Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VM i alpint 2021, Cortina d'Ampezzo

NYTT TEMA
janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
04.02.21 16:23

Siste verdenscuprenn for menn er ennå ikke kjørt, men allerede på mandag begynner årets store begivenhet for alpinistene: VM i italienske Cortina d'Ampezzo, som foregår i tidsrommet 8.-21. februar. Virussituasjonen setter en stopper for folkefesten som skulle ha vært, men det blir likevel mange spennende renn i de to ukene som kommer, med norske medaljesjanser og flere jevne renn på papiret. Så her er det bare å spenne fast setebeltene og henge med.

Cortina d'Ampezzo er en liten by og en kommune som befinner seg i provinsen Belluno i Veneto i Nord-Italia, like ved grensen til Østerrike, og ikke langt fra Slovenia og Sveits. Byen er særlig kjent for skianleggene sine, og skal sammen med Milano være arrangør for vinter-OL i 2026. De var også vert for vinter-OL i 1956. Cortina har faktisk også vært arrangør for VM i alpint to ganger tidligere: Det var helt tilbake i 1932 og 1956 (da OL også talte som VM), samt at VM også ble holdt her i 1941, men det mesterskapet (sammen med ski-VM som også ble holdt i Cortina det året) ble erklært uoffisielt av FIS i 1946. Byen er også kjent for å arrangere WC i alpint for kvinner hvert år siden 1993, unntatt i fjor, da stedet skulle hatt WC-avslutning (også inkludert menn), men da ble arrangementet avlyst grunnet coronasituasjonen. Det begynner å bli en stund siden herrene var her sist: Det skjedde i 1990, da de kjørte to utforrenn her. Byen var også i noen år startsted for lange jaktstarter i Tour de Ski, hvor utøverne startet i Cortina og gikk i mål i Toblach (dette gikk sist i 2014). Ellers er fjellene i Cortina kjent for å ha vært location for kjente filmer som For Your Eyes Only (Bond-film fra 1981), The Pink Panther (1963) og Cliffhanger (1993).

Norge hadde et flott mesterskap i 2019, da man tok to gull, ett sølv og én bronse, og gullene var Norges første siden VM i Schladming i 2013 (da Aksel Lund Svindal vant utforen). Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal sørget for en imponerende dobbeltseier i utforen, med Jansrud som seierherre med to hundredeler foran Svindal, som da ikke fikk med seg gull i sitt siste mesterskap, men som likevel avsluttet med stil. Norges andre gull ble tatt av Henrik Kristoffersen i storslalåm, en sterk seier foran storfavoritt Marcel Hirscher. (Hirscher skulle likevel ta solid hevn i slalåmen to dager senere, da han knuste konkurrentene.) Norge fikk også med seg en medalje i dameklassen, da Ragnhild Mowinckel tok bronse i kombinasjonen. Medaljen var Norges første i dameklassen i VM-sammenheng siden 2001, da Hedda Berntsen tok bronse i slalåm i St. Anton. Så den må vi si kom litt på overtid. (Det skal sies at Mowinckel jo også tok to medaljer i OL året før.) Nå er det på tide for kvinnene å sette seg nye mål: Norge har ikke hatt en verdensmester i dameklassen siden Inger Bjørnbakken tok vårt første og eneste gull i slalåm i 1958. Det er i år 63 år siden. Kjør!

Totalt har Norge tatt 23 gull, 20 sølv og 16 bronse i VM-historien (22-19-15 om man kun tar de rene VM-arrangementene som ikke inkluderte OL). Norges mestvinnende utøver (og også den mestvinnende utøveren gjennom tidene uansett nasjon på herresiden) er Kjetil André Aamodt, som samlet 5 gull, 4 sølv og 3 bronse i løpet av sin lange karriere. Lasse Kjus følger én medalje bak, med 3 gull og  8 sølv (fem av disse medaljene husker vi jo at kom i ett og samme VM i Vail 1999), mens Aksel Lund Svindal har 5 gull, 2 sølv og 2 bronse. Alle disse er blant topp fem VM-medaljører gjennom tidene i herreklassen. Så det må sies at vi har mildt sagt brukbare tradisjoner blant herrene. Og så gjenstår det å se om det blir noen nye medaljer å legge til etter at årets renn er lagt til i historiebøkene.


Program:

Mandag 8. februar:
11:00: Kombinasjon, kvinner (super-G)
14:30: Kombinasjon, kvinner (slalåm)

Tirsdag 9. februar:
10:30: Super-G, kvinner
13:00: Super-G, menn

Onsdag 10. februar:
10:00: Kombinasjon, menn (super-G)
13:30: Kombinasjon, menn (slalåm)

Lørdag 13. februar:
11:00: Utfor, kvinner

Søndag 14. februar:
11:00: Utfor, menn

Tirsdag 16. februar:
09:00: Parallell, menn og kvinner (kvalifisering)
14:00: Parallell, menn og kvinner (finaler)

Onsdag 17. februar:
12:15: Lagkonkurranse parallell, mix

Torsdag 18. februar:
10:00: Storslalåm, kvinner (1. omgang)
13:30: Storslalåm, kvinner (2. omgang)

Fredag 19. februar:
10:00: Storslalåm, menn (1. omgang)
13:30: Storslalåm, menn (2. omgang)

Lørdag 20. februar:
10:00: Slalåm, kvinner (1. omgang)
13:30: Slalåm, kvinner (2. omgang)

Søndag 21. februar:
10:00: Slalåm, menn (1. omgang)
13:30: Slalåm, menn (2. omgang)


Norges tropp:

Kvinner:
Mina Fürst Holtmann, Bærums Skiklub
Kajsa Vickhoff Lie, Bærums Skiklub
Kristin Lysdahl, Asker Skiklubb
Ragnhild Mowinckel, Sportsklubben Rival
Thea Stjernesund, Hakadal IL
Maria Tviberg, Geilo IL

Menn:
Timon Haugan, Oppdal IL
Leif Kristian Nestvold-Haugen, Lommedalens IL
Kjetil Jansrud, Peer Gynt Alpin
Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb
Henrik Røa, IL Heming
Adrian Smiseth Sejersted, Stabæk IF
Sebastian Foss Solevåg, Spjelkavik IL
Fabian Wilkens Solheim, IL Heming

Av de som var aktuelle, er både Kristina Riis-Johannessen, Kaja Norbye og Jonathan Nordbotten utelatt. På damesiden er det ingen debutanter, mens Timon Haugan, Fabian Wilkens Solheim og Henrik Røa alle kommer til å gjøre sine første VM-starter i dette mesterskapet av herrene.

Det er en skadeskutt norsk tropp som er på plass, med vårt på papiret største medaljehåp Aleksander Aamodt Kilde ute, og det samme er supertalentene Lucas Braathen og Atle Lie McGrath, som begge ville vært outsidere til noe stort her. Men når de er skadet, får vi ta til takke med det vi har, og det er flere utøvere i den norske troppen som utmerket godt kan finne på noe.


Korte forhåndsanalyser av øvelsene:

Kombinasjon, kvinner (8. februar):
Årets VM åpner med en øvelse som ikke er kjørt og som heller ikke skal kjøres i WC denne sesongen, nemlig kombinasjon. Dette gjør jo at vi går inn i øvellsen med blanke ark ut fra årets sesong, men det går selvsagt an å synse litt likevel. Merk også at i dette mesterskapet kjøres ikke utfor som første øvelse i kombien, men derimot super-G.

Kanskje er den aller største favoritten her Petra Vlhova, som jo er en av de aller beste slalåmløperne i verden, og som også har kjørt godt i super-G i det siste; i det siste rennet i Garmisch ble hun attpåtil nummer to. Hun er regjerende sølvvinner fra sist VM i Åre og har nok som mål å ta ett steg opp her. En annen farlig kvinne her blir Michelle Gisin, som tok OL-gull i disiplinen i 2018. Gisin har vært strålende i slalåm denne sesongen, men slitt litt i fart i forhold til tidligere sesonger. Men hun har vært rundt topp ti ved flere anledninger, og det bør holde til å være med i teten her. Regjerende verdensmester i kombi er Wendy Holdener, som i Åre for to år siden gikk seirende ut av en dramatisk hundredelskamp med Vlhova om gullet. Holdener har stått over et par av super-G-rennene denne sesongen, men har en topp ti-plassering, og viste da at hun holder god standard der. I slalåm vet vi at hun er en av de beste. Så hun er absolutt en gullkandidat. Mikaela Shiffrin har kun kjørt de tekniske disiplinene denne sesongen, men i VM tar hun også med seg kombi og super-G. Hun var på pallen i super-G forrige sesong, og det er ikke engang noen vits i å diskutere slalåmegenskapene hennes, så hun er naturligvis en het kandidat til noe stort.

Federica Brignone er nok fortsatt best kjent som storslalåmkjører, men har etterhvert blitt en solid fartsløper også, og har vært på pallen i super-G denne sesongen. Slalåm kjører hun ikke veldig ofte, men hun har vist at hun har potensial til å ta poeng også blant spesialistene, så hun er en å regne med også her. Marta Bassino har vært helt suveren i storslalåm denne sesongen, men kjører også veldig godt fart, og har vært på pallen i super-G denne sesongen. Hun kjører ikke spesialslalåm, men har kjørt disiplinen godt nok til å være på pallen i kombi ved et par anledninger. Skal absolutt ikke regnes bort. Det er en stund siden Lara Gut-Behrami virkelig var å regne med i kombi, men hun har kjørt bedre denne sesongen enn hun har gjort på flere år, og har vært nærmest utilnærmelig i super-G. Om hun stiller, kan hun nok finne på noe.

Østerrike har ikke de aller største favorittene på denne øvelsen, men har en brukbar outsider i Franziska Gritsch, som ble to i siste kombirenn forrige sesong i Crans Montana. Gritsch er best i de tekniske disiplinene og har ikke kjørt fart denne sesongen, men har vist gode takter flere av gangene hun har gjort det tidligere, og kan blande seg inn med fullklaff. De har også Ramona Siebenhofer, en bra fartsløper som var like ved å ta fra Mowinckel bronsemedaljen i forrige VM. Hun kjører storslalåm i WC, så hun er teknisk brukbar. Om hun får det til, kan det bli bra. I tillegg skal vi også regne med tsjekkiske Ester Ledecka, som var på pallen i Crans Montana i fjor. Hun har sin styrke i fart, men viste da at hun er OK i slalåm når det stemmer.

Når det gjelder norske løpere, er Kajsa Vickhoff Lie veldig spennende. Hun knakk virkelig en kode under super-G-rennene i Garmisch og er plutselig en å regne med helt i toppen av den disiplinen. Hun var så bra som nummer sju sist VM i Åre, så det blir meget interessant å se henne her. Ragnhild Mowinckel har vært en god kombiløper på sitt beste, og i VM i Åre ble det sågar bronse, men formen har ikke vært riktig bra nok denne sesongen til at vi egentlig kan håpe på edelt metall her. Kanskje kan vi også håpe på at Mina Fürst Holtmann stiller her. Hun har vært påmeldt i et par super-G-renn i år uten å stille, og jeg vil jo tro at det er nettopp med tanke på å eventuelt stille her. Holtmann er tidligere juniorverdensmester i utfor og er et spennende navn med tanke på kombinasjon, men kanskje kommer denne litt for tidlig. I tillegg er det kanskje en mulighet for at Maria Tviberg stiller. Hun var jo tidligere fartsløper og kjørte super-G så sent som i fjor, og er også blitt en habil tekniker etter skadeproblemene sine. Absolutt interessant.

Andre løpere som kan finne på noe inkluderer Elena Curtoni, Laura Pirovano, Marusa Ferk, Ricarda Haaser, Ilka Stuhec, Rahel Kopp, Priska Nufer og Alice Merryweather, pluss at det er mulig at det kommer overraskelser når øvelsen ikke har vært kjørt tidligere i sesongen.


Super-G, kvinner (9. februar):
I denne disiplinen er det ingen særlig tvil om hvem som er favoritt: Lara Gut-Behrami har rett og slett slått knockout på resten av feltet etter jul og vunnet fire super-G-renn på rad, i St. Anton, Crans Montana og to ganger Garmisch. Hun er virkelig i superform, og det er ikke lett å se hvem som skal kunne utfordre sveitseren her.

Tsjekkiske Ester Ledecka er den eneste bortsett fra Gut som har vunnet renn i super-G i år; det skjedde i det første rennet i Val d'Isere. Ledecka ble olympisk mester i 2018 og har vist at hun er en kvinne for de store anledninger tidligere. Hun har riktig nok ikke vært på pallen etter seieren, men skal regnes med. Østerrikes Tamara Tippler har vist god form i det siste med to pallplasser på de siste tre rennene, og hun har også en fjerdeplass fra tidligere i sesongen. Absolutt en å se opp for. Guts landskvinne Corinne Suter har også hatt en fin sesong, særlig tidlig i sesongen da hun hadde to pallplasser i super-G i Val d'Isere og St. Anton. Formen har variert noe mer i det siste, men får hun klaff, er hun helt klart en utfordrer til medalje. Så må vi også ta med Federica Brignone, som har vært på pallen ved to anledninger denne sesongen. Brignone er som vi vet en veldig god tekniker, og dersom løypa blir svingete, har hun nok en fordel kontra mange. Italieneren kan fort ende opp med medalje her. Mikaela Shiffrin har ikke kjørt super-G i år, men skal tydeligvis stille i øvelsen i VM, og da blir det spennende å se hva hun kan få til. Shiffrin er regjerende verdensmester i super-G fra Åre for to år siden og vant også det siste super-G-rennet hun stilte i, i Bansko i januar i fjor. Så gjenstår det å se hvordan fartsformen er bevart siden det.

Og så er det jo veldig, veldig spennende og gledelig at vi kan ta med vårt unge stjerneskudd Kajsa Vickhoff Lie med i denne diskusjonen. Vickhoff Lie har tidligere vært en som har vært best i treningsomganger, men nå i det siste virker det som det har løsnet ordentlig, og i Garmisch foregående helg kom også den første pallplassen, i tillegg til en fjerdeplass. Det blir meget interessant å se om hun bevarer den formen inn i dette mesterskapet. I tillegg skal vi absolutt ikke glemme Marta Bassino, som er best i storslalåm, men som også har vært på pallen i super-G (St. Anton for noen uker siden). Hun har vært topp ti i samtlige renn hvor hun har kommet seg til mål og er en som på en god dag i riktig løype kan ende opp med medalje. Det samme gjelder Petra Vlhova, som er best i de tekniske disiplinene, men som kjører alle disipliner, og i siste renn i Garmisch var hun på pallen for første gang i WC. Hun utviklet seg til å bli en skikkelig allrounder og kan bli farlig også her. Den siste som ikke er nevnt og som har vært på pallen i år er Marie-Michele Gagnon, som noe overraskende suste ned til tredjeplass i Garmisch i helgen. Den tidligere habile teknikeren har nå blitt fartsspesialist, men er kun sporadisk topp ti. Men virker iallfall å være i slag, så hun må jo tas med i vurderingen.

Ellers kan vi jo alltids nevne Michelle Gisin, som har vært strålende i de tekniske disiplinene denne sesongen, men det har gått litt utover fartsformen, som har vært bedre. Men hun har vært topp ti ved et par anledninger, så det kan jo være at hun kan bli å regne med om hun virkelig har dagen. Francesca Marsaglia snuste på pallen i Crans Montana og kan kanskje slå til med fullklaff.

Andre som muligens kan bemerke seg er Priska Nufer, Ricarda Haaser, Christine Scheyer, Stephanie Venier, Elena Curtoni, Laura Pirovano, Tessa Worley og Tiffany Gauthier.

Norge har også med Ragnhild Mowinckel, men vi skal nok tøyle forventningene til henne i dette mesterskapet noe. Hun startet faktisk sesongen brukbart med et par plasseringer rett utenfor topp ti i super-G, men har ikke vist form de siste rennene. Greier hun å nærme seg noe av det hun gjorde i starten av sesongen, vil det være godkjent.


Super-G, menn (9. februar):
Herrenes første renn blir super-G, og det ligger an til en ganske jevn affære. Vincent Kriechmayr er den som vant det siste rennet i Kitzbühel, og han ble også to i rennet før det, så han er i form. Kriechmayr har et enormt høyestenivå i denne disiplinen, og får han klaff, blir han meget vanskelig å hanskes med. Landsmann Matthias Mayer har vært i god form i det siste, særlig i utfor, men også i super-G, hvor han kom på pallen i Kitzbühel og også har en fjerdeplass. Han har vist seg god ved store anledninger tidligere (to OL-gull), så det ville ikke vært overraskende om han blandet seg i gullkampen her. Sveitsiske Mauro Caviezel er i øyeblikket usikker på VM-start grunnet en skade han pådro seg under trening, men stiller han, er han en stor medaljekandidat i denne disiplinen. Han vant i Val d'Isere og ble to i Val Gardena. Vi får også ta med Marco Odermatt i et lite favorittsjikt her, etter at han ble to i siste super-G-renn i Kitzbühel. Odermatt er foreløpig aller best i storslalåm, men er et stort talent også i fartsdisiplinene og har vunnet i super-G tidligere. Hans utfordring er å bli mer stabil, for potensialet er der.

Adrian Sejersted har hatt en strålende sesong, hvor han ikke bare har tatt sin første pallplass, men også to pallplasser; han ble to i Val d'Isere og tre i Bormio. Sejersted har en voldsom toppfart og kjører veldig fint teknisk på ski, men har en tendens til å gjøre minst en feil for mye. Denne sesongen har han greid å binde det sammen ved to anledninger, og så får vi håpe han gjør det samme når det virkelig gjelder. Forhåpentligvis er han ikke for hemmet av skaden som satte ham ut av Kitzbühel-helgen. Og så kommer vi jo ikke utenom superveteran Kjetil Jansrud, selv om det blir litt lengre mellom hvert gode resultat enn det var før i tiden. Men han har likefullt vært på pallen i år, samt to topp seks-plasseringer i super-G. Han er fremdeles en av løperne i feltet med høyest potensial i denne disiplinen - la oss håpe han får det ut til fulle i VM. Så vi har et par medaljemuligheter, selv om vårt aller største (Aleksander Aamodt Kilde) dessverre er ute med skade.

Ryan Cochran-Siegle er faktisk i troppen til USA til dette mesterskapet, selv om det fremdeles er veldig usikkert om han kommer til å starte grunnet skade. Cochran-Siegle har virkelig hatt et gjennombrudd denne sesongen og vant som vi husker super-G'en i Bormio i overlegen stil, så om han stiller, er han naturligvis meget spennende. Christian Walder har også vært på pallen i super-G denne sesongen, noe som skjedde i Val d'Isere i desember. Han viste også fin form i Kitzbühel, hvor han ble fem. På en toppdag er han en mulig medaljeutfordrer. Andreas Sander har hatt en fin sesong med mange topp ti-plasseringer og kan kanskje blande seg inn med absolutt fullklaff. Christof Innerhofer viste også prov på form i Kitzbühel, der det ble en finfin fjerdeplass. Det blir interessant å se hva han kan få til på hjemmebane, særlig om det blir litt utfordrende forhold.

Og så vet man jo aldri helt med Alexis Pinturault - får han en løype som passer ham, kan han bli farlig. Han har vært topp 12 i samtlige super-G'er han har kjørt denne sesongen, med sjuendeplass i Val d'Isere som best. Så kan vi også nevne Dominik Paris, selv om hans sjanser er klart størst i utfor. Men før han ble skadet var han også bra i super-G, og om han plutselig skulle finne tilbake til den formen, kan han jo finne på noe skummelt. Det samme gjelder i stor grad Beat Feuz, selv om han alltid har vært mye bedre i utfor enn super-G. Men plutselig får han klaff og en løype som passer ham, og da holder han et såpass høyt nivå at han kan bli farlig, også han.

Andre løpere som fort kan gjøre det brukbart er Max Franz, Travis Ganong, Romed Baumann, Josef Ferstl, Nils Allegre, Johan Clarey, Brice Roger, James Crawford og Loic Meillard.

I tillegg får vi nok med mesterskapsdebutant Henrik Røa her. Han er dog aller best i utfor, der han tok poengene sine i Kitzbühel, og dette blir nok mest for gjennomkjøringens skyld. Forhåpentligvis kommer han iallfall seg for første gang inn topp 30 i et super-G-renn på høyeste nivå.


Kombinasjon, menn (10. februar):
Her er det nok Alexis Pinturault, kombikongen over alle kombikonger de siste sesongene, som får ta et knepent favorittstempel. Pinturault er nok den eneste i feltet som har potensial til å havne på pallen i både super-G og slalåm blant spesialistene, og da blir man gjerne vanskelig å slå i en kombinasjon. Han er regjerende verdensmester og vant to av tre kombier forrige sesong, og i den tredje ble han nummer to. Kanskje får han likevel kamp av Loic Meillard, som har kjørt et par strålende super-G-renn denne sesongen, og som også har vist god form i slalåm, med mange topp ti-plasseringer i år. Får han til begge øvelsene, blir han helt klart farlig for til og med Pinturault. En annen som garantert blir farlig er Marco Schwarz, årets suverene leder i slalåmcupen, om også har kjørt meget bra kombi de siste sesongene. Han tok bronse i Åre for to år siden, og har vunnet i WC-sammenheng. Nøkkelen for ham blir naturlig nok å få et bra utgangspunkt etter super-G'en, en disiplin han ikke kjører til vanlig i WC.

Victor Muffat-Jeandet er også en mann som veldig ofte markerer seg i kombirenn. Han tok bronse i OL i 2018 og har vunnet disiplinen i WC-sammenheng. Han var på pallen senest i Wengen forrige sesong. Han har også vist bra takter i slalåm denne sesongen og er i fin form. En annen tradisjonelt god kombikjører er Riccardo Tonetti, som tross at han ikke er helt topp verken i slalåm eller fart, veldig ofte blander seg i toppen. Han har vært topp fem i sine fem siste kombier. Riktig nok uten å være på pallen, men han har vært utrolig jevn og skal regnes med. Stefan Hadalin er en annen kar med sin klare styrke i slalåm som av og til gjør det godt i kombi. Han tok sølv i Åre for to år siden og har også vært på pallen i WC-sammenheng. Forrige sesong hadde han derimot ikke fullklaff i denne disiplinen, men han har vært i bra form i slalåm i år, så han skal ikke glemmes. Justin Murisier har etter noen tyngre år med skader og diverse vært bedre enn noen gang i storslalåm, og vi husker at han ofte blandet seg inn høyt oppe i kombier for noen år tilbake. Det kan meget vel skje her igjen.

Hvilke av fartsfantomene kan vi så forvente i medaljekampen? Mauro Caviezel var på pallen i siste kombirenn forrige sesong i Hinterstoder, og er en teknisk god løper til fartsspesialist å være. Han tok sølv allerede i St. Moritz for fire år siden, og har ofte snust på pallen i ettertid også. Absolutt en medaljekandidat (om han stiller; som nevnt er han meget usikker grunnet skade). Matthias Mayer vant kombien i Wengen forrige sesong og er ofte bra med når han først kommer til mål (det er nemlig ikke hver gang i denne disiplinen). Han har foreløpig ikke lyktes helt i mesterskapssammenheng i kombi, men kan ta medalje på en god dag. Kjetil Jansrud var jo før han ble fartsløper en meget habil tekniker, noe han har fått god bruk for i fartssatsingen sin. Han gjør det fortsatt godt i en og annen kombi, som da han ble fire i Hinterstoder forrige sesong, og var også godt inne i topp ti i Wengen. Han tok sølv i Vail for seks år siden. På en perfekt dag kan han muligens være i et medaljesjikt.

Andre løpere som kan gjøre det bra inkluderer Vincent Kriechmayr, Dominik Paris, Filip Zubcic, Gino Caviezel, Luca Aerni, Martin Cater, Nils Allegre, Linus Strasser, Andreas Sander og Romed Baumann.

Vi får nok også en andre nordmann på start her i Adrian Sejersted, som absolutt kan være et spennende kort. Riktig nok har han slitt med å komme til mål i sine siste kombier, men han har et par topp 20-plasseringer i WC fra tidligere, og har vært bedre enn noen gang i super-G denne sesongen. Det er neppe noen ulempe for ham at det kjøres super-G og ikke utfor, så han er interessant.


Utfor, kvinner (13. februar):
Sesongens suverene ener, Sofia Goggia (fire seire og en andreplass på årets fem renn!), har dessverre klart å bli skadet på trening og går da glipp av mesterskapet. Da åpner dette seg betraktelig. Det rennet som ikke Goggia vant, ble vunnet av sveitsiske Corinne Suter, som åpnet sesongen med en seier og en andreplass i Val d'Isere. Hun har ikke riktig greid å følge opp det i etterkant, men får hun klaff er hun definitivt en av favorittene. En annen å se kraftig opp for er amerikanske Breezy Johnson, som virkelig har fått sving på sakene denne sesongen. Hun har vært på pallen hele fire ganger av fem mulige: To ganger i Val d'Isere, samt i St. Anton og Crans Montana. Hun ble fem i det siste rennet. Fortsetter hun den formen her, kan det bli edelt metall for amerikaneren. En annen som utmerket godt kan tenkes å stikke av med gullet er Lara Gut-Behrami, som virkelig har vært i kanonslag i det siste. I super-G har hun vært like utilnærmelig som Goggia har vært i utfor, og nå sist i Crans Montana ble hun to i utfor. Hun har ellers ikke vært på pallen i denne disiplinen i år, men besitter jo en enorm rutine som fort kan komme henne til gode her.

Ester Ledecka var på pallen i det siste utforrennet hun fullførte, i Crans Montana. Dagen etter krasjet hun stygt, men kjørte ned for egen maskin. Da går vi ut fra at hun stiller her, og med tre andre plasseringer innenfor topp sju har hun vist at formen er god, og da kan multitalentet (som også er i verdenstoppen i snowboard) være med i medaljekampen. Tamara Tippler har også vist potensial denne sesongen; hun ble to i St. Anton. Utforsesongen har ellers vært litt ustabil for hennes del, men det viser at hun kan når det klaffer. En annen som har vært på pallen er Elena Curtoni, som ble tre i siste renn i Crans Montana. Hun har også et par andre topp ti-plasseringer, så hun er en å merke seg. Ilka Stuhec har ikke vært på pallen denne sesongen, men har tre topp sju-plasseringer med fjerdeplass som best. Hun har ikke vært riktig på samme nivå etter at hun kom tilbake fra skade forrige sesong, men potensialet vet vi er høyt for vinneren av utforen i de to siste VM'ene. Kan hun ta sin tredje strake?

En spennende start er tyske Kira Weidle, som riktig nok ikke har vært på pallen, men som har hatt en jevnt god sesong med to femteplasser som best. Hun var nær pallen sist det var WC her i 2019 og skal ikke regnes bort. Italienske Laura Pirovano har vist seg frem med to topp fem-plasseringer denne sesongen, og hun kommer stadig nærmere pallen. Kanskje skjer det i VM om hun har en perfekt dag. Petra Vlhova har nok sin svakeste disiplin her, men har vært topp sju de siste to rennene, og det virker da som formen er på vei opp. Hun er ikke medaljefavoritt, men en god outsider om alt stemmer. Michelle Gisin har slitt i fart denne sesongen, og også i utfor har det variert mye. På sitt beste har hun vært topp ti ved et par anledninger, og på sitt verste har hun endt utenfor poeng. Medalje virker ikke sannsynlig, men kanskje hun kan utfordre om alt flyter. Og hva kan vår egen Kajsa Vickhoff Lie finne på? Hun kjører ofte styggfort på treningene, men har slitt med å få det ut i renn. Likevel har hun sett bedre ut i flere renn i det siste, og hun har en fjerdeplass som beste resultat i utfor. Vi krysser fingrene for at det lykkes maksimalt i dette mesterskapet.

Andre løpere å følge med på kan være Federica Brignone, Jasmine Flury, Priska Nufer, Ramona Siebenhofer, Mirjam Puchner og Marie-Michele Gagnon.

Vår andre deltaker her blir Ragnhild Mowinckel, som faktisk var så høyt oppe som nummer ni i Val d'Isere i starten av sesongen. Men etter skadeproblemene hun har hatt de siste to årene, har hun i det store og hele sett veldig reservert ut ellers. Så får vi håpe at hun får ut noe av sitt beste i dette mesterskapet; hun bruker å være på sitt beste i viktige renn.


Utfor, menn (14. februar):
Beat Feuz viste storform i Kitzbühel, og verdensmesteren fra 2017 tok like godt to seire på de to utforrennene i den østerrikske klassikeren. Han var også på pallen i Val Gardena. Han er muligens den med aller høyest toppfart i utfor når det flyter, og nå virker det som formen er på topp. Må nok ta et lite favorittstempel. Men han får nok kamp av for eksempel Matthias Mayer, som vant i Bormio og var på pallen i begge rennene i Kitzbühel. Den olympiske mester i utfor fra 2014 har funnet storformen og blir nok farlig også i dette mesterskapet.

Disse to får kanskje regnes som hovedfavoritter, men flere kan utfordre. Blant dem er Dominik Paris, tilbake etter skade denne sesongen, og han var på pallen i det første rennet i Kitzbühel. Han har ikke vært riktig like stabil som tidligere, men toppnivået er der fortsatt. Fullt mulig gullvinner på hjemmebane. Johan Clarey har rukket å bli 40 år gammel, men har vel aldri vært bedre enn han er nå. Denne sesongen har han tre topp fem-plasseringer, og i siste renn i Kitzbühel ble han to. Franskmannen tok sølv i super-G sist VM i Åre (altså i en disiplin hvor han skal være dårligere), og det ville vært veldig fortjent om han fikk medalje også i sin beste disiplin før han er ferdig. Vincent Kriechmayr har ikke hatt en riktig like god sesong i utfor som i super-G, men har en andreplass fra Bormio og er selvsagt god også i utfor på sine beste dager. Kriechmayr tok bronse i utfor sist VM i Åre, og medalje er langt ifra utenkelig her også. Kjetil Jansrud har langt ifra hatt noen stor utforsesong, og har egentlig kun ett godt renn å slå i bordet med denne sesongen (fjerdeplass i Val Gardena). Men han har drøssevis med rutine i bagen etterhvert, og derfor skal man aldri regne bort den gamle fartskongen. Han er nok uansett vårt beste kort på papiret i denne disiplinen.

Romed Baumann har fått en aldri så liten ny vår på sine litt eldre dager (35 år). Eks-østerrikeren, som nå kjører for Tyskland, har fire topp ti-plasseringer i utfor denne sesongen, og sesongbeste satte han i siste renn (Kitzbühel). Ringreven, som tok sin eneste VM-medalje for åtte år siden i kombien i Schladming, er en ørliten outsider. Det samme er hans "nye" landsmann Andreas Sander, som har vært topp sju tre ganger denne sesongen, og som ble fem og seks i de to rennene i Kitzbühel. Spennende start i begge fartsdisipliner i dette VM. Glem heller ikke Baumanns "gamle" landsmann, Otmar Striedinger, som åpnet utforsesongen med andreplass i Val d'Isere. Østerrikeren er meget ustabil (slår egentlig til kun i ny og ne) og har ikke helt vært på det nivået siden, men åttendeplass i Kitzbühel sist viser at han fremdeles kan. Og så får vi igjen se om Ryan Cochran-Siegle stiller - om han gjør det, vet vi at han har vist et enormt toppnivå denne sesongen. Han har en andreplass som best i utfor, og han kjører ofte bedre på trening enn han gjør i renn. En farlig mann. Det samme gjelder Mauro Caviezel, selv om han har gjort en veldig mye bedre super-G-sesong enn han har gjort i utfor. Femteplassen i Bormio i hans hittil siste renn før han ble skadet tyder imidlertid på at han har gode ting inne også denne sesongen. Men som sagt i de foregående seksjonene - hans VM-deltakelse er meget usikker grunnet skade.

Ellers har vi alltids en Carlo Janka, som denne sesongen kun har kjørt utfor. Det har han gjort med blandet hell, men han har en sjette- og en sjuendeplass, og toppnivået til veteranen er fortsatt høyt. En liten outsider. Det kan også sies om Christof Innerhofer, som er en veldig spesiell løper. Han trenger gjerne litt utfordrende forhold for å lykkes, og det gjør han særlig når det er isete. Innerhofer var i form i Kitzbühel-helgen, hvor han tok med seg årsbeste fjerdeplass i utfor. Blir det tøffe forhold, skal vi se veldig opp for denne karen. Ellers skal vi merke oss at tyske Thomas Dressen gjør comeback på hjemmebane i Garmisch denne helgen. Han har vært ute hele sesongen med skade, og det blir meget spennende å se formen hans. I toppslag er han i stand til å vinne i utfor, så her skal vi se opp.

Andre løpere å se opp for er Max Franz, Jared Goldberg, Bryce Bennett, Travis Ganong, Mathieu Bailet, Nils Allegre, Martin Cater og Marco Odermatt.

Adrian Sejersted er bedre i super-G enn i utfor, men tipper likevel han tar med seg denne disiplinen også før han reiser hjem. Årets beste plassering er en 15. plass. Han har nok høyere potensial enn som så om han får klaff og unngår feil, så målet må være å få en bedre plassering enn det. I tillegg skal Henrik Røa være med her. Han tok karrierens første WC-poeng i Kitzbühel med en fin 16. plass der, og det blir spennende å se om han kan stabilisere seg på det nivået.


Parallell, kvinner (16. februar):
Parallellgrenen er igrunn meget åpen i begge klasser, og det er ikke altfor mange renn å basere seg på. Men vi prøver oss likevel. Petra Vlhova får muligens ta et lite favorittstempel her. Hun vant det eneste rennet som er arrangert denne sesongen (i østerrikske Lech i november), og hun vant også parallellcupen forrige sesong. Hun har mange egenskaper som passer til parallell (god til å svinge, kan skape mye fart) og blir nok vanskelig å slå. Nummer to i den nevnte konkurransen i Lech ble amerikanske Paula Moltzan, som overbeviste stort hele dagen der. Det blir interessant å se om hun klarer å følge opp det i VM. Lara Gut-Behrami ble tre i den konkurransen, og hun har vært i kjempeform i andre disipliner i det siste. Hun er et meget spennende navn her. Marta Bassino har kjørt bra parallell de par siste gangene, med pallplass i Sestriere og femteplass i Lech denne sesongen. Den nye storslalåmdronningen er en soleklar medaljekandidat også her.

Sara Hector gjorde det også bra i den konkurransen, hvor hun tok seg til semifinale. Svenskene er ofte gode i parallell (særlig på herresiden har man gode tradisjoner i dette, i den grad man kan snakke om tradisjoner i en såpass ny gren). Hector har vært i brukbar form i det siste og kan nok bli en å regne med. Federica Brignone har ofte gjort seg gjeldende i slike renn, og ble nummer tre i parallellcupen i fjor. I år har hun en sjuendeplass fra det ene rennet i Lech, og hun blir nok farlig også her. Elisa Mörzinger har vist seg som en aldri så liten parallellekspert - i fjor ble hun to i Sestriere, og i år ble hun åtte i Lech. Ikke umulig at hun blir å finne i en medaljekamp. Franziska Gritsch var på pallen i det første parallellrennet forrige sesong og skal ikke regnes bort. Wendy Holdener har ofte vært bra i slike konkurranser tidligere og vært mange ganger på pallen i City Events og parallellslalåm. Hun var ikke like god i Lech, men må helt klart tas med i betraktningen.

Og hva kan vi forvente av våre utøvere? Thea Stjernesund var vår klart beste i sesongens eneste parallell i Lech på en finfin sjetteplass. Hun ble også sju i Sestriere i fjor, så det er tydelig at denne konkurranseformen passer henne. Kristin Lysdahl ble seks i den nevnte konkurransen i Sestriere og har også andre brukbare plasseringer opp gjennom. Neppe en stor medaljekandidat, men kan vel fort gå et stykke. Maria Tviberg har et par brukbare plasseringer i WC-sammenheng og kan vel fort komme til å kjøre her. Vi skal ikke forvente for mye, men hun er jo en som ofte kjører fort når hun har flyt, så vi får se. Mina Fürst Holtmann har ikke de største resultatene fra parallellgrenen, men er en som skal kunne passe greit til den - hun er står godt på skiene og kjører ofte styggfort i "enkle" partier av storslalåmløyper. Den siste kandidaten til å kjøre er vel Ragnhild Mowinckel, som har gjort det greit i parallell tidligere, men det er vel trolig at hun står over parallellkonkurransene her etter skadeproblemene hun har hatt.

Andre løpere som kan gjøre det bra er for eksempel Meta Hrovat, Laurence St-Germain, Maryna Gasienica-Daniel, Adriana Jelinkova, Tina Robnik, Coralie Frasse Sombet, Katharina Truppe, Katharina Liensberger, Nina O'Brien, Laura Pirovano, Ana Bucik og Estelle Alphand.


Parallell, menn (16. februar):
Årets eneste konkurranse ble vunnet av Alexis Pinturault, som har hatt en veldig fin sesong og som nok også blir å regne med her. Han har variert litt i parallell, men er absolutt en av favorittene. I finalen i Lech møtte han Henrik Kristoffersen, som kjørte overraskende bra i Lech. Han har ellers ikke vært noen stor parallellkjører, og han har ikke lagt skjul på at han misliker disiplinen, men viste at han har jobbet mye med det de siste årene. Det hadde vært artig om han var med i medaljekampen også her (om han da stiller - det er vel ikke sikkert han er veldig interessert i det når det ikke er WC-poeng på spill). Alexander Schmid har imponert kraftig i denne disiplinen og var på pallen både i Lech og i Chamonix forrige sesong. Blir nok å regne med. En særdeles spennende start blir antakelig Loic Meillard, som gikk hen og vant parallellkonkurransen i Chamonix forrige sesong, og som også vant parallellcupen. Han har vært i strålende form i det siste og blir fort farlig her.

Stefan Luitz har siden et EC-renn før jul slitt med en lårskade, men skal være tilbake i trening og ha et håp om å rekke VM. Han kjører ofte bra i parallell, og ble for eksempel to i Alta Badia i fjor. Han ble også sju i Lech denne sesongen etter å ha kjørt raskest i kvalifiseringen. Kan absolutt gjøre det bra. Adrian Pertl, ellers best kjent som en god slalåmkjører, kom seg helt til semifinale i Lech. Kan han følge opp den gode dagen her, er han interessant. Sveitserne Semyel Bissig og Gino Caviezel gikk også langt i Lech (ble fem og seks) og viste seg raske i denne disiplinen da. Christian Hirschbühl kom seg til kvartfinale i Lech og var sterk da. Roland Leitinger var på pallen i Alta Badia i fjor og viste da at parallell er en god disiplin for ham. Thibaut Favrot ble to i Alta Badia i 2018 og seks i Lech denne sesongen. Mulig medaljeutfordrer. Zan Kranjec er en sterk storslalåmkjører, og ble topp fem i Chamonix i fjor. Skal ikke ses bort fra.

Av andre nordmenn har Leif Kristian Nestvold-Haugen gjort flere sterke parallellkonkurranser tidligere, fremfor alt i Alta Badia, hvor han har hele tre topp fem-plasseringer. Kan faktisk være et mulig medaljehåp med klaff (man vet jo aldri helt med parallell). Timon Haugan ble 13 i Lech og viste frem gode parallellegenskaper den gangen. Formen hans har vært varierende, men kan sikkert gjøre det brukbart om han får muligheten. Sebastian Foss Solevåg har ofte kjørt bra i City Events, med et par femteplasser som best. Han kjørte ikke i Lech, og løypene settes heller ikke helt på samme måte som i de gamle City Event'ene, men kan være et spennende kort om han starter. Kjetil Jansrud var bra i parallell i sine yngre dager og har faktisk vunnet WC-renn i disiplinen (tilbake i 2015). Han holder nok ikke helt samme nivå nå (siste pallplass var i 2016), men stiller han, kan han være en bitteliten joker.

Andre løpere som kan gå langt er Filip Zubcic, Mathieu Faivre, Cyprien Sarrazin, Linus Strasser, Ramon Zenhäusern, Justin Murisier, Daniel Yule, Erik Read, Alex Vinatzer, Luca de Aliprandini, Simon Maurberger, Marco Schwarz, Fabio Gstrein, Dominik Raschner, Ryan Cochran-Siegle, Kristoffer Jakobsen, Mattias Rönngren og Stefan Hadalin.


Lagkonkurranse parallell, mix (17. februar):
Vanskelig å forutse hvilke lag de forskjellige nasjonene stiller, særlig når man har skvist inn en ekstra øvelse i mesterskapet, men får prøve. Regjerende mester er Sveits, som den gangen kjørte med Wendy Holdener, Aline Danioth, Daniel Yule og Ramon Zenhäusern. Hvis de kjører samme løype som i de siste individuelle parallellene, er det nok et par på det laget som kommer til å slite litt mer (for ikke å snakke om at Danioth virker å være skadet). Men sveitserne har flere i bakhånd, de, som for eksempel Lara Gut-Behrami, Loic Meillard, Justin Murisier og muligens Luca Aerni. Stiller de sitt beste lag, blir de nok vanskelige å slå. Østerrike tok sølv sist, med Katharina Liensberger, Katharina Truppe, Michael Matt og Marco Schwarz. De har Adrian Pertl og Christian Hirschbühl i bakhånd som gjorde det bra i Lech, og på damesiden er Elisa Mörzinger en som kan komme inn og gjøre en god jobb.

Italia kan også stille med et bra lag om de ønsker, med Marta Bassino og Federica Brignone på damesiden, samt to av Luca de Aliprandini, Alex Vinatzer og Simon Maurberger på herresiden. De tok bronse sist, og da var Lara Della Mea og Irene Curtoni på laget sammen med Vinatzer og Maurberger. De er kanskje også aktuelle. Tyskland tok seg til bronsefinale sist, og på herresiden er de godt forspent med Alexander Schmid og Linus Strasser, begge menn med solide parallellresultater å skilte med. De sliter noe mer på damesiden. Lena Dürr er OK (dog ikke blant de aller beste), men de kan vel kanskje slite med å finne en andre dame som holder ordentlig nivå. Andrea Filser er den andre tyskeren med poeng i parallell denne sesongen. Kanskje hun blir siste lagmedlem.

Frankrike har et brukbart lag på papiret. De har mange gode herrer å velge mellom, som Alexis Pinturault, Mathieu Faivre, Thibaut Favrot og Cyprien Sarrazin, som alle har gjort det bra i parallell tidligere. De har også et par damer som kan gjøre en god jobb i Tessa Worley og Coralie Frasse Sombet. Så spørs det om alle disse stiller. Ellers er Sverige alltid aktuelle når det er snakk om parallell. De kan for eksempel stille med Sara Hector, Estelle Alphand, Mattias Rönngren og Kristoffer Jakobsen, alle løpere som enten har gjort det bra eller som har forutsetninger for å gjøre det bra i denne disiplinen.

Norge kan også stille brukbart her. Det er nok mulig at Henrik Kristoffersen står over for å fokusere på de to avsluttende tekniske øvelsene, men fortsatt har man Leif Kristian Nestvold-Haugen og Timon Haugan som har gode resultater for ikke så altfor lenge siden i parallell, og Sebastian Foss Solevåg, Fabian Wilkens Solheim og kanskje Kjetil Jansrud i bakhånd. På damesiden er det også flere aktuelle, som Thea Stjernesund, Kristin Lysdahl, Mina Fürst Holtmann og muligens Ragnhild Mowinckel. Kanskje finnes det en bitteliten sjanse for medalje med fullklaff (som i OL for tre år siden, da det ble bronse).


Storslalåm, kvinner (18. februar):
Sesongens store storslalåmkjører har definitivt vært Marta Bassino, som har vunnet fire av de siste seks storslalåmrennene, og ble dessuten tre i et annet (kjørte ut i det siste). Bassino har vist kjempeform det meste av sesongen og skal nok bli vanskelig å ha med å gjøre på hjemmebane i VM. En som kan bli skummel er Tessa Worley, som viste glimt av "gamle" kunster da hun slo til med soleklar seier i Kronplatz. Hun har også vært på pallen i to andre renn denne sesongen, og formen ser ut til å være meget god. Mikaela Shiffrin har vunnet renn i storslalåm denne sesongen, og selv om det var i desember, vet vi hva hun er god for på sitt beste. Hun har dog heller ikke vært på pallen siden det og må gire om litt dersom det skal bli edelt metall i Cortina.

Michelle Gisin har hatt en fin og jevn storslalåmsesong med samtlige plasseringer topp åtte, og hun var på pallen i begge renn i Kranjska Gora. Ingen tvil om at hun aspirerer til medalje med full klaff. Federica Brignone har hatt en ganske lik sesong som Gisin, med to pallplasser (dog var begge før jul) og samtlige plasseringer inne topp åtte. Også en soleklar medaljekandidat. Lara Gut-Behrami har blitt bedre og bedre i løpet av sesongen, og nå sist i Kronplatz var hun nummer to, kun slått av Worley. Har også en fjerdeplass fra rennet før det i Kranjska Gora. Gut har vært i kjempeform i det siste, og det blir spennende å se om det kan fortsette i VM. Da kan det bli medalje også i storslalåm. Petra Vlhova startet sesongen meget godt med to pallplasser samt en tredjeplass i det første rennet i Kranjska Gora, men de to siste rennene har det gått litt mer på tverke for slovaken. Men finner hun igjen formen, er hun så klart en medaljekandidat.

Meta Hrovat har også tidvis vist at hun har nivået inne til å kjempe med de beste. Hun var på pallen på hjemmebane i Kransjka Gora, og har også ytterligere to topp seks-plasseringer. Med full klaff kan hun kanskje være med helt der oppe også i VM. Svenske Sara Hector har hatt en fryktelig ujevn sesong, men har faktisk vært innom pallen, også hun (andreplass i Courchevel). Det er også eneste gang hun virkelig har spist kirsebær med de store denne sesongen, men det viser jo at hun har nivået inne dersom dagsformen er god og utstyret er på plass (det er faktisk noe hun har slitt med store deler av sesongen). Alice Robinson var jo blant de aller beste i fjor og tok to seire da, men denne sesongen har ikke vært på langt nær like bra for newzealanderen. Hun har riktig nok kommet inn på et riktigere spor nå (to niendeplasser de to siste rennene, som er årsbeste), men har fremdeles mye å gå på i forhold til sitt aller beste. Får hun ut det, kan hun være farlig for hvem som helst. Katharina Liensberger ser selvsagt aller mest frem til slalåmen to dager etter dette rennet, men hun har også vist at hun kan kjøre storslalåm. Hun hadde to topp seks-plasseringer de to dagene i Courchevel. Det har ikke stemt like bra etter det, men om hun finner tilbake til den følelsen, kan hun nok være med høyt oppe. Norges største håp i denne disiplinen er Mina Fürst Holtmann, som har slitt voldsomt med å få det til å stemme denne sesongen. Toppfarten er fremdeles høy, men etter et par utkjøringer i Courchevel, har det virket som om selvtilliten er veldig lav, og hun tør ikke å slippe på like mye som før. Men femteplassen i Sölden helt i starten av sesongen viser jo at hun fortsatt kan på sitt beste.

Andre løpere som kan få til noe brukbart inkluderer Wendy Holdener, Ramona Siebenhofer, Stephanie Brunner, Katharina Truppe, Ricarda Haaser, Maryna Gasienica-Daniel, Nina O'Brien, Elena Curtoni og Ana Bucik.

Ragnhild Mowinckel er tilbake denne sesongen etter skade, og har ikke fått opp god gammel storslalåmfart ennå. Men hun har vært i alle finaleomgangene og vært topp 20 fire ganger. Noe lignende her vil være godkjent. Kristin Lysdahl har kjørt bra i slalåm, men i storslalåm har hun foreløpig en del å gå på. Vil likevel tro hun stiller her og forsøke å forbedre årsbeste 15. plass. Maria Tviberg har etter 15.-plassen i Courchevel før jul kålet mye i storslalåm og enten kjørt ut eller gjort store feil slik at hun ikke har kommet til andre omgang. Potensialet til et godt resultat er der, men hun må unngå alle disse store feilene sine.


Storslalåm, menn (19. februar):
Etter en litt "trå" start på sesongen til ham å være (i den grad rekken 4-5-5 kan karakteriseres som "trå"), har Alexis Pinturault virkelig tatt kontrollen på denne disiplinen med tre seire på rad i Alta Badia og to ganger Adelboden, og han seiler opp som den største favoritten til å faktisk ta sitt aller første mesterskapsgull i denne disiplinen. En stor utfordrer til det er Marco Odermatt, som vant i Santa Caterina og har ytterligere tre pallplasser (og to fjerdeplasser, så han har dårligst vært fire i år!), og som har vist frem en vanvittig toppfart i sine beste omganger. Får han opp den i to omganger, blir det nok vanskelig å slå den talentfulle sveitseren. Ytterligere en i den ypperste favorittgruppa er Filip Zubcic, som er sistemann i feltet som har vunnet renn denne sesongen (Lucas Braathen, som jo vant årets aller første renn i Sölden, er jo dessverre ikke på start grunnet langtidsskade). Det skjedde i det første rennet i Santa Caterina, og kroaten har senere vært på pallen i ytterligere tre renn. Absolutt en som kan stå igjen som gullvinner etter dette rennet.

Loic Meillard har hatt en fin sesong, og i det siste storslalåmrennet i Adelboden tok han seg opp på pallen. Han har dessuten vært topp seks i samtlige renn han har fullført. Så han er definitivt en outsider. Zan Kranjec var på pallen i Santa Caterina, men har ellers hatt en fryktelig ustabil sesong. Men på sitt beste er han god nok til å blande seg helt oppi teten, om hodet er på rett plass. Justin Murisier har også etter mange års slit endelig klart å ta en pallplass, noe som skjedde i Alta Badia like før jul. Han fulgte opp med femte- og tiendeplass i Adelboden. Kan utfordre om gode plasseringer om han har dagen. Gino Caviezel har også vært på pallen denne sesongen med en tredjeplass i Sölden, men har ikke riktig klart å følge opp etter det, blant annet med et par utkjøringer. Sjuendeplass i Adelboden sist var dog et klart skritt i riktig retning.

Henrik Kristoffersen har dessverre hatt en vanskelig storslalåmsesong, hvor femteplassen i marerittbakken Sölden ironisk nok er det beste resultatet. Etter det har han kun én topp ti-plassering, da han ble ni i Adelboden. Så får vi bare håpe at slalåmseieren hans i Chamonix ga selvtillit som den regjerende verdensmesteren også kan ta med seg i denne disiplinen. Leif Kristian Nestvold-Haugen har dessverre ikke hatt en veldig mye bedre sesong enn Kristoffersen i storslalåm, og har tre topp ti-plasseringer (sjuendeplass i Santa Caterina som best). Bronsemedaljøren fra VM for fire år siden må også gire om skikkelig om han skal ha noe i toppen å gjøre i dette mesterskapet.

Andre løpere som kan finne på noe inkluderer Luca de Aliprandini, Stefan Luitz (hvis klar etter skade), Alexander Schmid, Mathieu Faivre, Thibaut Favrot, Victor Muffat-Jeandet, Erik Read, Roland Leitinger, Marco Schwarz, Manuel Feller og Adam Zampa.

I tillegg til de nevnte kommer Fabian Wilkens Solheim til å kjøre denne disiplinen. Solheim har en 13. plass fra Adelboden som sesongbeste, med 17. plass fra samme sted som den andre poenggivende plasseringen denne sesongen. Han har niendeplass som karrierebeste, også det i Adelboden. Nå må han snart vise seg frem også på et annet sted enn det. Kilde, Braathen og McGrath er dessverre ute med skade, og da tror jeg ikke at det er umulig at Timon Haugan får en plass her etter at han denne uka har overbevist med en første- og en andreplass i EC. Riktig nok ikke med den aller beste motstanden, men det viser at det bor en god storslalåmkjører i Haugan, og at formen er stigende.


Slalåm, kvinner (20. februar):
Slalåmcupen ledes av Petra Vlhova, som har vunnet tre av fem slalåmrenn (to ganger Levi og Zagreb) og blitt fire i de to siste. Det blir nok jevnt mellom de beste, men Vlhova er absolutt en av favorittene. Mikaela Shiffrin er derimot den som vant det siste slalåmrennet før VM, med sin seier i Flachau - noe som uvanlig nok var Shiffrins første slalåmseier for sesongen, i det femte forsøket. Hun har også vært på pallen ytterligere to ganger og vært topp fem i alle rennene. Make no mistake: Amerikaneren er en klar gullkandidat også i år. Den siste kvinnen som står oppført med seier i år er Michelle Gisin, som har hatt en meget fin slalåmsesong. Gisin har som Shiffrin vært topp fem i alle rennene, og har ytterligere to pallplasser i tillegg til seieren. Også en kandidat til gullet. Så skal vi til nok en gullkandidat, som aldri vinner renn, men som alltid er på pallen, nemlig østerrikske Katharina Liensberger. Hun har kjørt som en klokke i hele år og har følgende rekke i slalåm: 3-3-2-2-2. Det er nærmest en tilfeldighet at den første seieren på øverste nivå ikke har kommet ennå. Skal den komme i VM?

Litt imellom de fire øverste favorittene og resten finner vi Wendy Holdener, som også har gjort en jevnt god sesong, men som ikke har vist riktig den toppfarten til de aller beste. Hun har én pallplass (tre i siste rennet i Flachau), men har vært topp seks samtlige andre renn også. Kan ta medalje på en god dag. Østerrikerne har flere brukbare til start. En av dem er Katharina Truppe, som har tre topp sju-plasseringer og ytterligere en topp ti. Trolig ikke en medaljekandidat med mindre noe spesielt skjer, men hun kan oppnå en god plassering. Chiara Mair har ligget i sjiktet fra litt ovenfor til rundt topp ti hele sesongen, og det er nok rundt der vi kan forvente henne også i VM. Jevnt god kjører, men neppe på medaljenivå. Laurence St-Germain fra Canada er litt i samme sjikt; ligger rundt eller litt ovenfor topp ti i mange renn, uten helt å nå opp. Men en god plassering kan det bli. Norges beste i slalåm denne sesongen har vært Kristin Lysdahl, som fortsetter å levere jevnt gode renn iblant. På sitt beste har hun to sjuendeplasser, og det er nok rundt der vi kan håpe på å få henne her også. Medalje blir nok for tøft i år; til det må hun nok løfte seg både ett og to nivåer.

Andre løpere som kan tenkes å være høyt på listene kan være Camille Rast, Paula Moltzan, Lena Dürr, Katharina Huber, Erin Mielzynski, Martina Dubovska, Irene Curtoni og Melanie Meillard.

Når det gjelder det øvrige norske laget, gjelder det fremfor alt å få så gode plasseringer som mulig. Mina Fürst Holtmann har slitt med mye av det samme i slalåm som i storslalåm, med manglende selvtillit. Hun har likevel vært topp ti som best, og det er nok det som må være målet også her. Maria Tviberg har det nest beste enkeltresultatet i år av de norske med åttendeplass. Får hun til to gode omganger, bør det kunne bli bra. Thea Stjernesund har 13. plass som best og har vært i fire av fem finaleomganger. Rundt topp 15 kan være realistisk om hun får det til å klaffe.


Slalåm, menn (21. februar):
Slalåmrennene for menn har vært en enormt jevn affære, og i de ni rennene som har vært, finner vi hele sju forskjellige vinnere. Men den jevneste har vært Marco Schwarz, som leder slalåmcupen relativt klart. Han har vært på pallen i seks av ni renn, deriblant to seire (Adelboden og Schladming). Den andre med to seire i årets sesong er vår egen Henrik Kristoffersen, som vant i Madonna rett før jul og det siste rennet i Chamonix. Kristoffersen har hatt en meget variabel sesong, men i Chamonix viste han at toppnivået fremdeles er bra nok til å vinne renn. Så får vi håpe han klarer å vise frem det også i VM. Den som nok sammen med Kristoffersen har høyest toppnivå i feltet, er Clement Noel. Noel har en seier i år fra det første rennet i Chamonix og har også to andreplasser, men gjør litt for ofte feil. Men når det stemmer, går det virkelig unna med franskmannen. Det gjenstår å se om dette rennet er en av gangene han lykkes perfekt.

Så blir det også enormt spennende å følge Sebastian Foss Solevåg, som har tatt slalåmkjøringen sin til et nytt nivå denne sesongen, hvor han har blitt mye bedre til å kjøre heng og overganger enn tidligere. Det har ført til at han har en seier (Flachau) og en andreplass, og at han er en klar medaljekandidat her. Det er også Ramon Zenhäusern, som har vært noe opp og ned, men som ligger på andreplass i slalåmcupen etter én seier (Alta Badia) og to andreplasser, som er på de to siste rennene. Zenhäusern er i form og blir nok farlig her. En som også har overbevist kraftig i år er Manuel Feller, østerrikeren som kjører veldig på lykke og fromme. I starten av sesongen var det mest lykke, for han tok en seier, to andreplasser og en fjerdeplass på de fem første rennene. Deretter har det gått på tverke, og han må jobbe for å finne godfølelsen inn mot VM. Den siste som har vunnet renn er noe overraskende tyske Linus Strasser, som slo til i Zagreb på nyåret. Han ble også to i Adelboden rennet etterpå. Bortsett fra det har det vært variabelt, men på sitt beste er han en som kan stå på pallen også her. Alexis Pinturault har faktisk ikke vunnet denne sesongen, men han må nevnes i denne gruppa, også han. Pinturault har vært i god form i år, også i slalåm, hvor han har to tredjeplasser som best. Han har vært stabilt inne i topp ti stort sett hele sesongen og er farlig med tanke på medaljene, selv om han ikke er den med det høyeste toppnivået i slalåm.

Loic Meillard har ikke vært på pallen, men er ofte å finne i topp ti, og har fjerdeplass som best. En liten outsider. Det samme er Michael Matt, som har to fjerdeplasser som best denne sesongen og som kjører fort på flater. Dave Ryding har vært på pallen (det skjedde i Adelboden), men har ellers vært for ustabil. Men toppnivået hans er altså bra. Apropos toppnivå - det har også Alex Vinatzer, stortalentet fra Italia som begynte sesongen så bra med fjerdeplass og så pallplass i Madonna, men så kjørte ut fire ganger på rad og ødela selvtilliten. Men finner han den igjen, er han en som kan hevde seg bra. Daniel Yule kan også nevnes her. Han har vært helt ute av form denne sesongen og har kun sporadisk vært inne topp ti, men vi vet jo hva han kan på sitt beste, så en liten ring må settes rundt navnet hans. Ellers må man jo også nevne Sandro Simonet, ettersom han var på pallen i siste renn i Chamonix, selv om han riktig nok var heldig med forholdene i andre omgang. Men han fikk ut litt av potensialet der.

Andre løpere som kan finne på noe ålreit er Luca Aerni, Tanguy Nef, Kristoffer Jakobsen, Adrian Pertl, Fabio Gstrein, Victor Muffat-Jeandet, Jean-Baptiste Grange, Alexander Khoroshilov, Filip Zubcic, Albert Popov, Stefan Hadalin, Stefano Gross og Manfred Mölgg.

I tillegg får vi nok med oss Timon Haugan i denne disiplinen. Haugan slo ordentlig gjennom i fjorårets sesong med andreplass i Chamonix, men har ikke riktig greid å følge opp denne sesongen. 13. plass er årsbeste, og vi kan nok ikke håpe på så mye mer her. Men vi kan jo håpe de to fine storslalåmresultatene han nettopp fikk med seg i EC gir litt selvtillit. Kanskje tar også Leif Kristian Nestvold-Haugen med seg slalåmen her. Han har ikke kjørt disiplinen siden før jul og har nok ikke de beste forhåpningene, men det finnes egentlig ikke noen bedre alternativer enn ham til den fjerde plassen på Norges lag her. Og han har jo tidligere vist bra toppnivå i slalåm, selv om det begynner å bli en stund siden.


NRKs sendeskjema:

Mandag 8. februar:
10:30-10:55: VM-studio
10:55-12:30: Kombinasjon super-G kvinner
14:00-14:25: VM-studio
14:25-15:30: Kombinasjon slalåm kvinner
15:30-17:00: VM-studio
20:00-20:20: VM-kveld

Tirsdag 9. februar:
10:00-10:25: VM-studio
10:25-12:00: Super-G kvinner
12:30-12:55: VM-studio
12:55-14:30: Super-G menn
14:30-16:00: VM-studio
20:00-20:20: VM-kveld

Onsdag 10. februar:
09:30-09:55: VM-studio
09:55-11:00: Kombinasjon super-G menn
13:00-13:25: VM-studio
13:25-14:45: Kombinasjon slalåm menn
14:45-14:55: VM-studio
15:15-15:40: VM alpint (NRK 2; medaljeseremoni)
16:15-17:00: VM-studio
20:30-20:50: VM-kveld

Fredag 12. februar:
10:25-11:40: Trening utfor menn
19:40-19:55: VM-kveld

Lørdag 13. februar:
10:30-10:55: VM-studio
10:55-12:30: Utfor kvinner
12:30-14:25: VM-studio
17:45-18:30: VM-studio

Søndag 14. februar:
10:30-10:55: VM-studio
10:55-12:30: Utfor menn
12:30-13:10: VM-studio
13:10-13:35: VM alpint (NRK 2; medaljeseremoni)
17:55-18:15: VM-studio
19:45-20:15: VM-kveld

Tirsdag 16. februar:
11:30-12:00: VM-studio
13:50-16:00: Parallellslalåm, kvinner og menn
16:00-17:00: VM-studio
20:00-20:20: VM-kveld

Onsdag 17. februar:
11:45-12:10: VM-studio
12:10-14:05: Lagkonkurranse
14:05-14:25: VM-studio
14:25-14:50: VM alpint (NRK 2; medaljeseremoni)
20:00-20:20: VM-kveld

Torsdag 18. februar:
09:30-09:55: VM-studio
09:55-11:00: Storslalåm 1. omgang, kvinner
11:00-11:25: VM-studio
13:05-13:25: VM-studio
13:25-14:35: Storslalåm 2. omgang, kvinner
14:35-15:10: VM-studio
15:10-15:35: Medaljeseremoni (NRK 2)
20:00-20:20: VM-kveld

Herfra og ut er sendeskjema ikke offentliggjort i skrivende stund, men NRK sender garantert direkte. Øvelsene starter som følger:

Fredag 19. februar:
10:00: Storslalåm, menn (1. omgang)
13:30: Storslalåm, menn (2. omgang)

Lørdag 20. februar:
10:00: Slalåm, kvinner (1. omgang)
13:30: Slalåm, kvinner (2. omgang)

Søndag 21. februar:
10:00: Slalåm, menn (1. omgang)
13:30: Slalåm, menn (2. omgang)


Startlister:
Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Værmelding:
Kan finnes her.


God VM-fornøyelse!

janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
04.02.21 16:30

Litt statistikksnacks for de som er interessert i det! Første del er litt mesterskapshistorikk for Norge, andre del er resultater fra foregående mesterskap, og tredje del er resultater fra årets sesong i hver enkelt disiplin og verdenscupstillinger.


Norges ti beste mesterskap medaljemessig:

1999, Vail: 3-4-2
G: Lasse Kjus, super-G
G: Lasse Kjus, storslalåm
G: Kjetil André Aamodt, kombinasjon
S: Lasse Kjus, utfor
S: Lasse Kjus, slalåm
S: Lasse Kjus, kombinasjon
S: Andrine Flemmen, storslalåm
B: Kjetil André Aamodt, utfor
B: Trine Bakke, slalåm

1993, Morioka: 3-3-1
G: Kjetil André Aamodt, storslalåm
G: Kjetil André Aamodt, slalåm
G: Lasse Kjus, kombinasjon
S: Atle Skårdal, utfor
S: Kjetil André Aamodt, kombinasjon
S: Astrid Lødemel, utfor
B: Astrid Lødemel, super-G

1997, Sestriere: 3-3-0
G: Atle Skårdal, super-G
G: Tom Stiansen, slalåm
G: Kjetil André Aamodt, kombinasjon
S: Lasse Kjus, utfor
S: Lasse Kjus, super-G
S: Lasse Kjus, storslalåm

1954, Åre: 3-0-0
G: Stein Eriksen, storslalåm
G: Stein Eriksen, slalåm
G: Stein Eriksen, kombinasjon

2019, Åre: 2-1-1
G: Kjetil Jansrud, utfor
G: Henrik Kristoffersen, storslalåm
S: Aksel Lund Svindal, utfor
B: Ragnhild Mowinckel, kombinasjon

2007, Åre: 2-0-0
G: Aksel Lund Svindal, utfor
G: Aksel Lund Svindal, storslalåm

1996, Sierra Nevada: 1-1-2
G: Atle Skårdal, super-G
S: Lasse Kjus, kombinasjon
B: Kjetil André Aamodt, super-G
B: Marianne Kjørstad, kombinasjon

1952, Oslo: 1-1-1 [også OL]
G: Stein Eriksen, storslalåm
S: Stein Eriksen, slalåm
B: Guttorm Berge, slalåm

2001, St. Anton: 1-1-1
G: Kjetil André Aamodt, kombinasjon
S: Kjetil André Aamodt, storslalåm
B: Hedda Berntsen, slalåm

2009, Val d'Isere: 1-0-1
G: Aksel Lund Svindal, kombinasjon
B: Aksel Lund Svindal, super-G

2013, Schladming: 1-0-1
G: Aksel Lund Svindal, utfor
B: Aksel Lund Svindal, super-G


Slik gikk det i VM 2019:

Super-G, kvinner:
1. Mikaela Shiffrin (USA)
2. Sofia Goggia (ITA) +0.02
3. Corinne Suter (SUI) +0.05

Super-G, menn:
1. Dominik Paris (ITA)
2. Johan Clarey (FRA) +0.09
2. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.09

Kombinasjon, kvinner:
1. Wendy Holdener (SUI)
2. Petra Vlhova (SVK) +0.03
3. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0.45

Utfor, menn:
1. Kjetil Jansrud (NOR)
2. Aksel Lund Svindal (NOR) +0.02
3. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.33

Utfor, kvinner:
1. Ilka Stuhec (SLO)
2. Corinne Suter (SUI) +0.23
3. Lindsey Vonn (USA) +0.49

Kombinasjon, menn:
1. Alexis Pinturault (FRA)
2. Stefan Hadalin (SLO) +0.24
3. Marco Schwarz (AUT) +0.46

Lagkonkurranse:
1. Sveits (W. Holdener, D. Yule, A. Danioth, R. Zenhäusern)
2. Østerrike (K. Liensberger, M. Matt, K. Truppe, M. Schwarz)
3. Italia (L.D. Mea, S. Maurberger, I. Curtoni, A. Vinatzer)

Storslalåm, kvinner:
1. Petra Vlhova (SVK)
2. Viktoria Rebensburg (GER) +0.14
3. Mikaela Shiffrin (USA) +0.38

Storslalåm, menn:
1. Henrik Kristoffersen (NOR)
2. Marcel Hirscher (AUT) +0.20
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.42

Slalåm, kvinner:
1. Mikaela Shiffrin (USA)
2. Anna Swenn Larsson (SWE) +0.58
3. Petra Vlhova (SVK) +1.03

Slalåm, menn:
1. Marcel Hirscher (AUT)
2. Michael Matt (AUT) +0.65
3. Marco Schwarz (AUT) +0.76


Verdenscupene sammenlagt:

Super-G, kvinner:
1. Lara Gut-Behrami (SUI) 445
2. Corinne Suter (SUI) 250
3. Tamara Tippler (AUT) 240
4. Ester Ledecka (CZE) 236
5. Federica Brignone (ITA) 223
6. Marta Bassino (ITA) 188
7. Kajsa Vickhoff Lie (NOR) 182
...
20. Ragnhild Mowinckel 56

Super-G, menn:
1. Vincent Kriechmayr (AUT) 241
2. Mauro Caviezel (SUI) 225
3. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 172
4. Matthias Mayer (AUT) 160
5. Marco Odermatt (SUI) 158
6. Adrian Sejersted (NOR) 140
6. Kjetil Jansrud (NOR) 140

Utfor, kvinner:
1. Sofia Goggia (ITA) 480
2. Breezy Johnson (USA) 285
3. Corinne Suter (SUI) 270
4. Ester Ledecka (CZE) 206
5. Lara Gut-Behrami (SUI) 183
6. Tamara Tippler (AUT) 165
...
14. Kajsa Vickhoff Lie 94
26. Ragnhild Mowinckel 40

Utfor, menn:
1. Beat Feuz (SUI) 326
2. Matthias Mayer (AUT) 298
3. Johan Clarey (FRA) 217
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 190
5. Dominik Paris (ITA) 188
6. Romed Baumann (GER) 148
...
19. Kjetil Jansrud 79
32. Adrian Sejersted 25

Parallell, kvinner:
1. Petra Vlhova (SVK) 100
2. Paula Moltzan (USA) 80
3. Lara Gut-Behrami (SUI) 60
4. Sara Hector (SWE) 50
5. Marta Bassino (ITA) 45
6. Thea Stjernesund (NOR) 40
...
15. Kristin Lysdahl 16

Parallell, menn:
1. Alexis Pinturault (FRA) 100
2. Henrik Kristoffersen (NOR) 80
3. Alexander Schmid (GER) 60
4. Adrian Pertl (AUT) 50
5. Semyel Bissig (SUI) 45
6. Gino Caviezel (SUI) 40
...
13. Timon Haugan 20
14. Aleksander Aamodt Kilde 18
16. Atle Lie McGrath 15
18. Lucas Braathen 13
21. Leif Kristian Nestvold-Haugen 10

Storslalåm, kvinner:
1. Marta Bassino (ITA) 460
2. Tessa Worley (FRA) 336
3. Michelle Gisin (SUI) 312
4. Federica Brignone (ITA) 282
5. Mikaela Shiffrin (USA) 280
6. Lara Gut-Behrami (SUI) 259
...
15. Mina Fürst Holtmann 100
22. Ragnhild Mowinckel 56
33. Kristin Lysdahl 20
38. Maria Tviberg 16

Storslalåm, menn:
1. Alexis Pinturault (FRA) 440
2. Marco Odermatt (SUI) 400
3. Filip Zubcic (CRO) 368
4. Loic Meillard (SUI) 245
5. Tommy Ford (USA) 200
6. Lucas Braathen (NOR) 191
7. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 180
...
10. Leif Kristian Nestvold-Haugen 136
12. Henrik Kristoffersen 125
14. Atle Lie McGrath 120
30. Fabian Wilkens Solheim 34

Slalåm, kvinner:
1. Petra Vlhova (SVK) 400
2. Katharina Liensberger (AUT) 360
3. Mikaela Shiffrin (USA) 335
4. Michelle Gisin (SUI) 330
5. Wendy Holdener (SUI) 245
6. Chiara Mair (AUT) 143
...
9. Kristin Lysdahl 111
15. Mina Fürst Holtmann 73
17. Kristina Riis-Johannessen 56
19. Thea Stjernesund 52
20. Maria Tviberg 48
38. Kaja Norbye 11

Slalåm, menn:
1. Marco Schwarz (AUT) 589
2. Ramon Zenhäusern (SUI) 443
3. Sebastian Foss Solevåg (NOR) 405
4. Clement Noel (FRA) 373
5. Manuel Feller (AUT) 348
6. Henrik Kristoffersen (NOR) 339
...
29. Timon Haugan 53
43. Atle Lie McGrath 13
49. Leif Kristian Nestvold-Haugen 4
49. Jonathan Nordbotten 4


Resultater fra sesongen 2020/21:


Kvinner:


Utfor:

Val d'Isere (18/12):
1. Corinne Suter (SUI)
2. Sofia Goggia (ITA) +0.11
3. Breezy Johnson (USA) +0.20
4. Ilka Stuhec (SLO) +0.65
5. Nina Ortlieb (AUT) +0.97
6. Ester Ledecka (CZE) +1.08

Val d'Isere (19/12):
1. Sofia Goggia (ITA)
2. Corinne Suter (SUI) +0.24
3. Breezy Johnson (USA) +0.27
4. Kajsa Vickhoff Lie (NOR) +0.33
5. Kira Weidle (GER) +0.59
6. Ramona Siebenhofer (AUT) +0.64

St. Anton (9/1):
1. Sofia Goggia (ITA)
2. Tamara Tippler (AUT) +0.96
3. Breezy Johnson (USA) +1.04
4. Ester Ledecka (CZE) +1.10
5. Laura Pirovano (ITA) +1.15
6. Ilka Stuhec (SLO) +1.16
6. Corinne Suter (SUI) +1.16

Crans Montana (22/1):
1. Sofia Goggia (ITA)
2. Ester Ledecka (CZE) +0.20
3. Breezy Johnson (USA) +0.57
4. Petra Vlhova (SVK) +0.89
5. Jasmine Flury (SUI) +0.95
5. Kira Weidle (GER) +0.95

Crans Montana (23/1):
1. Sofia Goggia (ITA)
2. Lara Gut-Behrami (SUI) +0.27
3. Elena Curtoni (ITA) +0.60
4. Laura Pirovano (ITA) +0.82
5. Breezy Johnson (USA) +0.89
6. Jasmina Suter (SUI) +0.91


Super-G:

Val d'Isere (20/12):
1. Ester Ledecka (CZE)
2. Corinne Suter (SUI) +0.03
3. Federica Brignone (ITA) +0.35
4. Marta Bassino (ITA) +0.46
5. Lara Gut-Behrami (SUI) +0.78
6. Petra Vlhova (SVK) +0.84

St. Anton (10/1):
1. Lara Gut-Behrami (SUI)
2. Marta Bassino (ITA) +0.16
3. Corinne Suter (SUI) +0.20
4. Tamara Tippler (AUT) +0.45
5. Federica Brignone (ITA) +0.72
6. Ester Ledecka (CZE) +1.33

Crans Montana (24/1):
1. Lara Gut-Behrami (SUI)
2. Tamara Tippler (AUT) +0.93
3. Federica Brignone (ITA) +1.02
4. Francesca Marsaglia (ITA) +1.06
5. Christine Scheyer (AUT) +1.12
6. Priska Nufer (SUI) +1.13

Garmisch Partenkirchen (30/1):
1. Lara Gut-Behrami (SUI)
2. Kajsa Vickhoff Lie (NOR) +0.68
3. Marie-Michele Gagnon (CAN) +0.93
4. Sofia Goggia (ITA) +1.00
5. Christine Scheyer (AUT) +1.16
6. Ester Ledecka (CZE) +1.19

Garmisch Partenkirchen (1/2):
1. Lara Gut-Behrami (SUI)
2. Petra Vlhova (SVK) +0.28
3. Tamara Tippler (AUT) +0.74
4. Kajsa Vickhoff Lie (NOR) +0.88
5. Corinne Suter (SUI) +1.11
6. Ester Ledecka (CZE) +1.13


Storslalåm:

Sölden (17/10):
1. Marta Bassino (ITA)
2. Federica Brignone (ITA) +0.14
3. Petra Vlhova (SVK) +1.13
4. Michelle Gisin (SUI) +1.30
5. Mina Fürst Holtmann (NOR) +1.75
6. Sofia Goggia (ITA) +2.47

Courchevel (12/12):
1. Marta Bassino (ITA)
2. Sara Hector (SWE) +0.46
3. Petra Vlhova (SVK) +0.59
4. Mikaela Shiffrin (USA) +1.70
5. Federica Brignone (ITA) +1.93
6. Katharina Liensberger (AUT) +2.00

Courchevel (14/12):
1. Mikaela Shiffrin (USA)
2. Federica Brignone (ITA) +0.82
3. Tessa Worley (FRA) +1.09
4. Michelle Gisin (SUI) +1.20
5. Katharina Liensberger (AUT) +1.54
6. Stephanie Brunner (AUT) +1.81

Kranjska Gora (16/1):
1. Marta Bassino (ITA)
2. Tessa Worley (FRA) +0.80
3. Michelle Gisin (SUI) +1.46
4. Petra Vlhova (SVK) +1.58
5. Federica Brignone (ITA) +2.10
6. Mikaela Shiffrin (USA) +2.18

Kranjska Gora (17/1):
1. Marta Bassino (ITA)
2. Michelle Gisin (SUI) +0.66
3. Meta Hrovat (SLO) +0.73
4. Lara Gut-Behrami (SUI) +1.14
5. Tessa Worley (FRA) +1.25
6. Mikaela Shiffrin (USA) +1.27

Kronplatz (26/1):
1. Tessa Worley (FRA)
2. Lara Gut-Behrami (SUI) +0.27
3. Marta Bassino (ITA) +0.73
4. Mikaela Shiffrin (USA) +1.08
5. Meta Hrovat (SLO) +1.23
6. Michelle Gisin (SUI) +1.32


Slalåm:

Levi (21/11):
1. Petra Vlhova (SVK)
2. Mikaela Shiffrin (USA) +0.18
3. Katharina Liensberger (AUT) +0.57
4. Wendy Holdener (SUI) +1.35
5. Michelle Gisin (SUI) +1.41
6. Laurence St-Germain (CAN) +1.42

Levi (22/11):
1. Petra Vlhova (SVK)
2. Michelle Gisin (SUI) +0.31
3. Katharina Liensberger (AUT) +0.50
4. Wendy Holdener (SUI) +0.79
5. Mikaela Shiffrin (USA) +0.93
6. Franziska Gritsch (AUT) +0.94

Semmering (29/12):
1. Michelle Gisin (SUI)
2. Katharina Liensberger (AUT) +0.11
3. Mikaela Shiffrin (USA) +0.57
4. Petra Vlhova (SVK) +1.36
5. Wendy Holdener (SUI) +1.43
6. Katharina Truppe (AUT) +2.40

Zagreb (3/1):
1. Petra Vlhova (SVK)
2. Katharina Liensberger (AUT) +0.05
3. Michelle Gisin (SUI) +0.22
4. Mikaela Shiffrin (USA) +0.27
5. Erin Mielzynski (CAN) +1.40
6. Wendy Holdener (SUI) +1.46

Flachau (12/1):
1. Mikaela Shiffrin (USA)
2. Katharina Liensberger (AUT) +0.19
3. Wendy Holdener (SUI) +0.43
4. Petra Vlhova (SVK) +0.62
5. Michelle Gisin (SUI) +1.52
6. Camille Rast (SUI) +2.55


Parallell:

Lech (26/11):
1. Petra Vlhova (SVK)
2. Paula Moltzan (USA)
3. Lara Gut-Behrami (SUI)
4. Sara Hector (SWE)
5. Marta Bassino (ITA)
6. Thea Stjernesund (NOR)


Menn:


Utfor:

Val d'Isere (13/12):
1. Martin Cater (SVK)
2. Otmar Striedinger (AUT) +0.22
3. Urs Kryenbühl (SUI) +0.27
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0.36
5. Johan Clarey (FRA) +0.42
6. Beat Feuz (SUI) +0.53

Val Gardena (19/12):
1. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
2. Ryan Cochran-Siegle (USA) +0.22
3. Beat Feuz (SUI) +0.54
4. Bryce Bennett (USA) +0.62
4. Kjetil Jansrud (NOR) +0.62
6. Jared Goldberg (USA) +0.72

Bormio (30/12):
1. Matthias Mayer (AUT)
2. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.04
3. Urs Kryenbühl (SUI) +0.06
4. Dominik Paris (ITA) +0.13
5. Mauro Caviezel (SUI) +0.16
6. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0.28

Kitzbühel (22/1):
1. Beat Feuz (SUI)
2. Matthias Mayer (AUT) +0.16
3. Dominik Paris (ITA) +0.56
4. Johan Clarey (FRA) +0.89
5. Andreas Sander (GER) +0.95
6. Carlo Janka (SUI) +1.37

Kitzbühel (24/1):
1. Beat Feuz (SUI)
2. Johan Clarey (FRA) +0.17
3. Matthias Mayer (AUT) +0.38
4. Christof Innerhofer (ITA) +0.86
5. Romed Baumann (GER) +0.97
6. Andreas Sander (GER) +1.00


Super-G:

Val d'Isere (12/12):
1. Mauro Caviezel (SUI)
2. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +0.10
3. Christian Walder (AUT) +0.54
4. Travis Ganong (USA) +0.76
5. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.77
6. Kjetil Jansrud (NOR) +0.82

Val Gardena (18/12):
1. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
2. Mauro Caviezel (SUI) +0.12
3. Kjetil Jansrud (NOR) +0.21
4. Matthias Mayer (AUT) +0.34
5. Andreas Sander (GER) +0.60
6. Nils Allegre (FRA) +0.78

Bormio (29/12):
1. Ryan Cochran-Siegle (USA)
2. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.79
3. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +0.94
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +1.18
5. Mauro Caviezel (SUI) +1.36
6. Kjetil Jansrud (NOR) +1.37

Garmisch Partenkirchen (25/1):
1. Vincent Kriechmayr (AUT)
2. Marco Odermatt (SUI) +0.12
3. Matthias Mayer (AUT) +0.55
4. Christof Innerhofer (ITA) +0.59
5. Christian Walder (AUT) +0.70
6. James Crawford (CAN) +1.11


Storslalåm:

Sölden (18/10):
1. Lucas Braathen (NOR)
2. Marco Odermatt (SUI) +0.05
3. Gino Caviezel (SUI) +0.46
4. Alexis Pinturault (FRA) +0.49
5. Loic Meillard (SUI) +0.56
5. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.56

Santa Caterina (5/12):
1. Filip Zubcic (CRO)
2. Zan Kranjec (SLO) +0.12
3. Marco Odermatt (SUI) +0.30
4. Loic Meillard (SUI) +0.66
5. Alexis Pinturault (FRA) +0.80
6. Tommy Ford (USA) +0.98

Santa Caterina (7/12):
1. Marco Odermatt (SUI)
2. Tommy Ford (USA) +0.73
3. Filip Zubcic (CRO) +0.75
4. Loic Meillard (SUI) +0.78
5. Alexis Pinturault (FRA) +0.82
6. Luca de Aliprandini (ITA) +0.86

Alta Badia (20/12):
1. Alexis Pinturault (FRA)
2. Atle Lie McGrath (NOR) +0.07
3. Justin Murisier (SUI) +0.24
4. Marco Odermatt (SUI) +0.28
5. Tommy Ford (USA) +0.41
6. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0.76

Adelboden (8/1):
1. Alexis Pinturault (FRA)
2. Filip Zubcic (CRO) +1.04
3. Marco Odermatt (SUI) +1.11
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +2.21
5. Justin Murisier (SUI) +2.29
6. Loic Meillard (SUI) +2.39

Adelboden (9/1):
1. Alexis Pinturault (FRA)
2. Filip Zubcic (CRO) +1.26
3. Loic Meillard (SUI) +1.65
4. Marco Odermatt (SUI) +1.67
5. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +1.69
6. Luca de Aliprandini (ITA) +2.06


Slalåm:

Alta Badia (21/12):
1. Ramon Zenhäusern (SUI)
2. Manuel Feller (AUT) +0.08
3. Marco Schwarz (AUT) +0.12
4. Alex Vinatzer (ITA) +0.19
5. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.31
6. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.37

Madonna di Campiglio (22/12):
1. Henrik Kristoffersen (NOR)
2. Sebastian Foss Solevåg (NOR) +0.33
3. Alex Vinatzer (ITA) +0.34
4. Manuel Feller (AUT) +0.35
5. Clement Noel (FRA) +0.44
6. Jean-Baptiste Grange (FRA) +0.54
6. Linus Strasser (GER) +0.54

Zagreb (6/1):
1. Linus Strasser (GER)
2. Manuel Feller (AUT) +0.10
3. Marco Schwarz (AUT) +0.16
4. Michael Matt (AUT) +0.46
5. Filip Zubcic (CRO) +0.47
6. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.53

Adelboden (10/1):
1. Marco Schwarz (AUT)
2. Linus Strasser (GER) +0.14
3. Dave Ryding (GBR) +0.15
4. Michael Matt (AUT) +0.17
5. Loic Meillard (SUI) +0.19
6. Tanguy Nef (SUI) +0.23

Flachau (16/1):
1. Manuel Feller (AUT)
2. Clement Noel (FRA) +0.43
3. Marco Schwarz (AUT) +0.70
4. Sebastian Foss Solevåg (NOR) +0.81
5. Linus Strasser (GER) +1.20
6. Ramon Zenhäusern (SUI) +1.30

Flachau (17/1):
1. Sebastian Foss Solevåg (NOR)
2. Marco Schwarz (AUT) +0.76
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.95
4. Loic Meillard (SUI) +1.14
5. Fabio Gstrein (AUT) +1.15
6. Luca Aerni (SUI) +1.31

Schladming (26/1):
1. Marco Schwarz (AUT)
2. Clement Noel (FRA) +0.68
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.82
4. Sebastian Foss Solevåg (NOR) +1.09
5. Ramon Zenhäusern (SUI) +1.10
6. Albert Popov (BUL) +1.54

Chamonix (30/1):
1. Clement Noel (FRA)
2. Ramon Zenhäusern (SUI) +0.16
3. Marco Schwarz (AUT) +0.19
4. Luca Aerni (SUI) +0.47
5. Michael Matt (AUT) +0.63
6. Loic Meillard (SUI) +0.72

Chamonix (31/1):
1. Henrik Kristoffersen (NOR)
2. Ramon Zenhäusern (SUI) +0.28
3. Sandro Simonet (SUI) +0.66
4. Adrian Pertl (AUT) +1.03
4. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1.03
6. Marco Schwarz (AUT) +1.28


Parallell:

Lech (27/1):
1. Alexis Pinturault (FRA)
2. Henrik Kristoffersen (NOR)
3. Alexander Schmid (GER)
4. Adrian Pertl (AUT)
5. Semyel Bissig (SUI)
6. Gino Caviezel (SUI)

(Innlegget ble redigert 04.02.21 16:31)

ms_8

Innlegg: 8920
ms_8
04.02.21 16:31

Fantastisk tråd som alltid. Dette vm blir utruleg spennande 

janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
04.02.21 17:09

Sveriges tropp:

Kompletteringar till svenska VM truppen Cortina 2021: Jonna Luthman, Åre SLK, William Hansson, Mälaröarnas ASK, Olle Sundin, Djurgårdens IF, Lin Ivarsson Åre SLK.

Sedan tidigare uttagna: Mattias Rönngren Åre SLK, Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, Felix Monsén, Åre SLK, Alexander Köll, Landskrona SC, Sara Hector Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina.


USAs tropp:

WOMEN

Keely Cashman* (Strawberry, Calif.; Squaw Valley Ski Team; 4/4/1999)**
Katie Hensien* (Redmond, Wash.; Rowmark Ski Academy; 12/1/1999)
AJ Hurt* (Carnelian Bay, Calif.; Squaw Valley Ski Team; 12/5/2000)
Breezy Johnson (Victor, Idaho; Rowmark Ski Academy; 1/19/1996; 2017)
Paula Moltzan (Prior Lake, Minn.; Buck Hill Ski Team/Ski and Snowboard Club Vail/University of Vermont; 4/7/1994; 2015, 2019)
Nina O’Brien (San Francisco, Calif.; Burke Mountain Academy/Squaw Valley Ski Team; 11/29/1997; 2019)
Laurenne Ross (Bend, Ore.; Mt. Bachelor Sports Education Foundation; 8/17/1988)
Mikaela Shiffrin (Eagle-Vail, Colo.; Burke Mountain Academy/Ski & Snowboard Club Vail; 3/13/1995; 2013, 2015, 2017, 2019)
Jacqueline Wiles (Aurora, Ore.; White Pass Ski Club; 7/13/1992; 2015, 2017, 2019)
Isabella Wright* (Salt Lake City, UT; Snowbird Sports Education Foundation; 2/10/1997)


MEN

Bryce Bennett (Squaw Valley, Calif.; Squaw Valley Ski Team; 7/14/1992; 2017, 2019)
Ryan Cochran-Siegle (Starksboro, Vt.; Cochran’s/Mount Mansfield Ski & Snowboard Club; 3/27/1992; 2013, 2017, 2019)
Tommy Ford (Bend, OR; Mt. Bachelor Ski Education Foundation; 3/20/1989)**
Travis Ganong (Squaw Valley, Calif.; Squaw Valley Ski Team; 7/14/1988; 2011, 2013, 2015, 2017, 2019)
Jared Goldberg (Holladay, Utah; Snowbird Sports Education Foundation; 6/15/1991; 2015, 2017)
Alex Leever* (Vail, CO; Team America/University of Denver; 7/6/1995)  
Ted Ligety (Park City, Utah; Park City Ski and Snowboard; 8/31/1984; 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 – qualified but injured, 2019)
River Radamus* (Edwards, Colo.; Ski & Snowboard Club Vail; 2/12/1998)
Ben Ritchie* (Waitsfield, VT; Green Mountain Valley School; 9/5/2000)
Jett Seymour* (Steamboat, Colo.; Steamboat Springs Winter Sports Club/University of Denver Ski Team; 11/5/1998)
Luke Winters* (Gresham, Ore.; Sugar Bowl Academy; 4/2/1997)

*Denotes first World Championships team
**Sidelined with injury, but met objective team criteria

(Innlegget ble redigert 04.02.21 17:11)

Biff_Byford

Innlegg: 9058
Biff_Byford
04.02.21 19:25

imponerende starttråd, må spare den til jeg har god tid :)

tooommm

Innlegg: 24137
tooommm
05.02.21 15:21

Med Kilde ute må vi nok se langt etter norske medaljer i fartsøvelsene. Jansrud holder ikke nivået lenger, og spørs om ikke dette blir hans siste sesong.

janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
05.02.21 15:27
tooommm: Jansrud holder ikke nivået lenger, og spørs om ikke dette blir hans siste sesong.

Tja, han har jo vært på pallen denne sesongen, da, så litt nivå holder han fremdeles :-) Har heller ikke vært utenfor topp seks i super-G i de rennene han har fullført. Men det er klart, medaljesjansene er klart størst i super-G. Utforen har ikke sittet så langt i år.

Ville overrasket meg om han legger opp rett før en OL-sesong. Bare se på Johan Clarey - han viser at det er fullt mulig å være på topp til man er 40. Jansrud har nok ikke gitt opp ennå.

Dessuten har jo Sejersted vært på pallen to ganger i super-G, så han er heller ikke helt borte i medaljediskusjonen.

(Innlegget ble redigert 05.02.21 15:29)

janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
05.02.21 15:40

Maria Tviberg går glipp av mesterskapet grunnet skade.

Ute i seks uker, så heldigvis ikke karrieretruende denne gangen, om ikke annet. Men selvsagt fortsatt skuffende for hennes del at sesongen er over.

(Innlegget ble redigert 05.02.21 15:44)

ms_8

Innlegg: 8920
ms_8
05.02.21 21:38
janesaj: Maria Tviberg går glipp av mesterskapet grunnet skade. Ute i seks uker, så heldigvis ikke karrieretruende denne gangen, om ikke annet. Men selvsagt fortsatt skuffende for hennes del at sesongen er over.

Kjem det inn ein erstatter. Eksempel Kristina Riis Johannessen? 

Veldig synd for Tviberg. Hadde kanskje hatt ein sjans om å kjempe for topp 15/20 i storslalåm/Slalåm 

lavskrika

Innlegg: 1815
lavskrika
07.02.21 17:19

Litt sprøtt at VM starter allerede i morgen, tiden har gått fort. Må takke for fantastiske åpningsinnlegg av Janesaj. Føler nesten at det er for bra, det må ligge masse arbeid bak. Venter med å lese alt for det er kjekt å spare det til oppladning foran hvert enkelt renn. Flotte analyser og informasjon og statistikken var også veldig fin og praktisk. En fornøyelse å lese, takk!

JODDEMM

Innlegg: 12062
JODDEMM
07.02.21 17:30
lavskrika: Litt sprøtt at VM starter allerede i morgen

Tenkte på det da hopprennet i Klingenthal var slutt tidligere i ettermiddag: Det neste som skal sees på er VM :-)

Begynner allerede i morgen og først 7.mars slutter VM-vinteren!

janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
07.02.21 17:40
lavskrika: En fornøyelse å lese, takk!

Jo, bare hyggelig. Elsker å skrive, så er bare flott å ha et sted å få utløp for den hobbyen. Er en del jobb, det er det ingen tvil om, men det føles jo egentlig ikke som det tar så mye tid som det gjør når man skriver om noe man brenner for :-)

janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
07.02.21 17:58

Da har mesterskapets første startliste (for morgendagens kombi for kvinner) dukket opp.

Mowinckel med startnummer 5, Vickhoff Lie 25. De er de to eneste norske på start i morgen.

Favorittene starter som følger: 1 Holdener, 4 Bassino, 7 Brignone, 12 Gisin, 23 Vlhova og 24 Shiffrin. Nå er vi snart igang med herligheten!

star70

Innlegg: 1280
star70
07.02.21 19:14
janesaj: Da har mesterskapets første startliste (for morgendagens kombi for kvinner) dukket opp.

Legg merke til at de begynner med slalom

kenrojo

Innlegg: 12340
kenrojo
07.02.21 19:18

Hadde forventet at Furst-Holtmann skulle prioritere denne. Skuffende...

janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
07.02.21 19:28
star70: Legg merke til at de begynner med slalom

Ja, det ser faktisk sånn ut. Litt merkelig. Greit nok at de har eksperimentert med det i WC ved enkelte anledninger, men ville trodd de var litt mer tradisjonelle i VM. Men så har de jo også byttet ut utfor med super-G, så kanskje tradisjoner har kommet i annen rekke hos FIS nå.

Det at slalåmen går først gjør jo også at forutsetningene blir litt annerledes. Holdener på startnummer 1 får jo for eksempel nå en veldig stor fordel kontra Vlhova og Shiffrin på 23 og 24. Blir spennende å se hvordan det slår ut.

lavskrika

Innlegg: 1815
lavskrika
07.02.21 19:32

Grunnen til at de bytter rekkefølge er at det skal snø en del frem mot rennet.

sexxes

Innlegg: 14072
sexxes
07.02.21 20:37

Slalomen gikk vel først i 82, ihvertfall for herrene. Mener det var der Odd Sørli kom skliende over mål i utfordelen, og ble nummer seks. Jepp, han kom for en gangs skyld i mål, og da på spektakulært vis.

Nå var dette i min barndom, så kan hende minnet spiller meg et puss. Hadde jeg ikke sjekket hadde jeg ment det var femteplass han fikk.

hamplenedomplenedis

Innlegg: 9327
hamplenedomplenedis
07.02.21 20:52

Var reportasje fra Cortina i kveldens sportsrevy, og det så ut til å ha kommet en god del snø i Cortina det siste døgnet. Ser også ut til at det skal holde på med nedbør resten av dagen i dag, og også de neste 2-3 dagene. På grensen om det kommer som snø, sludd eller regn.

Det er som lavskrika skriver, grunnen til at slalåmen går først i morgen. 

Det endrer forutsetningene veldig for morgendagen så blir spennende å se hvordan dette går.

LBJ91

Innlegg: 14551
LBJ91
07.02.21 20:56

Hadde jeg vært en gambler så hadde jeg satt noen kroner på Holdener nå..

ms_8

Innlegg: 8920
ms_8
07.02.21 21:00

Ok Vlhova og Shiffrin taper stort på dette kanskje. 

Den store vinneren er Wendy Holdener, Ledecka, Bassino og Brignone. 

Så kjem det sjølvsagt an på korleis banen er. Blir det mange gropper og oppkjørt spor. Så kan det fort være forskjellen på kven som vinner gull og medalje. 

Trur spesielt Wendy og Bassino kan bli farlige i morgen. Wendy fordi ho får ein stor fordel i slalåmen og Bassino som sannsynlegvis vil tape mindre ein vanleg til Vlhova og Shiffrin. Brignone har vært svakere i det siste, men kanskje kan dette berge henne i morgen. 

Gisin fekk eit middels startnr, men forsatt ganske bra i forhold til Vlhova. Ho blir farlig i morgen 

Kajsa sjanser er nok ganske små med startnr 25 og Ragnhild starter tidleg, men har dessverre få resultater å vise til. Trur dessverre det blir ein plass eit stykke ned på lista for begge norske. 

Kong_ALS

Innlegg: 902
Kong_ALS
07.02.21 22:53
janesaj: Har heller ikke vært utenfor topp seks i super-G i de rennene han har fullført.

Skulle ønske at du hadde rett, men han ble nummer 13 i helgen.

Kong_ALS

Innlegg: 902
Kong_ALS
07.02.21 22:53
janesaj: Har heller ikke vært utenfor topp seks i super-G i de rennene han har fullført.

.

(Innlegget ble redigert 07.02.21 22:54)

Kong_ALS

Innlegg: 902
Kong_ALS
07.02.21 22:54
janesaj: Har heller ikke vært utenfor topp seks i super-G i de rennene han har fullført.

.

(Innlegget ble redigert 07.02.21 22:54)

janesaj

Innlegg: 41092
janesaj
07.02.21 22:59
Kong_ALS: Skulle ønske at du hadde rett, men han ble nummer 13 i helgen.

Før det rennet, da innlegget du refererer til ble skrevet, var det altså sant. Og Garmisch har aldri vært noen lykkebakke for Jansrud.

Selvsagt er det en sjanse for at det ikke lykkes i dette mesterskapet for hans del, men som jeg skrev i sesongtråden: 18/19-sesongen hans frem til VM var ikke så fryktelig ulik den han har hatt denne sesongen på tilsvarende tidspunkt (kanskje til og med hakket verre i utfor). Og det endte med VM-gull i utfor. Synes ikke vi skal avskrive ham helt, slik noen tydeligvis prøver å gjøre.

(Innlegget ble redigert 07.02.21 23:03)

Kong_ALS

Innlegg: 902
Kong_ALS
07.02.21 23:04
janesaj: Norges mestvinnende utøver (og også den mestvinnende utøveren gjennom tidene uansett nasjon på herresiden) er Kjetil André Aamodt

Her mener du mestvinnende som i flest medaljer, men det er jo også riktig at han er den mestvinnende utøveren i antall gull individuelt.

Hvis vi tar med de som har fått dobbelt opp, både VM-gull og OL-gull i samme renn, så har Toni Sailer flest individuelle gull med 7 stk., men det får vi la være være en obskur notis. 

Hirscher er for øvrig foran Aamodt og Sailer, hvis man også inkluderer lagkonkurranser.

Men ingen tvil, Aamodt er VM-kongen (i tillegg til å være OL-kongen).

Kong_ALS

Innlegg: 902
Kong_ALS
07.02.21 23:09
janesaj: Før det rennet, da innlegget du refererer til ble skrevet, var det altså sant. Og Garmisch har aldri vært noen lykkebakke for Jansrud.

Du har selvfølgelig rett i det. Jeg hjelper bare til med å holde tråden oppdatert før VM ;-)

Jeg er for øvrig på din side hva gjelder Jansrud, det vil si, jeg er pessimist, men Jansrud er en mesterskapsspesialist, med medalje i 5 strake mesterskap, og 6 totalt. I 2013 røk han dessuten ut av VM i første renn, da han skadet seg under super-g. Han kan åpenbart ikke avskrives, især ikke når han har levert diverse gode resultater denne sesongen.

Ellers, tusen takk for en flott åpningstråd, med all den tid det har krevd.

Kong_ALS

Innlegg: 902
Kong_ALS
07.02.21 23:29

Fra og med Aamodt og Kjus sitt første VM, i 1991, så tok Norge minimum en medalje (og gull i de fleste av dem) på herresiden i 15 strake VM, det vil si alle VM på 1990-, 2000-, og 2010-tallet (i tillegg til alle OL i samme periode, 8 stk., altså 23 strake VM og OL totalt). Under samtlige av disse 23 mesterskapene var minimum en av de tre store i norsk alpint, Aamodt, Svindal og Kjus, aktive utøvere, selv om ingen av dem var med i VM i 2017. Nå er det klart for første mesterskap i et nytt tiår, og det er også første mesterskap på 32 år, hvor ingen av de tre nevnte utøverne er aktive (Aamodt og Kjus var selvfølgelig per definisjon aktive på juniornivå osv. i 1989 og et stykke bakover, men jeg håper jeg får frem poenget).

Hvem tar ansvaret og sikrer at medaljerekken til Norge vedvarer? Dette blir tight.


(Innlegget ble redigert 07.02.21 23:31)

kenrojo

Innlegg: 12340
kenrojo
08.02.21 00:02

Skjønner ingenting av startrekkefølgen. Hva er logikken?

kenrojo

Innlegg: 12340
kenrojo
08.02.21 00:02

Skjønner ingenting av startrekkefølgen. Hva er logikken?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg