Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VM på ski 2021: Sprint klassisk

NYTT TEMA
janesaj

Innlegg: 40833
janesaj
23.02.21 16:59

Årets verdensmesterskap på ski skal endelig igang! For to år siden var vi i østerrikske Seefeld, og nå skal vi forflytte oss (faktisk ikke så altfor mange mil) til nabolandet Tyskland og Oberstdorf. Den første øvelsen på programmet er sprint, som i år skal gås i klassisk.

Sprinten har vært på VM-programmet siden 2001, da mesterskapet gikk i Lahti. Den gangen ble det dobbeltseier til finnene på hjemmebane ved Pirjo Manninen foran Kati Sundqvist, med Julija Tchepalova på tredjeplass. Manninen kunne dermed smykke seg med tittelen historiens første verdensmester på en sprint. Beste norske ble Anita Moen på sjuendeplass. I herreklassen gikk det langt bedre for nordmennene, og Tor Arne Hetland stakk av med tidenes første herregull på en sprint foran italienske Cristian Zorzi, mens Håvard Solbakken tok bronsen. Hetland vant også tidenes første WC-renn og OL-gull, så han var definitivt en foregangsmann på denne øvelsen.

Klassisk sprint kom for øvrig på programmet først i 2005, da Emelie Öhrstig og Lina Andersson sikret svensk dobbeltseier på damesiden foran canadiske Sara Renner, med Ella Gjømle som beste norske på niendeplass. I herreklassen ble det russisk triumf gjennom Vassili Rotchev foran Tor Arne Hetland og svenske Thobias Fredriksson. Öhrstigs gull er for øvrig faktisk også i skrivende stund den første og eneste gang en svensk kvinne har vunnet VM-sprinten - Stina Nilsson klarte tross sin periodevise overlegenhet aldri å bli verdensmester, selv om hun til hennes forsvar tok OL-gullet i 2018. Herrene har faktisk tatt flere gull (Thobias Fredriksson vant i 2003 og Marcus Hellner i 2011), men damene har store muligheter til å utligne den statistikken i år.

Etter at sprinten gjorde sin inntreden i VM har Norge hatt et aldri så lite jerngrep om øvelsen, og har tatt hele 11 VM-gull siden Hetland tok det første. Disse har blitt tatt av følgende utøvere: Marit Bjørgen (2003, 2011, 2013 og 2015), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (2007), Jens Arne Svartedal (2007), Ola Vigen Hattestad (2009), Petter Northug (2015), Maiken Caspersen Falla (2017 og 2019) og Johannes Høsflot Klæbo (2019).

I alt har Norge tatt 12 gull, 5 sølv og 9 bronse i sprintsammenheng i VM-historien - det betyr at Norge ikke bare har tatt 12 av 20 gull, men også 26 av 60 utdelte medaljer individuelt på sprint gjennom tidene. Det er en utrolig sterk statistikk, og mye tyder på at det kommer flere i år - og det er nok fremfor alt på herresiden vi har aller størst forhåpninger. Den utøveren som har flest VM-gull i sprint er selvfølgelig Marit Bjørgen, som altså har vunnet hele fire ganger, hvorav de tre siste var på rad. Den andre som har vunnet mer enn ett gull er Maiken Caspersen Falla, som har vunnet de to siste VM-titlene på øvelsen. På damesiden har Norge sågar vunnet de seneste fem VM-sprintene, noe som kanskje kan bli vanskelig å gjøre i år om vi ser på WC-resultatene. På herresiden har faktisk (mirakuløst nok) ingen klart å vinne øvelsen mer enn én gang i VM-sammenheng - skal Johannes Høsflot Klæbo bli den første?

Under siste VM i Seefeld i 2019, ble det altså en jubeldag for Norge, som tok begge gullene. På damesiden var det Maiken Caspersen Falla som utnyttet at de svenske favorittene ødela for seg selv i finalen og forsvarte dermed gullet fra 2017. Stina Nilsson grep sølvet, mens Mari Eide tok en gledelig bronsemedalje. På herresiden ble det forutsigelig nok gull til sprintkongen Johannes Høsflot Klæbo, som holdt unna for Federico Pellegrino på oppløpet og tok sitt første VM-gull (men han hadde som de fleste sikkert husker også vunnet OL-gull på øvelsen året før). Gleb Retivykh tok bronsen, mens den andre nordmannen i finalen, Emil Iversen, endte på femteplass.


Program:

Torsdag 25. februar:
09:00: Sprintprologer klassisk, kvinner og menn
11:30: Sprintfinaler klassisk, kvinner og menn

Opprinnelig skulle prologene startet 12:15 og finalene 15:15, men grunnet forholdene i Oberstdorf er disse nå altså fremskyndet noen timer.


Norges utvalgte:

Kvinner:
Maiken Caspersen Falla, Strandbygda IL (regjerende mester)
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL
Anna Svendsen, Tromsø SK
Lotta Udnes Weng, Nes Ski
Tiril Udnes Weng, Nes Ski

Menn:
Pål Golberg, Gol IL
Emil Iversen, IL Varden Meråker
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL (regjerende mester)
Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer Skiklub
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF

Regjerende mester Maiken Caspersen Falla er vår mest meritterte og rutinerte løper, og den rutinen kan være god å ha med seg når ikke sesongen helt har gått som hun vil. Hun har hatt mye sykdomstrøbbel denne sesongen og har til gode å vise seg fra sin aller råeste side så langt i 2020/21. På sin eneste WC-sprint i år røk hun ut i kvartfinalen i Falun. Hun fikk dog med seg NM-gullet på øvelsen, og er det noe vi vet med Maiken etter to VM-gull og ett OL-gull, er det at hun har det med å få ut sitt beste når det gjelder. Vi får håpe at den snaue måneden hun har gått uten renn har blitt brukt godt og at hun er i sitt beste slag på sesongens viktigste dag.

Ane Appelkvist Stenseth har faktisk vært i finale på begge de to klassiske sprintene som har vært i WC denne sesongen, og har en femteplass fra Ruka og en sjetteplass fra Falun å slå i bordet med. Stenseth er nok den norske sprinteren med høyest toppfart, særlig i klassisk, men hun har en tendens til å slukne i finalene, noe hun også har vist på de nasjonale sprintene (hvor hun ikke har vært på pallen de to seneste klassiske sprintene; ble dog to på Beitostølen helt i starten av sesongen). Men hun er en som kanskje kan ta medalje om hun har en veldig god dag hvor hun holder helt inn i sin mesterskapsdebut.

Tiril Udnes Weng fikk en solid opptur i Falun, der hun gikk til finale på den klassiske sprinten, hvor hun også ble to i prologen. Hun tok også bronse på NM-sprinten og har de siste rennene vist gradvis bedre form. Det ble ikke helt fullklaff på sesongens to første klassiske sprinter på Beitostølen og i Ruka, men etter jul har hun også en andreplass fra Lygna. I motsetning til Stenseth, skal Udnes Weng inneha god utholdenhet og ha brukbare kort på hånden dersom hun når en eventuell finale. Så får vi håpe hun tar seg dit.

Lotta Udnes Weng har egentlig hatt en ganske bra sesong, og hun viste seg særlig frem under sesongens aller første WC-renn, der hun kom seg til finalen og ble nummer fire på den klassiske sprinten i Ruka. Hun vant også denne øvelsen under den nasjonale åpningen på Beitostølen. Sprintformen har nok vært ørlite dårligere etter jul, og hun røk blant annet i kvartfinalen i det siste rennet i Falun. Men hun har vist at det absolutt er potensial til å nå langt om formen er på topp igjen her.

Anna Svendsen er også med på det norske laget, og skal gjøre sin mesterskapsdebut i en alder av 30 (fyller også 31 om én måned). Hennes sesong har vært noe opp og ned, hvor hun ikke har fått det til når hun har fått sjansen i WC, men hvor hun har vært på pallen på alle de nasjonale sprintene. Hun var overlegen i finalen da hun vant på Lygna, og det ble også NM-sølv samt en tredjeplass på Beitostølen. Hun var i finale i Trondheim så sent som forrige sesong, så hun har vist at hun kan også internasjonalt. Vi får tro at hun kan nærme seg potensialet sitt her, for da kan det bli et bra resultat.

På herresiden er det ingen tvil om at det nok en gang er Johannes Høsflot Klæbo som er favoritt på en sprint. Klæbo tapte riktig nok for Valnes i Ruka i begynnelsen av sesongen, men vant det siste WC-rennet på øvelsen i Falun, og har også vunnet alle de tre nasjonale sprintene i klassisk denne sesongen (Beitostølen, Lygna og NM). Sprintkongen drar som regel det lengste strået når han unngår uhell (som han generelt er meget flink til), han har både toppfarten og utholdenheten til å holde hele dagen, og det vil alt i alt være en overraskelse dersom den regjerende verdens- og olympiamesteren blir slått her også.

En som kanskje kan klare å utfordre på en topp, topp dag, er Erik Valnes, mannen som slo Klæbo i Ruka. I tillegg til seieren i Ruka har han tre andreplasser i nasjonale sprintrenn i klassisk, og var uheldig og falt på oppløpet i finalen i Falun, fra det som nok iallfall ville blitt en andreplass bak Klæbo. Valnes har vist frem en enorm toppfart denne sesongen, og er han i posisjon på oppløpet, kan han slå hvem som helst. Han har også gjort det bra på enkelte distanserenn denne sesongen, som da han tok NM-gull på 10 klassisk, så utholdenheten er også blitt meget god. Absolutt en utfordrer. Valnes mesterskapsdebuterer for øvrig på øverste nivå.

Emil Iversen har hatt en svært god sesong i de få internasjonale rennene han har gått, og var på pallen på sprinten i Ruka, der det jo ble trippel norsk i starten av sesongen. Han tok også bronse i NM og var i semifinale i Falun. Også på distanse har det gått bra for trønderen denne sesongen, som for eksempel vant duathlon i Lahti for en måned siden, så utholdenheten er det ingenting i veien med. Ankepunktet mot Iversen her er nok de tunge forholdene som for tiden er i Oberstdorf, som tradisjonelt ikke har passet ham altfor godt. Men kan være en medaljeutfordrer.

Håvard Solås Taugbøl var tidligere en skøytespesialist, men de par siste sesongene har han tatt gigasteg i klassisk, og nå er han en pallutfordrer også i denne stilarten. Det viste han ikke minst da han kom på pallen i Falun, og han var også i finale i Ruka og i NM og på pallen under sesongåpningen på Beitostølen. Taugbøl er en sprinter man alltid kan stole på; det er veldig sjelden at han ikke går minst til semifinale - det har faktisk ikke skjedd siden mars 2019 at han ikke greide det på en sprint av noe slag. Kanskje kan også tyngre forhold favorisere en type som Taugbøl, som ikke er blant de mest storvokste. Taugbøl er i likhet med Valnes, Stenseth og Svendsen mesterskapsdebutant.

Pål Golberg har hatt en veldig god distansesesong, men sprintsesongen har faktisk ikke vært all verden. Han ble slått ut i semifinalen i Ruka, og i Falun ble det exit allerede i kvartfinalen. Det ble heller ingen suksess i NM (slått ut i semi). Han kom dog til finale på Lygna, og det har vel kanskje vært det som ble redningen til Golberg her. Men vi vet toppnivået hans; i fjor vant han sprinten i Falun (da Klæbo ikke var med), og han hadde også tre andreplasser bak Klæbo i fjorårssesongen. Finner han tilbake til den formen, kan han absolutt være en å regne med i medaljestriden.


Utlendinger:

På damesiden tyder alt på at det ligger an til å bli mye svensk. Den store favoritten er selvsagt Linn Svahn, som har vunnet samtlige klassiske sprinter i WC denne sesongen, og som også vant en i fjorårssesongen. Svahn har denne sesongen utviklet utholdenheten samtidig som hun har klart å beholde hurtigheten sin, og det er veldig ofte en god oppskrift når det gjelder sprint. Blir nok veldig vanskelig å slå om hun unngår uhell (som vi husker hun ikke greide på sin siste sprint i Ulricehamn, som gikk i skøyting). Men skulle Svahn av en eller annen grunn ikke lykkes, har svenskene flere kort å spille på. Blant dem er såvisst Maja Dahlqvist, som ble to både i Ruka og Val di Fiemme, og som falt i prologen i Falun. Hun vant også den siste sprinten i Ulricehamn der Svahn falt (faktisk hennes første WC-seier), så formen er god. Unngår hun også uhell her, er det stor sannsynlighet for at hun tar medalje med den formen hun har vist. Jonna Sundling har vært på pallen ved to anledninger på klassisk sprint denne sesongen, i Ruka og Falun (begge ganger var hun tre). Formen var riktig nok noe dårligere i Tour de Ski, men ellers har hun vært såpass stabil at man må regne med henne i en medaljekamp også her. Også svenskenes siste løper, Johanna Hagström, er absolutt en å se opp for. Hagström har riktig nok ikke vært på pallen i klassisk ennå, men var på pallen på siste sprint i Ulricehamn, og ble fire i Falun, der hun gjorde en formidabel prolog. Hun tok også sølv i SM. Hun er ung og lovende, og potensialet hennes er meget høyt. Det vil ikke overraske om hun skulle gå frem og ta medalje her.

Men svenskene er ikke de eneste med medaljeambisjoner. Slovenske Anamarija Lampic leder sprintcupen, og selv om de fleste av de beste resultatene hennes er kommet i skøyting, ble hun to på den siste klassiske sprinten i Falun. Hun røk i semifinale både i Ruka og Val di Fiemme, men formen virker å være bra, og hun er absolutt en utfordrer til medalje om hun har en god dag her. En annen interessant løper her er Natalia Nepryaeva, som riktig nok ikke har vært på sitt beste denne sesongen, men som vant en klassisk sprint forrige sesong (prøve-VM i Oberstdorf, så hun har gode minner fra løypene) og var på pallen ytterligere en gang. Russeren har slitt med skade i det siste, men er meldt klar for mesterskapet, og før skaden virket formen stigende. Så hun er en spennende start. Ellers kan jo også Nadine Fähndrich nevnes, selv om hun ville vært en langt større medaljefavoritt i skøyting. Men hun er to i sprintcupen og har gjort mye bra i år, og var for eksempel på pallen i Trondheim i fjor, og der var det jo klassisk. Denne sesongen har hun to semifinaler fra Ruka og Val di Fiemme i klassisk, men har også røket i en prolog. Så får vi se om hun får en fulltreff når det er VM.

Det er også et par amerikanere som bør følges med på. Jessie Diggins regnes jo for å være best i skøyting, men hun har faktisk en del gode resultater også i denne stilarten. I fjorårets sesong var hun på pallen to ganger, og blant dem var én nettopp under prøve-VM i Oberstdorf. I år har hun vært to ganger i semifinale i klassisk, men var på pallen i Ulricehamn og har vist strålende form i det siste. Så hun er interessant. Det er også Sadie Maubet Bjornsen, som stod over første del av sesongen for å kunne ha mer energi mot slutten av sesongen, og da får man jo anta at VM har vært en stor del av grunnen til det. Hun har ikke overbevist i "comebacket" sitt, men potensialet i klassisk er stort, og hun var på pallen så sent som i Ruka forrige sesong. Kanskje hun trengte noen løp på å komme igang, og om det er tilfellet, kan hun blande seg inn her.

Tatiana Sorina har hatt en finfin sesong, og har vært i finale på en klassisk sprint, noe som skjedde i Val di Fiemme under Tour de Ski. Før hun fikk barn var faktisk klassisk sprint hennes beste øvelse, så med nivåhevingen hun har hatt er hun en interessant løper her. Imidlertid har hun slitt med skade i det siste og har vel bare så vidt blitt kvitt den, så formen er usikker. Yulia Stupak har etter å ha fått barn vært best på distanse, og sprintresultatene har mildt sagt vært opp og ned. Men hun har en semifinaleplass fra Val di Fiemme fra årets sesong, og hun har vært god på denne øvelsen en gang i tiden, så potensialet er der om hun har klart å toppe formen til mesterskapet. Krista Pärmäkoski var faktisk i finale i Val di Fiemme, men har ellers ikke hatt samme sprintform hun hadde for noen år tilbake. Stod for eksempel over sprinten i Falun. Men om hun stiller og har en god dag (og kanskje litt flaks med heatene), er hun en som kan gå et stykke.

Andre som kan gjøre det sterkt på en god dag inkluderer Sophie Caldwell Hamilton, Julia Kern, Lucia Scardoni, Eva Urevc, Katharina Hennig, Johanna Matintalo, Laurien van der Graaff og Hristina Matsokina.

På herresiden er det ikke lett å finne utøvere som kan utfordre de norske, men som på alle andre øvelser i dette VM må nok Alexander Bolshunov nevnes. Russeren er en sterk klassisk sprinter og var på pallen så sent som i Val di Fiemme under Tour de Ski, samt ved et par anledninger forrige sesong. Han innehar ikke riktig hurtigheten til de sterkeste norske gutta, men hans glimrende utholdenhet gjør jo at han likevel blir å regne med. Ellers skal vi nok se opp for en svenske også i herreklassen, etter at Oskar Svensson har overbevist stort de siste ukene. Svensson var et ganske stort talent som ung, men har brukt tid på å komme opp i den absolutte verdenseliten, selv om potensialet alltid har vært der. Denne sesongen har han imidlertid kommet for fullt, og han vant den klassiske sprinten i Tour de Ski, samt at han ble to i Falun. I tillegg viste han glimrende form da han vant skøytesprinten i Ulricehamn, noe som også helt sikkert gir ytterligere selvtillit inn mot mesterskapet. En stor medaljekandidat.

Russerne har også en meget sterk sprinter i Gleb Retivykh, en mann man alltid må regne med der oppe. Han ble to bak Svensson i Val di Fiemme, og var førstemann som ikke gikk til finale både i Ruka og Falun. Kanskje er potensialet hans enda litt større i skøyting, men han er fremdeles en å se opp for i medaljekampen. Det samme gjelder landsmann Sergey Ustiugov, som dessverre har hatt en ganske brokete oppladning både til sesongen og til VM. Før sesongen ble han som kjent smittet av viruset, noe som i seg selv tok lang nok tid å komme seg fra, men før mesterskapet har han også pådratt seg en skade under et testrenn som gjør at formen er meget usikker foran VM. Ustiugov har imidlertid vist fine takter på sprintene i Sverige og dersom han er i godt nok slag, skal han absolutt ikke glemmes.

Italienske Federico Pellegrino har sin aller sterkeste disiplin på en skøytesprint, men er også sterk i klassisk, noe han blant annet beviste med finaleplass i Val di Fiemme under Tour de Ski, og han var også i semifinale i Falun. Blant de ypperste favorittene kan han nok ikke sies å være i denne stilarten, men på en meget god dag kan han kanskje utfordre om medalje. Lucas Chanavat er en annen mann med sin klare styrke i skøyting, men han var i finale i Falun og viste da stigende form. Sesongen ellers har vært litt middels til ham å være, men han skal definitivt tas med i en finalediskusjon.

Jovian Hediger har vært i finale denne sesongen, noe som skjedde i sesongåpningen i Ruka. Han er dog ingen stabil løper og det er alltid vanskelig å spå hva man får av sveitseren. Men om formen er der kan han muligens gjøre seg gjeldende høyt oppe. En som også har vært i finale denne sesongen er faktisk franske Valentin Chauvin, som oppnådde den bedriften i Val di Fiemme under Tour de Ski. Han har også vært greit med på et par skøytesprinter denne sesongen og er en å holde et lite øye med. Russernes fjerde løper blir muligens Alexander Terentev, en meget lovende ung sprinter som har vært i semifinale på begge de to klassiske sprintene han har gått i WC denne sesongen. Han vant også gull i U23-VM på en overbevisende måte. Trolig er han ikke god nok for medalje på øverste nivå riktig ennå, men en spennende start likevel. Se også litt opp for Richard Jouve, som i likhet med flere andre som er nevnt er best i skøyting, men som også i enkelttilfeller har vist gode resultater i klassisk (for eksempel tredjeplass i Ruka i fjorårssesongen).

Andre løpere med gode muligheter for bra resultat er Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Lauri Vuorinen, Markus Vuorela, Johan Häggström, Marcus Grate, Anton Persson, Janosch Brugger og Francesco de Fabiani.


Slik gikk det i VM 2019 (fristil):

Kvinner:
1. Maiken Caspersen Falla (NOR)
2. Stina Nilsson (SWE)
3. Mari Eide (NOR)
4. Jonna Sundling (SWE)
5. Victoria Carl (GER)
6. Maja Dahlqvist (SWE)

Menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
2. Federico Pellegrino (ITA)
3. Gleb Retivykh (RUS)
4. Richard Jouve (FRA)
5. Emil Iversen (NOR)
6. Lucas Chanavat (FRA)


Slik gikk det i OL 2018 (siste mesterskapssprint i klassisk):

Kvinner:
1. Stina Nilsson (SWE)
2. Maiken Caspersen Falla (NOR)
3. Yulia Belorukova (RUS)
4. Natalia Nepryaeva (RUS)
5. Hanna Falk (SWE)
6. Jessie Diggins (USA)

Menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
2. Federico Pellegrino (ITA)
3. Alexander Bolshunov (RUS)
4. Pål Golberg (NOR)
5. Oskar Svensson (SWE)
6. Ristomatti Hakola (FIN)


Resultater på sprint klassisk de siste to sesongene:

Kvinner:

Ruka 2019: 1. Maiken Caspersen Falla, 2. Jonna Sundling, 3. Sadie Maubet Bjornsen
Val di Fiemme 2020: 1. Anamarija Lampic, 2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, 3. Jessie Diggins
Oberstdorf 2020: 1. Natalia Nepryaeva, 2. Anamarija Lampic, 3. Jessie Diggins
Falun 2020: 1. Linn Svahn, 2. Natalia Nepryaeva, 3. Jonna Sundling
Trondheim 2020: 1. Maiken Caspersen Falla, 2. Jonna Sundling, 3. Nadine Fähndrich
Ruka 2020: 1. Linn Svahn, 2. Maja Dahlqvist, 3. Jonna Sundling
Val di Fiemme 2021: 1. Linn Svahn, 2. Maja Dahlqvist, 3. Emma Ribom
Falun 2021: 1. Linn Svahn, 2. Anamarija Lampic, 3. Jonna Sundling

Menn:

Ruka 2019: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Pål Golberg, 3. Richard Jouve
Val di Fiemme 2020: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Sergey Ustiugov, 3. Alexander Bolshunov
Oberstdorf 2020: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Pål Golberg, 3. Erik Valnes
Falun 2020: 1. Pål Golberg, 2. Erik Valnes, 3. Alexander Bolshunov
Trondheim 2020: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Pål Golberg, 3. Erik Valnes
Ruka 2020: 1. Erik Valnes, 2. Johannes Høsflot Klæbo, 3. Emil Iversen
Val di Fiemme 2021: 1. Oskar Svensson, 2. Gleb Retivykh, 3. Alexander Bolshunov
Falun 2021: 1. Johannes Høsflot Klæbo, 2. Oskar Svensson, 3. Håvard Solås Taugbøl


NRKs sendeskjema:

Alt sendes på NRK 1.

Torsdag 25. februar:
08:50-09:00: VM-studio
09:00-10:40: Klassisk sprint, prolog
10:55-11:30: VM-studio
11:30-13:15: Klassisk sprint, finaler
13:15-14:30: VM-studio
20:20-20:35: VM-kveld


Startlister:
Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Løypeprofiler:
Kan finnes her (side 34/35).

Værmelding (fra yr.no):
Kl 9-11: +5/+12 grader, klarvær (dog meldt ned til -1 på natten)
Kl 11-13: +16/+17 grader, klarvær


God VM-fornøyelse!

tartaglia2

Innlegg: 3303
tartaglia2
23.02.21 18:52
janesaj: Markus Vuorela

Er ikke på det finske sprintlaget. De stiller med Hakola, Mäki, Vuorinen og Mikkonen på herresiden og Joensuu, Lylynperä og Nissinen på damesiden. Pärmakoski får den siste plassen om hun ønsker å gå.

YLE Svenska har laget en grei oversikt på hvilke løpere som er aktuelle til de ulike distansene her.

janesaj

Innlegg: 40833
janesaj
23.02.21 22:50
tartaglia2: Er ikke på det finske sprintlaget.

Kunne vel ikke treffe på alt :-)

toja12

Innlegg: 3151
toja12
23.02.21 23:05
janesaj: Kunne vel ikke treffe på alt :-)

Du får fortsatt en svært høy score fra meg! Trenger ikke andre infokilder enn dine trådstarter....

RBK1984

Innlegg: 614
RBK1984
24.02.21 09:08

Tror det er stor sjanse for at Linn faller minst en gang i denne løypa.

Veldig aggressiv i løypa og tunge, rare forhold.

Tror fort Maiken kan ta dette!

tartaglia2

Innlegg: 3303
tartaglia2
24.02.21 09:52
janesaj: Kunne vel ikke treffe på alt :-)

Du gjør en veldig god jobb med trådstartene og det er veldig vanskelig å gjette lagoppstillinger for en del land. Man vet sjeldent hvordan russerne stiller opp og i dette mesterskapet er det mange åpne plasser i det finske laget.

isirubben

Innlegg: 24
isirubben
24.02.21 10:14

Damsprinten är ju enormt uppskriven i Sverige, ses väl som det enda loppet med klar guldchans. Förväntningarna är enorma så pressen bli stor på Svahn, Dahlqvist, Sundling och Hagström att prestera. Kommer ses som ett stort misslyckande om det inte blir guld och nästan mer så om det inte är minst tre svenskor i finalen. Det är ju första gången den unga Svahn bär favoritskapet på ett mästerskap vilket verkar synas i intervjuerna hon ger. 

nissen26

Innlegg: 3833
nissen26
24.02.21 10:32
RBK1984: Tror det er stor sjanse for at Linn faller minst en gang i denne løypa. Veldig aggressiv i løypa og tunge, rare forhold. Tror fort Maiken kan ta dette!

skulle ikke forundre meg...her kan det fort bli knall og fall

Iseran2770

Innlegg: 15079
Iseran2770
24.02.21 10:52
RBK1984: Tror det er stor sjanse for at Linn faller minst en gang i denne løypa. Veldig aggressiv i løypa og tunge, rare forhold. Tror fort Maiken kan ta dette!

Noen kommer til å gå på trynet eller brekke en stav på et ugunstig tidspunkt.

Problemet for Falla anno 2021 er at både Svahn, Dahlqvist, Sundling og Hagtröm er bedre. 

(Innlegget ble redigert 24.02.21 10:53)

tartaglia2

Innlegg: 3303
tartaglia2
24.02.21 13:56

Amerikanerne har tatt ut sine sprintlag, og det er noen overraskelser der. Verken Simi Hamilton eller Sadie Bjornsen er tatt ut. Lagene er Brennan, Caldwell, Diggins og Kern og Bolger, Hanneman, Schoonmaker og Wonders.

Skiathlonlaget er også tatt ut (samme lenke som ovenfor) og der går Brennan, Diggins, Ogden og Laukli damerennet og Norris, Ogden, Patterson og Wonders herrerennet.

HLund

Innlegg: 21693
HLund
24.02.21 13:59
tartaglia2: Brennan, Diggins, Ogden og Laukl

Er vel i utgangspunktet ikke noe godt tegn for stafetten det laget der ... For USAs del altså.

eriks92

Innlegg: 79
eriks92
24.02.21 14:06

Jeg synes dette virker som veldig spesielle prioriteringer, spesielt med tanke på Bjornsen - med mindre hun er blitt syk, selvsagt. Hamilton satt ut av laget til en klassisk sprint er mer forståelig.

tartaglia2

Innlegg: 3303
tartaglia2
24.02.21 15:09
eriks92: Jeg synes dette virker som veldig spesielle prioriteringer, spesielt med tanke på Bjornsen - med mindre hun er blitt syk, selvsagt. Hamilton satt ut av laget til en klassisk sprint er mer forståelig.

Med tanke på amerikanernes uttakssystem kan forklaringen rett og slett være at de 4 uttatte har de beste WC-resultatene på distansen denne sesongen. Bjornsen har ikke gått en eneste WC-sprint og derfor får hun ikke gå.

Det rareste med disse uttakene er at Gus Schumacher ikke er tatt ut til skiathlonen. Han ble nummer 18 på distansen i Lahti og de har vel ingen med bedre resultater enn han. At han ikke er med kan nesten bare forklares med sykdom. Får håpe han ikke ble utsatt for noe i Vuokatti, amerikanerne hadde covid-tilfeller i troppen under det mesterskapet.

HLund

Innlegg: 21693
HLund
24.02.21 16:00

Sukk. Er så åpenbart at Linn Svahn prøver å kopiere Petter Northug. Sånne ting blir alltid like kleint.

karstein99

Innlegg: 59
karstein99
24.02.21 20:31

Shocking news: Ser amerikanerne har utelatt sin beste klassiske sprinter, Sadie M-Bjornsen, fra klassisk-sprinten i morgen. De må vel da ha hatt "amerikansk uttak" basert på WC-resultater. Det hadde Bjornsen planer om å få i Nove Mesto, men ble da brutalt rammet av coronaavlysningen der - og får altså ikke stille til start. Kjipt for Bjornsen - og kanskje også for amerikansk medalje. Det er ingen andre amerikanere som har vært nær pallen i klassisk sprint i år. Dette ville vært Bjornsens beste øvelse, hun har vist hun var i form i andre øvelser, og har vunnet alle klassisk-sprinter hun har gått i år. Så der forsvant en av favorittene allerede før prologen.

Dr_Who

Innlegg: 2818
Dr_Who
24.02.21 20:36

Jeg har tro på at Anna Svendsen gjør det bra i morgen. I sin beste form er hun en klar medaljekandidat.

Xavi7

Innlegg: 11820
Xavi7
24.02.21 20:56

Hadde vært moro om Ustiogov gikk bort og tok gullet på sprinten!

startelver

Innlegg: 71146
startelver
24.02.21 21:41
HLund: Er så åpenbart at Linn Svahn prøver å kopiere Petter Northug.

Hennes store idol ja. 

Er derfor hun alltid spruter ut galle i media.  Spørs om ikke folk går lei av det etterhvert. 

startelver

Innlegg: 71146
startelver
24.02.21 21:43

Kan fort bli tredobbelt svensk også, så gode er de. Men løypene kan ødelegge moroa for Sverige. 


kenrojo

Innlegg: 12157
kenrojo
24.02.21 22:08

Løypene blir nok fine de når de salter i dag. Blir nok større utfordringer senere i mesterskapet.

arkles

Innlegg: 9082
arkles
24.02.21 22:25

Va har du i fickan svan ?? (Passet vel bedre for gunde den)

pudderalarm

Innlegg: 2309
pudderalarm
25.02.21 08:21

Spår at Linn Svahn tryner fra gullet.

JohnTiger67

Innlegg: 3213
JohnTiger67
25.02.21 08:57

Nå har jeg sett på Vinterstudion på SVT i snart 30 min. Det er altså så mye bedre enn det NRK klarer å få til. Divisjonsforskjell. Ikke noe tull og tøys, informativt, fornuftige reportasjer med fokus på idretten, gode analyser.

toja12

Innlegg: 3151
toja12
25.02.21 09:04

Uff, enn om de kunne ha fulgt en av løperne gjeennom hele løypa slik at vi hadde blitt kjent med den. F eks Svan 

toja12

Innlegg: 3151
toja12
25.02.21 09:08

Sorina og Nepa tilbake i form

laffano

Innlegg: 22950
laffano
25.02.21 09:09

Svenskan lede!

laffano

Innlegg: 22950
laffano
25.02.21 09:11

Hard løype altså?

sodajr

Innlegg: 21119
sodajr
25.02.21 09:11
laffano: Svenskan lede!

Falla nr 2

toja12

Innlegg: 3151
toja12
25.02.21 09:12

Lylynpera blir mitt nye favorittnavn

Exes

Innlegg: 361
Exes
25.02.21 09:14
Dr_Who: Jeg har tro på at Anna Svendsen gjør det bra i morgen. I sin beste form er hun en klar medaljekandidat.

Er nok dessverre alt for langt oppløp, for dårlig til å stake. Gjelder for øvrig alle de norske, med unntak av Stenseth. Men hun har vel aldri holdt helt inn i en finale.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg