Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Skøytesesongen 2019/20

NYTT TEMA
ChristianEminger
ChristianEmingerInnlegg: 638
24.07.19 15:19

Ny tråd, ny sesong og nye muligheter. Det er grunner til optimisme på norske vegne ettersom landslagstrener Bjarne Rykkjes grundige og vitenskapelige treningsmetoder nå har fått satt seg etter innkjøringssesongen i fjor. De aller fleste norske løperne har i utgangspunktet også sine beste år foran seg, og bør dermed være i ytterligere utvikling. På sprintsiden har fortsatt Jeremy Wotherspoon spesialansvaret. Forhåpentligvis vil vår store stjerne "Lorry" nå være tilbake fullskjerpet etter er liten down i post olympiasesongen i fjor. 

Høydepunktet her hjemme blir utvilsomt tidenes første kombinerte VM allround og sprint som arrangeres på Hamar i månedsskiftet februar/mars. Så får vi håpe på at det blir et virkelig høydepunkt og ikke bare desserten og smuler etter at løperne har vært i Nord-Amerika på nye rekord- og medaljetukt i ukene forut. Både Ervik, Bøkko og SLP har de siste tiåra vært kandidater til den etterlengtede allroundkransen, og lite hadde smakt bedre enn om det skulle lykkes for sistnevnte dette året. Bare på den måten kan den nasjonale traumen etter Amsterdam overvinnes.

Når det gjelder kvinnene, har jeg følgende ønske: måtte de fabelaktig flotte representantene for norsk skøytesport Ida Njåtun og Hege Bøkko oppleve etterlengtet framgang etter mange års strev! Og bak dem kommer unge Wiklund i store klyv, og det er ikke til å utelukke at hun kan være helt der oppe og snuse i år på en distanse eller to. I det hele tatt er det flere unge og svært spennende løpere på veg opp, kanskje spesielt på herresiden, og vi sier absolutt ikke nei takk til å få et breiere og mer konkurransepreget landslag. 

Av utlendingene blir det de usual suspects fra Holland som kommer til å bli tøffeste konkurrentene. I tillegg er det ikke å utelukke at asiatiske og russiske løpere kommer til å bli leie nøtter å knekke også kommende sesong. Forhåpentligvis vil også nasjoner som Italia, Tyskland, USA, Canada og New Zealand vise seg fra konkurransedyktige sider og være med på å gjøre skøytesporten til en global idrett som får plenty av spalteplass og mediedekning. 

Nytt av året når det gjelder TV her hjemme er at NRK for første gang i historien ikke lenger har rettighetene. Det er pr. nå usikkert om manglende sendeflate på tidligere så ærverdige NRK vil føre skøytesporten i glemselens rekker eller om den nye rettighetshaveren TV3/Viasat/Viaplay vil bidra til nytt liv og ny giv. Personlig har jeg tro på sistnevnte, for uansett hvordan en vrir og vender på det, så har de observante av oss lenge sett konturene av at NRK på ingen måte har promotert skøyter slik de kunne og burde. I konkurranse med de andre vintersportene har skøyter blitt valtet og skraltet med som en brysom stemor. Det er med andre ord ikke akkurat å hoppe etter Wirkola å følge opp NRKs skøytedekning og promotering, så jeg har stor tro på at dette blir bra på nye kanaler. 

Når det gjelder mesterskap, er det f.o.m. kommende sesong "kun" tre mesterskap mot fire tidligere. Som nevnt slås VM allround og sprint sammen. Som vanlig i ser verdenscupmenyen i overkant tynn ut med bare seks (!) konkurransehelger. Burde det i det minste ikke vært plass til en syvende verdenscuphelg i og med at vi blir snytt for et separat sprintmesterskap? Skuffende nok har ISU i motsetning til de siste par sesongene ikke funnet plass til et eneste utendørsarrangement, og det oppleves nok som et solid slag i trynet for tradisjonalistene blant oss og for de som ønsker mest mulig variert kalender. F.eks. hadde det vært magisk og passende med et stevne av betydning i vakre Baselga di Pine før det stedet blir omgjort til nok en innendørskoloss i forbindelse med OL, men den gang ei. Og hva med Innsbruck? Jeg sikler av tanken. Uansett må jeg likevel innrømme at jeg gleder meg svært meget til følgende program for sesongen:

Verdenscup:
* Minsk 15-17. nov.
Tomaszow-Mazowiecki 22-24. nov.
* Astana 6-8. desember
* Nagano 13-15. desember
* Calgary 7-8. februar
* Heerenveen 7-8. mars

Mesterskap: 
* EM enkeltistanser, Heerenveen 10-12. januar
* VM enkeltdistanser, Salt Lake City 13-16. februar
* VM allround og sprint, Hamar 28. feb - 1. mars

Når det gjelder nasjonale mesterskap, har jeg forsøkt å google litt, men vanskelig å finne ut noe presist. Likevel har jeg klart å tyde meg fram til at Asker skal arrangere både allround, sprint og enkeltdistanser - muligens samme helga? Jeg tar gjerne i mot korrigeringer på dette. I tillegg kommer som normalt 8-9 norgescuper jevnt fordelt utover sesongen. 

Sjaksjakbajev
SjaksjakbajevInnlegg: 1114
24.07.19 18:41
ChristianEminger: NRK for første gang i historien ikke lenger har rettighetene

TV2 hadde rettighetene i 2000 - 2002.

ChristianEminger
ChristianEmingerInnlegg: 638
24.07.19 21:56

Ja, takk for påminning, det glemte jeg. TV2 med Trond Ahlsen og Kaggis med Lersveen på indre bane. Bør i denne sammenheng også legge til at NRK heller ikke har hatt rettighetene til de to siste OL (henholdsvis TV2 og Eurosport - begge gangene med Flygind Larsen som ekspert om jeg erindrer riktig).

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13774
03.08.19 20:20
ChristianEminger: Ja, takk for påminning, det glemte jeg. TV2 med Trond Ahlsen og Kaggis med Lersveen på indre bane.

Synes det var vel mye indre bane på TV2. Vi gikk glipp av en hel haug med par på grunn av dette.

Krylatskoye
KrylatskoyeInnlegg: 11084
05.08.19 23:27

Finfint startinnlegg! Det er sommeris i Vikingskipet nå vel?

BorisA
BorisAInnlegg: 2832
08.08.19 06:24

Er spent på hvordan TV-sendingene blir kommende sesong. 

storpeder
storpederInnlegg: 5452
08.08.19 14:24

Spennende å se hva de kommer med, forhåpentlig blir det bedre enn sist. Skøyter med Ahlsen og Kaggestad er det verste som noen gang har vært, aldri har man hatt et kommentatorpar med mindre oversikt over tider/sammendrag osv. Et rot uten like, som fikk selv Ove Eriksen til å virke som en ny Jorsett til sammenligning. 

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13774
08.08.19 19:47
storpeder: Skøyter med Ahlsen og Kaggestad er det verste som noen gang har vært

Laktat-Kaggis var bra, men Ahlsen virket litt "fjern" til tider.


storpeder
storpederInnlegg: 5452
13.08.19 11:44
Gunstein12: Laktat-Kaggis var bra, men Ahlsen virket litt "fjern" til tider.

Ikke når det gjelder å ha oversikten over hva som foregår i nåtid, samt kontroll over rundetider, skjemaer, sammendrag osv., da var han helt hjelpeløs, og denslags er naturligvis viktig når man kommenterer allroundmesterskap på skøyter.


På slike ting har han vel heller ikke vært så veldig god som sykkelkommentator, heller, selv om det har bedret seg med årene.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13774
13.08.19 15:02
storpeder: Ikke når det gjelder å ha oversikten over hva som foregår i nåtid, samt kontroll over rundetider, skjemaer, sammendrag osv., da var han helt hjelpeløs, og denslags er naturligvis viktig når man kommenterer allroundmesterskap på skøyter.

Det har vært verre skøytekommentatorer enn Kaggestad, og personlig så liker jeg å høre på hans noe "utenomsportslige" kommentarer i forbindelse med sendinger, samt han innehar veldig bra kunnskaper om "når det butter", og hva som skjer med kroppen da. Noe som til tider kan bli vel mye snakk om … laktatverdier, ...

Dette med at han var helt hjelpeløs i forbindelser med rundetider, skjemaer, sammendrag osv, er jeg ikke enig i. 

Men at det har vært kommentatorer som har vært bedre på dette, er jeg enig i.

storpeder
storpederInnlegg: 5452
15.08.19 10:26
Gunstein12: Dette med at han var helt hjelpeløs i forbindelser med rundetider, skjemaer, sammendrag osv, er jeg ikke enig i.

Du er ikke enig, faktisk? Så du husker den dag i dag at han ikke var hjelpeløs for snart 20 år siden.

Jeg prøvde å finne noen eksempler på nett, fant blant annet dette:

https://www.facebook.com/groups/114260890649/permalink/10157455551695650/

Noen sitater derfra:

"EM 2001 i Baselga di Pine, et av tidenes mest spennende EM. Bildet viser Europamesteren Dmitrij Sjepel fra Russland på 10000m. Parkameraten Bart Veldkamp gikk muligens sin beste 10000m i karrieren og det holdt nesten, men bare nesten. Et fortjent mesterskap til gutten fra St Petersburg som også har sølv fra VM og to bronsemedaljer i tillegg fra EM."

"De norske TV-kommentatorene, Trond Ahlsen og Johan Kaggestad (det var TV2 som hadde rettighetene til skøyter på den tida) fikk derimot ikke med seg så mye av spenningen. De sammenlikner gjennom hele løpet Shepel med Ids Postma, og etter at Veldkamp/Shepel har gått i mål utroper Kaggestad Shepel til "Europamester foran Postma og Uydtehage"... Tildragelsen kan studeres nærmere i de siste 20 minuttene av dette klippet:"
https://www.youtube.com/watch?v=g3RVEdSPbdU

Ja, det er bare å se klippet og gremmes, aldri ført har man hatt kommentatorer med mindre peiling.

"Husker den der godt, det var vel bare reporterne som ikke skjønte bæra av hva som foregikk!"

"Et av tidenes største blemmer når det gjelder skøytekommentering. De hadde ikke gjort hjemmeleksa si."

"Jeg hadde fortrengt denne kommenteringen. I 2001 hadde man kommet såpass langt at man som kommentator faktisk kunne bruke poengsummene som kommer opp på skjermen som ert fint hjelpemiddel. Jeg gremmet meg. Kaggestad satt stort sett og preiket i vei om laktat. Skøytesport har han dessverre ikke noe greie på."

"Husker dette som det var i går ! Kanskje nettopp på grunn av kommentatorenes manglende kunnskap om hva som skjedde rett foran nesene deres. Og direkte ødela hele mesterskapet for dem som virkelig er engasjert i skøytesporten. Ennå klarer jeg ikke å tilgi dem. Beklager !"

"Denne 10000m er den mest spennende jeg kan huske å ha sett på TV noengang."

Dette var jo den største tabben, men gjennomgående i mesterskapene de kommenterte så viste Kaggestad seg som en sann anti-Jorsett. Den desidert dårligste ekspertkommentatoren man noen gang har hatt på skøyter.

Denne lenken tar også for seg den absurde kommenteringen:

https://www.facebook.com/groups/114260890649/permalink/10161852639090650/?hc_location=ufi

(Innlegget ble redigert 15.08.19 10:30)

Krylatskoye
KrylatskoyeInnlegg: 11084
15.08.19 10:50

Kaggestad og Ahlsen var en katastrofe som kommentatorer. Nuff said! Husker VM 2000 i Milwaukee også....forferdelig kommentering.

Krylatskoye
KrylatskoyeInnlegg: 11084
15.08.19 10:53

Gledelig å se på sesongbestetidene i verden nå, Ida Njåtun og Pål Myhren Kristensen topper 500m med henholdsvis 39.65 og 36.52, Sindre Baas topper på 1000m med 1.14.06 og Hallgeir Engebråten topper på 3000m med 3.54.31.


Vi tar med oss alle positive ting inn i den nye sesongen :-)

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13774
15.08.19 12:02
storpeder: Tildragelsen kan studeres nærmere i de siste 20 minuttene av dette klippet:"https://www.youtube.com/watch?v=g3RVEdSPbdU

Jeg som har lagt ut denne videoen.

Vi har jo også opplevd noen ganger i nyere tid, med andre kommentatorer, at de ikke har skjønt at det bærer mot verdensrekorder, distanseseirer eller pallplasser, uten at det er blitt kritisert så til de grader som du gjør her. 

Krylatskoye
KrylatskoyeInnlegg: 11084
16.08.19 10:34

Er tidligere Europamester på 5000m Nicola Tumolero tilbake for fullt denne sesongen?

tucan
tucanInnlegg: 20460
16.08.19 14:00

Den kommenteringen fra Kaggis er noe av det værste jeg har sett. At det går an å være så nedsnødd.

(Innlegget ble redigert 16.08.19 14:00)

malvolio
malvolioInnlegg: 26648
16.08.19 14:57
Gunstein12: Vi har jo også opplevd noen ganger i nyere tid, med andre kommentatorer, at de ikke har skjønt at det bærer mot verdensrekorder, distanseseirer eller pallplasser, uten at det er blitt kritisert så til de grader som du gjør her.

Rollen som "tallknuser" i kommenteringen i skøytesporten har jo dessverre i stor grad vært nedprioritert etter at Jorsett sluttet. (De hadde Espeland en stund da Ove Eriksen begynte i spann med Stenshjemmet og deretter Karlstad, men de syntes vel det ble for mye med tre kommentatorer).

Kaggestad hadde som det påpekes ikke noen heldig hånd med seiersduellen i Baselga, men det må også sies at det var vel svært få som så for seg at Veldkamp skulle være en realistisk tittelkandidat, før løpet?

Det bør imidlertid også nevnes at etter OL i 2002, da en av avisene hadde en kåring av de beste kommentatorene, fikk Kaggestad terningkast 6. Det kan selvfølgelig være at han hadde "skjerpet seg", men generelt er det kanskje også enklere å kommentere enkeltdistanser enn sammenlagtstevner.

(Innlegget ble redigert 16.08.19 14:58)

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13774
16.08.19 15:32
malvolio: Det bør imidlertid også nevnes at etter OL i 2002, da en av avisene hadde en kåring av de beste kommentatorene, fikk Kaggestad terningkast 6. Det kan selvfølgelig være at han hadde "skjerpet seg", men generelt er det kanskje også enklere å kommentere enkeltdistanser enn sammenlagtstevner.

Som sagt, så synes jeg han var en bra skøytekommentator.

Å sammenligne med Jorsett, blir vel litt som å hoppe etter en viss en, men selv Jorsett "rotet" jo litt av og til..., men han hadde vel så mange papirer fremfor seg, at dette måtte vel skje fra tid til annen.., men det ble vel da mer sett på som "lettere komisk" enn kritikkverdig. Som Bjørnsen engang sa: "Du har jo aldri sett et skøyteløp"...

Jeg tror dog ikke at deres måte å kommentere på , hadde passet så godt inn i dag. De som de da kommenterte for, hadde vel kanskje en større peiling på sporten, enn de det antas man kommenterer for i dag?

En må vel også anta at kommentatorer kan bli "instruert" i å holde på spenninger som egentlig ikke er tilstede. 


jonsalars
jonsalarsInnlegg: 647
21.08.19 08:56

Kor god er bana med det vanskeleg navnet i Polen? Morozov 3.50 og  Aydova 4.23. For tidleg i form eller noko på gang i Polen?

jonsalars
jonsalarsInnlegg: 647
21.08.19 09:03

Nåja, bana er i alle fall i Polen...

tucan
tucanInnlegg: 20460
22.09.19 17:07

Zhonyan Ning satt kinesisk rekord på 1500 m med 1.43.35 i SLC. Slo bla. Min seok Kim med nøyaktig 3sek.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13774
22.09.19 17:31
tucan: Zhonyan Ning satt kinesisk rekord på 1500 m med 1.43.35 i SLC. Slo bla. Min seok Kim med nøyaktig 3sek.

Calgary...

Men dette gjør vel bare prestasjonen enda litt bedre.

tucan
tucanInnlegg: 20460
22.09.19 17:43

Takk for korreks.


 


tror han kan bli farlig. Viste jo i fjor ett stort potensial.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 13774
22.09.19 19:01
tucan: tror han kan bli farlig. Viste jo i fjor ett stort potensial.

Tror det er flere kinesere som kan bli "farlige" frem mot OL. De satser nok alt på å bli best.

jonsalars
jonsalarsInnlegg: 647
22.09.19 21:39

Ning var også under 1.08 på 1000 meter, kan fort verta topp tre. Kinesarane har gått på høgfjellbaner ei god stund, stor breidde, men ikkje så mange på toppnivå. Omtrent som Japan for eit par år sidan, ein del mellom 6.30 og 6.40 og mange mellom 6.40 og 6.50. Ganske mange mellom 1.46 og 1.48. Men kor mange kjem vidare?

jonsalars
jonsalarsInnlegg: 647
30.09.19 23:23

Nå skjer det ting i Russland, bra sprint for menn. Og Golikova har gått på 37.99, ei bra tid i september. Men det spesielle er at ho som 16-åring (!) gjekk på 4.24 i Russland, seinare 4.22! Og 41.37. Så gradvis dårlegare på 3000 men først dei siste åra i toppen på 500. Litt av ei historie. Om dette stemmer. Så kva låg bak omlegginga?

ChristianEminger
ChristianEmingerInnlegg: 638
01.10.19 15:01

De fleste har vel fått med seg sykkelulykken til SLP og Simen S Nilsen. Der spesielt sistnevnte fikk hard medfart med tre brudd i ryggen (som forhåpentligvis leges av seg selv innen rimelig tid). SLP lettere skadet med skrubbsår og skal være tilbake i trening til nytt opphold i Inzell 7. oktober. Uansett ikke ideelt for noen av den dette, og i en så marginal idrett som skøyter får vi håpe på at disse kolbøttene på sykkel i september ikke var tungen på vektskåla i negativ retning når sesongen skal oppsumeres i mars. 

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
01.10.19 23:18


Oktober har nå meldt sin ankomst, med ditto ubønnhørlig stigende sug etter fremadskrinnande skøytesesong fra dens spede vorden. Det kan således være på sin plass med et par bemerkninger om noen pluss-noteringer fra for-forsesongen. For å starte med de norske farver:
            Det har jo tidligere vært eksperimentert med diverse amorøse konstellasjoner, der ikke alle har vist seg udelt vellykkede. Den for enkelte overraskende pardannelsen Ida+Allan fikk sin (første) ildprøve 10.08 der begge sesongdebuterte med å gå (kun) 500 i vikingenes skip.
            Ida ble klokket inn på oppsiktsvekkende gode 39.65. Forrige sesong hadde hun ikke bedre enn 40.14 lavlands, også på Hamar, en tid som hun altså allerede nå i august-debuten underskred med et helt halvsekund!! Hennes bestenotering lavlands noensinne er 39.33 i Gangneung under OL 2018, dernest 39.35 fra Vm 2017 på Hamar. Ida synes dermed allerede i august (på neppe topp Hamar-is) å være rundt hennes desiderte toppnivå på sprintdistansen, hvilket indikerer at hennes strålende pers på 38.69 fra siste Vm i Calgary ikke bare var et glattis-klaff-blaff. Ytterst løfterikt (ikke minst mht. Vm på Hamar)!
            Trass i et par svært gode 1500 representerte junior-verdensmester Allans forløpne første seniorsesong overveiende stagnasjon (og kanskje vel så det), der den forhåpede fremgangen på de to langdistansene uteble, samtidig som han heller ikke leverte 500-metere i tilnærmet stil med sin formidable 35.82-pers fra junior-Vm i SLC sesongen forut. I feb 2019 presterte han således ikke bedre enn 36.74 (sesongbeste) i Calgary. Men nå synes det atter å lukte krutt av Allan på kjappdistansen! August-debuten på 36.88 på Hamar er intet mindre enn tangering av hans lavlandspers fra to sesonger tilbake! Ytterst løfterikt (ikke minst mht. Vm på Hamar)!
            Så langt bærer Ida+Allan bud om en (komplementært) potent konstellasjon, så får vi etter hvert få mer syn for sagn på distansene som også tester utholdenheten. All verdens lykkønskninger herfra!

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
02.10.19 00:38

Zhongyan Ning (CHN) har allerede blitt fortjenstfullt omtalt på tråden. Dette var fjorårssesongens sensasjonsmann på 1500, der han som sisteårs junior ble nr. 6 i vm-enkelt i Inzell med nasjonsrekord 1.44.27 (vinner Krol satte banerekord med 1.42.58). For enkelte var kanskje ikke sensasjonen formidabel, siden han allerede hadde prestert noen ekstreme sisterunder som ankermann i CHNs lagsprint i verdenscupen. Ning utmerket seg forrige sesong med en ekstrem tæl. Av uransakelige grunner fant Ning det ikke opportunt å delta i junior-VM.
            I CHNs NM 2016 ble Ning nr. 17, etter å ha vist en prima allround distanseprofil med nr. 16 på 1500 som sin beste plassering og nr. 20 på 10k som sin dårligste plassering. (Som kjent utmerker kineserne seg (fortsatt) ved å la langt mer enn skarve 8 stk. få anledning til å fullføre den klassiske firkampen i deres NM.)
            I CHNs NM 2017 ble gutteløperen Ning nr. 4 (!), etter å ha blitt nr. 7 på 10k, nr. 9 på 5k, og nr. 2 på 500 og 1500. Således viste han fortsatt en særdeles lovende og fremgangsrik allround-profil.
            I CHNs NM 2018 ble Ning kun nr. 13, etter å ha blitt nr. 15 på 10k, nr. 18 på 5k, nr. 2 på 500 og nr. 7 på 1500. Altså en formidabel tilbakegang som førsteårs junior, fra sesongen forut.
           I CHNs NM 2019 valgte Ning ikke å delta, og hans sesong bar preg av spesialisering henimot 1500m, derfra til dit altså med formidabel suksess.
           I inneværende sesong har Ning, som førsteårs senior, allerede demonstrert et ytterligere løft. Ny pers på 500 i Calgary 19.09 med 10.09 – 35.27.
            Ny pers i Calgary på 5000 (!) med probate 6.34.51 ultimo august, dvs. intet mindre enn 18 sek (!) forbedring fra forrige sesong på samme bane. Hans halvmil forløp ganske flatt med rundetider på rundt 31.0, men vi legger merke til at han forserte med et halvt sek etter passering 3000m, for så å sprette opp rundt 32.0 på de to siste rundene.
            På hans nåværende spesialdistanse 1500 presterte han følgende i Calgary ultimo august:
24.85 – 27.11 – 26.31 (!) – 27.51 = 1.45.78.
            21.09 satte han så nasjonsrekord i Calgary med følgende:
23.65 – 25.65 – 26.30  – 27.75 =  1.43.35
            Sammenligner vi de to 1500-løpene, ser vi at han holder de to siste rundene ganske likt trass i at han i det siste løpet passerer 700m hele 2,66 sek raskere. Det er således all grunn til å tro at han tok det bevisst heller piano de to første rundene i det første løpet.
         Vi husker at SLP i fjorårets VM i Cal vant 1500 på 1.43.11 foran verdensmester Roest 1.43.31. Vi må anta at isen var vel så bra da som nå da Ning presterte 1.43.35. En opplagt prediksjon er at Ning vil være helt der oppe og kjempe om 1500-kronen denne sesongen.
         For egen del er det dog vel så spennende om han også sikter seg inn på VM på Hamar (Bob de Jong, kjenn ditt ansvar!!) der han ganske så opplagt vil kunne kvalifisere seg, samt oppnå ærespris, om enn selve seierspallen virker utenfor rekkevidde denne sesongen.
         Uansett en ganske så herlig løper, med uforlignelig fighting spirit, som bærer bud om at «framtida er ljos» (vedtak(!) i Sentralkomiteen i Kinas Kommunistiske Parti, 1962) for kinesisk skøytesport.

rocambole
rocamboleInnlegg: 697
02.10.19 01:01


Førsteårs-junioren Arito (JPN) gikk primo september på 6.28.41 i Obihiro, hvilket er pers med hele 9 sek. Foreløpig virker Arito litt for langsom på de to korte distansene til å hevde seg i den klassiske firkampen, men dette kan tenkes å bedre seg senere hen (jf. det ekstreme løftet til Ichinohe på de to korte i fjor) og uansett vil han kunne bli spennende å følge på de 1-2 lange distanser i v-cupen, samt mht. junior-VM.
            Også et for-forsesong-pluss til sisteårs-junior Kaleb Muller (CAN) som har en ganske pen klassisk profil, om enn med 5000 som sin p.t. sterkeste distanse. Medio sep perset Muller med 6.24 i Cal (ned ett sek og under 4 sek bak vinner Bloemen) og 1.46.74 (ned nesten ett sek). Muller har en betagende – om enn gliis-betont – stil, og har allerede posisjonert seg som en seriøs kandidat til å kvalifisere seg for CAN til VM på Hamar.
            For øvrig har jeg god tro på at det kan bli noe stort av vår egen førsteårs-junior Peder Kongshaug (fantastisk skøytenavn!) som allerede i Vikingskipets sommerløp perset på 500 og 3000…
            Så kan oktober komme!

Klikk for å gå tilbake til toppen