ble redigert 03.05.19 15:42)

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22616
03.05.19 20:47
Bagley-Towns: 14.Romjulsutforen (Bormio/Santa Caterina) Tidspunktet den er på gjør at kombinasjonen av lite lys, flatt lys og is gjør at denne ofte er den vanskeligste utforen i sesongen.

Denne er vel faktisk av mange regnet som den teknisk vanskeligste av alle utforløypene, hvis man ser bort fra OL/VM løypa Face to Bellevarde i Val dìsere.

Cabello
CabelloInnlegg: 5991
04.05.19 02:42

Hun derre ene på b-status kvinner er helt håpløs. Hvordan i all verden fikk hun plass?

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
04.05.19 07:36

Kjetil_e, i tillegg har du tiden på året som gjør at romjulsutforen er brutal. Dårlig/flatt lys og den er ofte ekstremt isete. Når det er slik, så er det til og med få av de beste som tørr å trykke på for fullt nedover. Gjerne bare 4-5 som gutser på maks da. 

 

Uttaket: Om man hadde bestemt seg for kun 6 med A-status så er det forståelig, og med de kriterier som janesaj beskriver, men likevel overraskende at Foss-Solevåg ikke er i gruppe med de beste. Dårlig sesong han er ferdig med, men likevel. På den andre siden har det neppe stor praktisk betydning.

(Innlegget ble redigert 04.05.19 07:39)

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
06.05.19 12:06

Henrik tapte søksmålet.


 


Så får vi se hvilke konsekvenser det får...

Eksberten
EksbertenInnlegg: 28794
06.05.19 14:20
Cabello: Hun derre ene på b-status kvinner er helt håpløs. Hvordan i all verden fikk hun plass?

Tenker du på Kristina Riis-Johannesen som har gått glipp av de to siste sesongene på grunn av skader?

Cabello
CabelloInnlegg: 5991
09.05.19 16:18
Eksberten: Tenker du på

Nei. Den var litt intern, bare moro. Glem det.

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
06.06.19 12:02
Bagley-Towns: Program/verdenscupkalender 2019/20:27.oktober – Storslalåm Sølden
17.november – Slalåm Levi
30.november – Utfor Lake Louise

1.desember – Super-G Lake Luise
6.desember – Super-G Beaver Creek
7.desember – Utfor Beaver Creek
8.desember – Storslalåm Beaver Creek
14.desember – Storslalåm Val-d’isere
15.desember – Slalåm Val-d’isere
20.desember – Super-G Val Gardena
21.desember – Utfor Val Gardena
22.desember – Storslalåm Alta Badia
23.desember – Parallellstorslalåm Alta Badia
28.desember – Utfor Bormio
29.desember – Super-G Bormio

1.januar – Åpent – City events Oslo?
6.januar – Slalåm Zagreb
8.januar – Slalåm Madonna di Campiglio
11.januar – Storslalåm Adelboden
12.januar – Slalåm Adelboden
17.januar – Kombinasjonen Wengen
18.januar – Utfor Wengen
19.januar – Slalåm Wengen
24.januar – Super-G Kitzbühel
25.januar – Utfor Kitzbühel
26.januar – Slalåm Kitzbühel
28.januar – Slalåm Schladming

1.februar – Utfor Garmisch
2.februar - Storslalåm Garmisch
8.februar – Utfor Chamonix
9.februar – Kombinasjonen Chamonix
15.februar – Utfor Yanqing
16.februar – Super-G Yanqing
22.februar – Storslalåm Yuzawa Naeba
23.februar – Slalåm Yuzawa Naeba
29.februar – Super-G Hinterstoder

1.mars – Storslalåm Hinterstoder
7.mars – Utfor Kvitfjell
8.mars – Super-G Kvitfjell
10.mars - City Events Stockholm
15.mars - Storslalåm Kranjska Gora
16.mars – Slalåm Kranjska Gora
18.mars – Utfor Cortina d’Ampezzo
19.mars – Super-G Cortina d’Ampezzo
21.mars – Storslalåm Cortina d’Ampezzo
22.mars – Slalåm Cortina d’Ampezzo


46 renn
11 slalåm
11 utfor
10 storslalåm
9 Super-G
2 kombinasjonen
2 CE/parallellslalåm
1 parallellstorslalåm

Noen endringer ble det i det som til slutt ble bestemt;

 

 

 

Program/verdenscupkalender 2019/20:

 

 

 

27.oktober – Storslalåm Sølden

17.november – Slalåm Levi

30.november – Utfor Lake Louise

1.desember – Super-G Lake Luise

6.desember – Super-G Beaver Creek

7.desember – Utfor Beaver Creek

8.desember – Storslalåm Beaver Creek

14.desember – Storslalåm Val-d’isere

15.desember – Slalåm Val-d’isere

20.desember – Super-G Val Gardena

21.desember – Utfor Val Gardena

22.desember – Storslalåm Alta Badia

23.desember – Parallellstorslalåm Alta Badia

28.desember – Utfor Bormio

29.desember – Super-G Bormio

5.januar – Slalåm Zagreb

 

8.januar – Slalåm Madonna di Campiglio

11.januar – Storslalåm Adelboden

12.januar – Slalåm Adelboden

17.januar – Kombinasjonen Wengen

18.januar – Utfor Wengen

19.januar – Slalåm Wengen

24.januar – Super-G Kitzbühel

25.januar – Utfor Kitzbühel

26.januar – Slalåm Kitzbühel

28.januar – Slalåm Schladming

1.februar – Utfor Garmisch

2.februar - Storslalåm Garmisch

8.februar – Slalåm Chamonix

9.februar – Parallellstorslalåm Chamonix

15.februar – Utfor Yanqing

16.februar – Super-G Yanqing

22.februar – Storslalåm Yuzawa Naeba

23.februar – Slalåm Yuzawa Naeba

29.februar – Super-G Hinterstoder

1.mars – Kombinasjonen Hinterstoder

7.mars – Utfor Kvitfjell

8.mars – Super-G Kvitfjell

10.mars - City Events Stockholm

15.mars - Storslalåm Kranjska Gora

16.mars – Slalåm Kranjska Gora

18.mars – Utfor Cortina d’Ampezzo

19.mars – Super-G Cortina d’Ampezzo

21.mars – Storslalåm Cortina d’Ampezzo

22.mars – Slalåm Cortina d’Ampezzo

 

45 renn

12 slalåm

10 utfor

9 storslalåm

8 Super-G

3 kombinasjonen

1 CE/parallellslalåm

2 parallellstorslalåm

 

 

(Innlegget ble redigert 06.06.19 12:09)

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
06.06.19 12:14

Kommentarer til endringene; merkelig at man tar bort en utfor og super-g og legger til en slalåm og en kombinasjon. I en tidsperiode hvor programmet allerede favoriserte teknikk-gutta, så merkelig å endre foreslått program slik.


På den positive siden så er parallell-slalåmen nesten ute av programmet, så får man leve med 2 parallell-storslalåm som gir fartsgutta gode sjanser.

Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22616
28.06.19 18:39
Bagley-Towns: 28.desember – Utfor Bormio 29.desember – Super-G Bormio 5.januar – Slalåm Zagreb

Betyr dette at det ikke blir noe paralellslalåm i Oslo 1 januar?

Eksberten
EksbertenInnlegg: 28794
11.08.19 11:27

Marcel Hirscher har tydeligvis enda ikke tatt beslutning om han deltar i årets sesong. Avlyste nylig et pressetreff som skulle handle om den kommende sesongen.

jofl
joflInnlegg: 8330
Sarella
SarellaInnlegg: 15931
30.08.19 20:20
jofl: Hirscher legger opp

Litt vemodig, for en utrolig idrettsutøver, de er ikke så mange på dette nivået...

Cabello
CabelloInnlegg: 5991
30.08.19 23:59
Sarella: Litt vemodig

Ja, vemodig. Har jo vært litt snakk om dette. Det som overrasker er at det kommer så sent på sommeren. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8041
31.08.19 07:16

Da blir det herjing fra Henrik. Deilig.

milksteak
milksteakInnlegg: 5475
31.08.19 08:48

Veldig trist etter min mening. Men blir jo mer spennende neste år. Ksn få mange forskjellige vinnere i slalåm og storslalåm. 

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
05.09.19 13:32

Det har vært fantastisk underholdning å følge karrieren til Hirscher. Blir rart fremover uten han og Aksel, men slik er det. Det kommer nye talent og andre profiler, men klart, når de to fremste profilene slutter samtidig, så blir det et tomrom som oppstår.

SatansSvenske
SatansSvenskeInnlegg: 33
27.09.19 15:46

Här har ni något att skriva om VG. Kjetil Jansruds twitterkonto kapat: https://twitter.com/Kjansrud

Eksberten
EksbertenInnlegg: 28794
08.10.19 16:39

Når Hirscher nå har lagt opp blir det endelig mer rettferdighet for fartskjørerne i kombinasjonen. Vinneren av utforen starter nemlig først i slalomdelen :-)

Bagley-Towns
Bagley-TownsInnlegg: 1476
09.10.19 07:37
Eksberten: Når Hirscher nå har lagt opp blir det endelig mer rettferdighet for fartskjørerne i kombinasjonen. Vinneren av utforen starter nemlig først i slalomdelen :-)

Sånn bortsett fra at Hirscher i hele sin karriere deltok i 8 renn i kombinasjonen i verdenscup-sammenheng? I tillegg 3 av de før 2010, så 5 kombinasjonsrenn siden 2013.


Bortsett fra Pinturault, så vet jeg ikke om dette rammer så veldig hardt, muligens Henrik om han velger å kjøre kombinasjonen framover. Likevel er det et riktig grep.

JohnDoe7
JohnDoe7Innlegg: 173
09.10.19 19:55

Så hvem stiller i Sølden om 2-3 uker ? Kristoffersen , Haugen , Windingstad er vel bankers. Neppe Jansrud , usikker på Kilde , og Sejersted er vel ren fartsløper i WC. Bjørnar Neteland har vel lagt opp forøvrig.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 28794
11.10.19 00:41
Bagley-Towns: Sånn bortsett fra at Hirscher i hele sin karriere deltok i 8 renn i kombinasjonen i verdenscup-sammenheng? I tillegg 3 av de før 2010, så 5 kombinasjonsrenn siden 2013.Bortsett fra Pinturault, så vet jeg ikke om dette rammer så veldig hardt, muligens Henrik om han velger å kjøre kombinasjonen framover. Likevel er det et riktig grep.

Østerrikerne har mest makt i alpint og da blir det lettere å godta endring når den som potensielt hadde mest å tjene på dette (noe han gjorde flere ganger) har sluttet. Hvorfor utelate mesterskap, når det utgjør så stor prosentandel av kombinasjonsrenne? Den nye reglen er til fordel for alle de 15 beste i utfordelen, mens det blir verre for alle de mellom 16 og 30 i utfor. Sikkert bare bra om Kristoffersen dropper fartskjøring, da er det tross alt bedre for han å satse på parallell utenom spesialgrenene hans. Er vel andre slalomkjørere som er betydelig bedre enn Henrik i kombi, som for eksempel Marco Schwarz som vant i Wengen.

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23498
11.10.19 09:23

Kun drøye to uker til sesongstart nå, men jeg må si at det treukers vakuumet mellom Sölden og Levi irriterer meg litt. :)

Blir spennende i totalcupen på herresida i år. Det ligger jo an til å bli en duell mellom Henrik og Pinturault, i hvert fall om vi skal legge de siste sesongene til grunn. Henrik kan faktisk vinne totalcupen uten å ta noen kuler; Pinta er vel den aller største favoritten i både GS og kombi, mens i slalåm er navn som Clement Noël og Marco Schwarz knalltøffe å slå, og så har man Feller, Yule, Zenhäusern, Meillard osv. Litt flere fartsrenn er det vel muligens også i år? Skal vel dermed ikke helt avskrive eksempelvis Paris, som også kan gjøre det bra i kombi og GS. Jansrud begynner å dra litt på åra, ikke som fartskjører, men som en sammenlagtfavoritt. 

På damesida er det vel ingen tvil om hvem som kommer til å dominere, men det blir spennende å se om Vlhova kan snappe ei kule eller to fra Shiffrin. Venter litt på den store fartskjøreren her også, men mulig at Ilka Stuhec kan komme opp på det nivået hun var før hun ble skadd? 

LBJ91
LBJ91Innlegg: 13776
11.10.19 15:26
Skraevadottir: På damesida

Programmet for damene:


Oktober:
26.okt GS Sølden(AUS)
November:
23.nov SL Levi(FIN)
30.nov GS Killington(USA)
Desember:
01.des SL Killington
06.des DH Lake Louise(CAN)
07.des DH Lake Louise
08.des SG Lake Louise
14.des SG St.Moritz(SWI)
15.des PSL St.Moritz
17.des GS Courchevel(FRA)
21.des DH Val d'Isere(FRA)
22.des SC Val d'Isere
28.des GS Lienz(AUS)
29.des SL Lienz
Januar
04.jan SL Zagreb(CRO)
11.jan DH Zauchensee(AUS)
12.jan SC Zauchensee
14.jan SL Flachau(AUS)
18.jan GS Sestriere(ITA)
19.jan PSL Sestriere
25.jan DH Bansko(BUL)
26.jan SG Bansko
Februar
01.feb DH Sochi(RUS)
02.feb SG Sochi
08.feb DH Garmisch(GER)
09.feb SG Garmisch
15.feb GS Maribor(SLO)
16.feb SL Maribor
22.feb DH Crans-Montana(SWI)
23.feb SC Crans-Montana
29.feb SG La Thuile(ITA)
Mars
01.mar SC La Thuile
07.mar GS Ofterschwang(GER)
08.mar SL Ofterschwang
10.mar PSL Stockholm(SWE)
13.mar GS Åre(SWE)
14.mar SL Åre
18.mar DH Cortina(ITA)
19.mar SG Cortina
20.mar SL Cortina
21.mar GS Cortina


41 renn:
9 SL
9 GS
9 DH
7 SG
4 SC
3 PSL


Som alltids mange renn i en ikke mesterskapssesong, og det skal bli spennende å se hvor mange renn Shiffrin kjører. I hennes 3 siste sesonger så har hun kjørt 26(+2 i VM), 26(+3 i OL) og 26(+3 i VM). Hun er veldig opptatt av at kroppen skal være så nært 100% som mulig når hun står på startstrek og at hun får lagt inn noen gode treningsperioder underveis i konkurranse-sesongen.
My best guess er at hun kjører de 10 første rennene, så står over 2, kjører de 8 neste, står over de 4 etter det, kjører 4 på rad, står over 2, kjører de neste 7 og i sesongavslutningen tipper jeg hun stiller opp i 3 renn.


Dette skjemaet gir en total på 31 renn. Eneste måten jeg kan se for meg at hun kjører noe særlig mer enn dette er om Vlhova eller noen andre følger henne helt til døra i totalcupen.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6797
11.10.19 16:52

SHIFFRIN ER SINGEL DERE! Nå håper jeg virkelig hun kommer til Holmenkollen. 

Klikk for å gå tilbake til toppen