Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

VM på ski 2021: 10 km, kvinner

NYTT TEMA
janesaj

Innlegg: 41318
janesaj
01.03.21 14:02

Etter en liten hviledag fortsetter VM-toget å tøffe videre, og VMs to eneste intervallstarter skal de to neste dagene gå av stabelen. Først ut er 10 km fristil for kvinner. Siden det som sagt er den eneste intervallstarten, er dette en av de aller gjeveste distanse å vinne i mesterskapet, og det skal absolutt være norske gull- og medaljemuligheter, når vi ser på hvordan sesongen har utartet seg.

10 km for kvinner var på programmet for første gang tilbake i 1954, da mesterskapet gikk i Falun. Da var det sovjetiske Ljubov Kozyreva som stakk av med gullet foran to finner, Siiri Rantanen og Mirja Hietamies. Det skulle starte en lang periode hvor Sovjet dominerte distansen fullstendig, som strakk seg over 24 år og sju VM (VM gikk hvert fjerde år i begynnelsen, midt imellom de olympiske lekene, frem til 1982, hvor det ble hyppigere mesterskap).

Dominansen ble brutt først i 1982, da Berit Aunli tok tidenes første norske gull på distansen på hjemmebane i Oslo, foran Hilkka Riihivuori fra Finland og tsjekkiske Kvetoslava Jeriova. Det ble også norsk gull på distansen de to neste mesterskapene, ved Anette Bøe (1985) og Anne Jahren (1987). Deretter skulle det gå 14 år før neste norske gull (det hører med til historien at 10 km ikke ble gått i VM fra 1993 til 1999, men da var jo Norge uansett inne i en litt dårligere periode i kvinnelangrenn), da Bente Skari vant 10 km klassisk i Lahti foran russerne Olga Danilova og Larissa Lazutina. Skari forsvarte seieren to år senere i Val di Fiemme, da foran Kristina Smigun fra Estland og Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Deretter tok det ytterligere åtte år før det neste norske gullet på 10 km, da Marit Bjørgen på hjemmebane tok en knepen seier foran erkerival Justyna Kowalczyk, mens Aino-Kaisa Saarinen ble nummer tre. To år senere ble det dobbelt norsk ved Therese Johaug og Bjørgen. I 2015 tok Charlotte Kalla et nokså populært hjemmegull i Falun, før det de to siste mesterskapene igjen har fortsatt med norsk dominans. I 2017 ble det gull til Bjørgen foran Kalla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

For to år siden, da øvelsen gikk i klassisk, ble det favorittseier til Therese Johaug, men hun måtte slite litt mer enn det som var forventet. En svensk junior ved navn Frida Karlsson presset henne hele veien inn, og det var ikke før helt på slutten at Johaug klarte å gå fra med mesteparten av de 12 sekundene hun vant med. Det handlet stort sett om de to; Ingvild Flugstad Østberg tok bronse, over halvminuttet bak, etter en jevn duell mot finske Krista Pärmäkoski. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng hadde en noe dårligere dag og ble hhv. 10 og 19.


Program:

Tirsdag 2. mars:
13:15: 10 km fristil, kvinner


Norges utvalgte:

Helene Marie Fossesholm, Eiker SK
Ragnhild Haga, Åsen IL
Therese Johaug, Nansen IL (regjerende mester)
Heidi Weng, Bul IL
Tiril Udnes Weng, Nes Ski

Therese Johaug er som vanlig storfavoritt når hun stiller til start i et distanserenn, og kanskje særlig når det er intervallstart. Johaug tapte riktig nok den siste intervallstarten før VM (ble knepen toer bak Diggins i Falun), men før Falun-helgen vant hun de tre WC-rennene hun stilte opp i på distanse, samt at hun var suveren på hjemmebane i rennene hun gikk der. Hun viste også solid form på duathlon og vant komfortabelt, selv om den avgjørende luka kom ved skibytte(!), som hun gjorde raskere enn hovedkonkurrent Andersson (men det er selvfølgelig meget mulig hun hadde vunnet uansett). Må altså finne seg i favorittstempelet også her.

Helene Marie Fossesholm har stabilisert seg på et svært høyt nivå denne sesongen, og er stort sett å finne i topp seks-sjiktet i verden, ikke minst i skøyting. Fossesholm ble seks på denne distansen i Lahti, men var om mulig enda sterkere dagen før, da hun gikk forrykende på skøytedelen i duathlon, der hun ble to bak Johaug. Hun slet litt i klassiskdelen av duathlon i helgen, men gikk seg kraftig opp på skøytedelen, etter at hun gikk meget bra særlig i avslutningen av løpet og til slutt ble nummer seks. Fossesholm har hatt for vane å åpne forsiktig og avslutte sterkt, men det er mulig hun må ta en liten sjanse for å kunne ha mulighet på medalje her. Men muligheten skal vi absolutt holde åpen.

Heidi Weng har også stort sett hatt en god sesong, med pallplass på duathlon i Lahti og som regel nummer to bak Johaug i nasjonale renn. Men på duathlon på lørdag ble det en litt dårligere dag, og hun endte på en for henne noe skuffende niendeplass. Så spørs det om det var skiene som ikke var optimale eller om formen ikke er der den skal være. Ikke godt å si. Hun ble uansett fem på denne distansen i Falun, så det er ikke altfor lenge siden hun iallfall var i brukbar form. Hun må likevel gire opp et hakk eller to for å kunne kjempe om medalje her i dette selskapet. Potensialet finnes der, men formen er usikker.

En litt spennende start her er Ragnhild Haga. Hun har jo etter OL-gullet i 2018 hatt noen i mer eller mindre grad tunge sesonger, men de siste ukene har det virket som hun mer og mer har gått seg opp mot nivået hun hadde for tre år siden. Hun har vært rundt pallen i skøyterennene som har vært gått nasjonalt, og i NM tok hun sølv bak Fossesholm. Men det var 10 fri i Falun som virkelig ga grunn til litt optimisme inn mot dette mesterskapet, da hun ble nummer fire, riktig nok et stykke bak pallen, men hun slo mange gode løpere (for eksempel Fossesholm og Weng). Det blir veldig interessant å se hva hun kan komme med her.

Siste kvinne på laget er Tiril Udnes Weng, som har hatt en god sesong (om enn noe variabelt). I starten av sesongen så det ut til at det var klassisken som fungerte best, men hun viste både på duathlon i Lahti og ikke minst på 10 fri i Falun (der hun ble sju) at skøytingen begynner å sitte, den også. VM åpnet bra med en finaleplass på sprinten, og det var ikke hennes feil at det ikke ble medalje på lagsprinten. Hun er nok den eneste på det norske laget som trolig ikke kan håpe på medalje selv i sine villeste drømmer (hun har tross alt ikke vært i nærheten ennå), men topp ti bør kunne være mulig om hun har en god dag.


Utlendinger:

Svenskene viste veldig bra form på duathlon, og de blir nok sterke her også. Ebba Andersson har vært sterk i de rennene hun har gått stort sett hele sesongen (bortsett fra et par etapper i Tour de Ski), ble tre sammenlagt i Tour de Ski og har ytterligere seks pallplasser i WC (tok også sin første WC-seier opp Alpe Cermis). Viste også bra form på duathlon, der hun hang med Johaug frem til skibytte, men tapte flere sekunder på selve skibyttet og mistet kanskje litt motet der. Stor medaljekandidat. Det samme må Frida Karlsson sies å være. Karlsson har egentlig vært sterk når hun ikke har vært hemmet av skade denne sesongen, noe Ruka-helgen (fjerdeplass sammenlagt) og første del av Tour de Ski beviste. Hun slet naturlig nok litt etter å ha pådratt seg skaden og formen inn mot mesterskapet var uviss, men hun viste på duathlon at det var det absolutt ingen grunn til. Selv etter fall greide hun å gå seg inn til sølv, og hun viste storform i begge stilarter. Spennende start her.

Så kommer vi selvsagt ikke utenom Jessie Diggins, kvinnen som slo Johaug på intervallstarten i Falun. Diggins har hatt en spinnvill sesong, med seier i Tour de Ski sammenlagt, og hun leder også WC sammenlagt helt suverent. Hun har også vist bra form etter Tour de Ski, selv om duathlonen tidligere i mesterskapet ble en enorm skuffelse for amerikaneren. Vi får tro at det var dårlige ski og ikke dårlig form som ødela, for vi trenger noen til å utfordre Norge og Sverige her. Diggins' landskvinne Rosie Brennan er også interessant her, om hun kan finne igjen formen. Hun stod over duathlon for å konsentrere seg om lagsprint, som gikk litt så som så for USAs del (men de var ikke mer enn et par sekunder bak medalje). Kan Brennan finne tilbake til formen hun hadde innledningsvis i sesongen (overlegen seier på 10 fri i Davos, f.eks.) og i starten av Tour de Ski, kan hun kjempe helt der oppe.

Charlotte Kalla fullførte en finfin svensk innsats på duathlon, der hun tok en for henne svært oppløftende femteplass, som er hennes beste resultat denne sesongen. Hun ble også sju i Lahti på duathlonen der. Hun skuffet på 10 fri i Falun, men formen ser ut til å være bedre nå, og da blir hun interessant også på denne distansen. Teresa Stadlober fikk seg også en kjempeopptur på duathlon, der hun nok gjorde sesongens relativt beste løp (hun hadde samme plassering på en etappe i Tour de Ski, men der var jo ikke de norske med). Stadlober er enormt ustabil, men har sine dager hvor hun plutselig bare er der hun skal være, og en av dem var på lørdag. Så spørs det om hun kan gjøre noe lignende også på 10 fri (men hun er nok noe bedre i klassisk).

Natalia Nepryaeva har hatt en variabel sesong, og starten hennes på dette mesterskapet (kvartfinaleexit på sprinten og fiasko på duathlon) kunne mildt sagt vært bedre. Var dog sammen med Stupak ganske nær medalje på lagsprinten. Nepryaeva er best i klassisk, det er ingen tvil om det, men hun har enkeltløp også i skøyting hvor hun hevder seg, så man vet jo aldri. Apropos Yulia Stupak, har jo hun tatt kjempesteg i skøyting denne sesongen, hvor hun har en pallplass på denne distansen fra Davos. Duathlonen hennes var ikke helt topp, og hun røk også i kvarten på sprinten, så formen er det et lite spørsmålstegn rundt. Men hun kan fort greie en fremskutt plassering om hun har en bedre dag her. Tatiana Sorina er også en interessant russer. I likhet med Nepryaeva er nok også hun et knepp bedre i klassisk på sitt beste, men hun har gode resultater også i skøyting (ble to i Ruka der den avsluttende jaktstarten var i skøyting, og ble topp seks både i Davos og Toblach). Er nok en solid kandidat for topp ti her, iallfall.

Krista Pärmäkoski har i grunn vært ganske blek denne sesongen, hvor den vanligvis så stabilt gode finnen har vært langt utenfor sitt beste, et lite oppsving i Tour de Ski til tross (femteplass sammenlagt). Duathlonen her var heller ikke den beste Pärmäkoski har prestert og hun var utenfor topp ti, og lagsprinten ble også så som så. Men med litt bedring på dagsformen kan hun likevel blande seg ganske høyt oppe. Ellers kan vi jo også nevne at Linn Svahn er den fjerde svenske løperen som stiller her. Kanskje et noe merkelig uttak, da Svahn har vært langt bedre i klassisk enn i skøyting på distanse, og dette er dessuten trolig en litt for tøff løype i intervallstart for henne. Formen hennes er heller ikke på topp om en skal bruke sprinten tidligere i mesterskapet som referanse. Men svenskene vil nok gjerne teste distanseformen hennes før stafetten, og sånn sett gir det jo på sett og vis mening. Det vil vel likevel være overraskende om hun greier topp ti her.

Andre løpere som kan gjøre det bra er Katerina Razymova, Delphine Claudel, Sadie Maubet Bjornsen, Hailey Swirbul, Victoria Carl, Katharina Hennig, Yana Kirpichenko og Patricija Eiduka.


Slik gikk det i VM 2019 (klassisk):

Kvinner:
1. Therese Johaug (NOR)
2. Frida Karlsson (SWE) +12.2
3. Ingvild Flugstad Østberg (NOR) +35.6
4. Krista Pärmäkoski (FIN) +37.0
5. Nadine Fähndrich (SUI) +1:03.9
6. Anastasia Sedova (RUS) +1:04.9


Slik gikk det i OL 2018 (siste gang fristil i mesterskap):

1. Ragnhild Haga (NOR)
2. Charlotte Kalla (SWE) +20.3
3. Marit Bjørgen (NOR) +31.9
3. Krista Pärmäkoski (FIN) +31.9
5. Jessie Diggins (USA) +35.2
6. Nathalie von Siebenthal (SUI) +49.8


Resultater på 10 km fristil intervallstart de siste to sesongene:

Davos 2019: 1. Therese Johaug, 2. Heidi Weng, 3. Jessie Diggins
Toblach 2019: 1. Therese Johaug, 2. Ingvild Flugstad Østberg, 3. Ebba Andersson
Nove Mesto 2020: 1. Therese Johaug, 2. Natalia Nepryaeva, 3. Heidi Weng
Östersund 2020: 1. Therese Johaug, 2. Heidi Weng, 3. Ingvild Flugstad Østberg
Davos 2020: 1. Rosie Brennan, 2. Yulia Stupak, 3. Hailey Swirbul
Toblach 2021: 1. Jessie Diggins, 2. Rosie Brennan, 3. Ebba Andersson
Falun 2021: 1. Jessie Diggins, 2. Therese Johaug, 3. Ebba Andersson


NRKs sendeskjema:

Alt sendes på NRK 1.

Tirsdag 2. mars:
12:45-13:10: VM-studio
13:10-14:30: 10 km fri teknikk, kvinner
14:30-15:10: VM-studio
20:00-20:35: VM-kveld


Startlister:
Kan etterhvert finnes her.

Arrangørens hjemmeside:
Kan finnes her.

Løypeprofil:
Kan finnes her (side 43).

Værmelding (fra yr.no):
Kl 13-14: +13 grader, klarvær (meldt minusgrader på natten)


God VM-fornøyelse!

nissen26

Innlegg: 3939
nissen26
01.03.21 14:06
janesaj: Helene Marie Fossesholm

har jeg litt trua på!!  :-)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27905
oddvar_kjempebra
01.03.21 14:07

Jeg blir overrasket hvis Diggins har klart å holde på den ekstremt gode formen hun har hatt.

Jeg tipper

1. Johaug
2. Karlsson
3. Andersson
4. Fossesholm

tartaglia2

Innlegg: 4019
tartaglia2
01.03.21 14:22

Spennende løypeprofil. Ser ut til å være få rene hvilepartier. Den første skikkelige nedoverbakken kommer først etter 4 km.

Korgutt

Innlegg: 19859
Korgutt
01.03.21 14:29

2 runder á 5,4 km altså. Noen som vet hvor det blir offisielle mellomtider?

SatansSvenske

Innlegg: 132
SatansSvenske
01.03.21 14:41

Flott trådstart men jag måste fråga varför ni norrmän har så förfärligt svårt att anpassa er till officiella namn, så som "skiathlon" istället för duathlon. Likaledes är det bara norrmän som fortfarande säger Kuusamo trots att platsen mycket riktigt är Ruka.

Korgutt

Innlegg: 19859
Korgutt
01.03.21 14:50
SatansSvenske: Likaledes är det bara norrmän som fortfarande säger Kuusamo

Denne er enkel for meg. Den minner om en uttalelse fra Vibeke Skofterud for en del år tilbake siden. Hun ble spurt hvordan hun likte stedet hvorpå hun svarte på engelsk I like kusa mi.

janesaj

Innlegg: 41318
janesaj
01.03.21 14:52
SatansSvenske: så som "skiathlon" istället för duathlon

Handler litt om vaner og litt om personlig preferanse for min del. Duathlon høres rett og slett bedre ut i mine ører. Men kan godt bruke skiathlon fra nå av om det tydeligvis plager folk så mye.

Det viktigste må vel uansett være at folk skjønner hvilken øvelse det dreier seg om.

(Innlegget ble redigert 01.03.21 15:00)

Sevens7ar

Innlegg: 1270
Sevens7ar
01.03.21 15:03

Duatlon er en helt annen idrett der man kombinerer sykling og løping (altså som triatlon uten svømming) og har eksistert lenge før denne relativt nye skiøvelsen.

Kuusamo og Ruka kan brukes om hverandre avhengig av hva man snakker om. Ruka ligger i Kuusamo. Det blir litt som at Holmenkollen og Oslo kan brukes om hverandre i skimesterskapssammenheng.

janesaj

Innlegg: 41318
janesaj
01.03.21 15:04
Sevens7ar: Duatlon er en helt annen idrett der man kombinerer sykling og løping (altså som triatlon uten svømming) og har eksistert lenge før denne relativt nye skiøvelsen.

Det er mulig, men alle skjønner jo hva som menes med duathlon innenfor langrenn. Så dumme er da ikke folk, selv om det muligens er bittelitt upresist.

Men greit, hvis det er så viktig for folk, skal jeg bruke skiathlon fra nå av.

SatansSvenske

Innlegg: 132
SatansSvenske
01.03.21 15:05
janesaj: Handler litt om vaner og litt om personlig preferanse for min del. Duathlon høres rett og slett bedre ut i mine ører. Men kan godt bruke skiathlon fra nå av om det tydeligvis plager folk så mye. Det viktigste må vel uansett være at folk skjønner hvilken øvelse det dreier seg om.

Hehe, lugn nu. Det plågar mig inte, jag skrev ju att det var en undran. Av ren nyfikenhet. 

SatansSvenske

Innlegg: 132
SatansSvenske
01.03.21 15:06

Och det blev Maja Dahlqvist och inte Linn Svahn som fick sista platsen. Aftonbladets avslöjande var felaktigt och de får fila på sina källor.

janesaj

Innlegg: 41318
janesaj
01.03.21 15:07
SatansSvenske: jag skrev ju att det var en undran. Av ren nyfikenhet.

Ja, skjønner jo det, men så lenge du skjønner hvilken øvelse det er snakk om, bør det vel ikke være noe problem :-)

SatansSvenske

Innlegg: 132
SatansSvenske
01.03.21 15:07
Korgutt: Denne er enkel for meg. Den minner om en uttalelse fra Vibeke Skofterud for en del år tilbake siden. Hun ble spurt hvordan hun likte stedet hvorpå hun svarte på engelsk I like kusa mi.

Då ska du fortsätta. Ett sätt att hedra hennes minne :-(

janesaj

Innlegg: 41318
janesaj
01.03.21 15:09
SatansSvenske: Och det blev Maja Dahlqvist och inte Linn Svahn som fick sista platsen.

Det høres mer naturlig ut, ja. Svahn blir vel kanskje fort vraket til stafetten også, da? Høres iallfall ut som en fryktelig gambling å sende henne ut der når formen er et såpass stort spørsmålstegn.

rumford1950

Innlegg: 11
rumford1950
01.03.21 15:14

Då kanske Sundling har en plats i stafetten då, när Maja får åka 10 km.

janesaj

Innlegg: 41318
janesaj
01.03.21 15:18
rumford1950: Då kanske Sundling har en plats i stafetten då, när Maja får åka 10 km.

Sundling er et bra tips, men gjør Dahlqvist det godt i morgen, blir det kanskje vanskelig å sette ut henne også. Luksusproblem for svenskene, i og for seg. Begge vil jo være solide kort på en ankeretappe med formen de har vist.

(Innlegget ble redigert 01.03.21 15:19)

SatansSvenske

Innlegg: 132
SatansSvenske
01.03.21 15:28
janesaj: Det høres mer naturlig ut, ja. Svahn blir vel kanskje fort vraket til stafetten også, da? Høres iallfall ut som en fryktelig gambling å sende henne ut der når formen er et såpass stort spørsmålstegn.

Ja, Svahn bör vara ute ur diskussionen. Maja eller Jonna. Tror det beror på vad man vill satsa på. Hittills har iaf Maja visat bättre distanskvaliteter i fritt än Jonna och bägge skulle klara förstasträckan fint. Jag tror det är det man vill se. Majas distansform i skate. I tillägg så är hon ju faktiskt regelrätt kvalificerad som fjärde bäst i landet på 10 fritt.

Korgutt

Innlegg: 19859
Korgutt
01.03.21 15:39
SatansSvenske: Ja, Svahn bör vara ute ur diskussionen. Maja eller Jonna. Tror det beror på vad man vill satsa på. Hittills har iaf Maja visat bättre distanskvaliteter i fritt än Jonna och bägge skulle klara förstasträckan fint. Jag tror det är det man vill se. Majas distansform i skate. I tillägg så är hon ju faktiskt regelrätt kvalificerad som fjärde bäst i landet på 10 fritt.

Hvem er aktuelle for ankeretappen dersom Maja/Jonna ikke blir satt opp på den? 

tartaglia2

Innlegg: 4019
tartaglia2
01.03.21 16:04
Korgutt: Hvem er aktuelle for ankeretappen dersom Maja/Jonna ikke blir satt opp på den?

Ebba gikk da siste i Lahti. Vil også tro at Karlsson er aktuell.

Exes

Innlegg: 466
Exes
01.03.21 16:32

Ingen blir vel overrasket om det blir nøyaktig samme pall som på 15 km. Kanskje kan Fossesfolm, Weng eller Diggins være med å utfordre om sølv og bronsje, men tror det er for tidlig for Fossesholm og usikkerhet med formen til de to sistnevnte. Spent på om de gamle storhetene Kalla og Haga har tryllet frem noe ok form til dette, men tviler på noe mer enn maks topp 5.

Skraevadottir

Innlegg: 26789
Skraevadottir
01.03.21 16:51

Gir i hvert fall ikke høy odds å tippe på Johaug her. Jeg vil si at det er relativt åpent etter henne. Det er ganske mange som er kapable til å ta medalje på denne distansen. Svenskene, et par amerikanere, et par russere og noen mellomeuropeere, samt Fossesholm med fullklaff. Jeg tror ikke Weng er sterk nok. Spent på Delphine Claudel. Hun var god på fridelen av duathlon og spretter oppover bakkene i disse tøffe løypene.

DrDrax

Innlegg: 1457
DrDrax
01.03.21 16:54

Finland: up-and-coming Roponen, Pärmäkoski, Mononen, Kyllönen

Kyllönen med en sterk 63. plass på 10 F i Falun

(Innlegget ble redigert 01.03.21 17:02)

Skraevadottir

Innlegg: 26789
Skraevadottir
01.03.21 17:01
SatansSvenske: Ja, Svahn bör vara ute ur diskussionen. Maja eller Jonna. Tror det beror på vad man vill satsa på. Hittills har iaf Maja visat bättre distanskvaliteter i fritt än Jonna och bägge skulle klara förstasträckan fint. Jag tror det är det man vill se. Majas distansform i skate. I tillägg så är hon ju faktiskt regelrätt kvalificerad som fjärde bäst i landet på 10 fritt.

Jeg blir overraska om Sundling ikke går sisteetappen på stafetten. Hun har litt mer punch i oppoverbakkene enn Dahlqvist. Jeg er faktisk litt overraska over at Dahlqvist får gå denne 10-kilometeren. Skulle ikke tro at profilen passer henne, som er stor og forholdsvis tung. Men ja, hun er vel den mest meritterte av dem på lengre distanser. Blir spennende å se om hun gjør mine ord til skamme her.

Cirrostratus

Innlegg: 5174
Cirrostratus
01.03.21 17:11
Korgutt: 2 runder á 5,4 km altså. Noen som vet hvor det blir offisielle mellomtider?

De går en runde á 5,2 km (rød sløyfe) og en runde á 5,4 km (blå sløyfe), dvs. samme oppsett som i kvalifiseringsrennet for herrer den 24.2. Da var passeringspunktene på 1,5 km, 2,4 km, 5,0 km, 6,8 km og 7,9 km.

Korgutt

Innlegg: 19859
Korgutt
01.03.21 17:49
Cirrostratus: går en runde á 5,2 km (rød sløyfe) og en runde á 5,4 km (blå sløyfe), dvs. samme oppsett som i kvalifiseringsrennet for herrer den 24.2. Da var passeringspunktene på 1,5 km, 2,4 km, 5,0 km, 6,8 km og 7,9 km.

Slik å forstå altså. Da er det ingen grunn til å spekulere i tidlig startnummer slik at du kan få ryggen til en konkurrent på runde 2.

Exes

Innlegg: 466
Exes
01.03.21 18:03
Korgutt: Slik å forstå altså. Da er det ingen grunn til å spekulere i tidlig startnummer slik at du kan få ryggen til en konkurrent på runde 2.

Og det er jækla digg. Spesielt i herreklassen har det vært mange tilfeller av løpere som har hengt seg inn til topplasseringer, noe de aldri ville klart hvis de måtte gå alene hele veien.

tendy

Innlegg: 3822
tendy
01.03.21 18:08
Skraevadottir: Jeg blir overraska om Sundling ikke går sisteetappen på stafetten.

Veldig spent på det laguttaket.Sundling, Svahn og Dahlquist er vel de mest aktuelle.Hvem skulle tro at svenskene skulle ha så mange gode kandidater på sisteetappen etter at Stina Nilsson byttet idrett? 

(Innlegget ble redigert 01.03.21 18:09)

JODDEMM

Innlegg: 12299
JODDEMM
01.03.21 18:11

Nja- veldig mye av løypenettene er felles faktisk. I følge løypekartene så deler rød og blå løype seg ved cirka 1,3 km på punktet "Riedwald brücke" slik at man på rød runde går en mye lengre runde i terrenget helt sør i løypenettet (som ikke er så langt fra skiflyvningsbakken) mens man på blå runde går en "snarvei" over til hovedløypa igjen og retning Burgstall/stadion.

Likedan etter Burgstall-bakken så deler løypene seg cirka ved dette TV-punktet de hadde på toppen på lørdagens løp. Der fortsetter blå løype hele veien rundt- mens man på rød løype brekker rett til venstre og kaster seg nedover bakkene mot mål.

Så blir vel cirka 3,5-4 km som blir felles- men hvor forskjellen på "snarveiene" i rød og blå løype gjerne gjør at man kan komme i forskjelliges rygger ?

Vet ikke hvor forståelig dette ble- så anbefaler å studere løypekartene janesaj linker til :-)

tucan

Innlegg: 20699
tucan
01.03.21 18:42

Håper spesiellt Wang har tatt en ekstra sjekk..;-)

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg