Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Langrennssesongen 2020/21

NYTT TEMA
tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
18.01.21 22:00
Korgutt: Er enig i de som IKKE er sitert. Tror Flugan kommer tilbake til noe som ligner godt gammelt slag neste år men må vise resultater før hun er oppe blant de 7. Men som sagt så er jeg ganske så sikker på at hun befester posisjonen sin. Eneste jeg er litt usikker på er hvor slagkraftig Norge blir på sprinten. Lotta og Tiril fremstår ikke for meg som finalekandidater. Da håper jeg heller at Skistad finner superformen sin og går seg inn i troppen.

For å være ærlig holdt jeg på å glemme Østberg da jeg satte opp laget. Men med tanke på at det laget bare inneholder 4 andre løpere med individuell pallplass fra WC tenker jeg det skal mye til for at Østberg ikke er inne. 

Problemet med sprintlaget er jo at Norge ikke har mange gode alternativer per nå. Fordelen med Tiril og Lotta i stedet for Stenseth og Skistad er jo at de to førstnevnte faktisk kan brukes på andre distanser også. Tenker en spesialsprinter bør ha klart pallplass i WC for å komme på laget når vi har så få plasser.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 22:01)

Eksberten

Innlegg: 32145
Eksberten
18.01.21 22:02

tartaglia2, ser du ramser opp 5 kvinner på sprinten, men ingen kan stille med mer enn 4 på noen øvelser.

Korgutt

Innlegg: 18639
Korgutt
18.01.21 22:08
tartaglia2: For å være ærlig holdt jeg på å glemme Østberg da jeg satte opp laget. Men med tanke på at det laget bare inneholder 4 andre løpere med individuell pallplass fra WC tenker jeg det skal mye til for at Østberg ikke er inne.  Problemet med sprintlaget er jo at Norge ikke har mange gode alternativer per nå. Fordelen med Tiril og Lotta i stedet for Stenseth og Skistad er jo at de to førstnevnte faktisk kan brukes på andre distanser også.

Er Skistad og Stenseth kun aktuelle for sprinten? Kan det tenkes at de kan brukes på en klassisk teamsprint? Sammen med Maiken ? Forøvrig enig i at vi sliter på skøytesprint blant damene. Den bronsen i Seefeld får man sette på flaksekvoten. Den eneste som har reelle muligheter i en sprint fristil sammen med Maiken er vel Skistad slik jeg ser det.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 22:10)

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
18.01.21 22:08
Eksberten: tartaglia2, ser du ramser opp 5 kvinner på sprinten, men ingen kan stille med mer enn 4 på noen øvelser.

Jeg vet det. Jeg tok med alle de 5 siden de var de beste sprinterne blant utøverne jeg tror kan komme på laget og forskjellen mellom de 4 siste per nå virker ganske minimal. Realistisk mål for de er semifinale i OL.

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
18.01.21 22:10
Korgutt: Er Skistad og Stenseth kun aktuelle for sprinten? Kan det tenkes at de kan brukes på en klassisk teamsprint?

Per nå tror jeg de stiller langt bak Østberg og 3x Weng i kampen om å gå sammen med Falla på lagsprinten. De er fort bak Johaug og Fossesholm også om det er ei litt tøff løype.

Iseran2770

Innlegg: 15120
Iseran2770
18.01.21 22:16
tartaglia2: Ellers ser det ut til at de fleste fra TdS-laget står over denne helgen.

Lahti med kun 15/30 med skibytte og stafett gir ikke mye poeng eller penger for sprintere.

HLund

Innlegg: 21886
HLund
18.01.21 22:45
tooommm: Enkelt å tippe gull utdelingen i VM. På herresiden blir det Norge mot Bols, og ender med 3-3. Klæbo bør fokusere på sprintene og stafetten. Han er sjanseløs mot russern på distansene i VM.

Tvilsomt at det skjer. Har vel ikke skjedd på herresiden siden den verste doptiden at en utøver har tatt alle tre distansegullene. 15 km er en ekstremt jevn øvelse med veldig mange vinnerkandidater. Tipper Bols tar 1 eller 2 gull, 3 blir for vanskelig.

sovesveis

Innlegg: 1017
sovesveis
18.01.21 23:20
tartaglia2: Hadde vært noe annet om vi hadde manglet seierskandidater, men det gjør vi ikke.

Tja, det kommer an på hvordan du ser det. Hvis du tror Bolsjunov ikke kommer til å marsjere rett over alle Norges seierskandidater, så er det jo et poeng.

Men jeg tror eneste sjansen for å ta Bolsjunov på skiathlon er at han har et uhell eller smørebom - rent bortsett fra hvis det blir lynhurtig føre og Bols velger å spare noen krefter til andre distanser - da har Klæbo en outsidersjanse. Den sjansen anser jeg som større enn at kapasitetsløperne skal løpe fra russeren. Gir Iversen en ørliten sjanse hvis Bols skulle ha en råtten dag, men det er en seierskandidat.

Iseran2770

Innlegg: 15120
Iseran2770
19.01.21 09:51

Jeg håper egentlig å slippe å se Klæbo på 30 km. Å se han loffe i mål på 40.plass som sist er mest irriterende. 

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
19.01.21 10:05
Iseran2770: Jeg håper egentlig å slippe å se Klæbo på 30 km. Å se han loffe i mål på 40.plass som sist er mest irriterende.

Jeg vil også se andre enn Klæbo der, syns han per nå er et 7. valg på distansen. Samtidig kan Klæbo gi oss en taktisk fordel mot russerne. Om Klæbo er en del av 3-milslaget tvinges Bolshunov til å gå hardt tidlig og holde oppe tempoet slik at Klæbo faller av og ikke kommer opp igjen. Det kan være en fordel for kapasitetsløperne våre at Bolshunov må gjøre mye jobb tidlig i løpet.

Uten Klæbo på start har Bolshunov muligheten til å gå roligere underveis og satse alt på et kraftig rykk mot slutten og enten gå i mål alene eller vinne spurten i en mindre gruppe. Jeg er langt fra sikker, men det er fullt mulig vinnersjansene våre er større med Klæbo. Selv om det betyr at han kanskje tar det med ro de siste kilometrene.

strayert

Innlegg: 31
strayert
19.01.21 10:07
tartaglia2: har Bolshunov muligheten til å gå roligere underveis

Tror inte Kläbo spelar någon roll där. Niskanens enda chans är att plåga dom andra där han är bäst dvs klassiska delen.

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
19.01.21 10:19
strayert: Tror inte Kläbo spelar någon roll där. Niskanens enda chans är att plåga dom andra där han är bäst dvs klassiska delen.

Jeg tenkte egentlig mest på jobben som må gjøres den første mila på skøytedelen. Om Bolshunov må gjøre mye jobb der vil det være en fordel for våre kapasitetsløpere. Klæbo er såpass god i klassisk at han bør kunne henge med frem til skibytte og om han holder seg innen halvminuttet bak tetgruppa vil de ikke ha muligheten til å slappe av uten å slippe Klæbo tilbake i løpet. Men viktig at Klæbo da ikke slipper opp før helt mot slutten av løpet. Ikke som i Seefeld der han og Iversen ga opp tidlig i løpet.

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
20.01.21 13:33

Uttaket til junior- og U23-VM offentliggjøres i morgen. Noen som har noen formening om hvem som bør tas ut?

Blant juniorgutta har Kirkeberg Mørk, Hjelmeset og Vika prestert såpass bra i NM og på Lygna at jeg regner med at de tre tas ut. Kan ikke se at noen andre av 01-modellene har imponert veldig mye i NM og NC denne sesongen. Er det noen 02-modeller som er aktuelle?

Fossesholm er jo den junioren som har prestert best denne sesongen, men hun skal naturlig nok gå senior-VM og blir dermed ikke med til Finland. Ut fra prestasjonene i NM og NC vil jeg tro Bergane, Leseth Føyen, Wettre, Lislevand og Ulvang er gode kandidater til juniorjentelaget. Vil tro de 2 siste plassene går til noen 02-jenter.

Syns det er vanskelig å si noe om U23-uttaket. Med tanke på at VM-troppen til Oberstdorf skal til Sjusjøen på samling etter Falun er det nok mange U23-løpere som er aktuelle til WC i Ulricehamn og Nove Mesto. Usikker på hvor lett det er å kombinere disse rennene med U23-VM og hva som eventuelt vil prioriteres. Regner med at Hedda Østberg Amundsen, Myhrvold, Rise Johnsen, Skistad, Evensen, Helland Larsen, Rysstad, Hope og Moseby er blant utøverne som vurderes til både U23-VM og Ulricehamn eller Nove Mesto.

HLund

Innlegg: 21886
HLund
20.01.21 14:44
tartaglia2: Uten Klæbo på start har Bolshunov muligheten til å gå roligere underveis og satse alt på et kraftig rykk mot slutten og enten gå i mål alene eller vinne spurten i en mindre gruppe. Jeg er langt fra sikker, men det er fullt mulig vinnersjansene våre er større med Klæbo. Selv om det betyr at han kanskje tar det med ro de siste kilometrene

Tror faktisk et eventuelt rykk må gjøres et stykke før mål (med mindre Iversen eller Klæbo skulle være med i den fasen). Hadde f.eks. Kruger stukket litt før i Kollen i fjor, tror jeg han mest sannsynlig hadde vunnet. 

Iseran2770

Innlegg: 15120
Iseran2770
20.01.21 17:15
tartaglia2: Samtidig kan Klæbo gi oss en taktisk fordel mot russerne. Om Klæbo er en del av 3-milslaget tvinges Bolshunov til å gå hardt tidlig og holde oppe tempoet

Det en teori som kanskje kan ha noe for seg. 

Eksberten

Innlegg: 32145
Eksberten
20.01.21 17:25

Teorien holder ikke stikk, det så vi senest i tour de ski at det alldeles ikke ble noe kosegåing med Boljsjunov, selv om Klæbo og de andre norsle ikke var med. Niskamen vil være en annen som vil sette opp farten tidlig. I forrige VM hadde han et uhell, som gjorde at han ikke fikk satt opp et tempo før på slutten av klassiskdelen, noe som hektet av de fleste inkludert Iversen og Klæbo. Hardkjøret starter trolig tidligere den gangen.

Med 5 plasser, så har vi råd til 2 "luksusløpere", men ikke 3. Iversen bør være sikker, så da er det evt. Golberg Klæbo må stjele plassen fra. Nyenget kan også gjøre seg aktuell med et toppløp i Lahti, men han kjemper da trolig mot Krueger og Hollund.

(Innlegget ble redigert 20.01.21 17:30)

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
21.01.21 12:37

Kan ikke si meg enig med Frida Karlsson her. Har ingen tro på at svenskene ville hatt to lag på pallen i VM-stafetten om de kunne stilt 2 lag.

Mulig hun ikke fikk det med seg i TdS, men de kan faktisk gå på ski utenfor Norge og Sverige. Også der virket det som om hun nedvurderte de andre nasjonene kraftig.

Hatleking

Innlegg: 13607
Hatleking
21.01.21 15:10
tartaglia2: Kan ikke si meg enig med Frida Karlsson her. Har ingen tro på at svenskene ville hatt to lag på pallen i VM-stafetten om de kunne stilt 2 lag. Mulig hun ikke fikk det med seg i TdS, men de kan faktisk gå på ski utenfor Norge og Sverige. Også der virket det som om hun nedvurderte de andre nasjonene kraftig.

Russland, USA og Finland hadde iallfall hatt klart sterkare lag enn Sverige sitt andrelag, i tillegg til det norske, sjølvsagt. Så hadde eit meir interessant spørjemål vore om kva lag som hadde hatt det beste andrelaget av oss og Sverige. Det er mogleg at Sverige har ein liten, liten fordel der.

Det norske andrelaget for herrer hadde derimot teke ein medalje.

 

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
21.01.21 16:54
Hatleking: Så hadde eit meir interessant spørjemål vore om kva lag som hadde hatt det beste andrelaget av oss og Sverige. Det er mogleg at Sverige har ein liten, liten fordel der. Det norske andrelaget for herrer hadde derimot teke ein medalje.

Er ikke så sikker på medalje for Norge 2. Må ikke glemme at Russland også kan stille et bra andrelag.

Hvordan ville damenes andrelag sett ut? Basert på årets prestasjoner vil jeg tippe det vært noe sånt som Svendsen, Harsem, Haga og LU Weng mot Ribom, Dyvik, Kalla og Sundling. Norge kunne muligens satt inn Kalvå på en etappe, men usikker på hvem som skal ut. Syns svenskenes lag ser sterkere ut på klassiskdelen, men slik Kalla og Sundling har prestert i år tror jeg vi tar de på de siste 2 etappene.

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
21.01.21 19:17

Russerne har muligens fått koronasmitte i troppen. Zhambalova har testet positivt. Regner med at det var i en hurtigtest ved ankomst Lahti. Får håpe hun også tar en PCR-test og at den er negativ.

Også Sorina (leggskade) og Stupak (forkjølelse) står over i Lahti.

Sarella

Innlegg: 19798
Sarella
22.01.21 10:41

Helsedirektoratet vil ikke at regjeringen gir unntak fra karantenebestemmelsene i forbindelse med en rekke verdenscuparrangementer i Norge i vinter. Det framgår av en redegjørelse fra direktoratet i formiddag.

Dersom regjeringen følger direktoratets anbefaling vil det bli tilnærmet umulig å arrangere de internasjonale konkurransene på norsk jord i februar og mars. Det er snakk om rundt 30 verdenscuprenn i langrenn, hopp, kombinert, altpint og skiskyting.

Kulturdepartementet skal klokken 12 holde pressekonferanse om samme tema.

JODDEMM

Innlegg: 11902
JODDEMM
22.01.21 11:17

Da er det bare for FIS og IBU å allerede nå kaste seg rundt å finne nye arrangørsteder om mulig.

2021 ser ikke ut til å bli så veldig mye bedre enn 2020 for en idrettselsker som undertegnede synes jeg :(

Man teller liksom ikke ned til forskjellige idretts-begivenheter lenger. Man inntar snarere et lønnlig håp om at rammene rundt skal bli så normale som mulig- samtidig som man tross alt er glad for det meste som arrangeres.

Sånn sett ser jeg med blandede følelser fram mot årets Alpin-VM og Ski-VM med 0 tilskuere. VM Skiskyting i Pokljuka ser foreløpig ut til å slippe inn 500 pr.dag- så det er nå littegrann i alle fall- dessuten er ikke Pokljuka den fremste publikumsfesten til vanlig heller: så forskjellene blir ikke av de største. Men fortsatt over 2 uker til det mesterskapet- så mye galt kan skje innen den tid!

Noe større arrangement her i landet er det tydeligvis bare å glemme på en stund: for når slike ting nærmer seg- da dukker det bekymringsfulle fjeset til ass.helsedirektør "opp i ruta" og da vet man hvor det bærer!

ms_8

Innlegg: 8683
ms_8
22.01.21 11:21
JODDEMM: Da er det bare for FIS og IBU å allerede nå kaste seg rundt å finne nye arrangørsteder om mulig. 2021 ser ikke ut til å bli så veldig mye bedre enn 2020 for en idrettselsker som undertegnede synes jeg :( Man teller liksom ikke ned til forskjellige idretts-begivenheter lenger. Man inntar snarere et lønnlig håp om at rammene rundt skal bli så normale som mulig- samtidig som man tross alt er glad for det meste som arrangeres. Sånn sett ser jeg med blandede følelser fram mot årets Alpin-VM og Ski-VM med 0 tilskuere. VM Skiskyting i Pokljuka ser foreløpig ut til å slippe inn 500 pr.dag- så det er nå littegrann i alle fall- dessuten er ikke Pokljuka den fremste publikumsfesten til vanlig heller: så forskjellene blir ikke av de største. Men fortsatt over 2 uker til det mesterskapet- så mye galt kan skje innen den tid! Noe større arrangement her i landet er det tydeligvis bare å glemme på en stund: for når slike ting nærmer seg- da dukker det bekymringsfulle fjeset til ass.helsedirektør "opp i ruta" og da vet man hvor det bærer!

Ja dessverre, men ikkje overraskende. Samstundes må det være rart for andre land å oppleve at Norge avlyser renn etter renn (dersom det skjer). Samstundes som andre land med langt meir smitte prioriterer idrett og gjennomfører verdenscuprenn.

Er nok redd at dette blir historien fram til godt ut på sommaren (minimum). Kanskje godt ut i 2022 også

janesaj

Innlegg: 40924
janesaj
22.01.21 11:23
JODDEMM: Noe større arrangement her i landet er det tydeligvis bare å glemme på en stund: for når slike ting nærmer seg- da dukker det bekymringsfulle fjeset til ass.helsedirektør "opp i ruta" og da vet man hvor det bærer!

Annerledeslandet Norge slår til igjen.

Andre land klarer da å arrangere WC-renn med gode smittevernstiltak. Hva er det egentlig som tilsier at Norge ikke skal klare det samme? Hvor vanskelig kan det være?

Er så drittlei.

JODDEMM

Innlegg: 11902
JODDEMM
22.01.21 11:25

Tenker som så at: det er nok ikke lenge før seriestarten i fotballen begynner å utsettes igjen og igjen. (Teller ikke ned til den heller- men av flere grunner :/)

tartaglia2

Innlegg: 3462
tartaglia2
22.01.21 11:25
Sarella: Helsedirektoratet vil ikke at regjeringen gir unntak fra karantenebestemmelsene i forbindelse med en rekke verdenscuparrangementer i Norge i vinter. Det framgår av en redegjørelse fra direktoratet i formiddag.

Ikke akkurat noen overraskelse at dette skjer. Det å gi unntak til toppidrettsutøvere som testes jevnlig og ellers lever med strengere tiltak enn resten av befolkningen er selvsagt forbundet med stor risiko. Men å hente folk fra gaten i noen av de hardest rammede landene og la de komme hit for å sløye fisk o.l. er uproblematisk.

Har en følelse av at en kompetent kulturminister hadde klart å sørge for at tilnærmet risikofrie idrettsarrangement ble avholdt. Men det har vi dessverre ikke. Mulig han våkner opp når/om han skjønner at dette også betyr avlyste konkurranser i kvinnehopp (og muligens kombinert). Akkurat det egner seg kanskje ikke for en som ønsker å profilere seg på likestilling og klage på pampene i FIS som ikke klarer å arrangere konkurranser for damene.

ms_8

Innlegg: 8683
ms_8
22.01.21 11:28
janesaj: Annerledeslandet Norge slår til igjen. Andre land klarer da å arrangere WC-renn med gode smittevernstiltak. Hva er det egentlig som tilsier at Norge ikke skal klare det samme? Hvor vanskelig kan det være? Er så drittlei.

Det verste er dobbeltmoralen enkelte viser. Dei ser gladeleg på sporten og nyter handball VM osv. Samstundes som dei krever at Norge ikkje arrangere noko som helst. Alle andre land skal derimot utsette seg for risikoen, men her på berget så skal vi gjerne være med, men berre dersom det er andre land som tar risikoen.

JODDEMM

Innlegg: 11902
JODDEMM
22.01.21 11:42

Sånn som situasjonen har blitt- så er det utrolig godt at det ikke var Granåsen som fikk årets Ski-VM dvs. det hadde nok gått åt skogen! Og for de av oss som håpet og fortsatt håper på et OL på norsk jord- så er det kanskje like greit at det ikke ble noe Oslo 2022!

Utrolig synd at Oberstdorf må arrangere årets VM for tomme tribuner! Måtte de få et nytt VM ved første anledning!

ms_8

Innlegg: 8683
ms_8
22.01.21 11:44
tartaglia2: Har en følelse av at en kompetent kulturminister hadde klart å sørge for at tilnærmet risikofrie idrettsarrangement ble avholdt. Men det har vi dessverre ikke. Mulig han våkner opp når/om han skjønner at dette også betyr avlyste konkurranser i kvinnehopp (og muligens kombinert). Akkurat det egner seg kanskje ikke for en som ønsker å profilere seg på likestilling og klage på pampene i FIS som ikke klarer å arrangere konkurranser for damene.

Raja har vel vært langt meir opptatt av å kritiserer norsk idrett for alt frå rasisme til likestilling. Trur ikkje han bryr seg så mykje om kvinnehopp bli avlyst. Hans fokus er mykje meir på rasisme i norsk idrett og sørgje for å møte filmstjerner som Tom Cruise.

Den mannen har vært ufatteleg lite interessert i norsk idrett.

Script

Innlegg: 4475
Script
22.01.21 12:07

Når en løper er ute av form, start md teknikken- Deretter kan Tønseth øke på

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg